• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bukvic i Manojlovic u Largo Vincu

Started by marlowe, 28-07-2007, 16:28:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

zstefanovic

Има још наших глумаца у епизодним улогама плус једно екстра изненађење -- то знам јер је кастинг за Србе ишао и преко моје канцеларије.

Али не смем да кажем док не добијем дозволу од виших инстанци  :evil:
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Cornelius

Quote from: "zstefanovic"Има још наших глумаца у епизодним улогама плус једно екстра изненађење

Bata Živojinović?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"Bata Živojinović?

:) Није Бата (мада се, истини за вољу, преговара и са неким ко има сличан статус за једно камео-појављивање).

Поменуто изненађење би, рецимо, могло да се опише као естрогенска бомба. Радо бих постовао слике, али би било неуљудно без дозволе Париза.

Како се мени чини, није искључено да смо свету подарили нову Милу Јововић ;)

Мислим да си сад и сам погодио.

Cornelius

Quote from: "zstefanovic"
Поменуто изненађење би, рецимо, могло да се опише као естрогенска бомба. Радо бих постовао слике, али би било неуљудно без дозволе Париза.

Zstef, imas dozvolu Pariza. Ajde...
Zstef, tu as l'autorisation de Paris. Vas-y...
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"Zstef, imas dozvolu Pariza. Ajde...
Zstef, tu as l'autorisation de Paris. Vas-y...

Е онда је у реду.

Ево:

http://img153.imagevenue.com/img.php?image=35516_b11_545lo.jpg

Ја вам ништа нисам рекао  :twisted:

zstefanovic

Опет ја ништа нисам рекао.

П. С.

Ако си препознао, немој још овде обзнањивати.

Cornelius

П. С.
Ако си препознао, немој још овде обзнањивати.

PPS
Nisam prepoznao, al bih rado upoznao, pa makar morao ponovo da čitam Largo Vinča.

PPPS
A propos texta u mtsmondo, inače ne baš specijalizovanom za strip. Prvi izlazak Largo Wincha na scenu odvio se 1977. godine u romanu, pa se tako nastavilo do 1989. godine, kada ga je Jean Van Hamme prebacio iz knjige u strip scenario, a potom i u album koga je nacrtao Francq.

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"Nisam prepoznao, al bih rado upoznao, pa makar morao ponovo da čitam Largo Vinča.

Знаш како је, бесмислено је да ми из Београда проводаџишемо за двоје Парижана.

Али даћу још слика, па види тамо по кафићима :)

zstefanovic

Јел' ти звони сад?

zstefanovic

zstefanovic

Cornelius

Али даћу још слика, па види тамо по кафићима :)

Ma, šta mi daješ slike... Daj mi njen telefon! Mi, očigledno, ne idemo po istim kafićima, pa je tako nikad neću sresti, niti ću moći sa njom da razmenim mišljenja o figurativnoj naraciji u stripu Largo Vinč, o uticaju Hermanovog grafizma na Francqa i o značaju ovog serijala u francusko-belgijskom stripu tokom zadnjih deset godina.

zstefanovic

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"Ma, šta mi daješ slike... Daj mi njen telefon!

Не могу. Неовлашћен сам, али агенција Жижи Акоке ради главни кастинг, па им предај поднесак  :D

Quote from: "Cornelius"Mi, očigledno, ne idemo po istim kafićima, pa je tako nikad neću sresti,

Видећу да ти средим инвитацију за премијеру следеће године.

Quote from: "Cornelius"niti ću moći sa njom da razmenim mišljenja o figurativnoj naraciji u stripu Largo Vinč, o uticaju Hermanovog grafizma na Francqa i o značaju ovog serijala u francusko-belgijskom stripu tokom zadnjih deset godina.

Почни да вадиш тезе. Српкиња је то, полифункционална и мултипрактична.

zstefanovic

Ко је препознао а излане овде: камен му у уста, песак му у очи. Обе ћу му ноге поломити.

Cornelius

Dobro, ajde da kažemo da je ona igrala u lošem francuskom filmu po imenu Jacquou Le Croquant, reditelj Laurent Boutonnat. Lepotica sa slike igrala je lik po imenu La Galiote. Medjutim, film nisam gledao, jer je, hm, ovaj, htedoh reći, mislim, bez radnje. Da ne duljim. Ali, La Galiote je baš onako fina, kažu sa slatkim akcentom kad govori francuski.

sivka

Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

zstefanovic

:?

:cry:

А сад лепо иди у профил и упиши локацију "Pod brdom". Ја као нешто имао амбиције да ми иста продукција ради филм, а ти ми срушио девојачке снове индискрецијом.

Овај секјурити лич се неће олупати само о моју главу, већ и о понеку колатералну...

Него, како знаш да је филм лош ако га ниси гледао? Зар се поводиш за гласом медиокритетске француске критике?

sivka

bmg
samo sam pratila link  :cry:

zstefanovic

Quote from: "sivka"bmg
samo sam pratila link  :cry:

Ма нисам тебе грдио, Сивка, већ Корнелија. Тај као да се никад није борио против НАТО-а, никаква безбедносна култура.

Врати слику слободно.

sivka

Neka, izede me savest....  :cry:  svejedno.
Nemoj da si strog prema bata Corneliusu. Pravi je on coek.  :lol:

zstefanovic

Добро, доказали смо полицијску теорију да кад двоје знају тајну, онда зна и најмање 12 људи.

Овде постаје спарно, па ћемо постовати још само једну слику, пошто је идентитет наше европске звездице у настајању откривен.

За кума и друштво за столом: Бојана Панић

Већа верзија, само за читаоце Ларго Винча: :lol: http://img144.imageshack.us/img144/8048/pvbojanaphotoxy1.jpg

zstefanovic

Quote from: "sivka"Neka, izede me savest....  :cry:  svejedno.

Много си осетљива кад је пун месец. Удри бригу на весеље.

Quote from: "sivka"Nemoj da si strog prema bata Corneliusu. Pravi je on coek.  :lol:

Ма, он је и овде опет показао да с разлогом носи титулу "арбитар укуса", није то шала.

(Но се нешто емигрантски распустио са том безбедносном културом, то ме брине...)

sivka

Quote from: "sivka"Neka, izede me savest....  :cry:  svejedno.

Много си осетљива кад је пун месец. Удри бригу на весеље.

E jesam, da znas, proslu noc me Zakk jedva vratio sa krova u kavez. Kaze da sam tulila na mesec i probudila komsije.
Ja se toga ne secam. (a kad se ja ne secam... moz biti nije istina)

Quote from: "sivka"Nemoj da si strog prema bata Corneliusu. Pravi je on coek.  :lol:

Ма, он је и овде опет показао да с разлогом носи титулу "арбитар укуса", није то шала.

(Но се нешто емигрантски распустио са том безбедносном културом, то ме брине...)

Ma kakvi. Jedan od onih za koje  tvrdim  da je nas coek. Sto%

Cornelius

Ма нисам тебе грдио, Сивка, већ Корнелија. Тај као да се никад није борио против НАТО-а, никаква безбедносна култура.

Nisam se borio protiv NATOa, nego, svojevremeno, protiv Plavih (mi smo, jelte, bili Crveni). A i to sam radio spavajući na lafetu haubice. Ali...

Čuo sam da je tokom borbe protiv NATOa bila odredjena kategorija "naših" ljudi koji su avijaciju, putem informacija, navodili na ciljeve. Kao okače slike na internet i kažu - ko pisne, govno stisne.

Drugo, pročitaj svoje instrukcije koje si mi dao. Kažeš - nemoj da napišeš njeno ime. Pa, i nisam. Ti si napisao.

Znači, ti si krivac. Ti si Lokator. Ja sam ostao Patriota do poslenjeg slova ove moje galske tastature.

Sivka, fala ti na lepim rečima. Medjutim, ne kudi me Zstef tek tako. U pitanju je ljubomora. Ja mogu Bojanicu da sretnem idući na pijac, a on mora da gleda slike na internetu, pa mu krivo. Šta ćeš, dete je u pubertetu (Zstef, ne Bojanica).

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"Sivka, fala ti na lepim rečima. Medjutim, ne kudi me Zstef tek tako. U pitanju je ljubomora. Ja mogu Bojanicu da sretnem idući na pijac, a on mora da gleda slike na internetu, pa mu krivo. Šta ćeš, dete je u pubertetu (Zstef, ne Bojanica).

Па је ли то братска захвалност након што сам ти локаторски указао на комшинкине успехе, а?

А ти мене каменом у облику багета...

Cornelius

Па је ли то братска захвалност након што сам ти локаторски указао на комшинкине успехе, а?

А ти мене каменом у облику багета...

Ne beše sa namerom, ali pomuti mi pamet ženska lepota. Šta ćeš, slab sam i grešan. Oprosti, brate.

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"Ne beše sa namerom, ali pomuti mi pamet ženska lepota. Šta ćeš, slab sam i grešan. Oprosti, brate.

ЗОРАН (скрушено и загледано у небо): Ех, људи смо тек. Нек нам је свима жива и здрава. Праштај и ти.

(Устаје и из кабинета вади и даје Моњи један добар сребрни џефердар. Љубе се три пута у образе.)

Cornelius

Quote from: "Cornelius"Ne beše sa namerom, ali pomuti mi pamet ženska lepota. Šta ćeš, slab sam i grešan. Oprosti, brate.

ЗОРАН (скрушено и загледано у небо): Ех, људи смо тек. Нек нам је свима жива и здрава. Праштај и ти.

(Устаје и из кабинета вади и даје Моњи један добар сребрни џефердар. Љубе се три пута у образе.)

...izlaze u avliju pucaju iz džeferdara, podvriskuju i natežu prepečenicu iz bardaka. Konjušar im dovodi atove i oni izjahuju na put ka Luteciji, nose Bojani dobrijeh vesti. Boja neće biti, no će se junaci bratimiti. Počinje odjavna špica dok se junaci uz zvuke gusli udaljavaju od kamere. Kraj prve epizode.

zstefanovic

После шпице иде реклама осам секунди: "генерални покровитељ: Ефес Пиво"...  :D

(Е пробаћу га само због тебе, јер чујем да нам долазиш у Београд.)

Cornelius

E, probaj, pa da mi onda uz gusle pripovedaš:
pena - kvalitet i količina;
mehurići - gustina, veličina i pravilnost (svežina);
boja - (stepen prženja žitarica) mutno svetlo, svetlo, ćilibarsko, tamno, crno...
miris - jak, slab, kompleksan, voćni, cvetni, na žitarice
ukus - slatko, kiselo, gorko, slano, oporo;
olfaktivno-gustativni utisak - koliko je "dugo" u ustima;
retro-olfaktivni utisak