• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Urbanizam

Started by Mixitron M. Storm, 06-11-2007, 01:19:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mixitron M. Storm

Da načnemo i ovaj segment.

Loznica.

sivka

Fenomenalna fotka!!!
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

sivka

Da i ja prilozim nesto...

Tex Murphy

Not bad, ali ovo Miksitronovo je čisti klasik!  :!:

Ja bih takođe imao štošta da pridodam odavde, ali nažalost fotoaparat mi je zdipio brat koji je zdimio u Škotsku.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mixitron M. Storm

A ti sve slike čuvaš na aparatu, ili si se upravo setio da bi mogao da slikaš?

Nadam se da će onaj kućerak da stoji i kad opet naiđem do rodne grude, da ga škljocnem izbliza.

Ostali, prilažite bisere našeg urbanizma.

Moraću da odradim one biciklističke staze sa ucrtanim strelicama za pravce (zamislite, imamo TRAKE, to ni Evropa nema!), i onu 'stazu' malo užu od bicikla...

Boban

Ovo je 250 metara od Trga Republike:

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

sivka

Uhh, to je jedna jako stara kuca. Mislim, jako, jako stara. Imam je uslikanu pre par godina i moracu da nadjem negde na diskovima fotku da uporedim. Ako je to ona na koju mislim, stara je oko 200 god. sto je prilicno u ovom gradu.

Boban

mislim da broji svoje poslednje dane... svaki dan prolazim kolima tuda i uvek čekam da se sruči na mene.

Ghoul

a, znam ovu bobanovu, ovo je čini mi se uličica koja se spušta u pravcu glavne žel/bus stanice.

inače, ima jedna zlokobno razrušena i u travuljine urasla kućerina još mnogo bliže centru Bg-a, samo jednu ili dve uličice ispod (starog) Platoa, to bi valjalo neko da uslika, baš je živ horor!
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Ta kuća je legenda decenijama, tu je živela neka baba koja nije htela ni da se seli ni da proda, a ni da umre.
Sada je renoviraju...

Bilja

Babu renoviraju?
Bilja
----------------------------------------@

Tex Murphy

Biljo, uze mi riječ iz usta!  :!:  :evil:
Genetski četnik

angel011

To nije higijenski.
We're all mad here.

Boban

ajde, ne lupetajte... srpski jezik dopušta rečenice bez subjekta; onda se subjekat preuzima iz prethodne rečenice, a to je u ovom slučaju KUĆA a ne baba. Mi smo ipak ovde književno natprosečno potkovani i ne bi trebalo da pravimo aluzije na nivou top liste nadrealista.

Tex Murphy

Ima smisla, ali u toj prethodnoj rečenici i kuća i baba su subjekti, pri čemu je baba posljednja navedena, pa se nekako podrazumijeva da je baš ona neimenovani subjekat u sljedećoj.
Naravno, svi mi znamo na šta se misli, ali svi volimo te prizemne aluzije na nivou Mi nismo anđeli i sl.
Genetski četnik

Mica Milovanovic

QuoteTa kuća je legenda decenijama, tu je živela neka baba koja nije htela ni da se seli ni da proda, a ni da umre.

E, da sam lektor, k'o što nisam, svašta bih ti rekao... :cry:
Mica

Mixitron M. Storm

Boban

Mixi, ona kuća u loznici zaslužuje da se isnima bar 20x... čak možda iznutra da se kroz krš i lom vidi lepa zgrada iza i recimo razapet beli veš, to bi dalo sjajan kontrast.

Kada se nađeš u ovakvoj prilici, ne smeš da se zadržiš na jednom snimku, moraš da obiđeš sa svih strana i isnimaš sve uglove.

Mixitron M. Storm

Znam. Stidim se. :oops:

Mica Milovanovic

Kako bi bilo dobro da se uklone kola... Vidim da si se trudio da digneš kadar što više možeš...

Da li je mogao da se uhvati kadar ispred reda automobila?
Mica

DušMan

Voždovac, par stotina metara od Skrobonjine zgrade:

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Mica Milovanovic"
Da li je mogao da se uhvati kadar ispred reda automobila?

Teško u datim okolnostima. Ako kućica sačeka da navratim (izgleda da nikom ne smeta?), videćemo.
Još ako bude snega...

ginger toxiqo 2 gafotas

...snega jos nema, ali  proverio sam danas negde oko 16.02 - crumbling kucica je jos tamo, in all its decaying glory, ceka dodati photo-session... hopefully, sto skoriji!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Mixitron M. Storm

Quote from: "Boban"Mixi, ona kuća u loznici zaslužuje da se isnima bar 20x... čak možda iznutra da se kroz krš i lom vidi lepa zgrada iza i recimo razapet beli veš, to bi dalo sjajan kontrast.

Kada se nađeš u ovakvoj prilici, ne smeš da se zadržiš na jednom snimku, moraš da obiđeš sa svih strana i isnimaš sve uglove.

Bio, razmotrio, tjah... razočarenje, otprilike uhvaćena iz najboljeg ulga. Inzutra cela, puna smeća i pasa lutalica.

Al' zato, 100 metara dalje, šok za sistem.