• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ugly MF

Poenta je što su Titići nastavili da piju mozak, ali nema sekiracije, svako zlo izjede samo sebe, čista logika, samo da ga prepoznamo i ignorišemo dok ne prođe,
baš kao i ovaj informer :)

mac

Bato, namerno koristiš pogrešnu reč i mutiš vodu, kao da si plaćen za to.

Kad se govori o budućnosti to nije percepcija, nego procena, Kad se govori o klimatskim promenama ima malo prostora za pogrešnu percepciju, jer ne percipiramo mi nego uređaji. Zaključci i procene su druga stvar. Zaključak je prilično prost. Nije promena klime problem, nego brzina promene klime, a brzina kakvoj prisustvujemo u poslednjih 150 godina nije pronađena u pokazateljima iz prošlosti (sedimenti i naslage leda). Prisustvujemo nečemu što se nikada ranije nije desilo, bar po onome što su razni naučnici uspeli da saznaju. Procena je nešto teža, jer teško je predvideti buduću promenu klime, kada se sadašnja promena nikada ranije nije desila.

Dežurna sumnjala bi najviše volela da pronađu dokaz da se klima ovom brzinom menjala i ranije, i da taj dokaz postoji već bismo čuli za to. Taj dokaz ne postoji, pa sve što dežurna sumnjala imaju je tvrdnja da je trenutna temperatura postojala i ranije. Moja je procena da kako ta temperatura bude rasla to "ranije" će ići sve dalje i dalje u prošlost, sve do nastanka Zemlje.

džin tonik

@agli: ali, ali, od rata s hrvatskom vec je proslo vishe od 20 godina... :roll:

Ugly MF

...objasni to Hrvatskim političarima u vreme njiovih izbora....

Aco Popara Zver

Mac, pa nećemo valjda ponovo u krug, sve ti je već rečeno, ako ne od mene onda od scallopa.

Džordž Miler je dokazao da može da se živi i u Wastelandu, ne brigaj.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

@agli: neusporedivo. ekvivalent slicnih debilana tesko je naci i u hrvatskom tisku iz ratnog doba.
mozda predizborna hrvatska djeluje fokusirana na srbiju, no to je privid, moguce zbog selektivnog prenosa. a sto realno, uglavnom inicijativno dolazi od srpske nacionalne manjine koja glasna za pet, pa se tu stranke centra proglasavaju radikalnima, desnicom i sl., drobi po pravima, na sto se predizborno reagira. i opet to cini zanemariv dio predizborne retorike.

scallop

Posebno su glupe točke i zarezi. Specijalno za inozemke i inozemce. Srbi ionako ne znaju da čitaju. Gledaju slike, čitaju stripove kao Biblijiu...
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

Kamo sreće da čitaju stripove, imalo bi pametnih i produhovljenih.
Evo vidi mene, ja osim stripova i Biblije ništa drugo i ne čitam u zadnje vreme ;)

scallop

Na tebe sam i mislio.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

Onda, Balkanac, hvala za ono Srbin!

Aco Popara Zver

Ko nije čito stripove ne znam kako hoda Zemljom!

džin tonik

Quote from: Ugly MF on 27-12-2016, 19:23:41
...ja osim stripova i Biblije ništa drugo i ne čitam u zadnje vreme ;)

sad kad kazes... :lol: nedavno sam nacimao skoro kompletnu nekakvu kingstone bibliju u stripu, mislim, ima raznih ilustriranih, ali ova, od meni poznatih, definitivno najobimnija. 12, rekao bih, trejdova, svaki po 100-300 tabli. a privukao me solidan crtez, ne djeluje nimalo njanjav.
nisam (ozbiljno) krenuo sa citanjem, tek sporadicno, jer nikako ne nalazim vol. 2.

Newly-released Kingstone Bible opens the Word of God in a comic book format

QuoteKingstone Bible was just released as the most complete rendition of the Bible in a popular graphic novel format, also known as comic books.

And, at the newly-launched website Kingstone.Bible, the Christian publisher, Kingstone Comics, will be making these graphic novels of the Bible available in many other languages, including Arabic, Turkish, Farsi, Mandarin, Russian, French, Bahasa, Hindi, Bengali, Nepali.! What a great way to make the Bible come alive for the next generations!

Evangelical writers paired with former Marvel and DC artists is a match made in heaven.

A recent Barna study commissioned by the American Bible Society shows 32% of millennials never reading the Bible, with 48% of teens reading the Bible "less than once a year or never." At the same time comics engagement in America has seen a 42% increase over the last 5 years. At the dynamic intersection of declining Bible reading and expanding comic engagement comes the Kingstone Bible – the most complete graphic adaptation of the Bible ever done.

Kingstone.Bible is a partnership with the world's largest Christian comic publisher, mission agencies and member agencies of the United Bible Societies to begin to make this epic graphic novel trilogy available royalty free. The joint venture has already seen one mission agency begin to utilize these serialized art panels and make available for the 353 tribes in which they work and teach.

"...a powerful new way to get the message of the Bible into the hands, heads, and hearts of people who simply do not read books, much less the Bible. I greatly appreciate the use of this format to engage the imaginations of all people. It presents the message of God's Word simply and faithfully. It is not intended to be a substitute for the Bible itself. Rather this ingenious work introduces and invites people into God's Word. "

scallop

Koj ti je kriv, Ugly, kad se turaš bez potrebe. Ima na ZS još onih koji čitaju samo stripove.

Ugly MF

ja našao 1, 3,4,7...
Prelistao...ovaj, gledo slike iz 1. zasad....

džin tonik

Quote from: Pizzobatto on 27-12-2016, 19:56:58
Ko nije čito stripove ne znam kako hoda Zemljom!

plus, zivimo u zlatnim vremenima. strip nikad jaci, savrsenstvo. doslovno raj na zemlji...

Aco Popara Zver

Eo neki tekst o svemu i svačemu, ponajviše o tome koja srbska rasa je superiornija, ličanska, šumadijska, crnogorska ili krajiška!

Kritika teorije o njanjavoj rasi Gedža!

http://www.in4s.net/dvoidentitetskoj-braci-budite-srbi-kad-se-ne-dele-kolajne-medalje/

Meni bilo interesantno

дејан

http://www.dnevnik.rs/hronika/saznajemo-vlada-srbije-donela-uredbu-o-sluzbi-u-pomocnoj-policiji

а мало ли је проблема са комуналном...

QuoteСазнајемо: Влада Србије донела уредбу о служби у помоћној полицији[/font]
Уредбом Владе Србије, усвојеном непосредно пред Нову годину, уређени су услови за избор кандидата, права и обавезе, обука, начин ангажовања као и организација и рад припадника

Припадницима МУП-а понекад потребна испомоћ помоћне полиције. Према овом акту, помоћна полиција представља облик ангажовања лица која нису у радном односу у МУП-у  ради обављања полицијских послова. Ангажовање у помоћној полицији заснива се на принципу добровољности, закључивањем уговора о служби у помоћној полицији.

Одлуку о ангажовању помоћне полиције доноси министар унутрашњих послова на предлог директора полиције. Укупан број припадника помоћне полиције не може прелазити 15 одсто укупног броја систематизованих радних места униформисаних овлашћених службених лица.

Према Уредби припадници помоћне полиције ангажују се на основу јавног конкурса који расписује Министарство унутрашњих послова, а у самом конкурсу мора бити наведен број припадника који се ангажује, услови, начин подношења пријаве и поступак избора кандидата. Министар може, у складу с потребама, и без јавног конкурса у помоћну полицију ангажовати лица која су завршила основну полицијску обуку, средњу или вишу  школу унутрашњих послова, Полицијску академију, Криминалистичко-полицијску академију или друга лица која испуњавају услове.

Да би лице припадало помоћној полицији, поред општих услова за заснивање радног односа у државном органу, мора и да задовољи посебне услове за рад у полицији као што су да је незапослено, старије од 18, а млађе од 50 година и да има најмање средњу стручну спрему у четворогодишњем трајању.

Кандидате бира Комисија од пет чланова, а именује је министар унутрашњих послова. Чланови комисије именују се из састава Дирекције полиције и Сектора за људске ресурсе. По заршетку избора кандидати се упућују на обуку која се спроводи по програму полицијске обуке основног нивоа, а пре тога су дужни да закључе уговор о основној обуци.

Након завршене обуке кандидати закључују с МУП-ом уговор о служби у помоћној полицији, а када министар донесе акт о ангажовању стичу статус припадника помоћне полиције. Уговор се може закључити најдуже до године у којој припадник помоћне полиције навршава 50 година старости, Припадници помоћне полиције могу бити упућени на додатну обуку у складу с потребама МУП-а.

Припадници помоћне полиције се, по правилу, ангажују у организационим јединицама полицијске управе на чијој територији имају пребивалиште. Изузетно могу бити ангажовани и у другим организационим јединицама МУП-а ван подручја свог пребивалишта.  Њима за време рада припада накнада у висине од 70 одсто просечне зараде без припадајућих пореза и доприноса по запосленом , а накнада се утврђује сразмерно броју остварених радних дана у односу на пун фонд радних сати у месецу у ком је ангажован.

Љ. Малешевић

Носе униформу, оружје, ознаке...
Припадници помоћне полиције приликом ангажовања носе униформу припадника полиције, с прописаним ознакама, као и службену легитимацију, која уместо натписа "полиција" садржи натпис "помоћна полиција". Чин односно звање припадника помоћне полиције по називу и изгледу одговара почетном чину односно звању полицијског службеника са средњом стручном спремом. Помоћни полицајци за време ангажовања дужни су да униформу са ознакама, оружје, муницију и припадајућу опрему носе, користе и чувају у складу са законским прописима.
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Ovo je stvarno da se čovek zamisli.... Mislim, ne vidim kolika će biti ta obuka koju dobijaju...

дејан

док не стекнеш контролу над полицијом правиш СА...
...barcode never lies
FLA

Aco Popara Zver

Koji naziv jbt...  Može li pomoćni premijer, pomoćni poslanik. Tramp nikad ne bi dao vaki naziv.

Aco Popara Zver

ANDRIĆEVSTVO – Protiv etike sjećanja

Rusmir Mahmutćehajić

Možemo li podneti radikalne rezove u već uvrežena mišljenja o romanima našeg nobelovca? Imaju li svi sadržaji kulturne pluralnosti pravo na svoja mišljenja? Autor smatra i vatreno zagovara stav da imaju i da njihov glas takođe treba da se čuje.

http://clio.rs/ANDRICEVSTVO-Protiv-etike-sjecanja_Knjiga_14037

Dybuk

Moze da se cuje, ne mora da se uvazava :)

Svaki polupismeni lik na netu ima pravo na svoje misljenje, pa sto ne i Sherbo, Rahmut Rusmir i ini...

tomat

polako ali sigurno svet postaje ko onaj iz Farenhajt 451.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Books are dangerous!

Truman

Evo kako se promoviše srBska kultura:
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/brze-bruke-srbije-novi-voz-za-kosovo-je-trebalo-da-promovise-srpsku-kulturu-ali-je/57rfgwe

Čitajući pomislio sam kako je neko namerno pravio greške...iako to verovatno nije tačno.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

I još malo o vozu:
http://www.bizlife.rs/aktuelno/moj-ugao/vladin-voz-za-slikanje/

Ovi amateri iz vlade ne umeju ništa da urade kako treba.

Filaret

Миц по миц политика... Капа доле Миле!!! :)

https://rs.sputniknews.com/regioni/201701141109619871-dodik-incko-protuva/

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Dybuk

"Rekao sam da ćemo, ako treba, ja i sinovi otići u rat"

Njegova glupost, dakle, nije samo neprestan izvor transfera blama, ona postaje opasna.  :x

Necu propustiti da glasam na izborima.

Meho Krljic

Najžalosnije od svega je kako se jeftino odmah potežu ubijanja i ratovanja. Pošalješ voz čija je očigledna funkcija samo i jedino da provocira, onda isfabrikuješ da je neko tu postavio eksploziv na prugu (nije) i onda predsednik bez blama na televiziji priča o tome da ako treba mora da pošaljemo i vojsku na Kosovo da štiti nejač, a premijer kaže da je ovo "njegovo poslednje upozorenje i poslednja molba" Albancima, "da ne ubijaju Srbe". Jebote, pa stvarno, onoliko ljudi je ZAISTA pobijeno, pa makar zbog toga bi ova dvojica lupeža trebalo da se ugrizu za jezik i da ne seru kao da je zaista ceo svet glup ko kurac a samo oni su pametni...

Aco Popara Zver

Gledate to malo izolovano, a trebalo bi da je povezano s Haradinajem, potencijalnim napadom na ambasadu, i ko zna šta još što nije za sada javno. Hoću reći da nije voz početna stavka u ovoj priči.

Nikolićeva izjava je ionako šbbkbb, da Srbija reaguje ako počnu dubijaju Srbe na KiM, a niko ih ne ubija. Nači držte me da ga ne razbiem.

Truman

Nešto mi kaže da će Toma opet da pobedi na izborima...

Dybuk

I to im je nacin da se osvete za Haradinaja - koga svako malo uvate pa puste?

Okej, Vucic posalje voz-manastir, a onda "mudrom odlukom" da ga vrati "spreci krvoprolice". :roll:

Igraju se sa tim narodom tamo i sa svima nama. No, malo su se preracunali u tim ratnim igrama, narod ne zeli novi rat, nadam se da ce se to videti i na predsednickim izborima.

Truman

Somborac objasnio:
http://www.blic.rs/blicstrip/blic-strip-crta-i-pise-marko-somborac/nq9me8f

Ovaj mentalni bolesnik opet misli da će manipulacijom uspeti da skupi koji poen.

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 17-01-2017, 15:26:06
držte me da ga ne razbiem.

Pa to. Užasno je jeftino sve ovo da se tako olako priča o "ubijanju Srba".

tomat

najjače je što se vraćanje voza ponovo predstavlja kao vučićeva lična pobeda, gde izjave idu "naredio sam da voz prekine...". pa, mislim, ko ga je poslao?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 17-01-2017, 15:47:32
Quote from: Pizzobatto on 17-01-2017, 15:26:06
držte me da ga ne razbiem.

Pa to. Užasno je jeftino sve ovo da se tako olako priča o "ubijanju Srba".
Al u ovom regionu to i nije čudno. To jest, čudno je da odavno nije prisutna takva retorika, koliko genocida preživješe jugo narodi

Anomander Rejk

Quote from: Meho Krljic on 17-01-2017, 15:18:34
Najžalosnije od svega je kako se jeftino odmah potežu ubijanja i ratovanja. Pošalješ voz čija je očigledna funkcija samo i jedino da provocira, onda isfabrikuješ da je neko tu postavio eksploziv na prugu (nije) i onda predsednik bez blama na televiziji priča o tome da ako treba mora da pošaljemo i vojsku na Kosovo da štiti nejač, a premijer kaže da je ovo "njegovo poslednje upozorenje i poslednja molba" Albancima, "da ne ubijaju Srbe". Jebote, pa stvarno, onoliko ljudi je ZAISTA pobijeno, pa makar zbog toga bi ova dvojica lupeža trebalo da se ugrizu za jezik i da ne seru kao da je zaista ceo svet glup ko kurac a samo oni su pametni...
Meni je misterija kako i posle svega što su ta dvojica nečoveka uradili i izgovorili, posle 20g njihovog bitisanja na političkoj sceni, ljudi glasaju za njih, i veruju im. Najveće štetočine za srpski narod su radikali i preobučeni radikali, ne postoji politička opcija koja nam je više štete i blama nanela, a ljudi i dalje glasaju za njih. Da li je moguće da iko sa 18+godina veruje u njihove izjave ,,niko ne sme da ubija Srbe'', nikad više nova Oluja, novi pogromi na Kosovu...pa to su pričali i 91 i 92 i 95 i 99e. Koje Tomino ratište, čuvao seosku stražu mesec dana u selu, dok su drugi ginuli. Ne mogu da verujem da nam ta dvojica vladaju, da nam vladaju preobučeni radikali. Pisao sam 2012 e da je Tomo zlo, koliko god Tadić bezličan političar bio, da se ne sme glasati za radikale/sns, i eto, sad mi prijatelji koji su glasali za Tomu govore kako se kaju. Ali sad je kasno, ovi nam neće skoro s grbače. Nemojte imati iluzija da će prepustiti vlast kao Koštunica, ovi obožavaju vlast i nameravaju vladati ko i Milo Đukanović-decenijama.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Dybuk

QuotePisao sam 2012 e da je Tomo zlo, koliko god Tadić bezličan političar bio, da se ne sme glasati za radikale/sns, i eto, sad mi prijatelji koji su glasali za Tomu govore kako se kaju. Ali sad je kasno, ovi nam neće skoro s grbače. Nemojte imati iluzija da će prepustiti vlast kao Koštunica, ovi obožavaju vlast i nameravaju vladati ko i Milo Đukanović-decenijama.

100% saglasna i sa ovim delom i sa ostatkom posta.

Rekla bih da Tomini glasaci zasluzuju sve ovo, nego je muka sto i ostatak naroda mora da ispasta.

JBT glasas za Tomu (i Vucica), aloooo!

Aco Popara Zver

Quote from: Dybuk on 17-01-2017, 15:38:01
I to im je nacin da se osvete za Haradinaja - koga svako malo uvate pa puste?

Okej, Vucic posalje voz-manastir, a onda "mudrom odlukom" da ga vrati "spreci krvoprolice". :roll:

Pa ne, ne direktno za Haradinaja.

Misim, vidi stari primjer, stalno se priča zašto je Vukovar zdrobljen itd, a naravno da je razlog povlačenje JNA sa teritorije Hrvatske i kakva takva kontrola nad Krajinom. Nači preusmjeravanje žarišta.

Mogle su, jelte, da gore kasarne svuda, mogle su bombe da padaju i na Zagreb, mogli su Srbi pasti i 1991. u Kninu itd, umjesto toga udareno je na Vukovar i Dubrovnik.

Tako da slanje voza za K. Mitrovicu može da znači odvlačenje sa drugih srpskih meta itd. Može da znači i da je Vučić budala, al ja ne bih mogao za sada takav zaključak da izvlačim.

Još tri dana do Trampa!

Dybuk

QuoteJoš tri dana do Trampa!

Mnogo i taj vrluda, daje oprecne izjave, izvlaci neke likove za spomenik iz naftalina ("Mad Dog", lol) itd. Ne znam, mislim da se nama isto fata :)

Aco Popara Zver

Da zavara trag!

Inače su mu nabavili novo predsjedničko blindirano vozilo, ima da klepe Donalda

Truman

pored starih/novih radikala kao zlo za koje se ne sme glasati dodao bih i SPS. Kad se saberu procenti dolazi se do sasvim solidnog procenta birača. Tako da se potvrđuje moja teza da ovom narodu ipak fali nešto u glavi, koliko god me vi nazivali "drugosrbijancem".

Ugly MF

Hehehe,još će vam najbolji ispasti Dveri!

Truman

Quote from: Ugly MF on 17-01-2017, 19:25:04
Hehehe,još će vam najbolji ispasti Dveri!

Pored živog Radulovića ti spominješ Dveri?! Bruko!  xtwak

Palmer

Voz je samo pozivnica Tomi, a i njegov poslednji voz da izađe iz zagrobnog života i ćutalaštva par meseci pred izbore i da počne sa predizbornom zaštitničko nacionalističkom retorikom dok se proceni javno mnjenje i voljnost ljudi da glasaju za njega. Bar meni tako deluje, sve ostalo je krajnje retardirano.

tomat

Toma = Dr Strejndžlav

Petronije

Naprednjački samohodni panoi - čistači snega. Bolesno.

Arm the Homeless

Ugly MF

Ama ko je taj što je zadužen za propagandu u toj partiji?!?
On kao da je Alan Forda koristio kao udžbenike ,a ne satirične stripove za zabavu?!?!
Dajte njega za scenaristu sledeće serije RTS-a!!!

Ili to nadrealisti snimaju nove epizode, nemoj me zezate, kažite da nije......