• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

HELP! Oblivion nece da mi menja rezoluciju!

Started by Berserker, 24-09-2007, 23:14:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Berserker

Instalirao sam ES4-oblivion, ali nikako ne mogu da menjam rezoluciju jer kad god izadjem iz igre i ponovo je startujem (sto igra trazi od mene da bi se rezolucija promenila) ona bude 640x480. Imam graficku nvidia 6600gt pa ne verujem da je stvar bas do kartice. Ustvari, unutar igre ne mogu da menjam nijedan seting, jer ga igra ne pamti kad je ponovo startujem. Da li je jos neko imao ovakav problem, i ako ga je imao, kako je izasao na kraj sa njim?

PS
Instalirao sam onaj prvi dodatak koji ima i patch u sebi, ali nista nije pomoglo...

Meho Krljic

Hmmmm... 6600 kartica bi trebalo da je OK... Zvuči kao da ti je cfg fajl setovan na read only, mada ne znam zasto i kako...

Hmmm, kad pokrećeš Oblivion prvi put, igra ti sama preporuči setinge, da li si ti to menjao ili ne?

Berserker

Ona preporuci, iz tog start menija (oblivion launcher) moze isto da se menja rezolucija i neki detalji, ali kad to uradim, sve ostaje isto, odnosno rezolucija se vrati 640x480 iako sam je upravo promenio. Znaci, ni van igre, ni u igri, ne mogu da promenim seting. Cak, ako menjam nesto drugo (keyboard setting npr.)igra to pamti samo za taj session, odnosno uopste ne snima promenjenu konfiguraciju kad izadjem iz nje. A posto neke promene traze da se izadje iz igre i ponovo se startuje (recimo promena rezolucije, antialiasing i sl.)igra ih nikad ne pamti i tako ja patim sto ne mogu da igram ono zbog cega sam i pazario karticu na prvom mestu...

Meho Krljic

Hm, jedino što mi pada na pamet je da potražiš taj config.cfg fajl (jebiga, sad sam na poslu pa ne mogu da pogledam u kom je tačno folderu u mojoj instalaciji Obliviona) i da mu promeniš status iz read only u, hm, ne-read only...