• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OD DROGE DO BOGA

Started by onisifor, 27-08-2007, 22:17:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

onisifor

Promenjen život

Odrastao sam u ateističkoj porodici. Jedne godine, u Budvi, otac i ja smo iz čiste radoznalosti kupili veliku porodičnu Bibliju, iako je za njega važila ona: ''Religija je opijum za narod''. Pročitao sam Jevanđelje po Mateju i to mi se jako svidelo. Kad smo se vratili u Beograd slučajno smo videli plakat na kojem se reklamirala serija biblijskih predavanja u organizaciji jedne protestanske zajednice. I, tako, krenemo mi na predavanja (imao sam 14-15 godina). Otac je na, u najmanju ruku, energičan i ne baš hrišćanski način, pokušavao da minira sve što se tamo govorilo, međutim posle nekog vremena pod uticajem kreacionista (ljudi koji veruju da Zemlja i život na njoj nisu nastali slučajno, već da se iza svega toga nalazi Tvorac), poverovao je u Boga. Na njega se samo tako i moglo uticati, zato što je bio vatreni pristalica Darvinove teorije evolucije. U njegovom karakteru su se videle značajne promene. Postao je strpljiviji, smireniji i ljubazniji.
Ja sam takođe, možda i pre njega, poverovao, počeo da pručavam Sveto Pismo i već maltene bio spreman za krštenje, kad sam odjednom, pod uticajem društva iz kraja i škole, počeo da koketiram sa drogama i ubrzo postao zavisnik. Radio sam svašta: krao, varao, lagao, samo da bih došao do doze. Svakodnevno sam bio na teškim drogama, a travu sam pušio maltene umesto cigareta. Hapsili su me, a jednom sam dobio dobre batine u policiji. Pokušavao sam da se ''skinem'' puno puta, i sam, i u Zavodu za bolesti zavisnosti, ali nije vredelo, uvek sam počinjao ponovo. Uveče nisam smeo da legnem ako nisam imao spremljenu dozu za jutro, inače bih ujutro sav znojav i slab od krize smišljao kako da dođem do leka. Koliku li sam sramotu nanosio Bogu i koliko li sam pljuvao Hristu u lice!?
Međutim, Gospod je hteo da me zadobije za Sebe. Jedne večeri mi je otac našao u jakni tri kutije trodona, a moji su mislili da sam ''čist'' ( u to sam ih ja ubeđivao). Bili su šokirani. Ujutro  smo odmah otišli u Zavod, i dežuran je bio jedan dobroćudni lekar, pobožan čovek, koji mi je kasnije i rekao da sebe smatra samo oruđem u Božijim rukama. Uz njegovu pomoć sam uspeo da uspostavim apstinenciju, a ubrzo posle toga sam povredio koleno, tako da sam hteo-ne hteo morao da ležim u kući mesec dana. Za to vreme sam intenzivno čitao hrišćansku literaturu.
Međutim, čim sam prohodao nastavio sam da pijem, pušim travu, i bilo je samo pitanje dana kad ću se vratiti teškim drogama.
Tu se opet Bog umešao. Jedne večeri sam izašao u Skadarliju i krenuo da pijem (popio sam pivo-dva), ali usred provoda kao da mi je neko prišao i rekao: ''Zar  ćeš to raditi? Meni si potreban.'' Setio sam se citata iz jedne knjige, koji kaže: ''Ako odlučiš da ne budeš spasen, celu večnost ćeš nedostajati Božijem srcu punom ljubavi (možda će neko ovo nazvati nepotrebnim sentimentalizmom, ali ja samo pričam kako je bilo!). Na um su počele da mi dolaze slike Hristovog stradanja: bičevanje, trnov venac, pljuvanje. Setio sam se Petrovog odricanja, i pomislio sam : ''Pa, ja sad to isto radim''. Borio sam se protiv tih misli jer su mi kvarile  provod! Neko me je tad upitao: ''Ej, hoćeš još jedno pivo?'' I prvi put posle pet godina robovanja nagonima, ja sam odbio.
I, šta da kažem, počeo sam da se trudim da vodim jedan vrlinski život (uz dosta padova), a apstiniram od droga više od sedam godina. Milost me je iz korena promenila. Bog mi je dao divnu ženu. Diplomirao sam. Jednostavno, Gospod je pred mene stavio pitanje, koje stavlja pred svakog pobožnog čoveka: da li više volim Njega ili greh? Trudim se da izabiram ovo prvo.

Meho Krljic

:lol:

Vidim ja da je ovde otvorena sezona kako pataka tako i zečeva.

Ghoul

Quote from: "onisifor"počeo sam da se trudim da vodim jedan vrlinski život

ako je tomu tako, šta onda tražiš na forumu znaka sagite?
zar ne znaš da je ovo najveće leglo satanista i perverznjaka i degenerika u celom sajberspejsu?
ako si već toliko povodljiv kako opisuješ u ovom svom žitiju, mogu da ti garantujem da ćeš posle nekog vremena postati JEDAN OD NAS JEDAN OD NAS JEDAN OD NAS Ghoul-Gagl! Ghoul-Gagl! Ghoul-Gagl! JEDAN OD NAS JEDAN OD NAS JEDAN OD NAS!
:evil:
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Ja sam taman htio da napišem kako sam se nekoliko puta zacrvenio dok sam ovo pročitao, a onda sam shvatio da je u pitanju vjerovatno neki evolucionistički infiltrator sa dobrim smislom za ironiju.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

angel011

Prvo Srbin, onda ovaj...

Doduše, nije da ono o čemu pišu nema nikakve veze sa fantastikom, ili bar fantaziranjem.  :evil:  :twisted:
We're all mad here.

Tex Murphy

Hm, nisi valjda ateista?
Genetski četnik

lilit

@Harvi,

gde ti je "epistemologija" u potpisu?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Genetski četnik

Rile

Sav sam se raznežio. Čak dolazim u iskušenje da sledeći put  kada mi se na vratima pojave jehovini svedoci ne izgazim ta govna – kako sam im obećao kada su pokušali da me guše.
Interesantno,  od onda ih nešto nema u mojoj zgradi,  izgleda da su razglasili kako tu-i-tu živi nekakav ludak.

:evil:

Cornelius

Kastor - Man in black, lovac na vanzemaljce i ostale BOČ-ove (BuljoOkaČudovišta).
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Kastor

:lol:
"At your service ma'am."
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Nyarlathotep

jos jedna budala u nizu.
jbg.
:(
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

otaku

E, aj pustite coveka na miru, jebote! Svako ima svoj nacin kako da izadje na kraj sa svojom mukom.
Proooobaj da u glavi budes sam

Jake Chambers

A internet i prepričavanje ovako nečega je pravi način? Plus... OVDE? Wtf?
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Cornelius

Quote from: "Kastor":lol:
"At your service ma'am."

Kastore, uprkos dugoj kosi, nisam ja ma'am. Mozda bih, u portretu, mogao da prodjem za Barnumovu zenu s bradom, ali ostalo...
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Nije lepo da dečku rušiš dugogodišnju fantaziju tim tvojim... činjenicama, Kornelijuse.

---

u duhu posta, evo nove pesme punk benda Skepsa:

SEKTE

Ajmo svi u sekte
ajmo zajedno
stara crkva mrtva je
sve je sada jedno

Ajmo svi u sekte
sad je novo doba
ritualne orgije
i besplatna droga

Svako svoga
da pronadje boga
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Meho Krljic

Slatko, mada ste malo ripovali Prti Bee Gee i njihov stih:

Jebeš običaje, ma jebeš i Boga/ Čeda za predsednika i legalna droga!!!

Bab Jaga

Što taj dečko ne razumije da ja takve kao on imam običaj jesti za doručak?  :?
Ghoul fhtagn!

BladeRunner

Od droge do droge.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Cornelius

Quote from: "BladeRunner"Od droge do droge.

Blade, nema ovo veze sa drogama. U pitanju je najobicnija reklama za "jednu protestantsku zajednicu" koji su "kreacionisti". Ocekujem da ce onanisifor u sledecem postu da zalepi narudzbenicu da mozemo i mi da se pretplatimo na instant srecu koju prodaju ti njegovi.

zakk

onanisifor obilazi gomilu foruma postujući ovaj tekst, tako da će verovatno malo potrajati dok se vrne da se druži s nama...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Tex Murphy

Pa bio je juče i danas.

Inače, Kornelijuse, na jednom od Kastorovih linkova ima director's cut - alternate ending gdje junak ipak završava u pravoslavlju.

A šta su do đavola kreacionisti?
Genetski četnik

Cornelius

Quote from: "Harvester"
Inače, Kornelijuse, na jednom od Kastorovih linkova ima director's cut - alternate ending gdje junak ipak završava u pravoslavlju.

Ej, pa to je onda trip sa happy endom!

PTY

Quote from: "zakk"onanisifor obilazi gomilu foruma postujući ovaj tekst, tako da će verovatno malo potrajati dok se vrne da se druži s nama...

A, jesu li ga i na tim drugim forumima ovako željno dočekali?   :twisted:

angel011

Baci pogled na linkove koje je postovao Kastor.
We're all mad here.