• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Ђубрад керовска поново нападају људе. Ти гадови јесу дно дна, али досад стварно нисам видео хапшење мајке пред малом ћерком:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=11&dd=14&nav_category=12&nav_id=660247

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=11&dd=14&nav_category=16&nav_id=660158

Исељавајте шиптаре, ђубрад керовска!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

angel011

http://www.twitlonger.com/show/k0l99k

Detalji...

EDIT: Džone, snimak sa tvog linka je obrisan.
We're all mad here.

Agota

Ovim hapšenjem zadat je odlučujući udarac organizovanom kriminalu. Pohapšeni sigurno pripadaju građevinskoj mafiji, a ona žena im je vođa. Jadno njeno dete, zaplakalo se kada je shvatilo da joj je majka okoreli kriminalac. Bravo policijo, to smo i očekivali od vas, jer takav vam je i ministar.
(Gale, 14. novembar 2012 19:49)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

džin tonik

to je policajac! kako je samo lijepo podigao kragnu, ko rambo! a vi se zalite, umjesto da ste ponosni!
kosovo je srbija!

Джон Рейнольдс

Quote from: angel011 on 14-11-2012, 22:04:39
EDIT: Džone, snimak sa tvog linka je obrisan.

Има на првом линку цео извештај б92. Ево кера у акцији овде:

Drskost Srpske Policije

Жена му лепо каже да је улица њена и керина се залеће и отрже је из руку девојчице која виче "мама". Па јебеш ми све ако ову керину не бих кратко али слатко одробијао, али он би без ока остао сигурно. Која је то гомила гована, свашта сам видео али овако нешто не.

Видео сам да је онај неки полицијски синдикат по обичају издао разумно саопштење, али оно што не знам јесте колико је он заиста утицајан. Јер ако се то само окупило оно мало пристојних полицајаца, онда џабе. А керине треба ломити, ваљда је то сад јасно. Мали Слоба је експресно реаговао и сместио ове људе у некакав пандурски смештај. Што се самог случаја тиче, не бих доносио закључке, али чим постоји ватрогасац и спремачица с једна стране и адвокатица с друге, а суд пресудио у корист ове друге, одмах је сумњиво.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Agota

ccccc, bahata stoka seljacka, cuj drskost ??
kola govana  xuss
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Hiperhik

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Meho Krljic

Istovremeno, Đomli Obradoviću ukinuta zatvorska presuda a ustavni sud proglasio zahteve da se Naši, 1398 i SNP Naši 1398 neustavnim. Patriotizam trijumfuje.

O istom trošku, Press prestaje da izdaje štampano izdanje, valjda je ono služilo samo da Mišković pere pare  :lol:

Uzbudljivo u Srbiji! Danas!

Barbarin

Nismo prvi put ove godine bez vode.  :D
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

scallop

Važno je da ima za pivo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

A i ispalo da nije tačno da ceo grad nije imao vode. Na poslu je nisam imala (osim u prizemlju), a kod kuće jesam. I ne samo ja.
Lažu čim zinu! I kad najavljuju.

Džek

Mene ne smeju da lažu. Fakat nemam aqua komunale, čak ni sada...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Barbarin

Negde ima negde nema, meni samo nije jasno zašto to što su radili nemogu da rade noću, pa da isključe vodu u 22h i ujutru u 8 ili 10 puste. xrotaeye
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Mica Milovanovic

Da je sreće da češće nemate vode... To bi značilo da se rade značajniji radovi na izvorištu.
Nekada ne mogu radovi na izvorištu da se završe za jednu noć.

I mi u Beogradu smo krajem osamdesetih imali jedno isključenje od gotovo dva dana kada je
prevezivan cevovod u Topčiderskoj dolini...
Mica

Džek

Ne bih rekao da je izvorište u pitanju, pošto pojedini delovi grada (Plut) imaju vodu.

Mislim da nema opravdanja za celodnevni prekid u snadbevanju ako nije nešto kapitalno u pitanju.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Meho Krljic

Ovo sad što još uvek nema: kažu da im je pukla pumpa kad su krenuli da puštaju i nemaju procenu kad će doći.  :shock: :shock:  U.ž.a.s.

Mica Milovanovic

Ako ne radi izvorište, u rezervoarima ima neka količina vode pa zato određeni, niži, delovi grada, do kojih voda dolazi gravitacijom, imaju vode.

Svi veći prekidi i ponovna puštanja su vanredne situacije i uvek može doći do problema.

Umesto da kukate, poštujte ljude koji obezbeđuju vodu dobrog kvaliteta u većini gradova u uslovima kada su cene vode daleko ispod realnih.
A to nije zasluga ljudi iz vodovoda.

Mica

Barbarin

Voda je stigla, a najava je bila da je neće biti, nisam ispratio zbog čega, ne stresiram se puno zbog toga, nalio lavore, napunio flaše i baš me briga, ni ovako je ne pijem više od pola litre dnevno.

A ovo za gravitaciju i da ima vode u sistemu je normalno, al mislim da nisu neki imali vode zbog toga, jel ja sam u čini mi se nižem delu grada i na prvom spratu i nemam vode. Plut je 5 spratu pa ima, tako da je tu nešto drugo u pitanju.

A kako je to voda ispod realnih cena, pa kolko bi trebala da košta, ako se uzme da živimo pored Dunava i da u Vojvodini ima dosta podzemne vode.  U nS je kubik malo manje od 90 dinara.
Jeremy Clarkson:

Mica Milovanovic

Pričam generalno, jer nisam jedno dve godine analizirao cene u domaćim vodovodima.
90 dinara je za naše pojmove veoma visoka cena, jer je prosek u Srbiji znatno niži, opet koliko znam.
Ta cena verovatno obuhvata i odvođenje otpadnih voda, ali i tako je, za naše pojmove, visoka.
Sa 90 dinara bi vodovod trebalo da može da dobro radi, ako možete da naplatite od ljudi.
Naravno, o prečišćavanju otpadnih voda, sa takvom cenom, ne može biti ni govora.

To da imate dosta vode u Vojvodini je netačno. Novi Sad je u dobroj situaciji jer je pored Dunava, pa
koristi aluvijalne vode. Gotovo sva ostala mesta imaju značajnih problema sa snabdevanjem vodom, a
ponegde je situacija jako loša.
Mica

Melkor

Aj' nek me neko podseti, ne snalazim se najbolje u ovim numerickim Srbijama, da li e-novine voli ADL ili Reynolds?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ghoul

ja to što u vojvodini uzlazi iz česme uopšte ne bih nazivao vodom - iz poštovanja prema VODI koju ja ovde u banji imam za piće i kupanje...
https://ljudska_splacina.com/

Father Jape

Quote from: Melkor on 16-11-2012, 02:08:49
Aj' nek me neko podseti, ne snalazim se najbolje u ovim numerickim Srbijama, da li e-novine voli ADL ili Reynolds?

xremyb

Ovaj prvi.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

xrofl  xrofl  xrofl

Лепо је знати да сам репер бар за нешто.

#Τζούτσε

Barbarin

Sinoć sam na prečac napisao za vodu u Vojvodini, a sam sam zaboravio situaciju iz Kikinde, gde je voda zelena i ne možeš ni da se okupaš normalno.
Na računu piše samo hladna voda, nikakav odvod, e sad ako se to podrazumeva ok, ne znam. A NS nema nikakav ozbiljan prečišćivač tako da i nemaju šta da naplate.

edit: ustvari, ima vode gde oćeš samo je problem njen kvalitet. Bunar da izbušiš gde oćeš ima vode, samo je problem na kojoj dubini i kakvog je kvaliteta ta voda.

ja to ovako sa amaterske strane gledam, a znam ko je i gde bušio bunare.

Šta su to aluvijalne vode?
Jeremy Clarkson:

Melkor

Quote from: Father Jape on 16-11-2012, 02:21:07

xremyb

Ovaj prvi.

Hvala -.-

Quote from: Джон Рейнольдс on 16-11-2012, 03:00:24

xrofl xrofl xrofl

Лепо је знати да сам репер бар за нешто.

Pazi, slagao se, ne slagao sa vama, to je kompliment. Imate prilicno jasne politicke stavove sto se za vecinu na forumu, mozda i u zemlji, tesko moze reci.

A pitao sam zbog ovoga http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-tema/74518-Obraun-Sinia-Kovaevi-protiv-RTS-plavua.html pa me je interesovalo da vidim, ako postoji spin, na koju je stranu.

PS. Nisu apdejtovali, postoji i odgovor na poslednje pismo.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Olivera je sinoć vodila emisiju sa crnom perikom na glavi.  :lol:

Melkor

Tipicna Srbija. I smesno i tuzno u isto vreme.

Джон Рейнольдс

РТС је окачио PDF фајл са Синишиним (ваљда оригиналним, неедитованим) писмом на меморандуму ДСС-а. Забрињавајуће неписмено и неуредно! Мрзи ме сад да читам поново, али мислим да постоји једно "самном" или тако нешто:

http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2012/11/15/2738958/Pismo%20Sinise%20Kovacevica.pdf

Али то су те нијансе сивог - није ни ово што пише Синиша без ђавла, али је и несагледавање шире слике, а поврх тога иза свега стоји лични а не општи интерес, као што би он то представио. Јад & беда, обрни & окрени.

#Τζούτσε

scallop

Quote from: Barbarin on 16-11-2012, 08:35:04

Šta su to aluvijalne vode?

Ako ti Mića danas ne objasni, ja ću. A, mogao bi da pogledaš i pod aluvijum. Ili, aluvijalne vode. Lako je.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Barbarine, mnogo to uproščeno gledaš.

Cena vode, u prinicipu obuhvata troškove zahvatanja sirove vode, prečišćavanja sirove vode, dopremanja do potrošača, odvođenja otpadnih voda i njihovog prečišćavanja. Na to dolaze troškovi državi za korišćenje resursa voda i još neki. To je tako u svim državama.

Novi Sad koristi aluvijalne vode Dunava (to su ti vode u priobalju reka) koje su u manje-više direktnom kontaktu sa rečnom vodom - odnosno kod kojih je put vode kroz podzemlje relativno kratak. Te vode se najčešće moraju prečišćavati jer sadrže određene materije u koncentracijama koje nisu povoljne za ljude. I vaše u Novom Sadu se moraju prečišćavati, ali ti postupci nisu tako složeni i skupi kao kod nekih drugih podzemnih voda.

Cena od 90 dinara za sve ovo bi trebalo da je dovoljna, ako ne postoji prečišćavanje otpadnih voda - Novi Sad nema taj prečistač.

Ovo što pričaš da vode ima svuda je generalno tačno, ali ta voda koje svuda ima neposredno ispod površine ne može se koristiti za snabdevanje vodom, jer je zagađena različitm materijama, pogotovu iz poljoprivrede i nigde se ne koristi u Vojvodini. To se gotovo nigde u svetu ne radi...

Dalje od reka, čitava Vojvodina koristi vode iz dubljih slojeva (između 50 i 200 metara), koje su odvojene od površinskih, zagađenih, voda, nepropusnim slojem. Ali i sa tom vodom postoji puno problema. Ona je prirodno, zbog uslova pod kojima su formirani ti vodonosni slojevi, opterećena organskom materijom i nekim nepovoljnim metalima (arsenom i sl). To je ona voda koja se u narodnu populano zove "žuta voda" i koja se koristi za snabdevanje u Zrenjaninu, Kikindi i mnogim drugim mestima, iako ne zadovoljava kritirijume kvaliteta - nema druge.
Ta voda se tradicionalnim metodama prečišćavanja teško može preraditi da zadovolji standarde vode za piće. I to je veliki problem.

Drugim rečima, Vojvodina ima mnogo problema sa vodosnabevanjem i ti problemi nisu lako rešivi.

Kad dođeš, pričaću ti detaljnije, ako te interesuje...

Mica

Dekac

Quote from: Mica Milovanovic on 15-11-2012, 22:13:46
Da je sreće da češće nemate vode... To bi značilo da se rade značajniji radovi na izvorištu.
Nekada ne mogu radovi na izvorištu da se završe za jednu noć.

I mi u Beogradu smo krajem osamdesetih imali jedno isključenje od gotovo dva dana kada je
prevezivan cevovod u Topčiderskoj dolini...

Potpuno tačno. Prošle nedelje smo imali radove na vezivanju na elektro mrežu fabrike vode Makiš 2. 45% proizvodnje vode (negde oko 2500 l/s je stajalo od 8 do 17. Za to vreme je ukupna zaliha vode u Beogradu pala sa 80 na 45%.
Sedam dana je potrebno da se popunjenost vrati na 80%.
Tako da bi zastoj ovog reda u trajanju od 24 i više sati ostavio bez vode okolinu grada i geografski više delove. Okolna naselja bi ostala bez vode i više od 3 dana.
Po nekim procenama, potpuno zaustavljanje sva tri bitna izvorišta bi izazvalo kompletni nestanak vode za 6h.

Barbarin

Hvala na objašnjenju i pojašnjenju  xjap  xjap
Jeremy Clarkson:

Melkor

Anomander Rejk

Jel ko gledao Utisak ? Čedo je popizdeo, Bakić ga baš ispreskakao.
Vrhunac večeri je bio kada je Čedo rekao, pa od čega da živim, moram da se bavim biznisom, tj.žena ga izdržava baveći se
biznisom  :x
Tajno pišem zbirke po kućama...

Plut

Na Horgošu ljudi već sat vremena čekaju da pređu granicu, ali ne mogu jer je pao sistem. A kaće ga poprave ne zna se. Zemljo Srbijo!!! xrofl

Hiperhik

Quote from: Anomander Rejk on 19-11-2012, 07:51:17
Jel ko gledao Utisak ? Čedo je popizdeo, Bakić ga baš ispreskakao.
Vrhunac večeri je bio kada je Čedo rekao, pa od čega da živim, moram da se bavim biznisom, tj.žena ga izdržava baveći se
biznisom  :x

Da, i ponovio je nekoliko puta kako "od nečeg mora da živi", pa se zato bavi biznisom, ustvari ne bavi se nego je suvlasnik firme koja se bavi biznisom, ustvari nema on veze sa time, blablatruć (zamuckujući).

Čudi me da ga Bakić nije podsetio da je, već deceniju i kusur, dobro plaćeni političar. Ono, plata, sa budžeta, pritom u firmi koja sama sebi platu određuje.

Mislim, pa valjda se od plate živi?

Ili debelo grešim?

Barbarin

Quote from: Plut on 19-11-2012, 13:08:09
Na Horgošu ljudi već sat vremena čekaju da pređu granicu, ali ne mogu jer je pao sistem. A kaće ga poprave ne zna se. Zemljo Srbijo!!! xrofl
Ima i drugih prelaza  xwink2

Trebalo bi od plate da se živi, al ne od poslaničke, funkcionerske i tako tih političkih. Ovima u skupštini što spavaju i dok ide prenos, a šta rade tek kad ne ide, ne treba ni platu dati.
Jeremy Clarkson:

Plut

Jeste, ima drugih prelaza, ali kad si već tamo onda je malo nezgodno okretati se i tražiti drugi prelaz.

Barbarin

Bolje tražiti nego stajati u nedogled, al dobro to sam ja, a i nisu sad neke vrućine, a ni neka zima pa da ne može da se čeka, ko je poneo knjigu i ima muzike može da uživa, al retki su takvi.
Jeremy Clarkson:

Melkor

Kriv što je učio decu istoriju na Kalemegdanu
20. novembar 2012. 12:00         

Profesor istorije OŠ "Despot Stefan Lazarević" deci je održao predavanje na Kalemegdanu, što je sud ocenio kao pružanje usluga turističkog vodiča.   

Goran Pavlović poveo je 21. maja prošle godine dvadesetak đaka OŠ "Despot Stefan Lazarević" i njihove goste, decu sa Kosova i Metohije, na Kalemegdan, prema planu manifestacije "Mala matura – veliko srce", koju su organizovali Ministarstvo prosvete, Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i grad Beograd.

Pred kulom despota Stefana Lazarevića Pavlović je počeo da objašnjava deci zbog čega je taj deo tvrđave značajan, piše današnja "Politika".

"Tada nas je zaustavila turistička inspekcija. Pitali su ko sam i da li imam licencu za obavljanje posla turističkog vodiča. Objasnio sam da se ne bavim turizmom, da me je škola uputila... Insistirali su da naprave zapisnik. Nije mi bilo jasno zašto me legitimišu", objašnjava Pavlović.

Nakon tri-četiri meseca Pavloviću je stigao poziv da se javi sudiji za prekršaje zbog optužbe da je neovlašćeno pružao usluge tursitičkog vodiča.

Džaba je direktor škole objašnjavao da je profesor bio na službenom zadatku, džaba su podnošeni dokazi o učešću u manifestaciji. Početkom ovog meseca stigla mu je presuda da je kriv!

Meho Krljic

:cry: :cry:  Ovo bre ko njuz net.

Melkor

angel011

Ili kao one idiotarije iz Amerike, mora da plaća nakon što je nekom spasao život i slično.  :cry:
We're all mad here.

Meho Krljic

Upravo je na Beogradskoj hronici gošća bila žena iz etnografskog muzeja koja je mrtva ladna objašnjavala da je u svojim antropološkim istraživanjima po Srbiji našla ljude sa natprirodnim moćima, babu koja može da bude nevidljiva, čoveka koji pogledom razbije sijalicu itd. Kaže da oni umeju da kanališu energiju koju svi imamo, da Srbi u ovo ne veruju iako veruju kad Amerikanci imaju dokumentarne emisije o lovcima na duhove, kao i da velike zemlje poput SAD, Japana ili SSSR (dakle, za nju SSSR još postoji) ove stvari ozbiljno shvataju i istražuju.

Jebote.

Javni faking servis.

Agota

Barbarin

Quote from: Melkor on 20-11-2012, 19:11:53
Nadamo se da jeste.

EDIT izgleda da nije http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Profesor-osudjen-zbog-casa-istorije-na-Kalemegdanu.sr.html

Znači dodju mi neki gosti i ja nesmem da ih prošetam gradom i ispričam šta je šta i kad je nastalo XD
Jeremy Clarkson:

mac

Dobar zaključak. Zabrana treba da bude na naplaćivanju usluge, a ne na pružanju.

zakk

Ovo za Kalmegdan je stvarno bilo dovoljno za danas, a ovo sa javnim servisom ga pretera -_-
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.