• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

Ja sam mazohista, pratim i PTC. Elem čovek obilazi (skoro) pusta sela i varošice po Srbiji, snima te zaboravljene ljude kojih je političare sramota, sem pred izbore. Vredi pogledati, čak ima i kakvu takvu produkciju. Pride, nemam ja ništa protiv Memedovića, retka pozitivna ličnost sa PTCa, nego mi nekako u toj svojoj 'neposrednosti' malo kao komad krmenadle.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Memedović je samonikli. Počeo je kao komentator za boks, ali je bio mnogo pametniji od toga. Njegov udeo nije rezultat kadrovske politike RTS.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Anomander Rejk

Loni
Evo protestima ekstremnog pokreta Samoopredeljenje i blokadi prelaza prisustvuje i Vilijam Voker. Sećaš se Vokera, čuvene posmatračke misije i Račka ? Voker prisustvuje kaže, jer je čuo da policija upotrebljava prekomernu silu prema Samoopredeljenju, pa da ih malo pričuva, jel. E to su institucije i pojedinci kojima ti veruješ, i koji su navodno nepristrasni i objektivni.
Tajno pišem zbirke po kućama...

tomat

ovaj Dikić iz žandarmerije što ga zovu "Mali Legija" više liči na "Malog Ivicu". živopisan lik  xrotaeye
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

M.M

Šešelj insistira da ga poseti i ginekolog iz Srbije

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zahteva da u timu lekara-specijalista iz Srbije koji bi ga posetili i pregledali u pritvoru Haškog tribunala bude i jedan ginekolog, zbog čega je došlo do zastoja u organizaciji posete, uprkos naporima vlasti Srbije i sekretarijata Tribunala, saznaje danas Beta iz više obaveštenih izvora u Hagu.
Ti izvori rekli su da Šešelj insistira da među specijalistima koji će ga posetiti bude Paja Momčilov, poslanik SRS u Skupštini Srbije, koji je po profesiji - ginekolog. Po Šešeljevom zahtevu, ostali članovi tima iz Srbije trebalo bi da budu Milovan Bojić, Miodrag Vukčević i Zoran Naumović koji su kardiolozi i pneumolozi.
Šešeljev stav je, po jednom od izvora Bete, da ako poseta ne bude dozvoljena ginekologu Momčilovu ne želi da ga posete ni drugi specijalisti.
O Šešeljevom zahtevu još odlučuje sekretarijat Haškog tribunala, razmatrajući šta bi mogao biti razlog za posetu ginekologa optuženom koji je muškarac, osim činjenice da je Momčilov član SRS.
Sekretarijat je prošle godine uveo nadzor Šešeljeve komunikacije sa pravnim savetnicima, članovima SRS - koja je bila poverljiva - zbog sumnje da Ssešelj u tim razgovorima prenosio podatke o zaštićenim svedocima iz glavnog procesa koji se protiv njega vodi po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima, 1991-93.
Drugi izvor naveo je da je Nacionalni savet za saradnju Srbije s Haškim tribunalom ponudio da finansira posetu specijalista Šešelju, ali da je on to odbio, ponavljajući više puta izrečeni stav o "izdajničkom režimu u Beogradu" čiji je, po njemu, Savet deo.
Lider radikala zahtevao je, uprkos tome, da posetu finansira Ministarstvo zdravlja Srbije, što je prihvaćeno.
Za 8. februar, pred Tribunalom je danas zakazana rasprava o stanju u postupku protiv Šešelja, na kojoj će biti razmatrano i njegovo zdravstveno stanje.
Pretresno veće Žana Kloda Antonetija je, zakazujući raspravu, naznačilo da je "zabrinuto" zbog bolesti Šešelja.
Veće je nedavno naložilo da Šešelja pregleda ruski pneumolog Sergej Avdejev - koji ga je, na njegov zahtev, pregledao prošle godine - ali je Avdejev odgovorio da to ne može učiniti u roku od mesec dana. Sudski sekretarijat trenutno traži drugog ruskog specijalistu koji bi mogao pregledati Šešelja.
Ssešelju je 6. januara pozlilo u pritvoru Tribunala u Sheveningenu, a posle ukazane hitne pomoći bio je prebačen u bolnicu u Lajdenu, gde mu je 12. januara, kako je medijima u Srbiji prenela njegova supruga Jadranka, ugrađen aparat za regulisanje srčanog ritma, pejs-mejker.
Nakon što je vraćen u sudski pritvor, Šešelj je u dva navrata - poslednji put u nedelju - ponovo bio u bolnici "iz mere predostrožnosti", kako je Beti danas rekla predstavnica Tribunala Nerma Jelačić.
Ona je precizirala da je cilj pregleda u bolnici bio da se utvrdi da li Ssešeljevo stanje zahteva bolničko lečenje. Oba puta, specijalisti su utvrdili da je Šešelj u "stabilnom" stanju i da nema potrebe da bude zadržan u bolnici, posle čega je istog dana vraćen u pritvor, kazala je Jelačićeva.
SRS je više puta optužila Tribunal da Šešelja ne leči na primeren način, nazivajući to pokušajem ubistva. Sud je kao "apsolutno neosnovane" odbacio te optužbe, podvlačeći da se Šešelju pruža najbolja raspoloživa medicinska nega.
Po rečima Jelačićeve, Tribunal ne može objaviti detaljnije podatke o Šešeljevom zdravlju zbog toga što je on to odbio da odobri.
Šešelj nije dozvolio da te informacije budu prosleđeene ni sudijama koji vode proces protiv njega.
Prošle godine, Šešelj je zbog tahikardije - poremećaja srčanog ritma - bio podvrgnut "ablaziji", medicinskom zahvatu kojim se pravilan srčani ritam uspostavlja sondom ubačenom u srce kroz preponsku arteriju.
Šešelj je prošle godine odbio da ga pregleda kardiolog koga je odredio Tribunal, samo zato što dolazi iz Velike Britanije.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/303298/Seselj-insistira-da-ga-poseti-i-ginekolog-iz-Srbije
Nijedan poraz nije konačan.

Alexdelarge

možda je uvideo da će doživotno ostati u hagu, pa je odlučio da promeni pol, dobije rak materice i umre. :idea:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

pokojni Steva

Samo da nije vanmaterična...

pokojni Steva

Čujem da i 4xS hoće da je stranka. Da se prisetimo, pa nek igre počnu

Radnici oterali Borisa Tadica

varvarin

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Kome-je-potreban-slucaj-Dikovic.sr.html

Трагом вести
Коме је потребан ,,случај" Диковић

..."Фонд за хуманитарно право оптужио је генерала Диковића да је током 1994. и 1995. године, док је био командант 16. граничног батаљона, учествовао у хапшењу муслимана који су, бежећи из БиХ, потражили спас у Србији. У оптужби фонда конкретно се наводи да су 24. јула 1995. четири таква лица предата органима МУП-а Бајина Башта и Војсци Републике Српске, и да су касније ти људи убијени.
Оптужбе не стоје, јер је генерал Диковић примио команду над том јединицом 1. марта 1994, а већ 1. септембра исте те 1994. године упућен је на једногодишње школовање у Генералштабну академију, тако да у инкриминисано време није могао да буде на месту команданта 16. граничног батаљона.По завршетку Генералштабне академије упућен је на нову дужност."

Rekao sam ovde već jednom, za gospođu Kandić: prvo u katran, pa u perje, pa da zajaše šinu i tako je nosati kroz grad. Bilo efikasno na Divljem  Zapadu.

Hobit

Quote from: Miljan Markovic on 25-01-2012, 08:14:10
Šešelj insistira da ga poseti i ginekolog iz Srbije

Jebiga.... popizdeo
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

džin tonik

kako prolaze hrvatske budale koje posjecuju srbiju.

QuoteBila sam u šoku i nisam bila svjesna da se to nama događa. Sa svih su strana bacali kamenje i betonske blokove i samo smo sagnuli glave barem da se malo zaštitimo. Policije uopće nije bilo i tek kada sam na benzinskoj crpki zapomagala i tražila neka netko pozove policiju, nakon 20 minuta pojavio se jedan policajac – priča Dragana Majstorović iz Šiškovaca kod Vinkovaca koja je sa svojom majkom Anom, prijateljicom Renatom Bičanić i njezinim suprugom Zlatkom bila na utakmici hrvatske rukometne reprezentacije s Francuskom u utorak u Novom Sadu i u povratku doživjela kamenovanje.

Sve se dogodilo na Futoškom bulevaru, širokoj prometnici koja vodi prema izlazu iz Novog Sada gdje se kolona vozila iz Hrvatske spontano formirala jer su gosti iz Hrvatske mislili da će biti sigurniji ako ih je više. Prvo su dva automobila pogođena betonskim blokovima, priča Dragana, a nakon 50 metara veća skupina uglavnom mladića od 20-tak godina s medicinskim maskama preko lica i kapuljačama počela je bacati odlomljene ivičnjake i komade betona na automobile. Vidjela je kako zadnje vjetrobransko staklo jedan od nasilnika razbija sjekirom što ju je šokiralo i tada se uplašila i za svoj život.

– Na sve je strane frcalo staklo jer su razbili oba bočna stakla i tu sam "zaradila" ogrebotinu na sljepoočnici i pokušavala sam rukama zaštititi kćer. Srećom, prošli smo bez ozbiljnijih ozljeda. Nisam ni mogla zamisliti da bi ovako što mogli doživjeti iako često idemo na utakmice naše reprezentacije bez obzira koji sport, ali najviše volimo rukomet – kaže Ana Majstorović dodajući da je vlasnik crpke odmah došao i sa suprugom pomagao koliko je mogao, a i sam se zgražao što ti divljaci rade.

– Nismo imali nikakva hrvatska obilježja koja bi ih mogla, možda iritirati, ali njima je izgleda bilo dovoljno vidjeti hrvatsku registraciju. Dok smo onako izmrcvareni čekali policiju na benzinskoj crpki, prolazio je neki crveni "Yugo", a dvojica mladića iz auta su nam psovali majku – kaže Dragana priznajući da se strah koji je tada doživjela ne može ni s čime usporediti.

– Upravo sam jela sendvič kada je počelo kamenovanje i komadići stakla frcati na sve strane. Prva misao mi je bila što su im tri žene i vozač mogle toliko zla nanijeti da nas napadaju betonskim blokovima i sjekirama. Poslije sam čula na srbijanskim vijestima da smo ih navodno provocirali spominjući Vukovar što naprosto nije istina. Nismo se mislili zaustaviti, ali smo morali jer ih je bilo na desetine oko ceste i na samoj cesti tako da jednostavno nismo mogli proći. U autu smo našli tri komada betona, a u automobilu zagrebačkih oznaka sjedio je čovjek krvave glave. Bojala sam se, kada su nam razbili bočna stakla, da će Zvonka izvući iz auta – kaže Renata pokazujući kako je još boli desna ruka od udaraca.

U napadnutoj koloni na Futoškom bulevaru bio je i javni bilježnik iz Vinkovaca Igor Vajcl.

– Prvu skupinu napadača kod tržnice uspio sam izbjeći, ali ubrzo su se na nas okomili oni koji su bili duž cijele ceste. Očito je sve bilo dobro organizirano jer je sve bilo dobro "pokriveno". Jedan komad betona pao je na haubu i odbio se na vjetrobransko staklo, ali nije ga razbilo – kaže Vajcl.
Napadnute navijačice: U autu smo pronašli tri komada betona

džin tonik

e ako se ovo ne zove tajming!

Prepolovljene kazne ubicama Tatona - Apelacioni sud u Beogradu doneo je odluku da se prepolove kazne osuđenima za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

priznajte, priznajte kojom greskom ste pustili korjenje na tom napacenom balkanu. odakle su srbi tu zalutali.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

pokojni Steva

Ivica Dačić apelovao da se ne napadaju hrvatski navijači, ali tako što je poručio domaćim navijačima da se ne ponašaju kao Hrvati koji napadaju srpske navijače
[/size]
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=26&nav_category=16&nav_id=577318

džin tonik

koja budaletina. cini mi se da srbija visestruko placa angaziranje kriminalaca za likvidacije hrvata za vrijeme juge. sad kriminalci drmaju srbijom.
tko ne zna, recimo slucaj kad je ubijen jugoslavenski konzul u stuttgartu. on i slicni uvijek trazise hrvate koje bi angazirali za ubojstva. tako je nasao jednog, objasnio mu sve, predao oruzje, a ovaj ga isti tren tim oruzjem upucao. i odsluzio kaznu, te je danas slobodan covjek.
tako vam je to islo dok niste skovali pakt sa arkanima i sl. koji sad vladaju vama.

Ugly MF

...jooooj, Kuga, majke ti....daj nesto sto nismo culi, eeej......

džin tonik

mozda neki tvoj strip? siguran sam da je to vidjela tek tvoja najuza rodbina, i to samo iz pristojnosti.

Ugly MF

...joooooj, opet stare, izlizane, neoriginalne, neinspirativne, fore bez trunke humora...ts, ts, ts....pa to je tak hrvatski, kaj ne?...
...sta li se ja cudim, jel da?..

Ajde , Kuga, mozes ti to i bolje....daj, napni se malo, vene da popucaju...

džin tonik

pih, ti zivis od izmisljanja fora i crtanja gluposti, ne ja. to "mozes ti bolje" si gurni tamo onima gdje ste se tako lijepo nanjusili, u onom klubu. svi ste isti. isti na razini svijesti prosjecnog osnovnoskolca.

Ugly MF

...joooj, Kuga, sad si me zajebo, moram ovaj tvoj post prvo na Google Translate, pa cu ti odgovorit poslije....

(...trebam jurit moderatore za opciju da ovo prevodi automatski.....ts,ts,ts.....
dvajsprvi vek a ja sve moram sam za kompjuterom da radim.....bem te zivote...)

džin tonik

ne zamaraj se. bolje ti crtaj pa ponudi nesto trulom zapadu da ne crknes od gladi. bit ce 10 eura ako se stvarno potrudis.

Ugly MF

S ushitom u srcu mogu ti priopcit nazocnost, dragi Kugec!
Eto mene s GTranslateta....

...ali vidim da ti nesto tu loopas ko iskrzani CD, te ti komotno mogu reci da ja za to nemam vremena i da nisi uopce zanimljiv sagovornik,
te evo ti jedno Zbogom, ja odo a ti nastavi slusati svog velikog ucitelja Ivicu Dacica.
Bok stari!

džin tonik

obratio si mi se da mi to kazes? ti si idiot.

Ugly MF

Quote from: kralj Kuga on 27-01-2012, 07:16:52
obratio si mi se da mi to kazes? ti si idiot.

Ja sam sad ukapirao nesto!

Kralj Kuga je Srbin!

Meho Krljic

Ful Metal Srbenda.

Loni

Ne, Anomander. Niko nije savršen i nikom ne verujem bezrezevno.
Ipak između evropejstva i izolacionističkog balkanizma, spojenog sa ruskim mentorima, biram ono prvo. Manje je zlo.

Джон Рейнольдс

Па да. У последњем рату против нас нису нас убили ни 5.000.  :roll: Морон.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ugly MF

Serbia Today!
Danas je Sveti Sava!
Srecna slava svim Srbima!

mac

Tja, ono što je nama izgledalo kao rat njima je izgledalo kao produžena vojna vežba. A zapravo, ni nama to nije izgledalo kao rat.

Ugly MF

Neko je u jednom čikaškom listu objavio: Srbija je zemlja koja se graniči sama sa sobom. Gde žive najlepše žene, a natalitet opada. Gde nezaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gde vozovi kasne po redu vožnje. Gde svi igraju fudbal, a pobeđuju u odbojci. Svi žure na posao, a niko ne stiže na vreme. Gde osmočasovno radno vreme traje dvanaest sati.

Gde je zdravstvo besplatno, a lečenje skupo. Gde su novinari slobodni da napišu šta god im se naredi. Gde je svetska kriza dobila državljanstvo. Gde su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. Gde se ratovi nikad ne završavaju. Gde se istorija ponavlja svaki dan.

mac

Verovatno su Kinezi problem. Trebalo bi ugasiti sve osim jedne peći, izvoziti čelik kome god, a ono što ostane da država otkupljuje i na silu gradi mostove, ili šta već. Višak radnika da se preorijentiše na druga zanimanja. Ako se klima promeni, peći samo treba ponovo potpaliti.

Josephine

Quote from: Cody on 27-01-2012, 23:42:54
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=01&dd=27&nav_id=577735
ajmo svi rucice gore
CECA--IDI DOK SI MLAD

Evo duhovitog komentara na ovu vest:

QuoteSve češće sanjam san: budim se u hladnoj sobi i vidim nemam gaće, tražim ih po sobi, po kući, nema ih. Šta da radim? Izađem napolje da nisu možda na žici, rekoh, da se prikradem, da me komšije ne vide. Kad ono, nisam jedini. Ceo komšiluk, cela ulica, ceo grad, cela Srbija - svi tražimo gaće!
(Pokraden, 27. januar 2012 19:39)

Savajat Erp

Ах, како је духовитост релативан појам!  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Мајсторе!!!!  :|  Тако треба. Почиње полако.

QuoteČukarica: Čovek s bombom uzeo taoce
Izvor: B92

Beograd -- U prostorije policijske stanice u okviru Opštine Čukarica negde oko 15 sati ušao je čovek naoružan bombom, saznaje B92. Troje zaposlenih ostalo u prostorijama.

Na lice mesta stigli su policija, Žandarmerija i vatrogasci.

Iz MUP-a Srbije za B92 je potvrđeno da je osoba s bombom ušla u opštinske prostorije, i da za sada policija ne može da da više informacija. Reč je o sredovečnom muškarcu, a za sada se ne zna da li ima neke zahteve.

Kako javlja reporter B92, sa lica mesta Ulica Lješka na Čukarici za sada je blokirana i nema saobraćaja.

Prema nezvaničnim informacijama, čovek od oko 50 godina upao je u Policijsku stanicu sa pištoljem u ruci iz koga je ispalio i jedan hitac, ali niko nije povređen.

Novinarskim ekipama nije dozvoljeno da priđe blizu zgrade Opštine Čukarica u okviru koje se nalazi i Policijska stanica.

U neposrednoj blizini nalazi se jedno vatrogasno vozilo i ambulantna kola.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 30-01-2012, 17:21:10
Мајсторе!!!!  Tако треба. Почиње полако.

Ne znaš ni da li je poremećen, a navijaš za njega. Tu leži nepopravljiva mana desnice.

Od ostalih vesti:
http://www.smedia.rs/spress/vest/1199/GSP-Bus-plus-Elektronska-naplata-karata-Firma-koja-uvodi-Bus-plus-radi-sa-nezavisnim-Kosovom.html

Джон Рейнольдс

Јесте, да. У праву си. Ко је луд, не буди му друг.  :roll:

#Τζούτσε

Josephine

Pa to oduzima svaku racionalnost desničarskim argumentima.

Джон Рейнольдс

Ало, глупачо, узми већ једном речник у руке и нађи шта значи "аргумент". Никакав аргумент нисам изнео осим што сам пренео вест о нечему што се сад догађа. И да, свако ко удара на основну полугу репресивног система, из ма којих побуда, има моју начелну подршку. А о детаљима и аргументима можда касније.

#Τζούτσε

Josephine

E, jbg, kako mogu da pričam razložno sa tobom kada kenjaš tako, nazivaš me glupačom i slično? Mislim, kako ja ne gubim strpljenje sa tobom i ne nazivam te glupakom?

Pomenula sam desnicu. Moja izjava odnosi se na tvoje stavove uopšte na ovom forumu. A ako podržavaš ludaka sada, to oduzima racionalnost tvojoj dosadašnjoj desničarskoj argumentaciji.

Hvala lepo, ja sam profesionalna u debati, jako dobro znam šta je argument.

Джон Рейнольдс

Не. Ми би требало теби да верујемо да реч да знаш шта је аргумент, али управо си показала да не знаш и да ту реч вероватно користиш зато што звучи убедљиво. Због тога те нико и не схвата озбиљно и називана си тако како си називана.

Зато што ја пренесем вест и лични став, а ти сад сереш о некаквој десници. Откуд знаш... Можда ја заправо и нисам десничар, можда се то теби само због твог незнања причињава, можда сам у души у трећепуташ, али пошто не знаш шта је то, онда и не узимаш у обзир. Него шта је - по обичају лупетањима разводњаваш теме, хваташ се деснице и којечега, а све је почело реченицом - парафразирам - "подржаваш га, а можда је само лудак". Па да. Моја ствар.

Схвати.

#Τζούτσε

Josephine

To "nazivana" zvuči kao da me mnogi tako nazivaju, a nisu mnogi već ti i tvoji pajtaši (da ih sad ne nabrajam, nebitni su).

Šta ti ja mogu kada si izvalio glupost, u njoj si uhvaćen i sada se batrgaš tako što me vređaš, upisuješ mi neznanja (brate, i da NIŠTA nisam učila na osnovnim studijama i na masteru, nešto bih upamtila, jebote... toliko o trećem putu).

Gwydion

Quote from: D. on 30-01-2012, 17:24:42

Quote from: Джон Рейнольдс on 30-01-2012, 17:21:10
Мајсторе!!!!  Tако треба. Почиње полако.

Ne znaš ni da li je poremećen, a navijaš za njega. Tu leži nepopravljiva mana desnice.

Od ostalih vesti:
http://www.smedia.rs/spress/vest/1199/GSP-Bus-plus-Elektronska-naplata-karata-Firma-koja-uvodi-Bus-plus-radi-sa-nezavisnim-Kosovom.html

Čovek je nezadovoljan kako su rešavali slučaj provale i kraše koji je imao. Normalni ćute i čekaju da ih načisto naprave budalama. On nešto preduzeo. Ko je onda tu normalan? To kao kad u bioskopu nema tona, svi samo tiho gundjaju. Ja se razredem "Majstore ton", jer znam da je operater pijan i da je zaspao. I on pusti ton. Svi hepi, ali i gunšaju da sam ja seljačina. Izem ih u kulturu kad će do kraja filma gledati bez tona bez da išta kažu...

Ghoul

Quote from: Gwydion on 30-01-2012, 18:39:23
Izem ih u kulturu kad će do kraja filma gledati bez tona bez da išta kažu...

bravo, gvidione, tako govori pravi hi-men!
(nisam ironičan, zaista respekt!)

Father Jape

Pravi hi-men se ne bi posle hvalio na forumu. -_-
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ghoul

Quote from: Father Jape on 30-01-2012, 19:23:58
Pravi hi-men se ne bi posle hvalio na forumu. -_-

otkud TI znaš šta radi pravi hi-men?

Father Jape

Polazim od onoga šta bih ja uradio, pa suprotno.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

SIMERIJANAC

Кажем ја да Београдски синдикат има неке од најбољих панк текстова икада.

Quote"Sve ste nam uzeli i čast i dostojanstvo,
pa šta nije jasno kada sutra neko s' maskom,
do zuba u oružju, neki očajnik u gradskom,
da čuje se glasno, digne sve u vazduh."

Джон Рейнольдс

Quote from: SIMERIJANAC on 30-01-2012, 20:08:42
Кажем ја да Београдски синдикат има неке од најбољих панк текстова икада.

Quote"Sve ste nam uzeli i čast i dostojanstvo,
pa šta nije jasno kada sutra neko s' maskom,
do zuba u oružju, neki očajnik u gradskom,
da čuje se glasno, digne sve u vazduh."

Да, да. И мени су ови стихови одмах пали на памет, али нисам стигао да их пренесем јер сам морао да изађем из куће (200 метара од попришта догађаја) а она глупача горе се по обичају ухватила за уши да игра. Просто, гомила људи има нижи праг толеранције и рачунам да ће наизглед насумчних испада насиља бити све више. Зато и рекох, почело је. Занимљиво, на коментарима на б92, које иначе ретко читам, на више места нађох исто, а богме и стихове БС.

Гвидионов пример из биоскопа је мањкав утолико што се овде ради о неколико кривичних дела и верујем да ће реакција државе бити "језива". Што само говори о томе да се јављају људи који не мисле на последице оваквих испада, пукне им филм и - ћао. Да, то јесте хаос, нимало лепа ствар, али неки дозвољавају да их само донекле вуку за нос. Можда су луди и неурачунљиви, можда их је и раније требало затворити и бацити кључ, али је суштина да је већина нас понекад помислила да треба урадити овако нешто слично. То много говори.

А што се тиче пандурске станице Чукарица, мада то нема везе са случајем... Једном сам отишао тамо нешто да завршим и нећу више никад. Може сад неко да тврди да је свуда исто, али није. Слично је, али није исто. ПС Чукарица по мом искуству, по бахатости и неодговорном односу према странкама предњачи.

#Τζούτσε

Gwydion

Tačno, ovo je socijlano nedopustivo. Ali je socijalno nedopustivo i da čoveka koji je prekrečio navijački grafit u Novom Sadu navijači prebiju, da mu i dan dnas prete smrću, pišu grafite da je mrtav, da je on predočio sve to policiji i da se ništa nije do danas desilo. Niti su dokazi koji su policiji predočeni doveli do hapšenja, niti su pretnje prestale. Ne treba praviti radikalne poteste i ne treba nikog ugroziti, kao ni ničiju imovinu. Ali dokle god ljudi trpe, a u ovoj zemlji trpe teror SOKOJA pa do korumpiranog sistema gde često moraš da podmazuješ da dobiješ nešto komunalno što ti neko zateže da bi ti izmuzao pare, ljudi nisu ništa bolji od stoke. Sloboda je nešto za šta se bori...pa makar to bio i ton u bioskopu.