• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kako ubediti ljude da horor vredi?

Started by Agenor, 20-07-2007, 18:20:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Agenor

Vec duze vreme imam problem. Kad u prici pomenem da sam ljubitelj horora velika vecina me popreko pogleda sa komentarima: "Kako to mozes da gledas, to je samo za bolesne ljude koji mogu da uzivaju u tome" ili " Kako to mozes da gledas kada u opste ne vredi, horor zanr je mrtav, a ustvari nikada nije ni postojao". Uvek pokusavam da branim horor zanr ali mi nikako ne uspeva, jednostavno nisam dovoljno ubedljiv. Dakle, moje pitanje glasi kako da ubedim te ljude da horor vredi, da nije mrtav i da gledanje horora nije gubljenje vremena?

Alex

A. SILOM!!
B. Nikako. Ljudi su u pravu, prikloni se njima.
C. Pozovi Ghoula na par dana da odradi posao (besplatan stan i hrana se podrazumevaju)
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Ghoul

1. SILOM! STRAHOM I TREPETOM! STRAHOVLADOM! CRNOM MAGIJOM! ASTRALNIM PUTEM!
2. Promeni društvo, jer očito se družiš sa neizlečivim moronima.
3. Moj moto je 'ko zna, znaće; ko ne zna, neznaće'. Ubeđivanje morona je jalova rabota, i ja se njome ne bavim. Sem ponekad, na forumu, ali i tada to činim za sopstvenu zabavu, a ne zato što verujem da a) ima smisla nekoga ubeđivati i b) da –ako smisla i ima- ja imam dovoljno volje i umeća da nekoga preobratim.
4. Istina, ako živiš u nekom slikovitom i exotičnom mestu, i ako prihvatiš ono za stan i hranu, MOŽDA porazmislim o povratku u misionarske vode...
https://ljudska_splacina.com/

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"
2. Promeni društvo, jer očito se družiš sa neizlečivim moronima.
Ovo je bilo presudno !

Agenor

Sto se tice drustva, deo mog stalnog drustva voli horore, a drugi deo ih ne voli ali ih i ne mrzi. Takav stav prema hororu nema moje stalno drustvo nego da kazemo poznanici sa kojima se povremeno vidim i razgovaram.

A mesto gde zivim i nije bas egzoticno, periferija Nisa, potkrovlje bez klime tako da ti ne bi bilo bas prijatno  :) . Ako si stvarno raspolozen da ubedjujes ljude bice mi drago da to organizujem na elektronskom fakultetu( nije bas egzoticno ali ima klima :) ), a imao bi i brojnu publiku koja je zeljna da cuje tvoje izlaganje o hororu.

Shozo Hirono

Quote from: "Agenor"Sto se tice drustva, deo mog stalnog drustva voli horore, a drugi deo ih ne voli ali ih i ne mrzi. Takav stav prema hororu nema moje stalno drustvo nego da kazemo poznanici sa kojima se povremeno vidim i razgovaram.

A mesto gde zivim i nije bas egzoticno, periferija Nisa, potkrovlje bez klime tako da ti ne bi bilo bas prijatno  :) . Ako si stvarno raspolozen da ubedjujes ljude bice mi drago da to organizujem na elektronskom fakultetu( nije bas egzoticno ali ima klima :) ), a imao bi i brojnu publiku koja je zeljna da cuje tvoje izlaganje o hororu.
Ako si to stvarno mislio,i Ghoul i ja smo zainteresovani(ja cu da pustam inserte !)...........a i sta fali periferiji Nisa ???

Ghoul

gdegod ima publike i gdegod me zovu pod neuvredljivim uslovima, doći ću!

Agenor

Periferija Nisa i nije tako losa, prijatno mesto za zivot samo sto nema mnogo publike, na elektronskom fakultetu bi mogo da skupim brojniju i zainteresovaniju publiku, a imali bi i svu potrebnu opremu(racunar, projektor, sve sto vam treba). Samo mi kazite kada vam odgovara da obezbedim prostor?

Shozo Hirono

Aj prvo da se nadjemo negde na neko pivo,u neku kafanicu sva trojica,pa da se dogovorimo sta i kako.Super ti je ideja,i svidja mi se entuzijazam !!!

Agenor

Odlicna ideja za pivo i kafanicu!!! :). Kad sam pokrenuo ovaj topik nisam verovao da ce uopste neko hteti da odgovori, a vidi dokle smo dosli. Predavanje o hororu!! JUPPPPIII. Stvarno ste carevi :D

Truba

Quote from: "Ghoul"gdegod ima publike i gdegod me zovu pod neuvredljivim uslovima, doći ću!

Ti si ko i Isus

Gdje god se skupe 2-3 u moje ime tu sam i ja!

:evil:

prvo pravilo o raspravljanju o HORRORU

ne raspravljaj se s njima ubodi ih  :evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Nyarlathotep

zasto bilo koga bilo sta ubedjivati?
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Agenor

Zato sto neko iz neznanja misli da horor nije to sto ustvari jeste, a ukoliko mu se sve to lepo objasni mozda ce promeniti misljenje!

Ghoul

Quote from: "Truba"Ti si ko i Isus

Gdje god se skupe 2-3 u moje ime tu sam i ja!

komi, ti stvarno umeš da sviraš moju violinu! :lol:

Tex Murphy

Heh, sjećam se jedne anegdote čini mi se iz osmog osnovne. Idem ja ulicom noseći film koji sam uzeo iz kluba i naletim na jednog druga.
ON: Šta si to uzeo?
JA: Podnevni košmar.
ON (prijekorno): Pa ti gledaš samo horore!
JA (pravdajući se): Ma nije to horor, to je akcija.
ON (klima odobravajući)
Danas srećom imam samo tri druga i sva trojica vole horore.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: "Harvester"ON: Šta si to uzeo?
JA: Podnevni košmar.

da, sasvim tipično: harv i niko mastorakis, they were made for 1 another!

Bilja

Na moje licno obozavanje horora, ljudi obicno isto ostaju u cudu, ali mislim da ponekad (i to ne bas retko) uspem da im znatno popravim misljenje o horor filmu samo time sto se izjasnjavam da sam obozavatelj zanra, a jos i ako imam zivaca da se upustim u objasnjavanje zasto volim pa jos i da navedem neke meni najdraze filmove...  :lol:
S druge strane, ja sam se na horor navukla odavno, ali velikim delom i preko ovog foruma, to jest, ovde sam popecala preporuke za neke meni sad najdraze filmove.  :)

Covece, otkako mi je crko DvD plejer, pa jos i komp (od
vrucine), toliko mi nedostaju moji hororcici da cu da posizim.  :x
Bilja
----------------------------------------@

Son of Man

Ljudi ochekuju od horora da su to filmovi "za plashenje" a meni je horor film koji je zanimljiv jbga, interesantan al na onaj neki nachin, ja i ne voilim bash da se plashim iskren da budem.

Jake Chambers

Quote from: "Agenor"Zato sto neko iz neznanja misli da horor nije to sto ustvari jeste, a ukoliko mu se sve to lepo objasni mozda ce promeniti misljenje!

Šta te bre briga šta drugi misle o hororu...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

...

Kako ono rece Sterdzan , 90 posto SF a je tres ali svugde je isto.

Ako hoces da navuces nekoga od 13-19 godina na horor, daj mu Hellraiser, Barkerove pripovetke, Stivena Kinga , ili igre Silent Hill i Resident Evil.

Ako hoces nekom da das dobru i kvalitetnu pricu koja je u najmanju ruku nesto dobro sa ELEMENTIMA horora, daj mu Poa, Birsa , Lavkrafta...

Svaki uzraz, bar u mom slucaju, ima svoje favorite. Vidim da sad ima da se nadje Velika i Tajna Predstava a i drugi deo Evervil, ali me Barker sada ne zanima ich.
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!