• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šišanje

Started by crippled_avenger, 23-11-2007, 02:17:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Mark

Quote from: crippled_avenger on 12-10-2010, 23:03:11a videli smo ih i na stadionu sa fantomkama i noževima, bakljama, celim arsenalom.

Nije mi jasno kako su samo uspeli da to unesu na stadion?! U Italiji!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

crippled_avenger

Meho, ja ti kažem da je po ovome kako sad stvari izgledaju, i jedno i drugo. Nihilizam i revolt plus mala organizacija iznutra. Jedno ne isključuje drugo.

Momci su očigledno potpuno izgubili strpljenje, videli da je ovo jedna krpa od države na svim nivoima, uključujući i sam fudbal, i krenula je građanska neposlušnost. kada su kapaciteti za tu vrstu ponašanja prepoznati, neko je to došao malo da kanališe.

I ranije je bilo incidenata pa se svaka utakmica ipak odigrala. Ovi OČIGLEDNO nisu hteli da se odigra. Čekalo se, pregovaralo se, i ništa. Njihov cilj je bio da prekinu utakmicu.

Mislim da sam juče i prekjuče izneo moguće englove.

Svakako da tvrđa nacionalna struja želi da stvori jednu vrstu nemira kojom bi pokazala zube vlasti pred potencijalno ireverzibilne poteze koje planiraju da izvedu. Mislim da krajnji kapaciteti da se NEŠTO POSTIGNE tu nisu važni, oni pokušavaju da urade šta mogu, a po ovoj situaciji sada nemaju opartijsku infrastrukturu kojom mogu da pobede DS i/ili SNS.

S druge strane, možda i sama vlast želi da se neki incidenti (recept spaljivanja džamije) kojima želi da stvori utisak kod naroda kako je pogrešio i da zaslužuje sve što mu sprema međunarodna zajednica. Zašto da ne? Ono što je rizik u ovoj opciji je to što ja mislim da narod ima simpatije za ovo jer iako ne bi lomio oseća taj nihilizam, razume ga.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Meho Krljic

Da, pa dobro, to su teze koje sam ja gore izneo, ali pitam se može li se i jedna od njih artikulisati tako da deluje ubedljivo. Dakle, ne u forumskoj raspravi nego u ozbiljnom javnom dijalogu. Hoću reći, ovde pričamo o bukvalno par stotina ljudi. Oni sa jedne strane, svakako ne predstavljaju državu, pa čak ni neki sloj građana koji se može identifikovati, a s druge je besmisleno govoriti da sa njima društvo ne može da izađe na kraj.

Alexdelarge

1. prevrsila dara meru kad je i ivandj (redovan promatrac dogadjanja) odlucio da reaguje na ovom topiku.
2. je l 'vidite sta se desava kad se hrvati povuku u ilegalu? srbin na srbina udara. zosko, vrati se!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Albedo 0

ako je (i) ovo bilo planirano, moram da kažem da im je ovo mnogo bolja ideja nego ono prekjuče. Genijalno osramotiše Tadića i žute.

Albedo 0

ivandj

Quote from: Alexdelarge on 12-10-2010, 23:26:51
1. prevrsila dara meru kad je i ivandj (redovan promatrac dogadjanja) odlucio da reaguje na ovom topiku.
2. je l 'vidite sta se desava kad se hrvati povuku u ilegalu? srbin na srbina udara. zosko, vrati se!

:) Zadnje je vreme doslo, zaista. Zapravo, sve vreme mi se mota po glavi ovo sto je Meho gore rekao, da ce se cela ova stvar u izvesnim tumacenjima proglasiti BIA ili cijom vec god namestaljkom, kako bi se skrenula paznja sa "vaznijih pitanja". Osnovni problem, koji zaista nigde drugde ne postoji, jeste u tome sto navijaci ovde imaju toliku politicku tezinu da im se posvecuje ozbiljno teoreticarsko i politicko-analiticarsko vreme, sve vreme pretpostavljajuci da iza njihovog ponasanja stoji ko zna kakva politicka agenda. Mislim, sto rece neko gore, u pitanju je par stotina ljudi. A sto stvari stoje tako kako stoje i odakle tim "mladim ljudima" ideja da su izuzetno politicki relevantni, to je pitanje za siroku i vrlo zalosnu raspravu.

raindelay

Valjda je svakome ko poznaje fudbal jasno da je reč o klasičnom žabarskom triku, sad š+o su naši naseli to je druga priča. Posle očajnih rezultata niste valjda očekivali da žabari odigrati pošteno? Šta se toliko strašno dogodilo? Par baklji? Pa veće gluposti se dešavaju u Seriji B a kamo li na utakmicama prve lige(bakljade, obračuni, ubistva...). 
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Albedo 0

ne treba im nikakav mastermind, na stotine puta je izgovoreno da ''manifestacije'' tog tipa otežavaju ''evropski put'' Srbije. Da si polupismen sabrao bi dva i dva, ne treba ti akademik/službenik da ti to kaže.

što se utakmice tiče, mislim da ovo žabari i nisu planirali, jer ne mogu lako da dobiju službenim rezultatom, oni su zaduženi za obezbjeđenje, a ne mi. Oni su domaćin.

Da su gosti to bi 'ladno prošlo 3:0 službeno, ovako čak, kad bi se primjenjivala striktno pravila FIFA, mogao bi biti i ponovljen meč, i to na neutralnom terenu.

Sad samo zavisi da li ih je FSS imenom i prezimenom doveo, ili su to prosto upražnjena mjesta koja mogu da zauzmu svi koji se prezivaju na ić, a nemaju veze sa FSS.

Alexdelarge

ista ploca, ali druga strana, udruzena zavera cia-e, vatikana.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

SIMERIJANAC

Meho,kad i Peđa Strajnić reče na Vestima da je ovo nastavak 10. oktobra,ko smo mi da mu ne verujemo.

Naravno da je ovo noćas drugi nastavak tv filma od nedelje i jasna poruka Himenu i ekipi:
- Ma usrali smo se od pretnji i hapšenja.Ajde da vidimo šta ćete sledeće da uradite.
Naravno, i Tole je očigledno meta napada al on mu tu dođe kao usputna žrtva.
Naravno da mi je žao Stojketa,ali jebiga znao je šta radi i kakav rizik preuzima.

Od početka je bilo jasno da je jedini cilj bio da se utakmica prekine.Sad nek se misle nadležni šta će dalje da preduzmu.Jebote,uhapsili su i trudnu ženu Mladena Obradovića.
Mislim,lepo je to što smo juče oslobodili ubicu vojnika iz Tuzle i što nam je danas teta Hilari odala priznanje da smo zemlja koja je najviše popuš...učinila da bi ispunila sva njihova naređenja,ali treba to objasniti i ovom zatucanom narodu.

Čak su i Pižonu napravili uslugu jer su ga spasli bruke pa i ako nas izbace iz kvalifikacija,nije neka šteta.
Ali onaj hermafrodit sa RTSa je neuništiv-pita žabarskog novinara:-Da li će večerašnja dešavanja uticati na mišljenje Italijana o Srbima?
Ili:-To nisu navijači,to su ljuudi koji se predstavljaju kao navijači srpske reprezentacije.
-Upravo imam propušten poziv od Pedra Pinta sa CNNa.
-Gvido,vidimo se posle u hotelu,pričaćemo celu noć.

:D

A italijanski komentator je isto majstor:
"Српски играчи иронично аплаудирају својим навијачима...надамо се да су аплаузи иронични, не могу бити истинити...показују им три прста, као - ако наставите тако изгубићемо 3-0!!!"    

Nisam gledao prenos od početka ali izgleda da su naši bacili baklju i na italijansku zastavu ili na transparent koji je odavao poštu italijanskim teroristima koji su poginuli u Avganistanu,nisam siguran.

Uglavnom,svi su željno očekivali kakav će biti odgovor Srbije na nastavak terora i diktature i evo već je večeras stigao.

Albedo 0

Koštunica je kriv.

SIMERIJANAC

Pa pazi,mislim da im je to najveći problem u celoj priči,što ne mogu nikoga od tih partija konkretno da okrive za sve što se dešava.Sad im je i SPC prišao pa je i njih nemoguće prozivati kao inspiratore.
Ove ostale stranke kao Radikali ili Veljina NS su minorne da bi takve optužbe bile iole uverljive.
Pa šta reći kad je smehotresni Mladen Obradović proglašen za novog Legiju,državnog neprijatelja broj 1 i glavnog kolovođu protesta.

Meho Krljic

QuoteUglavnom,svi su željno očekivali kakav će biti odgovor Srbije na nastavak terora i diktature i evo već je večeras stigao.

Dobro, ali kakav je to odgovor? Meni i dalje nije jasno, a nisi ti jedini koji priča ovakvu priču, zato sam gore pominjao Antoniće i Vukadinoviće i druge sa uporedivom pričom, kakav je to odgovor? Koju ideju ovakve akcije artikulišu? Koga predstavljaju ovi ljudi? Srbiju? To mi je teško da poverujem jer, ponavljam, u Nedleju oni nisu bili tek ekstremnije krilo masovnih demonstracija, oni su bili čitave demonstracije ako se demonstracijama može nazvati ono što su radili.

Takođe i večeras, kakva je ovo poruka ako se uzme u obzir i ozlojeđenost zbog Kosova i ozlojeđenost zbog Hilari i zbog hapšenja u Nedelju? Šta ova poruka znači? Da je vlast u Srbiji pokvarena? Ne verujem, jer ima jasnijih i efikasnijih načina da se ova poruka pošalje. Da je vlast u Srbiji slaba (jer je pokvarena)? Opet, ne bih rekao jer navijači posle svega nemaju nikakvu političku težinu po sebi - malo ih je i nemaju prepoznatljivu platformu. Meni je stvarno napor da prihvatim i jednu od ovih teza. Najbliža mi je ona o nihilizmu, naravno, ali i za nju bih voleo argumentaciju i dokaze.

Albedo 0

Biografija: Mladen Obradović by Rastko Pocesta

QuoteRođen 1980. godine u Beogradu. Što više priča o Velikoj Srbiji, Srbija je sve manja. Sramoti sopstvenu zemlju po svetskim medijima svojim nebulozama. Jednom prilikom, voditeljka BBC - a nije uspela u svom pokušaju da ne počne da se smeje nakon njegovog odgovora o odbrani srBstva. Sluša isključivo 357, od glumaca gleda samo Danila Lazovića, a od filmova samo srpske i ruske (po mogućnosti beloruske, grčke i rumunske), što pokazuje da je ekstremno ograničen tip. Ubeđen je da se najbolje leči lopatom. Zalaže se za ukidanje sibilarizacije i jednačenja suglasnika po zvučnosti. Što se tiče studija, gotovo celu jednu deceniju zaostaje za svojim vršnjacima - ima 30 godina i još nije diplomirao. Jedino što je sigurno je da će za 5 godina biti Srbin.

rade

najavili su zabranu 14 navijačkih grupa. ovo je odgovor na to.

Albedo 0

sa drugog foruma

QuoteRTS1 De Niro i Al Pacino , RTS2 zabarski film , sta je RTS Digital Toto Kotunjo ? Zavera ljudi

xrofl

raindelay

Ma kakav odgovor na bilo šta. Pa utakmica u petak  protiv SÎ trajala je 101'40'',íralo se do krajnjih granica žabrskih pokušaja da daju gol. Na kraju irci nisu hteli niwda se pozdrave sa onim smešnim sudijom. Prosto, nasele su naše budale na provokaciju i ,realno, ko nas jebe kad smo glupi.

Albedo 0

raindelay, mislim da ovo teško može biti 3:0, čak je vjerovatnije da bude 0:3

jedino ako Italija izgura po babu i po stričevima u FIFA-i.

Jer da ona nema veze i vezice u Federaciji, ovo bi ladno bila naša pobjeda službenim rezultatom.

mac

Mora da je lepo kad čovek ima sopstveni svet u kome vladaju neka druga pravila.

SIMERIJANAC

Quote from: Meho Krljic on 12-10-2010, 23:59:59
QuoteUglavnom,svi su željno očekivali kakav će biti odgovor Srbije na nastavak terora i diktature i evo već je večeras stigao.

Dobro, ali kakav je to odgovor? Meni i dalje nije jasno, a nisi ti jedini koji priča ovakvu priču, zato sam gore pominjao Antoniće i Vukadinoviće i druge sa uporedivom pričom, kakav je to odgovor? Koju ideju ovakve akcije artikulišu? Koga predstavljaju ovi ljudi?

Meho,prijatelju nemam pojma a što je najluđe u svemu,izgleda da ne zna ni režim.
Zato su toliko i uplašeni.
Ali vidi,kad se neko samo dan posle najoštrijeg odgovora vlasti na ono što se desilo 10. sa svim hapšenjima i najavama drakonskih kazni i zabranom od strane Ustavnog suda ovako kurči,to znači da ima mnogo jaka leđa ili da je spreman da ide do kraja,šta god to značilo u našim uslovima a to je opasno u oba slučaja.
Baš na ovoj temi smo i Džon i Osvetnik i ja pretresli sve moguće teorije i koliko god neke izgledale neverovatne na prvi pogled,u ovoj ludoj zemlji je sve moguće.
Pazi kao što se i ja verovatno neralno romantičarski nadam da ovo rade Rusi kad već mi sami nismo u stanju da odbranimo nastavak rasparčavanja sopstvene zemlje i zaustavimo dalje širenje američkog uticaja na ovoj geostrateški vrlo značajnoj  teritoriji, a naročito kad omogućavom Turskoj da se na nju vrati,još je bajkovitija teorija da su otcepljeni,patriotski delovi vojnih službi i bivših specijalaca veterana kojima je dosta poniženja,rešili da uzmu stvar u svoje ruke.
A možda je najverovatnija ona najbanalnija,da se radi o prekompoziciji u podzemlju,da su neke pozicije promenjene i da je patriotska priča samo paravan preko koje oni žele da dovedu nove igrače na najvažnije pozicije za njihov posao.

raindelay

Previše si naivan. Ovo je 3:0 za žabare ili, u ludačkom sklopu srećnih okolnosti u koji ne verujem ni 1 promil, zabrana ígranja pred gledaocima do kraja takmičenja.

raindelay

Previše si naivan. Ovo je 3:0 za žabare ili, u ludačkom sklopu srećnih okolnosti u koji ne verujem ni 1 promil, zabrana ígranja pred gledaocima do kraja takmičenja.

crippled_avenger

Meho, mislim da ti zanemaruješ činjenicu da je Srbija odlazila u ratove bez jasne ideje koji PAPIR tom prilikom želi da izdejstvuje. U politici koju definišu mirovni ugovori i sl. mi smo išli u čitave ratove sa mutnom idejom kako planiramo da verifikujemo rezultate te borbe.

Dakle, ovo se dešava u spoju spontanosti i organizovanosti, stvari se pokreću i niko ne zna kako će da se završe.

Ali ono što je izvesno jeste da kako Simerijanac kaže, ovi ljudi ne prezaju od zatvora ili zato što su potpuni nihilisti ili zato što imaju leđa i očekuju da se nešto preokrene.

Nemoj zanemariti ni još uvek dosta masovnu iluziju da je nasilje Petog oktobra dovelo do Slobinog odlaska, odnosno da je on otišao jer su spaljeni RTS i Skupština, premda to nije radio kad su bombardovani RTS i njegova spavaća soba. Još uvek postoji ta namerno infantilizovana slika o sprezi nasilja i politike koja je tada stvorena.

S druge strane, ovo nasilje je virulentno. Mislim da ono uzbuđuje čak i one koji su miroljubivi, dakle, čak i one koji se gade nasilja ali osećaju neki neidrž i razumeju momke koji su odlučili de se iskažu na ovaj način. Mislim da čak ovo nasilje uzbuđuje i drugosrbijance i to ne samo iz "što gore, to bolje" fazona nego zato što su i oni svesni da ovo nije put kojim treba ići.

Albedo 0

Italijani su odgovorni za bezbjednost utakmice ljudi...

U zvaničnom Disciplinskom pravilniku UEFA, u poglavlju ,,Opšte odredbe", član pod nazivom ,,Odgovornost" glasi:

Asocijacije članice i klubovi su odgovorni za ponašanje svojih igrača, zvaničnika, članova, navijača i bilo kojih drugih osoba koji imaju neko zvanje koje se tiče te asocijacije ili kluba na utakmici
...Domaćin može da bude odgovoran za bilo kakve incidente i može da bude predmet disciplinskih mera.

ne vidim zašto bi tu Srbija sama ispaštala, kao što rekoh, to može biti samo politička odluka, jer po pravilima FIFA NE MOŽE A DA NE KAZNI ITALIJU.

rade

kaznili su Partizan zbog nereda grobara u Mostaru.

Albedo 0

Međutim, iako organizator obično snosi posledice za incidente, poznat je primer diskvalifikacije Partizana iz evrokupova kada su njegovi navijači pravili incidente na gostovanju protiv Zrinjskog, a takođe je poznato da evropska fudbala često ima veoma oštar stav prema Srbiji.

Albedo 0

"Da li ćemo tražiti službenih 3:0? Sve je u igri. Uostalom, videli ste šta se dešavalo. Mi smo sa svoje strane bili maksimalno korektni i ispoštovali smo navijače Srbije. Policija se potrudila da ih umiri, ali ono što se dešavalo je rezultat nekih stvari i tenzija koje imaju veze sa reprezenatcijom Srbije, a koje se nas ne tiču. To im nije trebalo, naročito s obzirom da zemlja želi da uđe u Evropsku uniju", rekao je Valentini (FS Italije).

haha

SIMERIJANAC

Quote from: Albedo 0 on 13-10-2010, 01:03:06
To im nije trebalo, naročito s obzirom da zemlja želi da uđe u Evropsku uniju", rekao je Valentini (FS Italije).

haha

Ма пази,могуће да је ово власт исценирала да има оправдање што ће Холанђани да кажу јок!  xrofl

Tex Murphy

Čekaj, pustili su Jurišića?!?!?!?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

'bla ih Evropska unija.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

ni Partizan-Braga nije daleko, a ni vječiti derbi, ako ovi nastave ovako...

Stanković u suzama; Prandeli bez teksta

Джон Рейнольдс

Nema spavanja.  :(

LM, sad sam možda pristrasan i Simke i Krip se neće složiti, ali evo moja dva centa. Ovo je odgovor Demokratske stranke i (ovo je jače od mene) njenog ekstremnog krila, LDP-a. Događaji u nedelju, prenaduvani od strane medija kad je u pitanju šteta u gradu (nisam stigao da pišem o tome), doživeli su ogromnu podršku i simpatije u javnosti. Taj deo je meni jasan, kad čovek u besu lupi šakom o sto ne razmišlja o tome hoće li sto pući ili će nešto s njega odskočiti i pasti na pod. Taj udarac je prirodna reakcija.

Gledam snimke i vidim svega nekoliko likova sa motocanglama (!), sekačicama i bakljama. Većina ne reaguje. Dakle, ovo je bila munjevita poruka javnosti - gledajte, ovo su ti navijači, sramote nas u inostranstvu, eto stoko srpska koju ste bagru podržali u nedelju! Ima tu i jedan detalj, napad na Stojakovića. Cigani. Cigani (ajde, Delije) su apostrofirani kao heroji petog oktobra, neprestano smo slušali o njihovim hrabrim akcijama, iako su prljav posao odradile i druge navijačke grupe (svakako ne mule-ovi iz Otpora, Homen i ekipa). Setite se, Cigani su se posle prilično raspojasali i prekidali su utakmice svaki put kad je Zvezdi išlo loše (protiv OFK-e, kad su panduri bežali preko celog terena), a prve ozbiljne batine dobili su protiv Borca iz Čačka, na sredini terena. Potom su Grobari jurili taj notorajeti, pričali smo o tome Sin i ja ovde, pa je bilo onih ubistava, žestokih premlaćivanja, itd. Bez obzira na sve, već deset godina postoji buzz da je DS jaka na Severu i da su vođe njihove, mada su i nezadovoljne parčetom kolača i činjenicom da je klub skoro pa upropašćen. Stojaković je bio kolaterala, kao živopisan detalj, a izabran je iz čisto navijačkih razloga.

Druga je varijanta ono o čemu se gore priča - kreće sve u pičku materinu i protest će tinjati haotičan dok neko ne (pokuša) da preuzme kormilo. Kažem, delovaće da sam pristrasan, ali ipak tipujem na ovo prvo. Ovo je odgovor DS-a (i njigovog ekstremnog krila, LDP-a) na događaje u nedelju, poruka usmerena srpskoj javnosti koja ne čita Sagitu i nas iz Službe. Videćemo šta će reći Nizozemci, pa ćemo i to nagurati u teorije.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

ako je to poruka javnosti, a i ja sam nekakva javnost, onda navijači nemaju šta da brinu. Što se ''brukanja'' Srbije po Evopi tiče, apsolutno ih podržavam.

Ko je htio da gleda one evnuhe po terenu taj neka plače.

lilit

Ma ne JR, ovo su ustvari Siptari zapalili svoju zastavu ne bi li sutra Holandjanu rekli:  - Jok. Ovaj Nindja ne moze biti Srbin, Srbi ne stavljaju burke na glavu.  :mrgreen:  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

Johne, ja koliko čujem i LDP ima svoje adute na Severu i dosta ih odatle radi (mahom stare garde) na raznim obezbeđenjima i šoferskim poslovima. Dakle, oni imaju svoje kontakte.

Джон Рейнольдс

Da li sam dobro pročitao ili na leđima ovog tetoviranog bilmeza stvarno piše "Četnici - sever"? Jbt, može li biti providnije, pa takva grupa ne postoji. Ili ja bar ne znam za nju, nema nam Sina, možda Simke pomogne. Da postoje slike visoke rezolucije, pa da vidimo tetove, to bi možda malo pomoglo. Ovako, zaista može biti ATJ-ovac sa nalogom DS-a. Građom odgovara.

Mnogo mi ovo smrdi. Onoliko baklji, alat, sve u kavezu u Italiji. 99% ljudi na tribine stoji i ne pravi sranje, samo par tipova sa fantomkama (zgodno, nema šta) udara po pleksiglasu i seče neku potpuno nebitnu mrežicu. A pre toga, Stojaković. Nisu mogli da ga navataju u Beogradu, nego morali da zapucaju u Italiju. Ne bi me čudilo da su to uradili neki klinci, korisni idioti. Naređeno im da naprave neko sranje sa igračima, a oni se setili - e, ajde da navatamo onog izdajnika.

Ako se izuzme Čedino histerično lupetanje, stvarno ne vidim zašto bi se frka prenela u fakin Italiju, kad je moglo lepo danas da se krlja po ulicama kad je Hitleri već bila tu. Mislim, da je do krljanja sa smislom. A i suviše su napadno mediji sve preneli, mamograf all over again; kad je Partizan bio izbačen nije se toliko kukalo. Štaviše, Grobari su toliko sranja pravili i u košarci i u fudbalu (a i mogli smo jer smo igrali te strane lige za razliku od nekih  8-) ) da su bile iznošene potpuno porazne statistike o +65% tekmi gde se dogodio neki incident.

Nego, Simke, kako komentarišeš crno-žuto-bele zastave i sad u Italiji i "našem" anti-gej protestu u Moskvi? Nisam primetio da ovi naši razvijaju takve, carske.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

stakmen

brate te zastave Romanov se vec dugo razvijaju,vido sam ih bar 30 puta u Srbiji

Meho Krljic

Hm, posle pretresenih svih teza i dalje nisam pametniji.

Simerijančeva teza o tome da je ovo patriotska reakcija na izdajničko ponašanje vladajuće oligarhije mi deluje prilično neubedljivo, najviše zato što ne razumem kako bi ovakvi potezi sprečili dalje rasparčavaje Srbije, korupciju i socijalno propadanje. Tu onda Crippleovo podsećanje na naše istorijsko delanje bez jasne političke platforme ili barem uspostavljenog koncepta željenog ishoda ima smisla. Suludo je, ali Johnova teorija zavere o tome kako DS/LDP na ovaj način metodično rade na diskreditaciji nekakve ekipe kojoj se može pripisati radikalni patriotizam i sklonost vaninstitucionalnom delovanju mi zvuči najuverljivije. Problem sa njom je u tome što, kako sam već nekoliko puta ponovio, ne vidim zašto bi se iko smarao oko toga. Navijači nisu nikakva ni politička ni paravojna force to be reckoned with, naprotiv, potpuno su marginalni, kako već rekoh, nemaju iza sebe jasnu političku platformu bilo stranke bilo građana (imaju u najboljem slučaju podršku ispod žita a to ne objašnjava vrlo javno delanje koje gledamo) i jedino su operativno ubedljivi kada su na čelu veće mase građana.

Što me dovodi do pomisli da je ovo možda zaista tek unutrašnji obračun, obračun političkih frakcija vezanih za partije, koji ide preko njihovih operativnih ćelija među navijačima, dakle ovo što John spominje samo bez "višeg" značenja, bez strategije koja uzima u obzir nacionalnu politiku već se sve tiče samo borbe za moć unutar ove operativne grupice. Ako je tako, to je možda i najstrašnije jer se uklapa u moje teze o potpunom srpskom odsustvu istorijske perspektive (bez obzira na fetišizaciju istorije) i osećaja za posledice koje potezi napravljeni u ratu frakcija ostavljaju u širem geopolitičkom kontekstu...

Джон Рейнольдс

Nisam napisao dovoljno detaljno. Mislim da je većina navijačkih grupa sad obezglavljena i da samo delovi rade i saradnji sa nekim strankama, ako su to uopšte navijači, već samo plantovi koji idu na stadione i možda imaju nekakav kredibilitet tamo. Čini mi se da vladajuća stranka radi preventivno, da mlade bez vođe, ali spremne za fizičko sukobljavanje, s jedne strane diskredituje u javnosti i ukloni im imidž boraca za slobodu; anarhični, ali ipak boraca. Napisah već da čak i leaderless resistance može biti prilično dosadna pojava. Možda se vlast oseća toliko krhko da ne sme sebi da dozvoli ni to, kamoli da ih se prakitčno paravojske dokopa neko sa političkom agendom.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

PS A ako je unutrašnji obračun, zašto Italija?

1. Ako je obračun samo sa FSS, Italija je jasna, ali zašto onda Stojaković?

2. Ako je sukob CZ-Partizan (a dobro su funkcionisali u nedelju), zašto Italija, a ne Beograd? Stojaković odavno igra za Partizan.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Quote from: John Reynolds on 13-10-2010, 11:03:03
Čini mi se da vladajuća stranka radi preventivno, da mlade bez vođe, ali spremne za fizičko sukobljavanje, s jedne strane diskredituje u javnosti i ukloni im imidž boraca za slobodu; anarhični, ali ipak boraca. Napisah već da čak i leaderless resistance može biti prilično dosadna pojava. Možda se vlast oseća toliko krhko da ne sme sebi da dozvoli ni to, kamoli da ih se prakitčno paravojske dokopa neko sa političkom agendom.

Da... Ali ono što ovde ostaje meni nejasno do kraja je koliko je realna pretnja tih mladih bez vođe. Koliko ih ima? Koliko su organizovani? Sledi li ih neko?

stakmen

ma nema nikog iza,opametite se,manite se gluposti sa tv,jednostavno ljudi su popizdeli,,,

lilit

ne vidim da mu ista pise na ledjima, ali fotke i nisu neke rezolucije:
http://www.021.rs/Sport/Fudbal/Uhapsen-kolovoda-nereda-u-enovi-Foto.html

Джон Рейнольдс

Mogući preokret. Ako je to taj Ivan Bogdanov, onda je (možda) SNS-ovac.

Okačiću nešto zanimljivo kasnije gde se spominje to ime.

#Τζούτσε

Albedo 0

Strogo poverljivo: Mafija preko fudbala ruši celu državu!

Bezbednosne službe imaju informacije da Darko Šarić pokušava da, posle krvavih sukoba u nedelju, izazove haos u celoj Srbiji!

DARKO ŠARIĆ JEBOTE  xrofl

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/136625/Strogo+poverljivo:+Mafija+preko+fudbala+ruši+celu+državu!.html

Джон Рейнольдс

Izgleda da nije to taj Bogdanov na koga sam mislio.

#Τζούτσε

lilit

Ovaj je valjda bio na "listi vodja" koju je Insajder onomad objavio:

CRVENA ZVEZDA
,,Ultra boys" - Marko Vučković, Veljko Stajić, Marko Mitrović, Miroslav Janković i Ivan Bogdanov.
Itd, itd.

SIMERIJANAC

Sve je u igri.

-Pokušaj DSa i LDPa da preko rasplamsavanja sukoba Delija i Grobara razjebu saradnju do koje je očigledno došlo 10.
-Da se otera Tole i novi mafijaši preuzmu pozicije u FSS.
-Da vlast lakše opravda harangu na navijače koja sledi posle 13.
-Da se nađu krivci za pobunu od 10. u liderima nekih stranaka(tako što će neke od vođa nereda od juče i nedeljena saslušanju da "priznaju" i izdeklamuju njihova imena)

Enivej,uvođenje Šarića u priču nam ipak govori da su ovi u vlasti totalno pogubili kompas  i da je malo toga pod njihovom kontrolom.

Džone,što se tiče zastava,bilo je dosta Rusa u nedelju,zato zastave nisu slučajnost.Oni nisu krili dolazak,došli su sa ruskim novinarima.

http://www.delijeshop.com/user/majice/majica-cetnici-sever/2_12_21649_1_0_0/item.jsp

QuoteSpecijalac [neregisrovani] (13. 10. 2010, 00:16:01)
SPREMITE SE SRBI

Sto se tice tetoviranog gospodina... Taj tetovirani gospodin je branio Srbiju na Kosovu. Nece se desiti da ga iz autobusa neko odvede u rudnik, zato sto on nece ni uci u autobus. Gospodin vise ne zivi u Srbiji, nego u Italiji. Gospodin je DBovac. I vi nemate pojma. Druga stvar... Kako mislite da jedan "navijac" unese klesta na stadion i da sa njim sece zastitnu mrezu? Da li neko stvarno misli da se ovi navijaci skupljaju spontano i iz cista mira? Ovi ljudi su instrument, za nesto veliko sto ce tek da se dogodi, a kad treba nesto veliko da se dogodi, pocinje na stadionima... To nas bar istorija uci. Dakle, Ja bih se zabrinuo da sam na mestu ljudi koji su na vlasti... Pogotovo bih se zabrinuo kad ne bih imao pojma, ko to sve i sta radi u drzavnoj bezbednosti. Mislim da su stvari malko odmakle kontroli, sto i nije tesko, jer ova vlast nista ne ume da drzi pod kontrolom. Kad stvari izmaknu kontroli obicno narod dobije po tamburi, ali ovog puta ce bojim se i vlast da se pridruzi narodu u tamburanju.
Spremite se za nesto veliko.

QuoteНажалост ако је то заиста тако онда сам отварао ову тему безвезе, малтене под ризиком да постанем параноик, мада ми се и даље чини да се ради о групици инструираних плаћеника, није ли Јован Шурбатовић члан ДСа?

Никако друже, убо си право у центар. Него, тема је врло озбиљна и не желим да испадне непотребна подела по овом питању. Ствар је само у томе ко је одрадио пос`о за ДС, ништа друго.

ниш мени ту није јасно...

Мени је прилично јасно, али се бојим да ме део форума не схвати погрешно.

Асоцијације су: Шурбатовић, Весић, врх једне трибине (супротно ставовима 99% навијача) и тако...

Пун погодак! Један члан моје породице је био на утакмици, и видео је неколико момака за које зна да су из Шурбатовићеве банде!

А тачно је да 99% навијача није ућествовало у целом шоу, већ највише 20-так.

QuoteБио јењ али мислим да је сада у ЛДП. Познато је да се шегова банда на СВИМ патриотским скуповима појављује да пи правила инциденте и лупали излоге. Виђени су и 10.10.

QuoteОва ствар у Италији превазилази жуте и њихову прљаву игру,ствар је много гора јер је изведена због наредних акција против Србије као државе,Срби треба да се представе као најгори дивљаци јер у периоду од 2011 до 2020 следи покушај цепања остатка Србије по моделу екс СФРЈ.Ко је био на нашим стадионима зна колико је тешко прокријумчарити новчић а не бакље и баштенске маказе које је имао онај тетовирани.А ово се још дешавало у Италији!

QuoteЂенова = Маркале

Насловом теме речено је све за оне који знају о чему се ради. Међутим потребно је ради оних других мање упућених спустити лопту и објаснити ко је ко и шта се дешава. Ко су НАШИ, а ко су њихови хулигани?

НАШИ хулигани су млади, просек 20 година, имамо и доста малолетника. Њихови хулигани су криминалци ево овај чича што се вере по жици има око 40 година. Види му се по тетоважи ко је и за кога ради. Шатро набио капуљачу, а показао тетоважу, то је њихов глупак. И како то да га није ухапсила полиција, саслушала и избацила из Италије? Провидна намештаљка, али контра продуктивна. Све што ради десператни режим у паници иде нама у корист. Зар та иста репрезентација није изгубила код куће? Јесте, и ко је крив, да нису можда хулигани?

Правило број 1. Кад год наши непријатељи хвале Тадићи режим, то није добро за НАРОД.

Нека уведу отворену диктатуру, то им је последњи излаз! Уведите отворену диктатуру да би сте сачували демокраДске тековине. Квислинзи на власти немате куд! Чекамо вас!

QuoteЈутрос је Аца Стојановић на јутарњем програму РТС отворено сугерисао да је италијанска полиција била део свега. Рекао је да су његове колеге(мада не он лично) имале пре недељу дана информацију од италијанске полиције да се овако нешто спрема и да је после свега невероватно да ништа није предузето да се то спречи.

QuoteНе видим разлог ширења параноје, тумачења разних облика завјера и умјешаности служби у све ово...
ако је од режима, а могуће је, онда још боље, одлично..посијали су вјетар, пожњеће олују..
ако мисле да ће они моћи укинути навијачке групе и имати квази алиби, грдно су се преварили, имаће јединствен одговор свих навијачких група, као и 10.10 и то је добра ствар.

а ако је Шарићева одмазда у питању и то је добро, режим је мафијашки канал, па сукоб мафије у том каналу ће свакако водити до пропасти режима, неминовно! Потрошиће унутрашње капацитете уништавајући једни друге, без обзира на којим позицијама стоје, наравно ко мисли да друштво из Шилерове, чеда и компанија имају легитимитет да се разрачунавају са Шарићем, тај појма нема шта је држава!

Овдје не треба у први план стављати голмана, ко га је..бе и онако и овако сам је себи крив, да су гробари мало мање сујетни и они би тражили, од своје уиправе да се то ђубре истјера из тима...оно што ми треба да знамо је то да су 10.10 заједно раме уз раме били и делије, гробари, радове јунајтед форце, фирмаши и остали навијачи, против геј власти у Србији!

QuoteДајте људи, ко вам је сад тај Шурбатовић, за њега сам чуо ко за онај мамограф. Јел то неки лик ко онај из Јула што је пре био у СПС, како ли се зваше? Ма онај из ДБ, проћелав са рупицом на бради што је причао као да мекеће?

Што се тиче уношења предмета на утакмице, може се ставити било што у гаће и ту те нико не пипа. Све те контроле су сра*е.
Ишао сам прошле године у Беч са навијачима Воше и унели су апсолутно све и бакље и петарде. Једино су нам тражили да исечемо штапове за заставе на прописану дужину од 1,5 метар. 

Био сам једном и у Фиренци на утакмици. У Италији вам укуцају број пасоша на улазницу, па ти онда прави проблеме ако смеш. Ово јуче је било јако чудно. Карабињери су празнили трибину тек када је било извесно да ће Жабари добити 3:0 за зеленим столом и да је представа успешно изведена.

У вези вођа навијача је све мање више јасно. Они су сви добровољни, или уцењени сарадници ДБ. Већина њих још и дилује дрогу навијачима. Немојмо од њих правити неке моралне громаде. Уз то, увек су алкохолисани пивом и дрогирани спидом до бесвести. Где раде, ко их финансира? Има ли неко редовно запослење? Не, али посећују теретане, седе по кафићима и не оскудевају ни у чему.
Замислите инокосног патриотског вођу навијача како предводи 1000 одлучних момака? Зар би тај чекао 10. октобар 2010. године? Такав био оборио власт кад год пожели, али такав не постоји јер су га сломили на време.
Од Аркана до данас се ништа није променило.

Исто ово важи и за вође политичких партија, али и за вође невладиних организација - сви су они марионете.
Ево овде на форуму имамо неке од перспективних момака у које се уздамо. Ако неће пословно да сарађују са режимом уцениће их, ако неће ни тада дискредитоваће их и пустити гласове да сарађују са ДБ - пример Младен Обрадовић. Или ће их заменити унутар организације неким послушним. Ако не успе ни ово свирепо ће их убити.

Енергију од недељних протеста треба искорисити и променити ствари у Србији док још имамо ове часне момке да нас предводе.

Quoteако је ово дјело непријатеља, играју се ватром коју немогу да контролишу. ако је због подјела међу навијачима, онда следећа никако не би могла да буде забрана. то би, не само ујединило све навијаче, него их извело на улице.

оно што ја не знам, јесте да ли је паметније радикализовати ситуацију сада, или чекати да је они радикализују кад њима одговара. прекид утакмице је добра порука оним бајама, србендама, који би да руше власт поподне, а навече да мало гледају фудбал, као да живе у најнормалнијем и најсређенијем друштву.. ма заболи ме за европско јебено првенство, фудбалере који гледају свој посао и ''зарађују леба'', љигаве жабаре, жуте и њихове медије. човјече ми смо окупирани, људи су без посла, гладни, силују нас у мозак 24-00 и још се хвале тим. неће ово моћи још дуго, нема времена људи. добро рече неко, за који мјесец и овај форум ће бити угашен.

QuoteЉуди ово је мало више напумпано него икада и нажалост и ви сте насели на то,како после рећи за маторце који наседају на исто такве ствари да укључе мозак а искључе у92,ртс,пинк,фокс...Углавном чисто сумњам да се ради о било каквој намештаљци,лик је један од вођа подгрупе са севера.
Неко рече мајица показује да није све чисто

Мајица је званичан производ ДС-а и може свако да оде у продавницу и купи.
Даље надувавање овога је превелико,Стојковића су вређали нису тукли како су неки писали и то је очекивано и биће увек очекивано кад буде сусрет сличан као што је сад било.Тај Стојковић је био добар са пола вођа са севера,звездино дете и наравно да ће уследити реакција на прелазак у најомраженији клуб.

Сам инцидент где су 3 бакље упаљене и где је ограда исечена то је толико надувавано да је то невероватно,па такви инциденти се дешавају преко викенда на преко 100 утакмица па се ниједна тако лако не прекида.

Углавном по мени јако глуп потез у погрешно време,али не мислим да иза тога има нешто више и немојте наседати на вести са у92 и сличних телевизија и медија.

QuoteОвако, утакмицу су прекинули Звездини навијачи. Тачније, они навијачи који су послали Весић, Шурбатовић и Лукић. Дошли су са циљем да утакмицу прекину, да би Србија била дисквалификована из даљег такмичења. Све то у циљу рушења Томислава Караџића са чела ФСС. Никаква циа, биа, мосад и сличне глупости. Неколико дана раније се знало да ће се ово догодити.
Жао ми је свих оних људи који су дошли ко зна одакле да помогну Србији да уради нешто.

Lord Kufer

Crna ruka smrdi na votku...
Srbija do Drine...
Ako imate problema s radničkom klasom, niski standard, škljocanje i lepljenje novih cena po prodavnicama - pozovite nas!