• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Proklete videoteke!

Started by Tex Murphy, 10-08-2007, 12:53:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Moram da kažem da sam vrlo iznerviran funkcionisanjem bosanskih videoteka. Naime, čovjek apsolutno ne može da se dokopa originalnog diska! Oni, po svoj prilici, skoro sve diskove kopiraju (naravno, pomoću DVD Shrinka, što će reći da dodaci lete napolje) i onda iznajmljuju kopije a originale čuvaju u rezervi. Baš neki dan uzmem Blood Diamond, kutija se presijava od novosti, ima čak i onu nekakvu naljepnicu koja kaže "Vidi me, original sam!!!", a na disku - klinac. Komentara režisera nema ni od korova.

Sve je meni jasno, znam da su originali skupi a narod ovde primitivan do iznemoglosti (veliki broj diskova izgleda ko da se na njima vodio treći svjetski rat), ali mogli bi npr. malo strožije da kontrolišu u kakvom stanju ljudi vraćaju filmove (misli se na stanje filmova a ne ljudi) i onda kad neko razvali disk, fino mu naplate punu cijenu originala i the end.

A zaboravio sam da spomenem da za filmove koji dolaze na dva diska (npr. Pirati s Kariba, King Kong i ovi razni drugi noviji spektakli) iznajmljuju samo prvi disk, onaj s filmom. Drugi drže ko zna gdje, jer to "niko ne gleda"  :x
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

hehe

u bosni

sve što valja je srpsko, hrvatsko ili bošnjačko

a sve što ne valja je bosansko (ili hercegovačko)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...