• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Plut

Ako ima ko kakav sličan posao neka mi se javi. Ne bih baš da volintiram, ali bi mi magacin dobro došao. Samo da više nikad, ali nikad, ni jednu državnu službu ne moram da nazovem i pitam bilo šta! :cry: :cry: :cry:

Josephine

Quote from: Plut on 18-05-2012, 14:10:38
Samo da više nikad, ali nikad, ni jednu državnu službu ne moram da nazovem i pitam bilo šta! :cry: :cry: :cry:

:cry: :cry: :cry:

Podnela sam zahtev za registraciju firme u APR, pisala sam latinicom samo naziv i doo u nastavku (zbog naziva na engleskom). Vratili mi dokumenta prvi put, bilo im nešto nejasno. Doplatila, dokumenta otišla na reviziju i, po Zakonu, ne mogu više da zovu već moraju prvi put da uoče sve greške. Kad, evo ih zovu da mi dojave da doo mora da se napiše ćirilicom. "Naša greška, izvinite". Pitam za koliko će dokumenta biti gotova, sve računajući da je njihova greška, biće kraće od zakonskog roka. "Za maksimalno 7 dana" (koliko se sećam. a to je zakonski rok), reče ona...

Kada smo najzad dobili dokumenta, silazimo niz stepenice, željni da izađemo iz birokratskog grotla, kad na dokumentima piše pogrešan naziv firme!  :cry: Vratimo se da pitamo šta da radimo, a oni nama "morate u Poresku upravu da ispravite grešku". Pitam zašto mi, nismo mi napravili grešku nego vi, a oni će meni "tako se to radi, Zakon to tretira kao da ste vi napravili grešku???  :cry:

Btw, Poreska uprava je Kafkina noćna mora. Postala je i naša. Dnevna.  :cry:

Podnela sam zahtev APR-u pre mesec dana za kupovinu elektronskih podataka (podaci o jednoj firmi su 15 dinara). Nije mi stizao odgovor. Zovem da pitam šta se događa, a službenica će meni "javićemo vam se posle Uskrsa". Pitam zašto, kaže "sistem je pao". Pitam jel mogu da dobijem taj odgovor napismeno, kaže "ne može". Pitam u kom roku će stići odgovor, kaže "nema zakonskog roka za odgovor na vaš zahtev.  :cry: Hej, htela sam da KUPIM podatke?? Zvaću je sada, posle mesec dana, opet. Da vidim dokle je "stigao" moj "predmet", iako sam se odavno snašla za elektronske podatke.  8)

Josephine

Quote from: D. on 18-05-2012, 14:19:36
Zvaću je sada, posle mesec dana, opet. Da vidim dokle je "stigao" moj "predmet", iako sam se odavno snašla za elektronske podatke.  8)

Kaže "TO ćemo čekati još dve nedelje". Zvaću za dve nedelje, nema frke.

Plut

E, APR je i mene upravo dotukao. Nemaju pojma, kad god nazovem upute me na pravnicu. Odem tamo, jednom mi jedna kaže jedno, drugi put druga sasvim suprotno i još me ubeđuje da obe isto pričaju. xfoht
I lepo ih sada pitam kad misle da kapital prebace u dinare jer debelo krše Zakon, kaže "ne znam, kad Registrator uradi". Alo! A gde je tu zakon? Mi moramo da se lomatamo, a oni kad stignu.
Inače, rok za rešavanje po zahtevu nije 7 već 5 dana.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

lilit

samo da iskažem svoju radost povodom izgradnje novog mosta. kao da ga je đilas za mene napravio, od nbgd-a do kumodraža i obrnuto, stižem u rekordnom roku, al ajde to, ja sam fanđo (plut, reaguj!), nego što na tom mostu obično budem sama, nigde auta posle 21h, a most svetli i menja boje!!!!! bravo za gradsku vlast! niko mi nikad nije poklonio lepšu stvar!

:lol: :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Quote from: lilit_depp on 18-05-2012, 18:40:20
nigde auta posle 21h,

Quote from: lilit_depp on 18-05-2012, 18:40:20
bravo za gradsku vlast! niko mi nikad nije poklonio lepšu stvar!

Osim što most, očito, nema svrhu.   8-)

lilit

u tome je valjda bila i poenta mog posta.

Josephine

Ja sam morala da poentiram.  8) Muti vodu ono brzo stizanje od nbg-a do kumodraža...  8)

Ghoul

prazan posle 21h?
nema smisla?

koješta!
zvuči mi kao idealan za samoubice, da imaju malo mira, tišine i privatnosti pred odlučujući skok!  :!:
https://ljudska_splacina.com/

lilit

d.
no frks, vec sam shvatila da mi je los smisao za humor (necu da tripujem da me niko ne razume! :lol:)

lilit

btw, upravo ga pređoh i možda je bilo 10 automobila koje sam videla na njemu. najviše ih ide za rakovicu.

Meho Krljic

Kuku, kakav užas:

Majka nožem ubila trogodišnjeg sina  
Tridesetčetvorogodišnja Slađana S. ubila je danas nožem svog trogodišnjeg sina u porodičnoj kući u Selu Mladenovac, nezvanično saznaje "Blic".
    Stravičan zločin dogodio se u 13 sati u u Ulici Desimira Blagojevića broj 12.Prema prvim podacima, majka je sina najpre pokušala da zadavi, a zatim ga nožem ubola u stomak. Od zadobijenih povreda, dete je odmah preminulo.

Meštani Sela Mladenovca kažu da je Slađana živela sa suprugom i svekrvom, kao i da je bila psihički nestabilna ličnost. Uviđaj u kući zločina obavlja mladenovačka policija, koja je privela osumnjičenu majku. Za sada nije poznato šta je Slađanu navelo da počini monstuozan zločin.   

Dakle... ovo bi moglo da pokrene raspravu o tome šta društvo čini da pomogne osobama sa psihijatrijskim problemima, ali... bojim se da će samo da podstakne ljude da traže da ih se zatvara protiv njihove volje i da je to optimalno rešenje.

Josephine

O, jebote...  :( :( :(

Mme Chauchat

Quote from: Meho Krljic on 18-05-2012, 19:55:07

Dakle... ovo bi moglo da pokrene raspravu o tome šta društvo čini da pomogne osobama sa psihijatrijskim problemima, ali... bojim se da će samo da podstakne ljude da traže da ih se zatvara protiv njihove volje i da je to optimalno rešenje.
Pa pokreni. :( 
Ako izuzmemo lečenje psihoze Fukoom, opcije meni poznate jesu:
- zatvaranje čisto zbog preventive ovakvih slučajeva, bez ikakvog ozbiljnog lečenja
- teška medikacija (ne pomaže uvek a nuspojave - lele)
- psihoterapija raznih sorti, lakša medikacija, nekakva mreža za međuljudsku pomoć - ali i ovo je uspešno samo za lakše duševne bolesti
- ništa, a to je, gle čuda, i najčešća varijanta, sve do potpunog sloma bolesnika kad se prelazi na varijante jedan i dva.
Kod nas su veliki problem, čini mi se, ne samo stigmatizacija bolesnika i raspad zdravstvenog sistema koji treba da omogući lečenje već i žestoko ukorenjene predrasude prema lekarima. Često opravdano, doduše, ali to je već druga priča.

Meho Krljic

Pa nisam ja neki adekvatan pokretač ovde, ali me je ovo nekako podsetilo na Euro health Consumer Index izveštaj od pre neki dan po kome smo ispali najgori na kontinentu po kvalitetu zdravstvenih usluga. Lečenje ili tretman osoba sa psihijatrijskim poremećajima je mnogo kompleksna tema i velikim delom zadire i u političke i sociološke teritorije i bilo bi lepo da ovde krene da se razgovara o tome sa svih tih aspekata, hladne glave i uz poznavanje iskustava drugih društava... Ako sam dobro upamtio, u Italiji je pokret antipsihijatrije - kolokvijalni termin - toliko dobro uhvatio korena da tamo ne postoje duševne bolnice, tj. interniranje ovakvih bolesnika u velikoj instituticiji. Zanimljivo bi bilo ozbiljnno istražiti koje su prednosti a koje mane kog modela itd. Ali mislim da je naš model na svaki način beznadežno prestareo.

zakk

QuoteВек Велике ложе Србије
Корени овдашњег слободног зидарства сежу и у дубљу прошлост, прва масонска ложа радила је у Београду већ средином 19. века, а многи Срби припадали су масонским ложама још од средине 18. века

Унутрашњи изглед масонског храма у Београду

Ових дана, 10. маја, навршило се 100 година откако је формирана, у слободнозидарском смислу први пут самостална, Велика ложа (ВЛ) Србије.

,,Политика" сазнаје да је тим поводом ВЛ старих и посвећених слободних зидара Србије свечано обележила овај јубилеј. Ова ложа је стварни масонски следбеник ВЛ ,,Југославија", која је 1990. наставила рад истоимене ложе, самоуспаване у августу 1940. године.

Када је ВЛ ,,Југославија" основана 9. јуна 1919. у новоствореној Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца, у њу је свој масонски идентитет, чланство и деловање унела управо ВЛ Србије чија је стогодишњица обележена ових дана.

Корени овдашњег слободног зидарства сежу и у дубљу прошлост, зато што је прва масонска ложа у Србији, под именом ,,Али Коч", радила у Београду већ средином 19. века, док су многи Срби припадали масонским ложама од средине 18. века.

Интересантно је то да је први старешина прве ложе у Србији, ,,Али Коч", која је имала 204 члана, био Мехмед Саид Исмаил, који је међу Београђанима уживао велики углед. Секретар ложе био је Тома Вучић Перишић, а међу њеним члановима били су и Аврам Петронијевић и Франтишек Зах.

Један аустријски полицијски извештај из оног времена наводи да је ложа окупљала ,,Турке, Србе и Јереје", односно ,,авантуристе свих народа континента који се налазе у Београду". Пошто је овај извештај настао у јулу 1851. године, јасно је зашто је његов аутор, др Левис, иначе и сам масон, а везан интересима Пеште и Беча, ставио нагласак на ,,авантуристе свих народа".

Касније ће у Србији бити основане масонске ложе ,,Светлост Балкана" (1876), затим ,,Српска задруга" (1881), док је ложа ,,Слога, Рад и Постојанство" почела с радом на прагу 1883. године.
Ложа ,,Побратим" је основана средином фебруара 1891. а ложа ,,Немања" у Нишу 1892. године. Уследило је и оснивање ложа ,,Уједињење" 1909. и ложе ,,Шумадија" 1910. године.

Пошто у масонском смислу то нису биле самосталне ложе, коначно је 10. маја 1912. основана, као прва заиста самостална, слободнозидарска ВЛ Србије, усмерена на то да њени чланови, личним и колективним прегнућем стреме ка истини и доброти, ка успостављању хармоничне заједнице у којој су распознате не само дужности појединца, него и друштвени и национални интереси, као и путеви за њихову одбрану и остварење.

Управо на стогодишњицу оснивања ВЛ Србије и тим поводом, наш најугледнији познавалац масонерије и личност које је дала кључни допринос у обнављању слободнозидарског рада у Србији и Југославији 1990. године, Зоран Д. Ненезић, члан ВЛ Србије, објавио је нову књигу под насловом ,,Српско слободно зидарство 1764–1914".

Узбудљива, слојевита, откривалачка и богато илустрована, нова књига изашла из Ненезићеве радионице уверљиво сведочи не само о улози српских слободних зидара у модерној историји Србије, него и о силним искушењима с којима су се и Србија и њени слободни зидари суочавали у протеклих више од 200 година, ,,у вековној борби за еманципацију сопственог, српског народа, за његово друштвено, социјално, грађанско и хуманистичко ослобођење и просвећивање, што и јесу принципи слободног зидарства".

Ова искушења била су каракактеристична  xnerd и за протеклих сто година деловања слободних зидара у Србији.

Сл. Кљакић   
објављено: 21.05.2012.

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Vek-Velike-loze-Srbije.sr.html
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mme Chauchat

Quote from: Meho Krljic on 19-05-2012, 16:52:11
Pa nisam ja neki adekvatan pokretač ovde, ali me je ovo nekako podsetilo na Euro health Consumer Index izveštaj od pre neki dan po kome smo ispali najgori na kontinentu po kvalitetu zdravstvenih usluga. Lečenje ili tretman osoba sa psihijatrijskim poremećajima je mnogo kompleksna tema i velikim delom zadire i u političke i sociološke teritorije i bilo bi lepo da ovde krene da se razgovara o tome sa svih tih aspekata, hladne glave i uz poznavanje iskustava drugih društava... Ako sam dobro upamtio, u Italiji je pokret antipsihijatrije - kolokvijalni termin - toliko dobro uhvatio korena da tamo ne postoje duševne bolnice, tj. interniranje ovakvih bolesnika u velikoj instituticiji. Zanimljivo bi bilo ozbiljnno istražiti koje su prednosti a koje mane kog modela itd. Ali mislim da je naš model na svaki način beznadežno prestareo.

B92 se definitivno prebacuje u kurirsku crnu hroniku, sad su postavili još jednu sličnu grozomornu vest. Molim da se obrati izvesna pažnja na komentare koji uglavnom, čast izuzecima, pokazuju koliko postavljači pojma nemaju o životu a kamoli o psihičkim poremećajima. A i ne morate ako nećete sebi da kvarite dan.

pokojni Steva

A ja se ubih prisećajući se imena "onog drugog" Dačića  (što se onomad na moru mal nije najeo batina od izvesnog a neuroznog Limanca - vidiš, i njemu sam ime zaboravio  :( ), kad ono - čovek u bizmisu  :-| :-| :-| xcheers xrofl xdrinka

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=05&dd=24&nav_id=612192

edit, kako li se ukloniraju svima ti "hrčak" obraščići, baš bi volo da znam  :!:

Truman

Eh, kao klinja sam želeo da budem mason. :evil: Al kasnije sam skontao da oni nisu baš toliko bitan faktor...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Savajat Erp

Ех, ја сам као клиња хтео да будем ветеринар, волим животиње, Опстанак, Последња оаза и те форе...е онда сам схватио да то није толико битан фактор...шта`ш, све има своје :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

džin tonik

eh, ja sam kao klinja hteo da budem tito, privatna lovista, avioni, brodovi, zrakoplovi, otoci, vile, osobni praznici...

Josephine

Ovaj, sad sam pretraživala net i sasvim slučajno naišla sam na ovaj tekst. Nekako sam u tom periodu bila beskućna, pa nisam čula za ovo, ali sam se šokirala. Iznenadno usisana u crnu rupu. Ne mogu da verujem u navode iz teksta, ne o orgijanju, već o činjenici da majka ne može da izvuče ćerke iz kandži mafije? I ta mlaka izjava MUP-a? I ništa se više ne čuje o ovome? Sve je zataškano? Dođavola. :(

Izvor: vesti online (afera sindikata pravosuđa: orgijali sa mojom ćerkom)

QuoteAfera Sindikata pravosuđa: Orgijali su s mojom ćerkom

Ćerka Slađana je nestala pre 10 godina i žrtva je trgovine robljem. Na njenom telu servirana je hrana. Posle su se seksualno iživljavali nad njom, tvrdi majka Ilina Obradović
Večera se nikad ne završava samo na serviranju hrane na ženskim telima, već se nad njima posle određeni ljudi seksualno iživljavaju

- Večera se nikad ne završava samo na serviranju hrane na ženskim telima, već se nad njima posle određeni ljudi seksualno iživljavaju. Već deset godina obe ćerke, Danijelu (31) i Slađanu (30), pokušavam da otmem iz kandži mafije, ali ni od koga u državi nisam dobila podršku. Fotografiju Slađane sa proslave Sindikata pravosuđa Srbije, na kojoj se vidi kako su na njenom telu služili hranu, videla sam u Kuriru i odlučila da progovorim - kroz suze priča Ilina Obradović (venčano Savić), koja kaže da su njene tužbe protiv određenih ljudi odbačene, dok šest žalbi stoji pred Ustavnim sudom.

QuoteU Sindikatu spuštaju slušalicu

Slađanka Milošević, predsednica Sindikata pravosuđa Srbije, koji je organizovao proslave na kojima su gole devojke služile kao poslužavnici, nije bila voljna ni da sasluša naša pitanja. Kad smo joj rekli da zovemo iz Kurira, prekinula je vezu. Drugi put je kratko prokomentarisala da "ne želi da priča sa nama na tu temu" i ponovo prekinula vezu.
- Sigurna sam da moje ćerke nisu dobrovoljno počele da se bave prostitucijom, već su žrtve trgovine belim robljem. Saznala sam da je na žurki bilo šest devojaka i šest mladića, na čijim je golim telima servirana hrana. Posle toga se svašta dešavalo. Sadomazohizam, orgijanje... Moja ćerka preživljava užasne stvari. Drže je u hladnim komorama da bi joj se telo ohladilo pre nego što na njoj serviraju hranu - priča Ilina i dodaje da je Slađanu poslednji put videla na sudu 2009. godine, u procesima protiv pojedinaca za koje veruje da su umešani u trgovinu ljudima. Ponavlja da je sigurna da joj ćerka nije svojevoljno otišla s njima.

- Jedan od portira iz Palate pravde nudio mi je da za 2.000 evra otkupim fotografije i video -materijal sa sindikalne žurke, ali nisam imala toliko para - očajna je Ilina, koja nije htela da otkrije ime portira zbog eventualne istrage.

Otac je kriv

Za sudbinu ćerki Ilina krivi njihovog oca.

- Nisu svojevoljno postale prostitutke, već su otete pre deset godina. Tada su i drogirane, a u njihovoj otmici učestvovao je i njihov otac i još jedna osoba, koji su ih odveli nekim ljudima. Imena ne mogu da otkrivam zbog sudskih procesa. Prvo su oteli stariju Danijelu, 2001. godine, a onda i Slađanu, godinu dana kasnije. Danijelu sam od tada videla samo jednom u MUP u 29. novembru, a policija mi je rekla da ne može ništa da učini pošto su obe punoletne - jecajući je završila priču nesrećna majka.

MUP upoznat sa slučajem

U Ministarstvu unutrašnjih poslova, Kuriru je rečeno da su upoznati sa ovim slučajem i da se protiv nekih osoba vode postupci, a da ćemo odgovore dobiti u toku dana. Međutim, do zaključenja broja oni nisu stigli.

U Republičkom javnom tužilaštvu do zaključenja broja nismo dobili odgovore na pitanja koja se tiču ovog slučaja, dok Ministarstvo pravde nije želelo da komentariše navode Iline Obradov

Ghoul

idi u tursku pa im pevaj himnu! :evil:

Ljajić udaljen iz tima zbog himne!

Selektor srpskih fudbalera Siniša Mihajlović udaljio je sa priprema Adema Ljajića pošto nije hteo da peva himnu pred početak utakmice sa Španijom.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&dd=28&nav_id=613369

Truman

Siniša je tipičan predstavnik srpskog mentaliteta, a izgleda i Adem - sposobni su da ni iz čega naprave konflikt. Sama ta obaveza da se himna peva je glupost.

Meho Krljic

Pa, da, naravno da će se tome podsmevati neko ko se na forumu predstavlja kao odavno počivši Američki predsednik!!!!!!!!!!

Truman

Jbt, kad ćete da ukapirate da ja nisam taj Truman već Truman Burbonk - filmski lik iz filma koji je sasvim u skladu sa mojom životnom filozofijom ( potragom za prosvetljenjem ).

Meho Krljic

Pa, da, naravno da će tako nešto da kaže čovek uhvaćen u rovarenju protiv Srbije, pokušavajući da promeni temu!!!!!!!!!!!

Shozo Hirono

ne znam zašto ova vest nije na sportskom delu foruma.

na stranu kakav je siniša bio u prošlosti. on je selektor i on je realnost. ili oćeš ili nećeš da igraš za reprezentaciju.

imali su oni sukobe i ranije u fiorentini, i ne znam zašto ga je zvao s obzirom na labilan karakter novokomponovanog milionera, i vlasnika palate i jahte u firenci.

a to što je pre mesec dana uradio bivšem treneru viole je za opštu osudu i gađenje.

na stranu nacionalni kontekst, jebeš takve podele. imaš dogovor, ne ispuniš ga - plaćaš.

ako nisi spreman glas da pustiš, ko garantuje da ćeš da trčiš po loptu.

Ghoul

Quote from: Shozo Hirono on 28-05-2012, 21:25:36

zato što ja tamo ne zalazim.
i zato što vest nema veze sa sportom. xyxy

Albedo 0

razlog je mogao biti i sportski, naime Adem je propao kao igrač i nema od njega vajde. Za njega je Krasić klasa, iako nije odigrao takmičarsku utakmicu nekoliko mjeseci.

Shozo Hirono

Quote from: Ghoul on 28-05-2012, 21:40:46
Quote from: Shozo Hirono on 28-05-2012, 21:25:36

zato što ja tamo ne zalazim.
i zato što nemam veze sa sportom. xyxy

tako već valja.

pokojni Steva

"U pripremi zakona o zanatstvu, Unija poslodavaca Srbije koristila je iskustva u zapadnim zemljama, pri čemu je poseban uzor bila Nemačka, čija su iskustva, inače, naši susedi već ugradili u svoje zakone.
Najinteresantnije novine su vraćanje naziva šegrt, kalfa i majstor ..."

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/t12616.lt.html

Melkor

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 29-05-2012, 11:43:55

"U pripremi zakona o zanatstvu, Unija poslodavaca Srbije koristila je iskustva u zapadnim zemljama, pri čemu je poseban uzor bila Nemačka, čija su iskustva, inače, naši susedi već ugradili u svoje zakone.
Najinteresantnije novine su vraćanje naziva šegrt, kalfa i majstor ..."

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/t12616.lt.html

M. Momčilović   objavljeno: 21.11.2006.

???
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

pokojni Steva

Ups! Vidiš taj momenat mi je promakao  :oops:

Znači toliko od šegrtluka....

Melkor

Nema veze, ionako nista ne bi valjao taj zakon  :twisted:
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ghoul

NOLEXPLOITATION!  xuss :x

Джон Рейнольдс

Чуди ме да се Жика Песник није први тога сетио.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 29-05-2012, 15:28:05
Чуди ме да се Жика Песник није први тога сетио.

i ja sam na njega prvog pomislio kad sam ovo video.

ko zna, možda žika uveliko radi na zbirci o noletu - a možda je jednu već i izdao, ko će ga znati?
u svakom slučaju, njegove pesme bi sigurno bile znatno bolje od ovog đubreta gore.
i srpskije.
žika nikad ne bi reko 'kladiona', pa makar mu trebalo zbog rime! :roll:

Джон Рейнольдс

Благоје има своју Вики страницу:

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%98%D0%B5_%D0%91%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

едит: Свиђа ми се "Савез писаца и преводилаца евроазијских држава"!  :!:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

auh!  :?
povlačim sve što sam reko!  :x
pa ja nisam vredan šešir da mu prinesem - lulu da mu otresem! :shock:

Песме су му превођене на двадесет осам језика. Заступљен је у преко педесет антологија наше поезије на српском и страним језицима, у оквиру Антологије српског песништва двадесетог века, на руском језику са педесет песама. Уврштен је у лектиру и читанке.

Джон Рейнольдс

Хвала ти, пријатељу, што си ми и овог песника открио. Ево читам нешто о мраву-Информбировцу и застао сам мало на том месту јер ме стего грч.  :|

Где их само ископаваш? Још од Зорана Поповића...

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 29-05-2012, 17:51:14
Где их само ископаваш? Још од Зорана Поповића...

ma oni mene nalaze.

a ti još duguješ osvrt na crnog milutina za blog!
raščiniću ti status saradnika, nisi ništa priložio još od... šišanja?  :?

Usul

Očigledno se sva ta slava slabo plaća kad mora da se pribegava jeftinom marketingu i Noletu.
God created Arrakis to train the faithful.

Ghoul

Quote from: Usul on 29-05-2012, 17:58:05
Očigledno se sva ta slava slabo plaća kad mora da se pribegava jeftinom marketingu i Noletu.

easy money = easy money!

treba samo ispružiti ruku i uzbrati ga...

Petronije

Stojanovićeva reakcija na slučaj Ljajić.

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/31/Фудбал/1111686/О+речи+и+речима+(случај+Љајић).html
Arm the Homeless

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

zakk

http://nasisrbija.org/2012/05/29/snp-nasi-podneli-krivicnu-prijavu-protiv-egzit-fondacije/

Српски народни покрет НАШИ је поднео кривичну пријаву против Егзит Фондације (Шер Конференције) због подривања уставног поретка које укључује низ кривичних дела дефинисаних у Кривичном законику Републике Србије као што су признавање капитулације или окупације дела територије Републике Србије, удруживање ради противуставне делатности, припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије, шпијунажа, као и изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.
Кривична пријава је поднета Јавном тужилаштву Републике Србије против Егзит Фондације, организације Докукино, организације Косово 2.0, али и Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Министарства омладине и спорта Републике Србије, као и Управе за дигиталну агенду Републике Србије због учешћа у овом противуставном деловању кроз званично покровитељство Шер Конференције и неизвршавања својих службених, законских и уставних обавеза.
СНП НАШИ очекују од Јавног тужиоца да поступи у складу са својим законским и уставним обавезама и овлашћењима у циљу привођења правди одговорних лица, као и да цео процес закључи забраном наведених противуставних организација – на првом месту Егзит Фондације, али и организације Докукино и Косово 2.0.
У циљу одбране друштва од неонацистичких идеологија и примитивизма који шире невладине организације које делују под окриљем западних амбасада на територији Републике Србије, СНП НАШИ ће бескомпромисно и свим средствима вршити притисак на корумпиране власти да овај цео случај буде расветљен до краја, а да почиониоци наведених кривичних дела буду најоштрије санкционисани.
Документ кривичне пријаве поднете Јавном тужилаштву Републике Србије 28. маја 2012. године је доступан на званичној интернет презентацији СНП НАШИ.

http://nasisrbija.org/wp-content/uploads/2012/05/KRIVICNA-PRIJAVA-EGZIT.pdf

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ
Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=8244

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Ispravno!!!!!!!!!!

Mada ne znam da li mi je užasniji Egzit ili Naši...