• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

akhnaton

Quote from: Scordisk on 18-06-2017, 15:29:56
Quote from: Pizzobatto on 18-06-2017, 12:37:41
Pa kako je Sloba anulirao balkanske i svjetske ratove? Kad si se dohvatio instalatera to ti je kao da kažeš da je zadnje govno zapušilo.

Naravno da nije, bilo je govana od Karađorđevića nadalje. Svaka banovina, svaki Cvetkovićev potpis, svako ubistvo Rankovića, svaki novi Ustav, u koji su se kleli likovi poput Stambolića/Pešićke/Mićuna za civilne stanove (da ipak ne peglamo samo generale), to je anuliralo balkanske i ostale ratove.

Ti se sad šepure kao Druga Srbija, neki Čanak koji bi bio paor bez socijalizma. Tadić bi čuvo ovce na Pivi....

Sloba došo na serviranu govnavu večeru i još ga dočekao katastrofalan pad SSSR.

Vala za to kriv nije. Nije on crtao avnojevske granice no preci žutaća. To mi je fascinantna zamjena uzroka i posljedica, mislim Sloba jeste zaseravao, i ne vidim Srpsku kao uspjeh kad je i dalje zarobljena u federaciji, a za vrijeme žutih joj je oduzeta vojska i zamalo policija, o drugim nadležnostima da ne pričamo.

Cilj nije mogao biti da rastavlja Srbe u tri države, a sve se to desilo za vrijeme Slobe.

Dal je mogo bolje, ko će ga znati, ali ne valja ga optuživati za nešto što nije njegovo.

Ispade sloba agnjec boziji sada, dosao jadan i naivan, nije imo pojma s kime ima posla. No, sto rece filaret, umro je, pa nek buduce generacije zakljuce da li su dva etnicka ciscenja i kancerogeni pomor uranijumom "najbolje sto se moglo".

A za zute sto osakatise rs vojsku i policiju: s kime su oni tada bili u koaliciji, bese? : D

Pa sa Ivicom, Koferče Prasićem. A to da je vojska upropašćena, i policija. Žućkasti Veberovci su samo stavili šlag na torticu. Te dve institucije su upropašćene pod Sljobom. Umesto ideoloških čobana, dođoše naci čobani lopovske provinijencije, a posle dođoše lopovi lopovkse provinijencije.  nas-rofl
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Aco Popara Zver

pa Koštunjavi je bivši žuti! Nisam ja nešto sad mislio direkt samo na DS, nego pratim Vučićevićeve metafore!

Al ja i ne tvrdim da je Sloba najbolje što se moglo, pričao si da je on anulirao prethodne ratne uspjehe, što se ne slažem, a da je kriv za čišćenje se slažem, jer već rekoh da nije imao ratni cilj, a čak i da ga je imao nije imao muda da ga sprovede.

Npr, šta bi bio cilj, shvatiti da ne može južnija teritorija da se brani i držati samo Slavoniju i Bosansku Krajinu, pritom pojačati vezu sa istočnim dijelom zemlje. I sad, ja kažem npr tako (mogu i neke druge granice da se odrede) a dođe neko iz Drvara i opali po Slobi ili Radovanu što ne brani njegovu njivu.... Nači perspektiva ratnog cilja je nečija njiva umjesto vizija kompaktne države.

A to tanko Brčko je palo upravo 2000. godine pod Dodikom dok se komešalo u Srbiji između DOS-a i Slobe.

Pa sad ti meni reci iz ove perspektive šta da mislim o tome. Kako se to izvaže, šta je bitnije, šta je gore, pretvaranje Brčkog u distrikt ili ostanak Slobe npr tu Filaretovu godinu?

Ja lično nemam odgovor na to, ali takođe ne prihvatam postojeće crno-bijele odgovore. Niko u Srbiji ni ne povezuje ta dva događaja, kao što ne povezuje da glasanje za Koštunicu znači veći pritisak i namjerno guranje u kohabitaciju i slabljenje i slično....
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 18-06-2017, 15:44:14
pa Koštunjavi je bivši žuti! Nisam ja nešto sad mislio direkt samo na DS, nego pratim Vučićevićeve metafore!

Al ja i ne tvrdim da je Sloba najbolje što se moglo, pričao si da je on anulirao prethodne ratne uspjehe, što se ne slažem, a da je kriv za čišćenje se slažem, jer već rekoh da nije imao ratni cilj, a čak i da ga je imao nije imao muda da ga sprovede.

Npr, šta bi bio cilj, shvatiti da ne može južnija teritorija da se brani i držati samo Slavoniju i Bosansku Krajinu, pritom pojačati vezu sa istočnim dijelom zemlje. I sad, ja kažem npr tako (mogu i neke druge granice da se odrede) a dođe neko iz Drvara i opali po Slobi ili Radovanu što ne brani njegovu njivu.... Nači perspektiva ratnog cilja je nečija njiva umjesto vizija kompaktne države.

A to tanko Brčko je palo upravo 2000. godine pod Dodikom dok se komešalo u Srbiji između DOS-a i Slobe.

Pa sad ti meni reci iz ove perspektive šta da mislim o tome. Kako se to izvaže, šta je bitnije, šta je gore, pretvaranje Brčkog u distrikt ili ostanak Slobe npr tu Filaretovu godinu?

Ja lično nemam odgovor na to, ali takođe ne prihvatam postojeće crno-bijele odgovore. Niko u Srbiji ni ne povezuje ta dva događaja, kao što ne povezuje da glasanje za Koštunicu znači veći pritisak i namjerno guranje u kohabitaciju i slabljenje i slično....

Razmisli malo, šta je Srbija radila dva puta u XX veku, posmatraj malo sa te strane. Koji je ratni cilj mogla imati država koja je samo što je završila dva balkanska rata, u kojima se ako je verovati Dimitriju Tucoviću, nije baš proslavila sa te strane, a koja uvlači sebe u sukob sa imperijom, doduše na staklenim nogama ali ipak imperijom? Kosovo nije rešeno, jer će i nakon pobede u I sv ratu ostati nerešno pitanje. Ista se greška ponavlja i u vreme Slobodana Miloševića, koji svojim kretenizmom ruši osovinu Beograd Ljubljana, koja je itekako pritiskala Zagreb, a bogami i Sarajevo? Kosovo se kao smiruje ukidanjem autonomije, da bi se razbucavanjem države, započeo rat za odbranu "nejači". Srbija celo vreme tvrdi da nije u ratu, čak i pokušava stvaranjem nakarade nazvane SRJ da pred očima sveta izgleda kao da nije kriva za  "rat" u Sloveniji, i za rat u Hrvatskoj, o Bosni neću da pričam jer se tu nije znalo ni ko koga, ni za čije babe zdravlje. Koji ratni cilj? Velika Srbija? Sa oću piškim, neči kakim? Sa nisam ja majke mi, a ovamo logistika i naoružanje samo leti u Bosnu! Koliko čovek može da bude zaslepljen "patriotizmom", mada je bolje reči nacionalizmom, pa da ne vidi očigledno! Sankcije UN nisu došle zbog Hrvatske, nego zbog rata u Bosni. Istovremeno, Kosovo je stavljeno pod tepih. U Srbiji besni hiper inflacija jer se pauperizacijom stanovništva finansira rat u Bosni, i ujedno iznose devize iz zemlje. To traje tako do 1995, kada se konačno u rat, a pod maskom glave 7 povelje UN mešaju zapadne sile i kada je slomljena "Balvan repubilika". I opet neko kaže nije on kriv, nego ko je? Pera poštar? Prvo je dok još nije bilo krivoustog Titovog generala, podbadao tamošnje Srbe, da bi ih onda ostavio na cedilu. Isto će uraditi i na Kosovu 1999. Samo što su ovi lukaviji, pa su poodavno, još u vreme Tita rasprodali svoju imovinu, ili se ulegli u ministarstva. Prvi rat je Srbija dobila, da bi ovaj mamlaz izgubio sve, ostala mu je Vojovodina i kafanaska tvorevina RS (nakradnog li imena), Srbi su zbog njega dobili epitet koljača, ubica i secikesa, išljamisti su dobili oreol žrtve koji lako mogu da koriste kad god im se prohte, Albanci na poklon dobili "državu", a komunista ostvario san đavolovog advokata Pavelića. Ratni cilj? Bolje i što ga nije imao, da ga je imao, ko zna šta bi od Srbije ostalo.

Scordisk

Quote from: Pizzobatto on 18-06-2017, 15:44:14

hahah, dobro, pravo zboriš, jeste i koštunjavi žuti :D nema opravdanja ni za njega

E, sad, jebem li ga, što se ostalog tiče, ja sam piko vorkraft i rajs of nejšns, ali nikada nisam bio previše dobar u tome, pa ni sam nemam pojma šta je bila dobra taktika u datoj situaciji, niti bih to mogao da kažem.

Ono što znam, međutim, jeste da je to posao političara i nacionalnih lidera, i sad, ako mene, tebe ili nekog trećeg ocenjujemo po nekim praktičnim rezultatima, zašto bi to bilo drugačije za cobeta, koštunjavog, tadića ili vučića. Jebiga, mene kada pošalju na teren, niko me ne pita da li je padala kiša ili sneg, da li mi je bilo toplo, hladno i da li je Ranković iscrtao dobru avnojevsku granicu, već ih zanima crno na belo da li sam ja posao uradio i kako.

Samo kažem da rezultat cobeta, dobrog dela današnje vlade srbije i ostalih dembelih pufnica je sledeći: kompletirana, zaokružena NDH, federativna muhamedansko-srpska džamalahurija broj jedan, nezavisna mudžahedinska džamalahurija broj dva, i samo kažem, potiho, meni bi sa takvim izveštajem dali hipotetičku radnu knjižicu u ruke (kada bi je imao), osmeh, doviđenja i šut u dupe, a ne bi mi pisali hvalospeve na forumu (al to sam samo ja)

Nego, šta kažete na brnabićku? Je l se račun a na njenu bogatu pozadinu saradnje sa zapadom, hoće da se malo uvali šipak rusima, ili je novi purge u redovima SNS-a na delu? :D

Aco Popara Zver

Jbg, krupnije su gluposti avnojevske granice i sfrj ustav i poklanjanje pokrajina, ne mož se pita od govana napraviti, i tu je Sloba bio osuđen na propast. Jel mogla manja propast, jeste da su imali neki cilj.

A Cvijanović ima zanimljiv šifrarnik o Brnabićki, pa ko oće da tumači

http://standard.rs/politika/38026-брнабић-и-родољупци 

Scordisk

"Да будем сасвим јасан, није проблем ни то што је Брнабићева хрватског порекла ни што је геј. Ни једно ни друго Србији није првина; мали је Брнабићева Хрват у поређењу са Брозом, а мали је и педер за генерала Петра Живковића."

e pao sam pod sto od smeha :D ajd pa nasžtavljam da čitam

Scordisk

interesantan tekst, ali je na kraju tekst stvarno šifrarnik, u stilu: sve može, a niš' ne mora da bude

Truman

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/2866495/katastrofa-na-minimalcu-duplo-vise-radnika-evo-kako-pet-godina-tonemo-u-bedu

Не знам из ког разлога се глодур Родић побунио, али само нека цепа...обичан народ чита Курир, можда се некима отворе очи.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Quote from: Truman on 19-06-2017, 17:03:18
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/2866495/katastrofa-na-minimalcu-duplo-vise-radnika-evo-kako-pet-godina-tonemo-u-bedu

Не знам из ког разлога се глодур Родић побунио, али само нека цепа...обичан народ чита Курир, можда се некима отворе очи.
Zato što mu se bliži 1-3 godine robije, pa bi da smanji kaznu

Aco Popara Zver

Quote from: Scordisk on 19-06-2017, 12:33:28
interesantan tekst, ali je na kraju tekst stvarno šifrarnik, u stilu: sve može, a niš' ne mora da bude
Jest, malo premazuje fakat da ništa Brnabićka ne može bez sns parlamentarne većine.

Dakle, ako planiraju njoj da uvale svoju odgovornost onda ne valja. Ako je balansiranje izmešu Rusije i SAD, ni to baš ne valja.

Meho Krljic

Borku prepuklo, pa presavio tabak i napisao otvoreno pismo predstavnicima MMF i Svetske banke u Srbiji:
Zašto je Vučić vaš favorit?

Kaže on tu nekoliko pametnih ali imam utisak da mu je centralna premisa, pogotovo u pogledu MMF-a malko naivnjikava (možda svesno, razume se). MMF se, istorijski i bez obzira šta im stoji u proglasima, pre svega bavi fiskalnim pitanjima, dakle, njegova logika nije ni razvojna ni socijalna, već je uvek okrenuta na drugu stranu, da se obezbedi stabilnost budžeta i solventnost u spoljnoj razmeni. Kao takav on je već duže vremena ugođen mnogo više sa neolib politikama na globalnoj razini,  nego sa razvojnim politikama koje imaju socijalno odgovornu komponentu na koju se Borko poziva. I tu je valjda očigledno zašto im je Vučić favorit? Mislim i sam tekst napominje da imamo budžetski suficit - na štetu, jelte, mnogih koji su ga nevoljno kreirali - a to je primarno interesovanje MMF-a.

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 21-06-2017, 14:52:54
Borku prepuklo, pa presavio tabak i napisao otvoreno pismo predstavnicima MMF i Svetske banke u Srbiji:
Zašto je Vučić vaš favorit?

Kaže on tu nekoliko pametnih ali imam utisak da mu je centralna premisa, pogotovo u pogledu MMF-a malko naivnjikava (možda svesno, razume se). MMF se, istorijski i bez obzira šta im stoji u proglasima, pre svega bavi fiskalnim pitanjima, dakle, njegova logika nije ni razvojna ni socijalna, već je uvek okrenuta na drugu stranu, da se obezbedi stabilnost budžeta i solventnost u spoljnoj razmeni. Kao takav on je već duže vremena ugođen mnogo više sa neolib politikama na globalnoj razini,  nego sa razvojnim politikama koje imaju socijalno odgovornu komponentu na koju se Borko poziva. I tu je valjda očigledno zašto im je Vučić favorit? Mislim i sam tekst napominje da imamo budžetski suficit - na štetu, jelte, mnogih koji su ga nevoljno kreirali - a to je primarno interesovanje MMF-a.

Budžet je daleko od uravnoteženog, i umesto da se ostvaruje realna solventnost privrednim rastom, proizvodnjom i realnim, a ne fiktivnim izvozom, država se i dalje zadzžujue. Tako da ta priča o Vučiću kao izvršitelju naloga MMF-a, ne astoji. Nama je od 1982 sa prekidima tokom ratova MMF stalno bio izgovor za stezanja kaiša i ostale gluposti, a da suštinske promene koje bi omogućile solventnost nikada nisu ni izvedene. Tako smo nakon dolaska DOS-a imali opravdavanja poskupljenja pričom o MMF-u i EU. Što realne veze nema, osim  sa alavošću domaćih proizvođača i pružalaca usluga. Konkretan primer je cena El. energije.  Sve priče o MMF su maska. Vlast jednostavno neće da uspostavi pravilan fiskalni sistem, ne želi da smanji svoju alavost, a obećava MMF-u kada uzima novac da će to vratiti kroz povećanja cene el. energije, smanjenje penzija i plata u javnom sektoru i tako dalje. Onda se boraniji servira priča kako je to tražiom MMF. Malo sutra je tražio, nego su oni obećali da bi dobili pare, koje naravno mi i ne vidimo, jer završe na računima političara. Otud i igranje sa kursom, cene veće nego u nekim daleko razvijenijim zemljama. Ako neko misli da su ovi iz MMF-a blesavi, onda se grdno vara. Njima je jedino stalo do toga da se novac koji su dali, vrati sa kamatama. kako, e to njih ne zanima. I tu dolazi ovaj bizgov i njegovi ministri za pretakanje, koji naravno da bi dobili pare, a kreditni rejting im je na novou statističke greške, obećavaju i brida i doline.

Meho Krljic

Iskra Krstić studiozno o uticaju neoliberalizma na situaciju sa stanovanjem u Srbijici:

Od privatizacije do deložacije

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 23-06-2017, 12:44:35
Iskra Krstić studiozno o uticaju neoliberalizma na situaciju sa stanovanjem u Srbijici:

I posle neko brani Slobodana, pa  on je rasprodajom stambenog dfonda ovde to i omogućio.  I posle pseudo konzervativci kažu da u svetu vlada levičarska ideologija! Mislim, lako je biti SJW za seks aleternativce, feminacistkinje, crnce, išljamce iz svojih stanova i kuća. Jer u suštini moderna nazovi levica samo to i radi, glumi avangardu, dopk istovremeno ne prestaje da služi  sistemu koji simbolizuje unholy trinity: Novac kao otac, Tolerancija kao sin, i profit kao ne sveti duh.

mac

Što baš ta kombinacija, a ne neka druga, šta znam Otac je profit, Sin je novac, a sveti duh je jel'te tolerancija?

akhnaton

Quote from: mac on 23-06-2017, 15:36:52
Što baš ta kombinacija, a ne neka druga, šta znam Otac je profit, Sin je novac, a sveti duh je jel'te tolerancija?

Može da bude, ali ako parafraziraš hrišćanstvo, a to mi je i bio cilj, onda šta je otac svega, ali i smrt svega? Niovac! Da bi u moderno vreme mogao da zaradiš ili dobiješ novac, moraš biti tolerantan, a to je sin. šta povezuje ova dva? Sila koja stoji iza svega? profit. On ne mora da bude novčani, može da bude seksualni.. po izboru. Ujedno, savršeno se uklapa, Tolerancija lepo kaže: Novac je u meni, i ja u novcu. Novac i ja jedno smo, a sve nas zajedno vezuje profit. To je u stvari božanstvo kome se klanjaju i pseudo levičari, i desničari. božanstvo humano i slobodoumno. A njega je izvandredno dobro odigrao Al Paćino u onom filmu sa Kianu Rivsom...

Aco Popara Zver

Praviće se taj socijalizam i od govana. Blato je prevaziđeno.

A šta kaže Radul, to je bitno, ima li kaku genijalnu ideju i za ovo?

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 23-06-2017, 16:42:49

Praviće se taj socijalizam i od govana. Blato je prevaziđeno.

A šta kaže Radul, to je bitno, ima li kaku genijalnu ideju i za ovo?

Pojma nemam,, mada, koliko se sećam Radul je bio jedan od autora prvog zakona o radu iz 2005, takozvanog Košturnjavog, u kome su poslodavcima, čtaj robovlasnicima data mlogo velika prava. Ispravite me ako grešim. To samo govori o tome kakav je on lik. Jednom monetarista, uvek monetarista...

Aco Popara Zver

Meho Krljic

Predlog sastava nove vlade je zanimljiv...

http://rs.n1info.com/a278874/Vesti/Vesti/Predlog-Ane-Brnabic-o-sastavu-nove-vlade-stigao-u-Skupstinu.html

Vulin da brani, Slavica ĐD da rađa odnosno da se bavi populacionom politikom a Nenad Popović da se bavi inovacijama i tehnologijom, dok Branko Ružić ima da bude na čelu državne uprave...

Vučićeva ideja da vladu popuni ruskim simpatizerima ali na njeno čelo stavi zapadnu lezbo-špijunku je sumanuta, ali možda je baš to ono što nam treba: zbuniti i istok i zapad i dok oni stoje u čudu, mi zgrabimo dijamant i zapalimo kroz prozor...

Meho Krljic

Nego da pustimo sad spekulacije o vladi i svemu tome, sutra će mandatarka božezdravlje da iščita svoj ekspoze pa će sve potanko objasniti, da vidimo ono od čega se živi. Na kraju krajeva, dobijamo tehnokratsku premijerku kojoj će na pameti nadasve biti rast BDP-a, dakle razvoj industrije, tu nema da fali i WOT D FAK:

Počeo generalni štrajk u FIAT-u 

Radnici u proizvodnji održali su u petak i ponedeljak jednočasovni štrajk upozorenja u krugu fabrike sa zahtevima da se povećaju zarade sa 38.000 na 45.000, prime novi radnici ili na drugačiji način da se organizuje rad, jer jedan radnik obavlja nekoliko operacija i radi umesto dva ili tri koji su na odsustvima.
Traži se i pokriće troškova koje ima radnik zbog dolaska na posao van standardnog radnog vremena kada nema javnog prevoza, odnosno pre 5.00 ili posle 22 časa.
Među zahtevima je i isplata i povećanje bonusa za 2017. i 2018. godinu.
Predsednik Samostalnog sindikata u FCA Srbija u Kragujevcu Zoran Marković rekao je na konferenciji za novinare da u štrajku učestvuje oko 2.000 zaposlenih iz prve i druge smene.
U štrajku ne učestvuje oko 250 službenika u FCA u Kragujevcu.
Marković je naveo da je proces rada prekinut u najvećim i najvažnijim celinama – preseraju, karoseriji, lakirnici, montaži i logistici.
On je potvrdio da je bilo pritisaka rukovodstva kompanije da se štrajkači izmeste van svojih radnih mesta navodno zbog humanih razloga i vrućine i da protestuju u za to određenim zonama.
Sindikat je to kršenje zakona prijavio inspekciji rada koja je FCA naložila primenu propisa.
Marković je rekao da je sindikat pokušao da o štrajkačkim zahtevima pregovara sa poslovodstvom kompanije, ali do toga nije došlo za vreme protekla dva dana kada je održan jednočasovni štrajk upozorenja u fabrici.
"Očekivali smo da se predstavnici kompanije uključe u pregovore koji su trebali da budu održani juče po dogovoru sa ministrom privrede Goranom Kneževićem u Beogradu, ali se predstavnici FCA nisu pojavili", rekao je Marković.
On je ocenio da na zahteve o nastavku pregovora poslodavac "mudro ćutu jer smatra je je mnogo jak".
Marković je objasnio da su radnici FCA preopterećeni zbog smanjenja broja radnika prošle godine, prelaska sa tri na dve smene, kao i zbog dužih bolovanja zaposlenih .
Prema njegovim rečima, o tome krajem prošle godine razgovaralo sa poslovodstvom i tada je dogovoreno smanjenje broja jedinica sa 230 na 220 koje se proizvode u jednoj smeni, što međutim nije dovoljno za rasterećenje radnika.
Radnicima se u odsustvu drugih kolega samo pridodaju i njihove obaveze zbog čega se traži drugačiji način organizacije ili angažovanje novih radnika na mestima odsutnih, rekao je Marković i dodao da je prošle godine kada je u FCA bilo više zaposlenih proizvedeno 85.000 vozila, a posle odlaska oko 1.000 radnika plan za ovu godinu ostao je isti.
"Raniji pregovori sa poslodavcem nisu dali rezultate, pa smo se opredelili za sindikalnu borbu kako bismo sprečili poslodavca da izrabljuje radnike", rekao je Marković.
On je naglasio da radnici u proizvodnji traže uvećanje bruto zarade i da ona u prvom platnom razredu bude 45.000 dinara umesto 38.000 dinara.
Prema oceni predstavnika sindikata, za ovo povećanje zarade FCA treba da se odrekne svega 0,5 odsto svog profita.
Marković je naveo da je poslodavac ranije predložio povećanje zarade od tri odsto za radnike u proizvodnji,  dok službenicima nije ponudio nikakvo povećanje i oni već šestu godinu primaju nepromenjene zarade.
"Službenici ne štrajkuju jer ne žele da kvare svoje stečene kvalifikacije i CV kao štrajkači ili bundžije, ali zato sve više napuštaju fabriku i nalaze radna mesta u drugim inostranim kompanijama van Kragujevca", rekao je Marković.
U Samostalnom sindikatu FCA kažu da radnici imaju podršku sindikata svih Fijatovih kooperanata u Kragujevcu.

Da ne veruješ koliko tih agenata spavača imaju DOSovci  :shock: :shock:

Aco Popara Zver

Vulin!

Like thunder from the sky
Sworn to fight and die
We're warriors
Warriors of the world!

Filaret

Quote from: akhnaton on 23-06-2017, 15:14:42

I posle neko brani Slobodana, pa  on je rasprodajom stambenog dfonda ovde to i omogućio.

Јесте врућина, али ја уз уз сав напор не умем да нађем везу између "поклоњених" друштвених станова деведесетих и садашњих присилних исељавања. Или би требало да закључим да је проблем у томе што су људи постали власници и да је крив онај ко им је то омогућио, а не у томе што су после Милошевића услед брзинске приватизације фирми остајали без посла и могућности да плате трошкове за те исте станове? Ово пре и после Милошевића схватити чисто хронолошки, а у контексту мог несхватања наведеног каузалитета.

Па бар су имали шта да продају и купе мањи или се преселе, како је својевремено пензионере саветовала једна од либералних перјаница. Сетите се како су људи пре краха 2008. пажљиво пратили цене квадрата и трљали руке јер им се повећавала имовина. А о Динкићевом "бијењу по ушима" да се узимају стамбени кредити на 20 година, при чему банка буквално заради 100 одсто, да не говоримо. Али, нема везе, издаћемо па од закупа плаћати камату. Логика платиш два, добијеш један.

Али, поверовали људи да ће сви постати капиталисти, шта ли већ.

Ево и последњег пасуса:

"Treba ostati svestan toga da ljudi dospeli u rizik od deložacije nisu neodgovorni podrivači sistema ni otpaci društva. Transformacija države i tržišta rada učinila ih je bespomoćnim, najčešće su gurnuti u "procep" sistemskih tranzicionih promena, ili izgubili korak s nehumano ubrzavajućom pokretnom trakom stambenih kredita. Dobro je što je u zemlji u kojoj se, osim malobrojne finansijske elite, svi ljudi dele na ranjive i još ranjivije, barem jedan broj ranjivih već prepoznao potrebu za solidarnošću sa direktno ugroženima, jasno razlikujući pravo i pravdu u doba kapitalističke krize."

akhnaton

Quote from: Filaret on 27-06-2017, 18:18:59

Quote from: akhnaton on 23-06-2017, 15:14:42

I posle neko brani Slobodana, pa  on je rasprodajom stambenog dfonda ovde to i omogućio.

Јесте врућина, али ја уз уз сав напор не умем да нађем везу између "поклоњених" друштвених станова деведесетих и садашњих присилних исељавања. Или би требало да закључим да је проблем у томе што су људи постали власници и да је крив онај ко им је то омогућио, а не у томе што су после Милошевића услед брзинске приватизације фирми остајали без посла и могућности да плате трошкове за те исте станове? Ово пре и после Милошевића схватити чисто хронолошки, а у контексту мог несхватања наведеног каузалитета.

Па бар су имали шта да продају и купе мањи или се преселе, како је својевремено пензионере саветовала једна од либералних перјаница. Сетите се како су људи пре краха 2008. пажљиво пратили цене квадрата и трљали руке јер им се повећавала имовина. А о Динкићевом "бијењу по ушима" да се узимају стамбени кредити на 20 година, при чему банка буквално заради 100 одсто, да не говоримо. Али, нема везе, издаћемо па од закупа плаћати камату. Логика платиш два, добијеш један.

Али, поверовали људи да ће сви постати капиталисти, шта ли већ.

Ево и последњег пасуса:

"Treba ostati svestan toga da ljudi dospeli u rizik od deložacije nisu neodgovorni podrivači sistema ni otpaci društva. Transformacija države i tržišta rada učinila ih je bespomoćnim, najčešće su gurnuti u "procep" sistemskih tranzicionih promena, ili izgubili korak s nehumano ubrzavajućom pokretnom trakom stambenih kredita. Dobro je što je u zemlji u kojoj se, osim malobrojne finansijske elite, svi ljudi dele na ranjive i još ranjivije, barem jedan broj ranjivih već prepoznao potrebu za solidarnošću sa direktno ugroženima, jasno razlikujući pravo i pravdu u doba kapitalističke krize."

Ma jok, nije on kriv ništa. To što je prateći trendove libertijanizma, a i da bi se i on i njegovi nafatirali poklonio imovinu države vrednu nekoliko desetina ili čak stotina milijardi dolara? Zna li neko uopšte kome je poklonjeno? Skoro dve trećine tih koji su preko noći otkupom, ili poklonom, jer to je u suštini i bo taj otkup postali vlasnici nepokretnosti, već su imali posed, što na selu, što u gradu. Preko noći su postali kapitalisti u pokušaju. Dodaj na to da je u privatnim rukama i dalje ogroman novac, nekoliko desetina milijardi dolara, koji cirkuliše van zvaničnih tokova novca i dobija se osnova za naduvavanje balona cena nekretnina. E, tu dolazimo do žrtava deložacije, jer oni nisu imali ništa sem svog rada koji su unajmljivali za nadnicu. A država ih je propagandom gurala da eto, sada kad je povoljno, preko kredita kupe stan, taj srpski san. I cene opet idu gore, jer je tražnja takva. Firme u kojima rade propadaju, oni ostaju bez posla, kasne sa ratama, i deložacija. Ili, rata raste zbog valutne klauzule, špekulisanja sa kamatama, i onda opet deložacija.  A sve to je proizvod privatizovanja postojećeg stambenog fonda krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Umesto toga, trebalo je omogućiti tržišnu utakmicu za novo izgrađene nekretnine bez diranja postojećeg. Državi bi ostala vredna imovima, a ujedno bi kroz poreze na nove stanove i kuće profitirala. Deložacija bi tada možda i bilo, ali ne u ovoj meri.

Filaret

A sve to je proizvod privatizovanja postojećeg stambenog fonda krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Umesto toga, trebalo je omogućiti tržišnu utakmicu za novo izgrađene nekretnine bez diranja postojećeg. Državi bi ostala vredna imovima, a ujedno bi kroz poreze na nove stanove i kuće profitirala. Deložacija bi tada možda i bilo, ali ne u ovoj meri.

Шта би држава радила са том имовином коју је већ једном поклонила номиналним власницима станарског права? Како их је делила друга је прича. А и цена би им временом падала, па би вероватно пожурила да их се отараси. Уосталом, наплаћује нам порез на ту имовину.

Ако је морала да прода скоро сву своју имовину по налогу ММФ, онда би сасвим сигурно увела и тржишну цену закупа тих својих станова или би их по тржишној цени понудила имаоцима права. И онда бисмо имали исто, кредит - кашњење - исељење, само што би, лупам, милион људи давно остало на улици, а банке и Карићи-Шарићи зарадили на њиховој трагедији.

Моја поента је да је у протеклих четврт века тај поклон људима олакшао живот, а крвопијама покварио планове. Наравно да нису сви били на истом и нису прошли исто, али тек без стана у власништву не би имали никакву шансу.

akhnaton

Quote from: Filaret on 28-06-2017, 01:52:16
A sve to je proizvod privatizovanja postojećeg stambenog fonda krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Umesto toga, trebalo je omogućiti tržišnu utakmicu za novo izgrađene nekretnine bez diranja postojećeg. Državi bi ostala vredna imovima, a ujedno bi kroz poreze na nove stanove i kuće profitirala. Deložacija bi tada možda i bilo, ali ne u ovoj meri.

Шта би држава радила са том имовином коју је већ једном поклонила номиналним власницима станарског права? Како их је делила друга је прича. А и цена би им временом падала, па би вероватно пожурила да их се отараси. Уосталом, наплаћује нам порез на ту имовину.

Ако је морала да прода скоро сву своју имовину по налогу ММФ, онда би сасвим сигурно увела и тржишну цену закупа тих својих станова или би их по тржишној цени понудила имаоцима права. И онда бисмо имали исто, кредит - кашњење - исељење, само што би, лупам, милион људи давно остало на улици, а банке и Карићи-Шарићи зарадили на њиховој трагедији.

Моја поента је да је у протеклих четврт века тај поклон људима олакшао живот, а крвопијама покварио планове. Наравно да нису сви били на истом и нису прошли исто, али тек без стана у власништву не би имали никакву шансу.

Klimava poenta. Zašto? Zato što niko nije od države tražio da rasproda nepokretnosti. Niko. Sva ta priča o MMF je samo maska za naivne. Te nepokretnosti su bile vlasništvo nekoga, države. Koji se vlasnik po savetu bilo koga odriče svog vlasništva? Sistem je jednostavno mogao da funkcioniše i bez stvaranja vlasnika nekretnina poklanjanjem.  To što je poklonjeno je bačen kapital. Za ovih 30 etak godina promenjeno je vlasnika na desetine puta. A koju je korist imala država? Nikakvu. Otkupljene nekretnine su prodavane, ili izdavane, porez se izbegavao muljanjem i ostavljenim rupama u zakonu. A tajkuni koje toliko pominju stvoreni su baš pod vlašću nacional socijalista Slobodana Miloševića. Šarići i Karići, Kostići i Mišković. Sve su to DB tajkuni. Cene izdavanja da budu tržišne? U zemlji koja ima prirodni priraštaj u minusu? Čija ekonomija je nepostojeća? Odakle tražnja? Odakle?? Pala s marsa? Migracija iz sela u grad, možda, mada je u stvari ta tražnja generisana ogromnim novcem u sivoj i crnoj zoni, i naravno nikakvom fiskalnom politikom. Štednja u nekretninama. Jer da nije tako, zar bi se cene istih držale na ovom nivou? Malo sutra bi se držale. Zakoni tržišta su neumoljivi,. Nema proizvodnje, nema priraštaja. Nema tražnje za nekretninama. Pošto je ima, nama nije tako loše. A nije nam loše jer živimo na račun gastarbajtera, muljanja i ogromne količine crnog novca. Svi, ne samo tajkuni. I zato ne žalimo žrtve deložacije, a da pre toga ne vidimo uzroke. A uzroci su rasprodaja državnog fonda, povlačenje države iz građevinarstva, alavost, i ogromna količina crnog novca u opticaju, a koja je podigla cene u nebo, dok su plate jedva dovoljne da pokriju račune, a o životu da i ne govorim. Kapitalizam je  govno, ali kada se još nakalemi na balegu, e onda smrdi ovako.

Meho Krljic

Privođenje građevinskih inspektora bez odgovora policije i tužilaštva

QuoteGrađevinski inspektor Opštine Novi Beograd priveden je dok je pokušavao da utvrdi ko i zbog čega izvodi neprijavljene radove ispred kuće u kojoj živi Nebojša Stefanović

Dragomir Jovanović, inspektor Opštine Novi Beograd, izašao je 26. avgusta 2016. godine na teren kako bi proverio navode iz telefonske prijave primljene dan ranije da se u jednoj ulici na Bežanijskoj kosi, izvode bespravni građevinski radovi.
,,U pokušaju da izvrši službenu dužnost, fotografiše objekat i sačini zapisnik o inspekcijskom nadzoru, sprečen je od strane pripadnika obezbeđenja, kako je rečeno, ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije", navodi se u dopisu koji je poptisala Tatjana Đukić, šefica Odseka za inspekcijske poslove Opštine Novi Beograd, upućenom BIRN-u kao odgovor po Zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja.
Tatjana Đukić u odgovoru navodi i da ,,se građevinski inspektor uredno legitimisao uniformisanom licu uz objašnjenje da je na teren izašao po primljenoj prijavi", ali je uprkos tome ,,bez obrazloženja priveden u policijsku stanicu Novi Beograd gde je zadržan nekoliko sati". Đukićeva navodi i da su ga službenici MUP-a prilikom legitimisanja više puta upitali da li zna ko živi na adresi koja se nalazi u nesporednoj blizini.
U policijsku stanicu privedena je i Tatjana Đukić, jer je primila poziv za izlazak na teren. I ona je dala izjavu o celom događaju, odnosno o ,,redovnoj inspekcijskoj proceduri". 
U dopisu BIRN-u ona navodi i da je inspektoru Jovanoviću prilikom saslušanja oduzeta memorijska kartica službenog foto-aparata.
,,Kako na licu mesta nije bilo moguće sačiniti zapisnik o inspekcijskom nadzoru, a napravljeni snimci su oduzeti, ovo Odeljenje nije imalo elemenata da formira predmet inspekcijskog nadzora i vodi upravni postupak u ovoj upravnoj stvari".
Za Milana Antonijevića iz Komiteta pravnika za ljudska prava ovaj događaj predstavlja ozbiljno kršenje zakona, koje veoma liči na neke druge slučajeve odsustva vladavine prava i neadekvatne reakcije policije.
,,Ovo je ozbiljna samovolja, demonstriranje sile, a ako imate podršku onog ko bi silu trebalo da sprečava, onda to poprima ozbiljne razmere. Ovo zahteva ozbiljnu odgovornost ljudi koji su u ovom događaju učestvovali", kaže Antonijević i dodaje da se može govoriti i o krivičnom delu zloupotrebe službenog položaja.
Mašine rade bez dozvole, policiju zanima ko zove inspekciju
Prema podacima iz katastra, na prijavljenoj adresi na Bežanijskoj kosi na kojoj su, navodno, izvođeni radovi bez dozvole, nalazi se i kuća ministra policije Nebojše Stefanovića (BIRN adresu neće objaviti kako ne bi bilo povređeno pravo na privatnost ili ugrožena bezbednost stanara te ulice).
Kako pisanim putem nismo dobili odgovor na pitanja o vrsti radova koji su izvođeni, za te odgovore zamolili smo Đukićevu i u telefonskom razgovoru. Rekla je da zbog okolnosti opisanih u dopisu, nema precizne informacije, ali da je, prema navodima inspektora, verovatno reč o popločavanju dela ulice ispred nekoliko kuća i prilaza tim kućama. Na tom potezu nalazi se i kuća ministra policije. 
BIRN je uspeo da dođe do službenih beleški sačinjenih tokom policijskog saslušanja dvoje inspektora iz kojih se mogu videti još neki detalji u vezi sa ovim slučajem.
U belešci sa saslušavanja inspektora Dragomira Jovanovića navodi se da je on po izlasku na teren, zatekao građevinske radove, odnosno mašine i radnike, u susedstvu kuće ispred koje su, po prijavi, izvođeni nedozvoljeni radovi. Prema adresi navedenoj u belešci, radnici i mašine bili su ispred broja u kojem se nalazi kuća ministra policije.
Prema rečima inspektora zavedenih u službenoj belešci, kada je izašao na lice mesta sa namerom da uradi ono što mu je posao, dok je fotografisao radove ispred objekta, na delu zelene površine između ulice i trotoara, prišao mu je čovek u civilu, koji je ,,brzometno izvadio službenu legitimaciju" na kojoj je, kako kaže, jedva uspeo da pročita da na njoj piše ,,Žandarmerija".
Taj civil je od građevinskog inspektora zatražio da se legitimiše, a inspektor mu je objasnio zbog čega je tu i na uvid dao svoju službenu legitimaciju. Međutim, pripadnik Žandarmerije zatražio je od inspektora da mu na uvid da ličnu kartu, kao i da obustavi sve svoje aktivnosti i da pređe na drugu stranu ulice. Inspektor Jovanović je učinio kako mu je rečeno, ali nije hteo da na uvid da ličnu kartu jer, kako je objasnio, službeno lice na službenoj dužnosti to dokazuje samo svojom službenom legitimacijom, što je on već bio učinio.
Kada je prešao na drugu stranu ulice, prema svedočenju Jovanovića, prišao mu je drugi čovek koji se predstavio kao ,,službeno lice", ali to nije dokazao legitimacijom i, takođe, od ovog građevinskog inspektora zatražio ličnu kartu. On je Jovanoviću rekao i da mora na tom mestu da ostane ,,određeno vreme" i da ne sme da se udaljava.
Prema policijskom zapisniku, Jovanović je tu zadržan 15 minuta, a majstori koji su izvodili radove (ispred ministrove kuće i bez dozvole), nastavili su da rade, uprkos tome što ih je ovaj građevniski inspektor ,,usmeno upozorio i naredio" da moraju da prekinu radove dok ne pokažu odgovarajuću dokumentaciju.
Nakon petnaestominutnog čekanja, pojavila se i patrola policije koja je, takođe, od Jovanovića tražila da se legitimiše, a potom su ga odvezli u policijsku stanicu Novi Beograd, gde je pola sata davao izjavu.
Međutim, Jovanović je, po svemu sudeći, u policiji proveo znatno duže, budući da je prilikom davanja izjave u policiji, Tatjana Đukić rekla da joj se inspektor Jovanović telefonom javio u 10 sati tog dana da joj kaže da je priveden u policiju, jer je slikao radove koji se izvode na spornoj lokaciji na Bežanijskoj kosi.
Kako BIRN saznaje, policiju je tokom saslušanja zanimalo ko je inspekciji prijavio nedozvoljene radove, dok u policijskim beleškama piše i da su Jovanović i Đukićeva saslušani na osnovu člana 286 stav 2 u vezi sa članom 288 stav 1 Zakonika o krivičnom postupku.
Uz službenu belešku, inspektoru Jovanoviću izdata je i potvrda o privremenom oduzimanju foto-aparata marke Kenon, a službeni aparat policija je oduzela pozivajući se na član 147 Zakona o krivičnom postupku.
A u tim članovima piše da policija može pozivati građane radi prikupljanja obaveštenja, uz jasno naznačavanje razloga pozivanja, te ako ,,postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti". Takođe, navodi se i da se privremeno mogu oduzeti predmeti ,,koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku".
Po čijem nalogu radi policija
Tragom napomene na policijskom dokumentu sa saslušanja inspektora Jovanovića da je ,,službena beleška uzeta uz konsultaciju sa javnim tužiocem Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, Borisom Pavlovićem", BIRN se obratio tužilaštvu sa pitanjima da li je u vezi sa ovim slučajem bilo komunikacije između policije i tužilaštva, kakav je nalog policiji dao tužilac i da li je naložio da se građevinskom inspektoru oduzme službeni foto-aparat.
Međutim, na pitanja koja smo uputili Trećem osnovnom tužilaštvu, odgovore nismo dobili. U tom tužilaštvu nam je rečeno da tužilac trenutno nije tu, ali nismo dobili informaciju kada će biti i da li i kada odgovore možemo da očekujemo.
U pomenutom dopisu, tužioca Pavlovića smo pitali i da li je nakon saslušanja inspektora Dragomira Jovanovića i Tatjane Đukić Tužilaštvu stigao pisani izveštaj o postupanju policije i šta je Tužilaštvo preduzelo na osnovu tog izveštaja, a zanimalo nas je i da li je Pavlović konsultovan i u vezi sa saslušavanjem Đukićeve, budući da se u policijskoj službenoj belešci sa tog saslušanja, ne navodi da su mere preduzete na osnovu konsultacija sa tužilaštvom.
Milan Antonijević smatra da je za preduzimanje mera policije, morala postojati odluka tužilaštva. Ako toga nije bilo, prekršena su brojna prava, u ovom slučaju, službenih lica koja su sprečena u obavljanju svoje dužnosti – od nezakonitog zadržavanja do oduzimanja imovine.
On kaže i da treba ispitati da li su policajci na terenu postupali po nečijem nalogu: ,,da li je bilo bilo kakve komunikacije između onih koji su postupali na terenu i nadređenih, i ako jeste, mora se utvrditi na osnovu čega su oni doneli odluku o privođenju nekog lica", zaključuje Antonijević. 
Tužilac koji je želeo da ostane anoniman, rekao za BIRN da je, sudeći po raspoloživim podacima, policija očigledno imala dovoljno podataka da je reč o službenom licu, građevinskom inspektoru koji se legitimisao, ali je uprkos tome priveden u policiju, gde mu je oduzet foto-aparat za koji je, prema navodima iz beleške, utvrđeno da je službeni. Veliko je pitanje da li su takav nalog mogli dobiti od tužioca, kaže naš sagovornik:
,,Da sam je bio tužilac sa kojim su obavljene konsultacije, verujem da ne bih izdao takav nalog da su mi prenete sve činjenice koje su predočene u službenoj belešci". Veliko je, međutim, pitanje šta je tužilac zaista rekao, kaže sagovornik BIRN-a.
Usmene konsultacije između policije i tužilaštva su česte i zakonite, kaže dalje ovaj tužilac, ali napominje da je policija nakon preduzetih mera, morala da podnese tužiocu pisani izveštaj o događaju, na osnovu čega bi tužilac dalje postupao.
Sagovornik posebno napominje i da je tužilac morao da naloži Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije da istraži slučaj i utvrdi da li su službenici policije u konkretnom slučaju preduzeli mere koje nisu u skladu sa zakonom, na šta upućuju dostupni podaci.
Ministru policije, Nebojši Stefanoviću, BIRN je poslao pitanja preko Biroa za komunikacije MUP-a Srbije. Pitali smo ga, između ostalog, po kom osnovu su pripadnici njegovog obezbeđenja sprečili građevinskog inspektora Odeljenja za inspekcijske poslove Opštine Novi Beograd u obavljanju službene dužnosti, po kom su osnovu privedeni Jovanović i Đukićeva, odnosno da li su postojali osnovi sumnje da su izvršili krivično delo, i ako jesu, koje.
Dalje, da li su postojali osnovi sumnje da je foto-aparatom izvršeno krivično delo, i ako jeste, koje? Takođe, po kom su osnovu policajci od saslušavanih inspektora pokušavali da saznaju ime osobe koja je prijavila sporne radove inspekciji?
Na kraju, pitali smo i ko je bio izvođač nedozvoljenih radova koji su, između ostalog, izvođeni i ispred kuće ministra policije Republike Srbije.
BIRN je elektronskom poštom poslao pitanja 15. juna 2017. godine, a iz Biroa za komunikacije nismo uspeli da dobijemo nikakvu povratnu informaciju u vezi sa ovim dopisom.

Aco Popara Zver

Meho Krljic

Truman

http://www.blic.rs/vesti/hronika/ovo-je-monstrum-u-bekstvu-olgu-je-stalno-maltretirao-i-tukao-a-nije-stedeo-ni-decu/kwtket1

Стварно је много времена прошло, а да није било породичног убиства у вестима...не знам шта се то са србендама дешава. Утањили нешто.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Zato što ne pratiš poznatu hipotezu o paklenom februaru!

Ljeti je opušteno.

Dybuk

Zna vebruar da traje i duze!

Ali, za promenu, ne manjka drugih incidenata; tuca, saobracajki i sl.

Aco Popara Zver

postoji i teza o produženom februaru, tako da je 29. februar u stvari čitav mart a 30. februar čitav april itd... al da u julu očekujemo pakleni februar to Trumane ne biva!

akhnaton

Quote from: Truman on 05-07-2017, 21:32:18
http://www.blic.rs/vesti/hronika/ovo-je-monstrum-u-bekstvu-olgu-je-stalno-maltretirao-i-tukao-a-nije-stedeo-ni-decu/kwtket1

Стварно је много времена прошло, а да није било породичног убиства у вестима...не знам шта се то са србендама дешава. Утањили нешто.

Ma nisu, trebalo je da malo napune baterije, ne može to tako da se jurca po ceo dan i ubija po kućama, a da se ne napune baterije. Posle se samoubiju, ali to je tako kad se baterija prepuni pa kvrcne procesor.

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Meho Krljic

Beteridžovo pravilo veli da je odgovor na ovakva pitanja obično "ne" ali vredi pogledati argumentaciju u tekstu:

Da li je Fijat uvećao rashode u Srbiji za 1,6 milijardi evra?

Anomander Rejk

Ništa oni neće promeniti, niti ikog zaštititi, barem dok neki ludak ne kokne nekog ministra, ili nekog njihovog.
A najverovatnije, ni tada. Ova bagra na vlasti ( osim pljačke) je totalno nesposobna za bilo šta.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Dybuk

Nema odgovornosti, nikome ne pada na pamet da podnese ostavku i tako dalje. Vlast je najvaznija stvar na svetu, a narod neka (se) ubija neometano.

Teska patologija.*

*evidentna i na forumu

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 13-07-2017, 11:31:26
Ništa oni neće promeniti, niti ikog zaštititi, barem dok neki ludak ne kokne nekog ministra, ili nekog njihovog.
A najverovatnije, ni tada. Ova bagra na vlasti ( osim pljačke) je totalno nesposobna za bilo šta.

Ne brini, i da nekog njihovog koknu, poslužiće im u propagandne svrhe. A bezmozgana boranija će ih još proglasiti velikomučenicima, možda i svecima kojima će posle paliti sveće i kandila pred ikonama.

Quote from: Гражданка Шульц on 13-07-2017, 11:43:33
Nema odgovornosti, nikome ne pada na pamet da podnese ostavku i tako dalje. Vlast je najvaznija stvar na svetu, a narod neka (se) ubija neometano.

Teska patologija.*

*evidentna i na forumu

Patologija ili ne, to se dobije kada se ludaci slobodno šetaju, ludaci i patološki tipovi dobijaju vlast a narod se još na takve loži....

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 13-07-2017, 13:17:29
Razmontiravanje štrajka u Kragujevcu u toku:

Većinski vlasnik Fijata najavio otpuštanje 320 radnika ukoliko se ne prekine štrajk?

Predsednik sindikata Nezavisnost u Fijatu izbačen iz Štrajkačkog odbora

Pa zar je neko očekivao da radnici uopšte mogu bilo šta da urade? Bez klasne svestim, solidarisanja sa kolegama, radikalizacije, nema uspešnih štrajkova. Dodaj na to napućenog debilnog hipontoizera i onu digitalizovanu fuzbalerku (mada i da je umesto nje i ona prasica Zorana isto bi bilo) ljubimce kapitala i imamo ovo.

Rešenje? Ima ga, ali je ogađeno brakom sa nacionalizmom, a i ovi današnji libertijanci su deca pete ličke, šeste udarne, i jagnjeće brigade. Deca onih što ih je Milovan the đilas nazvao novomn klasom.

Meho Krljic

Aiiii.

Naprednjaci vele da se prethodni Ombudsman ponašao kao političar, pa sad da i oni probaju...

varvarin

OVAJ SE IZNERVIRAO!!

http://vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=102529&Dzon-Mekejn:-Balansiranje-Vucica-izmedju-Istoka-i-Zapada-je-skoro-sizofreno

Џон Мекејн: Балансирање Вучића између Истока и Запада је скоро шизофрено 

"Глас Америке" је објавио, могло би се рећи невероватан прилог, заседања Сенатског одбора за Оружане снаге САД у којем се тврди да би Русија могла организовати државни удар у Србији, те да је "балансирање Александра Вучића између Истока и Запада шизофрено", као и многе друге шизофрене идеје и тврдње политичара САД и других учесника заседња...

Dybuk

Niko ne spori da je vodja shizofren, ali ni ovaj kauboj nije daleko odmakao od dijagnoze, sa svojom hladnoratovskom paranojom.