• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bojkot mleka!

Started by DušMan, 05-12-2007, 14:40:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

QuotePotrosace je ovog vikenda, kao hladan tus, preseklo jos jedno poskupljenje.
U ionako praznu korpu juce su bojazljivo stavljali mleko po novoj ceni
dugotrajno kosta 80 dinara, a sveze, koga je na rafovima bilo u manjim
kolicinama, 62 za litar. Cena jogurta je u manjim trgovinama korigovana
na 82 dinara za litar.
Politika, 03.12.2007.

Monopol u proizvodnji mleka nam je naneo jos jedan udarac. Po cetvrti put za tri meseca mleko poskupljuje.

Sta mali covek moze da uradi protiv monopola!? Moze da ne kupuje MLEKO!

Niko od nas nece umreti ukoliko ne kupi mleko bar PET dana.

BOJKOT!

Ako su potrosaci Engleske, Nemacke, ... i zemalja sirom Evrope mogli da se organizuju, mozemo i mi u Srbiji!

Ne kupujte mleko od 10.12 - 14.12! Neka monopolisti vide da su oni tu zbog nas, a ne mi zbog njih!

p.s. Obavestite prijatelje. :) , prosledite link!

p.s.s. "Konacno, glupi patak se setio da zna da leti!"
Hvala blogeru sa kockicice

http://www.bojkotujmonopol.com/
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

džin tonik

Quote from: "DušMan"...
Ako su potrosaci Engleske, Nemacke, ... i zemalja sirom Evrope mogli da se organizuju...
jos kad bi to bila istina...

scallop

Quote from: "zosko"
Quote from: "DušMan"...
Ako su potrosaci Engleske, Nemacke, ... i zemalja sirom Evrope mogli da se organizuju...
jos kad bi to bila istina...
... bila bi to nova Internacionala!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

u austro-ugarskoj imperiji najskuplje dugotrajno mleko (1l) kosta 0.75 evra.
cisto ko informacija.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Cornelius

U Francuskoj se ispostavilo ove godine da nema dovoljno žita i mleka. Otkupna cena žita je naglo porasla, ali ne mogu poljoprivrednici da počupaju druge kulture i da zaseju žito takvom brzinom. Takodje, mleka nema, pa se sada deo mleka za čuvene francuske sireve uvozi iz belog sveta. Istovremeno je sve naglo poskupelo. Puter je ove godine poskupeo za 40 %. Potrošači, kao i uvek, pred televizijskim kamerama trabunjaju o prekidu upotrebe tog proizvoda, o bojkotu, i ništa se ne desi.

Što se tiče monopolista, to nije samo srpska tendencija, nego svetska. Konkurenti se ujedinjuju u tajne internacionale da bi uskladili uslove i cene. Prirodno, to je zakonom zabranjeno, ali para vrti di burgija neće. Onaj koji se usprotivi, biva potkupljen, pa im na kraju jede iz ruke.

Ja još nisam čuo da su evropski potrošači nešto bojkotovali, a još manje da se iko od njih udružio. Mislim da je to nemoguće, ne iz tehničkih razloga nego zato što - kupujem, znači postojim.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

mac

Ja pijem samo jogurt, jel se i to bojkotuje?

Kastor

Svi mlečni proizvodi. Ja sam čak odlučio da bojkotujem i krave, neću im dati da jedu.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Cornelius

Možemo mi da odemo čak i korak ispred Zapada, pa da bojkotujemo i travu koju jedu krave koje daju mleko od koga se pravi jogurt.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Alexdelarge

A narocito treba bojkotovati svete krave u Indiji.Proces beatifikacije krava  tamo  nije stvar  pojedinacnog  slucaja nego  serijske proizvodnje.Sta one umisljaju da su?Nesto izuzetno?A?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Merlin of Britain

e crap....da sam ovo video ranije....bojkotovao sam jogurt (a mleko ne pijem) 10 i 11, pa cu morati da produzim od 14tog do 17tog kao nadoknada...