• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Loni

Čudna je Srbija danas.

Ispada da su daleko važnije teorije zavere nego fakti.

Kad se desila tragedija u Kumanovu, Lazanski i brojni njemu slični pretpostavili su da je to sve deo američkog plana da se zaustavi turski tok. Iako je to čista logika Lazanskog i raznih apologeta antizapadnjaštva sve je otišlo na naslovne strane pa su tako i Informer i Kurir pa i Politika plasirali neproverenu klevetu protiv SAD.

Dan kasnije makedonski mediji objavljuju fakte, a to je da su američki specijalci iz baze Bondstil došli da se bore protiv albanskih terorista,
da su pomogli makedonskim snagama i da su upravo Ameri savladali neke teroriste.

http://www.telegraf.rs/vesti/1564721-americki-specijalci-eliminisali-siptare-vojnici-sad-u-uniformi-makedonske-policije-pomogli-u-kumanovu

Međutim u našim medijima, čast pojedincima tipa ,,Naše novine'' o tome ništa.

Dakle srpska štampa je takva da neproverene teorije zavere imaju prednost u odnosu na same fakte onda kad to uređivačkoj politici tih novina odgovara. Lepo.

Džek

Loni, izvlacis iz konteksta. Lepo pise da su nahuskali kera, pa ga umlatili nakon sto se izlajao. Na kraju krajeva, sta ce uopste Bonstil tamo gde jeste?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Albedo 0

zašto bi Bugari u tome učestvoval, kad mogu lijepo da podijele Makedoniju među sobom, čak je i logičnije, imajući u vidu čemu je služio Drugi balkanski rat, a Srbi i Grci da ga poduvaju

a ovo što Loni lupa po običaju nema veze s mozgom, američki državni vrh apsolutno podržava Albance, a ovi jadnici iz Bondstila samo rade svoj posao, naime, posao im je da brinu o bezbjednosti sopstvenog okruženja, ono kao by the book

tako može ista država na različitim nivoima nadležnosti da pali i gasi požar na istoj kući

mac

Amerikanci nisu jedan monolit, niti im je spoljna politika uvek smislena, ali ovde je bar jasno šta se dešava. Stalno popuštaju Albancima jer su procenili da su Albanci najluđi u regionu, i da im se najviše isplati da im popuštaju, jer uostalom to su ustupci zbog Bondstila. Drugima u regionu (ponajpre Srbima) nema potrebe popuštati, jer Srbi ne mogu da im to naplate. Ali popuštanje ima veze samo s Kosovom, a van Kosova moraju da se ponašaju mirno, kao i svi ostali.

Anomander Rejk

Jao siroti Amerikanci, srpska štampa nepravedna prema njima!Bre, imamo svako pravo da pišemo šta oćemo o njima, pa i da lažemo. Nismo mi napali njihov Teksas i tamo napravili vojnu bazu, već su oni nama to uradili na Kosovu. I na Manjači(Dobrnja), i u Glamočkom polju gde imaju poligon i rešavaju se raspalih, kako Milićka kaže, neštetnih uranijumskih borbenih sredstava. Nek se gone u tri lepe odavde.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ugly MF

da bre, ko ovde ne moz da ukapira da se par muzlimanzko-isistickh fanatika nadrogiralo i pokazalo srednji prs' tati ameru i otiso da ojca po svome....
a onda tata poslo poslusnu djecu da potamani to....

Albedo 0

ali Amerima odgovara haos u Makedoniji, pa stvarno ima smisla, budući da bi trebalo turski tok tuda progurati

ako bi nekuda trebalo da ide onda da ide kroz neku NATO članicu, i da gas Ameri posredno kontrolišu

zaebane su ovo stvari, ja stalno ponavljam da je Džordž Fridman o svemu ovome pisao prije pet godina, haos u kojem Srbija staje na rusku stranu, i biva konačno poražena. To je, naravno, njegovo predviđanje. Vučićevo batrganje ka Zapadu, najava promjene preambule je baš pokušaj da se izbjegne taj scenario, jer proruska Srbija definitivno bi bila nestabilna

samo klackanje pa ko preživi. Koga zanima, knjiga je The Next 100 Years, mož' se nađe na netu, nekih dvadesetak strana je o Balkanu

tomat

pustite sad Makedoniju, rehabilitovan Draža, radujmo se!!!

Rehabilitovan Draža Mihailović!

slike podrške

i protesta

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

RedSonja

Quote from: Pizzobatto on 14-05-2015, 13:06:44
ali Amerima odgovara haos u Makedoniji, pa stvarno ima smisla, budući da bi trebalo turski tok tuda progurati

ako bi nekuda trebalo da ide onda da ide kroz neku NATO članicu, i da gas Ameri posredno kontrolišu

zaebane su ovo stvari, ja stalno ponavljam da je Džordž Fridman o svemu ovome pisao prije pet godina, haos u kojem Srbija staje na rusku stranu, i biva konačno poražena. To je, naravno, njegovo predviđanje. Vučićevo batrganje ka Zapadu, najava promjene preambule je baš pokušaj da se izbjegne taj scenario, jer proruska Srbija definitivno bi bila nestabilna

samo klackanje pa ko preživi. Koga zanima, knjiga je The Next 100 Years, mož' se nađe na netu, nekih dvadesetak strana je o Balkanu

normalno, pa nije da im odgovara nego su to i napravili oni sami, iskoristili šiptare da naprave haos u makedniju i smene legitimnu vlast, i to im je stara filozofija, sve pod maskom boraca za ljudska prava i demokratiju, a zaprao potpirači terorizma i najnižih političkih poteza.
prištini niko ne upućuje oštre poruke.
a da li bi proruska srbija bila KONAČNO poražena, možda.. mi smo ionako već poraženi posredno ekonomski ,kroz mortalitet itd, ali ako je izbor izmedju dve strane obavezan, barem ne bi bila deo one strane čije garancije i dogovori nemaju nikakvu vrednost. ( američke)

ALEKSIJE D.

Pitanje glasi da li je bilo ko od ovih crnokošuljaša ikada sreo pravog četnika ili pripadnika RP? Ovo je modifikovan izgled crnokošuljaša po dizajnu Musolini, ili Bulajićevih vizija sa Neretve... Tužno. Ne znam šta oni u Vraniću misle o tome.
Pošto sam imao (poslom) prilike razgovarati i raditi sa stvarnim pripadnicima i jedne i druge grupacije, od kojih je jedan odležao dvadeset godina zbog toga (provukao se kroz iglene uši i imao sreće da ga prepoznaju tek 52 godine) a drugi 15, pošto je srećom izbegao prvo streljanje u Aranđelovcu, stekao sam kakav takav utisak kako je sve to mutan period u kome su se veliki broj SDS (Srpske straže) fino izvukao. Istoriju građanskog rata u Srbiji tek treba napisati, uz izlaganje fakata. I ta slika ne bi bila nimalo prijatna.
Veliki broj ljudi ne razume kako u Srbiji, koja nije bila uslovljena toliko podelama na nacionalnoj osnovi, vođen je građanski rat između sela i zaselaka, petokolonaša, revolucionara i onih koji su bili za stare društeven odnose. Zamršena priča. Nabrojte samo vojske formirane od strane istog naroda u periodu 41-45. Na istoj teritoriji - Srbiji. Prilično konfuzno i nezgodno za tumačenje. Slike su crno bele u našoj svesti, jer je tako bilo najlakše pobednicima: evo nas pripadnika NOP-a, ostalo su četnici. A neće baš tako biti.
Recimo, sukobi u operaciji Hajka na potezu Kosmaj - S. Palanka - Rudnik, čini mi se 1942 ( ne držite me za reč). Tu partizana nema. Tu su ljotićevevci, Srpska Narodna Straža, žandarmerija, četnici Koste Pećanca, četnici Kalabića, pripadnici seoskih straži, nemačke snage koje pokušavaju odbiti bilo kakve grupe koje se muvaju oko prugde Beograd  - Niš i, po svedočenju Draže Markovića, nekih 14 partizana razbijenih u trojke koji se kreću po selima poput likova iz filma Ž. Pavlovića "Hajka". Zanimljivo da je isto ime opracije i filma koji nemaju vezu.
Takvih primera je mnogo. I što je najgore, svako protiv svakog ratuje, svak svakog kolje a nijedan Nemac ne strada.
U Srbiji su još duboke podele zbog ovog pitanja. Selo protiv sela i danas ima gomilu skrivenih, potencijalnih, osveta ispod dušeka zbog međusobnih obračuna.
U Bosni, Hrvatskoj je, na žaslost, to imalo i taj nacionalni karakter kojim se "lakše" stvar objašnjava.
Ova rehabilitacija nije bila potrebna. Samo će, nanovo, otvoriti stare rane i nove sukobe.

tomat

Quote from: ALEKSIJE D. on 15-05-2015, 10:23:25
Pitanje glasi da li je bilo ko od ovih crnokošuljaša ikada sreo pravog četnika ili pripadnika RP? Ovo je modifikovan izgled crnokošuljaša po dizajnu Musolini, ili Bulajićevih vizija sa Neretve... Tužno. Ne znam šta oni u Vraniću misle o tome.

i ja ovo primetih, baš interesantno. možda su to fašisti koji su došli da protestuju protiv Draže, pošto je on sad antifašista :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ghoul

Nezadovoljan snajom ubijao u 2 sela

Do tragedije u kojoj je stradalo sedmoro osoba došlo je u selima Martonoš i Orom, a ubica je usmrtio svoju suprugu, snaju i njihove roditelje.

Kako javlja reporter B92, R.Š. je jutro posle svadbe koja je organizovana u Martonošu u tom selu hicima iz lovačke puške ubio snaju, bivšu suprugu i njene roditelje.

Potom je otišao u selo Orom, koje je udaljeno nekih tridesetak kilometara od Martonoša i tu je ubio roditelje svoje snaje, a potom izvršio samoubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv za ovaj zločin je nezadovoljstvo snajom, R.Š. nije bio saglasan sa tim da njegov sin oženi N.B. (25).

Krvavi pir je pukom srećom preživeo njegov sin, koji u trenutku zločina nije bio u kući, već u radionici.

Meštani Martonoša kažu da se porodica ubice bavila proizvodnjom aleve paprike i da do sada nikada nisu primetili bilo kakve probleme kod njih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da R.Š. (1960) iz lovačke puške ispalio više hitaca i tom prilikom usmrtio je N.B. (1990), Š.B. (1963), K.B. (1972), R.Š. (1968) i B.T. (1947) J.T (1941), a potom je izvršio samoubistvo.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=05&dd=17&nav_category=16&nav_id=992833
https://ljudska_splacina.com/

džin tonik

cekaj, '60. godiste, vojvodina? :cry:
serious, nemam rijeci.

Ghoul

PREOKRET U ISTRAZI
Gost iz Francuske upucao ubicu i okončao krvavi pohod

V.Z.C.   | 17. 05. 2015. - 18:23h | Komentara: 23
Gost iz Francuske, mladin teča, Emanuel Donjon u samoodbrani je ubio Radeta Šefera.

Ubica je pre toga ranio Emanuelovu suprugu Nataliju u rame, dok je njihovo maloletno dete bilo pored.

NatalijaDonjon je odvedena u bolnicu,a njen suprug Emanuel  u policijsku stanicu u Kanjiži.

On će biti saslušn, kada dođe službeni prevodilac za francuski jezik

Ghoul

Masovni ubica hapšen pre zločina, pa pušten

Autor: mondo.rs

Rade Šefer (55), koji je jutros ubio šestoro ljudi, uhapšen je jutros pre zločina ali ga je policija pustila. Bio je pijan kada je priveden u Martonošu kod Kanjiže. Bavio se streljaštvom i bio prvak u gađanju glinenih golubova.

Šefer je rano jutros priveden u policiju zbog nasilničkog ponašanja, pošto je nasrnuo na suprugu i sina.

Priveden je u alkoholisanom stanju, nakon čega je pušten :-x , javila je Radiotelevizija Srbije.

Šefer je, kada je pušten, ubio šestoro ljudi jer je bio nezadovoljan ženom kojom je njegov sin nameravao da se oženi.

Šefer se bavio streljaštvom i osvajao je i medalje na državnim takmičenjima u pucanju na glinene golubove u disciplini trap, javio je Tanjug.  xuss 

http://mondo.rs/a795587/Info/Crna-Hronika/Policija-uhapsila-masovnog-ubicu-pre-zlocina-pa-ga-pustila.html

Mark

Ja sam pre par dana na TV-u video onog lika što je došao na okupljanje vezano za rehabilitaciju Draže.

Taj lik je bio sam, i tu je divljao, urlao, besneo, pocepao svoju majicu u nekoj vrsti nemocnog besa, morala je policija da interveniše i da ga skloni iz mase ... Ali, kada su ga novinari pitali da li je besan na ove ili na one, on nije umeo da odgovori nego je pričao nešto nepovezano. I ništa, pustili ga da ide kuci takvog kakav je ...

Pitam se šta je taj uradio tog dana. I ko živi sa takvim čovekom u blizini?!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Albedo 0

pa pocijepao je svoju majicu, nije tuđu

najjače bi bilo kada bi iz predostrožnosti svako bio zadržavan u policiji, zbog psovke i urlanja na ulici, a da to neko ne nazove fašizmom

i taj tip što je pobio šestoro, da su ga do sada prijavljivali imao bi podebeo dosije prijava, ali ne, ćutali su, a onda pajkani valjda treba da mu gledaju u pasulj ili pozovu Sigmunda Frojda da bi znali šta će da se desi

zbog urlanja tipa bez dosijea policija ne treba da reaguje, a zbog urlanja tipa sa 15 prijava treba

Albedo 0

to ima smisla, onda je to rijedak slučaj da familije ne kriju sumanutog člana, mada i sam zahtjev mora da ima neku potporu, kakvo je bilo njegovo ranije ponašanje s oružjem i slično

Nightflier

And now, something more serious...

First 666

mac

Ako su već ogradili Kosovo onda su mogli tamo i da ubodu destinaciju...

tomat

originalni post na IMGUR-u kaže da su u LOTR prepešačili od Londona do Niša u Srbiji. detaljno je predstavljen pređeni put, i to etapno, Hobiton-Bri, Bri-Rivendal, ... kace sve skupi, dođe se otprilike do Niša.

zanimljiv je jedan komentar gde se javio jedan Nišlija koji kaže da može da potvrdi da se Planina Usuda zaista nalazi u Nišu?

Ghoule?

Ghoul

ja o LOTR znam samo ono što sam video u filmovima: ako bi ta 'planina usuda' trebalo da je nekakav aktivni vulkan, toga, kolko znam, u okolini niša nema. :)

Nightflier

Ma, ceo Niš je Planina usuda :P
First 666

džin tonik

i na vr'u piramida...

tomat

Albedo 0

Father Jape

http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=1297223
Intervju – Slobodan Antonić >
Posle Vučića Srbija će biti olupina

Kada jednog dana naprednjaci odu sa vlasti, Srbija će izgledati kao olupina. To se može videti i po strankama na političkoj sceni. Osim SNS-a koji je jedina ozbiljna partija, sve ostale su samo senke onoga što su bile. Kao što je sistematski razarao stranke, Vučić sistematski razara i institucije da njegova vlast ne bi bila ograničena bilo čim. Slučaj zaštitnika građana Saše Jankovića ogledni je primer razaranja institucija, odnosno slike Srbije pod SNS-om. Dakle, imamo samo jednog vođu i jednu partiju, sve ostalo samo su kulise. Ali, kad nestane te jedne ličnosti, tog vođe, pa stranka doživi raspad, u Srbiji neće ostati ništa sem zgarišta i olupina – i institucija i političkih ličnosti. To je ono što je najstrašnije kada gledamo perspektivu Srbije. Moramo, dakle da se pripremimo za jednu uništenu zemlju, kao i na to da ćemo u velikom delu našeg političkog, društvenog i ekonomskog sistema morati da startujemo od nule. Jer, kada razorite institucije i jedan normativni sistem – pravila funkcionisanja javnosti, medija, međuljudskih odnosa u državnoj upravi, kulturi i tako dalje – sve što ostaje jesu moć, arbitrarnost i nasilje; kad ispraznite društvo od institucija i normi, imate samo autoritarnost, nasilje i teške sukobe interesnih grupa od kojih nijedna neće moći da bude dominantna. Sve to u me potpunosti užasava.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

ma Antonić je tip koji djeci pred spavanje čita Bibliju, tako da ne čudi apokaliptičnost, a i vole intelektualci da prećeruju

ALEKSIJE D.

Vule ima da okači ključ, ugasi svetlo i ode u nepoznatom pravcu. Iza će ostati samo cvetne livade, nepregledne šume bez ljudi. To  je njegova vizija. Čista ekologija.

Albedo 0

zaboravio si one milione svinja što će da dođu

realno, kao u MAD MAX 3, da pravimo metan, novi energent za automobile

Vučić će da nadživi Imortana

ALEKSIJE D.

" A onda će doći žuti ljudi da piju vodu sa Morave.
I zaratiće se na nebu iznad Požeške kotline, kada će sa neba upaljeni ljudi padati. Ratovaće Italijan i Rus.
Samo Srba nigde biti neće."
I kada sve prođe, doći će čovek sa belom kapicom i štapom. Pogledaće okolo i reći: " Šućur Alahu, evo dovede nas do obećane zemlje." I udari Musliju štapom o vrh brda što se nekad Kopaonikom zvaše i razmiče se belokapi narod sve do Beča...
Dovljno ti je ovakvo proročanstvo?

RedSonja

Sto prorocanstvo,sta he s aktuelnon pricom da mudzahedini kupuju zemlju u bosni i dovlace mladi kadar na trening,tu na pljinimetar

Dobro, trening kako da se tonazove,xe

Mileva

" A onda će doći žuti ljudi da piju vodu sa Morave.
I zaratiće se na nebu iznad Požeške kotline, kada će sa neba upaljeni ljudi padati. Ratovaće Italijan i Rus.
Samo Srba nigde biti neće."
I kada sve prođe, doći će čovek sa interneta sa crnim sesirom tzv cilindarem i štapom, aka AleksijeD silni . Pogledace  okolo ispod chilindara(mora se biti mistican) i reći:" _________________

Dopuniti po svojoj mastovitosti ...

Ugly MF

dopuna:
"Alo, vi Srbi, sta radite pod tom sljivom?"

Mileva

Quote from: Ugly MF on 27-05-2015, 21:49:07
dopuna:
"Alo, vi Srbi, sta radite pod tom sljivom?"

Srbi:" Ovde ima wi-fi"

Ugly MF

...a i da zberemo ove popadale za rakiju,kad vec ima oganj s neba,se ne baci....

Anomander Rejk

Ghoul

Gradonačelnik Leskovca svečano otvorio javni WC na groblju

Povod za prvu pres-konferenciju na groblju bilo je uređenje i asfaltiranje 250 metara staza između grobnih parcela i novosagrađeni toalet pored kapele.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović juče je svečano otvorio javni toalet, i to ni manje ni više nego na Svetoilijskom groblju, na kojem je, usput, održao konferenciju za medije!

Povod za prvu pres-konferenciju na groblju bilo je uređenje i asfaltiranje 250 metara staza između grobnih parcela i novosagrađeni toalet pored kapele. U ovaj poduhvat lokalna vlast uložila je više od dva miliona dinara.

Upitan da li mu scena na groblju s novinarima, kamerama, foto-aparatima i gradskim čelnicima deluje pomalo nadrealno, Cvetanović je kazao da u to groblje "40 godina nije ništa ulagano" i da on kao gradonačelnik ima "obavezu da se brine o svim društvenim segmentima".

Prema navodima "Kurira", Goran Cvetanović široj javnosti poznat je po mnogobrojnim gafovima i skandalima, kao što su tuča sa saradnikom, pomeranje gradskog praznika zbog puta u inostranstvo, izjave da se školovao na četiri britanska koledža, kao i da je prvi u zemlju doveo Grke i giros za vreme sankcija, ali i po gala proslavi rođendana u diskoteci sa 400 zvanica.

http://bulevar.b92.net/srpska-posla.php?yyyy=2015&mm=05&dd=28&nav_id=997371

ALEKSIJE D.

I reći će: dobro je da nisam od roda vašega...
I cilindar je, bre, izraz da sam čovek od kulturu a ne da mi viri praziluk i Hegel iz guicu.
Ono, u ruci je sekira. Zbog neistomišljenika.

ALEKSIJE D.

A onda čovek sa cilindrom se uputi put Leskovca i reče: Gde je ovde groblje? Nešto sam se najeo lubenica...

Mileva

Quote from: ALEKSIJE D. on 28-05-2015, 13:07:54
I reći će: dobro je da nisam od roda vašega...
I cilindar je, bre, izraz da sam čovek od kulturu a ne da mi viri praziluk i Hegel iz guicu.
Ono, u ruci je sekira. Zbog neistomišljenika.

A ciji si ti mali ? Sa sekiricom  :roll:

ALEKSIJE D.

Ja sam ti, jadna i čemerna mi bila, Crnogorac.
Pa valjda je opštepoznato kako Srbi ne postoje. Nikad nisu ni postojali, ako je za utehu. Sve je to sirotinja i ciganija koju su turske vojske doterale pred sobom posle pada - predaje Smedereva. Ni ime Srbija postojalo nije, dok mu to ime nisu dali Mađari tek negde u 15 veku, nazivajući tako područije od Erdeljskih planina do Dunava, tj, ono što se zove Banat.
Uzmite malko istoriju i zapitajte se ko su vam prađedovi.
Kod mene u Montenegro, čim je neka vojna bila, pa kada neki turski odredi pokrore teritoriju, sva đeca su se ubijala ako se rode 8-9 meseci po povalčenju Turaka.
Sproću tome, kao drvoseča i pripadnik nekog tamo čistijeg naroda kome se genetika zna, a potičemo sa planete Crogorija odmah pored sazvežđa Vodolije, nemam nikakvih dilema.

Mileva

Quote from: ALEKSIJE D. on 28-05-2015, 15:12:35
Sproću tome, kao drvoseča i pripadnik nekog tamo čistijeg naroda kome se genetika zna, a potičemo sa planete Crogorija odmah pored sazvežđa Vodolije, nemam nikakvih dilema.

Tacno sam znala da si neki vanzemaljac xfaga

Anomander Rejk

scallop

Tupadžije su nezaobilazni detalj civilizacije.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.