• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Den Simmons- Ljubav i Smrt ( citati ili ne)

Started by skyspy, 16-06-2007, 20:44:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

skyspy

Je li ko  citao ovu zbirku kazu da je ok....sta vi mislite .
Ja je bas dobih ovi dana pa reko citati ili ne....?

smrklja

angel011

We're all mad here.

sivka

Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Melkor

Pa, sta znam... mogao bi i da je procitas  :lol:
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Od svih Simonsovih post-Hiperion uradaka, ovaj je među boljima. Iako, sad kad se glava razladila (ipak je prošlo više od decenije otkad sam to čitao), mogu da kažem da je jedina priča zaista vredna pamćenja za mene 'Veliki Ljubavnik' a i ona je pastiš/ omaž na tragu Remarka ili Hemingveja samo znatno slabija od ijednog od njih...

Ghoul

ja glasam za UMIRANJE U BANGKOKU u toj zbirci kao za antologijsku stvar.

LJUBAVNIK je budalaština, tejar de šarden i njegova teleologija koja nekako pobeđuje užase I svetskog rata, bullshit koji je mogao da napiše samo neki tupavi američki drkadžija koji ratu nije ni prismrdeo nego je o njemu čitao iz nekih knjiga i ništa nije shvatio...

ZUBATE ŽENE su takođe ok, mada su tu glavnu foru smislili amer. indijanci, ovaj to samo malo obradio...
https://ljudska_splacina.com/

angel011

LEŽAJ ENTROPIJE U PONOĆ je meni bila najbolja priča.
We're all mad here.

Milosh

Quote from: "angel011"LEŽAJ ENTROPIJE U PONOĆ je meni bila najbolja priča.

I meni. Najbolji je kad piše novele, kada bi se "Pesma boginje Kali" malčice skratila na taj format bila bi to njegova najbolja novela, a i "Hiperion" se može posmatrati više kao zbirka odličnih priča (tj. novela), istina povezanih, nego kao roman.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Morticia

Quote from: "Milosh"
Quote from: "angel011"LEŽAJ ENTROPIJE U PONOĆ je meni bila najbolja priča.

I meni.

(Nastavn'ce! Nastavn'ce!)
I meni!   :!:
You're dead, son. Get yourself buried.

varvarin

Najbolja je u KANDŽAMA  ZUBATIH  ŽENA!
Čitati !!!

anabel

Eeeh kad se samo setim o toj knjizi sam pricala pre sto godina u klubu....elem OBAVEZNO procitati meni su sve price odlicne narocito Lezaj.... :!:

taurus-jor

Quote from: "varvarin"Najbolja je u KANDŽAMA  ZUBATIH  ŽENA!
Čitati !!!

Bome, ja bih se teško mogao opredeliti između Entropije i Zubatih Žena. U Entropiji nikad neću zaboraviti onu "drumsku hirurgiju" na autoputu (sa babom u papučama) i tipa koji u samo par trenutaka, uz malu pomoć svoje žene, uspe sebi da prebije svih 20 prstiju. I po ne znam koji puta ću se valjati od smeha uz Zubate žene, čitajući kako Hoka Ušte superstar, to jest Uzdignuta Šatorska Motka, pokušava da zavede Ustrčalo Tele, čija se majka zove Glasna Žena. A ima i onaj indijanac Jurili Ga Pauci :!: Umiranje u Bangkoku je jedna od najneprijatnijih priča koje sam u životu čitao, i slažem se sa Ghoulom - antologijska je. Veliki ljubavnik mi je takođe bio dobar, a Flešbek samo korektan - kao da je Simons pred pisanje gledao onaj film sa Klintom Istvudom In The Line Of Fire, i ubacio svoju omiljenu drogu iz Hiperiona, onako s Marsa, da bi na istoj ideji obrnuo još koju paricu. Simons je trebalo da stane posle "Ljubavi i Smrti". Ili da nastavi da piše samo novelete. Tu je istinski majstor.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

skyspy

Procitao sam prvu pricu tj. LEŽAJ ENTROPIJE U PONOĆ i mogu reci  
da me dosta podsjeca na U POTRAZI ZA KELI DAL (tadode Simmonsovoa prica)...
Naime u obje price glavna radnja je odnos striji covjek - djevojcica( otac, nastavnik- kci, ucenica)
U oba slucaja ima propali brak iza sebe nekako sa slicnim sudbinama....ali sve u svemu prica je ok, fakat splet nesretnih okolnosti moze da nam potpuno promjeni zivot     ............................

Ghoul

Quote from: "taurus-jor"Umiranje u Bangkoku je jedna od najneprijatnijih priča koje sam u životu čitao, i slažem se sa Ghoulom - antologijska je.

nothing beats bleeding from your dick!!!
the horror, the horror!!!
:cry:  :P
https://ljudska_splacina.com/

Usul

Quote from: "Ghoul"
nothing beats bleeding from your dick!!!
the horror, the horror!!!
:cry:  :P

Ta priča je stvarno morbidna. Naježio sam se kada sam je čitao.
God created Arrakis to train the faithful.

...

Jesu li zubate zene one 3 sestre sa zubima na...? Ako je to to, mene je prica odusevila :)
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!