• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anne Bonny

Quote from: Anne Bonny on 06-04-2015, 16:02:22
Ma razumem ja tebe i slažemo se donekle. Meni samo nije dovoljno prljavo ni uverljivo.  8-)

Ah, konačno. Izdala ga je žena. Sad je uverljivije.

QuoteSustigoh Person of Intrest, fenomenalna serija, ima naravno stvari koje škripe, ali cela priča i radnja su me zakucale za fotelju zadnjih nekoliko dana...

Imam visoke kriterijume za sve detektivske, špijunske i krimi romane, serije i filmove. Ako te je zakucala, sledeća je na mojoj listi. Fala.

Barbarin

Probaj par epizoda pa ćeš videti, globalna priča se prenosi kao i neki problemi i glavni negativci idu kroz sezone, ne možeš gledati neku epizodu iz sredine, mislim može kad sve odgledaš pa kao reprizu, gledao sam danas jednu zanimljiviju na prvoj plus.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

ridiculus

Fortitude.

Zahteva posebnu temu, ali tek sam na pola, pa ću sačekati da odgledam sve epizode da bih sumirao utiske. Jednim delom Twin Peaks - ali na sumorni skandinavski način - drugim nešto sasvim svojevrsno. Neko je to nazvao arktičkom gotikom. Kako god, lako može da bude jedna od najboljih TV serija koje sam gledao u skorije vreme. I - za razliku od odredjenog Detektiva - gledaću je ponovo.

Danas je najavljena druga sezona, i još uvek ne mogu da odlučim da li je to razlog za radost ili plakanje.
Dok ima smrti, ima i nade.

Ugly MF

Gledam AMERICANS po kriplovom predlogu nekada...
Simpa mi je ono vreme bez mobilnih, Regan itd....ali masa stvari breeee i dalje Amersko stereotipno sranje ko u svakoj seriji.Njima ove serije i filmovi stvarno prate geringovsku filozofiju.Sve u sluzbi propagande i masovne hipnoze za zatupljene familijarne zderace hamburgera.

DAREDEVIL sam 2. epizode i uzivam jer mi je oduvek bio od omiljenijih likova, izlazio u nas u EKS almanahu, crto Frenk Miler, ja se otud ucio da crtam, itd....

Ugly MF

Albedo 0

na dosta mjesta piše da je serija ni blizu filma

crippled_avenger

Pogledao sam BLOODLINE, novu Netflix seriju autora DAMAGESa, zanimljivu fanovima FRIDAY NIGHT LIGHTSa kao povratnički televijski rad Kyle Chandlera. Teško je sasvim otpisati ovu seriju jer naprosto u nju je uloženo jako puno rada, sredstava, podela je prvoklasna jer je Chandler okružen ne samo Benom Mendelsohnom kao indie zvezdom u usponu več i prekaljenim bioskopskim veteranima prve klase kao što su Sissy Spacek i Sam Shepard, ali nažalost, ovo je sve davanje klase jednom zapravo krajnje klišetiziranom sadržaju, klasičnom južnjačko-primorskom potboilderu koji da nema ovako jaku podelu i filmoliku režiju ne bi ni bio snimljen u savremenoj eri televizije.

Ovo je starinska event serija kakvu bih mogao da zamislim sa Richardom Chamberlainom u glavnoj ulozi, sa porodicom u centru i velikom Tajnom koja zapravo i nije nešto naročito i psihološkim transformacijama koje zapravo nisu naročito zanimljive. Ono gde scenaristička ekipa greši jeste krajnji efekat njihovog scenarističkog rada. Naime, BLOODLINE ima formu trinaestočasovnog filma koji pokušava da nas zaintrigira skokovima unapred koji anticipiraju teške i bolne rasplete kako bi malo podigli tonus cele stvari. Međutim, ova serija ne uspeva da nas veže za likove, pratimo ih prilično hladno sa identifikacijom koja je konstruisana za potrebe filma ali ovo nije film i dvočasovni tip identifikacije naprosto ne može da funkiconiše u trinaest časova.

U tom smislu BLOODLINE je trijumf hardvera nad softverom. Ovo je serija koja zapravo krši sve one postulate koji su krasili najbolje HBO, AMC itd serije jer su one bile bazirane na potpuno drugom mehanizmu identifikacije, sa junacima čiji unutrašnji život gledaoci upoznaju i prolaze zajedno sa njima kroz dileme sa kojima se suočavaju. BLOODLINE je serija koja se nasuprot toga gleda sa strane, kao film i ne može da suštinski zaintrigira gledaoca. Spolja gledano ne samo da se gledalac ne uvodi u ono što su HBO gurui nazvali savremenim romanom već sa strane svaki šav i kalup koji su primenjeni deluju još očiglednije.

Serija je okupila grupu dobrih reditelja, veterana serije HOMICIDE kao što su Ed Bianchi ili Jean Segonzac, to su majstori koji su onomad još reformisali američku televiziju i njihov rukopis se oseća u ključnim epizodama, ali na kraju krajeva sve se svodi na demonstraciju sile bez ičega iznutra.

Ova serija zaslužuje pažnju u drugoj sezoni samo zbog podele. Ako glumci ostanu isti, ona samo zbog toga vredi da se gleda, ali plašim se da će se scenaristički sapunica žestoko zapeniti.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

12 MONKEYS počne pristojno, onda uđe u stagnaciju posle prve trećine i u završnoj četvrtini postane ponovo pomalo zanimljiv. Ali, u svakom slučaju, ne zaslužuje gledanje nove sezone. Premisa kojom se bavi serija je imala potencijala za jednu LOSToliku zavrzlamu ali to na kraju ipak nije postala.

Da je serija imala kudikamo harizmatičniju podelu, druga sezona se možda i mogla čekati zbog eventualne korekcije u domenu scenarija. Međutim, sa ovom glumačkom postavom, i nivoom pisanja, nažalost nema elementa koji bi prevagnuo u korist daljeg praćenja.

Ugly MF

U bre, sto si neki, mene je odmarala ko limunada , kabeza, palmin hlad...jedva cekam drugu sezonu da odmaram mozak ...

Sta kazete na onu nebulozu serije HELIX?
Odgledo i kraj 2. sezone i nekako bih...tukao i prebijao scenariste, sta ga znam....
Al' ne sto su nesto mene razocarali, joook, nisam ocekivo nista pa nisam ni dobio, nego njih , onako, zato sto su takvi kakvi jesu...

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu serije THE COMEDIANS. Ovo je rimejk švedskog originala koji su za američku televiziju adaptirali Billy Crystal, Larry Charles i Ben Wexler. Prva epizoda nažalost nudi nešto na tragu THE LARRY SANDERS SHOW, COMEBACK ili ENTOURAGE ali nažalost za razliku od ove tri HBO serije, COMEDIANS više deluje kao kopija tih klasika nego kao njihov produžetak.

Crystal je samoreferentan, za sada bez neke radikalnije dekonstrukcije i ovo sigurno nije novi CURB YOUR ENTHUSIASM, a ceo mockumentary stil od koga naravno prva epizoda u režiji Larry Charlesa ubrzo odustane, nema onu svežinu koju je imao ranije.

Nažalost, za sada THE COMEDIANS privlači pažnju samo na bazi ugleda koji ima Billy Crystal i imidža koji gradi Josh Gad i nema puno drugog što bi je preporučilo. Ipak, kao što je FX naručio celu sezonu, ima smisla pružiti joj priliku još malo.

Dybuk

Quote from: Ugly MFSta kazete na onu nebulozu serije HELIX?
Mislim da sam izdrzala svega 3 epizode, ocaj.

The Originals, guilty pleasure, eto to gledam  xrofl
Poseban sarm je (nista lepi vampiri i vukodlaci ) divan, bogat, pomalo arhaican engleski kojim pojedini junaci govore.
Odmor za mozak :) I eye candy. :lol:

Ugly MF

cudo ti ne gledas onu REVENGE limunadicu...tu su par prvih epki dojaja,posle toga, limun...

Dybuk

Ma kakvi, nije me zainteresovala...ne gledam ja samo limunade ju nou, nema pravila  :mrgreen:

Ugly MF

si gledala PUSHING DAISIES...?
ja ssm se sa revenge natezao 1 sezonu i to jedva....

a prati li iko onu ONCE UPON A TIME?      ili TEEN WOLF...

Dybuk

Probacu sa par epizoda, hvala. Gledala Six Feet Under, donekle, i Dead Like Me. Ovo zvuci jednako apsurdno i nenormalno, ce da vidimo.  :)

Albedo 0

dovrših Bekstroma, 10 epizoda koje su do sada emitovane, sve je dalje od Hausa, a i mnogo su ga usapunjali, no još se drži, vrijedi ga pratiti kao kompletnu apologiju američkog idiota, fox stajl, jer ono na kraju 10. epizode je tanka linija između genijalnosti i ludila. A i čitava epizoda je kraljevska. Samo, mislim da je tu kulminacija, moraju da uslijede promjene, inače će čista repeticija da ukenja seriju.

Tako je Čarli Šin u svojoj novoj seriji imao jednu genijalnu ''metafizičku'' epizodu, gostovala Lindzi Lohan, i nakon toga se samo srozao...

sad mi je glavna dilema zadnja sezona Justified ili Halt and Catch Fire?

kakvi su utisci sa finalom u Harlanu?

Ugly MF

moglo je i krvavije, ne bi smetalo sto se tice justifieda...a ovaj halt ne gledam

Father Jape

Halt je dobar, ali nigde neće otići. Bolje završi prvo Justified.

Kakav je tvoj opšti utisak o Justified?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

svaka nova sezona je bila slabija od prethodne, nadam se da je zadnja bomba. Ali likovi i glumci su dobri, ekscentrični, nose sve na svojim plećima.

Sve u svemu, Justified ti je kao Game of Thrones, samo nema fantastike i seksa, i redneci rulaju! 8-)

Father Jape

Albedo 0

zavisi jel ti interesantan taj rednek stajl, kaubojski dijalekti, čak i crnci govore tako. I ako zamisliš da je riječ o nekoj velikosrpskoj zabiti, sa elokventnim apdejtovanim pričing Zmajem od Šipova u ulozi negativca, koji ima pipke raširene svuda, i gomilu retardiranih rođaka, ludo ćeš se zabaviti! 8-)

Prva sezona je odlična, druga takođe, poslije jednostavno navikneš da gledaš i ne obazireš se na postepeno padanje. Pilot svakako pogledaj, onda sam odluči.

Justified je Murica!

Father Jape

Boris iz Repetitora toplo preporučuje seriju ali veli da je kao i kod Wirea prva sezona najslabija pa se posle postepeno poboljšava. xD

eddie coyle

U prvoj je pilot najbolji, posle ide nizbrdo do kraja sezone, ali generalno, kod skoro svih serija,  prva sezona je kao supa na slavi, to se odradjuje iz postovanja prema domacinu a i ocekuje se da u dogledno vreme uslede sarma i pecenje  :) Kod Justified-a meso stize u 2,3 i 4 sezoni, peta je vec slabija (sarmice sa zeljem) i sesta je taman kako treba za kraj (kolaci i sikter kafa pa da se gosti polako razilaze... :) )

Ugly MF

ma sve amerske serije lice jedna na drugu, i sve su na isti kalup predvidljive, osim JUSTIFIED....

džin tonik

Quote from: Ugly MF on 16-04-2015, 19:14:51
ma sve amerske serije lice jedna na drugu, i sve su na isti kalup predvidljive, osim JUSTIFIED....

ha!
https://www.youtube.com/watch?v=8TTIqK9nFH8

Albedo 0

onda sam ja totalno naopak, pošto i kod WIRE volim prvu i zadnju sezonu :)

JUSTIFIED dominira prve 2 sezone, onaj plavušan mi je bio iritantan, Krou familija užas, to su valjda 3. i 5. sezona, no generalno, glavni likovi su stalno dobri, tu nema spora

ali ovo je samo cjepidlačenje, pošto JUSTIFIED svakako šije sve ostale serije, sem Istinskog detektiva, normalno

i koji moj su ovi Munsteri, ladno sam izguglo da su išli uporedo sa Porodicom Adams i još imali bolji rejting, pa ludlo

Ugly MF

Iako ne volim vestice ni njihov mitos, serija SALEM mi se svidja, sad krrnula 2 sezona, svidja mi se ima indijanaca!
...massa i ok ppznatih glumaca tu i tamo,gledljivo,posebno scenografija,kulise,ono,extra produkcija.

Dzimi Gitara

Posle tri odgledane epizode mogu da kažem da je Daredevil veoma dobar. Videćemo još do kraja, ali izgleda da je Nebojša dobio serijal koji nadilazi standardnu superherojsku, puštamozaknapašu, zabavu.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Ugly MF

izasla ORPHAN BLACK 3sez01ep, yeeeeeee....
a nabasao sam na neki apokaliptteenfantasymelodrama MESSENGERS....simpa ideje,limunada na vidiku....
....ako iko prati DIG je dobar sa tim teorijama zavere, itd....

Albedo 0

i ja probo jedno 10 min tih Mesindžersa, limuntos nad limuntosima

odradio Halt and Catch Fire 3 epizode, ništa spektakularno

P.S. jel moraju u svaku seriju da uglave nekog golog ludaka?

DeHickok

Quote from: Pizzobatto on 16-04-2015, 19:59:51
onda sam ja totalno naopak, pošto i kod WIRE volim prvu i zadnju sezonu :)

JUSTIFIED dominira prve 2 sezone, onaj plavušan mi je bio iritantan, Krou familija užas, to su valjda 3. i 5. sezona, no generalno, glavni likovi su stalno dobri, tu nema spora

ali ovo je samo cjepidlačenje, pošto JUSTIFIED svakako šije sve ostale serije, sem Istinskog detektiva, normalno

i koji moj su ovi Munsteri, ladno sam izguglo da su išli uporedo sa Porodicom Adams i još imali bolji rejting, pa ludlo

Justified jeste imao pad u petoj sezoni, ali i najslabija sezona Justifieda je bar za (pileca :) ) prsa bolja od vecine drugih serija. Zato je ova sesta, zavrsna, bila u nekim momentima i ponajbolja ali definitivno je u rangu prve dve (koje i ja smatram najboljim). Long live Justified...barem u nasim secanjima :wink:
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Albedo 0

uskoro pristavljam šestu sezonu, ne pravite mi zazubice! 8-)

Barbarin

Quote from: Ugly MF on 19-04-2015, 12:53:58
....ako iko prati DIG je dobar sa tim teorijama zavere, itd....

Odgledao sam prvu epizodu, uskoro ću nastaviti. Prva je dobra, upoznaješ glavnog lika, i slike neke veće zavre koja se kuje preko celog sveta. Glavni kuvači su Jevreji. Traže neko braon tele bez crne dlake, neke klince drže u sred pustinje...
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Ugly MF

Albedo 0

odustao sam od kompjuteraša, prije svega jer je najmanje bilo o gikovima, mnogo su ga sapunjali, a već pratim onaj besmisleni Forever, koji mi je simpatičniji

počeo zadnju sezonu JUSTIFIED, Djui, nooooooo!

crippled_avenger

Bato, pogrešio si, HALT AND CATCH FIRE izrasta u klasik. Mislim, ako si istrajao u gledanju WIRE, onda si morao da ispratiš ovo...

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu serije THE MESSENGERS Eobhana O'Donnela koju emituje CW. Nažallst, čini mi se da je neću gledati nadalje, osim ako se ne ispostavi da je izrasla u nešto vredno pažnje što za sada svakako nije. THE MESSENGERS je teško proglasiti za slabu seriju, ali mutno preplitanje nagomilanih i prilično bajatih likova unutar neke široke fantastičarske premise mi nažalost ne obećava previše. Ne sporim da ovo može postati zanimljivo, ali u prvoj epizodi me apsolutno ništa nije privuklo.

Albedo 0

ma priznaj da se pališ na kratkokose plavuše! 8-)

ne znam, pogledo sam 5 epizoda, i ne mogu da kažem da ne valja, samo je suviše medmenovski za moj ukus, ne bih se žalio da je bilo didaktike kao kod WIRE, jer ovako ispade da je taj Bios gotovo nekakav mekgafin

priznajem, moja očekivanja su bila vezana za Vajzenbaumov opis ''kompulzivnog programera'' s kraja sedamdesetih, Vajzenbaum je opisivao svoje kolege poprilično mračno, ali tog programera nisam vidio u seriji, ako je neko kompulzivan to je ubačeni američki psiho i njegove seksualne bravure.

Dakle, serija je odlučila da krene put provjerenih patologija preduzetničkog duha, suzbijajući tematsku specifičnost, bar tako izgleda na polovini sezone.

Albedo 0

slistio sam JUSTIFIED za par dana, utisci su mi pomiješani, jednostavno mi je žao što je sve završeno, a nije moralo tako biti. Kao što eddie reče gore, kolači i sikter kafa :(

hoćemo novu sezonu!

Ugly MF

ja finishiro Americans, sad sam na Alllegiance...kgb,cia,fbi,....
Americans jes pametnija serija,Allegiance je moderan cliche....zabavno...

Karl Rosman

Justify mi uze celu sezonu zivota. I to samo zato sto sam ocekivao vise od gosn. "fire in a hole". Ni mrve golotinje, nicega! Vonja na  "zabranjeno za 14+". Da stvari budu jos gore - kad god se pojavi glumac koji igra Arla meni kroz glavu prodje "wrong kid died!"  :!:

Ne znam da li se spominjao Louie na ovom topicu? Meni je 'nako. Ima svoje momente, ali ume da pretera sa patetikom. U nedostatku boljeg moze da posluzi.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

Rejting je isti kao za True Detective, TV-MA, iliti 17+, no to i dalje nije dovoljno za perverzne zečeve! 8)
Bojd je najjači lik, malo se bori sa savješću u početku ali kasnije izdominira. Volio bih da vidim neki spin-off samo s njim i ostatkom rednek ludaka, bez maršala i pajkana

Pogledo sam Backstroma e11, e ovo je primjer kako da sa nula golotinje (sem njega do pojasa) napravite ludlo

uzgred, jel to procurio pilot za WAYWARD PINES?

Barbarin

Jeremy Clarkson:

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu WAYWARD PINESa, serije bazirane na seriji knjiga koju potpisuje Blake Chursh. Shyamalan je režirao prvu epizodu i angažovan je kao izvršni producent a među rediteljima koji potpisuju ovu event-seriju biće i Zal Batmanglij što me je moram priznati i ponajviše zaintrigiralo. Iako je njegov prošli film bio žestok promašaj, Zal još uvek ne deluje kao neko ko bi snimao koješta.

WAYWARD PINES nije koješta na osnovu prve epizode ali deluje kao dosta usiljena mešavina PRISONERa i TWIN PEAKSa, opet jedna od onih serija koje vode gledaoca prema "velikoj tajni", ali moraju da funkcionišu ipak na osnovu odnosa među likovima i na osnovu samih karaktera koji moraju da prolaze kroz nekakvu transformaciju.

Prvi pilot koji je Fox pustio tri sedmice pre početka emitovanja ne obećava previše osim svojevrsnog "polu-reuniona" nekih veterana HOMICIDEa kao što su Reed Diamond i Melissa Leo.

Hodge se trudi da ovu seriju koja jako liči na TWIN PEAKS, PRISONER i u određenom smislu LOST nekako, ako može odmakne od klišea u pogledu percepcije priče, dakle tamogde bi ranije junak sretao ljude koji se prave da ništa nije čudno, ovde imamo junake koji mu kažu da ih neko posmatra, uz pretvaranje da im ništa nije čudno. Neke serije poput CAPE WRATH iliti MEADOWLANDS su u tome uspevale, WAYWARD PINES u tom pokušaju ima i dodatni balast velikog broja poznatih glumaca u podeli.

Ali ukupno uzev, što Hodge više beži od klišea sve dublje u njih tone. Ne znam koliko je Foxov potez da pusti prvu epizodu pametan jer se plašim da bi se ljudi lakše vraćali ovoj seriji u nekim binge okolnostima nego u nedeljnom ritmu plus višenedeljenom čekanju druge epizode.

Father Jape

crippled_avenger

Pogledao sam ПОКУШЕНИЕ Gleba Šprigova, belorusku seriju o pokuaju Abvera da ubije jednog od sovjetskih generala koji su predvodili kontranapad SSSRa 1944. godine. Seriji sasvim sigurno istorijski izvori nisu bili primarni, i Šprigov se opredeljuju za mešavinu melodrame, ljubavni trougao imeđu dvostrukog agenta, operske pevačice i generala koga treba ubiti i špijunskog trilera u duhu partizanskog filma sedamdesetih. Serija je vrlo arhaična, ne samo u odnosu na današnji standard serijskog programa već i za ruske standarde, ali je istovremeno vrlo prijatna u tom retro štimnungu. Uprkos tome što je verovatno teško gledljiva onima koji ne vole partizanski film, mislim da je esencijalna za one koji vole.

Rekonstrukcija epohe je vrlo pristojna, a realizacija je vrlo filmolika u pogledu kostima, scenografije i brige za detalje. Danila Kozlovski igra glavnu ulogu što naravno sve podiže na još viši nivo.

crippled_avenger

Pogledao sam FERRYMAN, jednu polovinu televizijskog diptiha HAUNTED iz 1974. u kojoj je adaptirana priča Kingsleya Amisa. Nažalost, iako reditelj John Irvin uspeva da dovede Jeremyja Bretta, jednog od najpopularnijih srpskih glumaca, za glavnu ulogu a Julian Bond adaptira predložak, rezultat je krajnje konfuzna, predvidiva i na pogrešan način postmoderna celina koja naprosto propušta sve prilike da poentira i obezbedi smisao svojoj potrošenoj formi.
Modify message

dr.owen

Inside No.9, sezona 1 je odlična dok je sezona 2, osim druge epizode koja je remek delo, za nijansu slabija od prve. 2 x 6 epizoda po 30 minuta, crnohumorna komedija sa obrtima.

Ugly MF

srija Castle!
sezona 7 epka 21!!!
pominju ISIS kao negativce!
konacno!
zamisli,nekom porasle dlacke na muda u Ameriki!