• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vrli Mrtvi Svet

Started by DušMan, 06-11-2007, 13:26:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

U izdanju izdavacke kuce "Lavirint" zapocet je novi zombi serijal pod nazivom "Vrli Mrtvi Svet" iliti "Deadworld".

Evo sta kaze tzv. Dekara, urednik izdanja, na tu temu:

Quoteko to kaze(ko to laze!:) da je,glede zombi uradaka, jedino shto vredi u americhkom stripu famozni The Walking Dead(do nedavno u domatjem izdanju znan kao Okruzen Mrtvima)?

Ne sporim da je poplavu zombi mini, maxi i ongoing serijala dobrano izazvala pojava i prihvatjenost TWDa ali opet iz te mase nastale neshto kasnije moze se ischupati par interesantnih serija koje su zombi tematiku poshteno, srcem i dushom obradili i zasluzili makar deo kolacha koji je TWD prigrabio.

nazalost, vetjina pomenutih serijalchitja nije uspela da se iskoleba ispod teshke ruke americhkog mejnstrima tako da smo ostali na jednoj mini seriji Remainsa, sporadichnom objavljivanju po koje sveschice Zombie Highwaya i par obetjavajutjih serijala u najavi(recimo - crawl space odnosno XXXombies tony moorea, kieron dwyera i ricka remendera)...

nekako neprimetjeno je proshla ponovna pojava verovatno najstarijeg zombie serijala "DeadWorld", stare kuke horror stripa iz osamdesetih, koji je na svojim stranicama ugostio masu crtacha i imao poprilichno kultan status u svoje vreme pre negoli je se prodao holivudu i u chijem je limbu sledetjih desetak godina plutao trazetji izlaz.
sretjom, Gary Reed, kreator i glavni scenarista je negde 2005e odluchio da digne ruke od chekova holivudskih kompanija koje su prava redovno obnavljanje ali ochito bez namere da ih u blizoj budutjnosti i ekranizacijom naplate, i uz pomotj kompanija Desperado i Image ponovno pokrenuo DW u svojoj tretjoj stripskoj inkarnaciji.

Gary je shvatio da bi se trebalo otarasiti balasta tresha osamdesetih nastalih na stranicama DWa i ovih prvih 6 sveski(3 u domatjem izdanju) su upravo jedan takav pokushaj.

za razumevanje samog serijala apsolutno vam nije potrebno predznanje prethodnih jer se Gary jednostavno istih odrekao i krenuo da pishe jednu chvrstu, zabavnu, akciono nabijenu i kvalitetnu prichu ispochetka onako kako je on vidi da bi trebalo da zvuchi posle dvadeset godina od prve pojave DWa.

i za sada mu,po mom i ne toliko skromnom mishljenju,odlichno ide.
DW jednostavno oduvava celokupnu konkurenciju(rachunajutji i Okruzen Mrtvima koji je po meni daleko iza) i svakim brojem uverava da tje ovo definitivno postati jedan od stripskih ekvivalenata Aliensima - akcioni spektakl za koji niko ne moze retji da ga je ostavio ravnodushnim.

mene svakako nije pa shodno tome i ovo domatje izdanje prepevano na nashki imenom Vrli Mrtvi Svet(fala, chika send:))

prva sveska kompilira originalne dve americhke i na svojih 50ak strana donosi pored scenarija Gary Reeda i crtez Vince Lockea, originalnog crtacha prve serije DWa.
za sve one koje plashi Lockeov stil mogu odahnuti jer je od sledetje sveske crtachko pero preuzeo chika Dalibor Talajitj chija tje izvedba verujem naitji na opshte odobravanje:)

evo samo shmeknite njegovu naslovnicu(radjenu specijalno za domatje izdanje) pa se uverite i sami:)

Preview od 20ak strana mozete skinuti sa http://files.lavirint.biz/vms%2001
Pravu stvar mozete kupiti u Omenu, Darkwoodu ili Alanu Fordu.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Meho Krljic

Jesi čito ti to, DušMane, kakvo je? Ja nekako te zombi stripove samo povremeno semplujem jer ih ima MNOGO, a ionako računam da pored The Walking Dead neće ništa slično dobro skoro da se pojavi.

Boban

Zašto je Dekara toliko opsednut mrtvima, zombijima i ostalom žgadijom?

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

DušMan

Meni je ok.
Bolje i od Walking Deada, posto ovo nije sapunjara, a bas to je pocelo previse da gusi u novijim brojevima pomenutog serijala.
Ako nista drugo, ovde se prica razvija i tece i deluje mi osvezavajuce, opet, za razliku od smorenog WDa.
Doduse, tebi se bese WD svidja i dalje, kako serijal odmice?

U prvoj svesci je crtez malo... losnjikav, ali vec u drugoj ulece Talaja i stvar izgleda mnogo bolje.

E da... jos jedan razlog zasto citati ovaj serijal:

SPOILER! SPOILER! SPOILER!
Big Bad je zombi koji govori, nosi naocare za sunce i vozi harlija.

Bilja

moram da priznam da me je malo odbio crtez kad sam videla svesku, ali sad sam se zainteresovala.  :!:
Bilja
----------------------------------------@

DušMan

Od veceras, u Darkwoodu i Omenu nabavljiv i drugi broj. Pozurite, dok traju zalihe!

Crtez je ovde barem 10 puta bolji od keca, prica i dalje tece...

...

Jednom sam slucajno sreo devojku koja mi je rekla da voli zombie strip i film od detinjstva i da zato kupuje Okruzen Mrtvima.

Valjda je kod mene isti razlog zasto uzimam Ultimate Spidermana :)
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Truba

meni se čini da sam ovo jednom skinuo s neta i odmah izbrisao
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

DušMan

Verovatno zato sto je slabo za ljudskom golotinjom.
Mada... vidi se jedna zenska bradavica u mokroj majici.

Truba

prije će biti da je to kakva crna točka na bijeloj podlozi nego prava bradavica
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

DušMan

Ma imas sise sa sve bradavicama na naslovnoj strani. Mozes tek misliti kakav je sam strip... sve sisa do sise.

Truba

svaka čast na trudu
ali nije my cup of tea  :(

DušMan

Sto? Ima klanja, kidanja udova, vesanja ljudi na krstove...

risar_69

Pozdrav svima!
Kad če treči dio da izađe?

Djole

Planiran za MAfest, krajem maja.

Znači, sredinom juna.  :evil:
"THAT is why they call me The Decorator."

risar_69

Hvala na odgovoru.