• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SVINJA TOD, od tima bartona

Started by Ghoul, 03-12-2007, 20:18:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

ŽELIM DA VERUJEM ovom dole rivjuu jer mi i moja grba govori da će ovaj horor mjuzikl biti u najmanju ruku odličan film, BAREM na nivou SLIPPY HALLO-a!

evo šta kaže čoek:

Sondheim was right, It's not a film of the stage musical. It is an entirely new beast. And for this, I am thankful. Unlike the movies of RENT, DREAMGIRLS, THE PRODUCERS, PHANTOM, HAIRSPRAY and even CHICAGO, this is as much a director's film (and triumph) as it is a version of a beloved stage musical. It's a hushed, beautiful film for the most part. But when it roars, it's deafening. And chill-inducing.

None of this is to suggest that it isn't true to its source. The "Ballads" are all gone, as is "Kiss Me." A few inner snips aside, that's about it. But Burton here has gone beyond a filmed stage musical. He's created a movie operetta of sorts. If you didn't know the piece, you might almost believe it had been written for the cinema.

Depp is exquisite. Bonham-Carter will split the theatre crowd. Her acting is deliciously low-key, but her unsupported singing voice doesn't really match her speaking voice. That said, in the end, hers might be the most haunting performance in this movie. Rickman, Spall, Cohen, and everyone else are superb. The design is breathtaking. The cinematography is sumptuous.

And the music! You think you liked the music before? Wait. Bravo, Mr. Tunick.

I've been a Tim Burton fan since Pee-Wee's Big Adventure. But he's hurled himself to a new level with this one. And in the process, he's shown the way in making movie musicals. By grafting his distinctive visual style and storytelling technique to a bolt-solid musical, he has transformed both the art and the artist. This is a new Sweeney Todd. His best movie since Ed Wood, and the best movie musical since Little Shop Of Horrors.

So go. See it. Leave behind your preconceptions, if that's possible. Enjoy it for the wonderful film it is. I'll be there opening day to see it again.
https://ljudska_splacina.com/

lilit

trejleri su fenomenalni. meni ono izgleda nestvarno, a Mr. Depp je chudo.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Kastor

:!:  :!:
Jedva čekam, jedva čekam!

Heh, Helen je morala na audiciju, Barton se ozbiljno zatreskao u ovaj projekat.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Bab Jaga

Pridružujem se onim koji jedva čekaju!
Ghoul fhtagn!

Ghoul

proklectvo!

Ostvarenje "Svini Tod: Pakleni berberin iz Ulice Flit" koje je režirao Tim Barton, u našim bioskopima će početi da se prikazuje 6. marta 2008.

prekasno!  :cry:

Tex Murphy

Quote from: "Ghoul"proklectvo!

Ostvarenje "Svini Tod: Pakleni berberin iz Ulice Flit" koje je režirao Tim Barton, u našim bioskopima će početi da se prikazuje 6. marta 2008.

prekrasno!  :cry:

:roll:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

otvorio se sa $9,350,000 za vikend.
nije zemljotresno, ali nije ni loše.
za utehu:
1.   prosek po bioskopu je odličan ($7,485)
2.   evropa i ostatak prosvećenog sveta, van amerike, će da izvadi stvar
3.   nagrade, koje mu ne ginu tijekom globusa i oskara, će na duže staze da poboljšaju zaradu
4.   dvd, blue ray itd.

pejcina

Jedva cekam da vidim tu novu verziju sa Dzonijem.
Dzoni je dobar glumac, i verujem da me nece razocarati.

By the way, upravo sam skinuo i odgledao verziju Sweeney Todd (2006) (TV) koji je na mene ostavio odlican utisak.

Za sve korisnike rapidshare download-a, evo i adrese

http://rapidshare.com/users/8Z8TB3

Verjte mi, necete se pokajati :-)

Usul

Kad se već govori o Timu Bartonu pročitah skoro u nedeljnom dodatku iz dnevnika El Pais članak o jednoj interesantnoj knjizi čiji je mega-obožavatelj, navodno, upravo sam Barton.

Originalni članak
http://tinyurl.com/3ax3uf

Radi se o knjizi Codex Seraphinianus
http://en.wikipedia.org/wiki/Codex_Seraphinianus

Evo i par slika:

Odmah sam gledao ima li da se kupi jer su me fotografije fascinirale (posebno ona gde se mladi par tokom seksualnog akta postepeno pretvara u krokodila) ali je cena od cca 76 EUR + 25 EUR poštarine ipak malo previše za mene.

Koga zanima ima ovde:

http://libreriarizzoli.corriere.it/libro/serafini_luigi-codex_seraphinianus.aspx?ean=9788817013895
God created Arrakis to train the faithful.

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Tex Murphy

QuoteRadi se o knjizi Codex Seraphinianus

You said "ANUS"!  :!:
Genetski četnik

Usul

Quote from: "Harvester"
QuoteRadi se o knjizi Codex Seraphinianus

You said "ANUS"!  :!:

Bitno je da su čitaoci zadovoljni  8)  8)  8)
God created Arrakis to train the faithful.

lenny

Quoteproklectvo!

prekasno! Crying or Very sad

To verovatno znaci fest.
No kome se ...
Bice skrinera! Uskoro. :lol:

Ghoul

Bonham Carter's Shrinking Breasts

Actress Helena Bonham Carter has pointed out one major inaccuracy in new movie Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street - the size of her breasts. The 41-year-old star was pregnant with her and boyfriend Tim Burton's second child during much of the filming of Steven Sondheim's musical about a barbaric London barber, and she admits the changing appearance of her chest is more than noticeable in the final edit. She tells British magazine Heat, "There's no continuity. The first half of filming I wasn't pregnant, and the second half I was. And because we didn't shoot in order, I start off with huge breasts, then I walk upstairs and I've got tangerines again." Bonham Carter gave birth to a baby girl in London earlier this month .

DušMan

Znachi, Barton ju je zatrudneo tokom snimanja?
Eh, zaista je lep zivot rezisera...
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

ginger toxiqo 2 gafotas

...pre nepun sat se na rapid share ponudi Release Loga pojavio, kazu a i uzorci to potvrdjuju, jako kvalitetan for your consideration  DVD screener SWEENEY TODD... pristavljeno, later on today javljam kako stoje stvai glede kvaliteta for real...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

lilit

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...pre nepun sat se na rapid share ponudi Release Loga pojavio, kazu a i uzorci to potvrdjuju, jako kvalitetan for your consideration  DVD screener SWEENEY TODD... pristavljeno, later on today javljam kako stoje stvai glede kvaliteta for real...
Hm, videh ga i ja na warez-bb. 2.5 GB pa racunam da je dobar kvalitet, ALI rapidshare mi ne radi.
Ti mozes da pristupas RS fajlovima?

ginger toxiqo 2 gafotas

...za sada da, u ovom trenutku preko RS skidam THE DEVIL DARED ME TO, kiwi stunt komediju, hvalospevima okicenu na AICN, recimo, cim zavrsim prelazim na Burtona...

***a meni vec desetak dana ne uspeva da se registrijum na warez bb, kazu ne primaju nove prijave... ali, prezivecu!!!

*** ovaj Todd kog sam ulovio na RL zauzima 2 CDs, kanda ce biti sve u redu!!! Uskoro moram u skolu/na posao, sa izvestajem se javlja oko 18...

lilit

hvala na informaciji.

u ovom momentu ne mogu da udjem ni na www.rapidshare.com [sto mi uzrokuje prilicnu nervozu :cry: :lol:].

da, warez-bb je iz nekog razloga obustavio [ne verujem za stalno] prijavljivanje na forum, moguce da i to ima neke veze s ovim sudskim postupkom protiv RS.

edit: proradilo. :lol: skinucu ga brzo, pa cu da javim dal je kvalitet takav kakav kazu da jeste.

ginger toxiqo 2 gafotas

...ne znam sta je u pitanju, i ja sam imao isti problem juce popodne tokom nekoliko sati, kao i prethodnih par veceri, prijavljivali su hardverski problem na cijem se otklanjanju radi... kanda ume to tako!!!

crippled_avenger

Volim SLEEPY HOLLOW, najpre zbog Andy Kevin Walkera koji je tu poslužio da napravi reditelja od Burtona.

Međutim, TODD nema tako dobrog scenaristu. I zato se plašim da će biti malo flah. No, videćemo.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

ginger toxiqo 2 gafotas

...skinuto prvo od 14 RS parcadi S.T.-a...

Shozo Hirono

To bi trebalo da je(SIGURNO !!!) DVDSCR verzija,prva izuzetno gledljiva....

DušMan

Kastor

Dobro je to bre! Dajte fullname da probam na torentima.

DušMan

Sweeny.Todd.The.Demon.Barber.Of.Fleet.Street 2007.DVD.SCREENER.XViD-PUKKA

Kastor

sweeet, ima. Skidam sample prvo.

ginger toxiqo 2 gafotas

...pre desetak minuta skinuto!!! Deluje sasvim dobro, veoma zadovoljavajuci kvalitet, samplovi ne lazu... not this time!!!

lilit

Quote from: "DušMan"Sweeny.Todd.The.Demon.Barber.Of.Fleet.Street 2007.DVD.SCREENER.XViD-PUKKA
Ja na kraju skinula bas ovaj "pukka" i to sa UseNexta (probila sam limit rapida od 25 GB tokom 5 dana, pa mi je dopustio da skinem samo 20 od 24 dela :cry:. dugo mi poziveo Use Next :lol:.).
Lepo izgleda, super zvuk, na dva CDa.

Ghoul

SWEENY TODD
***(*)
3+

kao eye-candy, ovo je top-notch: znatno bolje od, recimo, FROM HELL (sličan ambijent, atmosfera, period i budžet).

kao film tima bartona, ovo je sasvim pristojno, ali –za mene- ispod BEETLEJUICE-a, EDA WOODA, SCISSORHANDSA i BATMAN RETURNS-a, i svakako ispod SLEEPY HOLLOW-a (kome je po hyper-gothicu najbliži).

kao mjuzikl, ovo je prilično slabo: meni su ove pesme epitom svega što najviše mrzim – mnogo osrednjeg texta i nimalo memorabilne melodije. dakle, RECITOVANJE koje sve nalikuje jedno drugom, i ništa što bih pevušio posle filma (za razliku, od npr. NIGHTMARE BEFORE XMAS).

kao splatter, ne odlikuje se raznovrsnošću tih klanja, ali je prijatno iznenađenje – tretman zaklanih leševa, način na koji padaju u podzemlje i razbijaju se o kameni pod. boja krvi je, pretpostavljam namerno, nerealistična (ipak je ovo mjuzikl!), i vuče pomalo na narandžasto. ipak, šikljanje je izvedeno s guštom, i prija oku.

kao film, nepodnošljivo je predvidiv: priča o sviniju todu je dobro poznata, i scenario ne nudi nikakvih iznenađenja u vrlo razvučenoj sredini –od boratove pogibije pa do samcitog kraja, koji je osvežavajuće (i neočekivano!) mračan. odsustvo dinamike i pravih preokreta tokom većeg dela filma čini ga pomalo sterilnim i dosadnim (za razliku od, recimo, SLEEPY HOLLOW-a, u kome je a.k. walker vrlo maštovito upotrebio irvingovu pričicu kao polaznu osnovu za mnogo složeniji i živahniji zaplet).

kao film džonija depa, ovo je naslov koji bi mu sasvim zasluženo mogao doneti oskara, i ja ću svakako navijati za njega. izraz lica koji ima kada se prvi put sretne sa svojim dušmanima (timoti spalom na ulici; rikmanom u svom potkrovlju) – nešto je neopisivo: toliko je suptilno – but it speaks volumes! majstore!
u svetlu nedavnih overdoziranja nekih njegovih lepuškastih kolega ne mogu a da se dodatno ne divim depu koji je zaista premudro uspeo da izbegne uobičajeni predikament teen-idola (fufice, skandali, droge...), i umesto toga se smirio sa ženom, pobegao iz kala amerike u francusku, i ostvario najrespektabilniju karijeru koju je ijedan glumac mlado-srednjih godina ostvario u poslednjih par decenija, a možda i šire. to što 20 godina izgleda isto čini ga samo još zavisti-vrednijim: što kaže aca r. – taj čovek kao da je sklopio neki faustovski ugovor, ovo nije normalno!

kao orgija nepatvorene mizantropije i nesputanog goticizma SWEENY TODD je svakako osvežavajuća subverzija u okvirima holivudskog mejnstrima – ali i horora kao žanra kome ti kvaliteti u poslednje vreme prečesto nedostaju!
šteta samo što je film na auto-pilotu tokom polovine svog trajanja: čak i ta deonica je PRELEPA za gledanje, samo što nije zabavna kao početak i kraj...

crippled_avenger

Ja moram priznati da je meni Johnny Depp postao negledljiv kao što su mi u poslednje vreme postali Jack Nicholson i Al Pacino, s tim što je on u najboljim a oni u poznim godinama.

Nadam se da će me SWEENY TODD demantovati pošto iako nemam neko visoko mišljenje o Burtonu kao reditelju ipak mislim da je apartan i respektabilan autor.

Alexdelarge

Kakav je snimak?Ajd okacite neki screenshot,da vidim da l' da downloadujem ili da cekam.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Kastor

odlichan je bre, samo skidaj (a i pojavili su se engl. sabtajtlovi pa cu i ja vecheras da se bacim na svinju)

Edit: skrinove imaš na prethodnoj strani.

lilit

Quote from: "Kastor"odlichan je bre, samo skidaj (a i pojavili su se engl. sabtajtlovi pa cu i ja vecheras da se bacim na svinju)

Edit: skrinove imaš na prethodnoj strani.

Pocela sam da gledam pre neki dan i pola "pesmica" nisam uspela da razumem te stadoh s gledanjem na vreme. Daj, molim te, link za subtitles posto nisam uspela da ga nadjem.

Kastor

lilit

Hvala.
[btw, potpuno sam corava. gledala sam i na opensubs i na divxsubs i ne videh subs za ovaj vec samo za onaj iz 2006.  :shock: ]

Ghoul

inače, lilita ima da uživa, pošto ovaj film sadrži momčića ženstvenijeg od cure u koju je zaljubljen: prema njemu je onaj dž. r. mejers mužjak koliko je rambo prema mejersu!

cutter

Mlako. Toliko predocenog kala, smrada londonskih udzerica, a tako malo izazvanog.
Dramaturgija ravna, od pocetka pa do kraja.
Pesme su neinteresantne, tekstovi losi, muzika genericka (prepoznao sam temu koristenu u Maloj Sireni, "part of your world...").
Problema sa glumom kod Depa nema, ali ima kod Helene B-K-B, Alana Rikmana i Timotija Spala – naime, role su im opterecene mimikrijama Marle Singer, Crvorepa, Hansa Gruber – Snejpa...doduse, Borat se snasao.
Radnja je mahom ravna, gotovo bez uspona ili makar padova. I to je moj glavni problem sa Bartonom ovde – vecividjenost. Mladi par je zadovoljavajuci, kao i Boratov mali.
Dzoni Dep je nesumnjivo veliki umetnik i zasluzuje razne pohvale, tako da je njegova nominacija neupitna a Oskaru svakako treba pisati u usta, tako da...da.
Vizuelno film najvise slici uspavanoj dolini, ali ne bih ga nazvao "hiper stilizovanim" buduci da sam imao utisak da im je budzet skresan. Jasno (i kvalitetno) je prikazan samo centar radnje u Flit stritu, ostatak Londona vidimo kroz nekakvo brzo letenje "kamere" kroz ulice, dakle tamnoplavo – crnu, genericku simulaciju.
Autopilot se ipak prodrma kad krene klanje, ima tu lepih koreografija, kratkih scena i to cini da film ipak ne prodje bez utiska, ali s obzirom da ga je radio Barton, moze se reci da je za njega ovo korak nazad. Ali ga je ipak skratio zapinjanjem.
Nedovoljno hollow, previse shallow, ali ne toliko da se ne zapne  :D

crippled_avenger

Pogledao sam prvih deset minuta. I to jedva. I dalje nisam mogao. Ovo je užasno. Šteta.

Ghoul

simpatična varijacije priče o svinji todu nalazi se u priči 'mark ingestre: a customer's tale' r. aickamana.
nije među njegovim najboljim, ali je svejedno natprosečno dobra.

Milosh

Prilično sam saglasan s Ghoulom, do te mere da nema svrhe da sad prosto ponavljam ono što je on već lepo istakao. Pa ipak, dodaću da je meni kao mjuzikl film ipak legao u izvesnoj meri tj. mislim da ga prilično vade dueti koji su meni potpuno sjajni; najbolji mi je onaj između Depa i Rikmena, a memorabilan je i onaj između Depa i H.Bonam Karter (kad dolaze na ideju o pitama), mada moguće da je za nijansu predug. Druga stvar koji bih dodao, a to je već subjektivno, je to što mi je bilo zanimljivo da razmišljam u kom pravcu ovo ide, pošto, za razliku od Ghoula, ne znam kompletnu priču od pre (samo ono uopšteno), i naročito sam uživao u filmu od onog trenutka kad sam shvatio da ovo ide u pravcu krvave grčke tragedije. Jaka četvorka od mene.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kastor

Quote from: "Milosh"naročito sam uživao u filmu od onog trenutka kad sam shvatio da ovo ide u pravcu krvave grčke tragedije.
Identično sam formulisao (u kafanskom razgovoru nakon filma).

Tex Murphy

Quote from: "Ghoul"inače, lilita ima da uživa, pošto ovaj film sadrži momčića ženstvenijeg od cure u koju je zaljubljen: prema njemu je onaj dž. r. mejers mužjak koliko je rambo prema mejersu!

Čekaj, čekaj, čekaj, da nešto odma raščistimo... Ovo gore je "muško"????????????????????????????????? Fuk Mi, pa onaj Majkl Pit je Klint Istvud u odnosu na... ovo.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Čekaj, čekaj, čekaj, da nešto odma raščistimo... Ovo gore je "muško"????????????????????????????????? Fuk Mi, pa onaj Majkl Pit je Klint Istvud u odnosu na... ovo.

stiven džefris ovakve jebe za doručak!

Tex Murphy

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Harvester"Čekaj, čekaj, čekaj, da nešto odma raščistimo... Ovo gore je "muško"????????????????????????????????? Fuk Mi, pa onaj Majkl Pit je Klint Istvud u odnosu na... ovo.

stiven džefris ovakve jebe za doručak!

Tooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!  :!:
Genetski četnik

otaku

e, jebem li ga, meni se film svideo, da sam laksa na suzu i pustila bi koju. slazem se sa zamerkama sto ih je izneo ginger kad smo onomad stajali ispred Doma Sindikata, a rekao je da je film suvise ravan i rekao je da se odvija pravolinijski i da ga je to iznenadilo, da je ocekivao zavrzlama vise. S tim se slazem, s tim sto je meni trebalo vremena da se naviknem da ljudi pevaju, ali kad sam se i na to navikla, ja nekako cenim i volim sto je Barton isao tom pravom crtom, sto je i slika nekako sirotinjskija i meni je bas rce zaigralo kad Dep i Karterova zapevaju kako ce one odozdo da nahrane ovim odozgo, a i zesce je dobro ko i kako smrsi konce na kraju, mislim da je to ono sto je trebalo da urade mnogi od junaka Carlsa Dikensa, da uzmu stvar u svoje ruke. I songovi su dosta dobri.
Proooobaj da u glavi budes sam

Alexdelarge

Dosadno.Nekoliko puta sam zeleo da prekinem gledanje.Ono pevanje se nicim ne da opravdati.Vizuelno prelep film.Najvise mi se svidja jedrenjak sa pocetka filma.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Kastor

Quote from: "Alexdelarge"Dosadno.Nekoliko puta sam zeleo da prekinem gledanje.Ono pevanje se nicim ne da opravdati.Vizuelno prelep film.Najvise mi se svidja jedrenjak sa pocetka filma.

Ti si prolupao.

Tex Murphy

Ovo je PROLAZNO i to jedino zato što sam prije toga pogledao onaj antifilm Juno.
Prije nego što kažem bilo šta o filmu, for d sejk ov obdžektiviti moram da napomenem da mjuzikl kao umjetničku formu ne mogu organski da podnesem i da smatram da ga treba zabraniti, a sve koji se njime bave baciti kao hranu psima lutalicama. Pojma nemam kome li je palo na pamet da pjevanje u filmu predstavlja dobru ideju, ali taj neko je sasvim sigurno bio umno poremećen. Dakle, ovo bi sve bilo znatno podnošljivije (mada ne i pretjerano dobro) da likovi normalno pričaju umjesto što pokušavaju da pjevaju. Fuj.
No, ako ono gore smatramo blatantnim subjektivizmom s moje strane (što je naravno potpuno neopravdano), fakat je:
a) da su pjesme često previše duge
b) da su vrlo nememorabilne i neinteresantne
c) da ih ima previše
i finally,
d) da glumci SLABO pjevaju.
Dalje - u filmu se skoro ništa ne dešava. Osim na početku i na kraju, kada se, kao što je već napomenuto, film pretvara u grčku tragediju or something. Što će reći da treba da trpimo otprilike sat i po ničega da bismo dobili payoff u vidu onih smrti na kraju. Ovde apsolutno nema materijala za cjelovečernji film, već radije za nešto što bi otprilike trajalo pola sata, najviše.
Incidentally, ubistva su takođe bezvezna i nemaštovita. Sjecni vrat, pritisni pedalu, otvori se pod, pade tijelo i to je to. I tako deset (ili koliko već) puta.
No, glumci su srećom odlični (mislim na Depa, Borata, Helenu i Rikmana), pa njihove pojave donekle vade stvar, što se ne bi baš moglo reći za onaj lezbo par. S tim u vezi, ovaj film je donekle groundbreaking, imajući u vidu prostor koji ljubav dvije žene dobija u jednom bajkovitom okruženju. Prvo smo imali transvestita De Nira u Stardust, a sad ovo.
Suma sumarum - ništa specijalno. Tim Barton nastavlja sa alterniranjem između odličnih filmova kao što su Betmen, Ed Vud, Uspavana dolina i Velika riba i proizvoda vrlo sumnjivog kvaliteta (Čarli i fabrika čokolade, ovo, užasni Mars napada).
Genetski četnik

Ghoul

na popboksu izašo vrlo loš text o svinji todu (neću reći 'prikaz' jer taj TEXT, taj NAPIS, to TRUĆANJE svakako nije prikaz).
http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6348

sad, to nije ništa čudno.

ali, malko mi čudno da su pop-cenzori propustili moju kritiku te 'kritike'...
:shock: