Author Topic: Day of tunder  (Read 4162 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Black swan

• 4
  • 3
Day of tunder
« on: 20-04-2003, 03:02:19 »
jel se tako zove priča i uskoro film o čovjeku koji se vrati u prošlost zgazi leptira i promjeni budućnost čovječanstva

zanima me da li je i gdje kod nas prevedena ta priča

Jel možda u Kozmoplovu

ak je neko ima u elektro formatu nek mi je pošalje
bit ću mu vječno zahvalan :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Day of tunder
« Reply #1 on: 20-04-2003, 06:44:08 »
Nisam siguran 100%, ali mislim da se prica zove The Sound of Thunder.

Days of the Thunder je uzasno glupi film u jedinoj istinski losoj fazi mog ljubimca Tonija Skota (worst period of over-directing), o nekim trkama kolima, cini mi se. Jedino je bitan kao trivia jer su se tu smuvali Tom Cruise i Nicol Kidman.

Mislim da je imas na netu.

Lurd

• 3
Day of tunder
« Reply #2 on: 22-04-2003, 17:44:55 »
Quote from: "Spider Jerusalem"
u jedinoj istinski losoj fazi mog ljubimca Tonija Skota (worst period of over-directing)

Jedina losa faza?

Hire: Beat the Devil, The (2002)
Spy Game (2001)
Enemy of the State (1998)
The Fan (1996)
Crimson Tide (1995)
True Romance (1993)
Last Boy Scout, The (1991)
Days of Thunder (1990)
Revenge (1990)
Beverly Hills Cop II (1987)
Top Gun (1986)
The Hunger (1983)

Taj covek je losa faza od kada se rodio. Last boy scout i True romance su dobri, ali...Top Gun? Hunger? Days of thunder (jeste, o trkama kolima, naterao je scenaristu da ubaci i prosiri lik lekarke, specijalno za Kidmanovu) Fan? Crimson tide? (i to posle Crvenog oktobra koji smo imali prilike da obnovimo pre neki dan) E?!

Tokom pijanki sa drustvom u svojoj bitnickoj fazi pricali smo da smo se kucali u svacije zdravlje, a onda smo poceli sa kucanjem protiv. Prvi na toj listi bio je, jelte...

Mada, sada kada razmislim, Toni sada izgleda daleko ozbiljnije nego nekada, ali samo zato sto je stari film propao.
 :wink:
My trees...They have withered and died just like me.

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Day of tunder
« Reply #3 on: 22-04-2003, 17:59:52 »
Kao sto rekoh... (videti post rec po rec)

Lurd

• 3
Day of tunder
« Reply #4 on: 22-04-2003, 18:26:03 »
E, pa onda kazi od kada do kada je ta faza. Mene je strcnulo ono o ljubimcu, a da nije pod navodnicima.

SANdMAN

• Guest
Re: Day of tunder
« Reply #5 on: 22-04-2003, 20:13:05 »
Quote from: "komunjara"
jel se tako zove priča i uskoro film o čovjeku koji se vrati u prošlost zgazi leptira i promjeni budućnost čovječanstva

ja se secam kratkog stripa sa turistima-putnicima iz buducnosti koji gaze leptira bezeci od dinosaurusa, bio je obljavljen u "laseru" ili "stripoteci"....

Lurd

• 3
Day of tunder
« Reply #6 on: 22-04-2003, 21:45:04 »
A i Marti Misterija u nekoj epizodi ima bas tu pricu, a tada je u sadasnjosti predsednik SAD bio drugi a engleski je bio nesto drugaciji.

Black swan

• 4
  • 3
Day of tunder
« Reply #7 on: 22-04-2003, 23:37:47 »
Quote from: "Monsinjor Lurdusami"
A i Marti Misterija u nekoj epizodi ima bas tu pricu, a tada je u sadasnjosti predsednik SAD bio drugi a engleski je bio nesto drugaciji.

da epizoda se zove Vremeplov (nisam siguran)

engleski je sličio francuskom nakon što je zgazio leptira u prošlosti

vau  to me kod SF-a fascinira

zna li iko jel to prevedeno kod nas
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

iNCUBUs

• 4
  • 3
Re: Day of tunder
« Reply #8 on: 23-04-2003, 03:01:05 »
Quote from: "komunjara"

zanima me da li je i gdje kod nas prevedena ta priča

Jel možda u Kozmoplovu

ak je neko ima u elektro formatu nek mi je pošalje
bit ću mu vječno zahvalan :D

Ray Bradbury?
Bila je ta epizoda u "Ray Bradbury Theatre"-u, ne znam sta da ti kazem posto je celokupna serija najblaze receno smesna, tacnije vise mi deluje kao crtani film nego kao neka 'ozbiljna' serija...
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Pavle

• 5
  • 3
Day of tunder
« Reply #9 on: 23-04-2003, 17:21:48 »
Nije epizoda Martija Misterije nego Marti samo citira Bredberija a u samoj epizodi (koja je iz dva il beše više delova, da ne napominjem da ne mogu da se setim kako se zove) se radi o čoveku koji beži od vremenskih policajaca u pokušaju da ispravi grešku zbog koje je kada se vrati u prošlost stradao Mahatma Gandi. Time je čovek iz budućnosti, jelte uništio utopijsko društvo u koje bi nas Mahatma odveo da je malo duže poživeo.
A epizoda Ray Bradbury Theatra je jedna od najboljih! Neverovatno kako je efektna čak i sa malim budžetom. Spilberg može da pojede svoje kopjuterske dinosauruse, ono pravi, dobri - od žice i plastelina su uvek bolji, čak i u ovom slabijem izdanju.
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Day of tunder
« Reply #10 on: 27-04-2003, 20:06:37 »
Dugujem ti za "miljenika" (ovde navodnici nisu zbog ironije, vec da asociraju).

Stvarno ne znam sta imas protiv Tonija Skota. Covek je jedan od najboljih i najkompetentnijih hackera na planeti. Da on rezira svaki sugaviji holivudski triler, predivni b-film bi bio revitalizovan, a svaki od tih filmova bi bio zanimljiv, jer bi toni uspeo da se stilom uzvisi nad siromasnim sizeom (sto je skoro uvek i radio).
Covek je dosao u pravo vreme, kada se svima smucio klasicizam, i uveo taj predrkani kamkoderaski stil, i time nas (izmedju ostalih) spasao novih jebenih bergmanovaca. Posebno ne vidim kako ne mozes da postujes coveka koji, pre svega, ZNA da rezira (a to ne znaci samo da lepo pokrece kameru  :roll: ).
The Hunger jeste da ima scenario od pola sata od koga se morao praviti celovecernji film, ali jebem mu mater, sem sto nije dosadan, prvih petnaest minuta tog filma su genijalni. Retko koji film moze da se pohvali time.
Dobro, svi mrzimo Top Gun. I Days of Thunder. Oni jesu predrkani filmovi. Ali ih prevashodno mrzimo zato sto su ideoloski i svakako drugacije odvratni na tematskom planu. Beverly Hills Cop II je sasvim okej, Last Boy Scout mi je na top 10 svih vremena, True Romance je fucking genijalan, a ovi uglavnom tehno-trileri koje je radio u drugoj polovini devedesetih su sasvim solidni filmovi. Fan nije previse psihologiziran, vec se trudi da bude akcija, i to je dobro. To sto je slab film opet je zavisilo od sizea i producenata. U Enemy of the State je jedina losa stvar Will Smith, Spy Game je potpuno gledljiv.

To sto Scott ne moze da radi sa dobrim scenarijima kao sto su bili oni za Last Boy Scout (neponovljivi Shane Black koji mi stravicno nedostaje u ovoj eri politcki-jednoumnih lepo izdizajniranih bochica belila) ili True Romance (koji ima antologijske trenutke dijaloga i akcije - courtesy of mr. tarantino), jeste stvar danasnjeg Holivuda kome takva imena vise nista ne znace, i gde ni Marti Skorseze ne moze da snimi film kakav hoce.

McTiernan je sad vec davno rekao: "All good script eventually come to Spielberg. And I have to work with crap."

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Day of tunder
« Reply #11 on: 27-04-2003, 20:09:19 »
I da.

Da je Tony Scott rezirao Daredevila i to bi bar bilo fucking GLEDLJIVO!