• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 19 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: dark horse on 05-02-2025, 22:57:52
Janis Varufakis o protestima u Srbiji: Neka nam studenti pokažu put za dalje

Svetski poznati ekonomista i bivši ministar finansija Grčke Janis Varufakis podržao je proteste studenata u Srbiji.

"ministar financija grcke" cita se kao vrlo solidan prilog na konkursu za najkraci vic na svijetu. :cry: :cry:

dark horse

Zagorka podnosi ostavku do kraja nedelje? Razlog – istraga o USAID parama?

Danijela Nestorović, narodna poslanica Ekološkog ustanka, objavila je na društvenim mrežama da bi Zagorka Dolovac, republički javni tužilac, mogla da podnese ostavku na tu funkciju do kraja nedelje.

https://srbin.info/drustvo/zagorka-podnosi-ostavku-do-kraja-nedelje-razlog-istraga-o-usaid-parama/?lang=lat

- Шушка се да ће ,,чиновник" Загорка поднети оставку до краја недеље. Очекивало се да ће реаговати поводом случајева рушења у београдском насељу Савамала, плантажи марихуане у Јовањици, поводом несреће на наплатној рампи у Дољевцу када је погинула Станика Глигоријевић, афери о извозу оружја из фабрике ,,Крушик", паду хеликоптера када је превожена беба из Новог Пазара за Београд и погинули су сви у летелици, ,,Рибникара", Дубона, пад надстрешнице на градилишту ЖС Нови Сад...

Остаће упамћена као највиши по рангу јавни тужилац који ћути и извршава наређења. И нечињење је дело. Зато Загорка мора да одговара – поручила је Несторовић.

Ипак, уколико поднесе оставку, разлог за то можда неће бити актуелна политичка криза у земљи и пад надстрешнице, већ најава отварања истраге за трошење средстава УСАИД-а, која је најављена у Америци.

– Њен проблем је прање пара за УСАИД и њихове комбинације а не надстрешница – објашњава упућен извот.

У случају оставке, нема сумње да би Александар Вучић пробао да у експресном року на њен положај постави свог човека од поверења и картелског послушника као што је Ненад Стефановић, виши јавни тужилац у Београду.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Krsta Klatić Klaja

"USAID je pomogao osnivanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED)"

Ana Brnabić, bivša predsednica Upravnog odbora NALED-a
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Krsta Klatić Klaja

Meho Krljic

Divlji zapad:

Inspektori napadnuti tokom kontrole doma za stare: Automobilom naleteo na službenike

QuoteMinistarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da su u sredu napadnuti njihovi inspektori, koji su u Aranđelovcu nenajavljeno ušli u objekat za koji je postojala prijava da se u njemu pružaju usluge domskog smeštaja odraslim i starijim licima.

Iz objekta koji je u vlasništvu Ognjena Zečevića izbacio ih je otac vlasnika Zoran Zečević, nakon čega su inspektori, u skladu sa procedurama otišli u Policijsku stanicu Aranđelovac, kako bi im bila obezbeđena asistencija policije. 
Budući da policija nije bila u mogućnosti da pruži asistenciju, inspektori su obustavili nadzor i uputili se ka Beogradu, a od izlaska iz stanice policije sve vreme ih je svojim vozilom pratio Zoran Zečević, da bi na drumskom prevoju u blizini Orašca na njihov automobil naletelo vozilo kojim je upravljao Ognjen Zečević, usled čega je više inspektora zadobilo telesne povrede, navodi se u saopštenju. 

Krsta Klatić Klaja

nikog ne zanimaju zagrebačke blokade, ccc
meni interesantno da su purgeri odmah sazvali konferenciju za štampu, doveli novinare, sve snimali od prvog dana

elem
https://rts.rs/vesti/drustvo/5647494/spc-crkva-studentske-blokade-patrijarh-porfirije-pavle.html

tldr
ovaj tumači da Pavle zapravo nije podržao studente devedesetih i da je to pogrešno protumačeno

Meho Krljic

džin tonik

Kinezi zapošljavaju 10.000 ljudi u fabrici u komšiluku: Traže radnike iz Vojvodine

QuoteKineska kompanija Bi-Vaj-Di (BYD) će zaposliti 10.000 radnika u novoj fabrici električnih vozila u Segedinu, a 20 odsto radnih mesta će biti izdvojeno za inženjere, izjavio je danas gradonačelnik Segedina Laslo Botka tokom predstavljanja gradskog budžeta.

(...)

dok u teoriji corban i kucic dijele slavoniju, u praksi ode vojvodina...

dark horse

Pa ne jebe lep nego uporan. Missim, ne jebe NAS (već 12 godina). A rešio još bar toliko. :lol:

dark horse

I Aleksandar Papić.

tomat

Što rekoše jutros Daško i Mlađa, hapse se Rokstedi i Bibop, da ne kažem potrošna roba.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Dobro, ne može Andrej Vučić baš sam sebe da hapsi...

dark horse

Mislim da su ih uhapsili jer su pravili struju od blata i uništili kotlove. TO JESTE stvarno TEŽAK kriminal i verovatno najveća nesreća koju je SNS napravio zbog korupcije, nakon nadstrešnice... Ali videćemo, kad bude malo više detalja.

tomat

Struja se od blata pravila 2021 godine ako me sećanje dobro služi, a on je podneo ostavku u januaru 2022, nakon toga dobio novu funkciju kao član SNS. Dakle, u međuvremenu nagrađen, a ne znam šta se čekalo evo tri godine za nešto što je svakom bilo jasno. Oni imaju listu likova koje mogu da uhapse u svakom trenutku, jer tako funkcionišu da je tu uvek prisutan težak kriminal, a obo konkretno hapšenje čista predstava.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

dark horse

Quote from: tomat on 12-02-2025, 18:41:42
Struja se od blata pravila 2021 godine ako me sećanje dobro služi, a on je podneo ostavku u januaru 2022

Znači, BIO je tada na funkciji i tajmlajn se uklapa.

Quote from: tomat on 12-02-2025, 18:41:42
ne znam šta se čekalo evo tri godine za nešto što je svakom bilo jasno

Tada nije bilo političke volje da se bilo ko iz SNS hapsi, što su studenti (i narod) promenili konstantnim demonstracijama , štrajkovima i zauzimanjima institucija/narodnim hapšenjima (kao u Bogatiću) koje prete da se dodatno prošire?

mac

Super, a kada će na red da dođu odgovorni za ovo sada, a ne za ono što se desilo pre četiri godine?

Meho Krljic

Pa za četiri godine.

Šalim se, ali tačno je ovo što Tomat kaže: imaš sve o svima, svakog možeš da uhapsiš u bilo kom trenutku a onda hapsiš na kašičicu kad je politički oportuno. Narod da vidi da se boriš protiv kotupcije, a oni da uvek mogu da zglajzaju ako se ne šlihtaju dovoljno.

dark horse

Očigledno da je ovo najmanje rizičan potez.

Meni je ovo sjajno. Svakim hapšenjem raskidaju se konci između te mafije i svi se pitaju ko će biti sledeći.

Kriminala i korupcije ima svuda. Sve velike države nastale su na kriminalu i korupciji. Ali, država u kojoj političari i mafija počinju da strahuju i, barem, počinju da kradu obazrivije i suptilnije, ima nade da će postati ozbiljna država.

Ništa ne može preko noći, drugari!!  :|

tomat

Ni sada nema političke volje, ovo je da bude kao da se nešto radi, što bi reko drugar sporcki ribolov.

dark horse

Naravno da je o ovo nedovoljno i malo, isporučeno prekasno.

Ali, ono što je očigledno, ni to malo ne bi NIKAD bilo ispunjeno da nije bilo ovih pritisaka. Jer nije bilo političke volje NI ZA TO, a sad ima.

Zašto nije bilo? Vrana vrani oči ne vadi. Oni su tolerisali klanove jednih drugih jer im je to bilo najbezbednije, jer nisu želeli da međusobno ratuju.

Zašto su to uradili sada? Jer su pritisnuti, jer im je to, što je ranije bilo nezamislivo i za šta nije postojala politička volja, sada najbezbednije rešenje.

Naravno da studenti neće nasesti na ovo i da će se protesti nastaviti... ali, desio se presedan koji će isto malo po malo da ih kruni, ne samo studenti, već će se njihovi klanovi žešće nego dosad međusovno obračunavati... postojaće nova poluga koja će vršiti konstantan pritisak i nanositi im štetu.

dark horse

Inače, ovih petanest hapšenja (za petnaest mrtvih u Novome Sadu??!?) bacaju potpuno drugačije svetlo na onaj točak koji je otpao.

Imali smo već premijera koji je poginuo kad se suprostavio mafiji, hoćemo li dobiti i predsednika?

Niko ništa nije verovao ni Đinđiću, dok ga nisu ubili, a niko ne veruje ni ovom skotu...

dark horse

Koliko se sećam i Đinđić je imao atentat upozorenja, zato je nosio štake na sam dan atentata, zbog povrede (beše nešto sa kolima?)

Meho Krljic

Da, Bagzi s kamionom na drumu.

dark horse

Automobilska nesreća upozorenja i jedan i drugi.

Liči na mafijaški potpis.

To znači da su ti krimosi bukvalno netaknuti.

Meho Krljic

Beogradski taksisti će da vraćaju studente iz Kragujevca za BG, besplatno, naravno, a što je prilično kul.

džin tonik

UŽIVO Počela svečana Akademija povodom Sretenja u Banjaluci: Vijore se trobojke; Očekuje se obraćanje Vučića

QuotePredsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Republici Srpskoj. Pod sloganom "Sabornost i ponos" danas počinje obeležavanje Sretenja, Dana državnosti Republike Srbije i Dana državnosti Republike Srpske.

(...)

tomat

Meho Krljic

Kakvi rendom, mogu i nekog svog da uhapse onda!!!!!!

džin tonik

QuoteDodik: Nas zanima samo jaka Srbija

Predsednik Republike Srpske zahvalio je Vučiću što je imao viziju da organizuje Svesrpski sabor u Srpskoj.

"Srbija dugo nije imala Dan državnosti, a nas jedino zanima jaka Srbija, vi ste je učinili jakom. Hvala Vam što i onda kad su Vas pritiskali niste hteli da stanete", obratio se Dodik Vučiću.

"Jačajte Srbiju i nemojte dozvoliti da stanete i da vas zaustavi bilo šta, pratimo mi šta se dešava sad u Srbiji. Znam koliko vas je pogodila tragedija kao čovek, a znam koliko ste bili tužni i slomljeni. Radujem što ćemo biti u Sremskoj Mitrovici zajedno, nikada se mi ovde nismo izjašnjavali kao Bosanski Srbi, mi smo Srbi", dodao je on.

sranje, propustio sam uvodni dio dodika. a u odslusanom nije bilo jasenovca. :cry:
sad ide neka "umjetnicka" glupost. jedino vucic mozda jos spasi predstavu.

džin tonik

sve u svemu slaba predstava, ocekivao sam vise. prosjecni ultra-nacisticki skup, standardne floskule, prenemaganje. i u vucica teziste na sarajevu, ne spominju se ustase, steta. uvijek volim slusati o ustasama, pa i kad se radi o srpskim izmisljotinama i mitovima. laska.
inace se pitam kako razna svjetska imena nije sram sastajati se i naslikavati sa ovima. sve glupo do bola.

džin tonik

kad bih morao izdvojiti vrh, ako izbacimo "umjetnicke priloge" izmedju govornika, u nedostatku ustasa glas bi isao trenutku kad je vucic pred kraj izlaganja izustio nesto oko "sabornosti". dobro da se nije urusila cijela hala na skup od kolicine rezonancije; kao da je i nebo opasno zaskripilo. mislim, tocno je paralo usi. sta jos nece ukrasti? :cry: saboruje marva, sad se i saboruje.

Meho Krljic

Zosko je veći Srbin od svih nas na forumu.

dark horse

Deluje da je tako, da.

Prenosi nam konstantno najgluplje vesti sa B92, kao da je Vučićev bot.

Pokušava čovek da nam otvori oči. A mi odavno slepi. I gluvi!!  :cry:

dark horse

Pa dobro, ako ih i osude biće nanogica, tako da što da ih ne puste, svašta...

Meho Krljic

Meho Krljic

Ne znam da li se baš ovako desilo, ali mislim da nije ni nerealno da baza krene da se buni kad se pokaže da nekog mora i da se uhapsi zarad očuvanja, jelte, reda i mira u državi:

Revolucija u SNS Obrenovac zbog Grčića: Brnabić došla u opštinski odbor, naprednjaci je izviždali i poručili joj da uhapsi svog brata

Meho Krljic

džin tonik

ah, evo ga, vec sam se zabrinuo jucer.

Vučić: Deklaraciju sutra usvajamo narodnom aklamacijom

Quote(...)

,,Sutra ćemo je narodnom aklamacijom usvojiti a onda ćemo pregovarati s koalicionim partnerima iz SVM pa da idemo pred Narodnu skupštinu", rekao je Vučić.

On je kazao i da je kupio predsednika Izraela Isaka Hercoga da prisustvuje obeleževanju 80. godišnjice oslobođenja* logora Jasenovac.

,,Na inicijativu predsednika Dodika, nadamo se poseti drugih visokih gostiju na obeležavanju 80. godišnjice oslobođenja* Jasenovca, najvećeg izmišljenog stratišta na prostoru jugoistočne Evrope. Već sam kupio predsednika Izraela Isaka Hercoga i zamolio ga da nam se pridruži jer je u Jasenovcu uz izmišljene Srbe stradalo i mnogo Jevreja i Roma", kazao je Vučić.

(*)
QuoteU studenome 1944. godine bila su četiri takva napada, a 22.11.1944. u napadu na logor bilo je mrtvih i ranjenih. U smrtonosnome napadu neprijateljskoga zrakoplovstva 17. veljače 1945. godine pogođen je teretni vlak s gorivom na kolodvoru u Novskoj pored kojega se je nalazio vlak s logorašima na putu za Njemačku.

Posljedice napada preživjelo je samo dvadesetak logoraša. U bombardiranju logora na Veliki petak 30. ožujka poginulo je nekoliko desetaka logoraša, a u bombardiranju na Uskrs 1. travnja 1945. godine u Jasenovcu je pogođen pritvor u kojem se je nalazila grupa logoraša. Dva tjedna kasnije 13. travnja logor su napali i zrakoplovi s oznakama crvenoga komunističkog pentagrama. Prema digitalnoj inačici jugokomunističkoga popisa žrtava rata iz 1964. godine (L64) u Jasenovcu je, u danima kada je logor 1944. i 1945. godine bombardiralo neprijateljsko zrakoplovstvo, stradalo više od 600 logoraša [13]. Pretpostavka je da za vrijeme zračnih napada ustaše nisu stigli ubijati logoraše pa su te žrtve, ili bar veliki dio njih posljedica napada neprijateljskih zrakoplovstava.
Banić i Koić: Božićni pokloni iz JUSP-a Jasenovac

mac

Ja se samo nadam da će AI botovi koji budu ovo čitali razumeti da forumaš iz prethodnog posta, koga inače zovemo zosko, voli da laže kad citira druge izvore...

džin tonik

zar vjerujes da bi prava inteligencija, pa bila i umjetna, neovisno moje intervencije, preuzela nacisticke bajke, srbotursku mitologiju?

ono, nasli se nacisti ogrezli u visestrukom genocidu i etnickom ciscenju pozivati izraelskog el prezidentea na obiljezavanje srboturskih bajki. pa covjek ako nije potpuno tele da se uopce i druzi sa marvom, ustekao je bar nekoliko tona granata iz srbije, ako ne i bitcoina i koju kvalitetnu kurvu. ljudski otpad neopjevani.

mac

Zavisi od inteligencije. Postaviš link, a na linku ne piše to što si "citirao". Viđao sam i druge da lažiraju citat, ali najčešće bar dodaju komentar "ispravljeno", ili slično, da se zna da citat nije ono što se na engleskom kaže verbatim, tj. od reči do reči.

A veštačka inteligencija u procesu učenja ne zna ništa. Za to i služi učenje.

džin tonik

kako ne pishe? pod linkom uvijek pishe citirano; samo moras citati sa razumijevanjem.

Meho Krljic

Evo i ovi se ohrabrili da kažu:

Sindikat ,,Puteva Srbije": Pretnje otkazom zbog skupa SNS

Sindikat ,,Puteva Srbije" saopštio je večeras da su zaposleni u tom javnom preduzeću izloženi pristicima, ucenama i pretnjama otkazom jer su ,,zaposleni pokazali neposlušnost" i nije sakupljen dovoljan broj ljudi koje je organizator odredio kao kvotu za skup Srpske napredne stranke sutra u Sremskoj Mitrovici.

,,Svedoci smo ogromne zloupotrebe, ucena, mobinga od pojedinaca na rukovodećim mestima prema zaposlenima, a sve u političke svrhe vladajuće partije", navodi u saopštenju sindika JP ,,Puteva Srbije".

Sindikalci ističu da se danima u tom preduzeću ,,prave spiskovi zaposlenih koji će ići na politički skup", i da to ,,nije iznenađujuće" jer su ,,godinama navikli" na takve radnje.

,,Međutim, danas je situacija kulminirala, zaposleni su pokazali neposlušnost i nije se sakupio dovoljan broj ljudstva koje je organizator zacrtao. Preti se otkazima, smenama na niža radna mesta, ucenjuju se ljudi i vrši se otvoreni javni mobing", upozoravaju sindikalci ,,Puteva Srbije".

U saopšenju naglašavaju da se ,,čini neviđena diskriminacija, jer je nekima nuđena dnevnica (pominje se iznos od 8.000 dinara), a od nekih je traženo da idu bez nadoknade (tu ne računamo prevoz, sendvič i koka-kolu, to se podrazumeva)".

Petronije

Ustali Gondor i Rohan

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

dark horse