• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pa im ti posle popricuvaj kucu...

Started by mrkoye, 02-06-2007, 18:46:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mrkoye

Porodice žrtava Bošnjaka ubijenih u Srebrenici 1995. godine podneće tužbu protiv Holandije i Ujedinjenih nacija. Porodice ih smatraju odgovornim, jer su holandske jedinice u sastavu međunarodnih snaga dopustile zločin u ovom gradu, javlja danas Radio Slobodna Evropa. Holandska advokatska firma Van Dipen Van der Kruf, koja predstavlja oko 6.000 članova porodica ubijenih Bošnjaka, saopštila je da će u ponedeljak protiv Holandije podneti građansku tužbu. (B92, FoNet)
Ko kaže da je Silkeborg daleko? Za junake nije!

David

Mrkoye, idi, bwe, sisaj mrkvu, kad nisi izgubio nikoga 'dok su ih cuvali'...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

mrkoye

David

Sto mrznje??
Jesil' ti ikada sisao mrkvu, pa da znas kako je to raditi/ukusno/itd.??

mrkoye

Pade mi na pamet da si mozda na to mislio. Nisam nikad probao. Kako je?

David

Prava stvar, bolje nego sisati koprivu...
Pogotovo bolje nego 'kada te cuvaju holandski vojnici'.
Tada bi imao prilike da sisas i koprivu, samo je pitanje da li bi ista i osjetio.

mrkoye

Mada, kad neko kaze "mirisati ljubicice odozdo", i tu se podrazumeva da se nista ne oseca... Ima li ljubicica u Argentini?

David

Pitaj Evitu, kada je sretnes...
Ali budi djentlmen, molim te, dama je to - a ne kao s ovim iz Srebrenice.

krema

Mene samo zanima dokad ce ovi tvoji, Davide, silovati ovu Srebrenicku pricu? Pa zar nije vise dosta toga?Lose je to sto se dogodilo, al brate, jos je gore upotrebljavati to konstantno u sitnopoliticke svrhe.

David

Koji MOJI?
I ko OVDJE siluje TAKODJE ovu pricu?

Ja samo reagujem na komentare tipa 'cuvali ih' i sl. @ranja.

mac

Bilo ih je, silovali pa otišli. A sad, nit pišu nit se javljaju...

mrkoye

Ali...
Ujedinjene nacije su saopštile da je svetska organizacija zaštićena imunitetom od tužbe koju su porodice žrtava zločina u Srebrenici nedavno podnele protiv UN i Holandije. Portparol Meri Okabe je podsetila da je svetska organizacija zaštićena na osnovu Konvencije o privilegijama i imunitetima Ujedinjenih nacija ali da to ne umanjuje spremnost UN da pomogne narodu Srebrenice. Okabe je rekla da su UN primile dokumenta koja se tiču građanske tužbe i da generalni sekretar Ban Ki Mun podržava njihove zahteve da se pravda sprovede. Međunarodna zajednica ne treba da odustane od optužnice dok lider bosanskih Srba Radovan Karadžić i general Ratko Mladić ne budu izvedeni pred lice pravde, saopšteno je iz Ujedinjenih nacija. (RTS)

Truba

evo kad imas imunitet

U.N. Troops Torture Somali boy by holding him over Fire
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...