• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

Truman and 1 Guest are viewing this topic.

cutter

A da zaboga - od komedija, pre svega & nad svim istakao bih Party Down. Takođe otkazana serija. Back to sleep...

Father Jape

A da zaboga - od komedija, Bored to Death! Sad kreće treća sezona. Obavezno mu pružite makar šansu, pa ako nije vaše toplo piće po izboru, ništa...
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Father Jape

Takođe, The Thick of It. West Wing + The Office + savremena škotska verzija Edmunda Crne Guje sa verovatno najproduktivnijim prljavim jezikom koji je televizija ikad videla.

Fuck the I's and fist the T's.

A sve to iz pera tihog, povučenog Oxbridge Škotlanđanina koji je doktorirao na Miltonu.  :lol:

DeHickok

Pogledao sam prvu epizodu nove (cetvrte) sezone Fringe. Traljavo je to pocelo, prilicno traljavo...
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

zakk

Californication?  qpuke na sve posle prve sezone.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Father Jape

Perin

Ja sam sinoć odgledao LIFE i stvarno je serija kul. Imam zamerke na kraj 2 sezone, nekako mi se činio naivan i zbrzan, ali dobro :)

zakk

LIFE je odličan! :D

Uzmi sad The unusuals.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Father Jape

Quote from: cutter on 12-10-2011, 03:58:59
A da zaboga - od komedija, pre svega & nad svim istakao bih Party Down. Takođe otkazana serija. Back to sleep...

Sad ga gledam. Simpatično deluje (Repo Man referenca me je kupila), a i taman dovoljno kratko da ga odgledam celog.

Takođe, negde cuh pozitivne stvari o Parks and Recreation, ali nisam stigao da mu dam šansu.

DeHickok

Cini mi se da se neko nekada na forumu bavio BBC serijom Being Human ali preko search ne mogu da pronadjem  :-x . Kakvi su utisci, vredi li gledanja ? Vidim da postoji i americka verzija serije

cutter

Quote from: Father Jape on 13-10-2011, 10:41:48
Quote from: cutter on 12-10-2011, 03:58:59

Sad ga gledam. Simpatično deluje (Repo Man referenca me je kupila), a i taman dovoljno kratko da ga odgledam celog.

Are you having fun yet?

Father Jape

Lizi Kaplan nikad nije izgledala primamljivije.

(upravo sam shvatio da je ja zapravo nigde drugde nisam ni gledao, ali ostajem pri gornjoj izjavi dok se ne dokaže suprotno)

cutter

Moš joj vidiš dojke u True Blood (bez da gledaš True Blood, hvala screencap mučenicima i vidcap svecima).

Jedan od razloga što je Starz nogirao seriju bio je odlazak Adama Skota u Parks and Recreation. Nisam čuo ništa spektakularno o toj seriji pa ne znam na šta liči.

Milosh

Quote from: cutter on 13-10-2011, 15:12:41
Moš joj vidiš dojke u True Blood (bez da gledaš True Blood, hvala screencap mučenicima i vidcap svecima).

Heh, a baš sam nešto slično hteo i sam da napišem.  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Father Jape

cutter

Ja to samo blago erotizujem diskurs a mora i da se zna njihova primarna funkcija...

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ugly MF

Ja gledam drugu sezonu nedovrsene i naglo prekinute HBO ove serije CARNIVALE.

Dosadni Nick Stahl ( ko onome daje da glumi?) i faca Clancy Brown!
Svidja mi se skupa produkcija...( zato je i prekinuto, ponestalo para...)

Steta, zaista steta....

Father Jape

cutter

Morao sam da koristim gugl da bih uhvatio referencu  :(

Father Jape

Ta epizoda me je naterala da upravo skinem Animal House Sa Belushijem kao Blutoom.  :oops:

Krenuo sam sa drugom sezonom. Zasad skeptican.

cutter

Glenn Beck Has a Camera

It's like The Office in real life.
    PartyPancakes  1 hour ago   107

:mrgreen:

Father Jape

Quote from: Father Jape on 15-10-2011, 17:25:57
Krenuo sam sa drugom sezonom. Zasad skeptican.

Druga sezona je dovoljno lošija da mi nije žao što su je ukinuli. Posebno je lejm Karen iz Vil i Grejs.

Father Jape

Ok, popravlja se do kraja, i sad hoću još, ali džaba kad je Henri otišo u Parkove i rekreaciju...

Milosh

Mi to nemamo posebni topik samo za Misfits ili mi je nekako promakao pri pretraživanju?

Elem...

Misfits | Series 3 | Coming soon to E4
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

Ali bez Sheehana. Mislim, kako će to biti?

Melkor

Na nevidjeno me nervira ubacivanje novog lika. Ili je 5 magicni broj za boys bendove i "omladinske" serije?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Pa, dobro, bilo je novih likova i u drugoj sezoni...

Melkor

Meho Krljic

Pa, ne, ali je razumljivo da im treba zamena za Sheehana...

Melkor

Ma znam, ali ovako ce ljudi vise vremena potrositi na uporedjivanje njih dvojce nego na samu seriju...sem ako nas serija ne oduva, poput prve, sto bi bilo bas lepo. Hteo sam da kazem da su mozda mogli da ostave da osnovni kostu cine samo njih cetvoro. Nekako je vise immersive. Ali, ionako pricamo na nevidjeno :)

Meho Krljic

Pa, pričamo na osnovu trejlera. A to je legitimno!! Zato se i objavljuju trejleri!!! Da bismo mi pričali o seriji!!!

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu serije BOSS koju je kreirao Farhad Safinia, poznat kao ko-scenarista Melovog remek-dela APOCALYPTO. BOSS producira i kao reditelj koncipira Gus Van Sant. Pre više godina, Zemeckis je spremao film BOSS sa Jack Nicholsonom o jednom čuvenom čikaškom gradonačelniku. Van Sant i Safinia snimaju seriju o izmišljenom čikaškom gradonačelniku koji po svemu sudeći pokušava da balansira između krajnosti koje opisuju BOARDWALK EMPIRE i BREAKING BAD.

Ovde imamo junaka kome je otkrivena neizlečiva bolest i priču o jednom gradu i korumpiranim ljudima koji ga vode. Ako imamo u vidu širinu Safinijinog zahvata, prva epizoda BOSSa uspeva da bude prilično jasna, i da ne ostavi mnogo dilema gledaocima o onome što su videli i koji ih žanr očekuje.

BOSS je solidan, ne nudi nešto što već ranije nismo videli, ali za razliku od HOMELANDa nudi nešto što smo već videli ali nam se još nije smučilo da vidimo opet.

Ovo nije ni HBO ni AMC ni Showtime, ali BOSS na osnovu prve epizode deluje soldinije od izvikanog KILLINGa recimo. Otud, pružiću mu priliku, mada bih to verovatno učinio i inače zbog comebacka koji ima Connie Nielsen.

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Father Jape

Ono što je bitno je da li se igde u seriji pojavljuje muzika Brusa Springstina? -_-

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

zakk

Krenula treća sezona Misfitsa sinoć vi još ćutiteee?

Mark

Ja zaista ne znam kada sam zadnji put video fart joke u mainstream TV seriji, a Simpsoni su to odradili genijalno! Inace samo jedan od cetiri Halloween  segmenta je valjao ...

On the other hand, Family guy je odradio jos jednu besmislenu epizodu. Bez Stjuija i Brajana izgleda vise nema zabave ...

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

shrike

Da li je neko gledao BBC horor seriju The Fades? Autor je Jack Thorne koji je pisao Skins i Shameless.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

crippled_avenger

THE FADES mi je tanak. Ali, pratim.

MISFITS sam pogledao odmah i kreće zanimljivo. Nema Sheehana ali ima lik koji mu je jaklo sličan, dakle, hemija u ekipi ostaje ista, samo su im moći drugačije...

Pogledao sam prve dve epizode Sky sitkoma SPY. Reč je o poprilično direktnoj parafrazi da na kažem rip-offu američke serije CHUCK u kojoj šonja, prodavac iz radnje za kompjutersku opremu, postaje agent MI5 ali mu to ne pomaže da prevaziđe tenzije sa sinom i suprugom od koje sa razveo.

Darren Boyd igra glavnu ulogu i uprkos tome što mu se ne može mnogo prebaciti, rekao bih da su producenti mogli odabrati nešto harizmatičnijeg leada. Boyd donosi sasvim prostojnu deadpan komiku ali ipak nije prva liga što čini da onda ni SPY ne uspe da se plasira više iako je scenario dovoljno simpatičan i samo mu nedostaje da ga pogura harizmatična podela.

U rediteljskom smislu, SPY je realizovan dosta precizno i ambiciozno, ali još uvek nije u situaciji da plasira Sky uz rame sa britanskim sitkom supersilama kao što su BBC i C4.

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

crippled_avenger

Posle prve tri epizode nove sezone MISFITSi teraju ono svoje staro. Sheehan je zamenjen identičnim likom. Jedino još uvek ne nazirem globalni plot koji bi trebalo da se razvije na nivou cele sezone.

DeHickok

Da li neko gleda Grimm ?
Pogledao sam prve tri epizode ove  serije i utisci su uglavnom oprecni. Mnogo je zanimljivija potencijalna mitologija koja stoji u pozadini (i nije jos otkrivena) serije nego same epizode tj. slucajevi kojim se bave. Kombinacija elemenata procedural (tipa CSI) serija i supernatural (tipa Buffy/Angel) ovde su svojevrsni mix koji za sada ne daje bas neke pozitivne efekte.
   Sa druge strane, epizode su gledljive i ne bas dosadne :), pa ko ima visak vremena (ko ja u ovom trenutku :) ) a ne zeli da previse ukljucuje mozak neka pogleda. U svakom slucaju, sacekacu jos nekoliko epizoda da bih doneo definitivnu odluku da li ovo (ne)vredi gledati. Uvek se vodim logikom da je najteze iskobeljati se i preziveti (ukidanje) u toj prvoj sezoni (i postaviti temelje za neke naredne) pa sam prema premijernim serijama popustljiv :)... 

zakk

Prva epizoda mi je bila dobra, ostale ne toliko ali gledaću još malo :)

Gledam i Once upon a time, nije loše...

Ugly MF

Grimm, skoro ko da gledam, Amerikaniziranog adaptiranog za TV njanjavog Dilan Doga....

HAL

Kako vam se čini Boss na osnovu onoga što je do sada prikazano? Vidim po netu su uglavnom kilavi utisci, al meni je super.

crippled_avenger

crippled_avenger

Nabavio sam švedsku seriju DEN FORDOMDE. Reč je o formatu sličnom BBC verziji WALLANDERa i seriju čine dva jednoipočasovna televizijska filma. Scenario su pisali Michael Hjorth koji je nam je poznat kao scenarista i producent brojnih švedskih filmova i televizijskih programa i Hans Rosenfeldt koji je specijalista za ekranizacije švedskih krimića, među kojima su i poznate lokalne ekranizacije Wallandera. U glavnoj ulozi profilera Sebastiana Bergmana pojavluje se Rolf Lassgard koji inače igra Wallandera u Švedskoj.

Prvi film režirao je Daniel Espinosa koji nam je poznat po filmu SNABBA CASH i u ovom TV radu pokazuje da se radi o reditelju visoke klase koji apsolutno vlada konvencijama trilera i ume da ih osveži sa primerenom upotrebom realističkih tehnika u smislu kadriranja, pokreta kamere i korišćenja flešbekova odnosno vešto integrisanih vizuelizacija raznih sumnji i teorija koje razvijaju detektivi.

Misterija nikada ne biva preopterećena time što je Sebastian Bergman jedan vrlo živopisan lik sa dosta bolnom biografijom i grubim odnosom prema ženama. U Espinosinom filmu, napravljen je dobar balans između svih likova, detektiva sa živopisnom ličnošću i samog slučaja.

U vizuelnom smislu, Espinosa je na liniji SNABBA CASHa i njegov film ni u jednom momentu ne deluje fizički i vizuelno hendikepirano time što je proizveden za televiziju.

Sam identitet ubice je logičan, da se naslutiti možda nešt ranije nego što bi Hjorth i Rosenfeldt želeli ali otkrivanje identiteta ubice je logično i zadovoljajvajuće i ishod slučaja je katarzičan.

DEN FORDOMDE bi odlično stajao i kao bioskopski film a kao televizijski spada u sam vrh ponude prošle sezone u globalnim okvirima.

Perin

Odgledao sve epke Castle-a što su izašle. OK serija skroz, meni je baš legla.

Ugly MF

Ja pratim 22 serije...
sad sam prebrojao....
Da nema rapida i ostalih ne bi nijednu pratio....