• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Traži se prevodilac

Started by Goran Skrobonja, 05-09-2007, 12:50:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Goran Skrobonja

Kao što je već poznato, izavačka kuća "Laguna" priprema domaće izdanje slavne antologije Legends koju je priredio Robert Silverberg. Novele različitih pisaca obuhvaćene ovom antologijom preveli su različiti prevodioci, u zavisnosti od toga koje su fentezi serijale prevodili za "Lagunu" ili druge izdavače pre toga. U toj podeli nekako je ostala, kao siroče koje niko neće, novela En Mekafri "Runners of Pern."
Po sugestiji urednice "Lagune" Mine Kebin, pozivam zainteresovane prevodioce koji poznaju ovaj serijal navedene spisateljke i imaju dovoljno volje, znanja i slobodnog vremena da ovu novelu prevedu, da se jave, bilo u okviru ovog topika, bilo PM-om.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Nightflier

A sto ne pitas Nimrodelu? Ona je prevodila Belog zmaja za Alnari.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Fiona

Ima li još kakav preduslov sem znanja i dobre volje?

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Goran Skrobonja

Quote from: "Fiona"Ima li još kakav preduslov sem znanja i dobre volje?

Da se prođe prevodilački test kod Lagune, a poželjno je poznavati svet u koji je dotična novela smeštena.

Fiona

Nisam upoznata sa tim serijalom mada sam švrljajući po netu shvatila o čemu se radi. Mislim da bi mi "leglo" da se prihvatim tog izazova. Već tri godine prevodim naše pisane i elektronske medije na engleski pa je to sad već prešlo u rutinu i dosadu. Ovo mi deluje kao pravo osveženje. :!:

Goran Skrobonja

Quote from: "Fiona"Nisam upoznata sa tim serijalom mada sam švrljajući po netu shvatila o čemu se radi. Mislim da bi mi "leglo" da se prihvatim tog izazova. Već tri godine prevodim naše pisane i elektronske medije na engleski pa je to sad već prešlo u rutinu i dosadu. Ovo mi deluje kao pravo osveženje. :!:

Kontaktiraj Minu Kebin, pozovi se na našu prepisku i idi u Lagunu. Prostorije izdavačke kuće Laguna se nalaze na Bulevaru kralja Aleksandra broj 62, prvi sprat (tačno iznad nekadašnje kafane Grgeč, dijagonalno od Pravnog fakulteta, ulaz je pored menjačnica Panter). Brojevi telefona su:

011/ 3347-547

3347-974

3036-984

3036-985

Igor

Ja se već duze vremena privatno bavim prevođenjem, Pern mi je jedan od omiljenih serijala i pročitao sam sve knjige više puta... Prekasno da se prijavim?  :)