• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dexter (Morgan)

Started by Rose Ann, 05-10-2007, 16:43:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Rose Ann

Jeli to slučajno neko gledao? Mislim............ ko voli forenzičare, psihotičare, crnohumorni horror, odbijenu love stroy......... nemam riječi, a gledala sam samo 6 epizoda (imam riječi: najbolja serija ever uopšte ). Ghoule, nešto za tvoj okus (ako ti možda nije too soft  :lol: ).
Uglavnom, nema neta (osim okejnžli) pa ću se ubacivati tu i tamo (a serija je stvarno ohhhhhhhhhhhhhhhh)
Me transmitte sursum, caledoni

marduk

Negde na ovom podforumu postoji, ako se dobro sećam, jedna strana posvećena ovoj seriji.
Sumnjam da bi se Ghoulu dopao DEXTER, iako ima par masnih delova.
Inače, ne reče kojih si 6 epizoda gledala, verovatno se radi o prvoj sezoni. Druga sezona je krenula pre par nedelja, ali nisam nabavio niti jednu epizodu.

Ugly MF

E,ovo je dobra serija... :!:
Mislim ,naravno za one koji to vole,trileri,utihnuti jaganjci itd...al,
odusevila me uvodna spica!!!
Mislim na pilotu je nema,ali od 2 epizode!!!
Mnogo dobro!kao i Serija....

Cak mi se cini da nema nijedna suvisna scena,niti jednog nepotrebnog kadra,nema daveza,kao i svi ti trileri gde se ne propusta nijedna sekunda!

Super!
Jes da ja nesto ne patim za tim horrorima toliko,niti trilerima,ali ova vredi ,svaka cast!

Ugly MF

EEj,prati li neko ovo cudo,
ispadose na netu 10,11,12! I to druge sezone,
zavrsi se!

Jedna kratka,jasna,efektna ,genijalna serija,koja ima sve sto treba!
Odusevljen sam,iako nisam toliki fan ovih fransiza,ovo je stvarno bilo dobro!

Ayreon

wtf?  :?

kad su izasle tolike ep? prosle nedelje sam trazio 9u i nije je bilo

nije zdravo koliko je serija dobra...

Rose Ann

Me transmitte sursum, caledoni

crippled_avenger

Ja danas gledam 12. epizodu druge sezone.

Vrlo sam zadovoljan serijom. Mislim da je Michael C. Hall nosi svojom čudovišnom harizmom od starta, naročito kao je kvalitet scenarija počeo da opada pred kraj druge sezone i kako su situacije počele malo da se ponavljaju.

U svakom slučaju DEXTER mi je postao favorit iako je serija počela sporo, prilično traljavo, i imala sve šanse da postane rob vlastitog high concepta.

Jedino mi je žao što Dexter neumitno postaje čovek, a njegova distanca mi je bila najzanimljivija stvar u seriji.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

lilit

Odlicna serija. Uvodna spica je fenomenalna: http://youtube.com/watch?v=ej8-Rqo-VT4 .
I meni je "smetalo" Dexterovo pretvaranje u "coveka", a tokom prve sezone sam se nadala da ce njegova sestra ipak zavrsiti kao trofej Ice Truck Killera.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ugly MF

Dexter postao covek?!!?
Niste razumeli .
On nikada nece prestati da ubija,uvek ce imati taj poriv ,samo sto ih nece kaspiti. :lol:

Jednostavno ce ih kulturno i bez tragova kao i poslednju britanku u parizu,i to je to.

crippled_avenger

Postaje čovek, sada ulazi u vrlo klasičan emotivni sklop pošto stvara odnose koji mu znače i vodi se njima.

Njegov osnovni motiv da ga na razotkriju u jednom trenutku postaje strah od toga kako će Deb i Rita i deca kada saznaju da je on u stvari bio ubica, a na početku serije uopšte nije bio takav nego je njegova bizarna distanciranost bila glavni adut.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

marduk

Majku mu, pa još ne nabavih 2.serijal, i već me zabrinjavaju Kripletove reči o očovečenju Deksterovom...
Nadam se da je ritam, krv, napetost, u skladu sa veoma dobrom prvom sezonkom. Evo, poslah demand ljudima da mi skidaju 2.serijal...

Ugly MF

Quote from: "crippled_avenger"Postaje čovek, sada ulazi u vrlo klasičan emotivni sklop pošto stvara odnose koji mu znače i vodi se njima.

Njegov osnovni motiv da ga na razotkriju u jednom trenutku postaje strah od toga kako će Deb i Rita i deca kada saznaju da je on u stvari bio ubica, a na početku serije uopšte nije bio takav nego je njegova bizarna distanciranost bila glavni adut.

Svejedno ,Kriple,
bas smo supruga i ja onako duuuuboko zablenuti odgledali i upili kompletne serijale.
S obzirom da je serija ionako usko povezana sa njenom profesijom, bila je odusevljena sa kojom su preciznoscu postavili likove shodno ponasnju.
Razlika izmedju Dextera i brata je ta sto je brat odmah bio osudjen da postane to sto je postao ,jer mu nije data sansa.
Dexter je imao usmeravanje.
Pazi Dexter je vrsta neizlecivog  slucaja i on NIKADA nece prestati hladnokrvno da ubija krimose(rituali su izleceni ,nepotrebni ,suvisni ,to je prevazisao ,jer je saznao sve sto se ima saznati o sebi),imao ovakva ili onakva osecanja prema ovome ili onome.

E, sad kolko se tu sta naziva postati covek,o tome nit mogu nit bi :lol:
ali cisto da ne bude nejasno kao eto sad je dobar ,nikom nista nece vise nikad....Steta stvarno sto je prica zaokruzena,imala je serija atmosferu,mogo bi da gledam jos 10 sezona!!!