• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ne zavitlavam te, zaista su vicevi prešli u stvarnost. Činjenica je da je tržište rada prenatrpano jer ima mnogo ljudi a malo raspoloživih radnih mesta, da se svi javljaju na sve oglase, da poslodavci stavljaju potpuno bizarno previsoke kriterijume u oglase, ne bi li nekako obeshrabrili ljude koji se javljaju na sve oglase da se jave i na njihov, a opet, ljudi znaju to pa se i dalje svi javljaju na sve itd. Tako da je bukvalno u pitanju to da neke žene stave takve slike u CV računajući da, jebiga, od trista prijava na konkurs, njihova možda bude upamćena zbog upečatljive bikini-slike, ne zbog ozbiljne stavke u radnoj biografiji. Očaj vlada u Srbiji i ako nam PPV ne obezbedi nove investitore i nova radna mesta pre pre nego kasnije, biće još više očaja.

Mislim, evo samo sitan primer, prošli Petak sedim sam u kancelariji pa sam morao da se i javljam na telefon i sad zove neka curica koja je videla ovaj oglas za office managera i pita da joj kažem malo više o tome. I hajde, reći ću joj ja, ali ona posle pet minuta mojih objašnjavanja pita "A engleski, traži li se engleski?" Pritom, oglas je pisan na engleskom, piše da je firma deo međunarodne organizacije, opis posla pominje komuniciranje sa diplomatskim predstavništvima itd. Ja joj kažem "Pa, da, treba dobro da se zna engleski" a ona na to "Ali konverzacijski nivo, jel' tako?" "Ne", velim ja, "treba ti dobar poslovni engleski" pa krenem da objašnjavam kome bi sve tu morala da piše i kakva pisma. Na kraju je pitam koju je to školu za menadžent završila (a jeste) kad je nisu učili engleski na njoj, a ona veli da ga je imala dve godine ali da "nije imala afiniteta".

I jebiga sad...

Truman

Odlično! Završio sam nedavno kurs poslovnog engleskog. Elem, nema teorije da se pozicija office menadžera plaća nula dinara. To bi bilo protivzakonito. Minimalac je 22000. No za sve ostalo si u pravu, i kad bih konkurisao verovatno me ne bi ni pozvali na razgovor.

p.s. ja verujem u našeg PPV-a!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Albedo 0

kupi tange, trumane

Meho Krljic

Ma, nije zvanična plata nula dinara, kao što ni moja nije nula dinara. Ali je često nema. Shvataš da je danas jedanaesti mart a da sam dobio decembarsku platu prošle nedelje?

дејан

праве мушке танге

Bad Copy - Tange (TEKST)

уп'о мехо  :-?
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Quote from: дејан on 11-03-2014, 14:24:17
уп'о мехо  :-?

Što reče i goreprisutni Timjah da Sensei u jednoj staroj pesmi: Upadam u rime kao provalnik u gajbe  :lol:

tomat

Quote from: Meho Krljic on 11-03-2014, 14:03:33
piše da je firma deo međunarodne terorističke organizacije

ispravljeno!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

-_-

Quote from: Meho Krljic on 11-03-2014, 13:23:03
Pa ja ipak imam malo poštovanja za privatnost drugih osoba tako da, ne.

Rispekt, Meho!
Koliko te 'znam' na ovom forumu, nisam ni ocekivao drugaciji stav.
xjap

Meho Krljic

Naravno, to ne znači da odabrane kandidatkinje neću pronaći na Fejsbuku i zasipati ih fotošopovanim slikama mog erektiranog penisa. Ali biće to sa lažnog profila, tako da je u redu.

-_-

Ok, to se podrazumeva.

Anomander Rejk

-_-

Quote from: Anomander Rejk on 12-03-2014, 11:46:18
Šta reći a ne zaplakati...
http://www.bizlife.rs/vesti/67519-ovako-nesto-ni-vucic-ne-bi-izjavionaglas

Strasno  :-x

A s druge strane, covek je samo iskren,
a kako procenjujem rezultate izbora, vecina deli ovaj stav.

Truman

Univerzalni vojnik:

Albedo 0

eo najboljeg dijela

''''Kada je 4. novembra Stros-Kan došao u svoju drugu posetu Beogradu, iste
večeri sastao se sa Aleksandrom Vučićem. Vučić ga je poveo na večeru u jedan
restoran na Senjaku. Susretu su prisustvovali Guzenbauer i Goran Vesić. Stros-Kan je
zapitao zbog čega sastanku ne prisustvuje i Radulović. Vučić ga je odmah nazvao i
Radulović je stigao u restoran oko 21.00. Nakon što je večera počela, Vučić je tražio
od gazde restorana da mu porfed stola namesti televizor kako bi mogao da prati
košarkašku utakmicu Budućnost-Zvezda. Guzenbauer, Stros-Kan i Radulović su
razgovarali o privrednoj situaciji, Vesić je uglavnom slušao, a Vučić je uglavnom
gledao košarku. (Budućnost je pobedila 62:60.) ''''

Anomander Rejk

Father Jape

An officer and a gentleman. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

tomat

Sinoć se ispovedio Mariću u Golom životu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

I astronaut.
Prema njegovim ranim podvizima snimljen "Most na reci Kvaj". Sa Sigurni Viver tabao Ejlijene, a sa Švarcenegerom Predatore.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

I redovno radi dublove umesto Dzeki Cena :)

Karl Rosman

Skoro sam cuo posalicu:

Pitaju Cedu kaci li slike na instagram, a on ce: gram, cega?
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

mac

Dobra šala, ali mislim da je efektnije ako kaže "čega gram?"

Karl Rosman

Da, mislim da tako i jeste u originalu. Slab sam ti ja sa pricanjem viceva.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Anomander Rejk

tomat

scallop

Eh, da je Čeda PPV kako bi tek on vadio klince iz smetova!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Севастопољ – Командант брзог одељења ,,Кнез Лазар" Братислав Живковић, упутио је отворено писмо Миловану Дрецуну као реаговање на изјаву Дрецуна да четници на Криму наносе штету Србији. Живковић у писму вређа Дрецуна и подсећа га на заједничко ,,дружење" током рата на Косову и Метохији.

Дрецуне, не могу те назвати никако другачије него из*етом људског рода јер и личиш на то. Ти и ја се веома добро знамо из времена рата на Косову и Метохији јер сам био у личном обезбеђењу генерала Павковића као припадник 63. Падобранске бригаде. Ти си олош један који је лагао у свим извештајима са Космета и лично издејствовао да нашу групу за обезбеђење, генерал Павковић отпусти и пошаље на Кошаре јер смо ти завртали уши сваки пут када си послао лажни извештај. Али онда када си олошу хтео да жртвујеш редовне војнике на истуреном положају да би измонтирао снимак пада авиона са испаљивањем Стреле 2М нашег ЛАРБ-а, на граници са Албанијом и нисмо ти дозволили, ниси нам опростио. Но, имао си среће што те нисмо бацили са литице тада па си морао сам да се пешке вратиш назад сав ушпишан од страха и без камере... Толико о теби –  написао је Живковић у писму које је проследио и Правди.

Живиковић је поручио Дрецуну да је мисија четника на Криму ,,само подигла углед тамо где треба".

- Баш ме брига шта ће рећи твоји господари из НАТО и ЕУ продана душо – написао је Живковић Дрецуну.

(Правда)

http://srbin.info/2014/03/16/komandant-cetnika-sa-krima-pisao-drecunu-secas-se-kad-sam-ti-zavrtao-usi/
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Evo, glasovi još nisu ni čestito prebrojani a već se osećaju prvi pozitivni efekti Nj.V. Vučićeve vladavine:

Uhapšen Darko Šarić

18. Mart. 2014 | (07:55 -> 07:57), Izvor : Beogradski mediji, Komentari: 0 komentari Rano jutros okončana je zajednička akcija državnih organa Srbije i Crne Gore u kojoj je uhapšen narko bos Darko Šarić.

Reralizacijiom ove osetljive, pažljivo i dugo planirane akcije rukovodili su ministri pravde Srbije i Crne Gore Nikola Selaković i Duško Marković.

Očigledno je da su autoru vesti malo drhtale ruke... ipak se istorija stvara...

Ghoul

"Specijalni sud u Beogradu izrekao je 26. februara 2014. meru oduzimanja pasoša advokatu iz Novog Sada Radovanu Štrbcu, koji se sumnjiči da je pripadnicima Šarićevog klana prenosio policijske informacije o praćenju i prisluškivanju, koje je dobijao od Branka Lazarevića, tadašnjeg šefa kabineta Ivice Dačića."

jaooo, da mi je da doživim da uapse praščića, iza rešetaka da ga metnu (pa na ražanj), joooj...
https://ljudska_splacina.com/

Albedo 0

a uhapsili ga prije izbora, Vučić nije htio 70% :)

Truman

Dobra vest...

varvarin

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=02&dd=17&nav_id=813293

Karači -- Oklopno vozilo Lazar II, koje proizvodi Jugoimport SDPR, najbolji je izbor za pakistansku policiju, tvrde eksperti u toj zemlji.
...Srbija je jedina zemlja koja nam je pružila demonstraciju tako što su pucali i bacali bombe na vozilo dok smo mi bili unutra", kaže bivši zvaničnik pakistanske policije Dost Ali Baloh, koji je bio član delegacije koja je posetila našu zemlju.   :lol:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=03&dd=07&nav_id=820971

Beograd -- Kompanija UAE zadužena za razvoj naoružanja uplatila je na račun Jugoimport SDPR-a prvu ratu od najavljena 33 miliona dolara u razvoj raketnog sistema "alas".

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=03&dd=18&nav_id=825537

Prave "alas" i štrajkuju

Truman

Srbi umeju da prave oružje...to nekako ide u skladu sa reputacijom koju imamo.

Albedo 0

Quote from: Red John on 20-03-2014, 14:38:47

dezertera?

scallop

Možda je neverovatno, ali je istinito. Imamo ogromnu reputaciju izvoznika naoružanja i vojne opreme, ali nikada nismo izvozili filozofe. Oni su ostali nama. :cry:

mac

Oružje, sport, maline. Od nas toliko.

Albedo 0

Quote from: scallop on 20-03-2014, 15:05:44
Možda je neverovatno, ali je istinito. Imamo ogromnu reputaciju izvoznika naoružanja i vojne opreme, ali nikada nismo izvozili filozofe. Oni su ostali nama. :cry:

sem što je jedno 2 miilona društvenjaka otišlo, niste ništa izvezli 8-)

scallop

xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl  Bilo bi dobro da jeste tako. To je uspeo jedino Daglas Adams u Autostoperu.

Albedo 0

ima ih koliko hoćeš, pere se suđe i čiste klozeti i kontemplira o Kantovom čistom umu, nije da ih nema po EU

od 4 miliona Srba napolju pola je fer procjena

scallop

A, na te društvenjake misliš. Ja mislio da misliš na "odliv mozgova".

Albedo 0

ja čim čujem da je neko inženjer mašim se pištolja 8-)

scallop

Što pištolja? Maši se Kanta, pa ga ukantaj.

Albedo 0

propašće mi fora ako budem objasnio

u vajmarskoj Njemačkoj neki nacista je rekao : Čim čujem riječ kultura mašim se pištolja.

Truman

Quote from: scallop on 20-03-2014, 16:32:32
A, na te društvenjake misliš. Ja mislio da misliš na "odliv mozgova".

Pa i to se računa u mozgove...

scallop

A i nije ti nikakva, kao ni tom nacisti. Bez tih inženjera ne bi imao ništa iz čega bi bilo šta naučio. Osim da se pridružiš društvenjacima u EU.

Truman

Možda ste vi u pravu, ali se ja sa time ne slažem. :mrgreen:

scallop

Kad si se već uključio - stay tuned. Bati će prijati, a prijaće i meni da zbrišem.

Albedo 0

dobro, dobro, šta si se odma uvrijedio kad sam malo pecnuo inženjere, pa zar nisi ti radio maltene isto sa društvenjacima? 8-)

Truman

Quote from: Дадара on 20-03-2014, 14:55:54
Quote from: Red John on 20-03-2014, 14:38:47

dezertera?

ovaj...da. :oops: