• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

LIČNA KARTA SREBRENICE

Started by Ghoul, 02-10-2007, 21:19:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Quote from: Josipovitch Broznjev on 31-03-2010, 00:55:17
bitno je samo da vas sto vise odseli iz hrvatske. nema veze sto odu i dva, tri normalna.

Da sam na tvom mestu, ne bih to toliko priželjkivao. Jer onda, prilikom rešavanja hrvatskog problema, mirne duše moći će da se primene neselektivni udari oružjima masovnog uništenja.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

nemate vi ni za pracku, sad kad se balkan oslobodio srbskog jarma.

Ghoul

Quote from: raindelay on 31-03-2010, 00:52:10Horror Bishke - Masovna Sarana

pa ovo je sušta đenijalnos!!! :)
https://ljudska_splacina.com/

SIMERIJANAC

Usvojiše.
Postadosmo i zvanično Hrvati.

džin tonik

bas naidjoh na fenomenalan komentar na b92:

"Vreme je da se skine odgovornost sa celog srpskog naroda zbog onoga što se desilo u Srebrenici i da se osude pojedinci zbog kojih je stanje takvo. DA deklaraciji."
tihi, nadji gresku.

rjesenje: nema greske.

džin tonik

Quote from: SIMERIJANAC on 31-03-2010, 01:59:34Usvojiše.
Postadosmo i zvanično Hrvati.

jao, jao, jao, vec vidim tadica kako oblijece svijet i kuka kako zlocesti 'rvati nece osuditi oluju, kao sto su dobri srbi srebrenicu, pri tome zanemarujuci da zlocesti 'rvati nisu napunili jame srbima koji su, tko zna zasto, naglo osjetili zelju za manjom velikom srbijom.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Izitpajn

Izvin'te, malo sam zaost'o pa bih se vratio na neke stvari koje su neki spomenuli ranije. Konkretno, što se dogodilo u Grahovu? Nikad nisam čuo išta o tome (znam da su u Mrkonjiću palili kuće, zločini nakon Oluje su poznati, ali o Grahovu se ništa ne priča). Pa molim konretne informacije. Hvala.

Eriops

Kojih nas ? Ja nisam iz Hrvatske, već iz Bosne, ali dobro , geografija ti nije jača strana, znam.. Što se mene tiče, nadam se da u Srbiji više nikad neće biti vlasti koja će nas terati u bilo kakav savez s vama, dva puta je bilo više nego mnogo.
Pa ja znam šta ti misliš, i to me uopšte ne tangira. Zanima me samo kako će reagovati mnogobrojni pravednici ovde, koji skaču čim se nešto dirne u Srebrenicu, ali kad se hvali NDH i ismijavaju srpske žrtve, ćute kao zaliveni.
Izitpajn : da ne širimo priču, odgovorio sam ti na pp.
Što se tiče komentara na b92, pa tu jedni te isti ljudi na sličnim temama ostavljaju komentare godinama, tako da ne znam zašta je to relevantno.. ?

džin tonik

tihi, razocaran sam. ocekujem da javno napises sto se desilo ona dva-tri dana kad je rat, koji su srbi godinama vodili izvozom manijaka susjedima, stigao i do njih.
vec sam pripremio kokice.

mac

Ako ćemo sad da upotrebimo tvoju taktiku, imaš li ti medicinske dokaze da su ljudi koje su Srbi godinama izvozili bolovali od manija?

Eriops

Promakla nam je ključna stvar- u Deklaraciji se ipak ne pominje reč genocid, a to
je bila i suština priče.
Možda je ipak Tadić mudriji nego što mislimo. Doneta je Deklaracija koja će pozitivno odjeknuti u međunarodnoj javnosti, i skinuti Srbiji određeni pritisak s leđa, a istovremeno se nije upecalo na priču o genocidu. Možda je malo komšijske mudrosti i lukavosti prešlo na njega. Trebo bi češće da se druži sa doktorom-drugom Ivom.

Rekao bi da su hrvatski vojnici, u globalu mnogo više psihijatrijski slučajevi od srpskih.
Mnogo češće vrše samoubistva, pucaju po komšiluku, prave razne drame, i oboljevaju psihički. General Korade, jedan od njihovih slavnih ,, bojovnika'' ubio je nekoliko ljudi u komšiluku posle rata, uključujući i policajca, pre nego što su ga ucmekali.

mac

U odbranu hrvatskih vojnika moram da kažem da oni boluju od post-traumatskog sindroma. To jest, bili su normalni dok nisu otišli u rat. Zosko kaže da ovi naši nisu bili normalni ni pre rata.

Eriops

Pa i kod nas ima dosta ljudi što su bili po ratištima.. Sad zaista nije u pitanju da nešto smatram Hrvate bolesnijim ili luđim od Srba, ili obratno, nego mi se zaista čini da je kod njih mnogo više takvih slučajeva sa bivšim ratnicima, nego kod nas.
Taj Korade je komandovao brigadom, a očito je bio žešći pacijent.

delboj

Ово је једна велика срамота за Србију. Заиста не могу да схватим откуд уопште неком таква идеја. А ко се извињава за страдање више од 3500 Срба на подручју Сребренице и Братунца?

mac

Quote from: Eriops on 31-03-2010, 12:51:02Sad zaista nije u pitanju da nešto smatram Hrvate bolesnijim ili luđim od Srba, ili obratno, nego mi se zaista čini da je kod njih mnogo više takvih slučajeva sa bivšim ratnicima, nego kod nas.

Da, ali to što su se Hrvati više traumirali ratom od Srba možda u stvari ukazuje da su Hrvati normalniji od Srba. Svako normalan bi trebao da se traumira ratom. A ima i drugi razlog za više traumiranih Hrvata, naime Srbi su uglavnom prevladavali u sukobima. Tek kad je došla Oluja došla je prilika da se i Srpski vojnici masovno traumiraju, ali ništa od toga, povukla se vojska.

mac

Quote from: delboj on 31-03-2010, 12:56:18А ко се извињава за страдање више од 3500 Срба на подручју Сребренице и Братунца?

Pronađi mi molim te na vikipediji tu brojku od 3500 ubijenih Srba oko Srebrenice. Ja sam pokušao, ali bezuspešno.

Tex Murphy

Ček, ti to... OZBILJNO? :shock:
Genetski četnik

mac

Šta, to što verujem Vikipediji? Pa nečemu moraš da veruješ, a cenim bolje Vikipediji nego obećanju večnog zagrobnog života.

Izitpajn

Quote from: mac on 31-03-2010, 12:36:58
U odbranu hrvatskih vojnika moram da kažem da oni boluju od post-traumatskog sindroma. To jest, bili su normalni dok nisu otišli u rat. Zosko kaže da ovi naši nisu bili normalni ni pre rata.
Ja bih Koradea možda ipak stavio u ovu drugu skupinu...

morbius

Quote from: delboj on 31-03-2010, 12:56:18
Ово је једна велика срамота за Србију. Заиста не могу да схватим откуд уопште неком таква идеја. А ко се извињава за страдање више од 3500 Срба на подручју Сребренице и Братунца?

Ma kojih crnih 3500, nije ni hiljadu ubijeno, od kojih su tek negde petina bili civili. Preteruju naši i naduvavaju standardno, ali kad je Srebrenica u pitanju niko ne može da stigne Bošnjake u naduvavanju. Kako su krenuli, na kraju će tvrditi da je u Srebrenici ubijeno milion ljudi.

Ostaće to poprilična mrlja na nacionalnoj istoriji, ali šta da se radi, ima naroda sa istorijom daleko flekavijom od naše. Neka je rezolucija donesena, ali neka se njom i stavi tačka na dalje rasprave o Srebrenici i posipanje pepelom. Bilo, osuđeno, ne ponovilo se, idemo dalje. Naravno, teško da će vlasti u Sarajevu ikad da to puste da miruje, njihov politički opstanak na vlasti direktno zavisi od tinjajućeg nacionalnog sukoba u Bosni kome oni, logično, ne daju da se ugasi.
Why me?

Tex Murphy

Quote from: mac on 31-03-2010, 13:19:48
Šta, to što verujem Vikipediji? Pa nečemu moraš da veruješ, a cenim bolje Vikipediji nego obećanju večnog zagrobnog života.

I ja mislim da nečem mora da se vjeruje, ali izbor Vikipedije za pomenuti autoritet mi je prilično... bizaran.
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: mac on 31-03-2010, 13:05:56
Quote from: delboj on 31-03-2010, 12:56:18А ко се извињава за страдање више од 3500 Срба на подручју Сребренице и Братунца?

Pronađi mi molim te na vikipediji tu brojku od 3500 ubijenih Srba oko Srebrenice. Ja sam pokušao, ali bezuspešno.

Evo ima npr. ovde:
http://srebrenica-genocide.blogspot.com/2006/07/thoughts-on-niod-report-chomsky-un.html

Članak je veoma dug i sadrži nekakvo pljuvanje po Čomskom, ali onda dole imaju komentari u kojima se spominje pomenuti broj pobijenih Srba. Naravno, u pitanju je muslimanski sajt i jasno je da komentari negiraju taj broj, ali oću da ilustrujem da priče o tolikom broju pobijenih Srba POSTOJE.
Genetski četnik

mac

Jasno je da postoji priča, jer da ne postoji mi sad ne bismo razgovarali. Ali priča je jedno a činjenice su drugo. Postoje drugi brojevi o srpskim žrtvama, iza kojih stoje razne institucije, kao recimo Istraživačko dokumentacioni centar u Sarajevu. Ko stoji iza broja 3500?

Zanimljivo, ali Srebrenica je konstanto napadana i pre masakra, a Naser Orić je svojim ekskurzijama iz enklave zapravo pokušavao da neutrališe izvore napada na grad. Ovo nisam znao.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Eriops on 31-03-2010, 00:10:56
Nije postojao nikakav HRVATSKI ANTIFAŠISTIČKI POKRET.
Toliko bi valjda i Pingvin trebao znati.
Postojala je KPJ, koja je bila nadnacionalna, ili višenacionalna, a većinu u KPH su činili upravo Srbi.

pa nije postojao ni srpski antifašistički pokret, ako ćemo tako gledati
ti si instrument u rukama tajnih gospodara koji ti serviraju ono što žele da misliš - a ti to gutaš ko som
ali ne sekiraj se, nisi usamljen. eno raindelaya sa tobom u toru.

KPJ je bila jača u Zagrebu nego u Beogradu. pazi ovo ne kažem ja, ovo kaže Rodoljub Čolaković.
prvi patizanski odred osnovan je u Sisku. itd...
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

raindelay

Quote from: PingvinPatuljak on 31-03-2010, 17:21:37
Quote from: Eriops on 31-03-2010, 00:10:56
Nije postojao nikakav HRVATSKI ANTIFAŠISTIČKI POKRET.
Toliko bi valjda i Pingvin trebao znati.
Postojala je KPJ, koja je bila nadnacionalna, ili višenacionalna, a većinu u KPH su činili upravo Srbi.

pa nije postojao ni srpski antifašistički pokret, ako ćemo tako gledati
ti si instrument u rukama tajnih gospodara koji ti serviraju ono što žele da misliš - a ti to gutaš ko som
ali ne sekiraj se, nisi usamljen. eno raindelaya sa tobom u toru.

KPJ je bila jača u Zagrebu nego u Beogradu. pazi ovo ne kažem ja, ovo kaže Rodoljub Čolaković.
prvi patizanski odred osnovan je u Sisku. itd...

xjestera

Antifašisti Like, Siska, Istre, Dalmacije, Rijeke i Zagreba u Srbu su obiljkežili Dan ustanka protiv fašističkih okupatora

Dan uoči 27. srpnja, kada je na taj dan 1941. godine u Srbu organiziran narodni ustanak protiv fašističkog okupatora, u tom se mjestu danas u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA) i Srpskog narodnog vijeća okupilo više stotina antifašista iz Like, Siska, Istre, Dalmacije, Rijeke, Zagreba te izaslanstvo boraca 6. ličke divizije iz Beograda.

Na skupu ispred srušenog spomenika ustanku, potpredsjednik SABA Josip Skupnjak podsjetio je na dane prije 68 godina kada se narod Like masovno organizirao na ustanak protiv fašističkog terora dajući tako veliki doprinos NOB-u.

http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska/dan-ustanka-68-put
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

raindelay

"Tad je počeo pokolj Dražinih komunista"

Oni tvrde da je 27. srpnja 1941., započeo pokolj svega nepravoslavnog (nesrpskog) puka istočne Like i jugozapadne Bosne (katolika i muslimana), koj je organizirano od pripadnika četničkog pokreta Draže Mihailovića, a u čijim su redovima u to vrijeme uistinu bili i vodeći srpski komunisti iz tog područja.

http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=464990
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

SIMERIJANAC

Quote from: mac on 30-03-2010, 20:01:32
Evo da ponovim. Ako se za nekog utvrdi da je bio živ dan pre masakra, a prijavljen je kao nestao dan posle masakra, onda je taj neko žrtva masakra.Jeste, moguće je da su ljudi lažno prijavljeni, ali istražite to, pronađite i to stavite u tekst.

Toliki broj nestalih muslimana nije prijavljen dan posle masakra, već godinama posle masakra.
Pa bila bi vest dana na svim svetskim medijima da je za par dana iz Srebrenice nestalo 8000 muslimana.
Misliš da Amerikanci ne bi preplavili svoje medije video snimcima leševa i satelitskim snimcima masovnih grobnica da se to zaista desilo.
I da ponovim i ja, to što su nekog stanovnika Srebrenice muslimani proglasili za nestalog,to nije nikakav dokaz da je to lice streljano od strane Srba.
O hiljadama srebreničkih vojnika koji su se par dana posle pada Srebrenice pojavili u okolini Tuzle i Žepe,o onima koji su poginuli u borbi sa VRS prilikom proboja,ili u sukobima na teritoriji Srebrenice u prethodnim godinama rata pa i u međusobnim borbama,o onima koji su umrli prirodnom smrću sve detaljno piše u glavama teksta pod nazivom TRAGOM PRAVE SUDBINE "NESTALIH" IZ SREBRENICE I IGRE SA BROJEVIMA ŽRTAVA u kojima se citiraju isključivo strani izvori(UNa,Crvenog krsta,zapadne štampe.)
Kao što u tekstu piše sam Crveni krst registrovao je u avgustu 1995. 35632 lica preživelih i raseljenih iz srebreničke zaštićene zone i nekoliko hiljada muslimanskih vojnika koji su bezbedno napustili Srebrenicu i domogli se Žepe i Tuzle čime se dolazi do broja od 38000 ljudi što se poklapa sa njihovim procenama broja stanovnika Srebrenice pre njenog pada.U slučaju da je streljano 8000 ljudi,sama Srebrenica morala bi da broji mnogo više ljudi, bar 46000 ljudi.
A sama sudija Haškog suda Patriša Vald koja je sudila Krstiću,procenila je u postupku broj stanovnika Srebrenice pre njenog pada na 37000 ljudi.
Ali jebi ga,kada treba da se osude Srbi i pripiše im se zločin,onda važe druga matematička pravila..

Posebna priča su duplikati prijavljenih nestanaka ili proglašavanje živih lica za ubijene u Srebrenici od strane njihove rodbine ne bi li se ogrebali za pare kao u crnim komedijama. Evo samo nekih od primera:
Admira Sejdić, rođena 1. januara 1972. u Skelanima kod Srebrenice, koja je navodno nestala 12. jula 1995. godine na putu od Srebrenice ka Tuzli živi danas u Arilju kao Slavica Stefanović! Rješenjem Osnovnog suda u Srebrenici od 20. februara 2008. godine proglašena je mrtvom. Uvidom u matične knjige opštine Srebrenice nadležna služba utvrdila je da je Admira živa i u pisanom dopisu zatražila od Suda da preispita rješenje prije nego što postane pravosnažno.
U dokumentu koji je u posedu Srne navodi se da je ustanovljeno da je pravosnažnim rešenjem Odeljenja za opštu upravu i javne službe opština Arilje br. 201-07/02. od 18. juna 2002. godine izvršena promena imena Admira, prema kojem će se ubuduće u pravnom saobraćaju koristiti ličnim imenom Slavica (Sejdić), navedeno je u dopisu Osnovnom sudu u Srebrenici, koji je takođe upoznat da je ta osoba 12. maja 2002. godine sklopila brak sa Petrom Stefanovićem i uzela prezime muža.
Međutim, Admirina majka Bida tražila je od Osnovnog suda u Srebrnici da nakon provedenog dokaznog postupka donese rešenje kojim će se njena kćerka proglasiti mrtvom i staviti na spisak srebreničkih žrtava iz jula 1995. godine?!  :D
Da ovo nije jedini slučaj zloupotrebe, potvrđuje i slučaj Esada Dautovića, koji je navodno rođen 1. maja 1970. godine u Šubinu kod Srebrenice, a nestao 14. jula 1995. godine. Odeljenje za opštu upravu odbacilo je zahtev njegovog oca Alije za naknadni upis Esada u knjigu rođenih zbog osnovane sumnje da to lice nije nikad ni rođeno?! Na osnovu rešenja Opštinkog suda u Kalesiji broj P13/01 od 11. jula 2001. godine Esad je upisan u matičnu knjigu umrlih iako ga nema u evidenciji matične knjige rođenih?! Osim ovog slučaja, postoji sumnja da ima više lica bošnjačke nacionalnosti koja su dva puta proglašavana mrtvim, što bi trebalo da bude predmet istrage.
Šefik Mujić, rođen 17. februara 1957. godine u Bostahovinama kod Srebrenice, proglašen je umrlim prema rešenju Osnovnog suda u Visokom br.R-56/96. od 5. marta 1998. godine sa danom smrti 11. jula 1995. godine. Šefika je još jedna osoba proglasila umrlim, ali sa danom smrti 22. decembra 1996. godine. Upis u matičnu knjigu umrlih izvršen je na osnovu rešenja Opštinskog suda Sarajevo RO-63(03 od 2. avgusta 2004. godine.
Dževad Hasanković iz Pećišta kod Srebrenice, od oca Hasana i majke Have, rođen je, izgleda, dva puta.  :D  Tako se kao dan rođenja navode 19. septembar 1962. i 13. mart 1968. godine! Ista osoba je, navodno, dva puta ubijena. Naime, naknadnim upisom u matičnu knjigu umrlih u Srebrenici sa danom smrti 10. jula 1995. godine Hasanković je prvi put upisan po rešenju Opštinskog suda jedan Sarajevo broj R-1140/99. od 24. maja 2000. godine, a drugi put sa danom smrti 12. jula 1995. godine, na osnovu rešenja Opštinskog suda dva Sarajevo broj RO-2363/98. od 29. marta 2000. godine.
Saib Ibrahimović iz Prohića kod Srebrenice takođe je dva puta proglašen umrlim. Prema rešenju Opštinskog suda Srebrenik dan smrti ovog lica je 12. juli 1995. godine, a Opštinski sud 1 Sarajevo tvrdi da je to 22. decembar 1996. godine.

Naravno,nijedan od ovih podataka zvanične vlasti BIH nisu demantovale.
A kada neko od autora teksta pokuša da iznese ove podatke na zapadnim i muslimanskim medijima dobije odgovore poput ovog koji daje najpoznatiji blog za širtenje srebreničkue laži:
Dr. Simić is a Serbian propagandist who has been active in the Srebrenica genocide denial campaign for over a decade. Therefore, all Vasic's comments have regularly been rejected due to violation of our comment policy which clearly states the following policy: "Nurturing freedom of speech does not mean tolerating hatred. Genocide denial is a form of hatred. Heated discussions are encouraged, however, all Srebrenica Genocide denial comments will be rejected."

Ništa od ovog što si ti meni odgovorio ne opravdava početni tekst. To što ti meni odgovaraš treba da bude tekst (očišćen od neproverenih iskaza), a početni tekst je ruglo.
Sve to stoji i u početnom tekstu,samo nekima treba da se crta kao što sam morao da uradim u prethodnom postu.
Iskazi su provereni i dokumentovani a u najvećem broju slučaja citirani su strani i muslimanski izvori.Samo treba odvojiti malo vremena i to pročitati.

Nemojte da nabacujete insinuacije. To nije put do utvrđivanja činjenica.
Upravo je to ono što tvorci srebreničke laži godinama i rade.
Namena ovog teksta je pre svega da argumentovano osporava zvaničnu verziju i za to nudi sasvim dovoljno dokaza iako nije na optuženom da dokazuje da nije kriv, već obrnuto.  
Sa druge strane,oni koji pokušavaju da Srbima dokažu srebrenički zločin, imaju klimave ili nikakve dokaze na šta je u ovom tekstu kao i Ivaniševićevoj i  Hermanovoj studiji koje su postavljene na ovoj temi, sasvim jasno ukazano.
Ali možda i  dr Ljubiša Simić koji je radio forenzička istraživanja ne postojii pa i njegovo postojanje treba dokazati.

Tekst je tako sročen da je kontra produktivan i za otkrivanje istine i za pomirenje

Za odgovor na ovo najbolje je da citiram jedan deo iz samog teksta.  
QuoteSrebrenička rezolucija kojom bi mit bio proglašen za stvarnost nije korak ka pomirenju na ovim prostorima već je to naprotiv garancija da će fitilj na buretu emotivnog ostati potpaljen još dugo vremena.Usvajanjem takvog stava od strane zvanične Srbije ,bošnjačka strana biće podstaknuta da se ukopa još dublje u svom nepomirljivom revanšizmu.Srebrenica je političko sredstvo za postizanje grupne kohezije i materijal za izgradnju nečega nalik na nacionalni identitet Bošnjaka.Po istom obrascu kao kod drugih problematičnih nacija na Balkanu,taj sintetički identitet ne bi se temeljio na pozitivnim vrednostima i na  istorijskoj zrelosti svoga subjekta ,već na destruktivnom principu kompleksa "žrtve" i na veštačkoj diferencijaciji u odnosu na nekog "Drugog".  

a kontra je produktivan i za "srpsku stvar".

Zato je valjda i zabranjen na našim medijima a njegovim autorima, uglednim domaćim i stranim profesorima, su otkazivani nastupi na televiziji dok je brošura koju su ljudi pokušavali da dele po gradovima Srbije  oduzimana od strane policije.

@Simerijanac

Onaj ko je pisao tekst zbog kojeg sam ja reagovao loše ga je napisao. Nisu problem fakti, ali fakata nema u tom tekstu.

Ne znam za ostatak teksta, prestao sam da čitam posle ovog.

:)

Evo ponovo linka za tekst Šta se stvarno dogodilo u Srebrenici Grupe građana Istorijski projekat Srebrenica 11.02.2010,jer baš juče nekim čudom dugo nije radio.
http://www.slobodanjovanovic.org/wp-content/uploads/2010/02/sta-se-stvarno-dogodilo-u-srebrenici.pdf?lang=lat

džin tonik

sljedeci korak ne bi smjelo biti kukanje za deklaracijama ostalih naroda na koje je srbija izvela agresiju, vec zabrana negiranja genocida i srbske agresorske uloge u ratovima 90ih te kazneni progon preostalih fasista.
inace je ovo sve najobicnija farsa na putu jos jednoj velikoj srbiji politickim sredstvima.

Ghoul

Quote from: Josipovitch Broznjev on 31-03-2010, 18:11:48
inace je ovo sve najobicnija farsa na putu jos jednoj velikoj srbiji politickim sredstvima.

I'LL DRINK TO THAT!
xcheers

croatian blood, of course!  8-) :evil:

džin tonik

ne razumijem sto je tu cudno? hajde da si zamislimo scenarij kako je hitler imao nekog boga-vraga da zaustavi amerikance i ruse kad zadahtase na njemackim granicama.
i onda svabe sutnu hitlera starog, izaberu hitlera novog, malo se oporave, te pocnu uvjetovati svoje deklaracije. sad da se poljaci izvinu, pa cesi, te ovi, te oni.

pa strucnjaci pocnu siriti svoja vidjenja i rastavljati ruske lazi oko broja zrtava u staljingradu, drevnom njemackom gradu.
zna se da je skupina njemackih umirovljenika tamo trazila gljive i bila brutalno napadnuta od 5 miliona rusa.

ja vidim samo dvije mogucnosti da se srbija i zemlje koje imaju baksuz da su joj blizu maknu sa mrtve tocke:
1. ili jedna ozbiljna denacifikacija srbije, kao sto ju je prosla hitlerova njemacka, ili
2. dosta price, pufke u ruke i navalite, pa ce denacifikacija doci prirodnim putem.

mac

U pitanju su zemlje koje su imale baksuz da odluče da svoje pozamašno srpsko stanovništvo svedu na nacionalnu manjinu.

Джон Рейнольдс

Najsmešniji deo ove teme je kad ustaški emigrant počne trubi o denacifikaciji Srbije. To samo ide u prilog mom stavu u vezi sa time ko se zalaže za istu.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

Quote from: mac on 31-03-2010, 18:49:42U pitanju su zemlje koje su imale baksuz da odluče da svoje pozamašno srpsko stanovništvo svedu na nacionalnu manjinu.

sad to pozamasno srbsko stanovnistvo ima novu priliku povratiti staru srbsku zemlju australiju, kolijevku srbstva, u okrilje matice.
zanima me kad ce postaviti balvane i kreniti u progon i pljacku paklenih domorodaca napasnika.
mozda jedna generacija nije dovoljna.

mac

Ako zemlja Hrvatska nije prihvatila realno stanje na terenu (da njen konstitutivni deo čine i Srbi, kao njeni građani, koju su je stvarali, rađali se i umirali u njoj, ravnopravno sa sugrađanima Hrvatima), zašto očekivati da Srbi prihvate svođenje na građane nižeg reda?

Nema tu neke kosmičke pravde Zosko, nego sukoba dva početna stava.

džin tonik

znaci ako srbi nemaju pravo rastjerai sve zivo iz hrvatske, malo se zabavljati teskim naoruzanjem pucajuci pijani vamo-tamo, malo pljackati, masakrirati, srbovati, itditd. da su svedeni na gradjane nizeg reda?

Ghoul

Quote from: Josipovitch Broznjev on 31-03-2010, 19:26:15
znaci ako srbi nemaju pravo rastjerai sve zivo iz hrvatske, malo se zabavljati teskim naoruzanjem pucajuci pijani vamo-tamo, malo pljackati, masakrirati, srbovati, itditd. da su svedeni na gradjane nizeg reda?

NARAVNO!

Franz Xaver von Baader

srbi su ti koji nisu prihvatili realno stanje stvari u datom trenutku. oni kao da su saživjeli u nekom mitu, bili su okrenuti transedenciji i nekakvom vječnom važenju dok je povijest mimo njih prohujala: zbili su se uvjeti da hrvatska krene svojim putem a dio njenih građana takvo stanje nije razumio ili nije želio shvatiti i prihvatiti. stoga su krenuli stranputicom i završili u bespućima povijesne zbiljnosti, kako to kaže dr. Franjo Tuđman.

Ghoul

Quote from: PingvinPatuljak on 31-03-2010, 19:31:46dio njenih građana takvo stanje nije razumio ili nije želio shvatiti i prihvatiti. stoga su krenuli stranputicom i završili u bespućima povijesne zbiljnosti

to se kraće kaže - završili u JAMAMA.

Franz Xaver von Baader

pa ne baš

iako ne poričem da su neki završili i u jamama. jednako tako i Hrvati.
ali ne radi se o tome, nego o početnim pretpostavkama.
osim toga, što ti predlažeš? optiraš za opstanak jugoslavije ili pak ti je prihvatljivo da razularena banda primitivaca (balkandžije) pobije i protjera nesrpsko stanovništvo u njihovim imaginarnim oblastima? koje je po tebi rješenje?

Savajat Erp

Нпр. да ви престанете срати у недоглед? Мислим да би то било врло једноставно решење...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Nego, Hrvati, opet se vraćamo na osnovno pitanje. Šta biste vi bez nas? Ovaj smarač Kepec, na primer. Misli da je našao idealno mesto da prosipa mudrosti doktora Njofre i priče o tome da su Srbi i Hrvati jednako završavali po jamama. Psihološki gledano, šta se krije iza toga? Zašto Srbi nemaju toliku želju da se prosipaju pred Hrvatima? To su prava pitanja. Eko je zov matice, kažite slobodno. Ako želite da ispadnete mudri, ne ide vam. Ako želite nekakvo izvinjenje, marš u pičku materinu.

Dajte neku TEMU za raspravu, ovako možemo do sudnjeg dana.

#Τζούτσε

Savajat Erp

Franz Xaver von Baader

ali johne, dečko, ti si sve pogrešno razumio
niti ti ide psihologija niti logika
pažljivijim promatranjem ćeš uočiti da je srbin otvorio temu (ako ghoula prihvaćate kao srbina)
što ga je ponukalo da to učini, može se odgonetati.
ono sa jamama tek je prezahtjevno za tebe: naime, to što si ti pojam 'jednako' nemušto shvatio kao nekakvu pat poziciju, više govori o tvojim dosezima, a manje o bogatstvu značenja koje se krije u spornom iskazu. taj 'jednako' kazuje da su i neki srbi i neki hrvati dijelili iste sudbine, dakle 'jednako su završavali', a istovremeno ostaje suzdržan glede vrednovanja krivice za posljednji rat. taj drugi par cipela bi ti se odgonetnuo samo da si ti u stanju povezivati nizove postova, tj. da posjeduješ dovoljno živahnu inteligenciju da vežeš prethodni moj post i taj za koji si se tako bedasto uhvatio. tada bi ti nedvosmisleno bilo jasno da je stvar kristalno jasna u tom pogledu: srbi su krivi za rat i to nimalo ne dolazi u pitanje.

valjda ti je sada bistrije

Tex Murphy

Srbi nisu krivi ni za rat ni za kompleks manje vrijednosti od kojeg pate ostala dva konstitutivna naroda ubosni. Nou ofens.
Genetski četnik

SIMERIJANAC

Quote from: Ghoul on 30-03-2010, 22:30:55
kakvo jebano ljiga šampona, ovo sa srebrenicom će imati posledice i po tvoju decu, if any - jebo te fuzbal!

Quote from: Eriops on 30-03-2010, 22:50:57
Kakve posledice, daj ne lupaj s tim horor futurizmima.
Kakve je posledice imao Jasenovac po Hrvate ? Ama nikakve, jedva ga iko i spominje.
Šta je nacizam današnjoj njemačkoj deci ? Oni su najmoćnija ekonomija kontinenta, boli ih uvo za nacizam i holokaust.
Za 20 godina, klinci koji sad rastu , jedva da će išta i znati o Srebrenici.
U tome i jeste razlika.Oni nisu Srbi,pa samim tim nemaju položaj evropskih Indijanaca.
Pa da je u Drugom svetskom ratu nekim slučajem umesto Hrvatske, Srbija bila najverniji i najkrvoločniji nacistički kolaboracionista,mi bismo posle pobede saveznika bili kolektivno stavljeni u koncentracioni logor a Srbija bi bila rasparčana na delove.
Što se tiče Nemaca,njihova ekonomija je samo jedna strana priče.
Ona mnogo tamnija je to šta je od nemačkog društva napravila angloamerička okupacija, a šta pedesetogodišnje ispiranje mozga (zvano denacifikacija) generacijama mladih Nemaca koji se stide svoje istorije a o svojoj kulturi ne znaju gotovo ništa niti ih zanima i koji se nalaze među najvernijim svetskim konzumentima američke treš kulture.Sećam se kako nam se na moru u Rovinju svaki drugi turista izvinjavao za nemačke zločine "u celom svetu".Najveći Nemci u Nemačkoj su sada Turci koji su glavne vedete u njihovim reprezentacijama.
Uostalom, dovoljno je pogledati onog smešnog bakutanera Merkelovu koja poput neke bespomoćne penzionerke skače na zvonce američkog razbojnika koji joj je upao u kuću da bespogovorno ispuni sve njegove želje.
Slična stvar je urađena Japancima.
A na nas koji ni u ludilu ne možemo da budemo povezani ni sa čim sličnim što su ove dve države učinile u svojoj ratnoj istoriji, primenjen je identičan model.
I on već uveliko daje rezultate što se najbolje videlo po blagim reakcijama srpske javnosti na ovu rezoluciju, a pre svega u tome što je dobar deo našeg društva kupio priču o genocidu u Srebrenici i angloameričku verziju istine o srpskim ratovima devedesetih.
Samo što ćemo mi za razliku od Nemaca i Japanaca sa tim poniženjem živeti praznih stomaka.
Quote from: Eriops on 31-03-2010, 12:07:19
Promakla nam je ključna stvar- u Deklaraciji se ipak ne pominje reč genocid, a to
je bila i suština priče.
Možda je ipak Tadić mudriji nego što mislimo. Doneta je Deklaracija koja će pozitivno odjeknuti u međunarodnoj javnosti, i skinuti Srbiji određeni pritisak s leđa, a istovremeno se nije upecalo na priču o genocidu. Možda je malo komšijske mudrosti i lukavosti prešlo na njega. Trebo bi češće da se druži sa doktorom-drugom Ivom.

Tihi,u Rezoluciji se jasno kaže:
Народна скупштина Републике Србије најоштрије осуђује злочин извршен над бошњачким становништвом у Сребреници јула 1995. године, на начин утврђен пресудом Међународног суда правде,
Presudom Međunarodnog suda pravde je događaj u Srebrenici kvalifikovan kao genocid te u tom smislu usvojena rezolucija o Srebrenici formalnopravno predstavlja priznanje genocida od strane zvaničnih organa države Srbije i kao takvo može proizvesti opasne političke posledice.
One na unutrašnjem planu se lako mogu predvideti a to je da Rezolucija posluži kao osnov da se Zakonom propiše da negiranje Srebrenice povlači krivičnu odgovornost.Sledeći korak je ubacivanje Srebrenice u istorijske udžbenike u Srbiji.Nikakav sf nije da se uskoro u naše škole uvede i čas posvećen Srebrenici kao što je nedavno uveden čas ispiranje mozga klincima o holokaustu.
Mnogo opasnije su naravno posledice na spoljno političkom planu-od ukidanja Republike Srpske,preko smanjivanja šansi da zločini nad Srbima ikada budu procesuirani,pa sve do nametanja obaveze državi Srbiji da njeni građani generacijama plaćaju odštete Ganićevoj džamahiriji. 
Zato nemoj biti tako siguran da naša deca neće morati za dvadeset godina da recituju tužne pesmice o Srebrenici.

Srpski poslanici se koncentrišu u parku preko puta Skupštine pred izglasavanje  Rezolucije u Srebrenici.

Savajat Erp

Quote from: Harvester on 31-03-2010, 23:09:34
Srbi nisu krivi ni za rat ni za kompleks manje vrijednosti od kojeg pate ostala dva konstitutivna naroda ubosni. Nou ofens.

Тачно, али руку на срце, криви су(смо) за комплекс више вредности од којег пате већ дуже време.

Eriops

Ne mislim da je ovaj čin dobar, ali ne verujem ni u katastrofične posledice.
Deklaracija nema nikakve veze za suđenja nad zločincima iz redova drugih naroda. Njih je vrlo malo bilo i pre nje, i da se nije donela, isto bi bilo. Prijave protiv zločinaca iz Armije BIH trunu godinama u fioci. Predsednica Vrhovnog suda BIH kaže ,, svi smo mi Ganić''. Dakle tu je jasno sve, i pre i u budućnosti.
RS neće biti ukinuta, niti može na osnovu bilo kakve Deklaracije.. nije ukinuta ni nakon presude MSP koja je dosta oštrija od Deklaracije. Stvari naprosto ne funkcionišu tako.
Ona je priznata međunarodnim sporazumom kao deo BIH. Još važnije, postoji politička volja da se ona održi. Nestanak Srba iz BIH, stvorio bi radikalnu islamsku državu u srcu Evrope, a to Zapad ne želi. Iz te države bi brzo nestali i Hrvati, i imali bi vehabijsku tvorevinu.
Što se tiče škola, to će se desiti ako Čedo i Kandićka dođu na vlast, a prema mom predviđanju, to se neće desiti nikada. Mislim, da oni dođu na vlast.

Tex Murphy

Ja takođe smatram da nema šanse da se RS ukine. Nemam konkretnih argumenata, jednostavno osjećam taj vajb. Lično smatram da će čak mnogo prije da se desi otcjepljenje od BiH nego ukidanje.
Genetski četnik