• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Reaktor

Started by PTY, 29-08-2007, 19:07:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PTY

Enivej, desilo se to za ovaj dan žena.

Ovde je to u avgustu i radni je dan, tako da se kompanijska ženskadija po pravilu usreći kojekakvim cvetićem i koktelčićem...

(deminutivi samo za Miću...  :) )

... i tako u četvrtak, 9-tog avgusta, tamo negde oko 4 popodne, prijavi se par dobrovoljaca da ženskicama (njih jedno petnaestak komada... svako žensko gleda da se taj dan zatekne u ofisu...) budu dezignejted drajveri (potpuno simbolična dužnost i status, da se odmah razumemo... bože moj ko se ikad uspeo nacirkati o kompanijskim parama...  :roll: )

... i dobro sad, tako već to, stiglo se u neki fini pab, poselo se, naručilo se, ali... nikako da krene, mislim, ta atmosfera i tako već to... sve nešto onako bleskaksto i učmalo... napola krepana banalna konverzacija... svi nešto ćute i gledaju se i kao da nešto očekuju...

... kad, ustane jedan bajo.

Mlad momak, strava gotivan, mada ne znam da li je to sad ovde uopšte i bitno. Zvecne on o čašu – a maltene i bez potrebe, majnd ju, svi su ga gledali već dok je ustajao a par ženskica, bogami, i pre toga... - elem, zvecne on o čašu i krene. Najpre, onako, o ženama generalno i u krajnje pozitivnom svetlu i tako to... kako su gotivne i dobre koleginice i sve tako to... kako i treba da imaju svoj dan i opet tako to... a onda... onda, dok su ga svi pažljivo slušali (a zapravo sam kasnije utvrdila da niko nije čuo prelaz u mizoginiju) momak se odjednom nađe na temi za koju niko od nas nije skontao odakle je tačno iskrsla u njegovom govoru; o državnim stipendijama. I kako su one čisto akanje para, kad se daju ženskom čeljadetu. Jer, bože moj, posle svih tih para i godina utucanih na kojekakve studije, kako će i gde će one uglavnom da završe?? U kući i u net-šopingu, eto gde, mlitave i praznoglave i smorne i dokone i okačene nekom tupavom muškarcu o vrat baš ko krepan albatros i koja onda vajda od svih tih zaludno stucanih državnih para u par godina blejanja po kampusu i muvanja profesora za prolaznu ocenu koju bi inače bez toga stekle jedino oružanom pljačkom ili kidnapovanjem ili tako to ucenom kad će na kraju sve to ionako da upadne u šablon njegove keve, koja, ako ništa drugo, sa svojih troje dece i dvoje služinčadi i gardenerom i četiri-do-osam kerića at eni given tajm bar nije našla za shodno da marne kojekakve dragocene stipendijske pare ispred zaslužnog nosa nekog sirotana kojem su trebale kao ozeblom sunce e nebili o državnom trošku tako jadničak sjurio makar BComm tako mu neophodan za doživotno izdržavanje upravo tog i takvog jednog krepanog albatrosa koji mu je te parice i marnuo, in d frst plejs???

Wow!

Šta da dalje kažem? trebalo je videti ta lica!
Trebalo je garant nekih desetak minuta da većina dođe k sebi.
(ko zna kod koga smo za to vreme bili...)

zo, nau... to ti je reaktor, Ghoule. (prvo što sam pomislila, po osvešćivanju, bilo je – ah, da mi je primaknuti ovog baju u fin proksimiti sa Ghoulom... ili, recimo, sa Otaku... pa gledati taj meč, uz kokice i martini...)

:evil:  8)

Ghoul

heh, ne znam kako si ovu epizodu povezala sa reaktorima ili reagovanjem (ne vidim da je ovde neko reagovao na bilo šta, nego spontano - i bez daljih reakcija...), ali svejedno, drago mi je da si je podelila s nama. čisto da ne ispadne da nisi u stanju da daš i neki konstruktivan, ne-reaktorski doprinos forumu, a i šire.

inače, sve što je baja reko 100% potpisujem, svaka mu je zlatna, te bi okršaj za uz kokice verovatno bio daleko zabavniji da ga upariš sa otaku.
s tim što ona, na žalost, uživo nije toliko polemična kao napismeno, tad je više flegmatična... :(
https://ljudska_splacina.com/

PTY

Pa dobro, ja to više gledam kao reagovanje na atmosferu... mislim, nije valjda reaktor samo onaj ko reaguje na specifičnu provokaciju, zar ne? meni nekako u ovakvim prilikama još više dolazi do izražaja ta subverzivna crta.
A i bilo je daljih reakcija, samo, ne podilaze mi kontekstu pa sam ih eliminisala.   :evil:

otaku

Quote from: "Ghoul"heh, ne znam kako si ovu epizodu povezala sa reaktorima ili reagovanjem (ne vidim da je ovde neko reagovao na bilo šta, nego spontano - i bez daljih reakcija...), ali svejedno, drago mi je da si je podelila s nama. čisto da ne ispadne da nisi u stanju da daš i neki konstruktivan, ne-reaktorski doprinos forumu, a i šire.
cudno je koliko ti je, kao poborniku razornih ideja, pobune, haosa i vrednom bastovanu cvetica zla stalo do kontrole i konstruktivnosti razgovora, do toga da ZS forum stalno bude kosnica u kojoj se proizvode i sortiraju misli i pametno kenja od jutra do mraka pa tako i delis ljude na one koji doprinose i one koji nisu progresivni. mozda da otvoris farmu?          

Quote from: "Ghoul"
s tim što ona, na žalost, uživo nije toliko polemična kao napismeno, tad je više flegmatična... :(
ama, srce mi se cepa sto nisam ispunila tvoja ocekivanja.
Proooobaj da u glavi budes sam

Ghoul

Quote from: "otaku"cudno je koliko ti je, kao poborniku razornih ideja, pobune, haosa i vrednom bastovanu cvetica zla stalo do kontrole i konstruktivnosti razgovora, do toga da ZS forum stalno bude kosnica u kojoj se proizvode i sortiraju misli i pametno kenja od jutra do mraka pa tako i delis ljude na one koji doprinose i one koji nisu progresivni. mozda da otvoris farmu?

ma ne, sve si pomešala: ja sam veliki pobornik baštovanstva i farmerstva i ogorčeni sam protivnik razornih ideja, pobune, haosa i sl.
ne lomite mi bagrenje! i ne gazite mi papriku!    

Quote from: "otaku"ama, srce mi se cepa sto nisam ispunila tvoja ocekivanja.

pa dobro, nisi sva, ali jesi neka.
you win some, lose some, it's all the same to me, što reko lemmy.
za jedno ljucko biće, i delimičan uspeh je nekakv uspeh, nespa?

PTY

Oj!

Dobro sad, ne mislim da upadam u nešto lično i personalno ili štaliveć... ali samo bih htela Ghoulu da skrenem pažnju na fakt kako je onaj Bodler-citat-sparta-i-tako-to rant zakucao na vrata, da kešira.   :?:

Ghoul

Quote from: "libeat"Dobro sad, ne mislim da upadam u nešto lično i personalno ili štaliveć... ali samo bih htela Ghoulu da skrenem pažnju na fakt kako je onaj Bodler-citat-sparta-i-tako-to rant zakucao na vrata, da kešira.   :?:

voleo bih da znam šta si ovim htela reći, jer mi aluzija izmiče.

PTY

Bolje da ti sad ovde ne objašnjavam... sjuriću tvoj post, ako bog dadne, između tih sedam iljada i malko kusura...  :cry:  :wink:

PTY

Quoteja bih ovde podsetio na mudre reči velikog bodlera, koji je kazao:
'voleti pametne žene je pedersko uživanje'.
nikad veća istina nije rečena sa manje reči.
s tim što bi ovom 'pedersko' trebalo dodati još i 'geekovsko/gimpovsko' uživanje.
mi koji smo ljudski otpad iz perspektive zdravih testosteronom-nabijenih hi-menova a la boban, mi, dakle, koje bi jedan spartanski sistem još na rođenju bacio niz onu istu klisuru kojom se boban, pijan, kotrljao 14 metara, 'bez bitnijih povreda' – mi volimo drugačije žene od onih kršnih, sisato-guzatih venera vilendorfskih (ili smo barem prepušteni njima, if at all, pošto se one sa duplerice obično lepe na razvijotke koje umeju da se napiju ko stoka, da tresnu šakom o sto i da se onda iz dubine pluća deru: OVO JE SPARTAAAAAA!!! mi, sa dna klisure, takvoj jednoj najčešće priđemo jedino kad/ako se baš masno obogatimo i/ili proslavimo...)

to su, prosto, zakoni biologije, i tu nema šta da se diskutuje.

(...zbog ovakvih izjava se i poklonjenoj ljubavi u zube zagleda....)
:lol: