• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Plut

Ne, ne, ne, Čist komunizam: Radiš koliko možeš, uzmeš koliko ti treba.

Hobit

Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Loni

Scallop, to što je kod nas neki gazda somčina pa ucenjuje radnike, ne znači da je čitav poznat ekonomski sistem treba da pustimo u crnu rupu.

Kapitalizam nije sistem ,,kako se gazdi prohte'' već uređeni koncept sa svojim jasnim pravilima i pravima radnika.
  Na zapadu, u uređenim demokratijama godišnji odmor MORA da se koristi upravo zato da neki gazda ne bi ispod žita negogo nagovarao.
  Inspekcije idu od firme to firme i proveravaju da li je godišnji odmor korišćen.

To što je kod nas sve to samo na papiru, a korumpiranost je takva da bogat gazda može da potplati inspekciju ili joj zapreti samo govori o tome kako se zakoni sprovode.

Prosto me zabavljaju ovdašnji antikapitalisti s nekakvom bajkovitom tezom da svi treba da se pobunimo protiv datog poretka, a da pritom alternativa nikad i nigde nije postojala, a da je funkcionisala.
  (SFRJ je takođe imala tržišni monopol. Prodavala sve proizvode nesvrstanim zemljama. Pola Nigerije nosilo je vranjske cipele ,,Koštana'')

Inače ja ne mislim da će policija i kada na to bude imala pravo pregladati sve naše internet prepiske i prisluškivati nam sve razgovore. Čitanje poruka milionima ljudi bilo bi nemoguće, a i nepotrebno.
  Oni će uz posebne naloge otvarati mejlove sumnjivih ljudi, koji su pripadnici nekakvih mafijaških klanova i slično.
  Ili sam ja možda naivan pa u to verujem.

S pozicije čuvanja privatnosti, Meho je u pravu jer se svako oseća jako glupo što neki islednici imaju pravo da ti ulaze u privatne prepiske.
  Međutim s pozicija čoveka, koji je žrtva ,,tajnog mafijaša'', ovo može biti jako dobro. Ako ti mafija kidnapuje nekog, ako ti preti putem sms-a, preko tajnog mejla, možda je bolje da ih panduri uhvate dok nije kasno.

varvarin

Quote from: Lomljavina on 01-07-2010, 12:25:08
  Inače ja ne mislim da će policija i kada na to bude imala pravo pregladati sve naše internet prepiske i prisluškivati nam sve razgovore. Čitanje poruka milionima ljudi bilo bi nemoguće, a i nepotrebno.
  Oni će uz posebne naloge otvarati mejlove sumnjivih ljudi, koji su pripadnici nekakvih mafijaških klanova i slično.
  Ili sam ja možda naivan pa u to verujem.

Ti i dalje MISLIŠ da će ovo, NE VERUJEŠ da će ono...
Doroti, nismo više u Kanzasu, veruj mi.
Firma u kojoj radim učestvuje na tenderu, da određenom provajderu mobilne telefonije prodamo opremu (naravno, američku) - servere za arhiviranje SVIH komunikacija, bar 12 meseci. I softver za pretragu.
Toliko o privatnosti.
Ali kako rekoše, pošten čovek nema šta da krije...
Pozdravio te Dž. Orvel.

Meho Krljic

Lomljavina ima određenog prava ovde. U smislu da je jasno da bi za pregled prepiske/ prelsušavanje razgovora jednog čoveka bila potrebna, šta ja znam, dva službenika, kada bi se to radilo "peške". Ali ovde je stvar u tome da se ne radi peške i da se operater zakonski obavezuje da čuva SVU moju ili tvoju prepisku godinu dana unatrag. Onog momenta kada ja, recimo, poželim da ukažem na korupciju ili ucenjivanje u bezbednosno informativnoj agenciji, oni će da izvade poslednjih godinu dana moje korespondencije, provere sa kim sam pričao, otpuste čoveka iz svojih redova koji mi je otkrio kompromitujuće podatke, unište sve relevantne dokumente i prave se ludi nma kraju. To jejedan mogući scenario.

Stvar je, da razjasnim, u tome što u "normalnoj" državi prisluškivanje/ presretanje komunikacije počinje SA sudskim nalogom. Ovde je od trenutka naloga moguće uraditi presretanje retroaktivno, dvanaest meseci unazad što te automatski čini ranjivim, kako tebe, tako i ljude sa kojima si do tog trenutka bio u kontaktu. Dakle, ovo policiji ili BiA-i daje, da kažemo, nepoštenu prednost, supermoć putovanja kroz vreme i retkonovanja nepovoljnih (po njih) događaja.

varvarin

Jel to znači da moja privatnost nije narušena, i da treba da se osećam fino?
Mislim da je jebena privatnost jebeno narušena!
Isto tako u Britaniji, Americi...
Samo što ovde portparol DS, braneći nacrt zakona prd Skupštinom, kaže: Ponekad policija ne može na vreme da dobije sudski nalog, zamislite na primer vikendom!
:evil: :P :evil:

Hobit

Ljudi, čemu panika?
Policija je i do sada koristila sofisticirane uređaje, imao sam prilike da vidim takve od kojih ti se kosa diže na glavi.
Uopšte im nije potreban nikakav zakon, to je ''bacanje koske''

Evo samo nekoliko uređaja koji se mogu kupiti u slobodnoj prodaji, i koji su dreš u odnosu na ono što koristi policija i DB (ili Bia - ko je na šta navikao  xfrog)

http://www.balkanskispijun.com/gps-traker.html

http://www.wix.com/BUBICE/BUBICA%20BUBA%20MIKROKAMERA%20SPIJUN%20SPY%20STUDENT/PROIZVODI

varvarin

Quote from: wg on 01-07-2010, 11:32:41.A vidiš,mene baš i ne interesuju baneri,al bi zato volo znati koje će sve barabe da mi babraju po Inboxu i zašto.Tu sam već spreman da se uzajamno lemamo!

Tako nekako i ja mislim.

Meho Krljic

Nije stvar u tehnogiji, Hobite, jasno je da ona postoji. Stvar je, kako već izvesno vreme ponavljam, u nefunkcionalnom pravosuđu ove države.

pokojni Steva

Nema tu veze funkcionalna država ili ne,svetski je trend rapidnog umanjivanja ljudskih sloboda.Izgleda je Serbistan jedino ovde prigrlio 'moderne' tekovine na prečac.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Loni

Meho je u pravu. Prevideo sam da danas prisluškivanje ne ide ručno (više bi onda bilo zaposlenih nego posmatranih) već mašinama. Onda se sve to može uraditi za relativno kratko vreme.
  Mada, ako ćemo iskreno što kaže Hobit sve to se radilo i ranije, samo što će sad imati pravnu osnovu.

Sad ću vam ispričati slučaj s ljudima, koje lično poznajem. Dakle nije reč o nekakvoj urbanoj legendi već o paru, kojima se (mada više nisu zajedno, niti je ona u zemlji) javljam na ulici.

Afera ,,Ljubomorna Crnogorka''

Priča datira iz 2007.
  Moj poznanik je, posle nekoliko meseci zabavljanja sa studentkinjom iz Crne Gore odlučio malo da osveži seksualni život i zakaže dejt s drugom curom. Zakazao joj je u određeno vreme sastanak na Trgu Republike, ali upravo u tom času, iza spomenika konja, izletela je njegova devojka.
  On se prenerazio. Potpuno zbunio pred obema, smandrljao i morao da pobegne s lica mesta. Ne sećam se kako se opravdao.
  Posle dvadesetak dana putem interneta zakazao je dejt s novom udvaračicom. Ovog puta našli su se ispred kafića na periferiji. Nije prošlo ni pet minuta od kako sedoše u kafić, ponovo se pojavila njegova Crnogorka mahnuvši im smešeći se kao kuče Dragoljupče.
  Momak je skoro doživeo infarkt. Ponovo blam. Nova udvaračica lupila mu je šamar, optuživši ga da im namešta svingerstvo i pobegla. Shvatio je da bi sve ovo bilo isuviše retko da bi bilo slučajno.
  Raskinuli su, a ona mu je besno priznala u čemu je fora.

Imala je rođaka, starog dužnika (letuje kod nje), zaposlenog kod mobilnog operatera, čiju je karticu dečko koristio. Rođak je najpre odbijao, ali, na kraju je morao da popusti i ispuni joj želju, a to je bilo predavanje papira s mobilnim porukama s njegovog broja. SMS-ovi se čuvaju do 3 dana.
Tako je znala i kad i gde i s kim.

E, ako je ona, koja nije službenik MUP-a i DB-a, uspela da potegne veze u špijuniranju, šta očekivati od viših instanci.

Crnogorka je u međuvremenu raskinula mnogo veza s Beograđanima, da bi se na kraju se smuvala sa Slovencem, koji je došao radi provoda u Beograd. Diplomirala je i preselila se kod njega u Ljubljanu.
   Eto šta nas čeka u budućnosti.
   Da bi sačuvao ugled, dostojanstvo i vezu kod ,,jakih ženskih'' jedino da koristiš karticu strane države.

Hobit

Quote from: Meho Krljic on 01-07-2010, 13:04:14
Nije stvar u tehnogiji, Hobite, jasno je da ona postoji. Stvar je, kako već izvesno vreme ponavljam, u nefunkcionalnom pravosuđu ove države.

Stvar je, Meho, u tome da država koristi ''metode'' na onima koji su joj interesantni.
Da li ti stvarno misliš da je u tim službama neko toliko zaludan pa će da kopa po tvom inboxu...?

varvarin

Inače, Meho je u pravu, tema koliko hoćete.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/123792/D.+Mihajlovi%C4%87%3A+Beba+Popovi%C4%87+vodio+paralelnu+vlast.html

D. Mihajlović: Beba Popović vodio paralelnu vlast  (30.jun 2010.)
Bivši ministar policije Dušan Mihajlović ponovo je danas na sudenju optužio nekadašnjeg šefa biroa Vlade Srbije za informisanje Vladimira Popovića Bebu da je sa tog mesta, zajedno sa kriminalnim strukturama u državi, vodio paralelnu vlast mimo Vlade i DOS-a.

akcenti iz teksta:

...Mihajlović je na suđenju, na kom Popović nije prisustvovao zbog,kako je rečno, poslovnih obaveza u inostranstvu, pročitao delove knjige u kojima Popović govori o sastancima sa nemačkom obaveštajnom službom koja se brinula za Đinđićevu bezbednost, kao i sa predstavnicima engleske ambasade u Beogradu.

...Beba je, prema tvrdnjama Mihalovića, zajedno sa Buhom i Čumentom odlučivao o postavljanju visokih policijskih i bezbednosnih kadrova - po Ulemekovoj želi - Boška Buhe, Milorada Bracanovića i drugih.
"Cela ova knjiga svedočenja dokazuje moje tvrdnje da je paralelno sa DOS-om i kasnije Đinđićevom vladom postojala vlast (bez znanja DOS-a i Vlade) i tajni politički život u kome su glavni akteri bili Popović, Buha, Ulemek i drugi kriminalci", rekao je Mihajlović.
Njih trojica su, kako je naveo, donosili vrlo bitne odluke o postavljanju kadrova, sa nemačkom službom bezbednosti Popović je razgovarao o Đinđićevoj bezbednosti bez njegovog, odnosno znanja policije...

..."Pravi inspirator i organizator tog sastanka bio je Popović. Mafija ne sluša nikog drugog osim svog šefa, takvi ljudi se ne odazivaju na bilo čiji poziv niti idu svakome na noge. Ne zelim i neću da verujem da su mafijaši slušali Đinđića, a da je Beba bio kurir. Moj zaključak je da je Beba bio šef i da ih je on spajao sa Đinđićem", kazao je tada Mihajlović iznoseći odbranu na ovom suđenju u januaru prošle godine.

varvarin

Quote from: Hobit on 01-07-2010, 13:27:27

Stvar je, Meho, u tome da država koristi ''metode'' na onima koji su joj interesantni.
Da li ti stvarno misliš da je u tim službama neko toliko zaludan pa će da kopa po tvom inboxu...?

Tako je, pošten čovek nema šta da krije!

Hobit

Quote from: varvarin on 01-07-2010, 13:33:58
Quote from: Hobit on 01-07-2010, 13:27:27

Tako je, pošten čovek nema šta da krije!
Da.
Zavisi od toga po čijim merilima...
Ja nikoga nisam ubio, nikome ništa nisam ukrao... ''Pošten čovek'', jebeš ga...
Ali, moj stari kućni broj je bio ''na merama'' od polovine '98 do polovine 2003. godine... I stara i nova vlast...
A, upoznao sam i čoveka koji ga je, neko vreme, ''slušao''
Jebiga, može i ''bez zakona''

Mislim da je bolje ''sa zakonom''

Loni

Uh Varvarine, ti si se baš zaleteo protiv ,,drugaša''.

Nije mi jasno kako to Beba Popović može da vodi paralelnu vlast u Srbiji?
Kako to funkcioniše?
Postoje li ministri, koji njega slušaju, policija, koja prima od njega naređenja?

Jedino što se vidi iz ove Mihajlovićeve izjave je to da je Popoviću, kao bliskom saradniku Zorana Đinđića bilo omogućeno i kao profesionalcu, bilo omogućeno da uđe u neke strukture bezbednosti radi SPASAVANJA Đinđića.
  On je jednom javno i rekao daj e dobio informaciju da će Zoran biti ubijen, pre nego što se to desilo i da je reč o ruskoj službi, koja je veoma moćna u Srbiji (Drže i Kurir), kojima ne odgovara okretanje Srbije ka zapadu.
  Obrenovići su takođe likvidirani u godini kada su se okrenuli od Rusije ka germanima (Austrougarskoj). U to vreme Srbi su bili očajni što su Rusi u srpsko-bugarskom ratu stali na stranu Bugara.
  Iza Apisa, kao i iza Gavrila Principa stajale su proruske struje, koje su postavile i trojac: Milošević,Šešelj i Koštunica u cilju sprečavanja zapada da proširi uticaj na delu sveta, koji Rusi smatraju svojom važnom interesnom zonom.

Ruska državna televizija je i rekla da je Đinđić dobio ono, što jei  zaslužio, tako da se zna s koje strane je poslata strela.
  Optužiti za ubistvo prozapadnjaka takođe druge prozapadnjake (Bebu, Čedu) je
nad nebulozama nebuloza.

Šteta što su Rusi skinuli to s youtuba.
Dobro se sećam emisije. 5.oktobar nazvan je rušilačkim demosntracijama protiv heroja, a Đinđića je po njima stiglo ono, što je i zaslužio.
 I to je otvoreno pričala jedna državna televizija.

http://www.vesti.rs/Svet/Zoran-Djindjic-na-nisanu-kanala-Rusija.html

Smetaju ti ,,drugaši'', a ne Rusi koji su nas toliko puta podmetali protiv zapada, koji kriju naše prestupnike: Miru, Marka Miloševića, Karića...
  Jes da je Mira deo režima, koji su nam Rusi i instalirali, ali skrivanje nje i Marka govori o tome, koliko oni ne poštuju ovu banana državu i koliko mare za njene poternice i zakone.

Hobit

Vladimir Popović je posebna priča...
Ali..
Poenta je u

Quote from: varvarin on 01-07-2010, 13:29:37
...kazao je tada Mihajlović iznoseći odbranu na ovom suđenju u januaru prošle godine.

varvarin

Lomi, jel se sećaš kad ono Hamlet kaže prijatelju:
"Ima mnogo stvari i na nebu i na zemlji, prijatelju Horacije, o kojima tvoja premudrost i ne sanja..."

Loni

To se isto može reći i za tebe/vas (Pošto pamtite hrvatsko proljeće, hajd da persiram).

Jedino što vidim iz Vaših postova je teranje vode na svoju vodenicu.
Nesumnjivo da ste PRVAŠ (prva Srbija), dakle RUSOFIL (u političkom pogledu, pošto sam u književnom pogledu rusofil i ja).

Ono, što oličava političke rusofile je da su njihove vrednosti: pravoslavna ideologija kao jako značajna stavka, konzervativizam, antizapadnjaštvo, sumnja u važnost političke korektnosti, ljudskih prava, sumnja u EU.

Kao takvima smetamo vam mi - drugaši - jer se mi zalažemo za nešto sasvim drugo. Baš za evropske vrednosti, ljudska prava, mondijalizam nasuprot nacionalizma...

Kad god prepoznate da je neko Evropejac odmah se aktivira centar za hejt, za pronalaženje kojekakvih rupa, mana...

Ja jedino ne znam šta je poenta?
   Ako je poenta da budemo u kontri od EU i svih naših suseda i da budemo ruska kolonija, ok, ali to smo sve već imali tokom 90-tih, pa čak i kasnije, dok je Koštunica vladao.

I Sloba i Šešelj i Koštunica bili su đaci Moskve sa zadatkom ,,brane'' širenja EU i njenog rasturanja iznutra.
   Ako vam se svidelo to vreme i ta ideologija, onda ok. Samo terajte, a ti Evropo putuj.

I nemoj da se foliramo da Čeda Jovanović, Latinka Perović ili Korać nekom smetaju jer su navodno mafijaši ili koketiraju s mafijom.
   Da je tako bili bi pohapšeni odavno, a veze s mafijom imaju svi. U ovoj državi mafija je vladala i moraš s njom da pregovaraš pre demonstracija 5.oktobra i pre predaje optuženika Hagu da bi se uopšte i nešto završilo pre krvoprolića. Do skoro su držali sve.
   Ti ljudi vam kao što i sami znate smetaju što su ZAPADNJACI!

Zato što u njihovom konceptu Srbina budućnosti nije retrogradni domaćin a la Velja'', koji pije, psuje, tuče ženu, a popu ljubi ruke, već Srbin gospodin, koji će ovladati političkom korektnošću, poštovati i ženu i Roma i Albanca i komšiju geja, koji će nauku ceniti više od religije, koji će biti vredan i čiji će proizvodi biti konkurentni na svetskom tržištu.

varvarin

U mnogo čemu se slažem s tobom, verovao ili ne!
I nemoj mi persirati, ovako se osećam mlađi.
Odakle da počnem? Ateist, ne ljubi popu ruku, ne gleda FARMU, želi da radi i živi od svog posla, a ne od budžeta i državne milostinje (Udelite bednom!), ostavio iza sebe deo mladićkih ideala o socijalizmu. Ne, ni najmanje se ne stidim toga. Jedino vidim da je istorija skrenula na drugu stranu. Ne zaboravi da je Čerčil rekao da svaki PRAVI čovek u mladosti mora da počne kao komunista, a u starosti završi kao torijevac.
To što sam ateista ne sprečava me da uvažavam sve komšije i ostale, i komšiju geja (ma i da ga jebem, ako je tužan!), i neverovatno - iako nisam pobožan, gadno me nervira omalovažavanje vere mojih predaka. Nervira me, iako sam nevernik, da pravoslavlje zapišava ko stigne. I možda će te iznenaditi, jedan od moja dva sina je vernik. U to se nisam mešao.
Rusofil jesam. To je nešto što nije stvar računa nego se nosi u sebi - ili jesi, ili nisi.
Pošto radim prilično sofisticiran posao, poverovaćeš mi da vizija moje Srbije nije Srbija Velje domaćina, i kolektivnog zaglupljivanja PINK televizijom.
Ali.
Ali isto tako, moja Srbija nije ona gde prvo dam dupe da me svi jebu u ime denacifikacije, da me oslobode od vrednosti za koje sam bio u zabludi da su VREDNOSTI.
Meni nećeš prodati priču o mesijanskoj ulozi Zapada. Imam dovoljno sopstvenih vrednosti (nažalost, nove generacije sve manje obraćaju pažnju na to - jebo pretke, kome oni trebaju, važno da nema viza, da putujemo u Evropu bez vize!)
I apsolutno sam nezgodan kad neko priziva bombardovanje moje zemlje, e da bi mene uljudio.
I stoji ono što sam rekao za Ameriku - Kosovo nije njihova njiva, moja je i ostalih ODAVDE, i zato im želim to što im želim.
A da li si načuo da je Đinđić stradao otprilike u isto vreme kad je pokušao da preokrene nešto u odnosu Evrope prena Kosovu? A čovek s kojim se sreo nekoliko puta pred smrt, da razmene mišljenja - bio je Dobrica Ćosić.
Potraži.
Svega ima na Internetu.
I za tvoju informaciju - Sloba nije imao pomoć Rusa, sjebao se kad je tamo 1991, ako ne grešim, požurio da prizna puč koji je izvela grupa ruskih čvrstorukaša, protiv Gorbačova. Puč se održao dva ipo dana - a Sloba je bio jedini koji je pučistima poslao telegram podrške. Jeljcin mu to nikad nije oprostio.
Puno ti previđaš stvari.
A jedna od onih pički, koju braniš, nije govorila bilo kome, nekim idiotima, nego je po prirodi svog posla, svoj zahtev za intervenciju protiv Srbije poslala na vrlo nadležna mesta. Ne pokušavaj da je braniš rečima: pričala, eto tako, nekima... U moje vreme, to se zvalo izdaja.
Ima toga još.
I nek te ne čudi ovo što priča Mihailović, to je vrh ledenog brega.
Da skratim - možda možemo da se nađemo na pola puta. Ja ne maštam o Velikoj Srbiji.
Ovo je dvadest prvi vek, a Ćosić je to odlično rekao:
"Svet za koji sam se borio, nije nastao.
Svet u kome sam živeo, nestao je.
Ja sam čovek dvadesetog veka, a on je završen."
Jesam za modernu Srbiju. ali onu koja se seća svojih korena, svojih heroja, i ne baca to u blato. Jer , NIKO U EVROPI, TO SVOJE ne baca u blato.
U protivnom, sve pokriva blato.

džin tonik

postoji jedna bitna razlika izmedju rusije i srbije. rusija ima odlicnu i ucinkovitu avijaciju. dok srbija nema nista, apsolutno nista vrijedna spomena u tom najbitnijem segmentu. nikakve uspjehe, zero. ni tehniku, ni ljudstvo. a to je presudno u danasnjim sukobima.
ne vjerujem ni da bi bili u stanju uspjesno prasiti komarce.

varvarin

Srećo moja, danas nisi u formi!

džin tonik

rusima se ne bi desilo da im uniste zrakoplove vec na zemlji. da se ne usude ni uzletiti. bar jedan.

varvarin

Zato volim Ruse!! xcheers

Hobit

Quote from: Cognosnitum Vulgaris on 01-07-2010, 15:35:15
postoji jedna bitna razlika izmedju rusije i srbije. rusija ima odlicnu i ucinkovitu avijaciju. dok srbija nema nista, apsolutno nista vrijedna spomena u tom najbitnijem segmentu. nikakve uspjehe, zero. ni tehniku, ni ljudstvo. a to je presudno u danasnjim sukobima.
ne vjerujem ni da bi bili u stanju uspjesno prasiti komarce.

Ovo za komarce si u pravu   xrofl

Loni

Prvo - ne treba osobu, s kojom se ne slažemo ili kojoj osporavamo karakter, inteligenciju nikad nazivati PIČKOM.
To u korenu ima potcenjivanje i omalovažavanje čitavog ženskog roda.

Ako je neko kukavica, onda mu kažeš kukavica. Izdajnik = izdajica, ali nije fer prema ženama da to poistovećujemo s ženskim atrubutima: (pička, pizda, ženetina itd).  Kod muškaraca nemaš augmentativ ,,muškarčina'' ili ,,mužjačina'' u negativnom kontekstu, a termin ,,kurac'' se koristi samo za glup, što ipak nije tako gadno kao beskarakteran i kukavica.

1) RELIGIJA
  Ovde retko ko ponižava. Samo 7 % građana Srbije su ateisti.
Ja umesto ponižavanja vernika jedino što vidim je borba za puki opstanak. Za priznavanje ETIKE (filozofske discipline) kao nauke o moralu, a ne hrišćanstva. Za poštovanje demokratije i sekularne države, kao i ljudskih prava, koje religije indirektno najviše i krše.
Nije mi jasno kako može da se uočava napad na nešto tako većinsko, a to je 93 % vernika, a 89 % pravoslavaca u zemlji. Kad je to manjina mogla da ugrozi većinu? Kad buemo bili kao Švedska (preko 50 % ateisti, e onda će možda biti druga pesma)

2) Teorija da se Đinđić promenio oko odnosa o Kosovu je nešto o čemu sam slušao non stop. Na more je bilo emisija, koje su to demantovale.
Na more govornika, koji su rekli da je to čisto skretanje sa pravog otkrića.
NIJE ISTINA da bi Đinđić bio za to da se odreknemo evrointegracija samo zato da bismo i dalje imali ILUZIJU da gospodarimo nad Kosovom!
Ne postoji nijedan takav njegov govor, nijedan stav...
Nije jednostavno tačno!
Takve stvari su izmišljene da zavaradju trag. Pre ubistva Đinđić je dobijao aplauze po Austriji, Nemačkoj, po Bosni upravo politikom mira.
On da je hteo srpsko Kosovo po svakoj ceni pa bio bi to i 1999. godine i ranije, a sad će baš da se promeni pred ubistvo. GLUPOST I PODMETAČINA!

3) RUSOFILIJA
je veštački nametnuta u Srbiji.
Ček se sve više ispostavlja da je i prapostojbina Slovena bila između Slovačke i Ukrajine, a ne kod Volge.
Nije to stav - ili je imaš ili ne nemaš - nego ili si naseo (kao predhodne generacije) ili nisi!

Srbija je jednostavno oduvek bila ruska kolonija. Mala pravoslavna prćija, koju su Rusi uvek kontrolisali preko svojih produženih ruku.
Od kako je ovom narodu nametnuto pravoslavlje, Rusi su kao ubedljivo najveći pravoslavni Sloveni dobili priliku da kontrolišu i Srbiju i Bugarsku i Crnu Goru mnogo lakše nego što bi to bio slučaj s katoličkim Slovenima (Poljacima, Hrvatima ili Česima).

Stalno su kontrolisali srpske pokrete i poteze, ALI... nije baš sve išlo glatko.

Mogu Srbi da se ubiju od ljubavi prema Rusima, ali se zna ko je od troje slovensko-prtavoslavne dece najznačajniji majčici.
Najomiljenije dete im je CRNA GORA (vladari su im svi rusofili),
na drugom mestu je BUGARSKA,
a na trećem mestu SRBIJA (smenjivale se proruska dinastija Karađorđević i pretežno proaustrijska dinastija Obrenović).

Ako je Rusija majčica, MONTENEGRO je muško dete, naslednik,
BUGARSKA žensko dete - nenaslednik (Crno more nije što i Mediteran. I Rusija ga ima), a SRBIJA i žensko dete i potpuno jalovo. Majčici neće dati unuče (more).
To je Srbima u ratu s Bugarima otvoren ostavljeno do znanja od Rusije.

Kao što roditelj više nasledstva daje detetu koje ima svoje dete, tako je i Rusija otvoreno stala na strani Bugarske u ratu protiv nas. (Bugarska je pored Crnog jedno vrmee imala i izlaz na Egejsko more)

Srbi su bili očajni. Razočarenje u Ruse bilo je toliko da su se Obrenovići okrenuli protiv Rusije ka Austrougarskoj monarhiji i šta se desilo...

Čim je došlo do tog okretanja razočaranih Obrenovića, Kralj Aleksandar i kraljica Draga dobiše METAK U ČELO.
Bili su bačen isa terase.

Kome je bilo u interesu da im to uradi?
Pa sigurno nije Austrougarskoj, prema kojoj su se okrenuli.

Dakle licemernost i moć Rusije je toliko da stanu otvoreno na stranu protiv tebe u ratu, a i dalje da drže svoje CRNE RUKE, organizacije, koje će i dalje da kontrolišu teritoriju, koju su izdali!

Osim toga Rusija je s druge strane podržavala nezavisnost Crne Gore jer je lakše uspostaviti kontrolu nad manjom pravoslavnom zemljom, nego nad većom koja može da se uobrazi i okrene Austriji, kao što su Obrenovići radili.

3) SLOBA JESTE RUSKI ČOVEK

Vrlo sam upoznat s time. Problem je u tome što on nije bio povezan s Rusima, koji su na vlasti bili od 1991. (Jeljcinova ,,Edinaja Rasija'') već sa ruskim komunistima.
Na 8.sednici bila je dilema da li će pobediti proruska ekstremistička struja komunista/socijalsita ili umerena struja (Stambolić, Mesić).
Pobedili su rusofili.

Međutim pad komunista u samoj Rusiji Slobi nije išao na ruku.
Nije isto kad te podržava opoziciona partija ili vlast.
Sloba i Mira su se čak kompromitovali plaćanjem para s Kipra Zjuganovu da bi po svaku cenu pobedi Jeljcina.
To Zjuganovu nije uspelo. Komunisti se nikad nisu vratili i zato je ,,mejnstrim Rusija'' pustila Miloševića niz vodu, ali i to teško.

FAVORITI Jeljinove i Putinove stranke su DSS i SRS. Koštunica ide na prijeme te partije u Moskvu.

Sloba nija favorit partije, ali EDINAJA RASIJA ceni što je ipak ruski čovek i zato mu jamči spas i beg, koji Sloba nije iskoristio, ali Mira Marković i Marko Milošević jesu.
Slobin rođeni brat Bora Milošević živi u Moskvi, omogućeno mu je veliko bogatsvo kao i privilegije.

Rusija danas nema svog čoveka na čelu Srbije, ili ako ga ima, to je neko ko to otvoreno ne pokazuje.
Međutim ona i dalje jeste moćna.

ŠTA JE TO ŠTO RUSI DRŽE U SRBIJI?

Partije: SRS, DSS, Nova Srbija, SNS.

Mediji: KURIR, PRESS (u većoj meri) PRAVDA, PEČAT (Nin su izgubili)

Pokreti: OBRAZ (postoji i ruski OBRAZ), Dveri, Pokret 1389, Naši (isti pokret postoji u Rusiji).

Svaki od ovih medija ili organizacija prepoznaju se po tome što tekstove poentiraju tako da budu antievropski i anzizapadnjački.
Uređivačke politike su striktne. Svrha njihovih medija je da izvršavaju medijski linč prema prozapadnim političarima u Srbiji.

U svakom slučaju RUSIJA se s nama igra kao mačka s mišem. Mi mislimo da je ljubav nešto što je gledanje sopstvenih interesa.
Jednom su nas izdali za vreme Obrenovića,
a drugi put tokom 90-tih kada su nas za svoje interese (sprečavanje širenja zapada) GURNULI U RATOVE SA SVETOM  i IZOLACIJU.
Toliko o njihovoh politici i rusofiliji, koja je veštačka - plaćena debelim parama i dobrom kontrolom nekih naših medija od strane njih.

Savajat Erp

Quote from: Cognosnitum Vulgaris on 01-07-2010, 15:41:57
rusima se ne bi desilo da im uniste zrakoplove vec na zemlji. da se ne usude ni uzletiti. bar jedan.

Не? Управо им се то десило кад су их Немци напали у Другом светском, на блиц су им уништили добар део авијације...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Loni

I da ne zaboravim.
- Mi se s Rusijom ne graničimo - a pošto smo mala, kontinentalna država svet u kome bi sve okolne zemlje bile integrisane u jednu EU, sa slobodnom trgovinom, kontrolom, kretanjem, menjanjem staništa, i nama koji opstajemo sami, a nismo Švajcarska (stekla bogatstvo tako što su svi bankar isveta dobili bescarisnku zonu) ili Norveška (ne zna šta će od nafte i jestive ribe), bilo bi POGUBNO.

Bilo bi to isto kao kad bi se kontinentalni Kanzas otcepio od SAD i želeo da pripoji Kanadi.
Ma čak i gore jer SAD i Kanada još uvek nisu politički suparnici.

varvarin

Ovo se zove mešanje baba i žaba...
Može li paralela sa Aleksandrom Obrenovićem da posluži danas? Teško.
I nije li u suprotnosti: "...Sloba jeste ruski čovek... "  i "pustili ga niz vodu, nerado"
Teško.
Imaš komentara koliko hoćeš na drugu temu - da Rusija danas u Srbiji ne vidi pouzdanog partnera...što je, na žalost, moguće.
Za ubistvo Đinđića, imam utisak, još ćemo se iznenađivati. Seti se priče Vorenove komisije o JFK i lutajućem metku...
Itd, itd.
Prepoznajem tvoju ostrašćenost: otprilike tako, ja sam branio ideje socijalizma.
Ok, tu nema leka. Kao i meni, možda ti pomognu godine.
Odustajem.

Loni

Nije tu ništa kontradiktorno.
Rusi kao i zapadnjaci su uvek igrali na više karata.

RUSKI LJUDI:
- Milošević - povezan sa KPRF
- Koštunica - povezan za ER
- Šešelj - najpovezaniji sa Žirinovskim.

Dakle svaka od velikih ruskih partija imala je svog čoveka u Srbiji.

Edinaja Rasija je pustila Miloševića niz vodu zato što joj je još idealnije da vlada Koštunicu.
No prećutni pregovor je da svakom od ruskih ljudi mora da se da utočište, ako nešto ne ide po planu.

I ja sam možda ostrašćen, ali i ti si čoveče.
Samo što je moja borbensot manja jer sam u manjini. Druga Srbija je malobrojna, a šta će manjina nego da bude glasnija...
Šta će tim, koji gubi nego da prelazi u odlučnije akcije i ofanzive.

U svakom slučaju vi rusofili ste imali svoje vreme.
Imali ste i Karađorđeviće i Miloševića i Šešelja i Koštunicu.
Šta smo mi evropejci imali?
Samo 3 godine. Od 2000. do Đinđićevog ubistva i pada DS-a na izborima.

Kasnije DS dobi izbore 2008. ali to više nije ona prozapadna partija.
Danas je to neutralna partija, koja želi da gradi dobre odnose i sa EU i sa RUS i sa USA i sa Kinom.
To je najpopulističkije i prolaziće u narodu dobro, ali samo DONEKLE.

Kad doće tamo neka 2015. godina pa bude bio prećutni referendum - Jeste li za ulazak Srbije u EU bez Kosova ili ste za održavanje iluzije da imamo Ksoovo, ali da budemo izolovani - baš bih voleo da vidim DS.
Da vidim kako je kad Tadićevce stave pred taj svršen čin ILI:ILI pa d'umrem.
Nek se opredele. Il' si kao LDP koalicija il' si DSS- SRS staova, a ne da budu... zamal' ne rekoh pičke... neutralne i večno neodređene kukavičetine.

džin tonik

Quote from: varvarin on 01-07-2010, 16:29:08... ja sam branio ideje socijalizma. ...

mislis ovako "... koji su nekada zgrtavali novac i koristili se krvavim zuljevima ... radnika, rade danas sami, rade sustavno i na taj nacin se oduzuju ... narodu, kojeg su godinama izrabljivali."?

Hobit

Quote from: Lomljavina on 01-07-2010, 16:17:52
Prvo - ne treba osobu, s kojom se ne slažemo ili kojoj osporavamo karakter, inteligenciju nikad nazivati PIČKOM.

To je nepoznavanje terminologije.
''Pička'' je narodski naziv za ženski polni organ
Ako želimo da naglasimo nečiju karakternu osobinu - koristimo termin PIZDA

Loni

Ma to opravdavanje ,,pizde'' je fora Radeta Šerbedžije iz filma ,,Variola Vera''.

I pizda i pička u narodu su odvajkada vagine bile.
Ako je termin ,,kukavica'' preblag, daj da nađemo nešto što nema asocijaciju ni za jedan pol.

varvarin

http://www.glas-javnosti.rs/dodaci/intervju-legija-progovorio/ubica-dindjica-prebacen-u-london

Ubica Đinđića prebačen u London!

Pravi ubica Zorana Đinđića evakuisan je iz Beograda 12. marta 2003. privatnim avionom, koji je sa surčinskog aerodroma odleteo za London. Ako budem prisiljen, pravdu ću i za atentat i za ostalo potražiti u Strazburu. A, dotle, i ovde ćemo se, bogami, ćerati još!

Osuđen, zasad, na svih 137 godina robije, Milorad Ulemek Legija ipak ne gubi nadu da će na kraju dokazati da nevin čami u samici Okružnog zatvora u Beogradu. I više od toga. Namerava da dokaže ne samo da sam nema nikakve veze sa likvidacijom Zorana Đinđića, već i da ubica uopšte nije bio Zvezdan Jovanović, nego neko sasvim drugi. Neko ko je - samo nekoliko sati posle ubistva - evakuisan za London. Privatnim avionom koji je poleteo sa surčinskog aerodroma...

Loni

Da da.
GLAS JAVNOSTI.
Takođe list ruskog čoveka Rodića.

Smislili su KURIR, koji se obraća mladima. Sa šarenišem i tračevima, ali istim poentama i GLAS JAVNOSTI iz iste kuhinje, koji se obraća starijima, malo ozbiljnijima. A direktor im jedan isti.
I ne može mu Srbija ništa jer iza Rodića stoji Rusija.

Kako možeš Rodićevim listovima da veruješ.
Pa iako je neko otišao u London ili bilo koji kraj sveta privatnim avionom, kakve veze to ima sa vlašću te zemlje.
Kako će bilo koja država znati ko joj se iskrcava ako taj neko nije zvanično optužen.

Sve biste uradili sam oda odbranite heroja ,,prve Srbije'' GOSPODINA (što reče Koštunica) Legiju.

Nije dosta što je dokazana Legijina umešanost u pokušaj ubistva još jednog prozapdnog političara Draškovića, nego mu se još veruje.

Mislim... citirati intervju jednog dokazanog ološa i ubice je neozbiljno čak i za internet forume.

Nego Varvarine, kako ćeš objasniti da najveći šlajm i agresivci iz OBRAZ-a, DVERI i Pokreta 1389. stalno idu u Moskvu na druženja sa sličnim pokretima i na instrukcije kako delovati.

Da li su i vrednsoti OBRAZ-a tvoje vrednsoti?
Ako nisu što bar ne kažeš da i ta Rusija greši.

Ja razumem da je čovek principijelno rusofil, ako daj bar nek zahteva da se ta Rusija malo promeni. Da ne ubijaju novinare, ne sprečavaju separatizam u sopstvenoj zemlji, a podstiču u sudednoj Gruziji i pomažu ga. kakav je status sirotog Kasparova tamo?
Čovek kritikovao Putina, a završavao u policiji pod pendrecima.
Sramota kako se odnose prema jednom šahovskom svetskom šampionu.

Hobit

Quote from: Lomljavina on 01-07-2010, 16:40:28
Ma to opravdavanje ,,pizde'' je fora Radeta Šerbedžije iz filma ,,Variola Vera''.

I pizda i pička u narodu su odvajkada vagine bile.
Ako je termin ,,kukavica'' preblag, daj da nađemo nešto što nema asocijaciju ni za jedan pol.

Hajde da ga nađemo:
Kvisling
Peta kolona
Neprijateljska kamarila
NATO plaćenik
Šaćica slušajnih prolaznika
Lokator
...
Vidiš, ima...

''Zagrabi'' u devedesete i naći ćeš

BTW, obožavam Glas javnosti
Naravno, i Milorad i Zvezdan čame nevini u zatvoru
I, sve će da nam ispričaju... jednoga dana
Kad na kurcu rodi nokat (da ne ispadne da pominjemo samo pičke)

varvarin

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/196241/BIA-nije-sprecila-Simovica-da-govori-o-pozadini-ubistva-Djindjica

BIA nije sprečila Simovića da govori o pozadini ubistva Đinđića
Bezbednosno-informativna agencija (BIA) nije saslušavala Miloša Simovića, niti ga je sprečavala da govori o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića, tvrdi šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić...
..."Nijedan pripadnik BIA nije posetio osuđenika Simovića, kažem osuđenika jer se lice nalazi na izdržavanju kazne koju je dobilo za učešće u atentatu na premijera Zorana Đinđića", objašnjava Stojić i dodaje da će tužiti "Politiku".

varvarin

Quote from: Lomljavina on 01-07-2010, 16:50:57

Nego Varvarine, kako ćeš objasniti da najveći šlajm i agresivci iz OBRAZ-a, DVERI i Pokreta 1389. stalno idu u Moskvu na druženja sa sličnim pokretima i na instrukcije kako delovati.

Da li su i vrednsoti OBRAZ-a tvoje vrednsoti?
Ako nisu što bar ne kažeš da i ta Rusija greši.
...
Čovek kritikovao Putina, a završavao u policiji pod pendrecima.
Sramota kako se odnose prema jednom šahovskom svetskom šampionu.

Ja sam upravo na to mislio kad sam pitao, postoji li neki kurs za drugosrbe?
Argumentacija razrađena, doduše ponavlja se...

A moguć je drukčiji postupak prema disidentima, naravno.
To je uradio Vladimir Putin, kad je zabranio sve NVO u Rusiji, koje većinu svojih sredstava dobijaju iz inostranstva.

varvarin

Quote from: Lomljavina on 01-07-2010, 16:50:57

Ja razumem da je čovek principijelno rusofil, ako daj bar nek zahteva da se ta Rusija malo promeni. Da ...ne sprečavaju separatizam u sopstvenoj zemlji

xjump

Loni

Bezobrazno uzimaš iz konteksta.

Rekao sam da ne sprečavaju separatizam u sopstvenoj zemlji (Čečenija, Dagestan, Tatarstan) u ISTO VREME kad podstiču pravo na saoopredeljenje Abhazije i Južne Osetije.
Ruske federalne službe su u teškom bombardovanju sravnile grad Grozni sa zemljom. Tako su sprečili svoj separatizam, a u Gruziju, Ukrajini ili Moldaviji rade potpuno suprotno.
A inače u toj Abhaziji su pored Abhaza i Gruzini živeli u istom broju pre sukoba.

A naravno da postoje i kursevi za drugaše,
ali na njima, nebu hvala, uči se nešto mnogo bolje od parola ,,Ubij, zakolji da _ _ _ _ (šiptar, hrvat, peder, ciganin) ne postoji.

Za razliku od OBRAZ-a, o kome najviše čujemo tokom priprema za gej parade i GARDE CARA LAZARA, od kojih slušamo pozivanje na oružani otpor kosovskim vlastima, od prozapadnih NVO možemo dobiti novac za izgradnju ,,Sigurne ženske kuće'', gde će prebijene sirotice moći da pobegnu od muža ili oca nasilnika, koji ju je prebio ko mačku kad je saznao za abortus.

varvarin

Quote from: Lomljavina on 01-07-2010, 17:09:04

Ruske federalne službe su u teškom bombardovanju sravnile grad Grozni sa zemljom. Tako su sprečili svoj separatizam, a u Gruziju, Ukrajini ili Moldaviji rade potpuno suprotno.

Rekoh ti, nemam ništa protiv gej parade.
A ovo je JEDINI način da se spreči separatizam, drugi nema.
Dobro je, jaki su, pa mogu da zaštite svoje sunarodnike preko granice.

scallop

Hej, brate, rusofile! Reko' li ja tebi da je bolje xcheers. Ili  xcheers xcheers. Zamisli da je ateista 14%. Preplavili bi ovaj topik. Curelo bi na sve strane. Do'vatio si se sa bivšim, sadašnjim i budućim NVO-ovcima, ah da, i jednim NDH-ovcom. Tu ti ni vikinški rogovi pomoći neće. Nego, da mi dogovorimo taj samostalni biznis, uz  xcheers ćemo svi biti u pravu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Eriops

Lomljavino, ti me stvarno zaprepašćuješ.
Niti su Srbi bezgrešan i anđeoski narod koji nikad nije činio loše stvari, a isto tako ni Zapad nije koalicija dobra koja nema puno nevine krvi na rukama. Takođe nisu ni crni đavoli, kao što nisu ni Srbi.
Vidim da si usvojio i terminologiju novog svetskog poretka, koristiš izraze
,, kolateralna šteta ''. Za tebe su ljudski životi ,, kolateralna šteta ''.
Ako već govoriš o osvajanju, podsetiću te da je SAD napala, bombardovala i okupirala Irak i Afganistan. Narodski se to zove AGRESIJA. Možeš ti to da pravdaš Sadamom, teroristima, ljudskim pravima, itd, ali činjenica je da nisu Irak i Afganistan napali SAD, već obratno. Sukob u Gruziji su takođe pokrenule SAD, tamo su bili NATO instruktori i oficiri, samo što Rusija nije Srbija, pa je Gruzija zbog svoje ,, Oluje '' dobila po ušima.

Što se tiče rata u Bosni, skromno smatram da više znam o njemu od tebe, jer sam živeo tamo i učestvovao u njemu. Prvi zločin desio se tri nedelje pre početka rata, kada su HV i HOS masakrirali srpske civile u Sijekovcu kod Bosanskog Broda. U proljeće 92, Hrvati su zauzeli Kupres, a Posavina je bila puna hrvatske vojske. Sukob u Sarajevu započeo je ubistvom srpskog svata, koji je počinio poznati sarajevski razbojnik- Ramiz Delalić zvani Ćelo, i masakrom u Dobrovoljačkoj. Uzgred, možda ti nije poznato, ljudi u Sarajevu nisu ginuli samo od zlih Srba sa okolnih brda- mnogo ljudi poginulo je u gradu od hordi koje su vodili razne Juke, Cace, Ismeti, i već pomenuti Ćelo.
Naravno, i Srbi su radili svašta, posebno po Istočnoj Bosni- ali stvar nije tako crno bela kako je ti predstavljaš.

Ali džaba je tebi bilo šta pričati, i iz prve ruke, jer ti si na kursu naučio ko je dobar momak, a ko loš ; da li si ikad posumnjao u istine koje ti serviraju ?

sandjama

lomi brate,

shvati: te ljudske i civilizacijske vrednosti amerikancima uglavnom sluze da potvrde "centralnost konsenzusa" liberalnog kapitalizma i bilo koje pravo na ljudskost je po meni nespojivo sa jednom takvom, dehumanizujucom ideologijom.

a to sa rusijom i amerikom, to je jednostavno iluzija izbora - sve je, sto rek'o dr. protic "kurac".

jedino resenje je mreza nezavisnih anarho-zilotskih komuna ili ako cemo militantnije, samoubilacka sekta.

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Hobit

Quote from: Eriops on 01-07-2010, 17:49:30
Ako već govoriš o osvajanju, podsetiću te da je SAD napala, bombardovala i okupirala Irak i Afganistan.

Čekaj, pa zar nisu prvo Rusi pucali po Afganistanu?

Plut

Quote from: Hobit on 01-07-2010, 17:54:57
Quote from: Eriops on 01-07-2010, 17:49:30
Ako već govoriš o osvajanju, podsetiću te da je SAD napala, bombardovala i okupirala Irak i Afganistan.

Čekaj, pa zar nisu prvo Rusi pucali po Afganistanu?

Zar nisu prvo Afganistanci pucali jedni na druge?

Hobit

Pa to.
A onda došli Rusi da ih brane jedne od drugih

angel011

We're all mad here.

Eriops

Jesu, ko to spori ?
Nego on stalno trubi o SAD kao nekoj pravednoj sili. Ljudi su okupirali
dve države, u jednoj su otvoreno priznali da su lagali za razlog rata ( nije bilo oružja za masovno uništavanje ). Pa da Lomi malo objasni kako to
sile dobra i pravde lažu, bombarduju i okupiraju ?

Hobit

Quote from: Eriops on 01-07-2010, 17:58:37
Jesu, ko to spori ?
Nego on stalno trubi o SAD kao nekoj pravednoj sili. Ljudi su okupirali
dve države, u jednoj su otvoreno priznali da su lagali za razlog rata ( nije bilo oružja za masovno uništavanje ). Pa da Lomi malo objasni kako to
sile dobra i pravde lažu, bombarduju i okupiraju ?

Da li je pitanje upućeno i ''rusofilima''?