• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Anomander Rejk

Tadić je zaigrao i kolce u čast kandidature. Na kraju je pričao i neki vic o miševima, spominjao i ,, mac, mac, mac '' al moram priznati da nisam skontao, izmiču mi dubine misli našeg predsednika. :idea:
Tajno pišem zbirke po kućama...

Skalar

Prema njegovim rečima, u Srbiji ima i onih koji žele da "pomute radost koja se zbog kandidature širi Srbijom...". (цитат из В.Новости)

Прочитам ово цитирано данас, па изађем да се мало нагледам европске лепоте. Идем улицама, осврћем се, осврћем, загледам на све стране, завирујем у кафиће... У први мах сам се обрадовано понадао да ме је захватио зрак из неке лабораторије и, уместо да ме претвори у каквог супер јунака, телепортовао ме у неки паралелни свет, тако да вероватно нисам у Србији. Ипак сам, после краћег сабирања утисака,  закључио да ме никакав зрак није телепортовао и да сам још увек у оној Србији коју познајем, али да сам вероватно слеп кад нигде около не видим ширећу радост! Нема друге, може бити само да се Тадић и она по команди раздрагана-са Одом радости на уснама-дречећа-заставама размахана еуфорична гомила, аутобусима довезена из унутрашњости, налазе у некој другој Србији, у којој ја нисам и коју никако не успевам да видим. А трудим се, заиста се трудим да је видим, ал не иде, јер колико год да се трудим, видим јад, чемер и сиротињу, понижење, аутошовинизам, посипање пепелом по глави, безнађе младог света пред којим се тек пружа живот и гробно разочарење маторог света који никако да схвати куда су то отишле деценије поштеног и мукотрпног рада. 

Е, па, Барбико, не желим ти никакво велико зло, него само једно мало, ситно, такорећи залце - пресела ти дабогда прослава. Да видиш мало како је то, јер нама је са тобом и таквима пресело одавно.

Пиво и ћевапи спајају људе.

pokojni Steva

Quote from: Anomander Rejk on 03-03-2012, 21:29:48
Tadić je zaigrao i kolce u čast kandidature. Na kraju je pričao i neki vic o miševima, spominjao i ,, mac, mac, mac '' al moram priznati da nisam skontao, izmiču mi dubine misli našeg predsednika. :idea:

Nemoj tako, taj vic sa miševima je jedan od mojih favorita, ikad, ali nikako nisam uspeo da skontam zašto ga je moron upriličio baš ovom prilikom. Pride, vic je star barem 20 godina...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Savajat Erp

Можемо ли чути/прочитати тај матори виц?  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Јбт, није ваљда виц кад миш попије ракију и почне да виче "мац, мац"...  :roll:

Постоје разне варијанте, али су у суштини све глупе ако се прошире ван овог горе; у најпознатијој је практично поређење пића, где рецимо од вотке падне у несвест, од вискија почне да пева, а од ракије виче "мац, мац". Била је једна где на мишевима испровабају тајно српско оружје које нам омогућава будемо овакви какви смо, па им дају ракију и они почну да вичу "мац мац", итд итд итд
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pokojni Steva

Baš taj, o miševima koji kad popiju domaće rakije viču "Mac, mac!" (izvini Mac).

Lord Kufer

Ima u onoj knjizi o Iluminatima, tip uči svraku da viče mac mac.

Savajat Erp

Ако је тако онда могу само да кажем да....па, тај виц је глуп до јаја!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Pa sad, vic je inteligentan tačno onoliko koliko i onaj ko ga prepričava...

Anomander Rejk

Inače, neka riba je kažnjena u Splitu sa 100 evra, zato što je skinula zastavu EU sa gradske skupštine valjda.
Slutim da će biti i kod nas slično ubuduće. A ,, mac mac '' svakako očekujem u Utisku nedelje.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Moja baba Poliksena (po njoj je Džon dao ime svojoj priči na Radionici) je 1916. bacila bugarsku zastavu sa zgrade opštine u Strumici, pa dobila doživotnu robiju. Tu je i umrla pre kraja WWI. Ah, da, zaboravio sam da napišem, dok su je jurili ubila je i jednog bugarskog vojnika.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Odatle li potiču ti ratoborni geni!

Tex Murphy

Quote from: scallop on 04-03-2012, 10:45:20
Moja baba Poliksena (po njoj je Džon dao ime svojoj priči na Radionici) je 1916. bacila bugarsku zastavu sa zgrade opštine u Strumici, pa dobila doživotnu robiju. Tu je i umrla pre kraja WWI. Ah, da, zaboravio sam da napišem, dok su je jurili ubila je i jednog bugarskog vojnika.

:!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Nightflier

Quote from: scallop on 04-03-2012, 10:45:20

To se zove baba! A ne ove današnje babe! Rispekt!
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

pokojni Steva

U Srbiji prilike su take
Babe slave, preziru junake
Zato i vi ne mučite se džabe
Srpska deco postanite babe.

džin tonik

iza jedne stare supe... parapapa
naprcila baba dupe... parapapa
pa pozvala sve komsije... parapapa
...

Nightflier

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/104088-dilas-zahvalio-belgijskom-gradonacelniku-sto-mu-je-otvorio-oci

Gradonačelnik belgijskog Larnea Ignas De Berdemaker uputio je pismo gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu, u kojem je izrazio zabrinutost za položaj i život Roma u Beogradu.

On je posebno istakao zabrinutost za nasilno raseljavanje Roma u Beogradu, kao i za kršenje njihovih osnovnih ljudskih prava.

"Zahtevam od Vas da zaustavite sva nasilna iseljenja iz neformalnih gradskih naselja, uključujući i ona od strane Direkcije za razvoj Beograda i tražim da obezbedite adekvatno obezbeđenje i osigurate da ta iseljenja proteknu u skladu sa međunarodnim standardima ljudskih prava, uključujući i Principe i uputstva UN-a za raseljenja lica uzrokovana razvojem.

De Baerdameker je pozvao Đilasa i na primenu Nacionalne Strategije o poboljšanju pozicije Roma u Srbiji, koju je usvojila Vlada Srbije 2010 godine.

Dragan Đilas je u pismu odgovora zahvalio gradonačelniku Larnea na iskazanoj zabrinutosti o položaju i raseljavanju Roma u Beogradu.

"Hvala Vam na pismu kojim ste nam 'otvorili oči'. Iz Vašeg iskustva gradonačelnika grada od 12.000 stanovnika, koliko ima jedno manje naselje u Beogradu, sigurno ste u poziciji da razumete i sagledate potrebe 1,7 miliona stanovnika, od kojih su nekoliko desetina hiljada pripadnici romske nacionalne manjine", navedeno je u pismu gradonačelnika Beograda.

Đilas je naglasio, da s obzirom na pokazano interesovanje, da bi finansijska podrška belgijskog grada i pomoć u zbrinjavanju romskih porodica bila od najveće koristi.

"Grad Beograd je, nakon Vašeg pisma, sproveo anketu među pripadnicima romske populacije prema kojoj se 76% njih izjasnilo da bi odmah otišlo da živi u Belgiju, dok je preostalih 24% izjavilo da bi rado posetilo Belgiju, kako bi se na licu mesta uverili u kvalitet života", piše Đilas.

Gradonačelnik Beograda je istakao da zahvaljujući gradu Beogradu, pripadnici romske populacije sada imaju lična dokumenta, pa samim tim i mogućnost da putuju kao svi ostali građani ove zemlje .

"Ukoliko ste u mogućnosti da primite neke od ovih ljudi, mi ćemo im organizovati prevoz. U slučaju da se neko od njih uputi u Larne u sopstvenoj organizaciji, molim vas da me o tome obavestite", navodi se u tekstu pisma Dragana Đilasa.

Đilas se na kraju zahvalio i pozvao De Berdemakera da ukoliko ima još neke konkretne predloge, kao i finansijska sredstva za njihovu realizaciju, da se obrati njegovom Kabinetu koji mu u potpunosti stoji na raspolaganju.

"Istovremeno Vam želim puno uspeha u rešavanju problema Vaših sugrađana koji će, nadam se, raseljene romske porodice iz Beograda dočekati raširenih ruku ukoliko reše da promene sredinu u kojoj žive", naglašava on.

(Telegraf.rs)
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

pokojni Steva

scallop

Merdemaker se istakao.  :-|
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Tex Murphy

Јо, праааааво вам је шукно!!!  :D :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

Да му ишта верујем, рекао бих: "Свака част, градоначелниче." Мада, ако је ово уопште истина, макар не дозвољава да га зајебава ко стигне, што је овде постао тренд. Могао би и геј параду да премести у тај Ларне, ако организатори успеју да га нађу на карти.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

ma ovo je deo predizborne kampanje ne bi li ds pridobio latentni dss korpus. :lol:
prljavo igraju demokrate, nikad prljavije kao sad. pošteno. :(
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Ako te zanima moj lični utisak, Đilas vodi ličnu kampanju i u DS se verovatno tresu zbog toga. Pre jedno tri nedelje smo anketirani za lični utisak o Đilasu kao gradonačelniku. Drugo pitanje je bilo da li inače glasam za DS. Da i ne je vrlo zgodna kombinacija za ličnu kampanju. Neke njegove kasnije izjave vrlo liče na svesnost da se bolje kotira od svoje partije.

Mme Chauchat

Ako se Đilas kotira bolje od svoje partije, to ne znači da se on kotira visoko već da se partija kotira nisko. S razlogom.
A razliku između DS i DSS odavno je pojela maca.

Джон Рейнольдс

Зна ли неко како иде избор градоначелника? Пре неки дан сам слушао теоретисања да је Ђилас виђен за следећег генералног директора РТС (Тијанићу мандат истиче следеће године), па ме занима да ли се временски уклапа. Немам децидан став по томе, Ђилас на челу РТС, не зато што на том месту не могу да га замислим (напротив), већ да ли би он то место после овог, доживљавао као корак уназад.

#Τζούτσε

pokojni Steva

scallop

Eto, ovo je bolje mesto. Kako se sve u Srbiji vrlo nisko kotira, prag nam je negde na patosu, a plafon čim izađemo iz suterena. Đilasu bi Tijanićevo mesto bilo nekoliko koraka unazad. Kad izjavi da je bolje da ostane gradonačelnik nego premijer, jer ima započetih poslova, onda to znači da mu je to malo. Firma iz koje je izašao da bi bio gradonačelnik moguće je da ima veći uticaj na medijske programe od Tijanića na RTS.

Джон Рейнольдс

Quote from: scallop on 07-03-2012, 09:16:22
Firma iz koje je izašao da bi bio gradonačelnik moguće je da ima veći uticaj na medijske programe od Tijanića na RTS.

Ако је судити по говоркањима, с Ђиласом је исто као и кад се погледају његове званичне изјаве - сувише је двоструких негација које делују као нешто позитивно. Нисам баш сигуран колики утицај има Ђилас директно, чак је велико питање како су се око поделе колача договорили он и Шапер; мени је занимљиво да су обојица из исте странке, или бар блиски истој. Не знам доводи ли то до трвења, надам се да доводи и да ће се избости ножевима, али оно што сигурно знам јесте да је због једног лоповлука на РТС-у реаговао баш Ђилас; да ли зато што је неко други турио прстиће у теглу од џема или из професионалних и патриотских разлога, е ни то не знам.

Тешко је знати колико је заиста Ђилас популарнији од своје странке (ако јесте, онда сигурно зна да мора дебело да чува леђа), али мени пре Последњег леденог доба на врата зазвонише неко двоје анкетара и распитују се шта мислим о раду градоначелника. Ја наравно одреаговао мојим вербалним кунг-фуом, али после ми би криво што некад занемарујем тактику, јер је требало прво да похвалим изјаве због којих либерални кругови сузе роне и косе чупају.

#Τζούτσε

scallop

Kud ćeš, Džone, bolje mesto od ovog topika? Najpre, po mojim informacijama kablovsko pokrivanje u Srbiji jedva prelazi 50%. Uz zaključak da ostalo ionako nema pare kojima bi bio stimulisan advertajzing. Što bi neko kablirao na velikom prostoru gde nema kinte? Dalje, gledanost nacionalnih TV je precenjena. Ako dopire svuda i ako je gledana svuda, onda to znači da je gledana tamo gde nema para koje bi bile potrošene na kupovinu reklamiranih roba. I tu je priča praktično gotova. Naravno, zavrzlami jako doprinose kuće koje se bave istraživanjem tržišta i rejtinga, kao i medija bajeri (tu su negde i Đilas, kao i još neki drugi u političkim vrhovima), koje muntaju sa šerovima i drugim podacima, pa oglašivači ture lovu tamo gde, zapravo, ne trebaju. Zato provajderi kablovske televizije ni ne razmišljaju kako da prodaju rezervisani reklamni prostor u programu koji emituju, jer nemaju bazne podatke. Tako imamo programe sa rumunskim i bugarskim reklamama, odnosno, trejlere kojim sam program informiše o sebi. Kad gledam kablovsku razmišljam koliko love bi se dalo naloviti da neko ozbiljno ukupni medijski kompleks sredi. Oćeš još? Imaš li suprotne podatke?

pokojni Steva

Quote from: Джон Рейнольдс on 07-03-2012, 09:17:53

А ово за б92 екипу сам чуо и ја, мада се то одмах дало наслутити. То сигурно није могло бити урађено без политичког амина, тако да ако је та екипа на пројекту "слободна Војводина", онда је пројекат у старту прдно у чабар.

"Siniša Isakov je diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva i radi kao pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu. Inače je zaposlen u RTV, ali mu zbog imenovanja na funkciju u pokrajinskoj vlasti miruju prava i obaveze iz radnog odnosa. U ovoj kući radio je u tehnici 1980. do 2003. godine, a jedan je od vodećih ljudi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine"
Igor Bozic, Editor-in-Chief, TVB92 News Channel"
Sanda Savić  je početkom prošle godine napustila B92 gde je provela 17 godina, a poslednjih sedam na poziciji direktorke Informativnog programa radija, televizije i sajta"

http://www.rtv.rs/sr_lat/kontakt/

Auuuu!

Pa jesul kao prvo morali Bori da skrate emisiju i uvedu BG akcentaciju  xuzi

Джон Рейнольдс

Скалопе, не знам на шта мислиш кад кажеш да 50% није покривено каблом? Чега, територије или становништва? Проценти који се користе нису из исте категорије јер се земаљска покривеност гледа територијално, а кабловска по становништву. Или да будем прецизнији, на њивама имаш покривеност емитерима, али кабла немаш. Сад бих морао детаљније да прогуглам, па да видим како бројке тачно стоје, али сви већи градови, па и вароши, имају кабл - приградска насеља су други случај. Међутим, ако је тачно да је на 50% територије МОГУЋЕ (не мораш да узмеш ако нећеш) спровести кабловску телевизију, то је огроман проценат. Мени невероватан.

За оглашаваче не знам где се не слажемо, с тим да ситуација на терену вероватно нема везе с тржиштем. Океј, постоје подручја где се, рецимо, "ГарнијеР" неће богзна како продавати, али постоје локални произвођачи, локалне фирме, "смол бизниси", који би могли имати рачуницу да се рекламирају на локалној "честитке и поздрави" ТВ или радију. Проблем је што је тржиште мало и што се реалан ефекат такве рекламе просто не може израчунати. Можда, размишљам сад, би им играла шира кампања, рекламе + билборди + леци, рецимо. Али сам уверен да се то засад ради искључиво стихијски. Друго, какве манипулације шеровима? Код нас то ради "АГБ Нилсен" и те резултате признају све телевизије, сви медија бајери и што је најважније - све релевантне фирме, па и стране. Слушао сам ја наклапања о нетачним резултатима и могао бих написати тону текста о томе ко то прича и зашто; пси лају, ветар носи, а највеће фирме у Србији признају само и једино "Нилсенове" резултате. И лова се обрће на основу тога.

Факат, оно што не улази у целу причу јесу кабловске телевизије које односе све више гледалаца, али то је проблем друге природе и о томе сам писао толико да је ваљда неко запамтио. Кабловски оператери, то што им се налази у програму, нису још довољно добро законски решени, а биће ту још проблема јер постоји скоро па јединствена ситуација у свету да је распадом једне државе створено неколико чији се становници добро разумеју. Али то полако решава тржиште,  опет стихијски додуше, Македонија и Црна Гора добрим делом гравитирају ка Србији, купују се права за те територије, док се са Хрватима отимамо око Босне и Републике Српске, с тим да Хрвати - гле парадокса - често правима за приказивање улазе у Србију. Међутим, ако погледаш боље, нису само румунске рекламе код нас, имаш и српских, али не на свим кабловским телевизијама. Како то још није добро покривено истраживањима, а биће како се дигитализација буде развијала, фирме улазе у то наслепо, пионирски; не рачунам кабловске телевизије које рекламирају сестринске компаније и блиске сараднике на другим пољима, ТВ Ултра, на пример.

Дакле, дигитализација је нешто што је неумитно; сети се докад си имао дајлап модем, па смо сви сад на бржим интернетима. Иста ствар. Већ дуго имам Д3 рисивер који су ми увалили, могу да прате шта гледам, али им одашиљем погрешне податке јер је стално укључен на "Бумеранг" пошто га деца гледају кад упале телевизор и пребаце на... не знам ни на који сам га улаз везао. Ја не гледам баш ништа, а жена веома ретко.

Стево, па јесам ли ја овде пре годину дана писао о Мишковићу и томе како после продаје Делта ланаца баца око на Војводину? Ти си спомињао некакве национализације и којешта, наравно неће бити ништа од тога без пуцњаве. Ево, сад вам дође најгори београдски шљам, ајде да се радујем што нису више код нас, него јесу, само седе овде и лопатама товаре код вас. (интермецо: опште је познато да не воли те нас-вас поделе, али да буде јасније)

Јесте да су њима пуна уста такозване децентрализације, аутономије и ко зна чега још, али цела та екипа је - гле опет парадокса - изразито београдоцентрична и никакве везе с Војводином немају осим што се малограђанштина вероватно добро разуме. Ако имаш неке инсајдерске пикантерије, please, do tell. Уверен сам да се камаре пара ту сад развлаче, што је штета јер је РТВ мени, професионално гледано, раније била симпатична телевизија. Видело се да је фалило нешто улагања, програм за мањине је сувише разуђен и нема "преклапања", нпр. да се неке емисије бар титлују или синхронизују, па да понешто битно разумемо и ми већински... Бојим се да сад постоји само један пут, низбрдо, и оно што ми није јасно јесте зашто, поред свег тог "војвођанског идентитета" итд итд, не постоји јачи отпор све већој београдској екипи која се увукла у Јавни сервис једног сасвим другог подручја. Све је почело од мог коментара о ТВ5, па први бих био против да Нишлије сад заузму Студио Б. Кој ће кој Нишлија у Студију Б, као и Београђани у РТВ? Ајде да ради понеко, размена, стручњаци (хех...), сарадња, пичкематерине... Али ово је нешто сасвим друго, број људи није занемарљив.

#Τζούτσε

scallop

Eh, Džone, potrošiš ceo pasus na 50%, a znaš vrlo dobro na šta sam mislio i šta nisam pomenuo. Dobro je što si opširno komentarisao stanje kod nas na planu masovnih medija, red je da se ljudi malo upoznaju sa njim, a ne da napamet zauzimaju ovakve ili onakve stavove. Mogao bih i ja da povučem neke činjenice koje su manje dostupne i pokažem da je haos i veći, ali, to ćemo jednom uz pivo. Po meni ni Nielsen nije garancija, marketing u svetskim razmerama nije mnogo srećan sa njegovim monopolskim statusom, da ne govorimo da je kod nas sve uvek gore.  xcheers

Джон Рейнольдс

Нема Нилсен монополски статус на светском нивоу. Доминантан јесте, али неке велике државе покрива и Галуп. Турску, чини ми се.

#Τζούτσε

scallop

Galup ima malo drugačiji profil, a Nielsen sada rejtinguje i reklamne blokove. Ali, sve to nema veze s onim šta se kod nas dešava. Nema veće dezinformacije od pouzdane informacije.

pokojni Steva

Quote from: Джон Рейнольдс on 07-03-2012, 23:41:02

Стево, па јесам ли ја овде пре годину дана писао о Мишковићу и томе како после продаје Делта ланаца баца око на Војводину? Ти си спомињао некакве национализације и којешта, наравно неће бити ништа од тога без пуцњаве. Ево, сад вам дође најгори београдски шљам, ајде да се радујем што нису више код нас, него јесу, само седе овде и лопатама товаре код вас. (интермецо: опште је познато да не воли те нас-вас поделе, али да буде јасније)

Јесте да су њима пуна уста такозване децентрализације, аутономије и ко зна чега још, али цела та екипа је - гле опет парадокса - изразито београдоцентрична и никакве везе с Војводином немају осим што се малограђанштина вероватно добро разуме. Ако имаш неке инсајдерске пикантерије, please, do tell. Уверен сам да се камаре пара ту сад развлаче, што је штета јер је РТВ мени, професионално гледано, раније била симпатична телевизија. Видело се да је фалило нешто улагања, програм за мањине је сувише разуђен и нема "преклапања", нпр. да се неке емисије бар титлују или синхронизују, па да понешто битно разумемо и ми већински... Бојим се да сад постоји само један пут, низбрдо, и оно што ми није јасно јесте зашто, поред свег тог "војвођанског идентитета" итд итд, не постоји јачи отпор све већој београдској екипи која се увукла у Јавни сервис једног сасвим другог подручја.

Pri čistoj svesti i savesti sam se još davnih dana diskonektovao iz NS medijskih krugova, sve što stiže do mene su samo usputna isparenja. Tipa da ex B92 ekipa sad ima RTV platu od do 100-200K rsd. Ona što liči na tvoje kuče cepa čistih 195K.

RTNS- RTV je ispala najveće siroče od sve dece. Zbombana do u srednji vek što bikvalno a što raznim Smederevcima i Popovićima (mislim, Blažo mi je bio kao drugar, i sad se zdravimo ako se sretnemo, ali čovek je polupismeni JNA reject. Taliban pride, prosti Bože, znam mu ekipu - sve DSS pokršteni ex hašišari). Ne zaboraviti originalnu NS štroku kao pto je bila Vraneševićka.
Sad vidim i Marina je tu... Pa ta nije znala kako da izvuče fleš za vesti kad je radio 021 startovao...

Vojvođanski mediji su samo slika i prilika njenog od spolja sistematskog uništavanja. Na Scallopovu radost, potpuno me baš briga kako je bilo drugde i kako je sad u Srbiji. Vojvodina je (a u okviru Jugoslavije) bila jedna sređena, opljačkana ali sređena i samodovoljna federalna jedinica. A onda je ozvaničena 1987/88. kad su nas iz srednje škole vodili da dočekujemo do pojasa gole (a zima je bila) likove sa šajkačama. U jednoj ruci ikone + Sloba a u drugoj dopola pocirkane flaše rakije. Kao sa Kosova su bili. Mda.

I ova sad B92 okupacija je za vremena. I Mišković će biti za vremena. I da, pašće krv kad tad. Na dupe sam seo, od donekle oduševljenja. Mislim da sam već pričao, al vredi ponoviti. Sad relativno skoro mi u mom selu priča Srpkinja sa velikim B kako ovako ne ide više, i da misli kako bi trebala da svi glasaju za Ligu! Molim, šta ko, gde?! Sin joj pliva za časni krst, mega slava i tako to, kaže odraše nas Srbijanci (ne Beograđani). Reko, alo Liga fuj, Čanak krmak, srbijanska podvala - jok oće da glasa za "Vojvodinu". Onda malko pogledaš uokolo, kad ono, seosku ciglanu pazario Srbijanac, njihovu zadrugu sa sve silosom Srbijanac al sa KiMa... A ti se jebavaj s paprikama.

Fora je u tome da, što duže Vojvodina bude bila u Srbiji, sve će se krvavijim razlazom oprostiti jedno od drugog. Vojvodina jeste srpska, ali se nesme pobudaliti pa misliti da je i deo Srbije. Srbija Srbijancima, Vojvodina Vojvođanima.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Джон Рейнольдс

Стево, ти грешиш у једном, а то је типично српска бољка, гледање преко плота и тако то... Није важно ко је тај што је нешто купио, већ шта је - зна ли посао или је неки лопов и шилизер. Ево признајем да често зажелим да падне крв и да се гонимо сви у три лепе, али онда рачунај на још једну првобитну акумулацију капитала, очекуј улетања у фирме и газдинства, кризне штабове, и тако те радости. Видели смо то више пута, после петооктобарских "промена" рецимо. И шта би? Дође багра која не зна посао којим би хтела да се бави, али је "од наших". Па боље продај фирму најцрњем црнцу ако уме да је води него најлалинским Лали који можда има најбољу намеру (што наравно никад није случај, већ су улетачи и отимачи увек вођени неких другим идејама), али нема оно што треба да има - нема појма. Сад, ја не знам о каквим ти то конкретним случајевима говориш, али бих се пре запитао како та циглана послује него одакле је власник. Имао је новац, купио је, његова је. Што ти ниси купио?

Да се надовежем на то, ево шта чух из прве руке пре месец-два. Били код нас неки Кинези на некаквом сајму и међу њима тип који поседује највећи ланац малопродајних објеката у једном кинеском граду средње величине - осам милиона становника општина. Свиде му се неке "Неоплантине" паштете и наручи, рецимо, палету да пусти у продају и види како ће то да прође. После неког времена зове и тражи осам палета. И шта је сад проблем? Шта ће мучена "Неопланта" ако Кинез следећи пут наручи 100-150? Од ког ће сточног фонда да прави паштете, све и да ради у три смене, 24/7? Сточни фонд је, за оне који живе у либералном лалаленду, десеткован. Јасно је мени да смрди та стока (сад мислим на четвороножну, да не побрка неко) и да није то за госпође и господу, али ето испаде да од тога може да се прави профит. Ко би рекао!

#Τζούτσε

scallop

Kad iščitam ovaj diskurs između Steve i Džona, vidim da se ne slažem ni sa Stevom, a ni sa Džonom. Ustvari, malo manje se neslažem sa Džonom, koji bar ne brčka po iluzijama, kao da se od iluzija da živeti. Ipak, mnogo više se slažem sa sobom.

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 08-03-2012, 16:02:58
Од ког ће сточног фонда да прави паштете, све и да ради у три смене, 24/7?

ih!
kao da nešto mnogo stoke - tj. mesa i iznutrica - ide u te paštete!
osim toga, tu su psi lutalice, mačke, golubovi... nebo je granica, samo nek kinezi naručuju!
a ako ponestane sve te stoke, uvek možemo da nastavimo sa onom krupnijom, kakvu imamo za izvoz!
https://ljudska_splacina.com/

Джон Рейнольдс

Quote from: scallop on 08-03-2012, 16:10:27
Kad iščitam ovaj diskurs između Steve i Džona, vidim da se ne slažem ni sa Stevom, a ni sa Džonom. Ustvari, malo manje se neslažem sa Džonom, koji bar ne brčka po iluzijama, kao da se od iluzija da živeti. Ipak, mnogo više se slažem sa sobom.

Možda ste vi u pravu, ali se ja sa time ne slažem.

#Τζούτσε

scallop

Vidiš koliko je moj potpis pametniji od tvog?

Albedo 0

Грах је зелен буахахахаха, права мистерија ко је ово написао  8-)

Джон Рейнольдс

Quote from: scallop on 08-03-2012, 21:02:07
Vidiš koliko je moj potpis pametniji od tvog?

Нисам ја мој потпис ни ставио као илустрацију памети.

#Τζούτσε

scallop

Da, ali moj  8)  je vrlo upotrebljiv u nekim prilikama.

scallop

Quote from: Джон Рейнольдс on 07-03-2012, 23:41:02

Већ дуго имам Д3 рисивер који су ми увалили, могу да прате шта гледам, али им одашиљем погрешне податке јер је стално укључен на "Бумеранг" пошто га деца гледају кад упале телевизор и пребаце на... не знам ни на који сам га улаз везао.

Izvini što te vraćam unazad, ali me je ovo potaknulo. Ako pouzdano znaš, reci mi kakve veze ima D3 risiver sa podacima o gledanosti, sa piplmetrima i AGB Nielsen-om? Moguće je da D3 eksportuje podatke, ali ugradnja uređaja je (u mom slučaju) SBB, pa bi oni morali da budu u poslu sa istraživačima tržišta, a koliko ja znam, upravo ta provajderska TV trpi od nedostatka informacija sa kojima bi nastupila pred oglašivačima.

Джон Рейнольдс

Да, сад видим да сам се зезнуо, фали ми један део. Дигитални рисивери могу да врате податке, али би требало (у уређеним друштвима) да дозволиш да они те податке виде и да њима располажу. Хајде да кажемо да то функционише као ИП адреса на Интернету, они могу да виде да си прикачен, ако се заблентави, могу да ти ресетују конекцију (ово је битно знати, ако имаш проблем са рисивером, позовеш кориснички сервис и они то среде; тренутно имам онај нешто новији, што нема извадиву картицу у себи). Не знам, тај ми део горе фали, конкретно за овај модел да ли одашиље податак о томе шта је тренутно активно, али теоретски је могуће. Сама чињеница да рисивер може да се заблентави, па још мора и да се ресетује, (понаша се, претпостављам, као кад ти блокирају канале јер ниси платио - за све искаче прозорче у коме пише да немаш право да гледаш дотични канал) говори да то овде није баш најбоље решено; опет, чињеница је да сам ја ово сам по кући повезивао, па имам један сплитер с појачивачем шаљем у дечију собу + везу ка рекордеру. Али то немој да им кажеш.  :lol:

Пиплметри, ови што их користи Нилсен, су нешто друго и они се баве искључиво емитерима. Код нас постоји извесна забуна кад су у питању канали који се гледају преко кабла и емитери, али то знаш. Пиплметре не интересује шта вучеш строго с кабла. Не знам зашто се кочи озбиљнија анализа гледаности кабловских телевизија јер бих могао да се закунем да би ту било запањујућих разултата, пре свега у виду ТВ Ултра која је међу клинчадијом практично феномен. Тога су, а то знам из прве руке, свесни трговци играчкама, рецимо. Стога је Кутлешић озбиљан играч у бар две веома профитабилне индустрије и неколико пратећих, али он засад функционише као самодовољан јер углавном рекламира себе на својој телевизији. А опет, с друге стране, све је то засад пипање у мраку. Не могу да будем сигуран, нико не може, али Ултра можда јаче стоји од бесмислених телевизија поптут Авале и Хепија.

#Τζούτσε

scallop

Pa, delimično sam zadovoljan. D3 i piplmetri imaju različite mogućnosti i koliko ja znam, podaci sa D3 se ne koriste. To znači da slobodno možeš ponešto da gledaš na TV. Piplmetar ima i dugmence kojim šalješ informaciju da gledaš program ili da si prestao. Tu leži i zeka, jer još od Hawtorn eksperimenta znamo da specijalna pozicija ostavlja dojam da postoji i specijalno pravu. Oni koji pritiskaju dugmence veruju da kreiraju TV program. :lol:

Drago mi je što stalno pominješ Ultru. Nekako sam u dešavanje sa njima upućem možda i bolje od tebe.

Джон Рейнольдс

Quote from: scallop on 10-03-2012, 23:08:27
Nekako sam u dešavanje sa njima upućem možda i bolje od tebe.

Чисто да заголицамо машту читаоцима, па да спустимо завесу... Ја сам једно време учествовао у самом оснивању. Онда су се догодиле неке веома немиле ствари које немају везе са мном, па сам испао из те приче. Мени програм ТВ Ултра није драг (о томе можемо да расправљамо јавно), али ми је сама ТВ Ултра у тим раним данима била велики eye-opener (о томе можемо само приватно). Ово друго је веома позитивно, да не буде забуне.

#Τζούτσε