• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Avanture Dzona Difula-Inkal-knjiga 1

Started by Axle Munshine, 04-10-2007, 20:59:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Axle Munshine

Posle dvadesetak godina ponovo se u Srbiji pojavio Dzodif,pa posto su ovi iz Systema na odmoru eto da i ovde objavimo radosnu vest... :wink:
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Axle Munshine

Inace,nezvanicno,posto zvanicnih informacija nema,nazalost,saznaje se da ce se ciklus o Inkalu koji je objavljen izvorno u pet albuma,od cega je peti bio dvostruki,biti objavljen u tri knjige.Strip je sa novim kolorom za koga mnogi kazu da je losiji od izvornog iz osamdesetih,ja nazalost to jos nisam video,ali imam Gavricevo izdanje s kraja osamdesetih i to je sjajno uradjeno.Ono sto je iznenadjujuce za ovo novo izdanje Inkala je da,bar po nezvanicnim informacijama,nece biti HC-a,vec ce sve tri knjige biti samo u SC.Za ovakav serijal i za autora kakav je Moebius to je prosto neshvatljivo,narocito kada se zna sta isti izdavac sve izdaje u HC.Logicno je bilo da posle Mladosti DzoDifa i ovo bude objavljeno u obe varijante,al' eto, za sad nista od toga...

Boban

Pa sačekajte Integral Belog Puta, sve u jednoj knjizi, sa starim kolorom. Neće to baš brzo, sada kada postoji ovo izdanje, ali će biti, kad tad, Inkal zaslužuje veličanstveni Integral u 5000 primeraka dostupan u svakoj knjižari u Srbiji i okolini.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Axle Munshine

E pa to se trazi bre Bobance...ja ionako imam Vistine albume,ali integral DzoDifa bi bio premija.I to jos onaj divni kolor,bice to izdanje to die for...i nemoj da odlazete previse... :wink:

Man Of Steel

Zanimljivo je sto Sistem ubrzano izdaje sto u mesecnim sto u "trajnim" izdanjima. Nego izađe li Hard Bolid?
When ever you need hard center i will be there

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Axle Munshine

Ma sta dobar,Odlican bre...Zamisli samo prvi susret sa DzoDifom tamo negde pre dve decenije,u Crnom Inkalu,i to zadovoljstvo,taj osecaj lepote...to se ne da opisati...Bilo je to nesto novo,nesto sto nikoga ne bi ostavilo ravnodusnim.Svi koji vole strip znaju o cemu pricam...

Truba

eh ja sam tek neki dan završio serijal od 12 #

jednostavno sam uživao  :lol:  nažalost tek sam nedavno otkrio to remek - djelo...  :oops:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Axle Munshine

Quote from: "Truba"eh ja sam tek neki dan završio serijal od 12 #

jednostavno sam uživao  :lol:  nažalost tek sam nedavno otkrio to remek - djelo...  :oops:

Hmm,12!?!To mora da ti je neko izdanje na engleskom...i nista ne mari,nikad nije kasno otkriti prava remek dela,naprotiv... :lol:

Truba

ma jeste neko američko izdanje

koliko sam shvatio pročitavši tih 12 oni završavaju gdje raniji Inkal počinje... slobodnim padom  8)  :idea:

Axle Munshine

Quote from: "Truba"ma jeste neko američko izdanje

koliko sam shvatio pročitavši tih 12 oni završavaju gdje raniji Inkal počinje... slobodnim padom  8)  :idea:

Da,tako pocinje i zavrsava ciklus o DzoDifu,padom u Aleju samoubica...

jeremiah

Quote from: "Axle Munshine"Ma sta dobar,Odlican bre...Zamisli samo prvi susret sa DzoDifom tamo negde pre dve decenije,u Crnom Inkalu,i to zadovoljstvo,taj osecaj lepote...to se ne da opisati...Bilo je to nesto novo,nesto sto nikoga ne bi ostavilo ravnodusnim.Svi koji vole strip znaju o cemu pricam...
... eh, da, dobro poznat osećaj, kao i večno u glavi zapisan trenutak kada je poštar zazvonio na vrata  :)
Elem, nisam video Systemovo izdanje, nisam video to novo kolorisanje, imam info da je 96 strana, pretpostavljam prva dva albuma zajedno, i odmah mi smeta ovo Inkal tame, nekako mi ruši  koncepciju ovih 6 albuma koje imam u vitrini.
Ako se spaja, onda sam ipak za varijantu integral ...
:: orange is faster color ::

darth-vader

QuotePa sačekajte Integral Belog Puta, sve u jednoj knjizi, sa starim kolorom. Neće to baš brzo, sada kada postoji ovo izdanje, ali će biti, kad tad, Inkal zaslužuje veličanstveni Integral u 5000 primeraka dostupan u svakoj knjižari u Srbiji i okolini.

stvari za koje Beli put najavi da izlaze čekaju se po dvije godine. Koliko bi se tek onda čekalo izdanje za koje se niti okvirno ne zna kad bi moglo izači ?  :)

Axle Munshine

Ko ceka doceka... :wink:
Zoki Stefanovic je na drugom topiku objasnio situaciju,nezvanicno,oko BP.Ocigledno je da ce nas BP i dalje prijatno iznenadjivati novim stripovima,a to je i najvaznije.Ono sto nam je do sada ponudio niko pre njih  to nije uradio u ovoj drzavi pa ni u bivsoj,velikoj...

Boban

Kompletnog Inkala će BP izdati u tvrdom povezu u jednoj knjizi kad-tad, ali čak i ne tako daleko od danas. Autorska prava ne traju večno već se moraju obnavljati svake godine (u vidu isplate procenta od prodaje, koje retko ko radi u Srbiji, svi misle kada su jednom dali neki avansić, da je naslov zauvek njihov...).
Sem toga, za dva minuta je moguće naći firmu u RS koja bi zvanično kupila pravo za Bosnu (jer su tamo slobodna) i suizdavački ih odradila sa BP.
I na kraju ta lažna i mnogo puta ponovljena informacija da je Sistem ustupio Metabarone Belom Putu; to je potpuna nebuloza koju šire čak i neki naoko suvisli ljudi poput NoDicea, istina je sasvim drugačija, da je BP imao dogovor za Inkala i da smo, u cilju nekog valjda fer-pleja, bili zamoljeni da povučemo svoju vrlo vrlo veliku i već prihvaćenu finansijsku ponudu, kako bi se u lokalu omogućilo da oni koji su započeli serijal i završe, što je kao moralno ispravno. OK, jednom može da prođe i takva formulacija.
No, imamo neposrednu informaciju da je vlasnik prava vrlo nezadovoljan izgledom i prodajom Inkala u Srbiji, tako da će se o tome uskoro razgovarati drugačije. Groteskno je držati prava na najveći strip-serijal i prijavljivati koju stotinu prodatih primeraka godišnje.
Inkal zaslužuje veličanstveno izdanje i veličanstvenu prodaju, prisutnost u svim knjižarama i takve stvari; to je jasno svima i samo je pitanje dana kada će biti realizovano. Dve, tri ili pet godina, svejedno je; Srbija zaslužuje mnogo bolje i imaće ga.

DušMan

Meni je lično obećana ogromna količina stripova, ako Inkal ikad izađe u izdanju Belog Puta.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Boban

Mlad si, dočekaćeš razne stvari... mada... s druge strane, ko zna šta nam nosi dan a šta noć.

Man Of Steel

Quote from: "Boban"Mlad si, dočekaćeš razne stvari... mada... s druge strane, ko zna šta nam nosi dan a šta noć.
Pa za noc obicno znam... :lol:

No Dice

Quote from: "Boban"Kompletnog Inkala će BP izdati u tvrdom povezu u jednoj knjizi kad-tad, ali čak i ne tako daleko od danas. Autorska prava ne traju večno već se moraju obnavljati svake godine (u vidu isplate procenta od prodaje, koje retko ko radi u Srbiji, svi misle kada su jednom dali neki avansić, da je naslov zauvek njihov...).
Sem toga, za dva minuta je moguće naći firmu u RS koja bi zvanično kupila pravo za Bosnu (jer su tamo slobodna) i suizdavački ih odradila sa BP.
I na kraju ta lažna i mnogo puta ponovljena informacija da je Sistem ustupio Metabarone Belom Putu; to je potpuna nebuloza koju šire čak i neki naoko suvisli ljudi poput NoDicea, istina je sasvim drugačija, da je BP imao dogovor za Inkala i da smo, u cilju nekog valjda fer-pleja, bili zamoljeni da povučemo svoju vrlo vrlo veliku i već prihvaćenu finansijsku ponudu, kako bi se u lokalu omogućilo da oni koji su započeli serijal i završe, što je kao moralno ispravno. OK, jednom može da prođe i takva formulacija.
No, imamo neposrednu informaciju da je vlasnik prava vrlo nezadovoljan izgledom i prodajom Inkala u Srbiji, tako da će se o tome uskoro razgovarati drugačije. Groteskno je držati prava na najveći strip-serijal i prijavljivati koju stotinu prodatih primeraka godišnje.
Inkal zaslužuje veličanstveno izdanje i veličanstvenu prodaju, prisutnost u svim knjižarama i takve stvari; to je jasno svima i samo je pitanje dana kada će biti realizovano. Dve, tri ili pet godina, svejedno je; Srbija zaslužuje mnogo bolje i imaće ga.

Ako su lagali mene, i ja lazem vas... Vreme ce pokazati, uostalom...

Axle Munshine

Quote from: "Boban"Kompletnog Inkala će BP izdati u tvrdom povezu u jednoj knjizi kad-tad, ali čak i ne tako daleko od danas. Autorska prava ne traju večno već se moraju obnavljati svake godine (u vidu isplate procenta od prodaje, koje retko ko radi u Srbiji, svi misle kada su jednom dali neki avansić, da je naslov zauvek njihov...).

To je tacno,slazem se.A te nebuloze o tome da kod nas ne moze da se radi kvalitetni HC necu da komentarisem...

Man Of Steel

Pa sad pitanje je koliko mi mozemo da ucinimo po pitanju spektakularnog, sjajnog i sta ti ja znam ne, izdanja...
Ipak smo mi premalo trziste da bismo pravili nekakva mega opremljenja izdanja...

Axle Munshine

Quote from: "Man Of Steel"Pa sad pitanje je koliko mi mozemo da ucinimo po pitanju spektakularnog, sjajnog i sta ti ja znam ne, izdanja...
Ipak smo mi premalo trziste da bismo pravili nekakva mega opremljenja izdanja...

ne,nisi u pravu...kad kupis beloputa izdanja kasce ti se samo...

No Dice

Ja taj elitizam ne razumem, ali dobro, to sam samo ja...

Man Of Steel

Quote from: "Axle Munshine"
Quote from: "Man Of Steel"Pa sad pitanje je koliko mi mozemo da ucinimo po pitanju spektakularnog, sjajnog i sta ti ja znam ne, izdanja...

ne,nisi u pravu...kad kupis beloputa izdanja kasce ti se samo...
O imam ja citavu kolekciju njihovih izdanja...
Da beli put je pravo pravcato cudo!
Kada sam uzeo u ruke Propovednik 2, STRIP od ONOLIKO strana bio sam sokiran! Za onu cenu stvarno...
Betmen, Sin siti... Cela galerija...
A da ne pominjem 300, pa onda Hogara strasnog cijim HC sam bio odusevljen i sve to za 1500 DINARA!?
Ali ponovo se namece pitanje kontinuiteta kojim se stvari izdaju a koja nije ni priblizni zadovoljavajuca (cekali smo citavu vecnost na Konana, primera radi...) Tako da na racun kvaliteta cekamo citavu vecnost, a ruku na srce dajemo veoma malo novca za to. Pa kada se sve sumira nije nama ni tako lose!:lol:

Tu je i Sistem comics koji je takodje sjajna kuca, ali na zalost njihova izdanja nisu u opusu moga interesovanja... :D

Axle Munshine

Ovde je samo spomenuto jedno luksuzno izdanje kompletnog Moebijusovog DzoDifa,i to bi po meni bio pravi potez.Ovakav strip se ne izdaje svaki dan...remek dela zasluzuju adekvatan tretman...

Boban

Quote from: "No Dice"Ja taj elitizam ne razumem, ali dobro, to sam samo ja...

E, ovo je primer šta su decenije nemaštine, rata i sankcija učinile od ljudi (posebno onih rođenih osamdeset i neke koji nemadoše nikakvih radosti u životu)... nešto što je normalan standard za bilo koji civilizovani kutak ove planete kod nas se doživljava kao elitizam. Daj šta daš logika i dalje natpužnom brzinom održava ovaj narod u muljevitom gackanju.

No Dice

Quote from: "Boban"
Quote from: "No Dice"Ja taj elitizam ne razumem, ali dobro, to sam samo ja...

E, ovo je primer šta su decenije nemaštine, rata i sankcija učinile od ljudi (posebno onih rođenih osamdeset i neke koji nemadoše nikakvih radosti u životu)... nešto što je normalan standard za bilo koji civilizovani kutak ove planete kod nas se doživljava kao elitizam. Daj šta daš logika i dalje natpužnom brzinom održava ovaj narod u muljevitom gackanju.

Ja sam rodjen sedamdset i neke, ali evo, Bobane, stidim se sto sam dete iz srednje klase i sto mi je sadrzaj bitniji od frome, stvarno se stidim... :x

Boban

Nemoj da zamenjuješ teze i pokušavaš mene prestaviti kao negativca u ovoj raspravi.
Razlika u proizvodnoj ceni između dobrog tvrdokoričenog izdanja i identičnog ali broširanog je realno zanemariva... recimo da se kreće oko 0.5€ po primerku.
Evo, na primeru Metabarona; meko povezano izdanje ne bi moglo da ima 300 strana velikog formata a da se to vremenom ne raspadne... računa se da je 200 stranica gornja granica za dostojanstven meki povez. Dakle, Metabaroni su mogli biti u dve ovakve knjižurine ili tri manje i tanje, ali ni u jednoj varijanti, ni na tariguz papiru jeftinije.
Nije uvođenje tvrdog poveza motivisano time da se ljudima otmu dodatne pare, već da se obezbedi trajnost izdanja i da ona i za 30 godina lepo izgledaju na policama.

Zaključak: obojica želimo kvalitet, ali ako je varijanta da cena bude maltene ista zašto onda izdanje ne bi imalo i lepši izgled, veću trajnost i dopadljivost. Sem toga, ima kupaca koji stripove kupuju samo u tvrdokoričenom obliku i slažem se da oni možda nisu najzagriženiji fanovi, ali značajno pridoprinose finansijskoj konsolidaciji izdavača i nikako ne bi smeli biti prokaženi i stavljeni na stub srama, elitizma ili čega god.

No Dice

Nismo se razumeli. Ja pozdravljam to sto su izdanja Belog puta visoko kvalitetna, tvrdokoricena i ostalo - najzad, i sam imam neka od njih. Ne radi se o tome, vec o tim nekim izjavam koje cujem od nekih ljudi ovih dana: "Sta, nije u hard coveru? E, onda necu da ga kupim!"

...Sto je po meni snobovski ili elististicki. Ako me strip zanima i kvalitetno je odstampan, sta ima veze da li je hard cover ili soft cover?!

Ono sto ja kazem je da ja licno ne vidim neku famu u tim tvrdokoricenim izdanjima - oduvek sam vise voleo (i nastavicu vise da volim) soft cover izdanja - laksa su i za citanje i za transport...

Alex

Ne razumem Bobanov stav.

Tačno je, teoretski, da sve što drugi izdavači izdaju, Beli put može da objavi bolje, kvalitetnije, luksuznije.

I ako se tako gleda, vreme nije bitno, može to biti za godinu, tri, deset, petnaest...

Ali vreme jeste bitno, jer ljudi, nažalost, ne žive večno.

Kad govorimo o stripovima gledamo ih u ovom trenutku - periodu  vremena.

Jedno su želje a drugo mogućnosti Belog puta.

Želje su da maltene svaki značajan strip baš oni izdaju i to onako kako dolikuje, dostojno značajnih ostvarenja.

Mogućnosti to ne dozvoljavaju, izdanja se izdaju presporo, verovatno to nije politika kuće, nego je uslovljeno prodajom.

Eto, za sajam su bili najavljene 4 graf. novele, Torgal, dva Manare, a sad to Boban više i ne pominje.

Jedini sam izrazio sumnju u takvu mogućnost, a sad kažem neka se tih 7 izdanja pojave i do kraja godine i to je sjajno, ali ne verujem!

Hoću da kažem da taj raskorak između želja i mogućnosti, povlači i to da BP neće moći da objavi ni mnoge značajne stripove koje je planirao, a kamoli ostale i da je dobro da postoje i drugi izdavači (kao Sistem) koji upotpunjuju izdavačku strip scenu kod nas.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

Uvek postoji raskorak između željenog i realizovanog.
Da li to znači da treba da želimo manje?
Da li to znači da su skeptici pametniji jer su realniji?
Nije uopšte bitan procenat ostvarenog nego zbir učinjenog.

1. septembra ove godine meni je na sto došao plan 41 knjige koje treba da se pojave za Sajam. Bilo je prvo 39 ali su odmah pridodate još dve. Niko nije imao iluziju da će sve to biti ostvareno, izašlo je 25 izdanja do sada, a još desetak su u štampi i kod 5-6 su se stvari toliko zakomplikovale da se pomeraju u neizvesnu budućnost. Redosled i raspored objavljivanja diktirale su razne okolnosti, a pre svega mogućnosti štamparije... recimo, za grafičke novele se koristi specijalni format papira 72x90 koga je bilo samo za jedan strip i to je bio Propovednik. Za Torgala nismo uspeli da smislimo zadovoljavajuću naslovnu stranu i sklonili smo ga dok se to ne reši.
Dobro, nije stiglo za sajam u Beogradu, ali će stići za sajam u Nišu 20. novembra; ako ne stigne tada, biće za Novu Godinu; mnogo je važnije da se stvari izvedu kako valja nego da se ispoštuju okvirni rokovi.

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Alex

Ma lepo je to što će izdanja BP tek posle nove godine, ali u međuvremenu ljudi hoće nešto da kupuju i čitaju - zato su tu i System comics, Marketprint i dr.

Moje reči su usmerene na njegov komentar - čekajte nas, mi ćemo to bolje.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

SuperGoof

sajam u Nišu 20. novembra

Da li to znaci da ce BP da ima stand na niskom sajmu? To bi bilo genijalno! Potvrdite, molim.
We ain't getting any younger, you know!

Man Of Steel

Quote from: "SuperGoof"

Da li to znaci da ce BP da ima stand na niskom sajmu? To bi bilo genijalno! Potvrdite, molim.

E na niski sajam dolazi i Celicni covek!!! .mrgreen:
Nego gde se to odrzava? U Čairu predpostavljam, a i gde ce drugde! :wink:
A ako bude Belog puta i jos koji standn sa stripovima (Alan Ford ili Darkwood) ja sam onda na sedmom nebu... :D

SuperGoof

Quote from: "Man Of Steel"

E na niski sajam dolazi i Celicni covek!!! .mrgreen:
Nego gde se to odrzava? U Čairu predpostavljam, a i gde ce drugde! :wink:
A ako bude Belog puta i jos koji standn sa stripovima (Alan Ford ili Darkwood) ja sam onda na sedmom nebu... :D

Mozda u Cairu, a mozda i u Pionirovoj robnoj kuci, sto se desava kada ima manje izdavaca. Na zalost, Darkvud i Alan Ford tesko da ce da dodju. Ocigledno se nose tupavom mislju da ovde ne mogu da prodaju robu i da se ne isplati. Naglasavam rec "tupavom" jer se nisu nikad ni trudili.

Medjutim, nadam se dolasku Belog Puta i njihovim izdanjima. Meni je licno stalo da kupim Metabarone 2, jer mi to jedino fali, a nisu na odmet ni nova izdanja, ako se pojave. Mozda bude popust kao i na beogradskom sajmu, pa ne moram da idem do IPS-a.
We ain't getting any younger, you know!

Tex Murphy

Quote from: "Axle Munshine"
Quote from: "Truba"eh ja sam tek neki dan završio serijal od 12 #

Hmm,12!?!To mora da ti je neko izdanje na engleskom...i nista ne mari,nikad nije kasno otkriti prava remek dela,naprotiv... :lol:

Tačno! Evo ja npr. još uvijek nisam pogledao Hostel 2, čekam da nađem kvalitetan snimak.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

a ja ga gledo u kinu

sjajan nastavak
i dobre trebe kao i grudi  :!:  :!:

Tex Murphy

ŠTA??? Hostel 2 u kinu??? Lažeš!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Collector

Medjutim, nadam se dolasku Belog Puta i njihovim izdanjima. Meni je licno stalo da kupim Metabarone 2, jer mi to jedino fali, a nisu na odmet ni nova izdanja, ako se pojave. Mozda bude popust kao i na beogradskom sajmu, pa ne moram da idem do IPS-a.

Zašto se cimaš da ideš bilo gde? Učlaniš se u klub čitalaca, dobiješ popust 15%, i sve to za dž stiže na kućnu adresu!  :)

Truba

Quote from: "Harvester"ŠTA??? Hostel 2 u kinu??? Lažeš!

ima mjesec možda  :evil:

jeremiah

Quote from: Collector
Učlaniš se u klub čitalaca, dobiješ popust 15%, i sve to za dž stiže na kućnu adresu!  :)
Ja ovo nisam iskusio a od početka sam kupovao direktno od BP.
Posle par sitnih problema (a sitnice uvek najviše nervraju), uzimam u Alan Fordu da se ne bih nervirao.
Klub čitalaca BP  :lol:

Collector

Quote from: "jeremiah"
Učlaniš se u klub čitalaca, dobiješ popust 15%, i sve to za dž stiže na kućnu adresu!  :)
Ja ovo nisam iskusio a od početka sam kupovao direktno od BP.
Posle par sitnih problema (a sitnice uvek najviše nervraju), uzimam u Alan Fordu da se ne bih nervirao.
Klub čitalaca BP  :lol:

:( Eto! Raznorazna iskustva.
Ja sam na ovaj način uzeo sva njihova izdanja! Naravno, bez sitnih nerviranja  :lol:
http://www.beliput.co.yu/klub/index.jsp

Boban

ma jeremiah je baksuz, nije Džeremaja nego Jeremija iz AF-a.
U jednom slučaju, toliko je zvao i insistirao da odmah dobije stripove, da je momak koji to radi izvukao njegovu adresu na poseban papir i stavio ga na sred stola; onda je taj papir nekako odleteo između dve gomile knjiga i ostao zaturen, a Jeremija je nastavio da cvili kako je zapostavljen.
Da je ćutao i čekao, dobio bi stvari mesecima pre nego što ih je dobio.

jeremiah

Quote from: "Boban"ma jeremiah je baksuz, nije Džeremaja nego Jeremija iz AF-a.
U jednom slučaju, toliko je zvao i insistirao da odmah dobije stripove, da je momak koji to radi izvukao njegovu adresu na poseban papir i stavio ga na sred stola; onda je taj papir nekako odleteo između dve gomile knjiga i ostao zaturen, a Jeremija je nastavio da cvili kako je zapostavljen.
Da je ćutao i čekao, dobio bi stvari mesecima pre nego što ih je dobio.
Ja sam oduvek veoma pozitivno govorio o BP, čak i onda kada su drugi pljuvali, ali ova priča sa klubom čitalaca jednostavno nikada nije profunkcionosala kako treba, ustvari, ne funkcioniše.
Gde mi je članska karta ? Kako da se pohvalim da sam član biblioteeeeeeke BP  :)
Na slici od letos imate bandu predovđenu Kurdijem sa plavim Italijanom, slikao tata Jeremija, pa kad upalitmo besne mašine, bez obzira na loše vreme, i dođemo da maltretiramo BP nećemo otići dok ne dobijemo članske karte.

Možda smo ružni, prljavi i zli ali smo ponajviše stripadžije  :lol:

Man Of Steel

Pa gde ces stripdzije bez bajka...
Ne biva! :lol:

Collector

Nikako!
I svi da dobiju po člansku kartu  :roll:

Truba

samo da još jednom izrazim fascinaciju prema Inkalu i Džonu  :!:  :!:

počinjem skupljati novce  :lol:  valja to u papiranatom izdanju čitati i s prevodom naravno  :lol:

Alex

Gil-galad