• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Friday the 13th (2009)

Started by Kunac, 19-11-2007, 08:43:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

onda je vjerovatno petica... bio neki piknik, ćebe u šumi  :lol:

izgleda da je ova Debi Sue Voorhees

http://www.fridaythe13thfilms.com/saga/part5/debisuevoorhees.html

Kunac

Quote from: "Albedo 0"onda je vjerovatno petica... bio neki piknik, ćebe u šumi  :lol:

izgleda da je ova Debi Sue Voorhees

http://www.fridaythe13thfilms.com/saga/part5/debisuevoorhees.html

"zombi je mali žuti cvet"

Albedo 0

uh, što kasnim sa odgovorom.... to je ta, vraća me u srećno djetinjstvo... kad joj sankcije nisu mogle ništa, pa vi vidite...

Kunac

Jason demaskiran!

Ostatak nezvaničnih fotki možete videti na: http://www.horrorbid.com/forum/viewtopic.php?f=2&p=19720#p19720

Ali, pripazite::: na nekim fotkama nevaljalac je bez maske....

Albedo 0

Vidim, Jason, poluretardirani mamin sin, prati modu.

Nek' ga obuku u nešto normalno bre.

Kunac

*******************Evo šta se pojavilo na netu
mada, ko zna da li je tačno***********************
************* čitajte na vlastitu odgovornost!***

MAJOR SPOILERS IF TRUE SPOILERS SPOILERS DEATH LIST:::::::

1. Guy dies by a machete to the neck area after finding a bush of weed.

2. Girl is put into a sleeping bag and tied above the campfire, suffocating and burning her...though...more suffocating than crisped. She falls out of the sleeping back and to the right of the fire.

3. Boyfriend of redhead chick gets pulled into the floor of the voorhees...uh... cabin after being stabbed in the foot and hand from below as he's crawling across the floor.

3. Boyfriend of the sleeping bag girl, while trying to save her, gets caught in a bear trap. Redhead appears and tries to save him but Jason runs up from behind and sticks his machete vertically into his head. He runs towards redhead, swings and fade to black *cue title*

At this point the main cast is shown going towards a large rich cabin.

4. Stoner redneck dead I mentioned above. Takes place in a barn workshop or something. Jason grabs his head, decaps, takes the mask off the head and looks at it.

5. Arrow through the head of the guy driving the speedboat that's pulling a blonde chick as she water skis or something.

6. Water skiing girl gets hit by the speedboat but lives. She goes under the dock and see's Jason walking above. He turns away and we see her kinda relax and then a machete into her brain. Jason pulls her up for a corny reveal of her fake boobs and pulls the machete out of her head, letting her fall back into the water.

7. Asian guy from Disturbia, 21 and Nick and Norah, gets killed by a rod into the throat in the tool shed.

8. Token black guy goes out to look for Asian guy only to meet Jason. He runs away after hitting Jason a few times only to get an axe thrown into his back. He screams for help but his friends in the large rich cabin won't help.

9. Blonde chick with the ONLY real set of boobs, gets grabbed from behind by Jason in the bathroom. He holds her mouth closed and pinches her nose, suffocating her. Then sticks her on the coat hanger on the door.

10. Police officer gets a fire poker through the eye, sticking him to the front door.

11. Guy that did it with blonde chick with real boobs gets macheted from behind through the back and chest as he's checking who is in the truck that almost hit him. Jason throws him onto the back of the truck and he gets hauled off in a crucifix position with his feet dragging on the ground.

12. After finding the redhead, her bro and brown haired chick try to escape through the tunnel below the Voorhees cabin. Brown haired chick gets stabbed multiple times through her back right when she's about to exit the whole in the wall.

13. Jason "dies" after the redhead and her brother tie a chain around his neck and throws the other end into a wood grinder or chipper. Jason's neck snaps.

Uz to, sadašnji kino cut je 120 minuta... Mašala!

Ghoul

jeeee, ovo je nenadahnuto i neinspirisano čak i za rimejk tako nečega kao što je P13!!!
očekivao sam/nadao se maštovitijim ubistvima, ali ovo sa zapušenim ustima/nosom nosi šnjur idiotizma!!!
:x
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

Ako ništa, bar će Jason dobiti svoju prvu erotsku scenu:::

QuoteBlonde chick with the ONLY real set of boobs, gets grabbed from behind by Jason in the bathroom

Kunac

Петак је, идеалан дан за премијеру Петак 13-ти тизера.

Ево га::: Кратак и сладак:::

http://www.youtube.com/watch?v=Kp276DOPQw0&feature=iv&annotation_id=event_975929

Kunac

Kunac

Kompletan trailer je stigao! Evo ga u svoj slasher raskoši:

http://www.youtube.com/watch?v=0jlk2Dahmd4

Tex Murphy

Trejler odlično izgleda. Ovaj film će biti mnogo bolji od današnjih generičkih slešera jer se ovde konačno nalazi lik s kojim možemo da se identifikujemo - Džejson  :evil:  Uvijek volim da vidim kako ginu plavuše, policajci i crnci.

Ono što me malo brine jeste trenutak kad cura zove Džejsona po imenu a on zastane, nadam se da to nije nagovještaj nekih "dramskih" momenata i davanje nekakve "ličnosti" Džejsonu koga svi volimo i cijenimo samo kao čistokrvnu mašinu za ubijanje.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Hehe, Kunče, vidim da si se na Facebooku učlanio u grupu Victims of Jason Voorhees  :!:  Međutim, ja bih volio da ima neka grupa koja bi se zvala baš Jason Voorhees, pa da postanemo njegovi fanovi.
Genetski četnik

Kunac

Quote from: "Harvester"Hehe, Kunče, vidim da si se na Facebooku učlanio u grupu Victims of Jason Voorhees  :!:  Međutim, ja bih volio da ima neka grupa koja bi se zvala baš Jason Voorhees, pa da postanemo njegovi fanovi.
Pokreni je ti. Zašto da ne?
Quote from: "Harvester"Uvijek volim da vidim kako ginu plavuše, policajci i crnci.
Tvoja idealna žrtva: crnkinja ofarbana u plavo koja radi kao policajka.

Kunac

Kunac

Bez obzira da li volite komercijalno orjentisane slashere, premijera novog PETKA 13-tog je velika stvar za horor
zajednicu od čijeg uspeha/neuspeha može zavisiti putanja razvoja žanra.
Još malo je ostalo do premijere pa ćemo i da li je (američka)
publika željna krvi i golotinje.
Film danas startuje u SAD u 3000+ bioskopa, a datumi evropskih premijera su zakazani svuda osim u Sloveniji i Srbiji
(izgleda da Amere niko nije obavestio da se CG otcepila)...
Hravati, znači, gledaju novi F13 za manje od nedelju dana i
prave nam zazubice...

Europe

Austria

13 Feb 09

Belgium

11 Feb 09

Croatia

19 Feb 09

Cyprus

13 Feb 09

Czech Republic / Slovakia

23 Apr 09

Denmark

13 Feb 09

Finland

13 Feb 09

France

11 Feb 09

Germany

12 Feb 09

Greece

26 Mar 09

Hungary

28 May 09

Iceland

13 Feb 09

Ireland

13 Feb 09

Italy

13 Feb 09

Netherlands

12 Feb 09

Norway

13 Feb 09

Poland

22 May 09

Portugal

12 Feb 09

Romania

27 Mar 09

Russia

12 Feb 09

Serbia & Montenegro

TBD

Slovenia

TBD

Spain

13 Feb 09

Sweden

13 Feb 09

Switzerland-French

11 Feb 09

Switzerland-German

12 Feb 09

Switzerland-Italian

13 Feb 09

Turkey

17 Apr 09

Ukraine

12 Feb 09

United Kingdom

13 Feb 09

Fiilm je već podelio horor zajednicu, da DREAD CENTRAL-u, na primer, okačena su dva rivjua.
U jednom je film ocenjen sa 2.5/5, u drugom sa 4/5...
Slična stvar je i na Bloody Disgusting-u, film je
dobio 1,5/5, tj 4/5...

"Regularni" kritičari su uglavnom sahranili film
a koncenzus je sledeći: Though technically well-constructed,
Friday the 13th is a series rehash that features little to
distinguish it from its predecessors.

Verovatno se u ovome krije i odgovor da li će vam se novi F13
dopasti ili ne::: uživaćete ako ste voleli prva 4 dela, nećete
biti zadovoljni ako očekujete inovaciju i ozbiljan pristup...

Videćemo TBA...

Tex Murphy

Kakav crnjak. Prije nekoliko mjeseci sam na torent metnuo DVD-ove svih Petaka trinaestih u namjeri da do premijere ovog rimejka pogledam sve. Zbog prevelikog broja leechera, stvar je stigla tek do 40%. Doduše, dok film stigne do Bosne, vjerovatno ću stići sve da poskidam i pogledam i još da napišem knjigu o tome  :roll:
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Kunac"Hravati, znači, gledaju novi F13 za manje od nedelju dana i prave nam za ubice...

ali zato mi za nedelju dana gledamo ZONU MRTVIH!
mogao bi da se pokrene jedan voz bractva&jedinstva, Bg-Zg, oni dolaze u Bg na zombeje, mi u Zg na slešer (of the non-ustashi kind)!
:idea:

Tex Murphy

A ja sam u sredini i ne gledam ništa od toga  :(
Genetski četnik

Shozo Hirono

Ti ce uvatis voz il za levo il za desno.

Alec

Quote from: "Kunac"Jason demaskiran!

Ljubitelj muskih zadnjica?!?!??!  :shock:

Ghoul

petak samo u petak uzeo $19,050,000!!!
to znači da do kraja vikenda možda zaradi bar 45 miliončeta, a možda i višnje!

Son of Man

Bas da vidimo ka ce se pojavi film a da nije CAM, svido mi se rimejk Helovina mozda mi se svidi i ovaj ?!  :idea:

ginger toxiqo 2 gafotas

LOS ANGELES – "Friday the 13th" had all the luck as the remake of the 1980 slasher flick opened with $42.2 million, putting blood and guts ahead of hearts over Valentine's Day weekend.

That was a record for the horror genre, topping the $39.1 million debut for 2004's "The Grudge."
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

Na hard sam provoleo TS sasvim pristojnog izgleda pa ko voli nek' potrazi uz upozorenje da je na netu dostupan i negledljiv CAM.

Friday The 13th TS XviD-COALiTiON
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Son of Man

Za nekih 2 sata pochinjem sa gledanjem. :!:

patareni

Izvestavaj za Jasonovu mamu...

Son of Man

Dzaba, los snimak na ovom TS-u dojaja, moz se gleda al' boja jako losa. :(

Kunac

Pogledao sam... Ruski TS sa američkim audijem je bio podnošljiv ali daleko od savršenog. Ipak, film se dao pratiti bez problema a gledljivi su bili čak i delovi u mraku (a njih ima dosta).

Prve imresije... Trubo, otvaraj šampanjac (ili, bolje, dvolitarsko pivo). Konačno jedan film koji će zadovoljiti tvoju potrebu za ženskim grudima. U ovom filmu ih dosta i ne žure da nestanu sa ekrana. A ima i seksa. Otpozadi u šatoru, a kasnije i jedan jako duga scena u kojoj najlepša devojka u filmu, potpuno gola, jaše nekog srećnika i još sve to snima kamerom (a Jason, stari perverznjak, voajeriše iz prikrajka). Znači: erosa ima i to baš u izobilju. Odavno nije bilo ovoliko golotinje seksa u nekom major horror filmu i mogu se videti neke potpuno neočekivane stvari kao kad pohotna crnka posipa pivo po golim grudima* ili kada plavuša u toplesu uživa u skijanju na vodi.

*

Znači: povratak golotinje u velikom stilu.

Ostalo... Hmmmm... Pa, sad... Nije da sam baš oboren s nogu. F13 (2009) je mogao biti ostvarenje vlažnog sna za sve slasher zavisinke, ali nekako nije uspeo, i pored truda, da pogodi u centar mete.

Kao prvo, novi film nije rimejk (bez obzira što ga tako prodaju) već anahroni nastavak koji bi se (uz par manjih izmena) mogao smestiti, na primer, negde između trećeg i četvrtog dela. Jedino što je ovde rimejkovano jeste ofovanje Jasonove mame, znači jedna od poslednjih scena u originalnom filmu, a na to otpada 2,5 minuta filma, ostalo je sve novo ali ne previše originalno. Formula je potpuno ista - ili ista uz minimalne izmene.

Kunac

Na primer, ovoga puta imamo 2 grupe mladih koji dolaze mečki na rupu. Na prve otpada uvodnih dvadeset i kusur minuta, ta priča se zaokruži, a onda nastupa glavna grupa kojoj je ostalo tek nešto malo iznad sat vremena na raspolaganju - što je premalo da bi se likovi koliko-toliko postupno uveli u priču. Naravno, ova vrsta filma se ne gleda zbog dramske razrede likova, ali čak i za slasher standarde ovo je jedna prilično nedopečena grupica. Takođe, a u skladu sa prethodnim, film deluje zbrzano, nema vremena za razvoj tenzije, a po mojoj proceni nedostaje bar dvadesetak minuta filma kako bi sve išlo kako treba. Ono što Nispel isporučuje jeste jedan standardno koncipiran i kvalitetno snimljen slasher (ima par osličnih vizuelnih detalja) koga samo tehnička kompetencija izdvaja od proseka postavljenog osamdesetih. Naravno, ni to nije malo. Ako ništa, Jason je vraćen u svoju najbolju fazu (delovi 1-4; eventualno 7) što otvara mogućnost da nastavci budu još bolji.

Ghoul

Quote from: "Kunac"... Hmmmm... Pa, sad... Nije da sam baš oboren s nogu.

ja ne znam da li je iko razuman očekivao od OVOGA da ga obori s nogu!? :shock:  :x

Tex Murphy

Jesam ja.
Genetski četnik

Kunac

Quote from: "Harvester"Jesam ja.
Ko zna, možda ćeš i biti? Ima nečega hostelovskog u novom Petku...

džin tonik

Quote from: "Kunac"... Odavno nije bilo ovoliko golotinje seksa u nekom major horror filmu i mogu se videti neke potpuno neočekivane stvari kao kad pohotna crnka posipa pivo po golim grudima* ili kada plavuša u toplesu uživa u skijanju na vodi.
...
neka se te jadnice jave u drugi dio u osamdest'prvu da vide 'sta su sise'!

Kunac

Zosko, nemoj da si srca kamenog. Prva dva para jesu silikonska ali je drugi od njih (skijačica) zaista lepo urađen. A treći je potuno prirodan i zaista divno izvajan.

Son of Man

I ja sam sinoc iz dosade ogledo taj ruski TS, al' zaista greota je to gledati bez barem skrinera. JBesh tu krv koja nije krvavo crvena. A inache skijachica je definitivno hajlajt, steta sto prebrzo pogibe tako da nismo imali prilike da se malo bolje upoznamo sa njenim awesome prsonalitijem.  :(

stakmen

ono  srednji kvalitet filma,3 plus,ribe u filmu su strava, :x  :x  :x

Kunac

Život imitira "umetnost"... sa twistom!

QuoteA party to celebrate the launch of new movie Friday The 13th turned into a real life blood bath last week - when one of the franchise's former stars was attacked with an axe.

Warrington Gillette, who played serial killer Jason Vorhees in 1981's Friday the 13th Part 2, was attending an event on Friday honouring the new slasher remake.

The actor arrived in full costume, wearing the character's famous ice hockey mask, and took to the stage to frighten partygoers wielding a real axe.

But his performance ended in disaster when a woman invaded the stage and tried to wrestle his weapon away from him, slashing his hand.

A source tells New York Post gossip column PageSix, "She jumped on stage and tried to grab his axe. It was straight out of a horror movie. Lingerie-clad models were running and screaming, as a blood-soaked Jason ran off the runway to get to a hospital."

The character Vorhees has been played by ten actors over the course of 12 films, with Derek Mears playing the latest incarnation of the mass murderer.

Ghoul

sigurno je kejn hoder unajmio tu ludaču.

naravoučenije: kejn ne bi kao pičkica trčao u hitnu pomoć zbog te ogrebotine, nego bi patos obrisao tom američkom psihinjom!

Ghoul

F13 je savršeno nepotreban, izlišan, nebitan, bezveznjački 'film', nevredan neke posebne pažnje ili priče, ali popljuvaću ga ovih dana na blogu.
oličenje mediokritetizma na samoj crti između 2+ i 3- po mojoj tarifi.

Shozo Hirono

Ko da to nisi znao pa si pojurio da ga FFujes na usranoj kopiji. :cry:  :roll:  :evil:

Ghoul

kopija je taman dovoljna da se OVO odgleda.
recimo, nisam hteo da gledam dostupni MY BLOODY VALENTINE, jer tamo kažu ima mnogo više splattera, pa je greota to ne videti u punom koloru.

a ovo sranje - ovaj F13 - pa ovo je totalno imbecilno u pogledu murder set pieces, još malo pa ko da je pg-13, mlako, nikakvo. nemaštovito, kao i ceo film. :x

Alec

Quote from: "Ghoul"
a ovo sranje - ovaj F13 - pa ovo je totalno imbecilno u pogledu murder set pieces, još malo pa ko da je pg-13, mlako, nikakvo. nemaštovito, kao i ceo film. :x

Ja odgledao sat vremena i nisam mogao da nastavim...

Quote from: "Ghoul"
recimo, nisam hteo da gledam dostupni MY BLOODY VALENTINE, jer tamo kažu ima mnogo više splattera, pa je greota to ne videti u punom koloru.

Ovo i ja cekam!

Ghoul

na mom blogu, koga zanima, OPŠIRAN osvrt na F13 serijal, kao i na ovaj bedni rimejk!

cutter

Quoteipak, u krajnjem saldu, ovaj mediokritetizam je zaista daleko ispod onoga što smo danas, od ove ekipe, imali pravo da očekujemo. što je najzabavnije, STOKA je pohrlila u krdima na ovu orgiju retardacije, i po svemu sudeći, rođen je novi serijal debilnih F13 nastavaka.

Ovo je, ipak, dobro. Zar ne?

Ghoul

Quote from: "cutter"
Quoteipak, u krajnjem saldu, ovaj mediokritetizam je zaista daleko ispod onoga što smo danas, od ove ekipe, imali pravo da očekujemo. što je najzabavnije, STOKA je pohrlila u krdima na ovu orgiju retardacije, i po svemu sudeći, rođen je novi serijal debilnih F13 nastavaka.

Ovo je, ipak, dobro. Zar ne?

što je dobro za STOKU, nije dobro za ghoula.

cutter

Ma, za horor. Mala ali značajna industrijska presipanja tog novca u vrednije projekte, publiku, klimu i tako to.

Ghoul

Quote from: "cutter"Ma, za horor. Mala ali značajna industrijska presipanja tog novca u vrednije projekte, publiku, klimu i tako to.

nisam sledbenik ideologije: bolje išta nego ništa.

tj. bolje mi je da horor tavori u zabranu low-budget arene, ako baš mora, nego da mu 'slavu' i zaradu pronose imbecilizacije poput F-13.

Kunac

F13 nije dobar film, što je i bilo za očekivati, ali sam se nadao da će biti kompaktniji i zabavniji.

cutter

Pa, ovaj je toliko namlatio i kroz oslanjanje na naslove nastale u tom zabranu kao što se original oslonio na Noć veštica.