• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

StoMuGromova...strip revija

Started by Axle Munshine, 03-06-2007, 19:48:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Axle Munshine

Iz Kroacije nam stize lepa vest-SMG postaje strip revija.Nice,very nice...
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Axle Munshine

...tj.,strip magazin,eto...ispravka... :wink:

Lord Grejstok

Боље да је остао као додатак у ултимате Спајдермену, био је одлични бесплатни информатор. :cry:
"Луције Варе врати ми моје легије"

Lord Grejstok

Поред тога доста ме интересује овај КГБ, требало би да је добар па се надам да ће ускоро :D

Axle Munshine

Pa po njihovoj najavi na sajtu SMG,ovo bi trebalo da izadje oko 20.06.,znaci very,very soon...i znajuci kvalitete Bookglobea,a i Tallya,ne sumnjam da ce ovo biti veoma dobar magazin.Mozda ce ovo pokrenuti konacno i nas Marketprint da krene sa dugo,predugo,najavljivanim de lux strip magazinom.Ili barem da renoviraju Stripoteku,eto... :wink:

marlowe

To bi bilo dobro. Volem magazine.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

DušMan

... ali ne u svojoj kuci.
:lol:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Lord Grejstok

Изашао

Да ли га је неко случајно листао :?:

Axle Munshine

E,a sad ce biti zanimljivo...da li ce Marketprint distribuirati po Srbiji i ovaj magazin kao i USXM...nadam se da hoce,iako je on konkurencija Stripoteci i to direktna...ono sto bih ja voleo je da to i njih pokrene na nesto smeliji korak i pokretanje nekog novog Spunka...e,to bi bila booomba za sve iz ExYu... :wink:

Theodore

Od sutra (ili prekosutra) SMG!_02 na kioscima u Hr. Kad ce u Srbiju ne zna se :=(

Axle Munshine

Quote from: "Theodore"Od sutra (ili prekosutra) SMG!_02 na kioscima u Hr. Kad ce u Srbiju ne zna se :=(

E jebiga,pa mi ne videsmo ni #01,a vec stize dvica,eee... :cry:
Nego Theo daj baci sken da ga vidimo barem...

Meho Krljic

Ima broj jedan u Beogradu, doduše samo u specijalizovanim radnjama (čitaj Alan Ford or Darkwud).

Axle Munshine

Quote from: "Meho Krljic"Ima broj jedan u Beogradu, doduše samo u specijalizovanim radnjama (čitaj Alan Ford or Darkwud).

Ma znam ja to bolan Meho,al BG za neke od nas i nije tako blizu,mislio sam na kioske...ma razumeo si sve...tuga jedna,avaj... :(

Meho Krljic

Razumeo sam, dakako. Ali rado ću ti učiniti uslugu, pazariti ti SMG! i poslati poštom ako treba.

Axle Munshine

Thanks brate Meho...kad stigne i dvojka,cujemo se... :lol:

Axle Munshine

Meho Krljic

Man Of Steel

Quote from: "Meho Krljic"Sim patično :lol:
Vrlooo sempaticno! :wink:
Nego izgubljeni film o Betmenu... Sača ili... :shock:
Hajde ko je citao nekapojasni! :shock:  Gde da nadjem cvidze za OVOLIKE oci!
When ever you need hard center i will be there

Axle Munshine

Ima li nagovestaja o skorasnjem sletanju SMG na kioske u zemlju Srbiju?Zna li neko nesto,speak up?

Axle Munshine

Collector

Stigla ti i dvojka u Alan Ford .... (175 kinti).
ja pazario keca pre par dana kod njih, poštom.... 8)
A za kiosk izdanja istog, čisto sumnjam...... :(

Lord Grejstok

На киоску то вероватно никад неће да изађе, јер што се тиче букглоуба, наши имају права само на марвелове стрипове.  :cry:

Axle Munshine

Quote from: "Lord Grejstok"На киоску то вероватно никад неће да изађе, јер што се тиче букглоуба, наши имају права само на марвелове стрипове.  :cry:

Mislis,Hrvati imaju prava na Marvela a ne nasi,tj.pravo da to distribuiraju i po Srbiji,zar ne?A sto se tice prava niko iz Srbije,koliko znam,nije otkupio pravo na stripove koje objavljuje SMG tako da ne bi trebalo da bude problema.Ako gresim neka me neko ko zna vise i upuceniji je u stvar ispravi.

neman

Ne vredi cekati da se pojavi na kioscima, ko zna kad ce to da se dogodi. I ja sam trknuo do AF knjizare.

Theodore

Quote from: "neman"Ne vredi cekati da se pojavi na kioscima, ko zna kad ce to da se dogodi. I ja sam trknuo do AF knjizare.

Zao mi je, za sada jednostavno ne uspjevamo napraviti kalkulaciju koja nama osigurava isplativost izvoza, a Marketprintu daje sigurnost da neće izgubiti novac na uvozu ovoga projekta. Bojim se da barem još neko vrijeme nema SMG! na kioscima.
:(

Vjerujte mi, nitko nije kriv. Jednostavno svi gubimo na ovom poslu, a to je ravno samoubojstvu. Znam da je to veliko razočaranje za čitatelje i nastavit ćemo raditi na tome da nekako osiguramo tu kiosk distiribuciju.

Jedninu utjehu koju mogu ponuditi je ta da ćemo se potruditi da svaki broj magazina obavezno, i najbrže moguće, stigne u striparnice.

Sorry, to je najbolje što trenutno možemo.

Axle Munshine

Quote from: "Theodore"
Quote from: "neman"Ne vredi cekati da se pojavi na kioscima, ko zna kad ce to da se dogodi. I ja sam trknuo do AF knjizare.

Zao mi je, za sada jednostavno ne uspjevamo napraviti kalkulaciju koja nama osigurava isplativost izvoza, a Marketprintu daje sigurnost da neće izgubiti novac na uvozu ovoga projekta. Bojim se da barem još neko vrijeme nema SMG! na kioscima.
:(

Vjerujte mi, nitko nije kriv. Jednostavno svi gubimo na ovom poslu, a to je ravno samoubojstvu. Znam da je to veliko razočaranje za čitatelje i nastavit ćemo raditi na tome da nekako osiguramo tu kiosk distiribuciju.

Jedninu utjehu koju mogu ponuditi je ta da ćemo se potruditi da svaki broj magazina obavezno, i najbrže moguće, stigne u striparnice.

Sorry, to je najbolje što trenutno možemo.

Razumem te Theo,to nam je realnost.Tuzno je sto nam iz Hrvatske na kioske stize tamo neki italijanski tres koji ovde vise nikog ne zanima,a da SMG ne moze.Sad but true...jebiga... :(

neman

Evo procitao sam ova 2 broja i mogu reci da sam odusevljen. Steta sto npr stripoteka ne izlazi ovako u boji. Za relativno male pare možemo da se upoznamo sa dobrim stripovima ali i novim stripovima, a kome se svidi ima izbor i u albumima. Samo kad bi izlazilo jednom mesečno bilo bi savršeno  :D

Theodore

Quote from: "neman"Evo procitao sam ova 2 broja i mogu reci da sam odusevljen. Steta sto npr stripoteka ne izlazi ovako u boji. Za relativno male pare možemo da se upoznamo sa dobrim stripovima ali i novim stripovima, a kome se svidi ima izbor i u albumima. Samo kad bi izlazilo jednom mesečno bilo bi savršeno  :D

Prva četiri broja sigurno će morati ići ovim tempom svaka 2 mjeseca, ali to ipak nije tako strašno. Evo još dvadesetak dana i treći broj će na kioske.

Nakon toga napravit ćemo bilancu. Pokazatelji prvog broja uopće nisu tako loši kako smo mi očekivali. Fali nam možda 200 prodanih da se pokrijemo, a ako bude sreće porast će prodaja toliko da nam se i to ispuni. U tom slučaju, kad su svi troškovi (prava, prijevodi, prijelom, tisak i distributivni troškovi) pokriveni od prodaje u Hr. nema baš nikakvog razloga da ne idemo mjesečno.

Naravno, mi ćemo si odmah zakomplicirati život pa ubaciti još stranica (što, jasno, poskupljuje proizvodnju, ali ne brinite ne dižemo cijenu) tako da možemo objavljivati više stripova. Mislim, zašto jednostavno ako može složeno?  :wink:

Theodore

@ Axle... Jeste, šteta je, ali se ne predajemo. Imamo još jednu šansu, ali malo je tanka. Ponudit ću sljedeći tjedan jednom velikom novinskom izdavaču u Hr. da za nas radi izvoz SMG! kad u Srbiju izvozi svoje novine i magazine.

Dovoljno je da nam pokrije trošak proizvodnje za tih 1000 do 1500 primjeraka koliko bi išlo u distribuciju u Srbiju i da plate carinske troškove i uvozni PDV. Ako se išta zaradi od prodaje, a valjda hoće - neka oni zadrže sebi. Nama neka lova tu ne treba (dobro, svaka lova treba), a vidim da se ljudima magazin svidio (hvala svima na komplimentima) i šteta bi bila da nije dostupan malo šire.

Problem je što je to toliko moćna kompanija da je Bgl. za njih mrav i baš ih briga za neki tamo SMG! (razumijem ih). E sad, ako uspijem nekoga tamo šarmirati i izmoliti da nam izađu u susret... Ni njima to nije neka zarada, ali nama je usluga do neba. Na svu sreću, čuo sam da su skloni malim izdavačima, pa možda bude nešto.

Lord Grejstok

Радује ме што су резултати продаје добри јер сам се плашио да се магазин не угаси после 2 броја. Још ако прође ово за киоске  :!:

Axle Munshine

Quote from: "Theodore"@ Axle... Jeste, šteta je, ali se ne predajemo. Imamo još jednu šansu, ali malo je tanka. Ponudit ću sljedeći tjedan jednom velikom novinskom izdavaču u Hr. da za nas radi izvoz SMG! kad u Srbiju izvozi svoje novine i magazine.

Dovoljno je da nam pokrije trošak proizvodnje za tih 1000 do 1500 primjeraka koliko bi išlo u distribuciju u Srbiju i da plate carinske troškove i uvozni PDV. Ako se išta zaradi od prodaje, a valjda hoće - neka oni zadrže sebi. Nama neka lova tu ne treba (dobro, svaka lova treba), a vidim da se ljudima magazin svidio (hvala svima na komplimentima) i šteta bi bila da nije dostupan malo šire.

Problem je što je to toliko moćna kompanija da je Bgl. za njih mrav i baš ih briga za neki tamo SMG! (razumijem ih). E sad, ako uspijem nekoga tamo šarmirati i izmoliti da nam izađu u susret... Ni njima to nije neka zarada, ali nama je usluga do neba. Na svu sreću, čuo sam da su skloni malim izdavačima, pa možda bude nešto.

Ej,pa to bi bila prava stvar ako prihvate.A siguran sam da bi se SMG! primio u Srbiji i da bi,ako krene na kioske,zainteresovao mnoge.Ponuda stripova na srpskim kioscima ionako je preskromna.Samo napred i ne sumnjam da ces tamo nekog sarmirati,aha... :wink:

Man Of Steel

Quote from: "Axle Munshine"

Ej,pa to bi bila prava stvar ako prihvate.A siguran sam da bi se SMG! primio u Srbiji i da bi,ako krene na kioske,zainteresovao mnoge.Ponuda stripova na srpskim kioscima ionako je preskromna.Samo napred i ne sumnjam da ces tamo nekog sarmirati,aha... :wink:
Ma stvar bi bila razgrabljena dok stigne do trafike. Evo sta je nas zeljnih na forumu. To je 200 komada i jos nasi prijatelji, rodbina, zene, deca (ko ih ima naravno :lol: ). Ihaj uspela stvar covece! :lol:

Man Of Steel

Fali nam možda 200 prodanih da se pokrijemo, a ako bude sreće porast će prodaja toliko da nam se i to ispuni. U tom slučaju, kad su svi troškovi (prava, prijevodi, prijelom, tisak i distributivni troškovi) pokriveni od prodaje u Hr. nema baš nikakvog razloga da ne idemo mjesečno.
Pa eto ako tih 200 komada bas neidu daj ih ovamo!!!

Naravno, mi ćemo si odmah zakomplicirati život pa ubaciti još stranica (što, jasno, poskupljuje proizvodnju, ali ne brinite ne dižemo cijenu) tako da možemo objavljivati više stripova. Mislim, zašto jednostavno ako može složeno?  :wink:
Pa logicno! Da je jednostavno nebi bilo zanimljivo! :D

Axle Munshine

@Theodore
Jesi li uspeo nesto da izdejstvujes  da SMG! stigne i u Srbiju?

Man Of Steel

Quote from: "Axle Munshine"@Theodore
Jesi li uspeo nesto da izdejstvujes  da SMG! stigne i u Srbiju?
I ako jeste do Nisa (a kam li Banje) nije stigao!!! :cry:
Stvaro obih voleo da citam taj magazin!!!

Axle Munshine

Za koji dan stize i SMG!_03,ali nazalost i dalje nema sanse da se pojavi i na srpskim kioscima...sad&bad...