• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Laibach u Absolute Kingdom Come

Started by crippled_avenger, 28-09-2007, 19:00:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Novi junak strip edicije Absolute Kingdom Come Von Bach kreiran je po liku pevača Laibacha.

Milan Frass je time ušao među superheroje kao što su Supermen, Betmen i drugi.

Obučen je u uniformu benda, na grudima ima zaštitni simbol grupe i jedan je od glavnih negativaca u priči.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Laibach s superheroji

Nenavadna čast je doletela slovensko skupino Laibach, saj so ustvarjalci kultne stripovske edicije ABSOLUTE KINGDOM COME, v njeni novi izdaji, ki je izšla letos pri ameriški založbi DC Comics, oblikovali enega od novih superjunakov, ki se v zgodbi pojavljajo, prav po frontmenu skupine Laibach.  

Nadeli so mu ime Von Bach, seveda pa v družbi Supermana, Batmana, Captain Marvela, King Crimsona in ostalih letečih hipertrofirancev predstavlja negativnega junaka. Oblečen je v laibachovsko unformo, na plečih nosi zaščitni simbol skupine in, tako kot ostali, drvi po zraku z nadzvočno hitrostjo.

Novo izdajo te knjige, ki se ukvarja z apokaliptičnimi temami in z večno bitko med Dobrim in Zlim, so njeni ustvarjalci (Mark Waid, Alex Ross in ostali), posvetili pokojnemu superheroju Christopherju Reevu. Laibach pa se je tokrat že drugič znašel v družbi teh nadbitij, saj je njihovo skladbo z naslovom »Panorama« moč zaslediti tudi v filmu Spiderman I.

Skupina Laibach je trenutno sicer na turneji po Rusiji, kjer bo svojo ploščo Volk predstavila v St. Petersburgu in dvakrat v Moskvi.

Za nastope vlada izjemno zanimanje med ruskimi mediji, saj so se za obširne intervjuje s skupino in reportaže s koncerta akreditirali tudi Rolling Stone, The Moscow Times, BBC Radio, Fuzz, Gazeta, Lenta, Billboard ter mnogi drugi.

Laibach je konec avgusta s koncertom nastopil tudi v okviru Filmskega Festivala v Sarajevu, pred kratkim (9. septembra) pa kot ena glavnih atrakcij tudi na velikem mednarodnem dvodnevnem festivalu v Beogradu, kjer so poleg njih nastopili še Happy Mondays, Ian Brown, Gary Moore, Partibrejkers, Disciplina Kitschme in ostali.

Vladimir

To ti je vest stara deset godina...  :wink:

Von Bach je "Yugoslav would-be dictator who speaks in German". LOL

Inace, u Wizardu koji se bavio detaljima Kingdom Come, Laibach je naveden kao nemacka metal grupa ili tako nesto.  :roll:

crippled_avenger

Ja se ne razumem u stripove naročito, ali to je preneto danas na Popboksu kao nova vest... :oops:

http://www.popboks.com/vest.php?ID=5954

Vladimir

Ma u redu je, zanimljivo je svakako.

Kingdom Come je izasao 1996, a Absolute je edicija sa fensi reprintima.... AKC je izasao prosle godine, pretpostavljam zbog desetogodisnjice.

Evo, ekskluzivno  :wink:  za POPBOKS.com, Marvelov Abomination je iz Zagreba (mada ga Cesi i Rusi prisvajaju po netu, s obzirom na to da se lik zove Emil Blonsky i bivsi je KGBovac).

A da ne spominjemo Doomstadt, prestonicu Dr. Doomove Latverije, koji se nalazi samo nekoliko kilometara od Kikinde - koja je, ruku na srce, u susednoj Simkariji, a ne u Srbiji. LOL