• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

lilit

dadose nam jos jednu crkvu u centru grada, a nije ni vama lose, posmatraju vas ko svoje, da ne kazem, dobro asimilovane.  :lol: srbe, kazu, postuju, zato sto cuvaju svoju kulturu i deca im u proseku govore i pisu odlican srpski. za razliku od ostalih koji pricaju drugim dijalektom.  :lol:

ziveo nama HC strache 100 godina!  :lol: :lol:

sta li bi rekao die welt na sve ovo?  xrofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Son of Man

Quote from: Josipovitch Broznjev on 04-03-2011, 18:57:36
a ako se dokaze da je kriva fasisticka srbija i njena agresija? koga onda lose jebati?

U slucaju Dobrovoljacke ulice ? OK ako se dokaze da je kriva fasisticka srbija onda pronaci te Srbo-fasiste koji su poubijali ove vojnike i jebati ih lose, jer meni je zaista svejedno ko ce da najebe dok najebe taj koji je ubio vojnike, pa bio on ovaj, onaj, ili onaj treci.

A ako aludiras da je za Dobrovoljacku kriva srpska agresija, koja je nagnala nevine balije da se brane te im se omako koji metak onda OK. To je bonafajd ako je srpska agresija opravdanje za svaki zlocin. Dakle hrvati su mogli da poubijaju (da su ih stigli) na 10-ine hiljada Srba, ali ostalo samo par iljada staraca, i za to je kriva iskljucivo srpska agresija.

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 04-03-2011, 19:11:34dadose nam jos jednu crkvu u centru grada, a nije ni vama lose, posmatraju vas ko svoje, da ne kazem, dobro asimilovane.  :lol: srbe, kazu, postuju, zato sto cuvaju svoju kulturu i deca im u proseku govore i pisu odlican srpski. za razliku od ostalih koji pricaju drugim dijalektom.  :lol:

ziveo nama HC strache 100 godina!  :lol: :lol:

sta li bi rekao die welt na sve ovo?  xrofl

rekli bi dobar biznis. srbija se zaduzuje i baca novac na gluposti.

džin tonik

Quote from: Son of Man on 04-03-2011, 19:12:43U slucaju Dobrovoljacke ulice ? OK ako se dokaze da je kriva fasisticka srbija onda pronaci te Srbo-fasiste koji su poubijali ove vojnike i jebati ih lose, jer meni je zaista svejedno ko ce da najebe dok najebe taj koji je ubio vojnike, pa bio on ovaj, onaj, ili onaj treci.

A ako aludiras da je za Dobrovoljacku kriva srpska agresija, koja je nagnala nevine balije da se brane te im se omako koji metak onda OK. To je bonafajd ako je srpska agresija opravdanje za svaki zlocin. Dakle hrvati su mogli da poubijaju (da su ih stigli) na 10-ine hiljada Srba, ali ostalo samo par iljada staraca, i za to je kriva iskljucivo srpska agresija.

sjede vam ubojice u sanu. pa ih jebite. inace, hrvati nisu srbi da planski ubijaju civile u bijegu.

lilit

zosko dragi,
kako ti vise ne dosadi?  :cry:

džin tonik

istina mora pobijediti!

pokojni Steva

Po cenu da opet ispadnem ... šta god već, podsetiše me danas na Gen. 'mali mrav' Kukanjca. Po njegovoj izjavi, tamo i tad je poginulo daleko manje ljudi nego što se to sad licitira. Pominje kao ubijene uglavnom neke visoke oficire Jna.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

džin tonik

hvala. upravo na to mislim. dizete kredite, bacate novac a srbija opet sve manja.
tu vam odlaze pare:
http://www.pi-news.net/2008/03/koeln-serben-bejubeln-naziredner/
srbi klicu antisemitskom govoru jednog clana npd-a. fasisti se uvijek prepoznaju. neka vidi svijet.

džin tonik

jos placenika srbskog fasizma:
http://www.juliagorin.com/
http://arirusila.wordpress.com/about/
da se razumijemo, nemam nista protiv da placate bitange za medijski rat. svijet se ionako vrti po svom.
i ovi su dobri:
http://www.savekosovo.org/default.asp?p=1

Plut

Quote from: John Reynolds on 04-03-2011, 18:39:37
Svašta. Da je pravde na ovom svetu, bio bi uhapšen upravo zato što je spasitelj Sarajeva.  :twisted:

?

Savajat Erp

You just don`t get it, do you?  :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

Da, nekad baš ništa ne mogu da razumem.

Джон Рейнольдс

Batali, Plutice. Otkad su s mape sveta nestale bele površine, neukrotivi istraživački duh čovekov mora probijati granice na neku stranu. Ostalo nam je samo gore i dole.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plut

Premonduriću u "ne mogu da svarim".

Anomander Rejk

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 04-03-2011, 19:21:46
Po cenu da opet ispadnem ... šta god već, podsetiše me danas na Gen. 'mali mrav' Kukanjca. Po njegovoj izjavi, tamo i tad je poginulo daleko manje ljudi nego što se to sad licitira. Pominje kao ubijene uglavnom neke visoke oficire Jna.
Nemoj. Nije ljudski. Većinu onoga što govoriš si u pravu, i ako me to nekad nervira, ali ovo nije ljudski. Tamo nisu ginuli samo oficiri, već i mladi vojnici. Postoji spisak sa imenima i prezimenima. Drugo, nije se radilo ni o kakvoj borbenoj operaciji, ili napadu na Sarajevo. Postignut je dogovor o povlačenju jedinica, čiji je garant bio predsednik BIH Alija Izetbegović, uz asistenciju UN. Po svim merilima i pravilima, i pravnim i ljudskim, napad na kolonu je bio  zločin.
Tajno pišem zbirke po kućama...

pokojni Steva

Ništa ja ne pametujem, samo se pitam otkud takva izjava od čoveka koji je tamo bio glavnokomandujući Jna.

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 05-03-2011, 01:22:07... Postignut je dogovor o povlačenju jedinica, čiji je garant bio predsednik BIH Alija Izetbegović, uz asistenciju UN. ...

mozda se usput i sjetis kako je dan prije izetbegovic zatocen od strane srbskih fasista... a povlacenje mozemo nazvati i pravim imenom, t.j. premjestajem na okolna brda kako bi sto bolje mogli granatirati civiliste po oprobanom vukovarskom receptu.

Anomander Rejk

O, kao i obično, evo i osveštenih srpskih umetnika, u omiljenom sportu ulizivanja domaćinu i pljuvanju po sebi.
Sergej Trifunović u Sarajevu sa majicom na kojoj je lik Divjaka.

Son of Man

AproBo sramne presude Grobarima, umalo zajebaše zemunski klan ladno :
http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2011/03/borba-za-pravdu.html

Anomander Rejk

Oglasio se i Sergej... dobro mu je Nataša i rekla, smrad  :x.
Sad kao fazon nije znao ko je na majici ( ! ) išao da se presvuče, pa mu dobacili majicu, priča za osmake... zašto ljudi nemaju muda ? Pa ako si nešto uradio, iz bilo kog razloga, u nešto veruješ, nešto poručuješ, onda budi muško i istraj, nemoj da sereš, pa onda jedeš..

lilit

Quote from: Anomander Rejk on 06-03-2011, 09:35:10
Oglasio se i Sergej... dobro mu je Nataša i rekla, smrad  :x.
Sad kao fazon nije znao ko je na majici ( ! ) išao da se presvuče, pa mu dobacili majicu, priča za osmake... zašto ljudi nemaju muda ? Pa ako si nešto uradio, iz bilo kog razloga, u nešto veruješ, nešto poručuješ, onda budi muško i istraj, nemoj da sereš, pa onda jedeš..

sto? meni to zvuci sasvim realno. sto bi bilo ko morao da zna kako izgleda jovan divjak? (meni lici na thomasa bernharda, ovako na slici :lol:).
plus, sigurno su imali pametnijeg posla od price o sarajevskom "generalu".

Anomander Rejk

Ma baš realno, posebno u eri interneta i televizije, i slučajno baš taj dan protesti u Sarajevu za Divjaka, i slučajno baš taj dan on obuče majicu koju mu neko dobaci... verovatnije će biti da je malo čitao komentare po forumima, pa skontao da baš i nije toliko hrabar.

Son of Man

Čovek prosto žicka batine, to je jače od njega.

lilit

Quote from: Anomander Rejk on 06-03-2011, 10:34:39
Ma baš realno, posebno u eri interneta i televizije, i slučajno baš taj dan protesti u Sarajevu za Divjaka, i slučajno baš taj dan on obuče majicu koju mu neko dobaci... verovatnije će biti da je malo čitao komentare po forumima, pa skontao da baš i nije toliko hrabar.

ma sigurno se informisao po forumima.  xrofl

divjak je sleteo 3. marta u 22:15h na becki aerodrom, tek posle toga je uhapsen, a premijera montevidea u sarajevu je bila 4. marta uvece. plus, trebalo je otputovati do sarajeva, pripremiti se za premijeru, a posle se sigurno smrkalo, pilo i duvalo.  :lol:
ja prosto ne mislim da ovde ima lose namere, prica jeste stupidna, ali je plauzibilna ...ajde da je proslo nekoliko dana izmedju dva dogadjaja, pa da i sama krenem s pravljenjem konstrukcija, al ovako - cisto sumnjam.

mac

Nositi u Sarajevu crnu majicu sa nečijim likom će sigurno uznemiriti bar jednu grupu ljudi. Zamišljam situaciju u kojoj se ja presvlačim i neko mi dobaci majicu. Prva reakcija bi mi bila "ne hvala, imam svoju garderobu".

Джон Рейнольдс

Zamišljam i ja. Daju mi majicu u Sarajevu s nekim likom, a lik nepotpisan. Da li je prvo pitanje:

- Ko je ovaj lik?

Ili kako Sergej tvrdi:

- Da li je ovo papa?  :roll: A oni mu odgovore: "Ne, vaš je, pravoslavan." A on (valjda): "Ah, da, dobro, onda mogu da je obučem ikao i dalje ne znam ko je ovo."
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

Čak i ako uvedemo pretpostavku da je Sergej malo "spor" u logici, ili makar nepromišljen, zar nije bilo drugih iz ekipe koji bi videli da Sergej nosi potencijalnu PR noćnu moru na grudima?

lilit

Ma JR, sve je to OK, ali treba uzeti u obzir i momenat da je Sergej iz nekog razloga morao da se presvuče. U takvim stanjima svesti, ne znam da li iko postavlja previse pitanja, hocu reci, sumnjam da je on pitao i za papu. Btw, i moj mozak radi MNOGO opustenije pod dejstvom alkohola.  :cry:
Dilujuci s ljudskim rodom proteklih nekoliko decenija, došla sam do zaključka da ljudska glupost ima prednost nad malicioznoscu. Sergeju nedostaje malo (više) socijalne inteligencije, to je više puta do sad pokazao.

lilit

Quote from: mac on 06-03-2011, 11:47:12
Čak i ako uvedemo pretpostavku da je Sergej malo "spor" u logici, ili makar nepromišljen, zar nije bilo drugih iz ekipe koji bi videli da Sergej nosi potencijalnu PR noćnu moru na grudima?

Sad pričam s mužem o ovoj temi :) i krenem: - Jovan Divjak je uhapšen u Beču 3. marta.
A on će: - Ko ti je taj?

Toliko o tome.

Plus, ne mislim ni da je to potencijalna PR mrlja. Montevideo je videlo mnogo gledalaca u Srbiji, sad su na redu Bosna i Hrvatska, a ovaj dogadjaj je tamo pozitivni PR.  :mrgreen:
Jbt, na kraju cu doci do zakljucka da je Bijela u dogovoru s domacinima namestio ovo Sergeju.  xrofl

boki77

Quote from: mac on 06-03-2011, 11:47:12

Naravno.  xcheers

Son of Man

A i taj Montevideo, pazi kad je cak i moja keva rekla da je film na nivou epizode TV serije tipa Bolji Zivot, iako joj nista sugerisao nisam. Dakle DNODNA, izgubio sam i ono malo zelje da ga pogledam.  xuss

lilit

Ustvari, negativni PR ne postoji: nisam planirala da gledam Montevideo, al posle Jove Divjaka, pristavih dwnl.  :lol:

Meho Krljic

Quote from: lilit_depp on 06-03-2011, 11:52:44
Dilujuci s ljudskim rodom proteklih nekoliko decenija, došla sam do zaključka da ljudska glupost ima prednost nad malicioznoscu.

Pa, nauka je to odavno formulisala Hanlonovom oštricom:

Nikad ne pripisuj zloj nameri ono što se adekvatno da objasniti glupošću.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 06-03-2011, 14:21:01
Quote from: lilit_depp on 06-03-2011, 11:52:44
Dilujuci s ljudskim rodom proteklih nekoliko decenija, došla sam do zaključka da ljudska glupost ima prednost nad malicioznoscu.

Pa, nauka je to odavno formulisala Hanlonovom oštricom:

Nikad ne pripisuj zloj nameri ono što se adekvatno da objasniti glupošću.

hteo si da kazes: - gde si ti, tu je i nauka?  :lol: :lol: :lol:

Meho Krljic

pokojni Steva

Quote from: lilit_depp on 06-03-2011, 14:01:13
Ustvari, negativni PR ne postoji: nisam planirala da gledam Montevideo, al posle Jove Divjaka, pristavih dwnl.  :lol:

A badža što postavio Mojtevideo da ga ladi na robiji? Ts, ts, ts...

lilit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 06-03-2011, 15:25:08
Quote from: lilit_depp on 06-03-2011, 14:01:13
Ustvari, negativni PR ne postoji: nisam planirala da gledam Montevideo, al posle Jove Divjaka, pristavih dwnl.  :lol:

A badža što postavio Mojtevideo da ga ladi na robiji? Ts, ts, ts...

Heh, pa pošto niko iz Montevideo-ekipe (produkcija, režija, scenario) u životu nije skinuo ništa piratizovano, sasvim je legitimno što taj baja leži u zatvoru.  :cry:

pokojni Steva

Barem možeš da mu za uzvrat ugazaš suvu pitu od kokosovog brašna sa turpijom u piškoti. Pitaj Džekonju koliko je to tražena roba unutra  :lol:

Anomander Rejk

Quote from: lilit_depp on 06-03-2011, 11:13:38
Quote from: Anomander Rejk on 06-03-2011, 10:34:39

ma sigurno se informisao po forumima.  xrofl

divjak je sleteo 3. marta u 22:15h na becki aerodrom, tek posle toga je uhapsen, a premijera montevidea u sarajevu je bila 4. marta uvece. plus, trebalo je otputovati do sarajeva, pripremiti se za premijeru, a posle se sigurno smrkalo, pilo i duvalo.  :lol:
ja prosto ne mislim da ovde ima lose namere, prica jeste stupidna, ali je plauzibilna ...ajde da je proslo nekoliko dana izmedju dva dogadjaja, pa da i sama krenem s pravljenjem konstrukcija, al ovako - cisto sumnjam.

Pazi, kad jeste. Dao je intervju u kome je napljuvao ostrašćene forumske komentatore. Većina glumaca i sportista su prilično narcisoidni, i čitaju forume, jer žele pažnju, bilo pozitivnu, bilo negativno.
Elem, pojavile su se fotografije na kojima se vidi s tom majicom na premijeri. A i Bjelogrlić je upao u celu priču, naime u intervjuu sarajevskom radiju, otkrio nam je da se družio sa ,, Čika Jovom '', kako su lepo pričali o svemu i svačemu, žao mu je što nije video premijeru filma... to je gotovo postao manir umetničke Srbije, čim se pređe Drina nastaje ulizivanje koje verujem bude bljutavo i mnogim domaćinima...sve zarad gledanosti, medijske pažnje i kojeg evra više.
Ne ulazeći da li je kriv ili ne, za konkretni slučaj Dobrovoljačke, ostaje da je bio general jedne od zaraćenih strana, a vojske ne sade cveće, nego ubijaju. Sergej i Bjelogrlić bi morali znati da su i neki njihovi sunarodnici ubijeni od generalove vojske. Valjda je samo malo osećaja prema porodicama stradalih trebalo da se izbegne druženje. Niko ih nije terao da srbuju, bilo je sasvim dovoljno da samo izbegnu priču o Divjaku. Jok, moralo se u gostima biti veći Sarajlija od Sarajlija.

lilit

Sergej Trifunović:
"Srbi vole da razapinju ljude zbog gluposti, postali smo luda nacija"

U Srbiji i dalje je glavna tema Sergej Trifunović koji je na premijeri filma Dragana Bjelogrlića "Montevideo, Bog te video" nosio majicu s likom uhapšenog penzionisanog generala Armije BiH Jovana Divjaka. Veliku prašinu podiglo je i to što je Dragan Bjelogrlić na pres-konferenciji, prije premijere, rekao da mu je žao što projekciji neće prisustvovati Divjak.
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.comTrifunović se jučer izvinio što je nosio majicu s likom Jovana Divjaka, i istakao kako nije ni znao čiji je lik na majici. Nakon što su Srbi putem Facebook grupa i brojnih portala pozvali na bojkot filma "Montevideo, Bog te video" Trifunović je rekao da ga cijela ova situacija potresa i da ga nervira što Srbi vole da "razapinju" ljude zbog svega.

Bjelogrlić je pak, istakao, da su srbijanski mediji i publika "nasjeli na staru i poznatu priču o zamjeni teza."

"Imali smo konferenciju za novinare dok su napolju bile demonstracije, ali niti jedna rečenica nije bila na tu temu. Čak su iz poštovanja prema nama izbjegavali priču o tome. Samo jedna novinarka nas je pitala da li nam je žao što Divjak neće prisustvovati premijeri i rekli smo da nam je žao što čovjek neće vidjeti film. To je bilo to, onda sam ja rekao da neću da pričam o tome", kazao je za srbijanski Blic Dragan Bjelogrlić, nastavivši:

"U Sarajevu se na premijeri okupila elita, od gradonačelnika i ministra kulture do sportskih legendi i javnih ličnosti, a da se nije pojavio niko iz naše ambasade i niko od naših medija nije ispratio događaj. Nevjerovatno mi je da u našim medijima nije glavna vijest to da je jedan film koji glorifikuje pozitivne osobine našeg naroda doživio ovacije u Mostaru i da su čelnici pravoslavne, katoličke i islamske vjere sjedili zajedno u prvom redu, nego je vijest da se Sergej napio i obukao majicu s likom čovjeka koji je uhapšen. Ne mogu da vjerujem da su srpski mediji nasjeli na to", kazao je Bjelogrlić.

Trifunović je istakao za Blic da ne razumije zbog čega se digla prašina.

"Zašto bih ja morao da znam ko je Jovan Divjak? A, kamoli u jedan sat posle ponoći. Jedinu dvojicu generala koje bih prepoznao u tom stanju su Kaster i Napoleon. Zato sam juče o Divjaku saznao sve, i šta treba i šta ne treba", kazao je Trifunović, upitavši znaju li oni koji po forumima pozivaju na bojkot filma ko je Svetozar Ćorović (hercegovački pripovjedač, jedan od tvoraca književnog preporoda u Hercegovini op.a.).

"Sigurno ne znaju, ali zato svi znaju kako izgleda Radovan Karadžić. A sve veliki Srbi. Kladim se da kada bih nosio majicu s likom Jovana Dučića tri posto njih ne bi znalo o kome se radi", odgovorio je sam sebi na pitanje iznervirani Trifunović.

Glumac je dodao i to da ga nervira što ga u Srbiji nazivaju prodanom dušom i to one osobe koje nisu "izašle iz kruga linije lokalnog autobusa koji ordinira u kraju u kojem živi".

"Ja sam rođen u Mostaru i pola familije mi je tamo poklano i o njima razmišljam u ovom cjelokupnom s****. Nakon svega što je moja familija preživjela ovakva glupost im ne treba i želio bih da ih zaštitim od toga. Srbi vole da razapinju ljude zbog gluposti, a mnogo veći igrači im rade o glavama. Povraća mi se od toga da me ostrašćeni i neobrazovani likovi optužuju za izdaju. Postali smo luda, netolerantna, šovinistička, zadrta i zatrovana nacija. Postali smo sve ono što nismo", dodao je Trifunović.

Glumac je, kao i Bjelogrlić, napomenuo da ga nervira to što mediji ne spominju da su na premijerama filma bile pune dvorane, da su došli svi bez obzira na vjeru i naciju i da su svi nagradili glumce velikim aplauzom uprkos tome što se u filmu intonira himna "Bože pravde".

"Bitno je da se novinski naslovi bave skandaloznim potezom pripitog glumca koji oblači majicu s likom čovjeka za kojeg nikada nije čuo. Strašno! Prodana duša, dobio pare, sramota za Srbiju! A što su došli da nas gledaju Blaž Slišković, Sead Kajtaz, Ivica Osim, Predrag Pašić... to niko ne spominje", izjavio je Trifunović.

Podsjetimo, novinar portala Sarajevo-x.com načinio je fotografiju na kojoj je Trifunović pozirao, u zagrljaju hostesa, u majici s likom Jovana Divjaka, generala BiH koji je uhapšen u četvrtak u Beču, najvjerovatnije po potjernici Srbije.

http://www.google.com/url?q=http://www.sarajevo-x.com/showtime/showbiz/clanak/110307010&sa=U&ei=6JJ0TYmIBI-FhQfOhslS&ved=0CCIQFjAJ&usg=AFQjCNEGRZMFxgIQTY_7-xseo1xLT9VCiQ

Anomander Rejk

Ja ću opet isto. Niko od njih nije tražio da srbuju u Sarajevu. Bilo je dovoljno samo da izbegnu priču o Divjaku, što su mogli na vrlo prost i elegantan način, da nikog ne uvrede, npr. ,, mi smo umetnici, ovde smo zbog filma, nećemo pričati o politici ''.
Za ovo sada sami su krivi, a optuživanjem onih što daju komentare, samo će se dodatno uvaliti u kašu.

boki77

Tu je i Bjeloglićeva izjava... problem je što se mi spuštamo na mesta na koja niko normalan sebi ne dozvoljava ni da prismrdi.

pokojni Steva

Eto vam ljubljenih Mojtevidaca. Kakav film takva i ekipa. Neka malo, neka...

pokojni Steva

Kad se preračuna gledanost u resto BiH, CRO... i paljanski 'incident', ustvrdio bih da je ta ljiga od Bjele genije! Uzeo je šta je mogao iz Srbije, pare, helikoptere, 110% Rts pažnje; sad čovek širi vidike. Cenim da će u 2. delu biti multinazi reprezentacija! Ono, malo Šuker, malo Edhem Šljivo...

Anomander Rejk

Ne može, Hrvati su bojkotovali učešće u reprezentaciji, mada prisvajaju to četvrto mesto 1930. kao uspeh Jugoslavije  :).
Mada, sa srpskim kulturnim radnicima, sve je moguće. Baš me zanima oće li biti premijera u Prištini, da li će se družiti sa čika Hašimom, i čika Ramušom.

lilit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 07-03-2011, 13:27:17
Kad se preračuna gledanost u resto BiH, CRO... i paljanski 'incident', ustvrdio bih da je ta ljiga od Bjele genije! Uzeo je šta je mogao iz Srbije, pare, helikoptere, 110% Rts pažnje; sad čovek širi vidike. Cenim da će u 2. delu biti multinazi reprezentacija! Ono, malo Šuker, malo Edhem Šljivo...

Heh, previdjas - (samo) jedan je Hase.  :lol:

pokojni Steva

Pa to, sa sve nakrajnim skandiranjem.

pokojni Steva

Evo, nateralo me da skinem film i da ga još odgledam. Fantastično! Fantastično đubre! Da nije Sergejevog epizodnog džandara, potpuno bezvredno. A trajeee...