• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Nova izdanja Belog Puta: Konan 2 i Sin City Žuto Kopile

Started by Meho Krljic, 21-08-2007, 13:17:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Pošto je ovde to pomenuto samo na mala vrata, a ni zvanični sajt Belog Puta ih još, koliko vidim nije ubacio međ ponudu, da bar ja, kao (prilično) zadovoljna mušterija zvanično pomenem da su izašle dve nove strip publikacije u izdanju Belog Puta:

Hronike Konan 2

Nastavak hronoloških priča o Konanu u izdanju Marvela, napisanih/ adaptiranih od strane Roja Tomasa i nacrtanih od strane Barija Vindzora Smita. Solidno pogođen kolor, prevod skoro identičan prvom tomu. Nisam ga još pročitao, samo sam prelistao pa ću možda i imati neka dodatna mišljenja kada se to desi.

Grad Greha: Žuto Kopile

Pravo je uživanje držati u rukama strip odštampan ovako jako na ovako dobrom papiru. Baš sam se poradovao iako mi That Yellow Bastard ne spada u omiljenije Sin City epizode. Nightflier se vidno potrudio oko prevoda koji je prilično uverljiv, mada ja i dalje imam određene zamrke (na primer na korišćenje nekih izraza koji mi ne leže uz ton priče, kao i na često menjanje simple present tensea originala u neobjašnjivo prošlo vreme). Ali ovo nisu neke dealbreaking stvari, više detaljčići koje zapažaju gikovi. Sve u svemu, obe knjige su po oko 900 dinara u Stubovima kulture i, pretpostavljam jeftinije u Alan Fordu i Darkwudu i za mene su obe totalni must buy.

Edit: (To jest, ja sam ih već kupio)

vope

Meho reci mi da li su priče iz prve knjige Konan prve priče ikad nacrtane ili šta već? Dali BP prati kontinuitet od prve objavljene priče ili počinje "odnekle"?

Meho Krljic

Da, to su prve epizode Konana koje je Marvel ikada objavio u mesečnim sveskama (Conan the Barbarian). I Beli Put je krenuo od samog početka i nastavio hronološki. Ako nastave ovim tempom, koji sadrži nekih 8-9 priča po jednoj knjizi, do 275-og (poslednjeg) broja će stići posle petnaestak godina :lol:  :lol:  :lol:  Naravno, da bi naša žeđ za Konanom bila zadovoljena, valjalo bi da krenu da objavljuju i komplementarne priče objavljivane u magazinu Savage Sword of Conan kojih ima još oko 250...

Lord Grejstok

Приче из едиције Саваге сворд оф Конан су доста јаче и биле су предвиђене за старије читаоце, а како је у Америци скоро кренуо и њихов есеншл - надам се да ће бити објављен и код нас.

Иначе за садржај ових хроника Конана сам гледао на интернету и неће све епизоде ићи по реду. У Дарк хорсу будале су претумбавале неке епизоде па и нама следи читање појединих књига без реда   :cry:
"Луције Варе врати ми моје легије"

Meho Krljic

Quote from: "Lord Grejstok"Приче из едиције Саваге сворд оф Конан су доста јаче и биле су предвиђене за старије читаоце, а како је у Америци скоро кренуо и њихов есеншл - надам се да ће бити објављен и код нас.

Иначе за садржај ових хроника Конана сам гледао на интернету и неће све епизоде ићи по реду. У Дарк хорсу будале су претумбавале неке епизоде па и нама следи читање појединих књига без реда   :cry:

Ma, nije tu redosled nešto specijalno bitan. Mislim, dal' će pre ovaj ili onaj arc da se desi, nije toliko važno...

I jeste, Savage Sword of Conan je generalno bolji tako da mu se ja nadam u nekoj srednjoročnoj perspektivi...

Lord Grejstok

Јеби га за тај редослед сам задрт јер имам све оне стрипотеке са Конаном укоричене све по реду у једној књизи и сад ми свака претумбација боде очи.
"Луције Варе врати ми моје легије"

Meho Krljic

:lol: Poštujem. Ja nisam zadrt, ali i ja prihvatam da bi valjalo da bude po redu kako su Alah i Roj Tomas zamislili.

Boban

Redosled je menjan vrlo malo a sve u cilju da se neke direktno povezane epizode uguraju u isti trejd.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

Čekaćemo i kritikovaćemo ako nam se ne dopadne :lol:  Ali slutim da mi neće previše smetati.

jeremiah

Quote from: "Boban"Redosled je menjan vrlo malo a sve u cilju da se neke direktno povezane epizode uguraju u isti trejd.

Podrzavam, upravo sam procitao po svom obicaju prvo pogovor, ima smisla ova pretumbacija, citacu ostalo kasnije, prvo moram kopile  :wink:

p.s. vidim da ima zutog u crno-belom, uvek sam se pitao gde je kod BP nestalo crveno u prvim trejdovima  :x
:: orange is faster color ::

Nightflier

@Meho

Fala za dobre kritike. Potrudio sam se oko tog Kopileta, samo sto je taj prevod prvobitno radjen jos za prethodni sajam knjiga, pa sam i pozaboravljao sta sam tu radio. A Konan nije identicno preveden... Sada je Simerijanac.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Road_warrior

Jel moze neko da mi pojasni koje epizode se nalazi u ova 4 trejda koje je Dark Horse izdao?(znam da su to epizode koji su oni iizdavali redovno ali me zanima jel su to neki reprinti ili sta?)

1.Conan The frost giants daughter and other stories vol 1
2.Conan The God in the Bowl and other stories vol 2
3.Conan The tower of elephant and other stories vol 3
4.Conan Hall of the dead and other stories  vol 4
океј,платићемо њима ако имају дуг...

Meho Krljic

Kolko ja znam, to su trejdovi novih epizoda Konana koje je Dark Horse počeo da izdaje od 2005. ili 2004. Dakle, nisu u pitanju reprinti Marvelovh stripova nego novi stripovi sa istim junakom. Pročitao sam prvih sedam-osam (koje je pisao Kurt Busiek) i nije to loše, ali nije mi dostiglo snagu onoga što je radio Roy Thomas.. Ili sam jednostavno rob nostalgije.

Boban

Quote from: "jeremiah"uvek sam se pitao gde je kod BP nestalo crveno u prvim trejdovima  :x

Vrlo si blizu stanja u kome ću te proglasiti za zlonamernu štetočinu koja tumara okolo i širi neistine o izdanjima Belog Puta.
Dakle, koje crveno je nestalo i odakle?

marlowe

Verovatno je jeremiah gledao film Grad greha pa je mislio da je isti kontrast sa crvenom bojom radjen i u prvim grafickim novelama. No, nije, i izdanje je identicno Dark Horse-ovom.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

jeremiah

Quote from: "marlowe"Verovatno je jeremiah gledao film Grad greha pa je mislio da je isti kontrast sa crvenom bojom radjen i u prvim grafickim novelama. No, nije, i izdanje je identicno Dark Horse-ovom.

A ako ti ja dam sken originala na kome ima crvenila  ... ?

marlowe

jeremiah, crvene imas tek u 6. trejdu Booze, Broads & Bullets.
Pre toga u cetvrtom Zutom kopiletu imas zute, a poslednji Hell & Back je u koloru. Ostali su cisto c/b, a Beli put objavljuje identicno kao i originalno izdanje. Kada stigne 6. trejd bice i crvenog kontrasta.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

jeremiah

Quote from: "marlowe"jeremiah, crvene imas tek u 6. trejdu Booze, Broads & Bullets.
Pre toga u cetvrtom Zutom kopiletu imas zute, a poslednji Hell & Back je u koloru. Ostali su cisto c/b, a Beli put objavljuje identicno kao i originalno izdanje. Kada stigne 6. trejd bice i crvenog kontrasta.

JAO ! Omatoreo sam! A i davno sam citao, sad sam pogledao,
radi se o The Babe Wore Red (DH 1994.) i itd kao sto sam kazes  :oops:

marlowe

Kepp the faith i ne brigaj nista. Sve ide kako treba.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

taurus-jor

Quote from: "Boban"Redosled je menjan vrlo malo a sve u cilju da se neke direktno povezane epizode uguraju u isti trejd.

Te prve epizode se i ne nastavljaju toliko jedna na drugu, pa nema bog zna kakva stete od premestanja.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Boban

Evo kako to izgleda u DH varijanti:

# The Chronicles of Conan

* Volume 1: The Tower of the Elephant and Other Stories (2003). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 1–8.
   * Volume 2: Rogues in the House and Other Stories (2003). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 9–13, 16.
   * Volume 3: The Monster of the Monoliths and Other Stories (2003). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 14, 15, 17–21.
   * Volume 4: The Song of Red Sonja and Other Stories (2004). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 23–26, and Red Nails, originally published in Savage Tales.
   * Volume 5: The Shadow in the Tomb and Other Stories (2004). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 27–34.
   * Volume 6: The Curse of the Golden Skull and Other Stories (2004). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 35–42.
   * Volume 7: The Dweller in the Pool and Other Stories (2005). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 43–51.
   * Volume 8: The Tower of Blood and Other Stories (2006). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 60–63, 65, 69–71.
   * Volume 9: Riders of the River-Dragons and Other Stories (2005). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 52–60.
   * Volume 10: When Giants Walk the Earth and Other Stories (2006). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 72–77, 79–81.
   * Volume 11: The Dance of the Skull and Other Stories (2007). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 82-90.
   * Volume 12: The Beast King (2007). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 91, 93-100.
   * Volume 13: Whispering Shadows and Other Stories (November 2007). Reprints Marvel Comics' Conan the Barbarian, issues 92, 101-108.

Koliko vidim na brzinu, nedostaje broj 22... hm (Red Nails?)?

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Axle Munshine

Jebem li ga,neznam da li gledamo isti spisak...pa tu fale i #64,66,67 i 68...
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

elderane

Dobro, a je li postoji neka informacija kada da ocekujemo ostale Konane?
Jos kad bi islo brzinom kojom je Dark Horse izdavao...

Boban

Te informacije ne postoje.
Jedan godišnje, recimo.
Ima toliko drugih, lepih stvari za izdavanje.

Man Of Steel

Quote from: "elderane"Dobro, a je li postoji neka informacija kada da ocekujemo ostale Konane?
Jos kad bi islo brzinom kojom je Dark Horse izdavao...
Ma samo opusteno za jedno desetak godina imacemo pravu malu kolekciju konana od sta ja znam, 3...4 knjige! :lol:
No salu na stranu ne verujem da ce se drasticno ubrzati sa izdavanjem.
When ever you need hard center i will be there

elderane

Quote from: "Boban"Te informacije ne postoje.
Jedan godišnje, recimo.
Ima toliko drugih, lepih stvari za izdavanje.

Nije da nema :) Moze jedan godisnje, to je sasvim u redu.

DušMan

Cornelius

Quote from: "Man Of Steel"No salu na stranu ne verujem da ce se drasticno ubrzati sa izdavanjem.

Hoce, hoce, pod uslovom da Srbi drasticno ubrzaju sa kupovanjem kompletnog tiraza svakog albuma.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Axle Munshine

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "Man Of Steel"No salu na stranu ne verujem da ce se drasticno ubrzati sa izdavanjem.

Hoce, hoce, pod uslovom da Srbi drasticno ubrzaju sa kupovanjem kompletnog tiraza svakog albuma.

He,he,i tata bi sine Corni,aha... :wink:

Axle Munshine

Nego,kad vidim ovakav izlog,stripovi na udarnom mestu,na udarnim mestima u prestonici,pa to je WOOOW...e,to se zove izdavastvo,aha,ozbiljno i temeljno... :lol:

Man Of Steel

Sto ce biti kako bih rekao...pa ne bas uskoro...
Tiraz je osrednji a stripova na svakom cosku! Pa kupuje li to neko?!

Man Of Steel

Quote from: "DušMan"
Ovo je stvarno divan prizor sa predpostavljam beogradskih ulica. Stripovi se stampaju da bi se prodali pa odstampali novi i opet u krug. A mi nase redjamo po izlozima i cuvamo po knjizarama. Treba da smanje tiraz na 100 komada pa kad se proda (a valjda hoce) onda kreces dalje. Pa makar i sa po 100 komada samo da dodjemo do trece knjige.

Cornelius

Quote from: "Man Of Steel"Treba da smanje tiraz na 100 komada pa kad se proda (a valjda hoce) onda kreces dalje.

Najbolje je da svako sebi skine strip sa interneta, da ga naštampa i ukoriči, tako da onda dodjemo do idealnog tiraža od 1 (jednog) primerka po zainteresovanom čitaocu. Ni više, ni manje.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Axle Munshine

Quote from: "Man Of Steel"
Ovo je stvarno divan prizor sa predpostavljam beogradskih ulica. Stripovi se stampaju da bi se prodali pa odstampali novi i opet u krug. A mi nase redjamo po izlozima i cuvamo po knjizarama. Treba da smanje tiraz na 100 komada pa kad se proda (a valjda hoce) onda kreces dalje. Pa makar i sa po 100 komada samo da dodjemo do trece knjige.

Hmm...zaboravio si da dodas jos dve nule Celicni bre,aha...pa gde ces lepsi prizor bre od stripova u izlozima,treba povecati tiraz a ne smanjivati.Kako ce stripovi stici i do onih koji ni neznaju da uopste izlaze bre...Pre neki dan bio neki poslovan covek kod mene,video beloputa izdanja,odusevio se i pita me odakle mi to.Objasnio sam mu sve,covek se zaprepastio,kaze nije ni znao da tako nesto kod nas postoji.Covek je van strip tokova,ali su ga izdanja odusevila,znaci kad bi imao priliku da ih negde vidi sigurno bi se odlucio i da ih kupi,novac mu nije problem.Ima sigurno jos takvih primera...

Axle Munshine

Quote from: "Man Of Steel"Treba da smanje tiraz na 100 komada pa kad se proda (a valjda hoce) onda kreces dalje.

Najbolje je da svako sebi skine strip sa interneta, da ga naštampa i ukoriči, tako da onda dodjemo do idealnog tiraža od 1 (jednog) primerka po zainteresovanom čitaocu. Ni više, ni manje.

Mdaa,tako cemo jednog dana u zemlji Srbiji imati par hiljada strip izdavaca,he,he...bilo bi lepo da nije tuzno...

Cornelius

Quote from: "Axle Munshine"Mdaa,tako cemo jednog dana u zemlji Srbiji imati par hiljada strip izdavaca,he,he...bilo bi lepo da nije tuzno...

Svaki Srbin - jedna politička partija. => Svaki Srbin - jedan izdavač stripova.

Ma, jok, Axle. Sve će se lagano složiti, pa će Srbija imati (u svojim okvirima) nekoliko većih strip izdavača, nekoliko srednjih i mnoštvo sitnih. Tih nekoliko iz prve dve kategorije držaće četiri petine tržišta, a svi ostali jednu petinu.

Axle Munshine

Da,bice tako,skoro sigurno,kako kazes Corneliuse...bice izdavaca,to je sigurno,ono sto bi svi mi voleli su veci tirazi,bolja distribucija i veca ponuda,naravno...dace Bog svemocni i svemoguci da tako i bude...

Cornelius

Quote from: "Axle Munshine"ono sto bi svi mi voleli su veci tirazi,bolja distribucija i veca ponuda,naravno...dace Bog svemocni i svemoguci da tako i bude...

Oće, oće... Čuva Bog lude, pijane i strip zaljubljenike.

DušMan

Quote from: "Man Of Steel"Ovo je stvarno divan prizor sa predpostavljam beogradskih ulica.
Da, Knez Mihajlova ulica.

Man Of Steel

Quote from: "Man Of Steel"Ovo je stvarno divan prizor sa predpostavljam beogradskih ulica.
Da, Knez Mihajlova ulica.
Prepoznao bi ih u hiljadu! Znam tacnu lokaciju tu sam pre par meseca meracio da uzmen prvu pricu konanovih hronika ali ne...
Vise srece... pa ovog sajma!!! :D

Man Of Steel

Oće, oće... Čuva Bog lude, pijane i strip zaljubljenike.
Amin na to. Ali za sve ostale se brine socijalna sluzba a nama nis... :cry:  :cry:  :cry:
Sve pare spucamo na stripove pa posle kad zahladni pocepane patike... Po cemu se mi to razlikujemo od prosecnog klosara!?!? :shock:

Boban

Takođe u Knezu, 300 metara dalje, izlog knjižare Geca Kon:

Axle Munshine

Svaka cast za reklamu stripa,tu se vidi ozbiljnost izdavaca,a BP to jeste...Nego,da pitam i ja nesto...kako doci do tih postera koje stampate uz pojedina izdanja?

jeremiah

Quote from: "Axle Munshine"Nego,da pitam i ja nesto...kako doci do tih postera koje stampate uz pojedina izdanja?

Odlično pitanje !

Boban

U mojim rukama je Propovednik 2; kada će biti u vašim ne znam.
U pretstojećim danima očekujem Helblazer 2, Sin City 2 i Metabarone 2, do sajma dva Sendmena i još poneko iznenađence.

Man Of Steel

Prva knjiga propovednika je sjajno izdanje. Pokusacu da dodjem i do druge knjige.

Man Of Steel

Nego radi li se u Belom putu na ostvarenjima poput Hogara Strasnog. Ta knjiga je zaista objedinila sva izdanja nenadmasnog Dik Brauna(  iako se junior svojski trudi tesko da ce dostici genijalnost svoga oca). Bilo bi lepo videti sve najbolje od recimo Garfielda, Tom i Dzerija i gomile stripova koji su pogodni za ovakav tip izdanja.

jeremiah

Quote from: "Boban"U mojim rukama je Propovednik 2; kada će biti u vašim ne znam.
U pretstojećim danima očekujem Helblazer 2, Sin City 2 i Metabarone 2, do sajma dva Sendmena i još poneko iznenađence.

Bravo  :!:

prozirna senka

"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)