• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srećan vam Sidovdan!

Started by Ghoul, 30-11-2007, 09:25:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Srećan vam Sidovdan

svim vernicima, i ostalima, čestitam 1. decembar, Dan Presvete Side, koju nam je dobri bog –aleluja!- poslao pre par decenija da nas nauči pameti (kad već svi ti triperi i slične boljke nisu)!

tim povodom, jutros na fox tv doveli nekog pederljivka da kaže koju voditeljki-plavuši.
ona ga najavi: 'a sada je sa nama predstavnik udruženja obolelih od hiva...'
a on je ispravlja: 'kahm, zapravo, ja sam predstavnik udruženja koje se BAVI obolelima od hiva...'
na šta ovaj zombi-robot samo trepnu uz 'aha, dobro' i nastavi po uhodanoj stazi svoje neintelegentne rutine.
donekle i mogu da shvatim kako je došlo do tog lapsusa: ne samo što je ona plavuša, nego je i on neki picopevac koji izgleda kao da je netom sa b92 došao (crveno džemperče kao da je skinuto sa debore hari, belo košuljče, kosica začešljana otpozadi prema napred preko ušiju, kako je danas iz nekog meni nepojmljivog razloga 'in', a tu su i fensi naočarice, itd.), pa je stoga u umu ove zdrave srpske domaćice taj lik smesta doživljen kao peško-sidaš!

domaćica je imala još jedan simpatičan lapsus par minuta kasnije: 'a kako ćete obeležiti svetski dan side... ovaj, borbe protiv side?'

sve u svemu, ništa bolje od prigodnih emisija koje se rutinski otaljavaju jednom godišnje povodom određenih praznika kao što je Sidovdan.

svim slavljenicima čestitam praznik uz najnoviji incestuozni hit:
DANAS MAJKO ŽELIŠ SVOGA, ŽELIŠ SVOGA SINA
NEK TI SRCE ISPUNI MILINA, ISPUNI MILINA!

(incest je jedina prava zaštita od side!)
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Khm, samo da ispravim, Svetski dan borbe protiv HIV-a i AIDS-a je prvi Decembar, to jest sutra. Mislim, ti verovatno to nama čestitaš unapred, ali čisto da se neko ne zbuni. Ah, wait, sad vidm da si to i napisao u prvom pasusu, my bad.

Inače 'crveno džemperče' je verovatno namenski obučeno za tu priliku pošto je crvena boja kojom se obeležava ovaj dan. Sigurno ste svi videli one crvene tračice koje ljudi nose na prvi Decembar.

I, da budem još malo cepidlaka. Ne kaže se 'oboleli od HIV-a' već HIV pozitivni'. Oboleli su tek kad HIV prouzrokuje sindrom pada imuniteta, tj. AIDS ali se nama u humanitarnim organizacijama vrlo jako već godinama sugeriše da valja praviti distinkciju između nekoga ko samo ima virus u organizmu ali je trenutno fiziološki zdrav i nekoga ko je oboleo. Pošto razlika i jeste prilično supstancijalna.

lilit

Quote from: "Meho Krljic"Pošto razlika i jeste prilično supstancijalna.
Sto jest jest, al Ghoul se mozda zeznuo kod prevodjenja. Ipak je emisija isla na engleskom. :evil:  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

ne, domaćica je tako rekla: verovatno je krenuo jezik u pravcu 'oboleli od side' pa joj se neka od budnih lampica ipak upalila u zadnjem času, te je rekla 'oboleli od... hiva' (slično kao u slučaju koji nam se svima, siguran sam, nekad u životu desio, da kažete: 'a sada, naš gost, velika ciga... ovaj, romska pevačica...' itsl.).

a to za crvene džemperčiće mora da je neki mehov hoax, ne padam ja na to: pa ko se normalan oblači u crveno džemperče kad ide na slavu?!
koja je SUTRA, kao što već rekoh u prvom pasusu gore, ali meho čita svaki drugi...

Quote from: "Ghoul"Srećan vam Sidovdan
svim vernicima, i ostalima, čestitam 1. decembar, Dan Presvete Side

lilit

Quote from: "Ghoul"ne, domaćica je tako rekla: verovatno je krenuo jezik u pravcu 'oboleli od side' pa joj se neka od budnih lampica ipak upalila u zadnjem času, te je rekla 'oboleli od... hiva' (slično kao u slučaju koji nam se svima, siguran sam, nekad u životu desio, da kažete: 'a sada, naš gost, velika ciga... ovaj, romska pevačica...' itsl.).
racunam da si sad odlucio da nas malo zezas?
mislim, posto to sto si uporedio, ne moze nikako da se uporedi.
no, oprastam ti posto verujem da si to onako laicki lupio.

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

lilit, opusti se.
slava je.
zato me mrzi da ti objašnjavam paralelu. nije bitno.
važno je da mi opraštaš, pošto praznici i postoje za to (pored ostalog).