• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Председнички избори

Started by Milosh-88, 12-12-2007, 21:24:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Milosh-88

Данас је председник скупштине Србије Оливер Дулић расписао председничке изборе, који ће се одржати 20. јануара 2008. године, а други круг се одржава 3. фебруара.

Занима ме кога бисте подржали уколико би сте изашли на изборе. Колико сам ја упућен кандидати ће бити следећи:

Борис Тадић - Демократска странка

Томислав Николић - Српска радикална странка

Велимир Илић - Нова Србија

Чедомир Јовановић - Либерално демократска партија

Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије

Кога би сте евентуално подржали од наведених кандидата.

Ја искрено не знам дал да изађем. Не волим ни Тадића а Богами ни Николића. На парламентарним изборима сам гласао за Демократску странку Србије, јер сам сматрао да су они најмање зло...

Tex Murphy

Hm, ko bi rekao da je Čedo Jovanović još na slobodi, mislio sam da postoje institucije koje se bave takvim slučajevima...

Ja sam već izbojkotovao predsjedničke izbore u Republici Srpskoj i to isto bih uradio i da živim u Srbiji.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alexdelarge

Misljenja sam da su svi nasi politicari hohstapleri,tako da vec odavno ne izlazim na glasanje...a i monarhista sam...po mogucstvu da ja budem kralj.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Milosh-88

Ја сам исто монархиста, највише бих волео монархистичко уређење државе.

Зато размишљам да гласам за Вељу Илића, истина има он своје мане и његова партија, али чињеница је да је Нова Србија монархистичка странка.

Радикале не сматрам десницом, већ левицом, та странка уопште није четничка како они кажу. Они себе сматрају четницима, а у својим редовима имају многе комунисте и оне људе који уопште нису десничари. Плус да не говорим колико су они пута мењали идеологију странке, некад су били десничари, некад левичари, значи по потреби.

Nyarlathotep

ja bih da strani okupator NAPOKON zauzme Srbiju, da stoku srpsku pozatvara u torove, i zavede kakav-takav red.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

PTY

One can argue da je deo sa torom već egzekjuted; danas možeš samo da plačeš nad onom frakcijom promila koja, po pravdi boga, zaslužuje air-lift na neko zdravije mesto.
(Ne da će se to ikad desi, mind you, dragi moj Njarla... skloni se sam...  :( )

Nyarlathotep

nisi svesna koliko predano radim na tome, i izboksovao sam situaciju. nakon sledeceg leta selim se za NYC, prepodne zaposljavam u nekoj kafani, a uvece part-time skolica, tj. Institute for Audio Research.

onda, sto se mene tice, mogu i Velja ili Seki da pobede.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

David

Bolje kontaj sto ranije, da te ne zakaci neka nova mobilizacija... ;)
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

marlowe

Uvek me je cudilo da postoje neki ljudi koji su spremni u inostranstvu da rade i prihvataju stvari koje im ne bi palo na pamet kod kuce, i to jos za sicu. Valjda onoj maksimi da je trava uvek zelenija treba dodati i da je g....o mirisljavije.
Licno, smatram da covek treba da ima sopstveni sistem prema kojem se vlada u svakoj situaciji.
Za predsednika - Tadic za tri klase iznad ostalih. (a bogami i iznad dobrog broja predsednika koje covek vidi po drugim zemljama. cega sve tu ima...)
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Cornelius

Quote from: "Milosh-88"Ја сам исто монархиста, највише бих волео монархистичко уређење државе.

Зато размишљам да гласам за Вељу Илића, истина има он своје мане и његова партија, али чињеница је да је Нова Србија монархистичка странка.

Vec zamisljam Velju kao Monarha Srbije. Verovatno bi prvo pobio sve Karadjordjevice (jebes konkurenciju), a onda bi sâm sebe krunisao za, ma sta kralja, za Imperatora i uzeo ime Bokasa II. Tako bi Srbija postala carevina - mala, ali Veljina.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Tex Murphy

Quote from: "Nyarlathotep"ja bih da strani okupator NAPOKON zauzme Srbiju, da stoku srpsku pozatvara u torove, i zavede kakav-takav red.

Amin!

Identično je primjenljivo na Bosnu.
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: "Nyarlathotep"ja bih da strani okupator NAPOKON zauzme Srbiju, da stoku srpsku pozatvara u torove, i zavede kakav-takav red.

Amin!

Genetski četnik

Ghoul

ja mislim da je ovo gore takođe primenljivo na Bosnu!  :!:
https://ljudska_splacina.com/

Cornelius

Quote from: "Harvester"

Amin!

Pa, zar u Bosni nije vec tako?  :o
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Milosh

Quote from: "Cornelius"

Amin!

Mislim da je ovo boldovano ipak ključna stvar...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Cornelius

Quote from: "Milosh"
Quote from: "Nyarlathotep"ja bih da strani okupator NAPOKON zauzme Srbiju, da stoku srpsku pozatvara u torove i zavede kakav-takav red.

Amin!

Mislim da je ovo boldovano ipak ključna stvar...

Slazem se. :lol:

Tex Murphy

Tačno, Miloš je u pravu. Stanje u Bosni je zapravo neka kvaziokupacija, odnosno ni tamo ni ovamo. Jes' da postoji taj visoki predstavnik koji ima tako neka bonska ovlašćenja i sl., ali i dalje postoje razni parlamenti, vlade, predsjednici i sl. koji samo crpe novac od poreskih obveznika. Dakle, ne samo okupacija, nego da se teritorija pripoji npr. Austriji ili nešto slično i da fino plaćamo porez nekoj civilizovanoj zemlji. Moj brat je jedno vrijeme planirao osnivanje terorističke organizacije pod nazivom Mlada Austrija koja bi se bavila atentatima na domaće političare i uspostavljanjem bezuslovne austrijske diktature na ovim prostorima, ali ti planovi nažalost nikad nisu doživjeli realizaciju.
Genetski četnik

lilit

Quote from: "Harvester"... nego da se teritorija pripoji npr. Austriji ili nešto slično i da fino plaćamo porez nekoj civilizovanoj zemlji. Moj brat je jedno vrijeme planirao osnivanje terorističke organizacije pod nazivom Mlada Austrija koja bi se bavila atentatima na domaće političare i uspostavljanjem bezuslovne austrijske diktature na ovim prostorima, ali ti planovi nažalost nikad nisu doživjeli realizaciju.

:cry:
ne, ne, ne...i nas biste upropastili.
glasacu protiv.

:lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Pošto je tema aktuelna, evo, da ne ode u pogrešnu stranu:

http://cvecezla.mojblog.co.yu/p-u-susret-predsedni269kim-izborima-kona269na-lista-kandidata/119242.html

Mojblog je u nekoj skroz idiotskoj test fazi i sve mi je pokarabasio fontove, al' kakav je tekst, ovo je još dobro...

Edit: Malo sam ga doterao...

Ubik

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"al' kakav je tekst, ovo je još dobro...
Edit: Malo sam ga doterao...

meho, dođavola, tvoja ignorancija se može meriti još jedino s tvojim neznanjem!

ali pošto ti je na isto već ukazao prvi komentator na blogu, ja ću se suzdržati, i reći samo: SJAJNO! IT'S FUNNY & SAD BECAUSE IT'S TRUE!

Alexdelarge

Quote from: "Harvester"Moj brat je jedno vrijeme planirao osnivanje terorističke organizacije pod nazivom Mlada Austrija koja bi se bavila atentatima na domaće političare i uspostavljanjem bezuslovne austrijske diktature na ovim prostorima, ali ti planovi nažalost nikad nisu doživjeli realizaciju.

Slazem se.I ja se zalazem za restauraciju Vizantijskog carstva i Austro-Ugarske monarhije...mada slazem se i sa Bernhardom Tomasom,koji kaze da su svi Austrijanci maloumnici...

Cornelius

Quote from: "Alexdelarge"
slazem se i sa Bernhardom Tomasom,koji kaze da su svi Austrijanci maloumnici...

Valjda zato što smi ih mi zarazili - duga granica vekovima, komšiluk, rakija, čvarci, seks bez prezervativa...

Alexdelarge

Valjda zato što smi ih mi zarazili - duga granica vekovima, komšiluk, rakija, čvarci, seks bez prezervativa...

Zaboravio si najbitnije:pihtije-nekakva zelatinasta masa sumnjive gastronomske vrednosti;mislim da do sada nije pouzdano utvrdjeno  od cega se zapravo prave i uveren sam, da TO nikad necu probati .Dakle pihtije,rakija i nacionalizam,cine smrtonosni koktel sa razornim dejstvom vecim od ucinka uvazenog gospodina C4;ako se tome doda jos i prasece pecenje ,eto belaja.Na vecitoj rang-listi predatora ovih prljavih zivotinja,Srbi zauzimaju visoko drugo mesto,odmah iza neprikosnovenog Obeliksa.

Cornelius

Quote from: "Alexdelarge"
Zaboravio si najbitnije:pihtije-nekakva zelatinasta masa sumnjive gastronomske vrednosti;mislim da do sada nije pouzdano utvrdjeno  od cega se zapravo prave i uveren sam, da TO nikad necu probati.

Grešiš što nećeš da probaš pihtije. Ja kao vegetarijanac, pa jednom godišnje se osladim piktijama. Inače, kao što si pretpostavio, pihtije se prave od delova životinjskog tela u kome ima, jelte, želatinske materije - svinjske nogice, teleće nogice, svinjske uši. Ah ja, das ist sehr gut.

Джон Рейнольдс

Ja sam jednom otvorio moje staro biračko mesto. Morao sam da proverim da li je ona kutija prazna (tad nisu bile prozirne) i da se upišem u neko sranje. Naime, vratio sam se kasno kući, preslušao album Cock Sparrera - Two Monkeys i shvativši da ću posle spavanja biti suviše mamuran da ustanem iz kreveta dok traje glasanje, odlučio da se odvučem tamo na otvaranje kapija. Nije to bilo naročito teško, biračko mesto mi je bilo odmah iza ugla.

Bio je to 24. septembar kada je izglasano nepoverenje Slobodanu Miloševiću. Igrom sudbine, tog datuma (samo ranije, perverznjaci nijedni!) rođena je moja supruga koju tada još nisam poznavao. Istog datuma, nažalost, rođen je i Pedro Almodovar. Poginuo Ijan Stjuart. Umro Paracelzus. I tako dalje. A sve ovo pišem jer sam pre nekoliko meseci, u nastupu iracionalnog besa, obećao jednoj koleginici da ću na sledećim predsedničkim izborima njoj u inat glasati za Nikolića i fotografisati papirić kao dokaz. Sad sam pred gadnom dilemom - pogaziti reč ili princip. A princip mi je da izlazim na sve izbore i činim listiće nevažećim, obično dopisivanjem kandidata i pisanjem iracionalnih haiku stihova. A reč je - reč. Iskreno se trudim da je uvek održim. Problem, zar ne?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

PTY

Well, ako se pisane izjave procenjuju po utisku koji ostave ili po razmišljanju na koje navedu – u tom smislu Mehin tekst je vrlo dobar tekst.

Mislim, moderan je, u svojim pop-kulturnim referencama na Oldboja. I ubedljiv, u svom meandriranju.

I urban je, u smislu držanja čitalačke pažnje svim tim ekstatičkim potenciranjem maštovite uporabe muških genitalija.

I duhovit je, naravno, na svom tinejđerritard šik-nivou.

A i dugačak je, brate, jelde, da ne bude kako se nema vremena kuckat sva ta silna slovca u apologiji dokolice.
Koja, kao što svi znamo, je epruvetica iz koje sva umetnost šiklja.

Eto.

Mogu mislit kako to ljudima imponira.

A ja ne znam šta me ovde više plaši: dali Miloš88 ili Meho Krljić.

U stvari, znam; to me zapravo i plaši.   :(

Mica Milovanovic

QuoteU stvari, znam; to me zapravo i plaši.

To je zato što živiš tako daleko. Da si ovde već bi se navikla...
Mica

Meho Krljic

Uzbuđuje me pomisao da nekoga plašim!111!!!!!111 Na totalno neseksualan način, naravno.

Inače, Ghoule, dođavola, mislio sam da si barem ti imun od ukazivanja na 'greške' koje su, rekao bih očigledne diverzije i aludiraju na opšte neznanje i kulturu kultivisanja predrasuda međ Serbima. Mislio sam da sam dovoljno preterivao da bude jasno da je, kao i Milorad Pavić, autor Srećnih Ljudi, Boljeg Života, Otpisanih i Tesne Kože, Ljuba Tadić, glumac i otac Borisa Tadića jedna (ne preterano) suptilna zajebancija...  :cry:  :cry:

Ghoul

meho, 100 mu gromova, mislio sam da ces bar ti shvatiti dasam to kazao samo zato da bih upotrebio frazu koja mi je zazvucala vickasto, o korelaciji izmedju tvoje ignorancije i neznanja, a indirektno i da bih se podsmehnuo tom komentatoru na blogu.

Meho Krljic

Presuptilan si ti za mene... Ali ipak ću ti dati da se pokrivaš mojim najomiljenijim ćebetom.

PTY

A ja?

Ja, koju u suptilnosti adutira jedino Lederfejs i najbolji cRRRnogorski književnik novog talasa - obojica tek za dlaku?

Gde je MOJE parče ćebenceta?

zoskoz

khm, kladim se da gul sada sav zgrcen drhti u nekom skrivenom/zasticenom cosku svoje jazbine.  :roll:

Meho Krljic

QuoteGde je MOJE parče ćebenceta?

Kad budeš TI dolazila u Beograd da spavaš kod Žike Kišobranca na gajbi onda ću rado donirati ćebe i za tu priliku!!!!! A do tada, mislim da bi DHL isporuka do juga Afrike iscrpla čak i moje obimne novčane rezerve. A i u Africi se ćebad sigurno uopšte ne koriste.

Meho Krljic

Update: sad sam se čuo sa Žikom i donacija ćebeta neće biti potrebna. Odlučio je da Ghoula greje na tradicionali način: rakijom, slaninom i (muževnim) zagrljajem.

DušMan

Ja sam Ghoula danas pripremio za Ziku. Ostavio sam ga toplog, veselog i vlaznog u drustvu sa Bobanom.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Cornelius

Quote from: "DušMan"Ja sam Ghoula danas pripremio za Ziku. Ostavio sam ga toplog, veselog i vlaznog u drustvu sa Bobanom.

Ko zna sta ce od Ghoula ostati posle Bobanovog odlaska.

DušMan

Sad kad to kazes... Boban jeste pominjao KOZNI povez za skoroizlazeceg Nekronomikona.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

angel011

Pa, dobro, i nakon toga će Ghoul biti u jednom komadu.
We're all mad here.

Ghoul

bre, odem s foruma na par dana i odma krenu klevete i blacenja na moj racun!

angel011

Šta je od rečenog kleveta i blaćenje?  :lol:
We're all mad here.

PTY

Quote from: "Meho Krljic"

Kad budeš TI dolazila u Beograd da spavaš kod Žike Kišobranca na gajbi onda ću rado donirati ćebe i za tu priliku!!!!!  

Oj! Jel' ti ovo suptilni eufemizam za malo morgen .....?

Kastor

Predlog zakletve predsednika
Piše: Voja Žanetić, 15. decembar 2007

Moja plata je moj jedini prihod. Nemam nameru da boraveći na mestu državnog funkcionera finansijski obezbedim svoje praunuke, rešim stambena i poslovna pitanja svojih poznanika, sledbenika, prijatelja i rodbine, niti da na bilo koji način nadoknadim to što me ljudi ranije nisu (dovoljno) slušali niti što me se do sada nisu (dovoljno) plašili.
Živeću od milion evra nagrade koju sam dobio tako što sam pozvao telefon 9191 i rekao gde se nalazi Ratko Mladić. Kad nas zbog toga prime u Evropsku uniju, neću zbog svojih zasluga tražiti doživotni mandat. Neću tražiti doživotni mandat ni u suprotnom slučaju, pogotovo ako je i taj slučaj od mene potekao. Zemljom kojoj sam na čelu neće se upravljati iz Haga, bilo da je tužitelj ili optuženi u pitanju.
Klub za koji navijam neće biti mojom zaslugom šampion tokom mog mandata. Ako ne volim fudbal, on neće propasti kao sport. Smatram da imam sličnu obavezu i po pitanju kulture i umetnosti.
Nemam omiljenu nacionalnu televiziju i neću na njoj nikad pevati glasačima omiljene pesme, niti na njoj pljuvati glasačima nesimpatične ličnosti.
Kakav god da je moj stav po pitanju religije, neću ga nabijati na nos onima koji imaju stav drugačiji od mene. Isto važi i po pitanju svake ostale ideologije. Pogotovo neću od svoje ideologije praviti religiju, a od sebe svemogućeg Boga.
Na predsednički mandat ne gledam kao na sredstvo za lečenje kompleksa. Ako me neki ljudi generalno, ili mnoge žene posebno, nisu voleli do sada, smatram da postoje objektivni razlozi da to tako i ostane. Komplekse manje vrednosti takođe neću rešavati koristeći svoju funkciju za dokazivanje da sam pametniji i rečitiji od svih ljudi na svetu. Predsednik je za mene posao kao i svaki drugi.
Predsedničko mesto neću koristiti za promociju moje partije na lokalnim i parlamentarnim izborima, niti za uspostavljanje doživotne pozicije neprikosnovenog partijskog lidera, za koga postoje samo reči hvale i ljubavi među kadrovima koji imaju želju da napreduju u stranci.
Neću se voziti automobilom sa zatamnjenim staklima. Ako su me ljudi onoliko gledali na plakatima i ako me stalno ima u Dnevniku, nema potrebe da se krijem u saobraćaju. Nadalje, automobil iz moje pratnje neće sirenama plašiti okolinu, a moj vozač će poštovati saobraćajne propise. Džip i helikopter ću izbegavati kao prevozna sredstva, makar seo u GSB autobus i Jatov avion.
Kada budem obilazio počasni stroj garde neću izgledati kao da sam samo i jedino to celoga života hteo i želeo, već će se videti da imam poštovanja prema ljudima koji sigurno imaju pametnija posla, nego da me sa puškama u rukama prate pogledom dok lakovanim cipelama habam crven tepih.
Ako nisam imao poroka u životu, neću ih dobiti ni za vreme predsedničkog mandata. Ako jesam, koji god da su, prestaće danom stupanja na dužnost. Ako moji poroci ne mogu da prestanu, moj mandat ne može da počne.
Neobavešteni posmatrač neće moći da prepozna koji ljudi iz moje pratnje su telohranitelji posle maksimalno jedne sekunde i neće mu trebati minimalno jedan minut da ih prebroji. Koeficijent inteligencije ljudi iz mog obezbeđenja ne sme da bude manji od obima ramena. Onaj telefonski gajtan što im viri iz ušiju ću zameniti nečim tehnološki savršenijim.
Svaki sastanak sa bogatim i/ili uticajnim ljudima biće radni i to takav što ćemo zajedno posećivati ljude koji nemaju novca, nekretnina, funkcija i veza.
Tokom mandata neću izgovoriti termin "bivši režim", na kog god se to odnosilo, osim ako se odnosi na mene.
Sastanci koje imam u svom kabinetu će se snimati i iza njih će ostati pisani trag. Sastanaka koji nisu u mom kabinetu biće najmanje moguće i svi će biti isključivo u državnom interesu. A američkog i ruskog ambasadora primaću isključivo zajedno.
Slušaću svoje savetnike. Broj savetnika će biti ograničen mojim fizičkim kapacitetima slušanja. Modnim savetnicima ću zabraniti da me oblače kod šanera.
Ovo sa Kosovom ću nekako da rešim. I to praktično, a ne samo u teoriji. Kako ću to da učinim, ne znam ni sam.
Istorija Srbije i istorije ostalih zemalja tretiraće me na isti način.
Buduća pokolenja će me pamtiti. Po dobru.
Biću normalan i razuman čovek tokom celog mog mandata.
Zaklinjem se da ništa nisam slagao u ovoj zakletvi. Čak ni to da ja postojim.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

Quote from: "libeat"
Quote from: "Meho Krljic"

Kad budeš TI dolazila u Beograd da spavaš kod Žike Kišobranca na gajbi onda ću rado donirati ćebe i za tu priliku!!!!!  

Oj! Jel' ti ovo suptilni eufemizam za malo morgen .....?

Ne, zaboga, zar ja delujem kao neki pritvorni cinik???

PTY

Ne.
To nikad nisam mislila o tebi.
(al' se ipak trebalo proveriti, non de les, đst in kejs... duvanje i na 'ladno, valjda...  :wink:)

Meho Krljic

Pa,da, "ko se jednom o mlijeko opeče, i u jogurt duva". Mada ne znam ko se ikad opeko o mene, pa ja sam potpuno bezopasan stvor.

David

Gori si od Pere Lukovica sa ovom tvojom analizom predsjednickih koNJdidata...
Srecom pa nisi sire relevantan 'opinion maker' (izuzev ovog foruma i MySpace-a), pa da te zbog analize proganjaju zle medijske oshtrokondze i papani, te prompotno izopce iz tzv. 'medijskog prostora' (frekvencije te-i-te, kako azbucne tako i abecedne).
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Meho Krljic

Ma kakvi. Na listi najduhovitijih i najoštrijih blogera ja sam verovatno negde pri dnu donje polovine. Ovo je samo isprđivanje da prođe vreme.

PTY

Mnogo se ti bre uzdaš u onu narodnu "ko prizna - pola mu se prašta".   :lol:

Meho Krljic

Ma ne očekujem ja da mi iko prašta, samo oću da budem siguran da niko ovde ne pomisli da sebe shvatam preterano ozbiljno.