• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SVINJA TOD, od tima bartona

Started by Ghoul, 03-12-2007, 20:18:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Pitam se kolio bi mise film vise svideo da je muziku radio Elfman...
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

BladeRunner

crippled_avenger
QuotePogledao sam prvih deset minuta. I to jedva. I dalje nisam mogao. Ovo je užasno. Šteta.

Potpisujem, samo što je umjesto deset u mom slučaju bilo petnaest iz prvog puta, četrdeset iz drugog, i do kraja iz trećeg. Poslednji dobar film Tima Bartona se zvao Sleepy Hollow. Sve nakon toga je bilo donja granica podnošljivosti, a Sweeney je prvi koji je ispod te granice. Džoni Dep se polako, ali sigurno probija ka prvom mjestu moje glumačke šit liste, a čitav film je odglumio užasno, koliko god cijenio njegov raniji rad. Kad sam čuo 'There is no place like... LONDON' sa onim boranjem čela, podsjetio me na glumu bivšeg crnogorskog ministra kulture i upravnika CNP-a koji je u 'Zločinu i kazni' preglumljavao Raskoljnikova toliko da kad se hiljaditi put bacio na pod glavom, izašao sam iz pozorišta jer mi je bilo neprijatno da gledam toliki nekvalitet. Naravno, u 'Sweeney Todd' svi glumci su anemični, a tu je i zrno dopadljive avitaminoze. Džoni Dep je i frizurom, i pojavom rađen kao muška verzija Zlice od Opaka iz 101-og Dalmatinca. Njegovo pjevanje je očajno koliko god da neko snizi kriterijum. Čovjek falšira, visoke tonove hvata rokerski, ali ih hvata pogrešno, u pokušaju falseta koji nikada ne pređe u cičanje, ali nikada i ne pogodi ton. Ne treba da svirate deset instrumenata da vam slušanje ovog filma bude neprijatno za uho: glumci su ovdje birani na osnovu izgleda, a ne na osnovu glasa. Ama baš nijedan ne pjeva dobro. Kao vrhunac filma izdvajam duet njega i Helene Boam Karter kada uzmu prvi put sječivo. Znate zlatnu malinu? Njihov falš zaslužuje platinastu lubenicu za muziku. 'I steal you Joanna' song je još gori. Ako nedajbože ponekad slušate operu ili klasičnu muziku, ovaj film ćete da mrzite. Nego, mislim da je meni ovo palo relativno lako kako je palo ljudima koji su svirali ove instrumente. Pa onda pjevanje onog dječaka što ima plavu periku... boli i kad se sjetim. Svo vrijeme sam imao utisak da je ovo jedan veliki vic i da će se u jednom trenutku glumci okrenuti ka kameri i nasmijati, i da će ući i režiser u kadar te da će se i on nasmijati, i kamerman i scenarista i producent, da će svi ući u kadar i nasmijati se, ali ne - oni su smrtno ozbiljni od početka do kraja.

Šta može da vas privuče ovom filmu? Koliko vidim, neke privlači Bartonov vizuelni pečat (to je ona anemičnost i dopadljiva avitamoza odranije). Što se mene tiče, kad bi izvikana vizuelnost bila dovoljna ne bi ni gledali filmove već bi nam u bioskopima fino puštali Power Point prezentacije sa dobrim fotografijama. Uostalom, kome trebaju vizuelni filmovi (fraza je glupa taman koliko i postavka) sa piskutavim glumcima koji ne nude ništa drugo osim što imaju 'autorski pečat'? Taj pečat moje nenaviknuto oko kod Bartona vidi kao nedostatak inspiracije, repeticiju, izlapjelost, a moglo je da bude i samoparodičnost, da se uradilo sa stilom.

Na kraju ću samo napisati da se nadam da će ovo prekriti par tona teškog ruzmarina, snjegova i šaša kombinovano. Pozdrav i dabogda ovo propalo na DVD-ju, kad već nije u bioskopima.

P.S. Šta ovo radi u odjeljku horor?
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Ghoul

Quote from: "BladeRunner"P.S. Šta ovo radi u odjeljku horor?

:D  :D  :D

ponestalo nam podforuma za gotske splater mjuzikle!

administratore, oćemo odeljak za gotske splater mjuzikle! :!:
https://ljudska_splacina.com/

BladeRunner

Quoteadministratore, oćemo odeljak za gotske splater mjuzikle!

...i ladno pivo!  :!:

Sad mi pade na pamet, sproću filma, da bi mi se baš svidjelo da su se mušterije same ubijale žiletom nakon što čuju Džonija Depa kako pjeva. Pusti snovi, pusti snovi...

Tex Murphy

Nešto mi se čini da smo jedino ti i ja primijetili lošost pjevač(ic)a u filmu (vidjeti moj kratki revijev s prethodne strane). Mislim da je čak i autor originalnog mjuzikla bio impresioniran pjevanjem Helene Bonam Karter  :P

QuoteSad mi pade na pamet, sproću filma, da bi mi se baš svidjelo da su se mušterije same ubijale žiletom nakon što čuju Džonija Depa kako pjeva. Pusti snovi, pusti snovi...

Sjajno!  :!:  Zadrži tu ideju, nekad ćemo da je upotrijebimo, npr. kad snimimo prvi crnogorsko-bosanski horor mjuzikl (prebrojte sve pleonazme u ovoj kovanici) o Mersadu Berberu, šejtanskom brijaču iz Ulice Zelenih beretki.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: "Harvester"prvi crnogorsko-bosanski horor mjuzikl  o Mersadu Berberu, šejtanskom brijaču iz Ulice Zelenih beretki.

zakon statistike je neumoljiv: pre ili kasnije, u ovoliko pokušaja, MORAO si da najzad kažeš nešto duhovito!  :!:

BladeRunner

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Harvester"prvi crnogorsko-bosanski horor mjuzikl  o Mersadu Berberu, šejtanskom brijaču iz Ulice Zelenih beretki.

zakon statistike je neumoljiv: pre ili kasnije, u ovoliko pokušaja, MORAO si da najzad kažeš nešto duhovito!

Oduševljen sam predlogom za ovaj samoubilački slesher. Ti piši tekstove, a ja ću da radim muziku. Da li sam ikad spomenuo da sam svirao harmoniku u folkloru par godina? Ako jesam, nisam trebao :).

Kler_Vojant

Quote from: "Ghoul"

zakon statistike je neumoljiv: pre ili kasnije, u ovoliko pokušaja, MORAO si da najzad kažeš nešto duhovito!  :!:

Priroda nije pravedna ali je zato precizna.  :evil:

Alex

Sticajem okolnosti nisam još pogledao zadnja dva Bartonova igrana filma, ali rekao bih da T.B. nije snimio loš film.

Čak i ubedljivo najslabiji i na više nivoa promašen Planeta majmuna je sasvim gledljiv i umereno zabavan - prosečan film, gde je Barton, milom ili silom, a zarad love, napustio svoj autorski pristup - pečat i samo iznajmio solidnu zanatsku egzekuciju tankog scenarija.

Ostalo: odlični Betmen, još bolji Povratak (remek delo), sjajni Ed Vud, vrlo dobri Edvard i Hollow, duhovit i jedinstven Mars i isto takav nadrealni Big Fish.

Mnogi ljudi ne vole mjuzikle. Dabogda gledali filmove Vinsenta Minelija po ceo dan. :evil:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Ghoul

Quote from: "Kler_Vojant"Priroda nije pravedna ali je zato precizna.  :evil:

precizna?
reci to onoj deci kojoj blizanci rastu iz stomaka (da ne pričam o sijamcima), muškarcima u telu žene i ženama u telu muškarca, akromegalcima, albinima, itd. itd. itd.

let me tell you a few things about Nature: she's one sloppy, smelly bitch!
:roll:

cutter

potrebna je velika pazljivost, preciznost, neko bi rekao i ljubav da bi se to izvelo. pravednost je neupitna.

Alex

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street je najslabiji Bartonov film sa Džonijem Depom (moram priznati da sam uživao u Čarli i fabrika čokolade koji je baš po mom ukusu, a pre neki dan sam reprizirao i odličnog Ed Vud-a).

Ne da nemam ništa protiv mjuzikla, nego od kad gledam filmove pratim (i poznajem) ovaj žanr. Međutim, Sondhajmove pesme u ovom filmu svode se na nemelodično zapevavanje i jedino što ih čini podnošljivim su orkestracije. Kad tome dodam da su za mjuzikl bitni i koreografija i scenografija (gde se peva), a da u ovom filmu likovi uglavnom pevaju lagano hodajući "s noge na nogu" u mračnim prostorijama i da film,  pošto ovakve scene uzimaju dosta vremena, zbog toga, s obzirom na svoje trajanje, pati od manjka dešavanja, zaokruženi su nedostaci Svini Toda.

Vrline, pored podrazumevajuće scenografije i atmosfere za ovakvu priču i ovog reditelja su Bartonova režija bez greške, kao i glumačka ekipa Dep/Helen/Rikman & comp. i tanušna-bizarna pričica koja ipak uspeva da zainteresuje i uvuče gledaoce.

6/10
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Ja mislim da u tom "filmu" nema skoro ništa zanimljivo. Mislim, svakako ne volim mjuzikle, ali neki mogu da prođu zahvaljujući odličnim pjesmama (npr. Kosa). Ovde imamo gomilu loših pjesama (ili je možda jedna loša pjesma koja se ponavlja više puta?) koje pjevaju još gori pjevači. Uz dužno poštovanje prema Džonijevim i Heleninim glumačkim kvalitetima, sljedeći put kad čujem nekog od njih kako pokušava da pjeva, mislim da će da radi motorna testera.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alex

Harvester juri golu Helenu sa testeretom, dok Dep presečen leži,

Nije loše.

Джон Рейнольдс

Iliti - svet bez daljih nastavaka Pirata s Kariba... Hmm... Malo, ali samo malo, bolje mesto.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

HOROR PREDSTAVA
Tinejdžeri prerezali vrat sebi UŽIVO

dailymail.co.uk ,
07. 04. 2016

Nakon nekoliko meseci pripreme za školsku predstavu, učenici privatne škole "Sent Kerningen Kolež" u Oklandu na Novom Zelandu izašli su pred svoje roditelje i prijatelje da pokažu svoje glumačko umeće. Sve je delovalo sasvim u redu do trenutaka kada je na red došla scena u kojoj glumci treba sevbi da prerežu vrat. Umesto lažne krvi, binom je potekla krv učenika.

Kobna predstava je adaptacija mjuzikla "Svini Tod". Uprava škole uložila je mnogo truda i novac u produkciju da bi sve delovalo što uverljivije. Naručena je čak i posebna bina i upravo na toj bini dva tinejdžera prerezala su sebi vrat tokom. nakon krvave scene, učenici su prevezeni u bolnicu. Jedan od njih teže je povređen, ali trenutno su obojica u stabilnom stanju.

Tinejdžeri nisu imali nameru da zaista povrede sebe, a kako kažu u školi preduzete su sve mere da to toga ne bi došlo.

Oštrica kojom su prerezeli sebi vrat bila umotana i oblepljena srebrnom trakom, a kupljena je nekoliko meseci ranije u jednoj antikvarnici. Tokom nekoliko meseci koliko su trajale pripreme za predstavu korišćena je ista ta britva, ali nikada nije bilo nikakavih probelema, tvrde u školi.

I vlasnik antikvarnice u kojoj su kupljena britve potvrdio je lokalnim medijima da je osoba za koju veruje da je profesor u školi u kojoj se odigrala kobna predstava razgovarao osobljem antikvarnice o prikrivanju oštre ivice.

Dok se horor scena odigravala pred njihovim očima, u publici niko nije ni posumnjao da ono što gledaju nije gluma već stvarnost. Jedan od posetilaca rekao je lokanim medijima da su tek po završetku predstave čuli šta se zapravo dogodilo.

Ostaje nejasno da li je oštrica zamenjena u međuvremenu ili je skinuta zaštita. Policija je pokrenula istragu, pa se odgovori uskoro očekuju. Do tada, povređeni učenici ostaju u bolnici.

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/horor-predstava-tinejdzeri-prerezali-vrat-sebi-uzivo/xc2tlr4