• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo, so-so, ružno, a domaće gledo...

Started by ---, 18-09-2007, 12:47:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dybuk

Quotei uopšte ima li torenta za domaće filmove, slabo nalazim šta
Odlicno pitanje, i mene zanima.

eddie coyle

Quote from: Pizzobatto on 24-08-2015, 18:58:55
Quote from: tomat on 24-08-2015, 11:47:28
kako nisi upamtio seksi Vladicu Milosavljević :)

Kakav si ti to muškarac! 8-)

Quote from: Karl Rosman on 24-08-2015, 13:03:42
Najbolji Grlicev film je "Bravo maestro".  :-| 

nisam gledo, al Miki>>>Rade !!!

elem, ima li kakvog torenta da radi za ova VEČERNJA ZVONA

i uopšte ima li torenta za domaće filmove, slabo nalazim šta

xusite ima ok linkove, koga zanima...

Evo ti ceo film na Tjubu ako hoces...

! No longer available

crippled_avenger

Ima torenta na crnoj berzi, mada vole da se igraju Cinemageddona.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Albedo 0

pogledah na yt, zahvaljujem na pomoći!

ispade da sam ja ovo i gledao ranije, samo se ne sjećam kada, posebno u drugoj polovini filma mi je sve bilo poznato

Kripov tekst je umnogome pokazao probleme filma, koji je prevazišao Tru Detektiv po sklapanju kockica i umrežavanju svih sitnica u jedan narativ

naravno, to mi ne smeta naročito, ali me je nekako iznenadila čitava priča, koja iz današnje perspektive djeluje više prohrvatska nego što je to možda bila 1985. godine, da pomalo čude te glasine da su Lordanu pravili probleme zbog ovoga

možda više zbog ranijeg kredita, jer ovdje ustaštva ima taman za nabost dva zrna, a lično ne vjerujem ni da je ustaštvo bog zna koliko pokrenulo stanovništvo ka raspadu zemlje. Realno, čak i Tuđman se ograđivao od njega, koliko je mogao, naravno

tako da je meni Božovićev Stjepan K. ispao kao još jedan Šovagović kojeg Sokol nije volio, prosječan Hrvat pogubljen u velikoj politici što fašista što komunista, koji bi samo da je svoj na svome, što bi bio ofrlje opis većinskog hrvatskog stanovništva 1990. godine, sigurno nisu nosili noževe u zubima

to mi je sada prvi utisak, Lordan je nekako pokušavajući da opali po svim režimima redefinisao ''normalno hrvatstvo'', nači ovo je kao neki žikamitrović stajl, idemo Užička Republika, pa malo predratnog socijalizma i seljačkih buna, al realno najtoplije nam je oko srca na Kosovu i na Drini.

Tako nekako imamo distanciranje od ustaštva, al je to kaj malo komplicirano u domazetovića burbonskoga, pa bi malo dizat ustanak al da mu ga Srbin digne i odradi sve ofanzive, a na kraju u tom komunizmu nema Djeve a ni Staljina

DeHickok

Quote from: DeHickok on 23-05-2015, 21:28:23
Nemam gde ovo da "turim"  :roll: a ne kopa mi se po starim topicima. Da li neko zna kako je to Jugoslav Pantelic postao tako uticajan/bitan u vezi filma u Srbiji  ? Mislim, nemam nista protiv coveka, neka radi ovo sto radi najbolje sto moze, ali malopre saznah da je imenovan i za direktora Filmskog centra Srbije (doduse V.D.). I dok mi je imenovanje za funkciju na FESTu bilo relativno razumljivo (covek godinama prati filmske festivale, izvestava, valjda bese da je i urednik filmskog programa na studio B ?)  ovo mi ipak deluje malo preterano. Zar nema neki ipak poznatiji filmski radnik koji bi se time bavio...ili je toliko sujeta/prevara/muljanja/ega/klanova u tom telu, koje koliko znam, odlucuje koji ce domaci film finansijski pomoci/odmoci da niko ne sme/nema zelju da "zakoraci u to blato"  :wink: .

Ko gura ovog coveka ?

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/593359/Jugoslav-Pantelic-predlozen-za-direktora-Kinoteke-Zelenovic-savetnik

Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Ghoul

Quote from: DeHickok on 25-09-2015, 16:07:49
Ko gura ovog coveka ?

i mene to zanima.

dok to ne otkrijemo, ima nekih zabavnih komentara ispod vesti o ovom imenovanju:
http://www.b92.net/kultura/komentari.php?nav_id=1043776
https://ljudska_splacina.com/

Albedo 0

pogledo sam BEKSTVA, film o komunistima robijašima u Kraljevini Jugoslaviji, koji dočekuju rat u zatvoru, i promjenu upravljačkog kadra, prvo njemačkog, a onda i ustaškog.

Sam naslov objašnjava šta rade, i film govori o različitim poteškoćama prilikom pripremanja bjekstva, i što je vrlo zanimljivo, sami komunisti su prikazani na raznovrstan način, ima tu i raznih foliranata, prevaranata, bijednika, postoji stalna opasnost da će ih neko iznutra izdati, dosta nepovjerenja, čak je jedan udario direktno na Batu Živojinovića, budala!

Inače, vrh rečenica o Bati odma na početku: ''Biju ga a on uživa u tome!''

Jer to je Bata!

Film je inače kasapski montiran, al ko voli ovu tematiku, kao ja koji blenem u Istvudov Alkatraz k'o tele kad puste na tv-u, može mu biti OK 90 minuta.

eddie coyle

Jel gledao neko ovo, Fridom ga ishvali za sve pare, prosto mi nestvarno zvuci da je Filipovic napravio dobar angazovani film...

http://mislitemojomglavom.blogspot.rs/2015/09/u-bioskopima-pored-mene.html

Albedo 0

Fridom se vjerovatno drogira

čak i to što je opisao, kad bi bukvalno bilo tako, nije mi jasno kako je zaključio da je dobar film u pitanju

Agota

Meni je Fridom užasno iritantan i njegov sud mi je  nebitan...ipak, možda i pogledam film, nisam dugo pogledala ni jedan domaci, jos od festa. Gleda mi se recimo ovaj novi Matanicev,Zvizdan.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Father Jape

Quote from: eddie coyle on 26-09-2015, 15:08:13
Jel gledao neko ovo, Fridom ga ishvali za sve pare, prosto mi nestvarno zvuci da je Filipovic napravio dobar angazovani film...

http://mislitemojomglavom.blogspot.rs/2015/09/u-bioskopima-pored-mene.html

I ja dođoh da to okačim... štaviše, idem sad da otvorim novu temu, možda zatreba!
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Dybuk

Covjek koga treba Ubiti Hmm, malo sam razocarana, mada je ukupno gledano okej film, i interesantan kuriozitet na trzistu gde nema puno takvih uradaka. Poklonih mu 7, ima dobrih ali i dosta mlakih delova, prvobitno mi se ucinilo da ce biti na tragu Diabela Zulavskog, medjutim skliznulo se u nekakav lokalizam.

Albedo 0

Quote from: Pizzobatto on 11-08-2011, 23:46:35
Pogledao sam OSUĐENI Zorana Tadića, jest se čovjek sroz'o... Imajući u vidu i Diplomu za smrt i film Vila orhideja, hrvatski film je postao baš teško smeće u drugoj polovini osamdesetih, valjda uporedo sa rastom ustaštva...

sad repriziro, i sad mi je film dobar... hm

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 14-10-2015, 18:03:12
Covjek koga treba Ubiti Hmm, malo sam razocarana, mada je ukupno gledano okej film, i interesantan kuriozitet na trzistu gde nema puno takvih uradaka. Poklonih mu 7, ima dobrih ali i dosta mlakih delova, prvobitno mi se ucinilo da ce biti na tragu Diabela Zulavskog, medjutim skliznulo se u nekakav lokalizam.

tebi je gošnje lokalizam, koja dibomba 8-)

Dybuk

Uhuh. Nisam se precizno izrazila. :) Uostalom, pise da je scenario napisao Bulajic, tako da je verovatno bio inspirisan Gošnjeom i istorijskom licnosu both.
Mozda je Šćepan Mali lokalizam a ne sam Gošnje. 8-)

Agota

Enklava 21:03
Srpski nacionalni kandidat za Oskara, film reditelja i scenariste Gorana Radovanovića – premijerno na RTS-u. Ostvarenje koje je imalo svetsku premijeru na 43. FEST-u, pripoveda o srpskoj zajednici koja je ostala da živi na Kosovu u enklavama.
Tema nije iz novina - rušenje groblja ili kamenovanje autobusa. To je samo okvir za suštinu Enklave - a to su identitet i opstanak Srba u Pokrajini.

Film obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama - enklavama.

Primorani na ovakav život, ograničeni da žive na skučenom prostoru, Srbi koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji žive svoje živote na veoma težak način.

Šta se dešava kad neko premine u enklavi, a groblje se nalazi van nje, na neprijateljskoj teritoriji?

U ovoj priči, uz mnogo peripetija, jedan osamdesetogodišnji starac će, ipak, biti sahranjen zahvaljujući svom unuku, desetogodišnjem dečaku koji se usudio da učini nešto nemoguće za obe zajednice na Kosovu, i srpsku i albansku: da zavoli i stekne prijatelja na suprotnoj strani.

Iskusnu glumačku postavu od Nebojše Glogovca, preko Anice Dobre do Miodraga Krivokapića, svojom iskrenošću nadograđuju dečaci naturščici Srba i Albanaca s Kosova i Metohije, koji dočaravaju male, a već velike ljude čije su sudbine odraz sveopšte drame.

Enklava  je sa velikim uspehom prikazivana i nagrađivana na festivalima širom sveta - od Meksika do Rusije.

večeras u 21h na RTS-u, ne propustite!!! xcheers

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

odličan!

ima tu svakakvih populizama i drugih izama, ali mislim da ga je kraj izvadio, i dobro zaokružio stvari

mislim da je Krip sve pogodio, možda tu i tamo škripi sa zanatske strane ali i isporučuje ono što je zacrtao

SIMERIJANAC

Знао сам да нема шансе да Швабе учествују у пројекту у којем ће Шиптари да испадну грбави.Сад ми је јасно зашто је овај човек са Космета написао то што је написао:

QuoteЗбог чега? Филм је одличан до пред последњих 10минута. Крај филма је такав да оправда што је међу спонзорима и Савет Европе. Доста људи је изашло после оне срамне сцене где се шиптари приказују као добре комшије које чекају повратак Срба док се у ужој Србији Срби међусобно мрзе. На крају је уплакани шиптар приказан као јунак, позитивац.[/size]
[/size][size=78%] [/size]

Заиста штета што је одлично режиран и одглумљен филм са потресно аутентичним приказом ужаса и патње које сваког дана проживљава наш народ у енклавама(то што сва шиптарска насиља и понижења прихватају немо,без,клетви,псовки и плача је најјаче и најјезивије),упропашћен овим мирољубивим,братским порукама шиптарске омладине(симбола нових,бољих генерација Шиптара) која је свесна неправди које је њихов народ починио Србима, због тога се горко каје, пружа им руку пријатељства и позива их да се врате и заједно живе на Космету у миру и слози.

У ово се уклапа и сцена кад Глоговцу пронађу арсенал оружја у кући,а затим га после саслушања пуштају кући као да се ништа није десило.

Штета,стварно штета што није било воље и храбрости да се до краја прича истина, јер могао је ово да буде велики филм.

Albedo 0

ne kapiram zašto bi se djeca prikazivala drugačije nego onako kako su prikazana? Koja bi bila poenta toga?

Evropska civilizacija se temelji na tome da djeca ne nasljeđuju dugove očeva

Ghoul

solidna je enklava, 3- (obrazložiću ovih dana), ali denis je izeo ostalu decu, uključujući tu i glavnog, što baš i nije dobro po film...
ovakvo dete-glumac se retko viđa.
šteta, ostariće mi (već i sad je prestar) a idealan bi bio za miloša u ZAVODNIK: THE MOVIE... :(

Agota

dobar je film, emotivan, tema teška, lepo urađen vizuelno, i ako je tema teška i nabijena, nema nasilja.
nema ciljnu grupu već svako može da gleda i neće se smoriti, biće mu dobar.

Ghoul

Ghoul

"Smrdljiva bajka" najgledaniji film u bioskopima

U prvoj nedelji prikazivanja, "Smrdljiva bajka" reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića bila je najgledaniji film u domaćim bioskopima, pišu Večernje novosti.

R.R. IZVOR:  SUBOTA, 5.12.2015.

Od premijerne projekcije u Beogradu, 25. novembra, ovaj film zabeležio je više od 20.000 gledalaca, saopštio je distributer "Art Vista". Autorska ekipa "Smrdljive bajke" - glumci Žarko Laušević, Jelena Đokić, Petar Božović, Bojan Žirović, Miloš Vlalukin, Cvijeta Mesić, Nebojša Ilić, Miloš Samolov, Bojan Lazarov, Marko Gvero..., doživela je ovacije na premijerama u Novom sadu, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Velikoj Plani, Zrenjaninu, Svilajncu i Vršcu. Glavni akteri "Smrdljive bajke" tokom narednih večeri pokloniće se i publici u Smederevu, Pančevu, Kikindi, Rumi, Aranđelovcu, Sremskoj Mitrovici...

Dybuk

Tema zvuci meh ali glumci su izgleda odgovorni za ovako veliko interesovanje. Stvarno jaka glumacka ekipa.

klem

klošarski film strašno na šta je spala srbija

Linkin

Prvi scenario Miroslava Momčilovića je bio Kengur.

Ghoul

Quote from: Cedo Medo on 05-12-2015, 18:50:36
klošarski film strašno na šta je spala srbija

a za to vreme moja "sekta prljavih" čami neusnimljena! :(

Agota

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

Mark

Bio večeras u bioskopu, pogledao Smrdljivu bajku i baš sam uživao. Priča je mala ali zato daje glumcima puno prostora da se baš rašire - odličan je Laušević a Đokićka je još bolja. Božović standardno dobar a tu je još par veoma upečatljivih likova. Da su neka srećnija vremena bio bi ovo jedan od onih koji su i popularni i kultni.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Ghoul

Šta fali srpskim filmovima?

Drama koja se uvek dogodi posle konkursa Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje filmova ovog puta otvorila je i pitanje kvaliteta scenarija, koje se inače retko postavlja.

R. RADOSAVLJEVIĆ
IZVOR: NOVOSTI
PETAK,
18.12.2015.

Kada je Vuk Ršumović na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji između ostalih nagrada za debitantski film ,,Ničije dete" dobio i nagradu Federacije filmskih kritičara iz Evrope (FEDEORA) za najbolji scenario, bilo je to gotovo ravno ekscesu. Jer, godinama unazad srpski film u ovoj kategoriji nije nagrađivan na nekom svetskom festivalu. A ovaj scenario, pisan dve godine, čekao je na snimanje više od pet.
Uprkos konstatacijama koje su postale opšte mesto – da danas ,,više nema velikog srpskog filma kao nekada", kod nas se u filmskom svetu retko vode polemike o mestu i značaju scenarija. Sada, kada se na upravo završenom konkursu FCS pokazalo da su mladi reditelji – debitanti kreativnošću projekata nadmašili gardu najpriznatijih filmskih stvaralaca, otvoreno je i ovo pitanje.

Po rečima reditelja Predraga Gage Antonijevića, koji je predsedavao konkursnoj komisiji, scenario je verovatno najveći problem srpskog filma.

,,Čini mi se da je to danas najtanja 'karika' naše kinematografije. Zato sam predložio upravnom odboru FCS da bi bilo dobro napraviti radionicu za razvoj scenarija, da bi u ranoj fazi pisanja autori mogli da dobiju pomoć kolega i mentora. U neka davna vremena, naše producentske kuće imale su svoje programske savete, u kojima su sedela ozbijna imena iz struke, poput Selenića, Mihiza i ostalih. Oni bi čitali projekte, razmenjivali mišljenja sa autorima, i producentske kuće su mnogo ozbiljnije radile na scenariju pte nego što bi pošle po pare u Ministarstvo kulture.", kaže Antonijević.

PREPUŠTANJE JEDNOM ČOVEKU

Po rečima Mihića, za razliku od razvijenih kinematografija, u našem filmu prisutno je nepoštovanje scenarija i prepuštanje da često neobrazovani reditelji rade sa tekstom šta god hoće.
,,Sve je u rukama reditelja, i to prepuštanje jednom čoveku dovelo je do takvog stanja u kome se nalazi srpski film.- Ne znam detalj oko konkursa FCS koji je upravo završen, ali, kada se da pominje pet ili šest velikih reditelja nije dobilo novac, niko ne kaže ko su scenaristi tih filmova i da li je to možda greh prema njima. Više puta sam u Americi video koliko se poštuje scenario. U velikim kinematografijama na scenariju se potpiše svaka strana, zato što producent zna šta uzima kada kupi scenario", kaže Mihić.
"Danas to nije slučaj, mnogi projekti se podnose nekako na brzinu, još uvek nespremni, a onda o njima mora da se odlučuje. Previše je sada tih kompanijica, a scenariju se ni sistematski ni strateški ne posvećuje pažnja", dodao je.

Pitanje šta se danas događa sa scenarijom u srpskom filmu postavljeno je i Gordanu Mihiću, scenaristi kultnih jugoslovenskih i sprskih filmova i TV serijala.

,,Scenario je osnova filma, od njega se kreće, ali se kod nas ne raspisuje konkurs za scenario, što bi bilo potpuno normalno. Od toga bi trebalo da se krene, pa onda, ukoliko ponuđeni scenario dobije podršku na konkursu, ili na drugačiji način nađe sredstva, da se dođe do reditelja filma. Ovde se radi obrnuto – sve se 'tipuje' isključivo i jedino na ime reditelja, što je katastrofalna greška. Zbog toga mislim da je problem srpskog filma režija, a ne scenario, i to sam oduvek mislio", kaže Mihić.

Izvor: Večernje novosti, štampano izdanje

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2015&mm=12&dd=18&nav_id=1075965

Seth Brundle

Ko je gledao ovaj film?

http://www.imdb.com/title/tt0180796/combined

Mutno se sećam da sam ga gledao kao klinac i da je imao nekih kao hororičnih scena, mada mi sada deluje su to više bile neke ratno-hororične scene slične onima u ŠIROKO JE LIŠĆE ili tako nešto.

Dakle, kakav je film? Vredi li ga reprizirati?

Truman

Odgledao Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice P.T.T.
Prvo što me je šokiralo je bio sexy izgled Eve Ras...No, svi su nekad bili mladi. Nisam se bavio teorijom ovog filma, a meni deluje kao simbol ( propadanja ) bivše Juge. Dvoje mladih različitog etničkog porekla ( od kojih jedan ima posao da kao sanitarni inspektor eliminiše pacove! ) upoznaju se i zavole u vreme najveće ekonomske ekspanzije. No, kako je to bilo i sa Jugom kraj je tragičan. Makavejev ima poseban, dokumentaristički, filmski izraz koji ovde odlično radi. Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice P.T.T. deluje originalno iako je sama radnja krajnje prozaična. Pamtiće se neke scene i nakon dosta vremena.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Krsta Klatić Klaja

shvatih da nemamo neku listu domaćih filmova, pa ću ovdje da turim ono što sam gledo protekle godine, mada se možda ne računa u 2015.

ENKLAVA
MALI BUDO
TRAVELATOR
--------------------
ATOMSKI ZDESNA
NIČIJE DETE

Enklava, uz sve nedostatke, najpitkiji film sa solidnim završetkom, koji Goran Marković treba da pogleda da nauči nešto. Mnogi se žale na brojne kompromise, međutim, čak i od tih kompromisa Marković bi mogao da uči. A završetak je daleko od kompromisnog.

O Budu smo dosta govorili, a Travelator je vrlo zanimljiva stvar kad se uporedi sa Knight of Cups, još jednim filmom sa šljokicama, ali koji je paradoksalno slabiji u klasnom pogledu, nego ostaje ona ispeglana kritika duhovnog otuđenja likova koji se kupaju u parama Travelator ponekad djeluje suviše sirovo i izvještačeno, posebno scena sa Slavkom, ali bojim se da je to i u stvarnosti tako izvještačeno.

Atomski zdesna je nastavak Dragojevićevog potopa, mada taj tip i kad tone to nije sasvim loše.

Ničije dete je u precijenjeni promašaj. Čim splasne sam udar egzotičnog ispostavlja se kao totalno isprazan film

ne znam jesam li zaboravio neki film...

i naravno, navedite svoje favorite
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

ne znam gde ovo da stavim, pa aj ovde.

zna li neko da li igde može da se skine serija Mak i Zak

http://www.imdb.com/title/tt1183710/
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Odgledao MIRIS POLJSKOG CVEĆA. Ovo je jedan od najranijih i najboljih filmova Srđana Karanovića, psihološka drama koja opisuje egzistencijalnu ( egzistencijalističku? ) krizu slavnog glumca u tumačenju ništa manje slavnog Ljube Tadića. Tadić je pravi pogodak za ovu ulogu jer ima dozu ozbiljnosti, sete i markantnosti koja mu omogućava da prenese lik mračnog i nezadovoljnog barda koji svoju sreću pokušava da nađe na reci. No, čovek se malo šta pita, sudba je ta koja vuče konce. Moja topla preporuka svim ljubiteljima malo dubljih filmova. Nisam imao priliku često gledati ovu vrstu filmova kada je reč o ex-yu kinematografiji dok kada je reč o savremenoj toga nema ni u tragovima. To ga nikako ne oslobađa tehničkih manjakovosti no koliko znam to je karakteristika i skoro svih drugih filmova sa ovih prostora pa mu nećemo uzeti za zlo. Srpski film je mrtav, vratimo se starim ostvarenjima. ocena: 8/10
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Agota

Voće biram, probiram
gnjile male  odbijam
navadila svoje prste
da pipaju samo čvrste,
jedan baja nudio mi jaja,
vadi ih iz mreže,
kaže da je sveze...

,,Jel smem ja da te gledam?"
,,ZaŠto?"
,,Eto tako, da te gledam."
,,MoŽeš."
,,Hvala."

! No longer available

Krsta Klatić Klaja

Ко год да је опањкавао Чалићеве комедије мора да није читав, Ћао инспекторе и Свемирци су криви за све не само да су феноменални већ су и тематски савремени, будући да српско друштво и даље има исте дилеме.

У првом, Бата Живојиновић тражи међународну криминалну банду, чији су чланови уједно дукатлије, и Бата се убацује као двојник једног од гејева, и раскринкава организацију.

У Свемирцима се момче с друге планете кандидује на изборима, међу конкуренцијом монархиста, националиста, еколога и бивших комуниста. Дефиниција плурализма у филму је "етатизам, шовинизам и патернализам", епохално.

Чалић и Бата пророци!

tomat

Što si preskočio Vampiri su među nama?

Ima i Dama koja ubija, glumi Vendi, to nisam gledao.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

Нисам ни знао да има, на тв пустили ова два! А мислим да сам то с Венди гледо!

http://www.youtube.com/watch?v=Cey290lF9Mw&feature=youtube_gdata_player

tomat

ja sam Svemirce gledao pre nekoliko godina kod drugara koji tako povremeno organizuje projekciju nekog treša koji iskopa. kaže da ga je bilo sramota dok je kupovao DVD u maksiju, nije bio ni jeftin.

Bizetić pokidao sa saundtrekom.

Krsta Klatić Klaja

Мени није јасно како ово није постало култ.боговски перформанси!

Dybuk

Enklava dobra?

nadjem je kod brace Rusa, ne znam da li da se upustam....

Krsta Klatić Klaja

Мени најбољи домаћи протекле године, али твоја дилема је тематска, да ли желиш да гледаш причу о Косову, јер ако ниси начисто с тим наћи ћеш филму хиљаду мана. Није савршено, али није ни једнострано и националистичко, како би се очекивало.

Dybuk

Upravo to mi je dilema. pa, cak ne ocekujem jednostranost i nacionalizam no da nije previse bratstva i jedinstva, patetike, razumevanja, cukra itd... :lol: ok, hvala Bato!

Krsta Klatić Klaja

Бошку Обрадовићу је превише другарства, а Чеди премало. Чеди је превише приказа дискриминације Срба, а Бошку премало.

Ово је "контемплативна драма" 8-)

Dybuk

Krsta Klatić Klaja

Уватио сам на тв дио филма Лов у мутном, гдје се Бата уваљује у државни стан одсутног власника, али потом завршава на суду око пребивалишта. Бата толико доминира у филму да га комшије препознају као неког руководиоца који ће им помоћи да ријеше комуналне и друге проблеме, док му син каратеом чисти сусједство од манијака и криминалаца и смува Неду Арнерић послије 4 чашице жестине. Тихомир Арсић као Батино чељаде у више наврата доказује да крв није вода. Но, ипак Ћао инспекторе остаје недостижан.

Dybuk

Enklava nije ostavila jak utisak, kao celina. prica jeste teska, mucna ali moram reci da je Nicije Dete mnogo jace ostvarenje, posebno vizuelno. gledajuci Enklavu imala sam osecaj dezavija, sto nije dobro. estetski se nije iskoracilo iz filmske tradicije koja odaje jeftin, "made for tv" dojam. nije lose, ali daleko od sjajnog, po mom misljenju, naravno.