• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

HAL

"Zbog lažnih i neosnovanih napada, tužiću Jovanovića i tražiti veliku novčanu odštetu, a taj novac ću dati porodicama čija se dece leče od narkomanije"debeli trol  xrofl

scallop

Baš bih voleo da čujem odgovore na Palmina pitanja.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

HAL

Можеш, потражи Утисак недеље у коме су гости Чеда и онај социолог што је био најгрлатији са прозивкама Томе и дипломе. Опрао је Чеду сапуном.

scallop

Koji sam ja baksuz; Utisak nedelje mi je na ignore.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Quote from: Anomander Rejk on 18-02-2014, 16:48:19
E, sad uzvraća udarac :
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/443737/Palma-najavljuje-tuzbu-protiv-Jovanovica

Мда. Чим видим да неко "најављује тужбу", читам "од тужбе нема ништа, само серем пред новинарима". Чему најављивање? Изјава типа - поднета тужба на основу тога-и-тога, од стране адвокатске канцеларије те-и-те, заведена под бројем (или како то већ иде) тим-и-тим је озбиљна ствар, а ово су празне приче.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Eto koliki je intenzitet Vučićeve kohezione sile, kada je u isti tabor uspeo da utera Radulovića i Vukadinovića. Priča se čak i o tome da će NOPO i Radulović ući u nesvetu alijansu za potrebe predizborne koalicije...

Тешке речи

Питања која је министар Радуловић после своје оставке покренуо јесу више него озбиљна и завређују одговор који неће бити само кампањско багателисање и вређање Саша Радуловић није никада био мој истомишљеник. Стручњаци које ценим и којима верујем имају потпуно другачији поглед на економију и политику. За разлику од Радуловићевог (нео)либерализма, ја верујем у економски интервенционизам, ослањање на државу (али не овакву!), велике системе и сопствене снаге. Али он је имао макар неки концепт, са којим се могло не слагати и са њим полемисати. Па, ако треба, и против њега штрајковати. А то како је за само неколико дана или недеља претворен од свеопштег миљеника јавности у ,,народног непријатеља" и кандидата за хапшење говори не толико о њему, колико о медијима, друштву и времену у коме живимо.
Шта је, заправо, била Радуловићева основна грешка, односно грех? Па, пре свега то што је он, изгледа, у читавој тој влади једини искрено веровао да је заиста министар – а не тек помоћник или саветник у кабинету Александра Вучића. И што је хтео нешто да одлучује и решава, макар и погрешно, и да за те одлуке сноси одговорност.
У сваком случају, независно од тога да ли је ,,аутистични шпијун", или, пак, ,,несхваћени геније" који је хтео да узбурка овдашњу економско-политичку жабокречину, питања која је Радуловић после своје оставке покренуо јесу више него озбиљна и завређују одговор који неће бити само кампањско багателисање и вређање од стране оних истих који су овог блогера и лиценцираног стечајног управника двоцифреног броја српских предузећа до пре неколико недеља ковали у звезде.
Дакле, да ли су заиста као буџетски приход за ову годину урачунате и шеикове три милијарде долара – које су, најблаже речено, још врабац на грани? И да ли је, по истом принципу, урачунато и 400 милиона од ММФ-а, чија мисија тек треба да дође у Београд, и о том аранжману разговара? И уз све то је пројектовани буџетски дефицит за 2014. чак 7,1 одсто, односно далеко већи него када су на власти били они прошли, наводно, осведочени неспособњаковићи и лопови!?
Да ли нам, ево, као први весник економског пролећа и лепших дана, у Србију стиже и ,,Мерцедес", као што је више пута најавио ,,први потпредседник владе" у оставци, и, коначно, у недељу увече, на ,,Пинку", славодобитно објавио заједничку инвестицију ,,Икарбуса" с Немцима, по моделу ,,мотор наш, шасија Мерцедесова". Или је, пак, у праву Радуловић, када, у истом тренутку, али у ,,Утиску недеље", на Б92, каже да ,,Мерцедес" не долази, него је ,,Икарбус" напросто купио шасије од ,,Мерцедеса", што није никаква инвестиција већ обична куповина, односно продаја?
И даље – да ли су заиста, као што Радуловић тврди, штетни уговори које је нова власт, на брзину, као усплахирена удавача, потписала са ,,Етихадом" и ,,Мишелином" (као и онај старе власти са ,,Фијатом"), или покушала да склопи са Кинезима поводом ,,Вршачких винограда"? Да ли је заиста ЈАТ дат ,,Етихаду", а да није претходно урађена процена вредности капитала, макар да би се знало ко, шта и колико улаже у ново предузеће?
Али, оставимо по страни Радуловића. Колико има истине у речима једне министарке да јој је последњих годину дана ,,главни посао био да поставља СНС-ове кадрове по болницама и домовима здравља"? Какви су ефекти овог глупог и неправедног – а, по свој прилици, и неуставног – Крстићевог закона о опорезивању прихода преко 60.000 динара? Да ли је исправан осећај (,,шпуријус") хрватског новинара Дарка Худелиста да Вучић ,,неће много оклевати" када дође тренутак да Србија призна Косово? Али, и независно од Худелистовог ,,шпуријуса", има ли Вучић икакве ,,црвене линије" када је у питању Косово и у чему је тачно разлика између ,,косовске" политике актуелне власти и ЛДП-а Чедомира Јовановића? И ако разлике нема, хоће ли се неко извинити Јовановићу за увреде којима је годинама обасипан?
И, опет, независно од све назависнијег Косова, пошто нас непрестано убеђују како грађане, па и читаоце ових колумни, више не занимају велике националне теме, већ само ,,обичан живот", стандард и радна места, хоће ли неко од медија и новинара да приупита ППВ-а (полако се треба одвикавати од те титуле и спремати за нову) колико су тачно износиле стране инвестиције у претходној години? И колике ће бити у 2014? И је ли тачно да су, упркос свакодневном махању разним ,,мерцедесима", шеицима и ,,мубадалама", инвестиције биле убедљиво најмање за последњих десет година? Колико је отворено нових радних места и за колико је незапосленост смањена (Вучић је недавно изјавио – ,,за пет одсто"), односно повећана? И посебно како са тим стоје ствари ако од броја новозапослених одузмемо партијске кадрове по министарствима, агенцијама и јавним предузећима?
И да не буде неспоразума. Наравно да глупости, брљотина, тешких речи и олаких обећања има и било је на свим странама политичког спектра, како у власти, тако и у опозицији. Али верујем да је посебно важно указивати на оне који се тичу власти и најмоћније политичке фигуре, јер њихови промашаји највише коштају и најређе се тематизују.
А за ударање по опозицији, палима и бившима увек ће се већ наћи довољно јунака.
Главни уредник часописа ,,Нова српска политичка мисао"Ђорђе Вукадиновићобјављено: 18.02.2014.

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

Meho Krljic

Pored sve srpske pameti, niko da se seti i pogleda kako se stvarno izgovara prezime autora romana  :lol:

Truman

Albedo 0

Agota

hihihihihi...fortune cookies.  :-D :-D :-D
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

scallop

Jel' to ono šta ja mislim da jeste?

Truman

Albedo 0

raja je gladna, dajte im kineskih kolača

tomat

Quote from: Meho Krljic on 18-02-2014, 20:44:33
Pored sve srpske pameti, niko da se seti i pogleda kako se stvarno izgovara prezime autora romana  :lol:

knjige su već štampane sa pogrešnom transkripcijom prezimena, pa verovatno kontaju da je ovako prepoznatljivije.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

gdje se priča za NOPO i Radulovića?

Agota

Quote from: Trokrilni on 18-02-2014, 21:04:17
raja je gladna, dajte im kineskih kolača
to je to.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Meho Krljic

Quote from: Trokrilni on 18-02-2014, 21:07:54
gdje se priča za NOPO i Radulovića?

Malopre na Oko magazinu, na primer.

Albedo 0

Ghoul

radimo, ali HARDLY...
borimo se, i to HARDLY...
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Meho Krljic

U PPV-ovu odbranu, to Hardly je zaista  kontraintuitivno - ako si engleski učio putem intenzivnih kurseva gde ti između ostalog u mozak urezuju pravila, a pravilo načelno veli da uz glagol ide prilog a da se prilog pravi tako što pridevu dodaš "ly" na kraju, onda, jebiga, hardly deluje kao pravi izbor. I moj kolega je ismevao obe instance pojavljivanja reči hardly u ovom intervjuu, ali sam i njemu rekao - uzevši u obzir da je ovo čovek koji je do pre 7-8 ili čak 5-6 godina bukvalno drkao na Putina, priča sasvim solidan engleski. Svakako bolji od pokojnog predsednika, ali i nikad upokojenog jedinoVuka, bivšeg šefa diplomatije.

Truman

ma vi ste samo zlobni!

Ghoul

da, ali očito je da on vergla nagruvane fraze.
fraza frazu stiže.
papagajski.
opšta mesta, otrcanosti jezive, umesto da odgovori na konkretno pitanje... tipičan đak koji ne odgovara ono što ga profa pita nego ono što je on već nabubao.
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Tačno, tačno, ali baš to i kažem, on je nagruvao taj engleski pod stare dane jer je mladost proveo ložeći se na Rusiju. Treba ceniti napor koji ulaže u sopstveni whitewashing.

Meho Krljic

Mangupi se već šale sa PPV-om

http://youtu.be/KEaJT5c2Hsc

Father Jape

QuoteAleksandar Vučić (1970), budući prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu kao jedan od najboljih studenata u generaciji. Usavršavao se u Velikoj Britaniji, u Brajtonu, gde je boravio nešto više od godinu dana.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1143858/Biografije+budu%C4%87ih+ministara.html

Za srpskog političara, ono je solidan engleski. Za nekoga ko je proveo godinu dana u anglofonoj zemlji, baš i nije.

Mada, verovatno je to bilo davno, a i u nekoj četničkoj enklavi.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

koliko vidim na wikipediji, Brajton je južna Engleska, znači isto što i naglasak iz DOC MARTIN-a

u tom slučaju govori odlično! :)

nego, o kakvom usavršavanju se radi, ima li to Vučić neki skriveni master a da mi ne znamo

Meho Krljic

Možda je usavršavao engleski? Ja sam tamo, u Brajtonu, sedeo mesec dana ljeta 1988. godine i išao u ljetnu školu engleskog. Naravno, moj engleski nije ni prineti Vučiću ali sam bar upoznao real life sajentologe.

Albedo 0

jesi li i ti bio nacionalista prije odlaska u Brajton? :)

Father Jape

Quote from: Trokrilni on 21-02-2014, 17:02:13
koliko vidim na wikipediji, Brajton je južna Engleska, znači isto što i naglasak iz DOC MARTIN-a

Doc Martin se odigrava u ruralnom krajnjem jugozapadu. U Brajtonu su ti šarmantni seoski govori, avaj, izumrli decenijama unazad.

EDIT: Mehmete, jesi li tamo oktrio islam?  :shock:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Trokrilni on 21-02-2014, 17:13:52
jesi li i ti bio nacionalista prije odlaska u Brajton? :)

Ne, komunjara kao i uvek.

Quote from: Father Jape on 21-02-2014, 17:15:11
EDIT: Mehmete, jesi li tamo oktrio islam?  :shock:

Ne, mada jesam video kako su Arapi najurili grupicu skinsa iz Wimpyja kad su ovi, dolazeći ko zna odakle na godišnju skinhed skupštinu mislili da mogu da se kurče i napadaju braun skind lokalce.

Albedo 0

ipak je to primorje, tu su i na Jadranu najgrđi naglasci

ako ga poredimo s Jadranom Doc Martin je neka Dalmacija a Brajton Budva :)

uostalom, Meho će nam otkriti čari južnjačkog engleskog

Albedo 0

Meho Krljic

Ja sam stanovao u Hoveu a to je kao neka supermirna i učmala verzija recimo Višnjičke Banje, sa naravno manjim i lepšim zgradama i bolje uređenim urbanim prostorom, ali i baš bensedinski mirna tako da vikendom bukvalno nikog nisam ni viđao na ulici. A nekmoli pedere i lezbijke. U centru Brajtona je bio trg gde se skupljala sva kul ekipa ali tu su nam samo nudili da kupimo narkotike i da upraznimo heteroseksualne snošajeve, niko nam nije nudio LGBT program. Možda pre četvrt veka to još nije bilo prominentno?

Albedo 0

ono što mi vidimo jeste da je Brajton nakon tvoje posjete postao ''gay capital of UK''

uzočno-posljedična veza je prisutna 8-)

Meho Krljic

Znam ja za to ali tu se odvajkada pozivam na onu "don't ask, don't tell" lozinku  :lol:

Truman

Koliko ja poznajem biografiju svog omiljenog političara on je tamo konobarisao i prao čaše i usput učio jezik. Čak šta više, sam je izjavio. Al to je bilo pre  15-20, dotle je imao vremena da zaboravi.

Albedo 0

tek je misterija šta je Vučić radio sa svojim ljupkim ustima u gej prestonici Velike Britanije

Meho Krljic

Ma, sigurno je bilo pre petnaest godina. Ipak je u pauzama toga da je bio ministar informisanja i izbegavanja NATO bombi imao vremena da sedi u Brajtonu i pere čaše.

Truman

Pa eto - 20 godina...to je još više vremena da se zaboravi. Jezik je živa stvar, ne koristiš ga malo i ode u zaborav.

Tex Murphy

Quote from: Red John on 21-02-2014, 20:23:39
Pa eto - 20 godina...to je još više vremena da se zaboravi. Jezik je živa stvar, ne koristiš ga malo i ode u zaborav.

Па добро, не мере стално језик, морају да се користе и други дијелови тијела.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

-_-

Cini mi se da je proslo prilicno nezapazeno, pa da se pribelezi,
Ustavni sud se setio da pocne da radi svoj posao.

Ustavni sud: Neustavna Uredba o katastru za Kosovo

Valjda ce uskoro i briselski sporazum doziveti istu sudbinu.

Meho Krljic

Dokle će to nezavisno sudstvo da stoji na evropskom putu Srbije??? Jel' oni ne vide kako se takve stvari rešavaju u drugim zemljama? A kad kažem u drugim zemljama mislim na jednu konkretnu kojoj se ime rimuje sa "krajina". Kako to reče i predsednik Tadić u jednoj od mojih fantazija, taj vaš ustav je sad od svih nas napravio magarce.

Albedo 0

Tvrd je orah voćka čudnovata!

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.