• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Eh, da. Komedijaš slučaj je hteo da se petog nađem kod panduracije u Keve Jevrosime sekund po završetku legendarnog haranja. Ne bih mogao da budem preterano pouzdan svedok jer je gustina suzavca bila približna testu, a i alergija mi se pogoršala za sve ove godine, pa sam uteko slinav i suzav.

Ali pamtim jedan prajsles trenutak. Poluslep, truparam ja ka Hilandarskoj i ispiram oči (iskusno, poneo sam vodu, maramu i pivo 8) ). Kad, pretiču me dva mangupa i nose neki kompjuter. 486-ica, 'ladno. Monohromatski monitor, matora mašina čak i te dveiljadite. Uglavnom, dotrčavaju oni do neke tetke koja sva uspaničena otvara ulazna vrata, prilaze joj sa spikom u stilu:

- E, brate tetka, možemo li da sklonimo ovaj komp kod vas, pa ćemo da dođemo kasnije po njega?

Tetka još paničnije otvara vrata, zaždi unutra i zalupi ih za sobom, a oni mangupi odjuriše dalje.  :D
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

slavkod

Već nekoliko godina se trudim da 9.marta ne slušam radio,ne gledam informativne emisije pošto me je sramota kako se iz godinu u godinu povećava količina iskrivljavanja i dezimformacija o tom danu.Ove godine sam proveo pre podne sa svojim psima na Dunavu i čak nisam otišao u podne da upalim sveću na trgu Slobode i ispred Studia B.Ipak sam sinoć ,u prolasku kroz televizijske kanale čuo jednu groznu laž iz usta nekog eksperta,naravno na B92.Čovek je naročito istakao kao bitnu činjenicu da je 9.mart ostao vezan samo za Beograd a da Srbija nije reagovala zbog medijskog mraka.Sa ovim su se složili i drugi učesnici,verovatno takođe eksperti.
Ovo je toliko zlonamerna laž da jednostavo ne sme da ostane bez odgovora.Da li neko od ovih koji pričaju javno o događajima 9.marta zna koliko je SPO,koji je bio organizator,imao odbora u to vreme po Srbiji i koliko je ljudi stizalo ranije u Beograd,kojim sve puteva su ljudi još u noći 8.marta prolazili da izbegnu patrole i koliko je bilo sukoba sa policijom  i batina na putevima prema Beogradu.
Nisu izvedeni tenkovi na ulice zbog toga što su samo ljudi iz Beograda koji su bili nenaklonjeni režimu izašli na ulice,nego zato što je tada Srbija stvarno bila u Beogradu,bar onaj njen deo koji je hteo da ruši komuniste.Ja shvatam da je takozvana urbana opzicija ,koja će se kasnije nazvati demokratska opzicija sa podsmehom i prezirom gledala na članstvo SPO-a i da nije htela zajednički da nastupi sa njima,shvatam da je sada zgodno ipak prisvajati i 9.mart,ali je ipak malo mnogo toliko pisanje nove istorije svaki dan.

Son of Man

Slavkod skroz si u pravu, ja se secam guzve i frke koja je izbila ovde na magistrali, doso narod iz cele Srbije, SPO bio jaci nego ikad. Jbga Vuk se kasnije posle protesta 96-7 zesce zajebo kad je sam izaso na izbore dok je ostatak opozicije bojkotovao (cuveni plakati sa magarecim ushima). Precenio sebe jbga.

A sto se tice 5. oktobra, imam ja jedan pijani izvestaj pisan iste veceri al' me sramota da postavim.  :oops: :lol:

mac

Nema trenutka u Vukovoj istoriji gde on nije precenio sebe. U stvari, zato je 9. mart i pukao, jer je Vuk precenio sebe.

Event Horizon

Quote from: "Son of Man"
A sto se tice 5. oktobra, imam ja jedan pijani izvestaj pisan iste veceri al' me sramota da postavim.  :oops: :lol:
sad se femkaš ko vlaška mlada
pi-ja-ni iz-veš-taj, ho-će-mo iz-veš-taj
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Son of Man

Postavicu ako ga nadjem ali morao bih ga cenzurisati jer me zaista sramota nekih delova, mislim pazi kad je mene sramota -to onda mora da je neki bas zesci bedak. :oops:  :evil:

Son of Man

Molim vas da uzmete u obziru da je ovo pisano u alkoholisanoj euforiji iste veceri  :oops:

Izvestaj sa 5.oktobra '000 iz licnog ugla

Evo cele pricice od cetvrtka 5. oktobra sa svim pa i najsitnijim detaljima...mozak mi radi ko pentijum - sve sam popamtio...
pa da pocnem. Nasa mala ali odabrana ekipica se skupila vec oko pola 1 na Platou kod filozofskog da bi se pridruzili studentskom protestu...nama je vec dan ranije receno od strane studentskog obezbedjenja da se strpimo u demoliranju koje smo vrsili prethodnih dana jer je danas taj dan kada se ide na skupstinu i da se ne staje iako bude kordona - znaci do kraja SLOBODA ILI SMRT !...s'obzirom da je dosla masa ljudi iz cele Srbije i to svi naoruzani - sa  obecanjem da se ne vracaju dok ne zavrse stvar sve je to obecavalo opasan fajt i nerede...mi smo se samo tome i nadali...cekali smo to jos od preotimanja Studija B kada smo ih mlatili u General Zdanovoj...a neki su to cekali bogami i od 9. marta 1991. i taj dan ne mogu da prezale..tolika energija i moc bila je bacena uludo !

Sa mnom su bili ekipa Delija sa Dedinja - znaci Ica,Vojin i njih jos 5-6, zatim Malisha sa Bezanije ,nije nas bilo previse ali smo bili ubedljivo najjaca navijacka ekipa na protestu sto smo dokazali ovih prethodnih dana demonstracija kada nam ni obezbedjenje protesta nije moglo nista...samo su nas molili u fazonu " E navijaci aj samo nemojte da lomite"...ali Braaaate,mi nismo dosli da duvamo u pistaljke ili da poziramo za CNN sa bedzevima i parolama (sto su pizde iz OTPORA obozavale) - ja znam da su mnogi od vas zbunjeni zasto mi ne gotivimo OTPOR kad su oni sad neki kao narodni heroji - jesu kurac ! to su picke koje su uvek prve bezale - i to je vise puta dokazano,uzimaju velike pare za tu bedu kojom se kao bave,sve njihove vodje su se situirale, svi imaju mobilne o trosku OTPORa i bas su ono sto se kaze anti-rezimski profiteri !!! neka kaze ko sta hoce - ali ja znam ko su oni i koje su im namere...pizdurine one najgore !!!

Kad smo se skupili oko nase radnicke zastave koja je bila zakacena na bakarnu sipku od tri metra (verovali ili ne !!)...bakarna sipka se pokazala kao jako korisna u kasnijim desavanjima jer si mogao sa daljine da opaucis puba preko face a da ne moze da te zakaci pendrekom...xexexe (zloban smeh)...
Odlucismo da odemo i do dragstora da se napunimo energijom za ovu sudbonosnu akciju...pivo smo platili,doduse vise smo flajki izneli nego sto smo platili al nema veze sve je to za "narodnu revoluciju" xexe i sve ce to "narod pozlatiti" !!!

Kad smo se vratili u masu culi smo da su Cacani vec dosli do Skupstine i da je vec bilo mlacenja sa kerovima i suzavca...
Konacno je krenula i ta smor-studentska  kolona i odma su poceli da mrse muda ovi iz OTPORA ,na svakoj raskrsnici stajanje,cimanje po okolnim ulicama umesto da idemo direktno ispred skupstine gde je vec bilo obracuna...pocastili smo ih pesmicom "O KAKO  MRSITE MUDA,O KAKO MRSITE
MUDA...MRSTITE MUDAAA..." u dobro poznatoj melodiji...samo su nas mrko gledali i nastavili svojom marshrutom...
E tu smo ispizdeli i resili da odjebemo tu maksimalno dosadnu setnju i da krenemo po neko pivo a onda na Skupstinu gde je vec bilo 200.000 ljudi sigurno...sve okolne ulice su bile pune,narod se "slivao sa svih strana prema Skupstini" kako to vole da kazu u izvestajima sa SPS kontramitinga xexe. Jedva pronadjosmo prodavnicu koja radi u Beogradskoj....sve je bilo zatvoreno, sto od straha za svoju imovinu, sto zbog strajka koji je bio u toku...u prodavnici opet ista prica...masovno iznosenje piva koje smo na kraju vecinu prosuli jer je bilo "Sampion" najgora hemija ikada - i sad mi je muka od tog sranja...ali bilo je i Premium Pilsa koje je spaslo stvar...vec dobrano odvaljeni obarali smo sve kontejnere na koje smo naisli...kontejneri su bili postavljeni na sred ulica ali uspravno tako da su panduri mogli lako da ih pomeraju, zato smo ih i poobarali...naravno babe sa okolnih prozora su negodovale u fazonu : "vas placa JUL- vi ste provokatori"...jebem ti mater baba !!! samo smo se smejali i nastavili sa svojim aktivnostima...

Kad smo stigli do skupstine poobarali smo jedno 20-ak kontejnera sa zadovoljstvom a onda se probili skroz napred do kordona koji je bio stvarno skroman...nije ih bilo vise od 100-inak a stajali su na rastojanju od po 2 metra  tako da je svako mogao da se zaleti i da protrci do Skupstine...e sad druga stvar je bila to sto ih je u Skupstini shtekovanih bilo mnogo-mnogo vise...nagovaramo nekog matorog alkosa da se zaleti i dotrci do Skupstine....matori naravno prihvata i zalece se ko somina al ne stize ni do prvog "Konja koji siluje coveka" tj. onih statua ispred Skupstinskog zdanja,tolko je bio pijan da ga je navatalo obezbedjenje DOSa...mi popadasmo od smeha...

Tu smo stajali jos jedno 15-ak minuta pa resismo da krenemo na pivo da malo popravimo raspolozenje...spustismo se ispod RTSa do 5. gimnazije gde smo naleteli na neki dragstor iz koga smo i pored negodovanja prodavacice izneli gajbu piva i seli tu ispred one male pijace da podojimo to pivo...tu je bilo jos dvadesetak matorana a naleteo sam i na ortake sa Vracara inace navijace Obilica koji su nam se rado pridruzili u masovnoj potrosnji piva...i tako sedimo cirkamo i pevamo sve nase pesme : "O sta ti radim Slobo,O sta ti radim Slobo"..."Spasi Srbiju naguzi se, Slobodane !!!"..."Na banderi nasred Terazija,visi Sloba kuka milicija !"...u pesmi nam se pridruzuju i matorani koji su tu sedeli i koji su takodje bili pijani....nismo ni slutili da od ulaska u bazena na Tashu krecu pubovi u kordonu prema nama...neko ih je primetioi povikao :" Ljudi Evo pandura ! " - ovi matorani odma pobegose a mi dovatismo flajke i krenusmo po pobovima,nismo ih stedeli...potrosili smo dve pune gajbe na njih ali ne vredi - imaju shlemove i shtitove i nema sanse da ih usporimo...bacaju nam dva suzavca cisto da nam daju do znanja ko je jaci...no nema veze, Malisha hvata prvi suzavac i vraca im ali ni to ne vredi...i pocinjemo da se povlacimo prema Takovskoj...placemo i kasljemo ali ne panicimo, pa vec barem 5 puta sam gutao suzavac i znam da samo treba isplakati to sranje i sve je OK...jedino sto me je pekao vrat ko od Shok bombe koju sam popio na demosima za Studio B...peche,boli u picku materinu...tek posle sam saznao da su bacali i neki bojni otrov i da je to razlog tog haosa...

Penjemo se ka Saveznoj skupstini oko koje su neredi vec u toku...suzavac na sve strane, placemo i jedva se drzimo zajedno jer ne vidimo nista oko sebe, ljudi leze po travi oko  skupstine, neki povracaju a neki izbacuju i krv a sve zbog tog bojnog otrova koji je inace zabranjen... ali uostalom u Srbiji se sve moze tako da me ne  bi cudilo ni da su pucali na nas i iz kalashnjikova...no dosta o njima...dobili su sta su trazili na ovim demonstracijama...

Skupili smo se iza Skupstine gde su ljudi kamenovali prozore i palili auomobile oko nje...jedna marica je totalno demolirana...kola su pocela da gore i neki ortak je vikao da se sklonimo jer ce da eksplodiraju...kerovi su se opet zaleteli i bacili suzavac tako da smo morali da idemo napred-nazad ,ali bilo nas je mnogo, mnogo vise pa nisu mogli da nas razbiju...zaleteli smo se kroz suzavac i naterali ih u beg...20-ak njih je ostalo opkoljeno pored jednog zida i nisu mogli da pobegnu...prileteli smo im i tu je pocelo moljakanje da ih ne mlatimo al to niko nije slusao...nismo mogli da zaboravimo sva ona batinanja po ulicama i na tekmama,to jednostavno ne sme da se zaboravi...krenuli smo da ih odvaljujemo sto ciglama sto motkama i shtanglama...tu smo im pootimali pendreke i krenuli masovno da ih batinamo - iste te ojadjene kerove...tako smo ih prebili da one price o "policiji koja je presla na stranu naroda" ne prolaze jer to nisu dobrovoljno uradili nego su na to bili primorani posle takvih batina i bruke koju u zivotu nisu doziveli....

Vec tada je masa  zauzela Skupstinu i zapalila je iznutra tako da se dim sirio i nista se nije videlo tu gde smo bili iza skupstine...nevidjena scena...to se jednom dozivi,jebiga...

Onda smo krenuli na RTS....deo ljudi je ostao sa glavne strane u Takovskoj sa onim bagerom, a mi smo krenuli pored Crkve Svetog Marka u koju su upali demonstranti da se odmore a zvono je  non-stop zvonilo,tako da je  scena bila potpuna...sva vrata crkve su bila otvorena za sve koji su hteli da se sklone od suzavca i pandura...no pandura nigde tako da smo se zatrcali pravo do Abardareve pored Tasha...tu na brdascetu su ljudi vec kamenovali onu novu staklenu zgradu...stradalo je i staklo i sva kola..i tu mi primetimo jednu maricu koja je bila tacno ispred ulaza...nas par iz ekipe preskacemo ogradu i izbegavajuci kamenje dolecemo do marice i krecemo da je prevrnemo...u tom trenutku nesto puce !!!...sagnusmo se dole i tada tek provaljujemo da su panduri iza te maricce u ulazu i da pucaju iz utoka...morali smo da se povucemo na brdasce jer su kerovi odma bacili suzavac...onda odjednom iz te marice izlece jos par pandura koje uopste nismo provalili jer su se sakrili u zadnjem delu i shtekuju se u taj ulaz....kamenovanje i pucanje u vazduh se nastavlja...opet bacaju suzavac al to im stvarno vise nista ne vredi - niko ih se vise ne plasi..neki ortaci donose benzin u flasama i prave na licu mesta koktele koje bacaju na jedna kola i maricu...onda guraju ta kola na maricu i plamen se polako razbuktava...saginjemo se jer svakog trenutka ocekujemo da ce da eksplodira marica...jedan decko ulece u neki kombi i pokrece ga i zalece se na zapaljenu maricu i gura je na ulaz...panduri su vec tada bili primorani da se povlace jer ulaz je u plamenu a i nas je bilo sve vise na brdascetu - svi koji su culi kod skupstine sta se dogadja ovde su dotrcali i tu razbesnelu masu vise  niko nije mogao da zaustavi...da su krenuli tenkovima na nas ne bi se povukli koliko smo bili ludi u tom trenutku ,na adrenalinu,alkoholu a jos smo se osecali mnogo mocni jer nas je bilo bas-bas mnogo...nikad vise !!! tu je bio i kraj otpora pandura u RTSu...bezali su kroz zgradu ka donjem izlazu...ali kurac !!! Brzo smo se strcali dole i sacekali ih na kapiji...videli smo ih onako uplasene i bilo mi ih je cak i zao...neki su skinuli shlemove i hteli da pregovaraju...jedan ortak sa kasetofonom u rukama (koji je prethodno mazno iz fensi-kabriolet golfa) je preskocio visoku ogradu i krenuo "da pregovara"...prisao im je bez straha i oni su trazili da ih samo pustimo da izadju...mi smo visili na ogradi i samo cekali na bilo kakav znak kurchenja pa da ih polomimo...no bili su bas uzentani i jadni...vikali smo im da prvo odloze oruzje pa cemo da ih "pustimo" xexexe :)
ali to nisu hteli pod izgovorom da to nikako ne smeju da urade -
"izgubice sluzbu", tako da su se tu jos vise zajebali....u tom trenutku se neki decko izverao na terasu iznad njih i aktivirao onaj aparat za gasenje pozara tako da su panduri krenuli da panice i da beze prema staroj zgradi RTSa ali njih 20-ak je ostalo zarobljeno unutar ove nove zgrade...samo smo cekali to pa smo izvalili kapiju i krenuli u zgradu...nas petoro je uslo u samu zgradu a unutraaaa......... pa sta reci za tu sramotu,B-R-U-K-A...ovi nas grle, mole, kume, kunu se u srpstvo, dizu tri prsta...ne mozes da verujes, od onih opasnih pubova koji su nas tako slatko i sa uzivanjem mlatili svih ovih godina postadose neke pickice, takav strah u ocima nikad nisam video - to je bilo STRASNO !!!....tu nam bude stvarno zao i ajde kao da ih pustimo ako nam predaju sve sto imaju....odmah su poslusali i ja nabavih i Shtit i shlem tako da sam sad bio pod punom opremom za razbijanje demonstracija i mogao sam da mlatim koga stignem...odma sam upotrebio to na prvom panduru koji mi je dosao pod ruku - cisto da vidim kako oni kukaju u kakav im je to osecaj kad tako nadmocni mlate goloruk narod, pizdurine one najgore - jebo ih onaj njihov debilni ministar Vlajko Stojiljkovic sa facom vepra !!!

Vidim boli ta palica bogami...kukaju pubovi dok ih provlacimo kroz topli zec kad su krenuli da izlaze napolje...neki ih brane ali masa je resila da linchuje i tu im nema spasa...kamenje pada po njima,motke i zaplenjeni pendreci se masovno upotrebljavaju...dalje ne znam sta im se dogodilo jer sam sa ekipom krenuo da se penjem do vrha te nove zgrade RTSa.....al kurac, zgrada je skroz nova i u njoj nista i nikoga osim gradje...otisli smo do krova i vratli se ubrzo dole gde smo zatekli haos....ono, ljudi opkolili pandure i skidaju ih do gole koze, sve pancire, uniforme, znacke, utoke, opasace...bespomocni kerovi samo cute i trpe onako jadnih izraza lica a do malopre su bacali suzavac, topovske udare i pucali iz utoka - hrabri do jaja ?!?!

Vracamo se polako do Skupstine i tamo je vec sve gotovo samo se jos dimi svuda i djubre na sve strane...narod se okupio jer se suzavac vec razisao i vec se slavi,ljudi se slikaju za uspomenu,prilaze mi cestitaju a ja vec strejt skroz od adrenalina idem gradom i pevam sa ortacima koji je svako imao po neki trofej "Sluge rezima,jer mi smo sluga rezima...sluge rezimaaa, jer mi smo sluge rezimaaa.... !!!" i tako dalje kroz oslobodjeni Beograd...

jos na kraju da napisem zakljucak svih ovih desavanja :
Moraju priznati svi koji su taj dan bili na ulicama Beograda da su
navijaci Beogradskih klubova (pored ljudi iz untrasnjosti,Cacka,Uzica,Sapca...) izneli na svojim plecima najveci deo ove revolucije...ja sam to odavno tvrdio - da samo navijaci mogu da se nose sa pandurima jer u tome falabogu imamo itekakvog iskustva....to smo 5. oktobra i dokazali. Oslobodili smo Srbiju od 60-ogodisnjeg ropstva pod komunjarama....dok su studenti i gradjani bezali od suzavca mi smo ostajali i zaletali se kroz suzavac na pandure samo sa kamenjem i palicama...i oterali ih...ovde necu da hvalim samo  Delije i Grobare jer bilo je i Radovaca a bilo je i Vitezova ( ja sam svedok) ...tako da smo prvi put svi zajedno bez obzira sto smo u zavadi i sto se kao "ne volimo" krenuli na kerove i rasturili ih...zaboravili smo na sva nasa sitna podjebavanja i konacno,barem tog 5. oktobra ujedinjeni srusili rezim Slobodana Milosevica...

Eto, samo smo pokazali koliko bi bili jaki kada bi svi bili zajedno i
kada SRBIJA bude imala svoju sopstvenu reprezentaciju koju cemo nadam se svi bodriti i i necemo zvizdati nego stajati mirno dok bude isla NASA himna " BOZE PRAVDE"...a naravno necemo nikada zaboraviti da oplevimo one picke nemce,engleze a posebno turke kad nam dodju ovamo ako ikada budu smeli.... :lol:

:evil:

slavkod

Nisam ja reagovao zbog odnosa operativne politike i partijkih odnosa,nego da skrenem pažnju na činjenicu da je u Srbiji takvo političko stanje svesti i osećanja pretrajalo od osnivanja Narodnooslobodilačkih odbora do danas.Režimi su se menjali ,ali je odnos prema tome što se danas zove"druga Srbija"ostao isti i njega ne ispoljava samo vlast i političke partije nego i onaj drugi,intelektualni,urbani,progresivni,globalistički i kakav sve već deo javnosti,koje DRF lepo i precizno zove izdržavana lica i crveni prinčevi.Paradoks do koga se stiglo u falsifikovanju stvarnosti je u tome što ispada da su oni koji su prvi počeli da ruše režim u ovoj zemlji danas okarakterisani kao nacionalno zaslepljeni,retrogradno i anticivilizacijski,ako već ne i fašistonaci deo Srbije.
Govorim to i u odnosu na predstavljanje događaja sa Dana državnosti iz Orašca gde sam se video sa mnogima,iz različitih delova Srbije,sa kojima sam se sretao i pre i posle 9.marta.

Джон Рейнольдс

Ali, Slavko, ti drugosrbijanci (malim slovom), to su ti crveni prinčevi. Kvazi-elita, urbaoidi, lažna inteligencija. Oni su sebe proglasili "drugom srbijom" (sve malim, naravno, pošto se i reči "šljam" i "ološ" takoše pišu malim), valjda da bi time potencirali svoju različitost, izuzetnost, šta li.

Ovo pišem tek zarad lakšeg snalaženja u ovim pričama. Po meni, kad smo već kod toga, ne postoji "prva" i "druga" Srbija, postoje ljudi - mi, građani Srbije, ovakvi i onakvi, i postoje drugosrbiljanci, malobrojan ali bučan ološ sa kompleksom previskoke vrednosti. Tako ja gledam na stvari.

@ Sin

Super izveštaj, presamitio sam se od smeja. Pogotovo u vezi sa jebenim Otporom. Bilo mi je smešno kad sam 2000. otišao na more u Herceg Novi, a tamo - sve otporaš do otporaša, bog te! Tad su, činjenica, u Beogradu panduri gnjavili zbog tih majica jer se uveliko kuvalo, pa zato niko do njih nije smeo da ih nosi osim na skupovima, posle kojih su valjda morali da ih presvlače. Ali zato, brate, u HN pesnica do pesnice. Džabe sam mamlazima skretao pažnju da ta pesnica mnogo liči na white power simbol, njima to nije značilo ništa. Ili jeste, pošto evo nekoliko godina kasnije vidimo da se vitla "gvozdenim metlama", Čank се fotografišе pored slike na kojoj je prikazan kao Hitler, a uz to je ta ekipa samozvala perjanica antifašizma u Srbiji!

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kler_Vojant

scallop

Sine, mala korekcija, zbog istorije.
Malisha hvata prvi suzavac i vraca im ali ni to ne vredi...i pocinjemo da se povlacimo prema Takovskoj...placemo i kasljemo ali ne panicimo, pa vec barem 5 puta sam gutao suzavac i znam da samo treba isplakati to sranje i sve je OK...jedino sto me je pekao vrat ko od Shok bombe koju sam popio na demosima za Studio B...peche,boli u picku materinu...tek posle sam saznao da su bacali i neki bojni otrov i da je to razlog tog haosa...

To što te je boleo vrat je od piva. Nema suzavca, upotrebljava se CS, a on je prah mikronske veličine i jako lepo se lepi po vratovima oznojenim od piva. Nema drugog bojnog otrova, jer bi bilo mrtvih. Ja sam bio na sred trga i pokušavao da dežurnim majmunima objasnim da vodom ne treba trljati lice, već se samo plaknuti. Pranje utrljava čestice i biva još gore. I nisu znali kojim pravcem da begaju. Taj Otpor je bio vrlo amaterska skupina.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Son of Man

U pravo si skallope skroz, ali ja sam taj izvestaj piso isto to vece tako da realno nisam ni znao sta nas je snaslo, samo sam video gomilu ljudi pored skupshtine kako peglaju krv i svashta i zbog toga sam se lose istripovo. A shok bombu sam osetio jos ranije. Ekslodirala mi u maju 2000-te sa dva metra pravo u facu jer sam istripovo suzavac i zbog te povrede oka me oslobodise vojske ladno.  :shock:  :D

drf

Sine, ovo je dobro štivo. Jednom ćemo zajedno napisati priču - kolaboracija, ne kohabitacija.

Hobit

Quote from: "scallop"Taj Otpor je bio vrlo amaterska skupina.

Jel?
Šta znaš o OTPOR-u? Bio si među njima? Upoznat si sa sistemom rada, bio na treninzima....?
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Джон Рейнольдс

Quote from: "scallop"Ja sam bio na sred trga i pokušavao da dežurnim majmunima objasnim da vodom ne treba trljati lice, već se samo plaknuti. Pranje utrljava čestice i biva još gore.

Zbog ovog detalja sam sebi mnogo puta rekao da se znanje stečeno u školi, a naročito na časovima ONO i DSZ, u nekim situacijama može primeniti u praksi. Ako se dobro sećam, u udžbeniku je daj detalj o suzavcima bio čak i ilustrovan.

#Τζούτσε

slavkod

Treninzi!Vrlo interesantan termin.
Samo još ovo ,pa neču više da vas davim 9.mqrtom.
Na osnovu emisije "Upitnik",dan posle,dakle sa odmakom da se stvari sagledaju i  sa svešću o tome šta je ko rekao na sam dan.
Šta smo saznali,a šta nismo?
Saznali smo:
1.Da je predstavnik Srpskog Pokreta Obnove 9.marta imao 17 godina i bio učenik Pete beogradske gimnazije i da je došao da iznese u emisiji ono što je u skladu sa trenutnom političkom platformom svoje partije.
2.Prtedstavnik Sedme sile nam je pokazao da se sve ekspertize svode na politički postavljen model,takođe današnjeg stanovišta.Gospopdin Lečić,koji je u jednom trenutku emisije i predstavljen kao tadašnji lider "Plišane revolucije" nam je već saopštio neke stvari,ne bez sadašnje političk agende.Tako smo ,gotovo u zgred,saznali da je Demokratska stranka obavljala koordinaciju!!!!!!!!!!!Ha!
Zatim smo saznali da je 9.marta bilo oko 100.000 ljudi koji su došli na miting PROTIV PETOKRAKE,ali da ih je od sutradan,podrazumeva se kvalitatvna promena,bilo do trista hiljada.
Jedino je Leon Koen pokušavao da govori o temi kao učesnik i da pokušava da objasni stvari kakve su bile tada,odnose političkih strana i sl.To je ,manje više bio glas vapijućeg u pustinji.
Šta nismo saznali:
Nismo saznali zašto,a u emisiji je iskorišćen kao ilustracija insert koji nam pokazuje da Vuk govori kako miting nije uperen protiv institucija države nego se odnosi na zahtev za ostavkama određenih čelnih ljudi,dakle zašto je taj poziv glasio PROTIV PETOKRAKE?
Nismo saznali ni da u to vreme SPO nije bio politička stranka nego pokret,pa njegov poziv nije bio namenjen samo članovima i simpatizerima SPO-a,dakle nije to bila samo neka stranačka stvar.
Poziv PROTIV PETOKRAKE je kao lozinka i oni koji su ga primili su znali odgovor JEL NE VALJA,kako ta pesma kaže zato šo ptokraka ne da sprkom rodu ljudska pava i slobodu.
Da je režim to takođe razumeo potvrđuje odgovor generala Kadijevića dat prošle godine,na pitanje o izvođenju tenkova na ulice.
Ovde treba imati na umu jednu konstataciju Miće Danojlića iz knjige OSLOBODIOCI I IZDAJNICI ,da Srbi nisu baš kao ostali svet,pa kaže da Srbi ni novine ne čitaju tako što gledaju šta je napisano,nego traže ono što ne piše.
Mislim da je to vrednost 9.marta koja podrgreva nadu i optimizam,bez obzira na konkretne političke rezultate događaja.

Son of Man

Kad smo vec kod tih izvestaja, evo jos jednog za koji sam mislio da je zanavijek zagubljen. Ovo je apropo  :evil: 17. maja 2000-te kada je murija zauzela Studio B i ostale medije.

9.mart II ?
Pisano svedocenje o desavanjima na protestima 17.5.2000.
(nije moj naslov, ovo su objavili na nekom web "magazinu")

Izvinjavam se zbog ovolike iscrpnosti u detaljnom pregledu
desavanja danas na ulicama BGDa...jebiga,stanje je vise nego VANREDNO a i obecao sam jutros da cu se vratiti iz grada sa informacijama sta se desava...
Dan koji nikada necu zaboraviti...ovo je bio definitivno najduzi i najhaoticniji dan u mom zivotu. Ovo sto cu vam sada ispricati pokusajte da prosledite na sto vise adresa da se prosiri istina, prica o tome sta se desavalo od pocetka pa do kraja krvavih sukoba na ulicama BGDa danas tokom celog dana i do kasnih vecernjih sati...normalno,zamolio bih vas da izbacite moje ime ili bilo cije... jebiga, frka.

Moram da krenem od samog pocetka i verujte mi na rec da sve sto cu sada napisati istina je jer sam u 90% ekscesa bio direktni svedok. Sve je pocelo sasvim mirno, oko 10 sati izjutra me je pozvala jedna devojka iz moje stranke (necemo je imenovati, a i onako sam izbacen iz te stranke vec 2001. :evil: ) i rekla mi za to sto se desilo sa Studijom B, B2-92 i Radio Indexom i pozvala me da se sto pre pojavim u stranci jer ce "izgleda biti frke" i moramo da budemo svi mobilisani za takvu vanrednu situacije...cak su nas zamolili da dok traje VANREDNO STANJE pokusamo da se uzdrzimo i da nikako NE "uzivamo alkohol i opijate","arlauchemo i deremo se !" i da pravimo bilo kakve komplikacije i provokacije (da ulecemo u direktni sukob sa kerovima i tako to...)...naravno ja ko anarho -Srbin tu diktaturu proletarijata nisam mogao da podnesem i danas sam to pravilo izostavio,ne jebem ja to i ovako, tako da sam preskocio ovo zadnje pravilo sto je na kraju i bilo i pozitivno jer da sam kojim slucajem preskocio neko drugo i da sam popio koje pivce - bogami svasta bi sa mnom bilo...ovako sam ciste svesti uleteo u sve to i moram da priznam da me je bukvalno to spasilo jos goreg sranja u koje sam se danas i ovako uvalio cak i previse !
Bio sam malo u partiji i onda sam ubrzo otisao do Beogradjanke ispred Studija B gde se vec skupilo oko 200 ljudi...tu sam ostao do 15h za kada je najavljen bio protest ispred Gradske skupstine...tek oko 15h smo saznali da je protest pomeren za 19h zbog navijaca Zvezde, Delija koji su danas slavili tiulu na svom stadionu i hteli da se pridruze protestu...na kraju se ispostavilo da su oni cinili 30-40 % demonstranata....
Ja sam onda odlucio da odem na tekmu sa nekim ortacima (iako ne navijam za Zvezdu) da ubijem vreme i da vidim kako su se Delije organizovale za danasnji sukob koji se spremao uveliko u samom centru Beograda ! Zato sam namerno i otisao na sever gde su najvatreniji navijaci (huligani - narodski receno) a mogo sam i na zapad i na istok, svuda je ulaz bio DZ. Odmah na tekmi na severu sam video sta je po sredi...tri barjaka sa pesnicom OTPORA ali u zvezdinim bojama : crveno -beli i sledece pesme definitivne provokacije policije i rezima...redjale su se pesme : "spasi Srbiju i ubi se - Slobodane,Slobodaneee" , "Veceras je nase veche,vecheras se Sloba peche, Nek se peche, nek se dinsta - ko ga jebe kad je komunista ! ", i gromoglasno urlanje "Studio B,Studio B..." do iznemoglosti... Kerovima je spremljena specijalna pesmica namenjena samo njima : " Jer vi ste sluge rezima,jer vi ste sluge rezima...sluge rezima,jer vi ste sluge rezima !!!" U jednom trenutku se na severu pojavio i gradonacelnik Beograda, cuveki "unuk" chicha Draze...to je izazvalo odusevljenje kod navijaca pa su se sad jos jace drali "Studio B,Studio B..." a i ja sa njima bogami.

Posle tekme ,po mojoj slobodnoj proceni se pola nas sa severne tribine uputilo prema Slaviji i ulici Srpskih Vladara gde je ispred gradske skupstine ( Stari Dvor ) najavljen protest... Stigli smo samo do Slavije - tu se isprecio kordon od samo 15-ak kerova ali su bili pod punom opremom za razbijanje demonstracija i delovali su zastrasujuce onako na prepunoj Slaviji kako ne daju nikome da udje u ulicu Srpskih Vladara...mi smo ih dobrano odavavisali (AV,AV,AV !!!) i izvizdali al se nismo dali obeshrabriti...ja sam sa ortakom otisao iza one ogromne,dugacke ograde koja se proteze i kroz Beogradsku ulicu i preko neke rostiljdzinice smo bukvalno samo zaobisli muriju i izasli odmah kod prve autobuske stanice kod Slavije u Srpskih Vladara...samo smo nastavili pravo ne okrecuci se ! Put je bio slobodan do gradske skupstine gde je vec poceo protest...i vecina Delija se snasla pa su okolo kroz Njegosevu ili skroz okolo zaobilizali preko malih sporednih ulicica...uglavnom veci deo se skupio kod Starog Dvora i tamo je vec bilo jedno 30-40 do u vr' glave 50.000 ljudi ,ako je i tolko bilo,mozda preterujem,ko bi ga znao kad smo se dosta razudili ko Jadranska obala pa smo zauzeli sav prostor od Terazija pa do SKCa...jedostavno bilo je nemoguce proceniti kolko je stvarno bilo ljudi u tim trenucima...meni je izgledalo jako mocno jer je sve bilo puno - skoro cela Srpskih Vladara bila je zaposednuta ! Onda sam sreo ove moje iz partije i mazno im jedan barjak sa drvenom motkom od jedno dva i po metra, koja me je kasnije,ispostavilo se,spasila sigurnih teskih batina od pendreka....

AKCIJA:

Stvarna akcija je pocela tek kada su preko razglasa na Starom Dvoru javili da je jedan deo Delija blokiran na Slaviji i da im specijalci ne daju nikako da prodju do nas...u trenutku smo spontano krenuli ka Slaviji i pored molbe lidera da ostanemo i da ne padamo na provokacije...nisu bili svesni ocigledno sta je to svima nama znacilo i da jednostavno vise ne cekamo na njih da se oni smiluju i dogovore,samo smo svi masovno krenuli bez mnogo uzbudjenja da pomognemo ljudima kojima je zabranjeno slobodno kretanje a to je gadan prekrsaj od strane rezima...jednostavno nismo mogli vise da trpimo taj bes,moralo je da pukne danas ili za 5-10 godina (nedajboze !!!) stigli smo do Slavije i tu videli jos nagojeniji kordon, pod punom ratnom opemom...kacige,predugacki pendreci,utoke,shtitovi,maskirne uniforme,cokule...izgledali su ko da su sad stigli sa Kosova..ja sam cak i cuo da su danas poslali na nas bas te kerove koji su poodlepljivali u ratu na Kosovu i koji po svom ponasanju vise podsecaju na divlje zivotinje nego na ljude sto su nekad valjda bili...ako su ikada i bili ljudi...to je strasno sa kolko srasti i besa, slepe mrznje su se oni zaleteli na nas i bukvalno u tom prvom sukobu nas polomili...krenuo je i neki fightback kamenjem i kockama pa bogami i stolicama ali slaba vajda...ja sam imao srece sto sam nosio barjak pa sam skinuo zastavu i nosio samo tu motku i tako u toj opstoj bezaniji i haosu drzao jednog kera na razdaljini od 2 metra tako da me samo jako ubo pendrekom u oko,nije valjda mogo dalje da me dosegne blize...u jednom trenutku nisam nista video...kad sam otvorio oko sve mi je bilo iskrivljeno u p.m.,nisam znao gde sam od bola i sjebanog vida a trcao sam kroz masu,bezao ,jedva sam zivu glavu izvuko iz tog opsteg meteza...kerovi su jurnuli za nama i koga su navatali taj je najebo gadno, ubijali su boga u ljudima na moje oci..nema lazi i prevare !!! sam sam se uverio da nisu normalni odmah u startu i da ce biti veeelikog sranja u nastavku...mnogi su ostali da leze na ulici pretucheni iza kerova koji su ih bukvalno pregazili,ne znam da'l su te ljude posle hapsili ? za to nisam siguran ?! dal neko zna kolko je ljudi uhapseno ako je iko hapsen i kolko je ljudi pretuceno ??? Javite ako imate informaciju !
Znam samo da su nas kako je ulica srpskih vladara kod pocetka ograde iza koje se gradi JDP (jugoslovensko dramsko pozoriste) savatali najzesce izmedju parkiranih automobila i tako nas sabili u zamku...ogromnu guzvu gde su ljudi gazili jedni preko drugih u panicnom begu...opsta histerija jer je tada jos bilo i dosta devojaka, veoma mladih,zatim penzionera i starijih ljudi koji su se uspanicili zesce...vecina nas mladjih smo se snasli pa smo ispreskakali automobile i nasli spas u donjem delu ulice prema SKCu i Beogradjanci...neki nisu uspeli pa su izgnjeceni tu i prebijeni...mene spasla motka proverenih teeeeskih batina...njojzi hvala !!! Onda smo se malo smirili i zabarakadirali kontejnerima posto su kerovi stali posle 100-tinak metara...postavili smo barikade od zardinjera ,kontejnera, i ostalog materijala koji se tu nasao na raskrsnici kod Beogradjanke,kod SKCa... Barikada je bila postavljena prema Slaviji gde su bili kerovi i prema gornjem delu General Zdanove... Uskoro su nikle i nove barikade duz cele privremeno slobodne teritorije...kod raskrsnice sa Kneza Milosa prema gore, prema saveznoj Skupstini i naravno prema donjem delu Kneza Milosa...i tako je ta velika raskrsnica blokirana skroz za prolaz automobila i ostalih vozila pa nisu mogli da nas napadnu vodenim topovima mada su i to kako sam nacuo spremali ...grupisali su vozila sa vodenim topovima kod Brankovog Mosta... Zakljucio sam da je verovatno slicna barikada postavljena i skroz kod Terazija prema Knez Mihajlovoj... ja sam se nekako obreo na toj raskrsnici kod SKCa bas kad su kerovi opet poceli da nadiru iz Nemanjine kroz General Zdanovu...opet su se zahuktali ali mi smo ovaj put bili spemni i poletelo je gomila flasa,kamenica,kamenih kocki,cigala,metalnih shipki i ostalog djubreta...i kerovi su u panici krenuli da se povlace pored SKCa prema Nemanjinoj...tu smo ih sustigli i tu je bilo i najveci fajt i peglanje danas i nasa najveca pobeda - prva pobeda u ovom istorijskom USTANKU !!!

Tolko su prsli tu kerovi da je jednom oteta motorola i mnogi su povredjeni...to smo takodje culi i preko te zaplenjene motorole...citiram : "Alo...Prijem...ima dosta povredjenih kolega od shipki i kamenica u Nemanjinoj...ne mozemo da se probijemo do njih , totalno su odseceni..." E tu su nam kao zahvalnicu za dobre batine bacili dva "Topovska udara"...za ovo mozda vecina od vas ne zna...to je kao neka poveca petarda koja pravi zvuk kao da je eksplodirala bomba...to nas je malo pomelo al se nismo dali prevariti...pa jebote, mi smo to bacali u osnovnoj skoli ,naravno ne tako jake kao ove ali po istom prinipu...cilj im je da se zaplasi neprijatelj....jebiga, kurac su uspeli. Posle ove historijske pobede pogledao sam duz ulice Srpskih Vladara i bukvalno doziveo flashback...sve je neodoljivo podsecalo na 9. mart 1991. godine...zapaljeni kontejneri su se dimili,gomile ljudi rastrkani duz cele ulice svi sa kamenicama i stanglama,na ulici gomila djubreta razbacana po celom centru...jedan opsti haos i anarhija, jedina je razlika bila u tome sto je vecina nas mladja od svojih nekadasnjih "kolega" sa 9. marta...jednom recju retki trenuci SLOBODE, ali one oprave - za nas !!! Kasnije su mi neki ortaci iz kraja ovde ispricali sta se sve dogadjalo kod SKCa dok ja nisam stigao.... Ovaj deo price pozajmljujem od njih kao od osoba kojima verujem: Neposredno pre nego sto sam ja stigao frka je pocela tako sto je Interventna sa onim njihovim standardnim dzipom zaustavila neke navijace koji su se vozikali unaokolo merdzom kragujevachke registracije... To su bili stariji momci koji verovatno nisu ni hteli da se uvlace u sukobe, nego su samo slavili ali su im ovi preprecili put izasli iz dzipa i poceli pendrecima da im lupaju po krovu auta....onda su ih izveli napolje poskidali im salove i naredili da rasire noge i podignu ruke okrenuti prema kolima jer su hteli da ih ocigledno hapse...tada je jedan decko, ogroman koji je bio vozac pomenutog merdze jednostavno ispizdeo i nabo pesnicom jednog specijalca...tada su uleteli i ljudi koji su bili okolo navijali i napali kerove...e tu je ta ekipica kerova popila najgore batine...glavom bez obzira su uleteli u svoj dzip i krenuli da se probijaju kroz masu da pobegnu jer su ih demonstranti opkolili sa svih strana...tu je takodje gomila kamenica,flasha i shipki totalno unistila spoljasnost dzipa.

Al' da nastavim ja svoju pricu. Posle smo postavili i barikadu kod SKCa prema Nemanjinoj....tu smo bili dosta vremena jer nisu mogli nikako da nam pridju... Tek posle sat vremena policija je uz znatno pojacanje presekla demonstrante na raskrsnici sa Kneza Milosha i tako nas bukvalno opkolila...krenuli su u juris iz pravca raskrsnice sa Kneza Milosa kroz Srpskih Vladara i u isto vreme druga banda je krenula opet iz Nemanjine prema nama gore...tu su se bas zaleteli i mi smo morali opet da bezimo i to kako ko...neki su otisli prema Slaviji a nas 100-tinak je krenulo da se stekujemo na pocetku Njegoseve...tu smo stali i krenuli da ih kamenujemo opet pa su i oni stali....samo dvojca njih se probilo do ograde JDPa pored SKCa i iza te tarabe su nas gadjali nekim sranjima i provocirali i pretili ...e mi smo ih tu ljudski zasuli drvljem i kamenjem ...nismo skapirali da je to bila zesca navlaka...u jednom trenutku jedan od te dvojce kerova je bacio nesto u obliku kamena i ja sam odma video da je to suzavac...krenuo sam prema njemu da ga vratim kerovima nazad...e tu sam se svetski zajebo...to nije bila ta vrsta suzavca nego ona najgora koja eksplodira i rasprshuje se na sve strane (kasnije saznao da je to bila SHOK BOMBA)...i bas kad smo ja i jos jedan decko bili na dva metra od suzavca ovaj je eksplodirao zvukom onog "Topovskog udara" i rasprshio se svuda 20 metara unaokolo,meni u oci, usta,nozdrve a i neke iglice su mi se pozabadale po celoj faci i vratu iznad majice...poceo sam da placem i da vristim a i ovaj ortak pored mene jer mu se dogodilo isto...kerovi su to iskoristili jer smo se svi rasturili posle tog suzavca na sve strane da krenu u juris po ko zna koji put...ja sam bio u haosu, lice mi je gorelo,nisam mogao da otvorim oci tako da nisam video nista oko sebe, mislio sam u jednom trenutku da sam definitivno oslepeo...samo sam jurio ko muva bez glave uz Njegosevu uz pomoc nekih ljudi koji su me vukli pa sam skrenuo u prvu ulicu levo ,pored ulaza u onu gimnaziju...plakao sam ko nikad ,oci su mi bile u kurcu, zanesvescivao sam se povremeno al su me neki ortaci tu pridrzavali jer nisam mogao da odredim svoju poziciju..totalan gubitak sposobnosti orjentacije sto od shoka ,sto od nesnosnog bola po celom licu, posebno chelu, vratu i ocima koje su bukvalno sagorele od siline udara suzavca.. Taj decko sto je najebo zajedno sa mnom se dokopao kola Hitne pomoci...objasnili smo im tako obnevideli i slomljeni kako nam je suzavac eksplodirao sa razdaljine od 2 metra u facu i celo lice a meni i u grlo sto je mozda i bilo najgore od svega ! Odma su nas potrpali u kola al sam ja prvo pitao za svaki slucaj da li je moguce da ako nas ovi odvedu u Urgentni da nas tamo uhapsi murija...oni su mi ladno rekli da je to sasvim izvesno da cemo biti uhapseni i to me totalno slomilo...nisam mogao da verujem da hitna pomoc nece da nam ukaze osnovnu pomoc pri ovakvoj ozbiljnoj povredi ociju i lica...mogli smo bez vida da ostanemo, rekli su nam bolnicari da smo imali veliku srecu sto nismo stigli previse blizu suzavca-bombe ili ga uzeli u ruke...oslepeli bi,sprzili se i sjebali skroz ruke...joj majko mila sta su mogli da nam naprave... Posle toga sam se dokopao prvog kafica,neko mi je dao 20 dinara da kupim kiselu da malo sperem grlo jer me nesnosno peklo...usao sam u kafic,sva sreca znao sam da kad bacaju suzavac da ni slucajno ne treba dirati oci niti ako se nagutash suzavca da peres oci vodom...to bi samo deset puta pogorsalo situaciju jer je taj vojni-murkanski suzavac mnogo zajeban i napravljen je bas da ne mozes da isperes oci ,jer ljudi se obicno zajebu i krenu da trljaju oci i stavljaju pod vodu a to je ko da si se polio vrelom vodom po licu...bruka...ja sam samo usao u taj kafic umio se,neke devojke sto tu rade su mi pomogle maksimalno ,da njih nije bilo ko zna kako bi zavrsio...dale su mi punu flasu vode...pomogle mi da dobauljam do WCa i da se umijem,dale mi dosta papira za lice jer mi je lice gorelo i morao sam nesto da stavim na lice da prestane taj nesnosni bol... al kako sam ja usao u taj kafic tako je pola ljudi pobeglo jer je moja majica bila natopljena suzavcem i zracila je svuda...svi su poceli da placu i kijaju...cak i kad sam se dokopao kuce suzavac se sirio pa me i keva provalila i poslala na detaljno ribanje hahaha. Posle te akcije sa suzavcem razbili su nas na manje grupice po sporednim ulicicama i tako nas skroz rasterali...kad sam izasao iz kafica imao sam sta da vidim : gomila specijalaca se zabarakadirala na mestu gde smo mi malopre bili...od pocetka Njegoseve pa do onog Hotela PRAG (ne secam se imena,valjda je Prag ?)...mirno sam prosao pored njih pa sam ih cak i pitao : " kolega izvinite,kako mi da stignemo kuci,bili smo u kaficu i sad hocemo kuci a ovi huligani sve polomise i ne znamo gde moze da se prodje? " Glupi pandur nista nije izvalio sta se desava samo nas je usmerio ka Kneza Milosa koja je vec za tih pola sata bila odblokirana i isli su autobusi...u Narodnog Fronta sam uvatio bus i mirno i dostojanstveno otisao kuci...vec je bilo 23 h... sada dok ovo pisem vec je svanulo...budan sam vec 28 sati i jedva pisem al sam se eto potrudio da u ovaj izvestaj ubacim sve sto se danas tj. juce (sad je vec juce) na ulicama dogadjalo...nadam se da nisam propustio nista bitno...nek me neko dopuni ako nesto nisam pribelezio ! hvala vam na paznji ako ste imali strpljenja da procitate ovu moju kuknjavu i plachipichkoizam. Sutra je protest opet ,u 17h ispred Gradske skupstine !!! pa ko voli malo adrenalina i puno batina nek izvoli da dodje...ja idem opet iako sam najebo juce...ovo je istorija ...pocetak kraja diktature Slobodana Milosevica i nadamo se njegov konacni pad !!!

LIBERTAD O MUERTE - SLOBODA ILI SMRT !
@ Do pobede !!! sad vise nema nazad !!!

Autor: Necemo da kazemo
18.5.2000

Son of Man

Evo i od narednog dana - znaci 18. maj 2000-te.

-----------

Evo jos informacija sa ulice...nadam se da danas necu onako preterati ko juce. Naravno,opet bih vas zamolio da posaljete ovu poruku dalje po istom fazonu...cuo sam da je moja tetka u Grckoj dobila istu tu poruku...xexexe - cudo jedno taj internet !

Oko 19 h ispred gradske skupstine i po Pionirskom parku i na dole se skupilo jedno 20.000 ljudi al su jos dolazili tako da je masa postepeno rasla...Tu je onda poceo miting i proseravanje lidera, kukumavcenje sa prozora gradske skupstine kako treba da budemo mirni, kako je ovo nenasilan protest...koje pizde i foliranti !!!

Prebacicemo se odmah na glavno desavanje koje je bilo na rasknici kod Londona. Kod SKCa se nakupilo dosta specijalaca a i zablokirali su Masarikovu...izgledalo je kao da su stitili Studio B.
Mi smo se skupili sa druge strane raskrsnice kod Casina...saobracaj  je i dalje tekao normalno u Kneza Milosa,bilo je jedno 100-tinak ljudi tu, uglavnom novinara,navijaca,otporasa i SPOovaca...

Primetio sam da je mnogo manje ljudi raspolozeno za akciju...nije bilo svih onih Delija ko juce al su zato navijaci dosli samoinicijativno,a dobra vest je da su se pojavili i Grobari i navijaci Obilica ( naime,ja i dalje verujem da su samo navijaci u ogromnom broju i dobro organizovani sposobni da se nose sa ovim dzukelama)...

Tu smo se prvo jedno pola sata prozivali na 100 metara jer su sada oni prisli skroz do raskrsnice...nisu jos formirali kordon ali je izgledalo kao da se spremaju i da jedva cekaju ,mamuimjebem !!!

Oko 20h smo krenuli i izasli na sred raskrsca i tako blokirali saobracaj u Kneza Milosa....e to se vec kerovima nije svidelo !
povukli su se malo nazad i poceli da formiraju kordon sa svim onim shtitovima i sranjima...za to vreme smo mi isprevrtali sve dostupne kontejnere,i napravili barikade od zardinjera...skroz smo zauzeli taj deo i cekali ih da krenu...onda smo krenuli da ih gadjamo flasama i kamenjem...tu su nam oni uzvratili istom merom...pa je krenulo dobacivanje...kontejneri su opet bili zapaljeni i opet se ponovila scena sveopsteg haosa od juce...
Veceras je mnogo vise ljudi nosilo marame i maske preko lica sto je za pohvalu jer se zna da sve snimaju kamerama i da ce po tome hapsiti...

Odjednom su se dva Interventna dzipa zaletela na nas i kao da nas zaplase skrenuli iznenada, sto narod kaze "napravili pajkanac"...jedan od tih dzipova se previse zaleteo u masu tako da me bacio na haubu posto sam se obreo tu...sva sreca brzo sam skocio,tako da me nisu odneli sa sobom - a to zasigurno ne bih zeleo !

Interventna je nastavila niz Kneza Milosa a odma za njima se pojavio drugi kordon ,dole izmedju Masarikove i Narodnog fronta,koji se polako kretao prema nama. Onda su krenuli na nas i poletela su dva Molotovljeva koktela tako da su se zbunili...nisu ovo ocekivali,do sad se u Srbiji to nije koristilo na demonstracijama....opet su se povukli jer vatra je vatra a kamen - kamen ,jebiga !

Posle toga su opet krenuli ovaj put odlucno pa su spojili dva kordona na raskrscu...bilo ih je duplo vise nego juce...napravili su tu jedan kordon i krenuli opet na nas...razdaljina je bila jedno 50-ak metara...tu smo ih zaustavili jer je poletela gomila kamenja i ostalog a oni su se samo stitili onim stitovima...jedino je kapetan uzimao po neku kamenchinu i zavrljacivao na nas...posle jedno 10ak minuta ciglovanja pridruzili su se i ostali kerovi pa su sada svi gadjali sa velikim entuzijazmom. To dobacivanje je trajalo oko pola sata...malo mi njih,malo oni nas,vise mi njih no oni nas buahaha !!!
U tom trenutku nam se vec dosta ljudi pridruzilo sa onog smornog protesta jer su videli da se desava nesto mnogo interesantnije i bitnije ovde. Murkani su konacno ispizdeli i resili se da bace par obicnih suzavaca...suzavci su nas preleteli i pali iza u masu oko 200 metara dalje...ne znam dal su nekog pogodili u masi jer su ih kerovi ispalili iz onih specijalnih puskica...nisam mogao da vidim...u istom trenutku su naravno krenuli i u ofanzivu i juris...Mi smo bezali glavom bez obzira pravo na taj oblak suzavca koji nam se neminovno isprecio...opet smo se nagutali suzavca,samo sto je sada stradalo mnogo vise ljudi - zena,starijih ljudi koji su bili iza nas,tamo gde su pali suzavci...
S ozirom kakav je bio onaj shok suzavac od juce ovo nije bilo nista strasno...ali opet peche i ne vidis gde bezis...trceci smo prosli Skupstinu Srbije i neki su produzili prema terazijama a neki od nas smo uleteli u dvorista po okolnim zgradama...ja sam uleteo u neko dvoriste gde je vec bilo dosta uplakanih ljudi i zena...svi su znali za onu foru sa vodom tako da se niko nije zajebo pa smo na cesmici samo pili vodu i umili se...

Brzo sam izasao i popeo se gore ,na brdasce kod gradske skupstine gde se okupio narod...kerovi su i dalje nailazili i stacionirali se kod skupstine Srbije...Onda je jedna Interventna krenula prema nama i neki decko im je bacio najludju verziju koktela koju sam ikada video pod dzip pa su zapalili nazad (plase se vatre,definitivno)...taj decko je sipao malo benzina u praznu casu od milk-shejka i stavio preko malo papira za fitilj...i to je letelo,verovali ili ne  !!!
Onda smo uperili one ogromne reflektore na kerove pa su krenuli da se krecu prema pionirskom parku...u medjuvremenu ispred skupstine grada je demoliran jedan murkanski auto...tada su nas napali i tu je bio kraj...ljudi su se potpuno pogubili,policija je trcala i iz pravca pionirskog parka i odozdole...neki su nasli zaklon u gradskoj skupstini,ali vecina nas se spustila u onu malu ulicicu ispod...tu smo se gadno zajebali...kerovi su blokirali maricama izlaz na Srpskih vladara pa smo krenuli da bezimo prema drugom izlazu prema saveznoj skupstini i trgu Nikole Pasica...tu su odjednom izleteli sa dve marice i mnogo ljudi i krenuli da nas uvate u sendvich...marica me je sustigla i izleteli su besni kerovi iz nje...nas 20-ak je uletelo u prvi slobodan haustor,kerovi za nama...uhvatili su neku devojku koja je vristala i dok su nju tukli polomili su svo staklo u ulazu...
Mnogi ljudi nisu uspeli da udju u haustore pa su ostali opkoljeni i dobili zestoke batine ....mi preziveli smo jurili peske do vrha zgrade i gore se primirili strepeci da se ovi ne popnu...bili smo u klopci,bukvalno....izgleda nisu usli u zgradu jer se nije cula nikakva buka osim sirena napolju...
Neka zena nam je otvorila vrata stana, dala nam vode i informisala nas gde su drotovi pa smo tako posle pola sata izasli napolje jedan po jedan odvojeno i krenuli svako na svoju stranu...
Kerovi su stajali oko pionirskog parka i posmatrali nas kako prolazimo pored njih...mogao sam da osetim taj bes koji je izgarao iz zivotinja.
Eto to je za sada sve...necemo se predati jer nemamo sta da izgubimo !!!

LIBERTAD O MUERTE !!!

EDIT : kratki klip - bacanje koktela u Srpskih Vladara :

http://www.youtube.com/watch?v=AUhilQo25ro

Eriops

Evo, sad procitah vesti iz Vojvodine, i ne mogu da verujem.. Turska je obezbedila sredstva za izgradnju spomenika poginulim vojnicima Otomanske imperije, kod Sremskih Karlovaca ?
Novosadski gradonacelnik nema nista protiv toga, mi smo kaze multikulturna sredina.
Nemam ja nista protiv turskog naroda, ali imam protiv spomenika vojsci koja nas je drzala u ropstvu 500 GODINA.
Da li uskoro mozemo ocekivati i incijativu za spomenik Hortijevcima ?
Kako sad to moze, ovamo su kao protiv fasizma i nacionalizma, a ne smeta im spomenik osvajackoj vojsci ?

mac

Šta njih briga, oni nisu bili pod Turcima. Verovatno je to upravo ono što i žele da naglase. Tako to rade iredentisti na severu, kulturno.

scallop

Quote from: "mac"Šta njih briga, oni nisu bili pod Turcima. Verovatno je to upravo ono što i žele da naglase. Tako to rade iredentisti na severu, kulturno.

Bili su. Čitaj malo. Turci su po Budimpešti dizali hamame.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Eriops

Bili su, jasta, stigli su do Beca.
Canak se razbaskario u VB, prvo je izjavio da je to dno dna, medjutim sad kad je nominovan, strasno se naljutio. Sto mu smeta da izadje iz te kaljuge ? Bice da je ipak dosao popularnosti radi. Nasi politicari su nevidjeni licemeri, ni trunke obraza nemaju.
Trebalo je staviti Velju zajedno s njim  :D .

mac

Ma sitno je to bilo, Turci nisu pošteno stigli ni da im zagarave kose.

scallop

Quote from: "mac"Ma sitno je to bilo, Turci nisu pošteno stigli ni da im zagarave kose.

Mac, ne garavi se kosa onako kao na TV - Pajković - Akademija! Austrijanci su 1690. godine bili u Skoplju, pa ništa. Šiptari su plavlji od Slovena.

slavkod

Turci su zakasnili da budu inauguratori .Agošton je još devedesetih predlagao da se umesto spomenika na Dunavu kao sećanja na Raciju,napravi zajednički spomenik svim palima u Drugom ratu,znači i Hortijevcima koji su stradali.
Ne razumem na šta se multietičnost koju pominje gradonačelnik odnosi.Turci ne žive u Vojvodini,niti su živeli.Možda se sprema da uveze neke Turke koje će da rasele Nemci,pošto se svi protive povratku naših Cigana iz Nemačke i drugih zemalja Ujedinjene Evrope.

Kler_Vojant

Meho Krljic

Peščanik razvio smisao za humor? Lepo.

Son of Man

Danas bio kao neki mini -protest na Trgu povodom ubistva onog momka od strane interventne stoke, al ti koji su organizovali ispali skroz neozbiljni, nisu odradili valjan hajp i doslo jedva 100 ljudi, malo se prosetali i kod Vlade se pojurili sa murijom napravili sranje, neki klinci retardi. Bezveze, moglo je to mnogo bolje i masovnije.

scallop

Quote from: "John Reynolds"
Quote from: "scallop"Ja sam bio na sred trga i pokušavao da dežurnim majmunima objasnim da vodom ne treba trljati lice, već se samo plaknuti. Pranje utrljava čestice i biva još gore.

Zbog ovog detalja sam sebi mnogo puta rekao da se znanje stečeno u školi, a naročito na časovima ONO i DSZ, u nekim situacijama može primeniti u praksi. Ako se dobro sećam, u udžbeniku je daj detalj o suzavcima bio čak i ilustrovan.

Neću ni da odgovaram Hobitu. Čim je obnovio odnose sa zemljacima, počeo je da neinformisano lupeta. Oni koji znaju šta mi je zanat mogu da ga informišu, a ONO i DSZ može da se veže mačku za rep.

Eriops

Miran protest da, i traziti odgovornost apsolutno, ali ne znam sta se postize demonstracijama na kojima su parole : Smrt policiji ?? Nije nam dosta svakakvih jada, koji su nas snasli, trebali kao u Grckoj da se tucemo izmedju sebe ?
Hajd da ukinemo policiju. I sta onda ? Ko ce nas stititi od onih koji nisu policajci, a ubijaju, prebijaju ljude, siluju, pljackaju, bave se pedofilijom, itd ? Ja imam mnogo zamerki na policiju, prvenstveno sto ne radi svoj posao kako treba, ali nije resenje sad krenuti u hajku. U policiji ima losih ljudi, kretena koji vrse torturu, ali ne mozemo generalizovati da su svi ili vecina takvi.

Son of Man

Huligani opet razlupali "Mekdonalds"
Nedelja, 22. mart 2009.

U Beogradu je sinoć kasno uveče završen protest više desetina mladih ljudi zbog ubistva Đorđa Zarića (24) koga je ubio jedan policajac interventne brigade, a prema do sada poznatim informacijama nije bilo većih incidenata.

Demonstranti su se okupili na Trgu Republike, a kasnije, podeljeni u grupe, prošetali centrom grada.
Prema do sada poznatim informacijama nije bilo većih incidenata.

Među demonstrantima, koji su prošli ulicom Kralja Milana oko 21 sat u pravcu trga Slavija, većinom su bili mlađi ljudi koji su uzvikivali parole protiv policije nazivajući ih pogrdnim imenom "kerovi".

Nepunih sat kasnije, grupa demonstranata je izgurala nekoliko kontejnera iz Dragoslava Jovanovića na ulicu Kralja Milana, ali ih je policija odmah uklonila sa ulice, tako da saobraćaj nije bio zaustavljen.

Tokom protesta pojačane jedinice policije bile su raspoređene kod zgrada skupština Srbije i Beograda, i Predsedništva Srbije.

Nekoliko demonstranata je agenciji Beta reklo da protestuju zbog toga što je policajac ubio mladića u Beogradu. Niko od upitanih iz grupe nije mogao da kaže ko je organizator protesta.

Oko 22.15 policija je na Trgu Nikole Pašića uhapsila dvadesetak mladića. Samo dvadesetak minuta ranije grupa od oko 40 huligana kamenovala je restoran Mekdonalds na Zelenom vencu, polomila stakla i svetleću reklamu u blizini.

Prema rečima zaposlenih u restoranu, sve je trajalo oko tri minuta. "Naletela je grupa mladića i počela da baca kamenje na izlog. U tom trenutku u restoranu je bilo oko desetak gostiju, koji su evakuisani na službeni ulaz. Niko nije povređen, a grupa se uputila ka Terazijama." Prema rečima zaposlenih, pre napada maldići su gostima rukama mahali da se sklone.

Kako je agenciji Beta rečeno u MUP-u Srbije, reč je "o protestu navijača", ali ni u policiji nisu mogli da daju više podataka o protestu. Nezvanično se saznaje da je okupljanje organizovano preko Facebook-a.

U subotu kasnije popodne, na mestu ubistva Zarića okupilo se nekoliko stotina prijatelja i porodica ubijenog kako bi mu odali počast.

Okružni sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv pripadnika Interventne brigrade policije Miljana Raičevića zbog ubistva Đorđa Zarića u Novom Beogradu. Raičeviću je određen i pritvor do mesec dana.

Son of Man

Ali pazite koji su to klosari, samo da bi sebi napravili promociju stavili u ugao Nedicev grb, sto znaci da iza plakatrta stoji Nac. Stroj, ali zato nije njihov ceo protest, flajer je jedno al' ekipa drugo.  :wink:

Eriops

Ma od tih garantujem da polovinu boli uvo za smrt mladica, dobro su nasli izgovor da malo divljaju, nije odavno bilo mitinga u Beogradu.
No, ja bih o jos dva dogadjaja.
Prvo, o onoj tragikomediji SNS. O buducnosti Srbije olicene u Mihajlu Markovicu, Brani Crncevicu i slicnima. Pa su jos doveli i Krajisnike da pevaju. Posto sam i sam iz B.Krajine, hteo bi nesto da im porucim, ako slucajno citaju sta na ovom forumu.
Mene ne predstavljate, niti cete ikad dobiti moj glas. Pamtim dobro ko ste i sta ste, i ne verujem u to vase " presvlacenje "
koze. Imo sam prilike uzivo da vidim ludake skupljene s koca i konopca, koje ste slali da nas " brane ". I sad bi izbore u ovoj krizi, da odvajamo iz svog dzepa da oni zasednu guzice u fotelju.
Sve radi naroda, sigurno..  :x

Drugi je onaj nesretni Cedo. Sad su ga neki napali, ali nisam bas svatio kako, posto je bio u kolima. Valjda ce se vise znati ovih dana. Covek izjavi nekidan da placa 2500 e zakup stana, ili kuce, sta je vec na Dedinju. Bavi se biznisom, ima i kompaniju.
Ja sve nesto mislim, kako ? Koliko znam, on je predsednik stranke, poslanik, muz, otac, kad on to sve, i kako stize ?
Radio sam kod nekih privatnika, i znam da se u privatluku glava ne dize od posla, a i oni koji vode posao, jedva da imaju vremena i da vide zenu i decu. Kako on to sve stize, i uz to se jos bavi politikom, i za to ima vremena ? Jel on toliko intiligentan i sposoban, voleo bi da mi neko objasni.
Meni stvarno nije jasno.

Hobit

Quote from: "scallop"
Neću ni da odgovaram Hobitu. Čim je obnovio odnose sa zemljacima, počeo je da neinformisano lupeta. Oni koji znaju šta mi je zanat mogu da ga informišu, a ONO i DSZ može da se veže mačku za rep.

???

Šta ti nije jasno, ne razumem...?

I, znam šta ti je "zanat"
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Son of Man

Son of Man

Dacic se iz sve sile trudi da smiri situaciju :

Postupak protiv "policajaca sa jutjuba"

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je, posle emitovanja snimka sa sajta "jutjub" na televizijskim stanicama, pokrenut postipak protiv policajaca koji su prekoračili službenu dužnost, i o tome obavešten javni tužilac.

Povodom snimka koji je u poslednje vreme emitovan na televizijskim stanicama, a koji je preuzet sa portala ,,Jutjub", policija je izdala saopštenje u kome se navodi da je snimak napravljen 26. oktobra 2000. godine u Humskoj ulici u Beogradu.

Na video zapisu je, kako je navedeno u saopštenju, zabeleženo prekoračenje službenih ovlašćenja pojedinih pripadnika Interventne jedinice, prilikom hvatanja na delu dvojice kradljivaca automobila, koji nisu pružali otpor. MUP navodi da trojica, od četvorice tadašnjih pripadnika Interventne jedinice, više nisu u aktivnoj službi, dok je četvrti bio vozač i nije učestvovao u intervenciji.

Eriops

Porez brale, 6 posto, na sva primanja iznad 12 000 din!  :x
Tako su im valjda porucili ovi iz MMF-a.
Nisu li Mladjo, Cvetkovic i ostali, govorili kako ce Srbija cak napredovati u krizi, a sad nema vise privrednog rasta ?
Bice da su lagali  :shock: .
Svi su politicari isti. Ludji smo mi sto ih biramo.

taurus-jor

1. Ludnica sa "Infostanom", sa elementima prevare.

+

2. "Solidarni" porez

=

kombinovani udar na najšire slojeve stanovništva.

A biće toga još.

Sledeće je strujni udar. Ali ne od cena, već od seče struje koja je praćena ucenom da se potpiše nezakoniti ugovor pod nazivom "Protokol o reprogramiranju duga". Njime se dužnik obavezuje da odmah plati pola duga, kako ga oni vide i definišu (bez navođenja vermenskog perioda njegovog nastanka!), a ostatak na tri mesečne rate - u zamenu za ponovno uključenje. Taj ucenjivački deo u protokolu ne piše, ali ga bez pardona saopštavaju šalterski radnici. Suština: EPS na ovaj način izbegava da utužuje građane, jer zna da bi se oni pozvali na prigovor zastarelosti (član 378 Zakona o obligacionim odnosima predviđa jednogodišnji rok zastarelosti za dugovanja u vezi sa strujom, TV pretplatom, Infostanom i telefonom - sve sa pripadajućim kamatama!). Sem toga, EPS računa da će prosečni građanin biti pasivan i da, posle ovakvog jednog udarca, neće imati ni snage, ni volje ni novca da ih tuži.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Alexdelarge

Hohstapleri !!!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

ginger toxiqo 2 gafotas

Da mi je neko pružio ruku

Jovan Basara
ZAR me se još neko seća? Ono, kad sam bio, kao neki junak, bilo je tako davno. Palo u zaborav. I, ko bi se toga više sećao, sem mene.
Jovan Basara, dete heroj iz ,,Oluje", danas je osuđenik u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici. Izdržava kaznu zbog krađa. Prestup po prestup, i dve i po godine zatvora.
Imao je 12 godina kada je iz ratnog vihora, vozeći traktor 13 dana i noći do Srbije, spasao sedamnaestoro staraca. Svi su ga tada slavili i hvalili. Ali, ne dugo. Ostavljen je na cedilu. Dečak koji je tako snažno držao traktor pun ljudi u svojim rukama, nije imao snage za novi podvig.
- Zlo vreme. Povukli me loši ljudi. A, nije teško izbegličko dete gurnuti da potone - kaže Jovan.

Kolona

ŽIVO pamti taj 4. avgust 1995. godine u svom Dnopolju, kod Lapca. - Probudila me buka. Izađem u dvorište i pogledam uzbrdo, na put, a on zakrčen. Kolona već ispred kuće. Sve kulja otuda, od Korenice. Granate već padaju. Šta ćemo, kuda ćemo, uzmem traktor. Prikolica je začas bila puna: sedamnaestoro starih sam povezao.
Trinaest dana dvanaestogodišnji dečak vozio je traktor. Kiša je neprekidno lila.
- Bio sam mokar, umoran, gladan. Spavalo mi se. Negde bi nam dali pasulj, negde samo hleb, jogurt.
Zaustavljaju ih na Sremskoj Rači.
Policija traži: svi koji imaju oružje moraju da ga predaju - seća se Jovan Basara. - Jedan čovek odbija da preda pištolj. ,,Imam dozvolu za njega i, vidite, posvetu", kaže. Iza tog čoveka žena, i dvoje male dece. Policajac mu kaže: ,,Moraš da predaš." On: ,,Ne moram. Ništa ja više ne moram." Tamo-ovamo, moraš - ne moraš... Čovek repetira pištolj i na licu mesta ubija ženu, ubija decu, pa sebe... Nas onda poteraju brže da ne gledamo. Eto, ta me slika proganja, jednako snažno kao ona kad su me pozvali: ,,Ajde ti, Jovane, da prepoznaš mrtvog oca." Poginuo je u Medačkom džepu. Prepoznao sam ga po satu na ruci.

Izbeglištvo

ONDA su stigli u
Sremsku Mitrovicu.
- Opšti haos. Niko ne zna ni gde će, ni šta će. Smestili su nas u neki vrtić.
Ujutru, krenuli su u Irig. Odatle u Apatin.
- Ubrzo, kažu, idemo za Kraljevo. Tu će nam, kao biti mnogo bolje. Živećemo u nekim vikendicama, a posle će neke kuće da nam zidaju. Trpaju nas u voz. Proneo se glas: guraju nas na Kosovo. Onda je jedan čovek u Raški, gde je voz prvi put stao, izašao sa detetom pred lokomotivu. ,,Nećemo iz jednog jada u gori", vikao je. Voz stoji, mi iskačemo.

Dom

Jovan Basara sa bolesnom majkom i bratom invalidom nekako se vratio u Apatin. Više nije išao u školu. Niko ga nije ni pozivao.
- I da jeste, ne bih mogao, neko je u porodici morao da zaradi koru hleba.
Jovan ide s građevine na građevinu, zaradi neki dinar, plati stanarinu.
- Dogovorim posao za 100 dinara, a gazde plate 30. A posle, ni 30 neće da ti daju. Ostanu dužni. Čude se moji vršnjaci u Apatinu. Kažu: Ti si lud, rmbaš za crkavicu, a svi te ponižavaju. Gledam ja, oni vuku neku robu, prodaju, dobro zarađuju. Uzmem i ja da prodajem. Nisam znao da je to sve ukradeno. Posle, dolazila policija kući. Majka Marija je plakala. Odveli u Centar za socijalni rad i niko više nije znao za ,,dečaka heroja iz kolone". Uputili su me u Popravni dom u Kruševac.
Tri godine je Jovan bio tamo. Završio frizerski i zanat za livca. Obučio se i za mašinbravara.
Tu je saznao i da mu je umrla sestra Dušanka. Na prečac. A, bila je porodična uzdanica i stub. - Ta moja Dušanka radila je u konfekciji u Lapcu. Još čuvam jednu košulju koju mi je kupila.
Jovan je izašao iz doma 9. marta 2004.
- Idem kući i pitam se: Crni Jovane, gde je tvoja kuća. Imali smo, tamo u Dnopolju, svega. Imanje, konje, krave, ovce. Imali smo lepu kuću i zemlju.

Zatvor

U APATINU Jovan Basara sudara se sa novim, kaže ,,društvenim nevremenom". Apatinci puni novca od privatizacije ,,Pivare". Uveliko se gradi na sve strane, ali sada dolaze velike firme i dovode svoje radnike. Niko neće Jovana na građevinu. Odbijaju: ,,Kakav domac". A od nečeg mora da se živi.
- Šta ću kud ću, opet u trgovinu. I opet u isto. Ne znam zašto sam to sebi dozvolio. Da sam imao bilo kakav ljudski posao... Da mi je neko pružio ruku, da se neko setio onog Jovana...
Razgovaramo u zatvorskoj sobi za posete. Jovan je oslabio 15 kilograma. Od oktobra ga niko nije posetio, a ima da odsluži još oko godinu. U Zavodu su prema njemu korektni. Odobrili su mu da bude zatvorski frizer.
- Voleo bih sve da izbrišem - kaže odsutno. - Da počnem novi život. Da imam svoju porodicu. Samo da ne bude: ,,Onaj mali izbeglica", ,,onaj domac", a biće siguran sam i ono ,,a, on je bio u zatvoru". Jer, najteže je kad te obeleže.
Jovan Basara je podneo zahtev hrvatskim vlastima da mu obnove kuću. Želi da se vrati na staro ognjište.
- Možda ću ja samo tamo ponovo naći sebe.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kler_Vojant

Pah, rece neko da 6 miliona treba da umre da bi 6 mil. ostalih bilo pobednici. Jebo taj rezon.

ginger toxiqo 2 gafotas

Dragan Todorović poklonio Čipliću roze hulahopke

Taman kad se pomislilo da su poslanici SRS odustali od skandala za skupštinskom govornicom, potpredsednik SRS Dragan Todorović je to demantovao. U toku jučerašnje rasprave o zakonu o zabrani diskriminacije, on je izneo roze ženske hulahopke i poklonio ih ministru za ljudska i prava manjina Svetozaru Čipliću.

Uz opasku ,,da će mu upravu taj deo odeće biti potreban za Evropu", Todorović je sišao sa skupštinske govornice i upakovane čarape stavio na klupu ispred mesta na kojem je sedeo ministar.
- Ja sam se spremao da dam skroman doprinos tom putu u Evropu jer znam šta vas tamo čeka, gospodine ministre, pa ću da vam poklonim jedan deo odeće koji će vam biti potreban za Evropu - rekao je Todorović za govornicom.
Na pitanje šta znači taj poklon, Todorović je odgovorio da je čarape poklonio Čipliću zato što je on predlagač zakona o zabrani diskriminacije koji protežira prava homoseksualaca i dodao kako je ,,eto, zaboravio da iseče zadnji deo na njima jer to oni u Evropi tako nose".
- To je stvar domaćeg vaspitanja - rekao je kratko Čiplić, ne želeći da komentariše Todorovićev ,,poklon".
Ni naprednjaci Tome Nikolića juče nisu bili ,,bez ideja". Oni su novinarima u hodnicima Skupštine delili letke sa slikom sekretara SRS-a Elene Božić-Talijan ispod koje je tekst objavljen u jednim dnevnim novinama u kojem se navodi da ,,ona nema ništa protiv oralnog seksa i lezbo i gej varijanti". Elena Božić-Talijan nije ostala dužna, pa je javno optužila Nikolića da je navedeni tekst napisala njegova ljubavnica.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Eriops

Obecavali su nam Evropu, dobili smo SOS prodavnice.
Obecavali su nam da cemo cak napredovati u krizi!, a ono dobismo sveopsti narodni harac.
Kako ce se to odraziti, recimo na siromasne opstine, i ljude koji ionako sastavljaju kraj s krajem, mozemo samo pretpostaviti.
Hoce da stede ? Mogli su recimo skresati preglomaznu i neefikasnu administraciju, upravne odbore u kome im tetke i strine dizu enormne pare, mogo se recimo parlament skresati, da ne bude 250, nego 100 trutova.
Strategija privrednog razvoja ne postoji- budzet se krpi privatizacionim rasprrodajama svega i svacega, i moljakanjem para od MMF, zaduzujemo decu koja se nisu jos ni rodila..
Mi imamo totalno nesposobne politicare, zreli smo za visokog predstavnika.
Treba se dic kuka i motika  :x .

akhnaton

Quote from: "tiha voda"Obecavali su nam Evropu, dobili smo SOS prodavnice.
Obecavali su nam da cemo cak napredovati u krizi!, a ono dobismo sveopsti narodni harac.
Kako ce se to odraziti, recimo na siromasne opstine, i ljude koji ionako sastavljaju kraj s krajem, mozemo samo pretpostaviti.
Hoce da stede ? Mogli su recimo skresati preglomaznu i neefikasnu administraciju, upravne odbore u kome im tetke i strine dizu enormne pare, mogo se recimo parlament skresati, da ne bude 250, nego 100 trutova.
Strategija privrednog razvoja ne postoji- budzet se krpi privatizacionim rasprrodajama svega i svacega, i moljakanjem para od MMF, zaduzujemo decu koja se nisu jos ni rodila..
Mi imamo totalno nesposobne politicare, zreli smo za visokog predstavnika.
Treba se dic kuka i motika  :x .

Tiha Vodo, jeli ti to pozivaš na revoluciju? Ako je odgovor na ovo pitanje da, koga da postavimo na mesto ovih? Njima su alternativa ko? SRS, SNS, DSS... Ko? Ja nešto ne vidim alternativu! Možda grešim? :cry:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

David

Quote from: "tiha voda"Obecavali su nam Evropu...
...
Mogli su recimo skresati preglomaznu i neefikasnu administraciju,

Ovo je i jedan od nuznih uslova pristupu u EU; vidjeti isto u slucaju Hrvatske, jer su ih zbog toga i vratili sa zadnjih pregovora (Srbiju jos ceka Mladic, prije svih drugih uslova).
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Ghoul

mladića za precednika!

on bi -pored ostalog- znao sa prekobrojnima!
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Ima nešto u tome.

On pobije prekobrojne, a onda ga isporučimo kao zločinca i ubicu. :evil:  :twisted:
We're all mad here.

Eriops

Ahnatone, u pravu si za SRS, SNS i DSS, oni su nikakva alternativa.. em sto takodje misle samo na svoje dupe, em sto su ludi i anahroni.. ali sta raditi ? Onda ce ovi vladati i sisati nam krv stalno, jer se mi necemo buniti jer je alternativa jos gora.
Nisam za dovodjenje gore pomenutih na vlast, ali ovima se mora dati do znanja da ne moze ovako, da drzava treba biti servis gradjana, a ne pljackas ili izrabljivac. Ne znam.. mitinzi, demonstracije, gradjanska neposlusnost.. ako se nizasta ne bunimo, onda ce nam biti sve gore, jer ce im biti jasno da sve moze proci sto zamisle..

mac

Kolika je verovatnoća da su sve vođe naših partija strani plaćenici?

angel011

Znatno manja nego da su korumpirani i/ili idioti.
We're all mad here.