• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosađani...

Started by Boban, 12-07-2007, 06:52:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

... nadam se da postoji neko prihvatljivo objašnjenje za najezdu ovih šarenih krava na vaš grad.

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

S.

Mozda vredi isto kao i za najezdu konja na Santijago jednom u godinu dana? Kazu da se krave mogu videti i u Njujorku, a u Berlinu medvedi, ali ne znam dal' istim povodom?

itd.

lilit

U Becu zive medvedi...

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Nyarlathotep

sve kul, samo sto su ove novosadske krave ubedljivo najjadnije oslikane.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

arya

u sijetlu ima sarenih svinja... meni se krave vise svidjaju.

marlowe

Prosle godine su kod nas bili konji, kao ovi u Santijagu. Naravno, drugacije oslikani. Ove godine su krave, a ko zna sta ce sledece. Mozda ovi medvedi. Ovde je vec pocela i neka kladionica povodom toga, a ja bih najvise voleo da budu zirafe. To bi nudilo puno mogucnosti. Opet, plasime se svinja ili ovaca.
O cemu se radi? Koliko sam ja upoznat, to su neki bratski projekti, zivotinje idu gradovima i valjda u svakom jedan umetnik oslika novu zivotinju, pa to ide dalje. Kvalitet oslikanih zivotinja je, dakle, proizvod vise umetnika iz raznih krajeva.
Dva konja od prosle godine kupio je Hotel Park pa su tamo i ostali.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

S.

Ne znam za druge, ali ovi oslikani konji iz Santijaga su u stvari humanitarna akcija - finansijska inekcija za (jednu od) fondaciju starih i invalida. Kompanije, a ako zele i mogu i privatna lica "kupuju" konje od opstine, koja zauzvrat "unajmi" likovne umetnike - i dela stoje izlozena na ulici mesec dana, na uglavnom zadovoljstvo prolaznika.

Jake Chambers

Hm... ja jedino znam da su medvedi maskote Berlina...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Loengrin

Daleke 2005. godine Minhen je bio pun oslikanih lavova u sličnom stavu, kraljevskom raskoraku.
Lavovi su mi nekako siNpatičniji od krava.
Daklem, ništa novo na kugli zemaljskoj.  xfrog

A od NS krava favorit mi je zebrasta šarulja  :wink:  :D
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

risar_69

Ja sam video konje, kad sam bio na egzitu 06. Šta da kažem, prvo sam bio iznenađen-šta li je to? Prvi put sam bio u Novom Sadu ali ču još doči, divni ljudi, divan grad. A posetio sam i striparnu-onu na prvom katu-oči su mi ispale :shock: -koliko stripova. A kupio sam nekoliko Hit kolekcija-super filmovi francuske produkcije, nabavio sam i komplet Grlom u jagode i Balkan ekspres, i još šta...
Spavao sam u Brankinom kolu, a drugovi su bili u kempu. Super hrana i dobro pivo :lol:

risar_69

Quote from: "S."Mozda vredi isto kao i za najezdu konja na Santijago jednom u godinu dana? Kazu da se krave mogu videti i u Njujorku, a u Berlinu medvedi, ali ne znam dal' istim povodom?

itd.

To je bilo 2 godine nazad, kad je bio na Exitu Billy Idol.Vrlo zanimljive skulpture.