• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 20 Guests are viewing this topic.

mac

Navedi imena, da znamo u koji tor pripadamo.

džin tonik

Quote from: Suba on 03-05-2010, 14:10:51Ovde zaista ima likova koji jedu servirana g...a iz NVO kuhinje...grozno.Toliko su im isprani mozgovi da je zaista gubljenje vremena i zivaca s njima razgovarati o bilo cemu.

to ja bre ponavljam vec decenijama. pobedili smo svaba, sami se oslobodili a oni bi da nas niste.

Mark

Posle pijanke ubio nožem ujaka
Blic - Subota, 07. februar 2009. 00:05

ČOKA - Đurica Travanjev (55) ubijen je u sredu, 4. februara, ispred svoje kuće u industrijskom naselju u Ulici Seki Majur 1 u okolini Čoke. Njega je sa nekoliko uboda nožem u grudi i vrat ubio sestrić Mišo Farago (28), koji živi u istom naselju, nekoliko kuća dalje.

Izbodeno telo Travanjeva, kome je sestrić prerezao grlo, nađeno je sutradan ispred ulaznih vrata kuće. Nekoliko sati kasnije policija je uhapsila Mišu Faragu, koji je se krivičnom prijavom priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Zrenjaninu. Kako saznajemo, sestrić je priznao da je ubio ujaka.

Kako je juče saopštio Aleksandar Čudan, načelnik Odeljenja kriminalističke policije u Kikindi, Farago je ubio ujaka posle pijanke ispred Đuričine kuće.

- Njih dvojica su pili alkohol ispred Đuričine kuće. Posle kraće verbalne rasprave, Mišo Farago je nožem ujaka nekoliko puta ubo u grudi i vrat. Od zadobijenih rana Travanjev je preminuo na licu mesta. Farago je pobegao, ali je pronađen nekoliko sati kasnije. Kod njega su nađeni nož i krvava odeća - rekao je Čudan.

Komšije porodice Travanjev svedoče da su se Đurica i sestrić često svađali, posebno kad popiju, i da je Mišo optuživao ujaka za ubistvo brata. Jožef Tot (56), prvi komšija Đurice Travanjeva, kaže da je Đurica bio prek čovek, ali da je izuzetno voleo decu i životinje, pa je često donosio deci slatkiše.

- Te večeri Đuricu su njegov sin Dragan i Mišo mojim špediterom pijanog doneli iz Čoke. Posle toga ponovo su išli u grad da donesu piće. Nismo čuli nikakvu galamu tokom večeri i noći. Ujutro sam video da leži pred vratima na ulazu u kuću. Mislio sam da pijan spava, što se i ranije dešavalo. Međutim, kada sam se vratio iz Čoke oko podneva video sam i dalje telo na istom mestu, što mi je bilo sumnjivo. Nisam prilazio, jer sam imao predosećaj da nešto nije u redu, pa smo pozvali policiju. Oni su ubrzo došli, a zatim i medicinska ekipa i rekli nam da je ubijen - govori Jožef Tot.

Tot priča da je Đurica Travanjev iz zatvora izašao u maju prošle godine, a da je Mišo sin njegove pokojne sestre. U istom naselju žive i Đuričini sinovi Ivan, Dragan i Srđan. Komšije svedoče da su se ujak i sestrić često raspravljali, a posebno kada piju. Mišo je optuživao Đuricu za smrt svoga brata, koji je pronađen obešen pre nekoliko godina.

- I Đurica je pijan tvrdio da ga je on obesio. Posle pijanki znali su i da se potuku. Šta se desilo te večeri, ne mogu reći - kaže Bela Rafai, čija je ćerka Gabrijela nevenčana žena Miše Farage.

Svi su živeli u zajedničkom domaćinstvu na Seki Majuru. Miša Farago nije bio zaposlen, izdržavao se od socijalne pomoći. Policiji je poznat po lakšim krivičnim delima. Za ubistvo ujaka Đurice Travanjeva preti mu zatvorska kazna od pet do 15 godina.

Žrtva osuđena za ubistvo oca, sinovi ubili troje

Ubijeni Đurica Travanjev je pre 27 godina ubio svog oca. Kako je saopštio Aleksandar Čudan, Đurica Travanjev je 1982. godine naneo teške telesne povrede svom ocu od kojih je on preminuo.

Prema saznanjima "Blica", i otac Đurice Travanjeva je ubio svog oca, a dvojica od trojice sinova ubijenog Đurice su osuđivani za ubistvo.

- Njih dvojica, koji su rođeni 1981. godine, sa samo 16 godina su počinili trostruko ubistvo. Oni su 1997. godine u Jazovu kod Čoke ubili ženu i njeno dvoje dece. Protiv njih je policija do sada podnela više od 15 krivičnih prijava. Obojica su kažnjavani više od 10 puta, najčešće zatvorskim kaznama. Jedan od njih trenutno je na izdržavanju kazne u Sremskoj Mitrovici - saopštio je Čudan.

Treći sin Đurice Travanjeva živi s bakom i drugim ujakom i nije problematičan. Protiv ubijenog Đurice policija je do sada podnela 33 krivične prijave, pa je on pola života proveo u zatvorima. Osuđivan je 18 puta, uglavnom na kazne zatvora. Đurica Travanjev bio je razveden. Supruga mu se preudala, pa je on živeo sam u kući, a izdržavao se od socijalne pomoći.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika=aktuelno&lang=0&sifra=1bdee28f98ac2bc8a1aaebcb23ccd47e&dan=07&mesec=02&godina=2009

:|
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Tex Murphy

Wow, ovo je najcrnji urnebes koji sam pročitao in a loooooooooong time! :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

šteta što im majke nisu bile nerotkinje.
https://ljudska_splacina.com/

scallop

Nema veze. Vidiš da to uredno sređuju sami. Imaju slobodnu volju. Božji putevi su nedokučivi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Event Horizon

uh-huh, jos malo pa devil's rejects.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Джон Рейнольдс

Quote from: Lomljavina on 30-04-2010, 00:07:21
 Što se tiče broja Albanaca dole, sasvim je svejedno da li ih ima 1500000, 1800000 ili 2000000.
 U pitanju je nacija u velikom usponu jer im većinu predstavljaju mladi ljudi. Tokom 80-tih imali su veliki natalitet.
 S druge strane Srbi napuštaju jug zemlje. Sela bivaju pusta i svi se sele za Beograd, Novi Sad, Niš...

Malo kasnim sa odgovorom, ali ću ispoštovati nastavak teme ne iz poštovanja prema sagovorniku, nego prema temi. LM, sad kažeš da nije bitno. Dakle - pod jedan - ne želiš da priznaš da nemaš egzaktan podatak o broju Šiptara na Kosovu.

/digresija Sa liberalima/građanoidima/drugosrbijancima je muka razgovarati jer i kad budu uhvaćeni u lažima, izvrtanjima, neistimama, prostoj gluposti i neznanju, neće ljudski grešku priznati već će odgovarati - nije bitno (što nation nije država i što se ne zna koliko Šiptara ima na Kosovu) /endigresija

To jest, dozvoljavaš mogućnost da ih je i manje. A gde je ta granica kad se može reći - pa dobro, ovo je bitno manji broj od onog kojim se barata (dva miliona), dakle - nije baš tačno da će, po reintegraciji Kosova u Srbiju, odjednom 20% srpskog parlamenta biti šiptarsko. Brojkom (izmišljenom) od dva miliona barata se kao baukom, velikim brojem potencijalnih neprijatelja koje je bolje držati što dalje od nas "civilizovanih". Da, ne bi liberali i drugosrbijanci upotrebili baš te reči, ali svodi se na to. Drugi (ovde nespominjani) bulšit iz te kuhinje jeste analogija Kosova i kvarnog zuba. Kao, to je kvaran zub, treba malo istrpeti i izvaditi ga da bi nam bilo bolje. Bul-faking-šit. Jer - dobar zubar će pokvareni zub lečiti, neće ga vaditi.

Dakle, podaci o tome koliko na Kosovu ima Šiptara ne postoje. Šiptari namerno, u svojem višedecenijskom ignorisanju srpske države, nisu učestvovali na popisima jer su samo tako mogli da održavaju mit o dva miliona. Baš kao i mit o natalitetu, jer su i ti podaci iz njihovih propagandnih krugova, jer realni ne postoje. Na kraju krajeva, dovoljno je na TV-u izvrteti dva-tri priloga o mnogoljudnim porodicama i eto fame! Bilo kako bilo, sve i da ih ima pet miliona, šiptarski je problem kako će prihvatiti srpsku državu, a nije srpski problem kako će izaći na kraj sa milionima i milijardama. Jer, ta teritorija je srpska. Ako ćemo o ispravnim analogijama - na ovom forumu je već spominjana jedna. Imaš svoj stan, u jednu sobu upadne lokalna banda, probije vrata ka hodniku, a vrata ka tvom stanu zazida i kaže - ovo je sad naše. I ko će mirno "prihvatiti situaciju na terenu" ili po šiptarski "čije ovce, njegova livada"? Lomljavino, za tvoj me stan i uopšte za tvoju imovinu i bilo šta u vezi sa tobom zabole kita. Međutim, postoji nešto iznad, a to je vladavina prava. Ne želim da tebi imovina bude uzurpirana ne zato što si mi drag (a nisi) ili mi je do nje stalo, već pravo mora biti primenjivo za sve. Pravo na teritoriju je u ovom slučaju upravo to, pa taman da prokomentarišem i treću drugosrbijansku poganost što se Kosova tiče, a to je pitanje - šta tebe briga / zašto je tebi stalo za Kosovo. Odgovor leži u prethodnim rečenicama - nije mi do Kosova stalo koliko do nekih drugih meni lično dragih krajeva Srbije, već mi je stalo da se ispoštuje pravo i primene zakoni. Jer bez toga imamo zakon džungle i pravo jačeg. Ako je to - to, a po svoj prilici jeste, jer superdržave SAD i EU primenjuju upravo to - onda dajte da prestanemo da se zajebavamo sa pričama o modernoj demokratskoj civilizaciji, kažite otvoreno da počnem decu da odgajam u spartanskom duhu. Trebaće im.

I gde je kraj tom odricanju od teritorije, tom stavu "boli me kurac za druge dok mi mečka ne zaigra na pragu"? Gde su granice? Šta je sa Suboticom? Sa Nišom? Sa Vranjem? Sa Novim Pazarom? Sa Raškom? Sa Negotinom? Ako je Kosovo kvaran zub sa dva miliona karijesa u njemu, ko kaže da se uskoro neka slična glupost neće izmisliti i za prethodno spomenute? I šta onda? Ne treba se cimati ni oko Subotice, Niša, Vranja, Novog Pazara, Raške, Negotina?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Potpisujem SVE.
Genetski četnik

slavko

Takođe.
Mali dodatak o tima kojima "nije stalo i nije ih briga"Da im stvarno nije stalo, a ozvoljavam da postoje i takvi,onda se time uopšte ne bi bavili.Situacija je obrnuta njima toliko nije stalo da su spremni da se itekako trude,ali na strani onih koji su za otimanje teritorija.

Kler_Vojant

Quote from: John Reynolds on 05-05-2010, 02:41:36
Ne treba se cimati ni oko Subotice, Niša, Vranja, Novog Pazara, Raške, Negotina?
Ne treba. Nek' uzmu sve. Imas neki problem s' tim?

slavko

A da ne uzmu,ima li tu kakvog problema?

Loni

Džone, mada jesam ,,drugaš'', nije tačno da tvrdoglavo teram svoju stranu.
Evo u temi o ženama pedofilima sam ti popustio.
  (Doduše više sam popustio zato što sam se sam nečeg setio nego što si mi ti davao linkova Furry Mummy nikova, al' popustio jesam).

Što se tiče broja stanovnika Kosova tu može naravno da ima variranja, ali ne tolikog, kao što to ispada u tvojim postovima.
  Ipak je cela SFRJ imala neke popise pa tako i Kosovo.

No postoji neka i još bitnija stvar, a to je TERITORIJALNA PRIPADNOST.

Izvini, ali Kosovo je istorijski gledano vrlo mali deo vremena provelo u Srbiji.
  Od daleke 1389. Kosovo nije bilo u Srbiji sve do 1912.
  Kad je Srbija priznata na berlinskom kongresu u njen sastav nisu bili ni Kosovo ni Vojvodina ni Sandžak.

Branislav Nušić bio je konzul na Kosovu, a on nije umro tako davno.

Srbija je tek početkom 20.veka uzela pod svoje Kosovo (nazad) i Vojvodinu, koju je ćapila prvi put od kako je sveta i veka.
  Austrougarska se raspala na severu i mnogi su uzeli teritorije, koje su im odgovarale od Mađara. I Rumuni i gore Slovaci i Srbi.

Broj Srba u Vojvodini je tek kasnije narastao doseljavanjem Srba a iseljavanjem Mađara.

Ovo pričam zato što su kretanja naroda FLEKSIBILNA KATEGORIJA.
Srbi su narod, kojih ima toliko, koliko ih ima.

Nekada davno smo imali Kosovo, Skadar, Skopje, Zetu...
   Danas to nemamo, ali se zato narod iz tih krajeva preseljavao u neke druge krajeve, koji su možda plodniji i pristupačniji.
   To su Srem, Banat i Bačka.

S obzirom da imamo Vojvodinu, ja mislim da mi kao narod nismo istorijski gubitnici.
   Jednsotavno se preseliš s jednog kraja na drugi i onda izgubiš stari kraj, al' osvojiš novi.

Nismo mi nacija s dobrim natalitetom nikad bili da možemo i jare i pare.
I kad smo imalo po 5-6 dece, umiralo nam je pola od tog, što od bolesti, što u ratovima.
   Ovde se ravnoteža u našu korist nikad neće pomeriti, ali ni na našu štetu.

Inače Srbija bez Kosova je definitivna. Daljih podela više nikad neće biti. Mađari imaju po 1,5 dece u proseku, a pola od njih čeznu da studiraju i rade u Budimpešti. Tog problema više nema.
   Sandžaklije govore isti jezik kao i mi.
   Sekularizacijom države i prestankom forsiranja pravoslavlja na uštrb drugih, njihova asimilizacija biće mačji kašalj.

slavko

A da ponovo pročitaš to što si napisao pa da sam lepo pronađeš gde si sve izgrešio?

Loni

Ne mogu ponovo da isčitam. Ako su pravopisne greške, izvinjavam se. Brzina.
Ako su druge, ukaži mi pa da raspravljamo.

slavko

Batali pravopis,svoje ocene i procene i usedsredi se na faktografiju.Možeš ti to .

Джон Рейнольдс

Lomljavino, pričamo o potpuno različitim stvarima. Što se Kosova tiče, u pitanju je nezakoniti akt koji je učinjen posle agresije preduzete kršenjem međunarodnih zakona, pa i zakona ratovanja, pošto su protiv Srba korišćena zabranjena oružja. Dakle, u pitanju je čista sila u svetu koji je, navodno, civilizovan i gde se prava (navodno) znaju i poštuju.

Vrati se na moju poruku i videćeš deo gde kažem - hajde da se već jednom raščisti cela stvar i neka se kaže da važi zakon džungle. Sa time ja nemam nikakav problem, ali imam ako se na ovaj način poteže istorija. Pa šta sad, po tvojoj logici, svaki osvajač bi trebalo da bude tolerisan i prihvaćen ukoliko dovoljno temeljno obavi etničko čišćenje? Izvini, ali to se svodi na to.

Da ne spominjem sad tvoje hvaljenje SAD; sećaš li se kako su reagovali na prilično benigan pokušaj proglašenja nezavisnosti Teksasa? A kako kad je država Srbija umirila šiptarske paravojske?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

Džone, ovog puta si me previše iznervirao pominjanjem na jednoj drugoj temi tako da ovde neću ništa da ti odgovirim.

Uvaži moju privatnu poruku i shvati da politička prepucavanja nije trebalo da prebacuješ na lični nivo.

slavko

A kako kada je 2007.proglašena Lakota republika(teritorija joj se prostire kroz četiri savezne američke države i rezultat je raskidanja ugovora sa vladom SAD,pošto ni jedna tačka nije ispunjena još od sredine 19.veka kada je potpisan.Diplomatske odnose je uspostavila sa svim državama u kojima su u vlasti autohtoni stanovnici američkog kontinenta-Čaves na primar ima poslanstvo)Da li se o tome možda raspravljalo u kongresu ili senatu?

Loni

Da. Lakota republika bila je baš ozbiljan separatistički projekat.
Imala je čak 100 000 stanovnika.

Ostatku SAD (309 miliona) popucaše kosti od straha.

slavko

Pa kada se ostatak pobije i li rastera onda stupa na snagu argument "pa malo vas,stanje na terenu je tkavo",kao i Na Kosovu i Metohiji.Ja se sećam kada je Peć,recimo,bila srpska varoš sa jednom šiptarskom mahalom.Ali opet se vraćamo na pitanja nezakonitih akata.Ugovor kaže da je ta zemlja njihova.

Loni

Slavko, u pravu si, ali to što su neki Srbi rasteravani masovno u pedesetim, šesdesetim i sedamdesetim godinama, ništa nam ne znači u 2010.

Sad je stanje na terenu toliko komplikovano i toliko loše po opciju pripadanja KiM u SRB da je tema zaista na pravom forumu.

Država je tamo gde je policija. Srpska policija dole nema ovlašćenja.
   Država je tamo gde su predsednik i premijer. Tadić i Cvetković dole ne znače ništa. Oni imaju svog predsednika i svog premijera jop od 1999.

Ne postoji ijedan mehanizam, kojim bi se dole nešto uradilo, a da to ne dovede do novog rata i novih žrtava.

To bi bila ogromna tragedija.
   Ponovo bi srpski mladići izginuli u velikom broju i opet je pitanje kakav bi ishod bio na kraju.
   Tu jednostavno nema leba.
   Možda ako dođe ledeno doba, pa Brazil automatski postane svetska sila, zamrznuto Kosovo izgubi status.

Ne vidim drugog rešenja.

Moja generacija je izgubila čitavu mladost i čitavu perspektivu zahvaljujući tome što se država bavila samo Kosovom. Od 1981. do danas samo Kosovo, Kosovo.
   To je usud, koji nam ne da da napredujemo.

E pa što se mene tiče dosta. Granice su bitne onima, kojima je kolektivna pripadnsot bitna. Moj izbor je INDIVIDUALIZAM.
   Što se mene tiče neko može da ukine sve granice i da napravi nove lenjirom. Ne bih život dao radi isrpavljanja takvih krivih Drina.

Meho Krljic

:lol: Iako nije teško poštovati taj entuzijazam k individualizmu i okretanje k budućnosti, ostaju vrlo praktična pitanja: šta je sa pobijenima i nestalima na Kosovu? Šta je sa otetom imovinom, ne samo individualnom nego sa firmama koje je UNMIK privatizovao i rasprodao? Šta je sa više od 200,000 ljudi koji su etnički počišćeni sa Kosova i sada su u Srbiji gde uživaju status interno raseljenih lica koji je zapravo gori od statusa izbeglica? Šta je sa uništavanjem i zaplenom imovine operatera mobilne mreže kojima niko nije ponudio ni ugovor ni kompenzaciju? Nije to baš da čovek samo podvuče crtu i kaže "OK, ajde da se ne vraćamo na ono što je bilo i da budemo dobre komšije".

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 07-05-2010, 12:47:33
:lol: Iako nije teško poštovati taj entuzijazam k individualizmu i okretanje k budućnosti, ostaju vrlo praktična pitanja: šta je sa pobijenima i nestalima na Kosovu? Šta je sa otetom imovinom, ne samo individualnom nego sa firmama koje je UNMIK privatizovao i rasprodao? Šta je sa više od 200,000 ljudi koji su etnički počišćeni sa Kosova i sada su u Srbiji gde uživaju status interno raseljenih lica koji je zapravo gori od statusa izbeglica? Šta je sa uništavanjem i zaplenom imovine operatera mobilne mreže kojima niko nije ponudio ni ugovor ni kompenzaciju? Nije to baš da čovek samo podvuče crtu i kaže "OK, ajde da se ne vraćamo na ono što je bilo i da budemo dobre komšije".

Pošto se Lomljavina zalaže za individualizam, te trivijalije oko etničkog čišćenja drugih ga ne zanimaju :!:
Genetski četnik

slavko

Malo je to i previše detinjast odgovor od nekoga ko se toliko lomi oko društvenih pitanja.

Loni

Slažem se. Na svakom pojedinačnom slučaj utreba da se radi.
Vratiti imovinu, ispitati zločine.
Pogledati da li je legalno da Srbija ima operatere na teritoriji Kosova, a ako nije boriti se da to bude tako.
Svaki pojedinac, kome su ugrožena prava treba da ih ostvari.

Eriops

,, Pogledati da li je legalno da Srbija ima operatere na teritoriji Kosova.. ''
Ako ti granice nisu bitne, zašto bi to bilo nelegalno ?
Operateri su dole potpuno legalno. Srbija ne priznaje kosovsku državnost, a status Kosova je u najmanju ruku sporan ; nije priznato od većine država, nije član UN, ne kontroliše celokupnu svoju teritoriju, itd.

Meho Krljic

Prostije od toga: imovina (i posao) srpskih operatera dole je zatečeno stanje. Uništavanje i zaplena te imovine nije kako se takvo stanje rešava već, kako rekoh već, ili razgovor o ponudi ugovora ili, ako do uništavanja i zaplene dođe, onda dogovor o obeštećenju.

Franz Xaver von Baader

Šta je sa otetom imovinom

pravo pitanje je: što sa lipicanerima? što sa otetom ergelom? što, pobogu, pobiste lipicanere i zašto uđe ti u tunel, meho?
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Loni

Eriops, ne znam koliko je čista situacija s pravne strane.

Kosovo nije kod svih država nezavisno, ali u slučaju telefonskih zakona, entiteti imaju autonomije na mnogo mesta.

Republika Srpka ima svoj sistem telefonije.
Crna Gora je u SCG imala svoju mrežu.

Dakle to nije povezano toliko sa državnošću.
Izvini, ali Kosovo je više država nego što je Srpska ili nego što je bila CG u federaciji.

U tom slučaju postoje zakoni nepreplitanja interesa.
Ne znam da li je uopšte legalno da ijedan drugi operater bez dogovora i sporazuma funkcioniše na Kosovu posle potpisa u Kumanovu 1999.

Mislim da nije baš.
No eto, neko srednje rešenje je bar Sever Kosova bude uključen u srpski sistem,
dok su na sredini pokrajine pokidane ,,žice''.

mac

Quote from: PingvinPatuljak on 07-05-2010, 23:21:05pravo pitanje je: što sa lipicanerima? što sa otetom ergelom? što, pobogu, pobiste lipicanere i zašto uđe ti u tunel, meho?

Pa zar nisu vraćeni? Koliko se ja sećam priče čovek ih je sklonio u Srbiju zbog ratnih dejstava. Hteo je da ih vrati kad se rat završio, ali da mu se prvo nadoknadi nega. Oko para je valjda nastao problem.

džin tonik

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/t36421.lt.html

meni najjaci odlomci: "... dovedeni iz hrvatske tokom sukoba ..." te "... traži 300.000 evra na ime troškova čuvanja, jedu hranu na koju naiđu i prepušteni su sami sebi."

mac

Imaš li nešto novije? Ovo je staro skoro 3 godine.

džin tonik

vraceni su. potomci u hrvatsku, a originali u bolji zivot.
dogovor je sljedeci, bez sale: za uslugu "odvodjenja u srbiju, spasa, njege i vracanja" hrvatska ce srbiji "pomoci u pregovorima za pristup u eu".
salomonski dogovor.

Ghoul

Quote from: Josipovitch Broznjev on 08-05-2010, 01:25:23salomonski dogovor.

jel se tako kaže kad konji završe u salami?
https://ljudska_splacina.com/

džin tonik

pozivam se na maxmagnusa, broj dva, strana 1 (naslovna)!
a cak sam ispravio i jednu kulinarsku gresku.

slavko

Znači Srbi su ih doveli da bi ih poklali?Pa kako su onda ostavili potomstvo koje je vraćeno?

Franz Xaver von Baader

Quote from: mac on 08-05-2010, 00:24:04
Koliko se ja sećam priče čovek ih je sklonio u Srbiju

stvarno dobra priča
svašta je čovjek sklonio u Srbiju tih ranih devedesetih. vratite kulturno blago i svaki predmet ponaosob do posljednjeg štekera.
vratite originalne konje. vratite izvorne lipicanere. izvorne otete lipicanere.

Eriops

Sagradite stariji i lepši most ?

slavko

Ako tako počnemo onda neće biti kraja.Koliko srpskih kuća,stanova,imanja,njiva i voćnjaka,pokretne imovine,privatnih preduzeća ,bogomolj,slika i umetničkih predmeta i da ne širim spisak dalje, takođe treba da se vrati.Pa valjda i ta nezavisnost nešto košta.Kako reče turski car Murat:"ne može se carstvo zadobizi,na dušeku,sve duvan pušeći".

džin tonik

hm, mi se ne pozivamo na turskog cara murata...

PTY

Pa, s obzirom da se pozivate samo na jednu pristrasnu tačku gledišta, potpuno mi je jasno zašto je Markos uradio to što je uradio. 

džin tonik

da, zamisli, cijenimo i svoje.

Franz Xaver von Baader

markos je gnjida. u njegovim postupcima se kriju niske pobude, a sve što mu treba je poslušno stado ovaca.

ti pak imaš pravo kritizirati sve ovo skupa, jer ja sam se zapravo malo našalio. ne ponosim se takvim šalama, ali razina na kojoj se vodi rasprava i uopće tema gdje kolo vode pomalo sjebani tipovi poput eriopsa, johna reynoldsa, ekstremiste i takvih - priziva takvo nisko čavrljanje.

džin tonik

ja se ne salim, zabezeknut sam, izbezumljen, potresen!

PTY

@ Josipovitch Broznjev: Nisi me razumio. Ja ovdje iskreno tugujem što nisi imao priliku osobno učestvovati u bar jednoj od krvavih revolucija o kojima ovdje tako olako sudiš.

Žalim što nisi imao priliku biti ocjenjen ne po svojim osobnim zaslugama  - to kao pojedinac, čovjek, ljudsko biće sa svim vrlinama i manama koje uz taj status idu - nego samo po naciji, ideologiji ili vjeri kojoj si pripao, i to ne svojom krivicom niti zaslugom, nego samo samo pukom slučajnošću svog rođenja.

džin tonik

jos uvijek sam zabezeknut, izbezumljen i potresen!
"... nisi imao priliku biti ocjenjen ne po svojim osobnim zaslugama, nego samo po naciji ... kojoj si pripao ... pukom slucajnoscu svog rodenja."
ova recenica jednostavno nema smisla.

mac

Meni savršeno ima smisla. Šta ti nema smisla, da ti objasnim.

džin tonik

odlicno, za pocetak, pa ce mo dalje, uvodnu duplu negaciju.