• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uskršnje trke na Banjici

Started by Mica Milovanovic, 26-08-2007, 23:17:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mica Milovanovic

Krajnji off-topic... ali kao veliki ljubitelj konjičkog sporta moram da vas gnjavim...

Video sam da je restauiran film:

TRKE NA BANJICI [Le corse di Banjica / Races at Banjica]
(Svetozar Botoric, SE 1912)

Da li je to neko gledao?
Ima li mogućnosti da se to nekako dobije na DVD-u?

Unapred zahvalan...
Mica

Cornelius

Quote from: "Mica Milovanovic"Krajnji off-topic... ali kao veliki ljubitelj konjičkog sporta moram da vas gnjavim...

Video sam da je restauiran film:

TRKE NA BANJICI [Le corse di Banjica / Races at Banjica]
(Svetozar Botoric, SE 1912)

Da li je to neko gledao?
Ima li mogućnosti da se to nekako dobije na DVD-u?

Unapred zahvalan...

E, Mićo, moram da ti kažem, tek da te napalim. Ja stanujem na 400 metara od Vensenskog hipodroma. Šta bi dao da si na mom mjestu.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Mica Milovanovic

Ništa. Da si blizu Lonšana, onda bi već mogli da se pogađamo. Ja sam ljubitelj galopskog sporta... (mada pomalo poznajem i te s Vensena, što vuku kolica...)
Mica

Cornelius

Lonšan je sa druge strane grada. Tamo sam redovno išao godinama, ali ne na konjske trke, nego na izložbe pasa. Šampionat Francuske koji traje tri dana. Ama, ni na ova hipodrom u komšiluku ne idem. Redovno prolazim pored kad trčim u šumi, a neki put se i zaustavim da pogledam konje koji su lepi ko lutke. U svoje vreme, kada sam pisao za Glas javnosti, pitao me urednik da pišem o konjičkom sportu. Ja malo pregledao i ustanovio da je to za mene nepoznato i komplikovano, te odbih. Verovatno, što sam tada još pisao o psima za Zov, pa mi nije bilo do menjanja branše.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.