• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beli put i sajam knjiga

Started by nemanja, 04-09-2007, 00:57:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nemanja

Pitanje je dakle jednostavno sta beli put planira da objavi do sajma knjiga i za sajam knjiga. Pretpostavljam da to nije sluzbena tajna ili tako nesto

elderane

Cornelius

Ja glasam za sabrana dela Mebijusa. :)
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Ja glasam za nastavak Vertigo programa: 100 Metaka 2, Propovednik 2, Sendmen 1 (da, da), Helblejzer 2...

DušMan

Quote from: "Cornelius"Ja glasam za sabrana dela Mebijusa. :)
Jel to otkriveno novo izdanje ili samo pusta želja?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Cornelius

Quote from: "DušMan"
Jel to otkriveno novo izdanje ili samo pusta želja?

Video sam Bobana kako meraci sabrana dela Mebijusa vec neko vreme. Sto znaci da nesto kuva u glavi. Za kad i kako, to zna samo Boban, dobri Bog i narodna milicija.

Sto se mene tice, ja vec imam sabrana dela Mebijusa, nego sam mislio na sve vas. Siguran sam da bi ste se radovali.
 xukliam
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

DušMan

Ma joooooook.  :lol:
Samo nemoj da pokrene novu ediciju. Vec ih ima mnogo.
Bilo bi super Moebious integral - svi radovi u jednoj ogromnoj knjizi.

DušMan

Quote from: "Cornelius"Boban, dobri Bog i narodna milicija.
Da li to znači da je Boban i dobri Bog i narodna milicija?

Cornelius

Quote from: "DušMan"Ma joooooook.  :lol:
Samo nemoj da pokrene novu ediciju. Vec ih ima mnogo.
Bilo bi super Moebious integral - svi radovi u jednoj ogromnoj knjizi.

Bilo bi predebelo i tesko za upotrebu. Bolje bi bilo u nekoliko knjiga. Po periodima, plus odvojena knjiga za ilustracije. Plus tekstovi koji bi obradili najfascinantnije trenutke: Arzak, Beli kosmar, Ludi kuronja, Hermeticka garaza Dzerija Kornelijusa, Devijacija...

Quote from: "Cornelius"Boban, dobri Bog i narodna milicija.
Da li to znači da je Boban i dobri Bog i narodna milicija?

Ne, to znaci da Bobana nadzire i dobri Bog i narodna milicija. Pusti, nikad se ne zna...

DušMan

Quote from: "Cornelius"Bilo bi predebelo i tesko za upotrebu. Bolje bi bilo u nekoliko knjiga. Po periodima, plus odvojena knjiga za ilustracije. Plus tekstovi koji bi obradili najfascinantnije trenutke: Arzak, Beli kosmar, Ludi kuronja, Hermeticka garaza Dzerija Kornelijusa, Devijacija...

Sviđa mi se kako to zvuči. Nadam se da se tvoje misli podudaraju sa Bobanovim.
Samo je pitanje da li to stavljati u novu ediciju pod nazivom "Mejbius forever"?

Quote from: "Cornelius"Ne, to znaci da Bobana nadzire i dobri Bog i narodna milicija. Pusti, nikad se ne zna...

... quis custodiet ipsos custodes...

Cornelius

... quis custodiet ipsos custodes...

Bog je van poimanja i diskusije. Narodnu miliciju nadzire DB, a DB nadzire specijalna komisija Evropske unije. Njih nadzire tajni savet Ujedinjenih nacija, a sve njih nadzire Zika Obretkovic, posebni izaslanik Galakticke federacije.

Lord Grejstok

Мислим да би за сајам било најбоље да се објави дуго најављивани "цомплете" Флаш Гордон Алекса Рејмонда.
"Луције Варе врати ми моје легије"

jeremiah

Quote from: "Lord Grejstok"Мислим да би за сајам било најбоље да се објави дуго најављивани "цомплете" Флаш Гордон Алекса Рејмонда.

Bravo  :D
:: orange is faster color ::

jeremiah

Naravno  8)

jeremiah

Quote from: "Meho Krljic"Ja glasam za nastavak Vertigo programa: 100 Metaka 2, Propovednik 2, Sendmen 1 (da, da), Helblejzer 2...
:!:  :!:  :!:

SuperGoof

Quote from: "Lord Grejstok"Мислим да би за сајам било најбоље да се објави дуго најављивани "цомплете" Флаш Гордон Алекса Рејмонда.

To, Цуме!
We ain't getting any younger, you know!

Alex

BP je uvek preterivao u najavama. Zvaničnim, ali još više poluzvaničnim i nezvaničnim, forumskim.

Ko se primao na priče? Ljudi koji ne kupuju stripove u Srbiji, razmaženi bogataši koji naručuju stripove iz inostranstva, gastarbajteri koji su odrastali vani bez pravog dodira sa našom stvarnošću i životom u Srbiji, ljudi koji pretežno konzumiraju skenirane stripove a nikada nisu sakupljali domaća izdanja itd.

Samo su takvi - ljudi koji nemaju osećaj za srpsku strip situaciju i izdavačku realnost -  mogli da pomisle da će u u Srbiji odjednom  krenuti lavina i masovna produkcija luksuznih i ostalih strip izdanja, koja izlaze često i redovno.

Čak i kada Boban i dr nisu podgrevali lažne nade o učestalom izdavanju, neki su smatrali da je dužnost (?) novopečenog strip izdavača da štancuje brzinom na koju su konzumenti na zapadu navikli.

Ja sam uvek govorio da ću biti izuzetno zadovoljan ako BP ostvari godišnje oko 50% svojih najava i planova.

Možda je situacija takva da treba da budem zadovoljan/budemo zadovoljni i sa nekim minimumom.

U tom smislu, bilo bi lepo kada bi, recimo, na sajmu knjiga bile predstavljene dugo očekivane nove DC-ove grafičke novele (Hellblazer, Sandman, 100 Bullets...), kad bi do sajma bili objavljeni Metabaroni 2, a posle sajma, do kraja godine uleteo neki integral (Torgal ili sl).
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Axle Munshine

@Boban
Hoce li BP za ovogodisnji sajam stampati novi katalog,dopunjeno i izmenjeno izdanje za 2006/07?I kakvi se to specijalni popusti najavljuju za sajam?Cisto da planiram budjet... :wink:
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Man Of Steel

Ja navijam za novog Konana. Daosada je islo sugavo a ako izdaju 2 izdanja u relativno kratkom roku bilo bi vise nego pohvalno!
When ever you need hard center i will be there

zstefanovic

Quote from: "Alex"BP je uvek preterivao u najavama.

Хммм. С обзиром да сам у поменутом периоду био у полуинсајдерским контактима поводом неких лепих замисли, оно што сам ја схватио да се десило јесте следеће:

Велики пословни систем (чији је Бели пут ипак тек један делић) је претрпео тектонске промене током 2006. и 2007. На боље.

Због тога су очигледно привремено трпели мањи делови система, као издаваштво.

Кад се заврши та стратешка реорганизација целог концерна (ваљда има шест фирми, или већ колико), претпостављам да ће БП надокнадити и више него обећано. Друго је сад питање колико тржиште може да апсорбује у постојећој дристрибуцији...

Мало је све то већи захват него што из новина изгледа и верујем да није без ризика...

ДИСКЛЕЈМЕР: Ово ја све на основу здравог разума, јер ми се не да да питам Бобана ишта пред Сајам...
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Boban

BP izbacuje za sajam 41 knjigu ukupno (period septembar-oktobar).
Svaki dan ponešto izlazi.
Često i više knjiga u istom danu.
Evo, danas stiglo 6 komada.
Bude i poneki strip ponekad.
Štamparija grca pod našim udarima.
Sasvim sam siguran da će neke stvari izlaziti drugo, trećeg ili zadnjeg dana sajma. Verovatno ponešto i nakon toga.
Nismo sami na svetu. Srećom.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

zstefanovic

Quote from: "Boban"BP izbacuje za sajam 41 knjigu ukupno

Па, ово је била прилично брза реакција. Мало вас неко искритикује, а ви одмах 41 књигу... ;)

Quote from: "Boban"Nismo sami na svetu. Srećom.

Нисмо. Бог и ванземаљци... Али шта си под овим мислио?
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

sivka

Quote from: "Boban"BP izbacuje za sajam 41 knjigu ukupno (period septembar-oktobar).
Svaki dan ponešto izlazi.
Često i više knjiga u istom danu.
Evo, danas stiglo 6 komada.
Bude i poneki strip ponekad.
Štamparija grca pod našim udarima.
Sasvim sam siguran da će neke stvari izlaziti drugo, trećeg ili zadnjeg dana sajma. Verovatno ponešto i nakon toga.
Nismo sami na svetu. Srećom.

Neko ce da bankrotira. Posebno ako uz stripove za baku bude nesto od decje knjizevnosti.... recimo vestica Matilda i sl.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

buruchaga

ischekujem 100 bullets. to je jedan od najboljih stripova koje sam chitao. scenario izuzetan, crtez dosta dobar...buduci da je do sad izaslo 85 brojeva 100 bullets, zanima me kad cemo mi fanovi imati priliku da upotpunimo kompletnu kolekciju ovog stripa na srpskom? imam neka izdanja na engleskom, ostatak sam procitao preko neta u cbr formatu ali nestrpljivo ischekujem ostatak u izdanju belog puta.
svaka cast za preacher. nadams e da cete objaviti svih 66 epizoda...

e da..pitanje - ima li sanse da se u izdanjima belog puta nadje "y the last man"..to mi je takodje jedan od omiljenih stripova...ne rteba nista da kazem, dovoljna je recenzija u jednom broju "this commic beg to be filmed"..pa bobane... :?:

DušMan

Y je najavljen u proslogodisnjem katalogu, zajedno sa Luciferom, ali koliko znam, doneta je razumna odluka da se prvo privedu kraju zapoceti serijali, pa da se onda ulece u nove.

Usput, zadnja sveska Y-a izlazi u januaru.
A glede filma: http://www.imdb.com/title/tt0800273/
Scenario radi BKV himself.

buruchaga

u januaru? znachi to je ta pricha-do broja 60?!
hmmm bas me zanima kako ce da spakuju kraj u ova dva zadnja broja. nekako ne bih voleo klasichan hepiend nego neki malo postapokaliptichan kraj, makar da ostane nada za neki spin off, npr o zivotu "three fifty" ili neshto slichno....

btw, nisam sabskrajber na imdb,tako da ne vidim nikakve informacije na sajtu povodom "y the last man filma"..samo vidim da je planiran za 2009-tu.. a mozak mi je stao trenutno :) ko je BKV?

edit-zavrsiti zapocete serijale??? sandman i preacher oke..ali 100 bullets je ongoing a hellblazer je verovatno najduzi vertigo serijal ikad...kako to da se zavrsi?:)

malo pitanjce (znam da sam dosadan, jbg) - je l postoji informacija do kog broja se radi 100 bullets ili ce azarelo da pishe do smrti :) ?

Djole

"THAT is why they call me The Decorator."

buruchaga

ma tako sam i ja kontao ali nisam siguran...je l to potvrdjena informacija?

Meho Krljic

QuoteIt is published by DC Comics under its Vertigo imprint and is slated to run for 100 issues.

Wikipedija je keva: http://en.wikipedia.org/wiki/100_bullets

Man Of Steel

Ma Viki za precednika, pa Bog da nas vidi! :lol:

DušMan

Quote from: "buruchaga"btw, nisam sabskrajber na imdb,tako da ne vidim nikakve informacije na sajtu povodom "y the last man filma"..samo vidim da je planiran za 2009-tu.. a mozak mi je stao trenutno :) ko je BKV?
Zanimljivo. Na dan kad sam postovao link, pisalo je da je u plano za 2008.
Brajan Kej Von.

Quote from: "buruchaga"edit-zavrsiti zapocete serijale??? sandman i preacher oke..ali 100 bullets je ongoing a hellblazer je verovatno najduzi vertigo serijal ikad...kako to da se zavrsi?:)
Sendmen (3, 13, 23...), Propovednik (4, 14, 24...), Betmen (2, 12, 22...), Helblejzer (5, 15...), 100m (6, 16...)... Svako mesto u numeraciji je vec rezervisano, pa ne vidim gde bi metnuli nove serijale.
Pitaj urednika, uostalom.
Kacen je u toku ove godine navodni redosled edicije "Graficke novele", ali mi se cini da se vec odstupilo od njega.

Axle Munshine

Ode i sajam,a od beloputih izdanja nema ni traga ni glasa...mada,nije ni bitan sajam,bitno je da najavljena izdanja i izadju,bar do kraja ove godine...

Alex

Za par dana je i taj sajam knjiga u Nišu.

Hoće li biti nešto, ili opet...
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Man Of Steel

Quote from: "Alex"Za par dana je i taj sajam knjiga u Nišu.

Hoće li biti nešto, ili opet...
Jedva cekam... :D

risar_69

Možda ko zna, kad če izači Gaston u dva albuma, kako je bilo najavljeno?

jeremiah

Prođe sajam knjiga (ne bi ništa novo), evo kraja godine, kakvi su planovi ?
Načuh da se u BP razmišlja i o Cycle de Cyann. Bilo bi extra  8)

Boban

Cycle de Cyann je za mene etalon kako tradicionalni strip treba da izgleda danas.[/u]

Cornelius

Quote from: "Boban"Cycle de Cyann je za mene etalon kako tradicionalni strip treba da izgleda danas.

Nije samo za tebe. Ima nas još nekoliko miliona.

Axle Munshine

Ohoho,znaci i Bourgeon je u igri...lepo,lepo...Bilo bi sjajno da se izdaju kao integral i Les passagers du vent,to bi,uz Cyann,bio pun pogodak...a za onog vikinga i dalje necu da pitam nista... :wink:

Alex

Šteta za one grafičke novele. Baš sam se nadao Hellblazeru i Sandmanu.

Boban

mac

Šta "šteta", šta sam opet propustio?

jeremiah

Quote from: "Boban"baš šteta...
Kako bre šteta ?
Šta bi sa onim 'Nema povratka, nema predaje, nema oprosta.' !?

kraken

Ne znam koliko je tacno, ali sam nacuo da se BP ozbiljno razmislja da li uopste da nastavi sa izdavanjem stripova. Nije mi neki bas izvor informacija ali kako mi je ono na sajmu vise licilo na rasprodaju nego promociju ne bi me iznenadlio da je to tacno.

marlowe

Krakene, budi spokojan. :lol:
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

kraken

ok : :!:
Kao sto rekoh, nije neki izvor ali delovalo mi je logicno imajuci u vidu sve sto se (ne) desava.

Duh_koji_hoda

@ Boban, Marlowe...

ljudi stvarno, hoce li nesto novo do nove godine???

Boban

mislim da si potpuno srozao svoj insajderski ugled.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Boban"mislim da si potpuno srozao svoj insajderski ugled.

:cry:  :cry:  :cry:  a jbga, nisam mogao da otrpim  :lol:  :lol:  :lol:

Boban

Cela ova predstava je izvedena da bi tebe izvukli na čistac.

Krakenu, reci ko širi te vesti o rasprodaji stripova i odustajanju od daljeg rada, pa da vidimo šta ćemo.