• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Ja sam se izlupeto. Nije Gejmen piso strip, Morison je, ne znam gde mi je bila glava taj dan.

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

shrike

Samo za kompletiste The Wire pojavio se dokumentarac o Barksdejlu:
The.Avon.Barksdale.Story.2010.DVDRiP.XviD-DVSKY

From Cinematical.com:

"What some may not know is that The Wire's Barksdale is based on a real drug dealer named, well, Nathan Avon Barksdale. Now E1 Music has put together a documentary (out on DVD this March) on the gangster , freshly released from prison, titled The Avon Barksdale Story - Legends of the Unwired"
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

cutter

Jej, gangstazi reflektuju na Žicu. Scene u trejleru deluju ispod standarda tv docudrama, vidi se da su crnci radili, ali možda zato budu dovoljno sirove. Lepo je što su uzeli Wooda Harrisa da priča sa bogaljem Avonom, deluju vrlo prisno. Samo nek je prisno i sirovo!

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

crippled_avenger

Dustin Hoffman has signed on to headline the Michael Mann ("Heat," "The Insider") and David Milch ("Deadwood") produced horse racing drama pilot "Luck" for HBO says The Hollywood Reporter.

Following a group of characters around a racetrack with Hoffman playing a tough guy recently released from prison who has always been involved in the gambling side of the field. He and his longtime cohort (Dennis Farina) come up with a new scheme revolving around said racetrack.

Mann will direct the pilot which Milch wrote. Filming kicks off this Spring in Los Angeles.

Tex Murphy

Čekaj, jel ovo neka zezancija?
"with Hoffman playing a tough guy recently released from prison"
Možda bi neko trebalo da informiše HBO da on sad ima preko 70 godina.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

crippled_avenger

Mann je bio ko-scenarista jednog filma u kome Dustin igra takvu ulogu, zove se STRAIGHT TIME...

Shozo Hirono

Quote from: crippled_avenger on 03-03-2010, 13:25:36
Mann je bio ko-scenarista jednog filma u kome Dustin igra takvu ulogu, zove se STRAIGHT TIME...
a ovo će biti straight gay. :lol:

дејан

Quote from: shrike on 01-03-2010, 14:43:50
Samo za kompletiste The Wire pojavio se dokumentarac o Barksdejlu:
The.Avon.Barksdale.Story.2010.DVDRiP.XviD-DVSKY

mali singl link za one koji nisu dobavili
http://www.megaupload.com/?d=GIQ60BB5
...barcode never lies
FLA

crippled_avenger

Kao odličan uvod u vrlo zabavnu seriju HOW TO MAKE IT IN AMERICA, novi adut HBO, od ekipe koja je osmislila ENTOURAGE, možete skinuti mixtape koji su sastavili Kid Cudi, Green Lantern i Broke Mogul. Odličan je.

http://dobanevinosti.blogspot.com/2010/03/how-to-make-it-in-america.html

Ugly MF

Ljudi, gleda li neko onog Spartacusa, (bladandsand)...
Ako je Rim bio bezobrazan,ovo ce se cak i Ghoulu svidjati!

cutter

^Video isečke iz par epizoda, uglavnom kad jebu robove... kao da su True Blood scenaristi potpomognuti En Rajs videli Kaligulu od Verbinskog i na osnovu toga ekstrapolirali ovaj nižerazredni feces-abortus.

Pogledao prvu epizodu Pacifika. Počinje sa dosta dokumentarnog materijala, Ruzvelt govori, u startu je tu i grafikon koji japansku carevinu s kraja 42 ubraja u najveće u istoriji, mudro uračunavši sve one vodurine... Ekipa je standardno nosata, dežmekastih čela, masnih kosa, usta iskrivljenih tako da izgleda kao da u njima stalno drže kocku duvana ili ratluka, puše i cerekaju se a ubacili su i lika koji ima romantični interest kući i koji je obrazovan pa povremeno ispali književni citat koji ostali upijaju između grubih ali dobronamernih šala. Formula Band of Brothers se još sledi time što su izvukli par živih svedoka koji verovatno predstavljaju neke što će da prežive, ali za sad nema plakanja. Nema ni obuke, i nakon par scena koje uspostavljaju background nekih likova eto ih na ostrvu u čijoj unutrašnjosti čekaju žuti. Scene borbe su standardno zabavne i čini se da će ova prežvakana formula biti uspešno ispljunuta.

P.S.
Ima scena porodično-oproštajne večere kod jedne talijanske porodice, ne i omaža finalnoj sceni Kuma dva.  xwink2

Will-O'-The-Wisp

"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Ugly MF

Odgledo LOST S6 E8
Za fanove Sojera!
Sto sam i sam!
Oduvek navijao za njega i, i dalje navijam!

Will-O'-The-Wisp

Odgledao sam pilot nestrpljivo iščekivane FX serije Justified, i ostao sam prilično hladan. Gledljivo je to, ali... Ne znam, možda sjutra ujutru shvatim u čemu je problem.

Sve u svemu, pomalo razočaravajuće.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

ginger toxiqo 2 gafotas

...sinoć su leakovali dvd screeneri za prve dve epizode druge sezone UNITED STATES OF TARA...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Will-O'-The-Wisp

Ipak je Justified najslabiji pilot jedne FX serije. Jednostavno sam previše očekivao. Najbolja stvar u vezi serije jesu Walton Goggins (Shane iz The Shield) i produkcija.

asja

ovde je veoma popularan eric kripkeov "supernatural" - na prvo gledanje, deluje tupavo, medjutim, vremenom shvatis da serija uopste nije toliko losa, ima smeka, duhovitosti, gledljiva je i zabavna pa se ubrzo nadjes ulovljen u sve te price, mastovite i simpaticne, koje su inace snimane ovde u vankuveru, tim zabavnije onima koji zive ovde. 
   Supernatural Video

crippled_avenger

Jel neko gledao argentinsku seriju EPITAFIOS koju prikazuje HBO?

Will-O'-The-Wisp

Krip, ne mogu da vjerujem da mi je TO promaklo!

Stavljam na skidanje koliko je SAD.

crippled_avenger

Ja sam za nju saznao slučajno, u leafletu u jednom box setu ENTOURAGE, a posle tek u nekom članku na netu. Nije čudno što je promakla. To je verovatno najmanje poznata HBO serija. Ipak, sama činjenica da je HBO kupio argentinsku seriju govori o potencijalu...

Will-O'-The-Wisp

Tragao sam i ja malo po netu, i shvatio radi se o prvoj seriji koju je producirao HBO Latin America. Sudeći po kritikama, uradili su pravu stvar. Nađoh i MU linkove odličnog DVDrip-a FFN tima, ali imaju hardcoded portugalske titlove, tako da sam primoran da skidam dosta spor torent sa engleskim titlovima.

Mada, bacio sam pogled i, koliko sam mogao da primjetim, radi se o vanserijski produciranoj seriji, u rangu sa najvećim HBO hitovima. Fotografija je predivna, pravo filmsko iskustvo.

Sve u svemu, čim se skine, javljam utiske.

crippled_avenger

Hajde. Obavezno. Vidim i ja da je nešto fishy za skidanje.

Usul

Quote from: crippled_avenger on 20-03-2010, 19:36:41
Jel neko gledao argentinsku seriju EPITAFIOS koju prikazuje HBO?

Gledao sam ja. Upravo zbog te serije sam se svojevremeno pretplatio na HBO. Posle 5-6 odgledanih epizoda sam se smorio i batalio. Za latinoamericku produkciju ovo je super ali ipak je bilo malo previse razvuceno i repetitivno za moj ukus. Inace to je originalna HBO LA produkcija radjena u argentini sa argentinskim glumcima. Spanski koji se govori u seriji je tzv. "neutro" da bi serija bila gledljiva diljem spanskog govornog podrucija. Imao je Hulio Cavez i boljih uloga.
God created Arrakis to train the faithful.

cutter

cutter

video sam bilborde za tih... pacifik (čija je druga epizoda gora od prve, btw) i saznao da je to serija od tvoraca združene braće, šta ti jebem.

raindelay

Za sve ljubitelje serijala kakvi su: National Lampoon, Nerds, American pie... preporucujem odlicnu visokobudzetnu Lionsgateovu seriju "Blue Mountain State". Dakle, tri brucosa od kojih dvojica igraju za koledz ragbi tim i njihove dogodovstvine pune raunchy i gross humora(jedan od opisa za seriju je i "this is what rape culture looks like"  :|). Koliko su se neki zaneli sexom i drogama u seriji najbolje govori i podatak da je pre neki dan pocelo sudjenje zvezdi serije Sem Dzonsu za dilovanje gde mu preti 20 godina zatvora. http://www.tmz.com/2010/03/24/blue-mountain-state-sam-jones-smallville-oxycodone-federal-investigation-karissa-shannon-hugh-hefner/ Inace dobra stav je takodje i da su amerikanci ocigleno poceli da shavataju viceve o Muji i Hasi tako da  cak dve epizode imaju veze sa BiH a jedna ima i deo koji se odvija u puskaranju izmedju Srba(valjda) i amerikanaca(pocket pussy).  :evil: Kvalitet serije skace sa svakom sledecom epizodom(prva je i daleko najgora) a i bukirana je sledeca sezona tako da ne bi trebalo ovo propustiti.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

cutter

http://www.iesb.net/index.php?option=com_content&view=article&id=8873:the-walking-dead-lives-over-at-amc-as-a-six-episode-series&catid=41:news&Itemid=71

QuoteAMC announced today it has greenlit The Walking Dead as a six-episode series based on the comic book series written by Robert Kirkman and published by Image Comics. Kirkman serves as an executive producer on the project and three-time Academy Award-nominee Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile) serves as writer, director and executive producer. Gale Anne Hurd (The Terminator, Aliens, Armageddon, The Incredible Hulk), chairman of Valhalla Motion Pictures, serves as Executive Producer. David Alpert from Circle of Confusion serves as Executive Producer. Today's announcement also includes the addition of Charles "Chic" Eglee (Dexter, The Shield, Dark Angel) as Executive Producer, and actor Jon Bernthal (The Pacific, The Ghost Writer) who will portray the character Shane.

The Walking Dead begins production in June in Atlanta with six, one-hour episodes for season one. The series is set to premiere in October 2010 during AMC's Fearfest, the network's annual blockbuster marathon of thriller and horror films.  Fearfest (formerly known as MonsterFest) is celebrating its 14th year by airing 14 consecutive days of themed programming with more than 50 films. AMC announced development of The Walking Dead in August 2009 and announced the pilot in January of this year.

"AMC strives to make original shows that play like movies and The Walking Dead is a perfect complement to the network's celebrated movie franchise, Fearfest, which has always been an important destination for our audience," said Charlie Collier, AMC President. "With its depth of story and the remarkable talent attached, The Walking Dead gives us an opportunity to raise the bar significantly within this popular genre, and continue our commitment to being the home of premium programming on basic cable."

"The Walking Dead is that rare piece of material that plays on many levels," says Joel Stillerman, Senior Vice President of Programming, Production and Digital Content. "Kirkman's series brilliantly captures the social commentary and ongoing human drama of the zombie apocalypse; and let's us kick a little zombie you-know-what from time to time."

The Walking Dead tells the story of the months and years that follow after a zombie apocalypse. It follows a group of survivors, led by police officer Rick Grimes, who travel in search of a safe and secure home.  The comic goes on to explore the challenges of life in a world overrun by zombies who take a toll on the survivors, and sometimes the interpersonal conflicts present a greater danger to their continuing survival than the zombies that roam the country.  Over time, the characters are changed by the constant exposure to death and some grow willing to do anything to survive.

AMC's Joel Stillerman, senior vice president of original programming, production and digital content, Susie Fitzgerald, senior vice president scripted development and current programming, and Vlad Wolynetz, vice president of production, series and movies, oversee the development and production of the new drama.

Today's announcement marks the fourth original series greenlight for AMC. The first three were Mad Men, Breaking Bad, and Rubicon. AMC is the only network, in television history, to win three consecutive Golden Globe awards for best dramatic series for Mad Men (2008, 2009, 2010). The first two seasons of Breaking Bad awarded the outstanding lead actor Emmy award to Bryan Cranston for his portrayal of lead character Walt White. Rubicon, a conspiracy thriller starring James Badge Dale (HBO's The Pacific), premieres this summer.

također, bladi dizgasting kaže da će džoni li miler glumiti rika aka glavnu ulogu, što bi bilo sjajno bajno!  xflowy

crippled_avenger

shrike

"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Le Samourai

Pustio sam pilot za Treme.

Posle najdosadnijih 15 minuta u istoriji televizije, prekinuo sam sa gledanjem. Ako se tu neshto i dogadja, najverovatnije me ne zanima.

Will-O'-The-Wisp

Treme je ispunila sva očekivanja. Drugačije od The Wire, prije svega u pogledu ambicije, s tim da nije ništa manje složenija: ovo je još jedna predivna hronika jednog raspadajućeg grada.

Naravno, ništa ne može da bude genijalno kao The Wire, ali zaista se radi o odličnoj seriji koja vas odmah uvuče u svoj svijet.

cutter

dobrim delom bih se složio sa Le Samurajem, premda sam ja izdržao celu epizodu, sa svim gučolikim poveznicama između scena. mogu reći da mi je recikliranje glumaca iz žice (najslabijih glumaca iz žice) prvoj epizodi dalo dosta srbski vajb, kao da u americi nemaju dovoljno. bunk je i dalje bunk, samo sa trubom, a dopala mi se scena kada lester freamon ulazi u grad - pomislio sam da je krenuo u nju orleans da troši penziju sa svojom ex striptizetom ali se onda ispostavi da mu je to ćerka, a i da nije ista glumica. čini se da je za melodramu ovaj put spremio emulaciju dona čidla kome je katrina fema ublatnjavila kuću, i to je jedna od upečatljivijih početnih rola. stiv zan se za ulogu očigledno spremao gledajući sejmora hofmana kao lestera bengsa i tu nijansu muzičkog fanatizma je uspeo toliko da pogrešno shvati da se u ulozi lokalnog belca di-džeja ekspresno kandiduje za šut kartu iz serije, glume, života. nisam još pogledao najnovije nedelo kevina smita ali po nivou nenamerne iritacije trejsi morgan će ga teško preskočiti. najinteresantniji lik je džon gudman, ali se opasno približio džaba d hatu, i taj body horror je nedovoljno podvučen budući da ga skripta sada slika kao energičnog teoretičara zavere (ili radije eksplikanta, u pitanju su politički stavovi autora) i klasičnog ol-američkog hranitelja porodice. srećom, kroz sve deonice sa limenom muzikom ne provlači se ljubav crnca muzikanta i southern belle belkinje... finalna scena sahrane je i najbolja u epizodi. daću seriji još fore, daću nego šta ću, ali recimo da je trejler dosta verno najavio reciprocitet između dijaloga i duvanja.

cutter

gore pomenuto duvanje je pak vrlo brzo objasnilo svoju svrhu i antisluhistima, pa je treme već sada jedna od najboljih stvari na televiziji. čak je i stiv zan našao svoje mesto, a dok potraga za bratom robijašem i dalje štrči kao story arc, vešto slikanje grada kroz ukrštanje puteva junaka gradi svakidašnju jadikovku koju je uživanje slušati u svakoj narednoj epizodi. s druge strane, breaking bad se jasno opredelio za banalno razrešenje potencijalno kompleksnih narativnih tokova, baveći se motivacijom likova u ključnim scenama na nivou pere kojota super genija (u obe scene učestvuje hajzenbergov DEA pašenog). serija je i dalje izvanredna though.

korisno štivo:

http://www.guardian.co.uk/theobserver/2010/may/02/treme-katrina-orleans-david-simon

Milosh

Na surrealmoviez se upravo pojavila serija "Plutón B.R.B. Nero" koju potpisuje Alex de la Iglesia! U pitanju je SF-komedija, a kratki opis glasi:

"Year 2530. The situation on Earth is desperate. The human race has destroyed the planet and there's no way to save it. The series relates the adventures of the spaceship Plutón B.R.B. Nero and its crew in the search for a habitable planet to save humanity."

Avaj, izgleda da još uvek nema nikakvih titlova...

http://www.surrealmoviez.info/readarticle.php?article_id=28850
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Ma on je puko. Onaj zločin od filma Oxford Murders mogao je da režira samo neko kome nisu sve daske na broju.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mark

Gled'o sam konacno DEAD SET i odusevio se!
Kratko jasno, brzo dinamicno! Svaka cast!
A taman pomislis da je zombi horor otpevao svoje...
PS
Inace na mom DivX-u pise da je ovo prva sezona ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Milosh

Quote from: Harvester on 04-05-2010, 20:47:23
Ma on je puko. Onaj zločin od filma Oxford Murders mogao je da režira samo neko kome nisu sve daske na broju.

Ma, pusti sad Oxford Murders, ovo na osnovu sinopsisa, postera i skrinšotova deluje da je na tragu Mutanata u akciji...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Usul

Pogledao sam prvu epizodu te spanske serije i to je jad i beda. Zamislite pRodiju na star track u izvedbi Sinishe Pavica, sa pristojnim efektima i dobili ste opis ove serije. Samo za mazohiste. Jedino sto valja je jedan zenski android (andridka?)...
God created Arrakis to train the faithful.

crippled_avenger

Ja se spremam da načnem britanski horor sitkom BEING HUMAN. Jel to neko gledao?

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu BEING HUMAN i moram reći da mi se izuzetno dopalo. Prva sezona ima šest epizoda, uskoro javljam utiske o celoj sezoni.

zakk

Quote from: Will-O'-The-Wisp on 03-11-2009, 00:41:18A kad smo već kod dobrih serija, dužan sam da prijavim The Middle (ABC) i Community (NBC). Dok se prva savršeno nadovezuje na trajektoriju koju su zacrtali Scrubs i Malcolm in the Middle, i pretenduje da bude novi Everybody Hates Chris; druga ima krizu identiteta, ali isporučuje ako ste fan 80s teen i college flikova.

Odgledah sinoćke 23. epizodu Communityjai i vrlo vrlo vrlo sam zadovoljan. Već početnim postapokaliptičnim scenama nasmejaše me do suza :)

Community, Season 1, Episode 23: Modern Warfare
Original Air Date—6 May 2010
Greendale Comunity College is transformed into an apocalyptic war zone when the dean promises the winner of a paintball competition priority registration, and it could fan the flames of sexual tension between Jeff and Britta.

Siguran sam da su provukli milion omaža, al ja to naravno ništa nisam prepoznao...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Nego, nova serijica koju pratim se zove Gravity, i prati zgode i nezgode grupice neuspelih samoubica:

Gravity - The Characters

Gravity - Yoga Police

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Le Samourai

Indeed, omazha u navedenoj epizodi Communityja ima pregrsht i epizoda je prava zhanrovska poslastica. I po vizuelnoj estetici odudara od ostatka serije, shto se mozhe komotno pripisati tome shto je ovu epizodu rezhirao Dzastin Lin.

U svakom sluchaju, ovu epizodu je lako preporuchiti i onima koji ovu seriju inache ne prate.

godclone

Odlicna je MW.
Pogotovo ono lepljenje pistolja trakom pred kraj....:)

A i Gravity mi se svidja.

Happy Town, s druge strane...blagi uzas. Zali Boze seriju koja protraci Sam Neill-a....

crippled_avenger

Ko voli dobro zezanje na temu buddy cop serija neka pogleda pilot za THE GOOD GUYS.

Serija ima super podelu i lep 80s retro šmek koji nije nekakva retromanija poput MAD MEN. Doduše, ja sam fan Colina Hanksa pa me to čini blago pristrasnim.

Le Samourai

A Bredlija Vitforda?

Planiram da ovo overim vecheras, neshto mi mirishe da ce mi od svih ovih buddy cop revivala ovo leci bolje i od Cop Out i od Other Guys.

crippled_avenger

Pa od COP OUTa je sigurno bolje. OTHER GUYS još nije izašao ali mi je trejler bio onako dosta flah.