• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Brus Sterling u epizodi: Miki Maus na hrvatskoj pasteti

Started by taurus-jor, 28-08-2007, 13:34:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

taurus-jor

Amerikanci ljuti na Hrvate zbog Mikija Mausa
Utorak, 28. avgust 2007. 08:54

Preko četiri hiljade zabrinutih Amerikanaca oglasilo se ljutitim komentarima na blog SF pisca Brusa Sterlinga, nakon što je ispričao kako je prilikom posete Hrvatskoj video paštetu na čijem omotu stoji lik Mikija Mausa.

Naravno, ljutnja "jenkija" bila je usmerena ka proizvodjaču pomenute paštete PIK Vrbovecu, koji se usudio da takvim činom oskrnavi lik i delo najpopularanijeg miša na svetu.

Sterling, inače utemeljivač Sajberpank pokreta je uslikao paštetu sa "problematičnim" omotom i ostavio je na svoj blog "Beyond the Beyond". Ubrzo nakon toga, počele su da stižu reakcije šokiranih
Amerikanaca, u kojima je često i sa gadjenjem komentarisan markentiški potez PIK Vrbovec.

Hrvatski proizvodjač se, medjuitm, zaštitio od mogućih konsekvenci stavljanja Mikijevog lika na svoj proizvod jer je sa Volt Dizni industrijom sklopljen licencni ugovor za opisanu upotrebu slavnog miša.

Niko od razljućenih Amerikananaca se nije dosetio da zapita da li Mikijeva slika govori o poreklu mesa koje je preradjeno u pašteti...

(MONDO)
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Meho Krljic

Nije mi bas jasno cime su tako zgrozeni????

Tex Murphy

Jao, ma zamisli molim te tih primitivnih Balkanaca, čovjek sasvim normalno ulazi u prodavnicu i fotografiše PAŠTETU  :x  a oni ga nešto sumnjičavo gledaju!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Bab Jaga

Otkad to ameri znaju gdje je Hrvatska? Ja sam čula da 40% njih ne zna gdje je Irak.  :twisted:
Ghoul fhtagn!

David

a propos baba jaginog;
mlada, plava, pa jos i amerikanka [ubitacno-@ebitacna kombinacija, narocito sa ovim zadnjim sastojkom]:

Miss Teen USA South Carolina

Maps- Miss West Carolina speaks out

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

S.

Meho Krljic

Hilarious!!!!!!! Lepo je videti da nisu samo Srbi intellectally challenged :lol:  :lol:  :lol:

Man Of Steel

pa dobro pasteta od pacova. Imao bi dobru prodju u Kini, na izvoz! Samo zamislite slogan " Jedite MIkija i budite srecni" ili mozda " toliko je dobar,na 'leba da ga mazes". Zgadjeni a!
When ever you need hard center i will be there

Man Of Steel

Hej ljudi pa secam se ja te reklame sa HRT 1!!!
Bas se secam miki i mini na pikniku i to tako... a na kraju pasteta, salama i virsle!!! Ceo asortiman paco... svinjskih delikatesa.

Tex Murphy

Quote from: "David"a propos baba jaginog;
mlada, plava, pa jos i amerikanka [ubitacno-@ebitacna kombinacija, narocito sa ovim zadnjim sastojkom]:

Miss Teen USA South Carolina

Maps- Miss West Carolina speaks out

HAHAHAH!!! Kakva legenda, ova je nadmašila i onog nije-istina tipa!  :D
Genetski četnik

Tex Murphy

Mislim naravno na actual misicu, ali ni ova duhovita nije loša.
Genetski četnik

Bab Jaga

Šalu na stranu, ali vi zapravo ne želite znati od čega se radi pašteta. Znate onaj vic kad dođe Gavrilović i kaže, pa, šteta!
Ghoul fhtagn!

Man Of Steel

Quote from: "Bab Jaga"Šalu na stranu, ali vi zapravo ne želite znati od čega se radi pašteta. Znate onaj vic kad dođe Gavrilović i kaže, pa, šteta!
Ma ja jedamput video ali bolje da vam ne kazem inace ce trziste da oseti znatan potres sto se prodaje tice. Recimo da se dosta toga melje mesa..mirise :P ...preliva...to je to uglavnom....