• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Transparentno, ranparentno, anparentno, parentno, arentno, rentno, entno, tno!

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

Uvek ostaje nada da kad Truman stavi tačku imamo šansu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Aco Popara Zver

Penzioneri strike back!

Prosečan penzioner VS Prosečan liberalno-građanski omladinac. Uporedna analiza.
PP:
1. Radio na radnim akcijama - razvijao i gradio našu zemlju.
2. Počeo da privređuje još u tinejdžerskom dobu.
3. Imao decu već u svojim dvadesetim godinama.
4. Razvijao preduzeće u kojem je radio, poštovao je i družio se sa kolegama, išli zajedno na odmore, u kućne posete, pomagali se u vezi kućnih radova i dece...
5. Svoje male prihode troši što skromnije na sebe, ne bi li mu ostalo da da deci i unucima.
6. Nije kultur-rasista. Konzumira kulturu koja mu je bilska, a za druge ne tvrdi da je poznavalac.
7. Prihvata Vučićevu manipulaciju sa smanjenjem penzija, jer veruje da će time pomoći da u budućnosti njegova deca i unuci žive lepši život. Vučića voli jer smatra da ga je spasio od DOS-a koji je uništio zemlju.
8. Ne zalaže se za ukidanje glasovnog prava mladima, mada ne tvrdi da je demokrata.

PLGO:
1. Upisao neki nesrećni faks, u kojem mu se liberalna ideologija predstavlja kao nauka i civilizacija, pa misli da je popio svu pamet ovog sveta.
2. Izdržavaju ga ćale, keva, babe i dede do 30. godine. Ukoliko radi, radi u IT sektoru, u marketingškoj agenciji ili NVO-u, u kojima reprodukuje izneto u prvoj tezi.
3. Nesposoban je da se stara o sebi, a kamoli o deci, stalno je u krizi identiteta i životnog smisla.
4. Kolege prezire i bezočno ih cinkari šefovima kojima se uvlači u dupe u nadi za napredovanjem. Nada se napredovanju da bi zataškao krizu identiteta i životnog smisla.
5. Ukoliko radi, sve prihode troši isključivo za sebe. Na urbani životni stil.
6. Jeste kultur-rasista. Tvrdi da poznaje sve kulture i da je lično izabrao najuzvišeniju.
7. Ne prihvata Vučićevu manipulaciju sa smanjenjem penzija, ne zato jer mu je žao što njegova baka i deka lošije žive, već zato što imaju manje njemu da daju. Vučića ne voli, ne zato što je lopov isto kao i DOS, već zato što nije pristojan kao DOS.
8. Zalaže se za ukidanje izbornog prava starima, iako tvrdi da je demokrata.

scallop

Za spasavanje od DOS još će se natežemo. Ni Vučić nije naš ljubavni slučaj.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Petronije

Ovo za klince je simpatično i relativno tačno, ali o tome kako su stare kajle razvijale preduzeća u kojima su radili bi se moglo polemisati. Verujem da ima i pozitivnih primera, ali pošto se ovde izvlače neki proseci, bolje da ne počinjem.
Arm the Homeless

scallop

Quote from: Petronije on 06-04-2017, 15:39:14
Ovo za klince je simpatično i relativno tačno, ali o tome kako su stare kajle razvijale preduzeća u kojima su radili bi se moglo polemisati. Verujem da ima i pozitivnih primera, ali pošto se ovde izvlače neki proseci, bolje da ne počinjem.

Pa, polemiši, ko ti brani. Meni je praktično prvo radno mesto bila UTVA, zaposlili me kao smenskog poslovođu, a ja kao inženjer. Drugu smenu je vodio priučeni majstor za buriće - majstor Ćuća. Dugo sam kasnije čuvao njegova zapažanja o eloksaži i galvanizaciji. Loši primeri skaču u oko, a dobrih se tek tako otresemo.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 06-04-2017, 14:44:13
Sve vreme pokušavam da ti objasnim da si u pravu kad napišeš da ti "se čini". Čini ti se, priviđa ti se. Kad ti se čini ti napišeš da ti je nejasno. Kako da ti bude jasno kad ti se čini? Pa, da se dogovorimo. Sve dok ti se bude činilo ja ću ti pojašnjavati.

Hvala na pojašnjenju. Jasno mi je da bi ti da pojasniš i Povereniku koga sam takođe naveo kao nekog kome se "čini", ali umesto njega imaš samo mene...  Pakao! :lol:

Aco Popara Zver

Da, ovo jest kao hiperbola, koja je eto neki kontraargument u čitavom sukobu generacija, mada valja naglasiti da je stara laž da više mladih glasa za opoziciju.

To jest, Goati je pokazivao da devedesetih to uopšte nije bilo tačno, niti su DS i DSS imali više obrazovanih članova.

A do dana danapnjeg tvrde da su stranke mladih i obrazovanih, posebno DS.

mac

Što pre DS nestane to bolje. Oni sami sebe očigledno nisu u stanju da reformišu.

Aco Popara Zver

Kako će nestanu kad su sad najjači?

Izgleda da će Jeremić morati da okupi ostale, možda i Radula.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 06-04-2017, 16:15:32

Hvala na pojašnjenju. Jasno mi je da bi ti da pojasniš i Povereniku koga sam takođe naveo kao nekog kome se "čini", ali umesto njega imaš samo mene...  Pakao! :lol:

Naravno. Neverovatno je da Šabić pojma nema za šta je plaćen.

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 06-04-2017, 15:14:47
Penzioneri strike back!

Prosečan penzioner VS Prosečan liberalno-građanski omladinac. Uporedna analiza.
PP:
1. Radio na radnim akcijama - razvijao i gradio našu zemlju.
2. Počeo da privređuje još u tinejdžerskom dobu.
3. Imao decu već u svojim dvadesetim godinama.
4. Razvijao preduzeće u kojem je radio, poštovao je i družio se sa kolegama, išli zajedno na odmore, u kućne posete, pomagali se u vezi kućnih radova i dece...
5. Svoje male prihode troši što skromnije na sebe, ne bi li mu ostalo da da deci i unucima.
6. Nije kultur-rasista. Konzumira kulturu koja mu je bilska, a za druge ne tvrdi da je poznavalac.
7. Prihvata Vučićevu manipulaciju sa smanjenjem penzija, jer veruje da će time pomoći da u budućnosti njegova deca i unuci žive lepši život. Vučića voli jer smatra da ga je spasio od DOS-a koji je uništio zemlju.
8. Ne zalaže se za ukidanje glasovnog prava mladima, mada ne tvrdi da je demokrata.

PLGO:
1. Upisao neki nesrećni faks, u kojem mu se liberalna ideologija predstavlja kao nauka i civilizacija, pa misli da je popio svu pamet ovog sveta.
2. Izdržavaju ga ćale, keva, babe i dede do 30. godine. Ukoliko radi, radi u IT sektoru, u marketingškoj agenciji ili NVO-u, u kojima reprodukuje izneto u prvoj tezi.
3. Nesposoban je da se stara o sebi, a kamoli o deci, stalno je u krizi identiteta i životnog smisla.
4. Kolege prezire i bezočno ih cinkari šefovima kojima se uvlači u dupe u nadi za napredovanjem. Nada se napredovanju da bi zataškao krizu identiteta i životnog smisla.
5. Ukoliko radi, sve prihode troši isključivo za sebe. Na urbani životni stil.
6. Jeste kultur-rasista. Tvrdi da poznaje sve kulture i da je lično izabrao najuzvišeniju.
7. Ne prihvata Vučićevu manipulaciju sa smanjenjem penzija, ne zato jer mu je žao što njegova baka i deka lošije žive, već zato što imaju manje njemu da daju. Vučića ne voli, ne zato što je lopov isto kao i DOS, već zato što nije pristojan kao DOS.
8. Zalaže se za ukidanje izbornog prava starima, iako tvrdi da je demokrata.

Uf ala ti je analiza.. klap, klap, bravo, bravo.... sve nešto crno-belo, pa došlo u boji. Oni, koje tako olako uzimaš kao primer, jer sada je kao moderno sukobljavati generacije su, ako su baš sve radili po tom spisku poređenja, imali viziju o životu u svojoj mladosti, kada su došli u zrele godine prolupali su jer su krenuli da podržavaju uništavanje sistema vrednosti koji im je i bio uzor. Mladi, koji su sada sredovečni ljudi na granici starosti doživeli su da im se pred očima rastače život, da im se razbija država, vode ratovi, da se kuravle, pevaljke i secikese postavljaju za heroje, jer pobogu "brane srb(p)stvo", posmatrali su moralni pad. Dok su ti isti penzioneri, naravno ne svi, zdušno podržavali to. A sada hoćemo da deci te nekadašnje mladeži kažemo da su nikakvi, da nemaju pravo na svoje mišljenje? Na osnovu čega da izgrade drugačiji pogled na svet? Na osnovu sistema vrednosti koji od kako su ga miljenici jednog broja penzionera, tadašnjih, ali i sadašnjih instalirali i ne odlazi iz glava ljudi?  Da i pored takvog sistema vrednosti prate primer svojih očeva, majki, baba i deda? Pa oni su ih izdali, oni su im i zamesili sve ovo, dozvolili da se sve ovo izdešava.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

scallop

Quote from: Pizzobatto on 06-04-2017, 16:22:52

To jest, Goati je pokazivao da devedesetih to uopšte nije bilo tačno, niti su DS i DSS imali više obrazovanih članova.

DEPOS je imao obrazovane, ali ih je Vuk Drašković razjurio kad je hteo da ih prisvoji.

Petronije

Quote from: scallop on 06-04-2017, 15:49:00

Pa, polemiši, ko ti brani. Meni je praktično prvo radno mesto bila UTVA, zaposlili me kao smenskog poslovođu, a ja kao inženjer. Drugu smenu je vodio priučeni majstor za buriće - majstor Ćuća. Dugo sam kasnije čuvao njegova zapažanja o eloksaži i galvanizaciji. Loši primeri skaču u oko, a dobrih se tek tako otresemo.
Nisam imao vremena a sad sam izgubio volju. Svuda je bio neki majstor Ćuća, ali na jednog majstora Ćuću ide 5 onih što su odgajili ove generacije koje Bata sprda. Znam ljude koji su 20 godina svaki dan na poslu bili pijani. Ženidbu i decu u dvadesetim da ne spominjem, tek je to nebuloza. Ko nije hteo na fakultet sa 18 je mogao da bira posao. Od prve plate se kupuje nova fića, posle godinu dana se uzima kredit i pravi se kuća. A čak i u tim sjajnim uslovima mogao si bosu decu da pošalješ u školu, i niko ih ne bi šutirao jer nemaju novi telefon. Čik sad napravi decu sa 20 godina ako ti tata nije kupio stan i zaposlio te u firmi. Ne kažem da mladi ne greše, greše i to debelo, ali ako su oni krivi, krivi su i njihovi očevi i dedovi. Ili niko nije kriv, već je jednostavno tako moralo biti.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Quote from: scallop on 06-04-2017, 17:22:26
Quote from: Meho Krljic on 06-04-2017, 16:15:32

Naravno. Neverovatno je da Šabić pojma nema za šta je plaćen.

:lol: :lol: :lol: Zajeban si igrač, Skalope.

Aco Popara Zver

scallop

Mali je mali, država je veća sreća.

Petronije

Ovo je kraj, JK nas brani od Vučića.

http://opozicionar.com/2017/04/06/otvoreno-pismo-jelene-karleuse-gospodine-vucicu-sram-vas-bilo/

S obzirom na medijsku pažnju koju JK privlači kojekakvim baljezgarijama, ovo će biti zanimljiv eksperiment.
Arm the Homeless

scallop

Još da zapeva Marseljezu.

Aco Popara Zver

Još nismo provalili za koga je glasala :)

Scordisk

Au, bato, ala ga ishiperbolisa :D Malo si, ipak, pretegao na onu stranu, vidi se gde ti je srce. Nego, šta misliš, je l' su stvarno isti uslovi za preživljavanje, rad i stvaranje porodice danas, i pre pedeset godina? :D

scallop

Što ne pitaš nekoga ko zna?

Petronije

To je bilo retoričko pitanje na koje svi znamo odgovor. [emoji4]
Arm the Homeless

scallop

Pa, Bata je možda mlađi od Scordiska. Baš je bezveze da razmenjuju ništa.

Petronije

Kod mene u firmi su dobijali placeve u gradu za džabe. Svako ko je hteo je do 25. imao kuću na sprat.
Arm the Homeless

Scordisk

Pitao sam Batu, jer je on okačio spisak, pa sad ispade, studenti neće više da pale žito, a mene čisto zanima da li veruje u to, ili je u pitanju zezanje :D

scallop

Ti Petronije ne pišeš istinu, jer sam ja radio u Pančevu posle svojih 25. i nisam imao ništa.
Scordisk, slobodno idi da pališ žito.

Petronije

Nisi radio u pravoj firmi izgleda.  Mada sam se naslušao kojekakvih bajki i iz nove UTVE, ako si tamo radio.
Arm the Homeless

Scordisk

Quote from: scallop on 07-04-2017, 01:02:53
Ti Petronije ne pišeš istinu, jer sam ja radio u Pančevu posle svojih 25. i nisam imao ništa.
Scordisk, slobodno idi da pališ žito.

Kako sad, pa to je študentski posao, ja sam sada poštena inteligencija, hoću i ja da krckam četres godina staža u privrednoj komori :D

džin tonik

mi palimo zito, zito pali nas...

Father Jape

Dnevne novine Danas su na korak pred gašenje. Iznenadno, svi njihovi oglašivači, otkazali su zakup reklamnog prostora. Ovaj dnevni list, jedan je od retkih medija koji su objektivno prenosili realno stanje u našem gradu i državi. Nezvanično, situacija je krajnje ozbiljna. Usled nedostatka finansija, sledeći broj najverovatnije izlazi u crno-beloj štampi.

Ovom prilikom, molimo naše pratioce, da sutra uz jutarnju kafu ne čitaju vesti putem aplikacija. Kupite svoj primerak ovih novina i sačuvajte slobodu medija. Hvala Vam.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

akhnaton

Quote from: Father Jape on 07-04-2017, 10:37:10
Dnevne novine Danas su na korak pred gašenje. Iznenadno, svi njihovi oglašivači, otkazali su zakup reklamnog prostora. Ovaj dnevni list, jedan je od retkih medija koji su objektivno prenosili realno stanje u našem gradu i državi. Nezvanično, situacija je krajnje ozbiljna. Usled nedostatka finansija, sledeći broj najverovatnije izlazi u crno-beloj štampi.

Ovom prilikom, molimo naše pratioce, da sutra uz jutarnju kafu ne čitaju vesti putem aplikacija. Kupite svoj primerak ovih novina i sačuvajte slobodu medija. Hvala Vam.

E zato ovaj mora da ode. Njegovi "bizmismeni", sve je u rukama njega, njegovih i opet njega. Trag novca to govori.
Nego, nešto mi je stao mozak, beše li i Danas prošle nedelje urešen oznakama SNS-a? Ili ne?

mac

Na sajtu Danasa nema ni reč o tome.

Meho Krljic

Quote from: akhnaton on 07-04-2017, 11:01:40

E zato ovaj mora da ode. Njegovi "bizmismeni", sve je u rukama njega, njegovih i opet njega. Trag novca to govori.
Nego, nešto mi je stao mozak, beše li i Danas prošle nedelje urešen oznakama SNS-a? Ili ne?

Ne, naravno:

http://www.danas.rs/danasrs.1147.html

A ovo sa oglašivačima je rađeno, avaj, i u prošlom režimu... Ne da hoću da branim Vučića, dalekobilo, ali Veza Boris-Krle-Šaper-Đilas je bila efikasno sredstvo pritiska na medije putem uskraćivanja oglašivačkog novca za Tadićeva vakta...

Aco Popara Zver

Quote from: Scordisk on 07-04-2017, 00:56:57
Pitao sam Batu, jer je on okačio spisak, pa sad ispade, studenti neće više da pale žito, a mene čisto zanima da li veruje u to, ili je u pitanju zezanje :D

Nisam ja to pisao, samo prenosim.

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 07-04-2017, 11:53:44
Quote from: akhnaton on 07-04-2017, 11:01:40

Ne, naravno:

http://www.danas.rs/danasrs.1147.html

A ovo sa oglašivačima je rađeno, avaj, i u prošlom režimu... Ne da hoću da branim Vučića, dalekobilo, ali Veza Boris-Krle-Šaper-Đilas je bila efikasno sredstvo pritiska na medije putem uskraćivanja oglašivačkog novca za Tadićeva vakta...
Eh, i baš sad kad spontano študenti šetaju ulicama, i Srđan Dragojević ima nervni slom na Twitteru, damn!

Aco Popara Zver

Quote from: Petronije on 07-04-2017, 00:54:13
Kod mene u firmi su dobijali placeve u gradu za džabe. Svako ko je hteo je do 25. imao kuću na sprat.
Teško da se to dešavalo u čitavoj SFRJ.

Petronije

Naravno da nije, ali sve fabrike pančevačke južne zone su imale neku vrstu programa zbrinjavanja radnika nerešenog stambenog pitanja. Nije toga bilo svuda, ali bilo je, svakako više nego sad, jer sad toga više nema. Mislim, nećemo valjda raspravljati o uslovima života i rada sedamdesetih/osamdesetih i danas?
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Hej, Scordisk je počeo! :)

Jedino što djeluje kao da tvrdite da je sve bilo bolje u sfrj. A u stvari mi danas više trošimo, i računamo visinu plate po tome.

Da je računaš po potrošačkoj korpi iz sedamdesetih živio bi kao car.

To mislim da jeste tačno, kad je već pokrenuto pitanje uslova osnivanja porodice. Pazi samo jednu stavku, ko je od nas nosio pampers? :)

Petronije

Ne govorim o potrošačkoj korpi, pampers mi je najmanji problem, a i to, dok se ne napravi komparacija koliko je tada koštala struja, voda, hrana i gorivo u odnosu na danas, pričamo napamet. Govorim o rešavanju stambenog pitanja prvenstveno, jer to je valjda osnovni preduslov za zasnivanje porodice, da imaš gde da živiš?
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

I to koliko ima smisla, toliko postoji i ono što ekonomista Zec zove siromašan narod s velikom imovinom.

Jednom sam gledo, al ne garantujem za tačnost, da prosječna njemačka i francuska porodica ima oko 90 metara kvadratnih stambene površine u svom vlasništvu. To računajući vikendice i nasljedstva.

Sad to reci Srbima koji ne počinju da grade dok nije 300 metara i bar dva palca viša od komšijine :)

I onda još imaš djecu koja hoće svoj stan da bi osnovali porodicu, pa uzmu kredit i kupe 80 kvadrata, a onih 300 će da čami prazno, jer tamo žive zloglasni roditelji :)

Danci ti daju stan maltene odma pa natalitet nula.

Svi imaju svoja ludla.

scallop

I dalje niko ništa ne pita. Slagaću ih?

Aco Popara Zver

Vidovog, pa ne čekaj no uleti!

akhnaton

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=04&dd=07&nav_category=11&nav_id=1248096

Čedooooooooo, oj Čedoooooooooo, ti li si mojoj mački diro one njene šarene piluleeeeeeeeeeeeee!!!!!????? Pa dokle bre više, Crnka ima da mi upadne u krizu?!!!!!!

Aco Popara Zver

Is Belgrade the New Berlin?

No city makes you feel more like a New Yorker than Belgrade

http://www.vogue.com/article/belgrade-travel-guide-the-new-berlin

:)

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Dybuk

Quote from: Pizzobatto on 09-04-2017, 20:18:43
Is Belgrade the New Berlin?

No city makes you feel more like a New Yorker than Belgrade

http://www.vogue.com/article/belgrade-travel-guide-the-new-berlin

:)

Berliner from New York, via Belgrade? Koja zbrka jbt.

Mozda istocni Berlin...

scallop

Čekam da na ZS otkrijemo da smo toliko glupi da mislimo da ima jako mnogo glupih da poveruju da su oni glupi. Možda i ima. Uvek sam bio minorna manjina.

Aco Popara Zver

Eto sad stigo i Mekejn, lik koji posjeti Ukrajinu i sedam dana kasnije počnu ponovo da gruvaju na Istoku... Pa posjeti Kosovo i počnu da grade vojsku sedam dana kasnije.

Sad došo u Srbiju da pokaže da: a) Vučić treba nešto da potpiše ili prešuti b) protesti nisu Sorosovi no je neko gori u pitanju c) all of the above

Će saznamo za sedam dana.