• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

LDP Nazi

Started by crippled_avenger, 31-08-2007, 14:42:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Evo rezultata još jedne partije najomiljenije srpske igre "Zanimljiva Istorija":

http://www.ldppalilula.co.yu/forum/viewtopic.php?t=39
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Meho Krljic

Heh.. :lol:  Pa valjda ljudima treba da garantujemo pravo da promene mišljenje?

varvarin

Bravo, Kripl, gde iskopa ovo!
Pa, prilično se slaže sa tekstom Slobodana Antonića iz POLITIKE:

http://www.politika.co.yu/detaljno_arhiva.php?nid=39203&y=2007&m=8&d=30

Posebno je zanimljivo kako na ovaj tekst reaguju poklonici B-92 pogleda na svet...

Meho Krljic

To je onaj tekst iz jučerašnje Politike? U Kome Antonić objašnjava kako LDP ugrožava demokratiju? Ne mogu da kažem da nije zabavan ali je, naravno, za mene i prilično bezvredan. Čak i ako apstrahujemo moje nepoverenje prema parlamentarnoj demokratiji, Antonić bi morao malo ozbiljnije da objasni kako partija koja sedi u parlamentu i učestvuje u njegovom radu zbilja ugrožava demokratiju.. Ne kažem da njegove poente tamo nisu interesantne ali sve je to rekla-kazala nivo...

varvarin

Pa, da li rekla-kazala...  Ali priča o  kompetentnoj većini, jedinoj (jer mi je tako zovemo) - malo je problematična.

Meho Krljic

Ma, ne, KRAJNJE je problematična. Ali to je samo to - priča. A s druge strane, aktivnosti LDP su potpuno demokratske i parlamentarne u tehničkom smislu. Problem koji ja imam sa tim tekstom je što demokratiju doživljava kao neki ideal, neki apstraktni koncept, iako mu je jedan od pančlajna (čak izvučen i u naslov) da je demokratija pre svega praksa. Kad pričamo o praksi, LDP su svakako demokratskija partija od, na primer SRS koja često namerno blokira rad parlamenta u Srbiji.

crippled_avenger

Demokratija će biti na pravom ispitu tek kada na izborima pobedi partija koja se javno zalaže za ukidanje demokratije. Tada ćemo videti kako će se stvari razvijati.

Međutim, ono što je zanimljivo to je da Samardžić u citatu koji je naveo Antonić, nije uzeo u obzir da je Srbija upravo imala dva građanska rata (jedan ideološki, drugi etnički) koji su je baš naterali na vrlo prilježno učešće u evroatlantskim integracijama, zar ne?

Meho Krljic

Ja mislim da je taj Samardžićev citat čista glupost, ali se ograđujem jer ipak ne znam dobro špansku istoriju (huh, kao ni srpsku, kad smo već kod toga). Ipak, veza između građanskog rata i evroatlantskih integracija tamo mi deluje dosta nategnuto...

David

Quote from: "crippled_avenger"
... nije uzeo u obzir da je Srbija upravo imala dva građanska rata (jedan ideološki, drugi etnički)...

koji ti je, oprosti, ovaj drugi gradjanski rat, etnicki, desen u srbiji: srbin na binasr?
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

crippled_avenger

@David

Ne mora rat da se dešava na tvom tlu da bi ti u njemu učestvovao.

No, Davide, čak i kad se rat dešava na tvom tlu ne mora biti tvoj, zar ne? Ti si to najbolje pokazao svojim neslaganjem sa poltikom vođstva Republike Srpske.

@Meho

Samardžić priča gluposti, naravno. Građanski rat u šapniji apsolutno nema nikakave veze sa dobom postfrankizma u Španiji izuzev što je možda na internacionalnom planu legitimisao španske snage koje su bile protiv Franka, dok Srbija nema puno materijalnih dokaza da je postojao otpor Slobi. Ovi su ipak imali taj rat kao potvrdu. Mada, recimo on ima odličnu teoriju o reintegraciji Kosova u Srbiju, ako uspem da nađem taj quote postovaću ga ovde, mislim da je to rekao u PEŠČANIKU.

Meho Krljic

Srbin hrišćanin protiv srbina muhamedanca, moj Davide.

crippled_avenger

Bratoubilački rat, takoreći...

Meho Krljic

Quote from: "crippled_avenger"Samardžić priča gluposti, naravno. Građanski rat u šapniji apsolutno nema nikakave veze sa dobom postfrankizma u Španiji izuzev što je možda na internacionalnom planu legitimisao španske snage koje su bile protiv Franka, dok Srbija nema puno materijalnih dokaza da je postojao otpor Slobi. Ovi su ipak imali taj rat kao potvrdu. Mada, recimo on ima odličnu teoriju o reintegraciji Kosova u Srbiju, ako uspem da nađem taj quote postovaću ga ovde, mislim da je to rekao u PEŠČANIKU.

Pa, jasno je da su Španci imali otpor Franku, ali, to je bilo trideset i kusur godina unazad pre nego što su krenuli u evroatlanstke integracije. Dajte nama trideset godina posle Slobine smrti pa da se onda ogledamo, junaci...

David

a, ok, spasiva na odg.: ja se ogranicio samo na teritorij srbije, ciji se drzavno-teritorijalni integritet, kao sto je opstepoznato, nije samo prostirao na iskljucivo njenoj teritoriji...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

crippled_avenger

Ili nam bar dajte Franka!

crippled_avenger

To je bilo jače od mene. Pogodio si me u žicu Meho i sada sam se potpuno razotkrio, svoju dušu sam izlio na forum...

Meho Krljic

Pa, ako već možemo da biramo, ja bih, od Španaca pre izabrao onu malu što je glumila Martu u Un Paso Adelante.

varvarin

Zanimljivo.
Ja sam tu paralelu sa španskim građanskim ratom shvatio ovako:
Španci su imali sreću da je pobednička strana u tom ratu fizički eliminisala sve komuniste, anarhiste, sindikaliste, sve što imalo levo misli...
A jebi ga, mi nismo imali tu sreću da malo ratujemo, pa da onda postreljamo sve radikale, restlove SPS, sve koji se imalo osećaju Srbima... i zavedemo jedan dobar B-92 poredak.
E onda, naravno da imamo problema!
(Ovo je apsolutno jedan vrlo originalan doprinos demokratskoj legitimaciji LDP!)

Kripl, opet si u pravu - taj citat je bio povik DAJTE NAM FRANKA, PA DA VIDIMO ONDA!

crippled_avenger

Inače, i pokojni generalisimus je voleo film, bio je čak koscenarista jednog filma.

Inače, moj omiljeni citat, koji stalno ponavljam glasi ovako, ne mogu da odoolim da ga na ponovim.

Kao došao američki novinar kod Franka na samrti da radi intervju, i pita ga, šta kaže, kako vidi budućnost Španije posle svoje smrti a generalisimus kaže nešto tipa:

"Ja znam da će posle moje smrti Španijom zavladati prostitucija, narkomanija i demokratija, ali zato ostavljam Kralja da je čuva..."

Meho Krljic

Varvarine, zanimljivo tumačenje Samardžićeve izjave, ali mislim da nije tačno. Evo njegove izjave, da bi i ostali znali o čemu pričamo:

QuoteСрбија није имала свој грађански рат, као срећније нације, који би допринео појашњењу основних недоумица. У Шпанији су оштре поделе у грађанском рату и срећан географски положај омогућили да временом, захваљујући повременим притисцима, у целини своје политике припадне европским и атлантским интеграцијама (Н. Самарџић, ,,Данас", 29. мај 2007).

On ipak priča o nedoumicama, ne o fizičkom istrebljenju. Ipak mi se čini da je Crippleovo tumačenje bliže istini.

DušMan

Quote from: "Meho Krljic"Pa, ako već možemo da biramo, ja bih, od Španaca pre izabrao onu malu što je glumila Martu u Un Paso Adelante.
Ali, ali... ona uopšte nema grudi!!!
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

crippled_avenger

Pa nije Meho hteo da je uzme zbog seksa nego da vodi zemlju u evroatlantske integracije....

Meho Krljic

Nisu valjda grudi jedini (ili presudni) element ženskog duha???

varvarin

Meho, pa o tome govorim - o pojašnjenju nedoumica!!

Ako već uzima taj rat kao primer - treba da zna da su u Španiji do 1949. po šumama jurili ostatke komunista (što me potseti na jednu balkansku zemlju, Bože me prosti...) Ukratko - lako je Špancima da budu fini, kad su istrebili sve što drukčije misli!

Mada - nikad ne reci nikad: početkom sedamdesetih godina prošlog veka dolazi do privremenog uzleta komunista u Francuskoj, Italiji i Španiji (!), ali to je druga priča.

Meho Krljic

Pa, hm. Dobro. :lol:

DušMan

Quote from: "Meho Krljic"Nisu valjda grudi jedini (ili presudni) element ženskog duha???
Istina, nisu. Ali dupe jeste.
Ma ok su male grudi i sve to (devojke sa malim grudima imaju veliko...), ali uprkos tome što je pomenuta glumica prelepa, uvek mi je zapadalo za oči njeno totalno neimanje ikakvih grudi. Nula. A po nekoj mojoj statistici, devojke koje imaju male grudi su iskompleksirane (što, je li, podnošljivo), a one koje nemaju nikakve su jednostavno zle.

I pojasni šta podrazmevaš pod ženskim duhom.

Meho Krljic

Zaboga... Statistika?? Matematika? Nauka??? Ovde pričamo o stvarima koje se tiču SRCA a ne neke hladne discipline brojki!!!

Pod ženskim duhom podrazumevam baš to: sveukupnost duhovnih karakteristika ženske osobe.

DušMan

Samo hladno, samo brojke;
Srca nemam, merim dojke.

DušMan

Quote from: "Meho Krljic"sveukupnost duhovnih karakteristika ženske osobe.
Lejm.  8)
Ako nastaviš sa ovakvim izjavama, još će te optužiti da radiš za b92.  :lol:

Meho Krljic

Ja? Koji sam naširoko proslavio majicu sa Fuck b92 logom? I izvan granica beograckog pašaluka? Bio zbog toga optuživan da pripadam Radikalima? Sa indignacijom odbijam te optužbe.

Inače, sjajna rima gore :!:

DušMan

Takvi su najgori. 'Oće da sjebu sistem iznutra.

Možda da probam celu pesmu da uradim, a da se tiče LDP-a? Ma jok, samo ću ovo da stavim u signature, da se zna ko sam.

---

već postoji pesma o LDP-u, sa potencijalnog albuma benda Nimani Teenage Riot, written by čika Kuman iz Skepse, najgrđi punk pevač u Srbalja:

DEVOJKA IZ LDP-A

Polugola na ulici
Ispijeno izgleda
Uveče je na žurkici
Kod komšije dilera

Jedva stigla do dve banke
Politički aktivna
Loži se na vođu stranke
Roditelje nervira

Jedne noći otišla je
I nije se vratila
Našli su je overenu
Treće noći Exit-a

Devojka iz LDP-a
Pokrila je noćna tama
Nije stigla a htela je
Da pomogne svima nama

Devojka iz LDP-a
Ništa nije shvatila
Amerika i Evropa
Propašće od lošeg dopa
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Meho Krljic

Sjajno, samo ovo 'našli su je overenu' bih izmenio u 'našli su je, overila'. Prirodnije je mada je, s obzirom na genezu termina, ovo originalno zapravo tačnije. Hmmm, sad ni ja ne znam šta mi je bolje...

DušMan

Jel' postoji bar neka demo verzija toga, sa sve muzikom i vokalom? Da se cuje ljucki.

crippled_avenger

Nimanis već mogu da se pohvale da imaju pet pesama, a ja sam imao još jednu nego sam je izgubio kad mi je crkao mobilni... Ali, album se polako priprema...

DušMan

Znaci, ne dajte, a?
Nego, jesu li sve pesme radjene po sablonu "Devojka iz..."?

crippled_avenger

da. to je koncept.