• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ima li planova domacih izdavaca za Bluberija i Talicnog

Started by BornToRun, 09-09-2007, 18:36:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BornToRun

Za Asterixa necu ni da pitam.
Da li ima nesto bar u najavi ?

Meho Krljic

Ne znam da li ti u domaće izdavače spadaju i Heruvati, ali Bookglobe vredno izdaje Bluberija. http://stomugromova.com/

Axle Munshine

Pa za Blueberryja se vec zna,Marketprint ce do sajma knjiga u BG izdati prvi tom,sa prve tri epizode,u HC,ali c/b.A za Luckyja i Asterixa za sada nema nikakvih nagovestaja,Politika ih je zadnja izdavala,videcemo...U svakom slucaju imas Bluberryja i Talicnog u hrvatskim albumima,i to u HC. :)
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

BornToRun

Znam za hrvate.Pod domacim sam mislio na izdavace iz Srbije.
Njihovog Talicnog kupujem ali bi rado prestao ako bi neko odavde poceo da ga izdaje.Smeta mi sto ga izdaju po nekom njihovom  redosledu i ide kao Lucky Luke a ne Talicni.
Ali dobro ako nema niceg drugog i to je dobro .
A bluberi mi ne lezi na hrvatskom .I tu ga objavljuju po konfuznom redosledu , ali bar ga dobro numerisu.Ali ako je sve sto cemo dobiti od Marketprinta par integrala u c/b onda nek bookglobe racuna na mene i za bluberija 8) .
A bolje je podrzavati nase izdavace , njima treba vise podrske ...

Axle Munshine

Slazem se s tobom oko Marketprinta,a i oko Bookglobea...mislim na Blueberryja.Marketprint ima sjajne serijale u svom izdavackom programu,ali nacin na koji ih objavljuje,tj.tehnika,mi se ne svidja,uz casne izuzetke...treba da se ugledaju na hrvate,ali i na Beli put,pa i na System comics,eto...
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Man Of Steel

Quote from: "Axle Munshine"Slazem se s tobom oko Marketprinta,a i oko Bookglobea...mislim na Blueberryja.Marketprint ima sjajne serijale u svom izdavackom programu,ali nacin na koji ih objavljuje,tj.tehnika,mi se ne svidja,uz casne izuzetke...treba da se ugledaju na hrvate,ali i na Beli put,pa i na System comics,eto...
Ma ima kod nas ko da izdaje ali neznam zasto ne! Talicni  iAsterix su stripovi koje bih vrlo rado citao a od svih prevoda najvise mi lezi prevpd politikine biblioteke koji na najsjajniji nacin priblizuju likove.
A i o kvalitetu netreba raspravljati kada su i posle 10 ak godina ne osteceni i jos mirisu na stampariju...
A glupi razlozi poput finansijskih poteskoca necu ni da cujem. Kada su mogli mucnih 90 ih Bogami mogu i sada!
Odkupe pravo na 20 ili koliko vec ide u paket, stampariju imaju, iskustvo imaju pa neka izvole a za prodaju neka se ne brinu. Bice prodato cim izadje iz stamparije jer su ljudi stvarno zeljni dobrog stripa,
When ever you need hard center i will be there

BornToRun

Quote from: Man Of Steel
Quote from: "Axle Munshine"
A glupi razlozi poput finansijskih poteskoca necu ni da cujem. Kada su mogli mucnih 90 ih Bogami mogu i sada!
Odkupe pravo na 20 ili koliko vec ide u paket, stampariju imaju, iskustvo imaju pa neka izvole a za prodaju neka se ne brinu. Bice prodato cim izadje iz stamparije jer su ljudi stvarno zeljni dobrog stripa,

Politika je bolje stajala tih 90-tih nego sad.
Sad vise nemaju ni onu zgradu u makedonskoj ,uzela im banka.

Za Talicnog je mozda vec i sad kasno.Ljudi kupuju bookglobova izdanja , tako da ako i ima neke  nade onda to mora odmah da se najavi , da na vreme prestanemo sa kupovinom hrvata.Ako kupim  25 Talicnih od bookgloba onda me nece interesovati ako neko ovde pocne da ga izdaje sa sve zlatnim koricama.

Marketprint moze da izvadi niska cena , ali bluberi ipak zasluzuje bolji tretman.

Alex

Mislim da se niko ovde ne otima previše za izdavanje Asteriksa i Taličnog Toma jer su skoro sve epizode izdate po nekoliko puta u raznim izdanjima:

*u delovima: Panorama, Stripoteka, Politikin zabavnik itd
**celovite epizode: Asteriksov zabavnik, Biser strip (stari), Biser strip (novi - meki albumski povez), albumi Marketprinta u tvrdom povezu, Totem, albumi Politike u mekom povezu itd.

Međutim - poslednjih nekoliko albuma Asteriksa ili nisu objavljeni u celovitim albumima, ili su objavljeni samo u lošim piratskim izdanjima, ili su objavljeni samo jednom u albumu u  malom tiražu (Asteriks i sin), ili nisu objavljeni uopšte.

Slično je i sa Taličnim, čijih epizoda ima više, samim tim i neobjavljenih kod nas.

Neko bi ovde morao da objavi te novije - nedostajuće epizode, pre svega!
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture